Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalacskepu: Ryzen 7 5700G 5GHz-en
- Jack Hunter: Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
szerintem ezért a nav úgy megbüntet, mint a huzat.
a vállalkozási bankszámlát elvileg be kell jelenteni a navnak. a magyarországi bankok ezt megteszik helyetted, a külföldi valószínűleg nem. azért is raplizni fognak, hogy nem látják a számlaforgalmadat.miért nem nyitsz a meglévő banki szerződésedhez egy eurós számlaszámot is?
-
PazsitZ
addikt
pár meglátás ami zavaró, nem tudom hova tenni az hsz-ed alapján:
a papír alapján senior
Milyen papír alapján lesz senior valaki ?Vagy arra gondolsz, h a cégen belül senior titulusa van?
A tudás az másodlagos idehaza Ez most így eléggé érdekes, maradjunk annyiban tudással is be lehet ragadni és tudás nélkül is van példa, h előrelép valaki. De Ez az általánosítás szerintem hibás.
Bár nem tudom hol és miylen állásajánlatra gondolsz, de ezeket általában iylen olyan szűrő alapján tömegesen küldik, szóval önmagában azért, mert kapsz egy senior állásajánlatot az inboxba, attól még nem leszel senior.
-
KergeK@csa
tag
Ha januárban mész, akkor kb semmit nem tudsz Java-hoz beírni önéletrajzba, mert az semmi. 5 hónap sem sok, de az már azért kezdet, és ha tényleg abba az irányba akarsz elmenni, akkor azzal sokkal jobban jársz.
Rövid idő után elhagyni a PHP-s céget ezért utólag a CV-det elnézve más helyeken is fog felvetni kérdéseket, valamint az új helyen nem szereznél semmi JAVA tapasztalatot. (És velük szemben sem túl korrekt, főleg ha a cég viszont eléggé fasza lenne.)Ezek alapján én maradnék, és kb fél év JAVA tapasztalattal néznék új helyet, könnyebb, mint 1 hónappal, és (kinek mennyire fontos ez), de korrektebb is.
(És mellékvágány, de 3 évvel korai még a senior megnevezés.
)
-
Szerintem túl sokat problémázol ezen. Tőlem még soha, sehol sem kérdezték, hogy miért húzódott el annyira az egyetem. Ha közben dolgoztál is, az triviális magyarázat, szóval rá sem kell kérdezni.
Ma napig szeretem képezni magam, coursera...
Remélem, hogy ez a fejezet megjelenik a CV-dben! Azt nyilván ne így írd bele, hogy inkább szorgalmas vagy, mint tehetséges, de jól meg lehet ezt fogalmazni. Manapság a fejlesztőcégek pont ilyen embereket keresnek.
-
törölt tag
Sehogy. Miért kéne bmire is reagálnod? Ez volt, most meg ez van. Egyáltalán miért akarod sajnáltatni magad? Ld tálalás kérdése.
A magánélet és a munkahely sztem nem keverendő, de amúgy sosem csinálok titkot smiből, de engem nem is zavar, h ki mit szól hozzá, ha hülye, elmehet a fenébe, akkor nem is akarok neki dolgozni. És elmondhatom, h kedvemrevaló órabér alatt még néhány óránál többet nemigen dolgoztam. (Abból a párból tanultam meg, h nincs kedvem kedv nélkül dolgozni, úh simán megmondom a múltat is, a jövőt is (=elvárások), legtöbb helyen simán meg is adták, egy műsoros volt, oszt a végén mégis megadta)
Szóval sztem először magaddal tisztázd a dolgokat. Tudtál (volna) ott mást? Többet? Jobbat? Lett volna rá lelkierőd? Mész maratont futni, ha ágybanfekvő vagy? Ha csak lusta voltál, akkor úgy gondoltad, megintcsak ez van, ha meg erre telt, akkor erre telt.
Csak h friss példát is mondjak: Csajos a lentebb idézett interjún simán bevállalta, h fogalma sincs, mit csinál jelenleg a cég, és nem azért, mert nem érdekli, de az elmúlt időszakban családi gondok voltak, munka után nem volt ideje magára. Azt válaszolták, akkor elmondják neki most, h most mit csinál a cég. És abban biztos vagyok, h nem ezen fog múlni a dolog.
Szóval sztem először a fejedben kéne rendet rakni: ha mindent megcsináltál, amire képes voltál -és nem azt, amire képes lehettél volna, ha...-, akkor minden oké, legfeljebb a szebbik oldalt kell kidomborítani. Az meg neked sem árt, ha mindennek megkeresed a szebbik oldalát. Szóval mi volt a jó oldala mindannak, amit itt az előbb leírtál? -
törölt tag
Márpedig fényezni kell magad: nem hazudni, de a jó oldaladat igenis minden álszerénység nélkül kiemelni.
"Írd le magad, mint egy márka" (as a brand),
na ebben sosem voltam jó, vagy amikor azt kérik, hogy mutasd be magad, én ilyesmit írnék:
Tanulékony,inkábbmultifunkciós (back-end .Net,deés front-end-es cuccokhoz is van érzékem,nem mondom azt, hogy fújfúj...),sikerültPHP-ról .NET-beváltaniváltottam (másik csapatba), érdekel az architektúrája a programnak; empatikus vagyok, kommunikatív[őszinte],nem hátrálok megelfogadom, nekivágok, stb a kihívástól,bár néha elbukom. Igényes a munkámra, és hogy szép kódot írjak (Clean code),én inkább tartom magam átlagos, közepes szintű programozónakmegbízható, stabil teljesítményszintet hozó
"Fejtsd ki, hogy milyen eszközöket használsz arra, hogy növeld a technológiai tudásodat"
Én blog oldalakt mondanék, szakirodalmat, meg CodeReview, és beszélgetés a kollégákkal. gyakorlat
"Legrosszabb szituáció amiben találtad magad"
PHP-sként, hogykiaknázntakmagyarul azért nem ártana tudnikizsigereltek, agyonterheltek, stb, betarthatlan határidőket adtak ki,
és full stressz az egész munkaszekáltak közben?, benem jelentett munka,de inkább az, hogy az egyik munkahelyemen személyeskedés áldozata lettem, mert a vezető fejlesztő valamiért pikkelt rám, ha én hibáztam, akkor megragadta az alkalmat, hogy letépje a fejem, de ha más kolléga, akkor csak nevetett rajta, ezt a fajta emberi viselkedést nem tűrőm el ma már...eleve legyen annyi eszed, h csak 1et írsz be. a munkahelyedre a munkád tartozik, amíg nem vagy összeférhetetlen. a személyiségfejlődésed a te személyes ügyed, és mint ilyen, csak rád és a te bizalmi embereidre tartozik, ez alól csak nagyon kevés munka képez kivételt.
De nem tudom, hogy ezt érdemes-e? Attól függetlenül, hogy valaki szakmailag nem jó, nem jelenti, hogy emberileg sem... ( akkor még zöldfülű voltam )
"Ha valamin dolgoztál, és azzal baj volt, hogyan reagáltál?"Hát most erre mit írjak?Igyekszem körültekintően megírni a kódomat, tesztelni, és ha beüt gikszer, meglepődöm, mert legjobb tudásom szt működőképesre alkottam, akkor
hátutánanézek és javítom a hibát, és igyekszem tanulni belőle. Hideg vérrel reagálok rá,a német kolléga is megmondtaeddigi kollégáimtól megtanultam, hogy sokszor van úgy, hogy megírod a kódodat, és azt várod, hogy jól műkődik, de szinte mindig van valami amire nem gondolsz. -
syl5
őstag
Az én véleményem.
1. Bullshit, vágd ki magad! Ha mégis kell? .NET? Akkor Microsoft, sokoldalú vagy és követed a trendeket.
2. Az igazságot, ezt szerintem te tudod. Én Oracle technológiákat használok, nekem a kiindulópontom az oracle.com, cikkek, refernciák. Ha valami magyarázósabb infó kell akkor meg a szakmában elismert szakik blogjain, cikkjeik között kutakodok. Nyilván kollégákkal gyakran dumálunk szakmába vágóan és google, stack overflow, stb.
3. Megint csak Bullshit, de a leírtat semmiképp sem mondanám.
4. Szintén te tudod. Nyilván elismerted a hibát, megbeszéltétek a teendőket a feletteseddel, és gyorsan javítottad a kódot, kitakarítottál a hibás kód után.Egyébként tőlem jellemzően még nulla közeli tapasztalattal kérdeztek ilyeneket, és ahol ilyet vártak el, ott jellemzően nem vettek fel.
-
sokféleképpen el lehet rontani egy cv-t, ez is egy jó módszer rá. ahogy létezik a ppp, mint ppt pollution, úgy létezik cvp is, azaz cv pollution, azaz a cv-k teleszemetelése.
arra azért gondolj, hogy egy önéletrajz ha nem használják fel azonnal, akkor az esetek többségében egy(több) adatbázisban landol, amelyeket sok esetben már automatizált keresésekkel támadnak be. ezek nem feltétlenül fogják megtalálni az így elrejtett telefonszámot, vagy email címet.
én sem tenném ezt a helyedben, de persze azt csinálsz, amit akarsz. -
Agostino
addikt
az szerintem amolyan helyi szakmai önéletrajz lesz, kifejezetten a munkáidra kihegyezve. mivel foglalkoztál eddig, mi a szakmai portfoliód.
Mister_X - + a fentiekhez. a kérdések azért a meló szakmaiságától is függenek. gondolom egy mosogatófiútól nem ugyan azt a szintet kérdezik nyelvértés tekintetében, mint aki webfejlesztőnek készül, hiszen a munkatársakkal meg kell értetnie magát.
-
-
Pályakezdővel pont az a baj ami miatt pályakezdő. Sose nem dolgozott még cégnél, nem tud csapatban dolgozni, de még magában sem, mert az otthon és suliban bökködtem a programokat az semmi, ott mehettél a magad feje után, egy cégnél nem. Nem csak szakmailag kell tanítgatni, hanem meg kell tanítani dolgozni is úgy egyáltalán, ami legalább fél, de inkább egy év. Na, erre a legtöbb cégnek se ideje, se kedve. Ezért fontos, hogy iskola mellett már dolgozzon le valaki legalább 1 évet, aztán utána hiába megy friss diplomával valahova, nem fogják pályakezdőként kezelni. Aztán persze még utána sokat kell és lehet is tanulni, time management meg mindenféle belső kommunikáció, eszkaláció és stb. témában, de az meg úgyis csak idő kérdése.
-
Drizzt
nagyúr
Nekem lehet magasak az elvárásaim, de a legfontosabbak:
- Legyen képes magától is haladni egy problémával. Nem arról van szó, hogy valami tök új dolgot oldjon meg egyedül, de azért legalább legyen képes magától utánakeresni dolgoknak google-ban, vagy megfelelő dokumentációban. Ehhez az is hozzátartozna, hogy kitartóan keressen valamilyen megoldást akkor is, ha épp nem ér rá vele senki külön foglalkozni(pl. emailt vár a föld másik feléről 1x óra eltolódással), ne menjen át a Facebookra csetelni...
- Ne beszéljen olyan menyiségben, hogy zavarja a többieket.
- Ha elmagyaráznak neki valamit, akkor figyeljen oda. Senki nem szereti kétszer elmondani ugyanazt. Persze ha hosszabb hangvételű dologról van szó, akkor nyilván nehéz elsőre megérteni, de ekkor is jó, ha sikerül minél specifikusabban visszakérdeznie.
- Beszéljen értelmesen, világosan fogalmazva magyarul, vagy ha kell valamilyen külföldi nyelven.
- Ha valami nagyobb rendszerrel foglalkozik, igyekezzen kialakítani egy általános képet a rendszerről, a speciális területéről meg a lehető legmélyebbet.
- Legyen képes kételkedni az átadott információkban, s ezáltal leellenőrizni azok realitását.Szakmai hozzáállás szempontjából én ezeket tartom üdvösnek. Sajnos a legritkább esetben jönnek ezek össze így... De még seniornál sem magától értetődő...
-
bambano
titán
egyrészt ez is lehet, meg az is lehet, hogy nem önálló adatbázisszerveren kell dolgozni, hanem olyan táblákkal, amiket mások lockolgatnak, hogy van már intézményi tűzfal/load balancer, mentő rendszer, hogy fel kell fogni, hogy amit megcsináltál, azt mások tesztelni fogják, megint mások üzemeltetni és ennek megfelelően kell dolgozni.
nagyon sok mindent jelenthet.
-
djgeg
őstag
Azt, jelenti, vagy szeretné, hogy jól kell csapatban dolgoznod, Hierarchiában és igen, jelenthet olyat is, hogy a cég szemléletét veszed alapul a munkád során... Azt viszont, hogy milyen" függvényeit " használod, az inkább melótól függ, hogy mik az igények, nem hogy mi éppen a cég szemlélete ilyen téren... Ha csapatban vagy épp az lesz a feladat, hogy a csapat, részeként te, kielégítse az igényeket.
„Rendszerben való gondolkozás– a rendszer szemlélete.
A rendszerszemléletet – ezt a fogalmat gyakran használjuk és emlegetjük, mint az egyedüli helyes világszemléleti, világnézeti módot. De ezzel a fogalommal is az a helyzet, hogy ahány ember, annyiféle meghatározás, és annyiféle tartalom. Ennek az egyik oka, hogy a rendszer részeként nagyon nehéz átlátni a rendszert és így valós rendszerszemléletben gondolkodni.
Az univerzum egy egységet alkot, s ez az egység végtelenszámú részre bontható, amelyek ugyanazon törvényszerűségeknek engedelmeskednek, és egy mással is kölcsönhatásban vannak. Ennek ellenére az oktatási rendszerünktől kezdve az intézményrendszerünkig mindent külön létezőként kezelünk. Sem a megszerzett tudás, sem a világról alkotott elképzelésünk sem tud összefüggő lenni, mert… hiányzik a szintetizáló képességünk, és a dolgok összefüggéseinek a megértése." -
Általában közel sem csak erről van szó, formai és tartalmi szabályok is vannak egy rendszerben, sőt legtöbb helyen saját keretrendszerben fogsz fejleszteni. Egy komoly cégnél nem lehet "hegeszteni". Ezzel a kritériummal egyébként a komoly cégnél sosem dolgozó, otthon programot bökködő pistikét szokás kiszűrni, aki szerint az már elég, ha nem dob hibát a program azt jóvan. Egy Carnation, SenseNet stb. nem ilyen embereket keres.
-
Ethical hacking tanfolyam főként érdeklődés felkeltésére jó, mondjuk, ha valaki még sose látott élőben egy SQL injection meg stb. Ha már a vizsgát is megcsinálod, ami brutál drága amúgy, akkor már elég jól bele kell látnod. Viszont magában ezzel nem nagyon lehet elhelyezkedni, inkább más minősítések, szaktudás mellé jó ez első körben. Ha valaki tényleg ezt csinálja hivatásszerűen, mint biztonsági szakértő, elemző, az már más kategória. Ők általában a rossz oldalon kezdik és úgy lesznek fehér kalaposok, anélkül ugyanis nem lehetsz jó szakértő, hogy előtte nem csinált ezt-azt...
-
-
sysys
csendes tag
Ha fejlesztőnek mész, nem pedig üzemeltetőnek, akkor az SVN ismerte az annyit jelent, hogy be tudd állítani a projektet az IDE-ben és tisztában legyél azzal, hogy mit jelent az update, checkout, commit, commentelés, exportálás, svn log, history, revert, clean, trunk, branch ...
Ezek egyszerű dolgok, sima felhasználói ismeret, pár perc alatt meg lehet érteni.
A tapasztalat kb ott jön a képbe, hogy az ügyfél szeretne élesíteni a kész fejlesztéseket. Ilyenkor mi a teendő, hogy érdemes szervezni az ágakat.
Ettől nem kell félni, ez meló közben ráragad az emberre. A kardinálisabb kérdéseket inkább a vezető fejlesztők intézik.
Nekem ez a meglátásom SVN-nel kapcsolatban. -
Nagyrészt azt várják el, hogy képben legyél azzal miként kell verziókövetni a kódjaidat. Nem feltétlen a kimondott alkalmazás ismerete a releváns, mert azokat könnyű megtanulni. Inkább az, hogy eleve olyan szemléletben dolgozzon valaki, hogy igenis verziókövetem a cuccot és ugye ennek megvannak a szabályai, metódusai.
-
djgeg
őstag
Személy szerin nem tudok de nem erre van a Munkaügyi jogász ? Keress rá neten. Ahogy láttam van ingyenes tanácsadás lehetőség is.
Amúgy ha komplikált munkaszerződésed van (+egy komolyab munkád) akkor tessék kifizetni pár óra munkadíjat egy munkaügyi ügyvédnek. Biztos ami biztos -
djgeg
őstag
Voltam már hasonló helyzetben. Ha jófejek a cégnél, és normálisan jössz el onnan, akkor akár papírt is adnak, hogy jó munkaerő vagy. Jóban kell leni a cégnél ahol most vagy, és valami más helyre szólító eseményre hivatkozni
Nálam bevált + 1 ref
ui.: Ne várd meg az eljövetellel, a próbaidő végét, hacsak nem jófejek. Ha nem akkor az plusz pár hónap... De nem igazán tűnhet úgy, hogy ők rugtak ki.
-
Mercutio_
félisten
Elvileg - jó esetben - az állásinterjún még nem tudod, hogy nem akarsz a próbaidő után is ott dolgozni, hisz menet közben derül ki, hogy is mennek a dolgok a cégnél, így szerintem erre az is jó válasz, hogy "még nem ismerem eléggé a céget, a helyi munkamódszereket, a cégkultúrát, a kollégákat, így erre majd akkor tudok válaszolni ha már eltelt néhány hét/hónap"
-
Általában a két cég ilyen esetben megbeszéli egymással, hogy alkalmazzák-e egymás embereit, illetve kívánják-e a másik cégtől úgymond elvenni az embert. Több olyan helyzetet láttam, amikor azért nem vettek fel valakit adott céghez, mert az üzleti partnertől jött volna...
-
ClayMore
aktív tag
vannak cégek akik az ipari kémkedés kölcsönös megelőzése érdekében megegyeznek h nem veszik fel egymás alkalmazottait 1-2 évig a felmondás után
felmondási idő miatt, és h mikor tudsz kezdeni.
nézhették azt h mennyire vagy őszinte a munkáltatóddal szemben. erre látok a legkisebb vsz-et.
-
KMan
őstag
Gépészmérnök + angol nyelvtudás 0 év munkatapasztalattal az én ismerőseim 200.000 Huf nettót keresnek, és nem ritka a bruttó 400.000 Huf is 10 év tapasztalattal... Meg nagyon gyorsan eltudsz helyezkedni vele
Tehat egy kezdo mernok kap kb brutto 300k-t havonta. Ez mondjuk realis, ha egyedulallo, albi+rezsi+benya=100k/ho siman.. De abbol a br. 300k-bol csak 10 ev alatt lesz 400k? Es az inflacio, stb, stb.. ?
-
sss
őstag
Rengeteg java fejlesztői álláshirdetés van fent neten (Bp-n meg főleg), szóval ha értesz hozzá, akkor nem lehet probléma.
Más. Nekem az önéletrajzzal kapcsolatban lenne egy kérdésem. Amiket az egyetemen tanultam programozási nyelveket (amiket az eddigi munkahelyeimen nem használtam "élesben"), azokat hogy tüntessem fel a cv-ben?
Ilyet írtam bele: "C/C++ programozási nyelvek alapfokú ismerete"
Megpályáztam egy tesztelői állást, és jött a válasz, hogy ehhez az álláshoz nem elég a C++ nyelv alapfokú ismerete. Nyilván sosem dolgoztam C++ fejlesztőként, de azért csak tanultam ilyesmit (template-ek, metaprogramozás, traits, stb.), szóval kicsit úgy érzem, hogy ezt az "alapfokú ismeretet" úgy értelmezik, hogy a for ciklusoknál leragadtam.Szóval, hogy kéne ezt beleírni az önéletrajzba?
-
cucka
addikt
Másrészt azon kell elgondolkoznom, hogy hogyan mondjam szépen és finoman a komolyabb cégek felé, hogy nem voltam bejelentve
Saját tapasztalat. Nyugodtan mondd így el, ezért biztosan nem fogsz negatív színben feltűnni. Esetleg ez egy jó érv, amikor megkérdezik, miért hagytad ott a régi helyet.
A munkatapasztalattal ugyanez, nem érdekel senkit, hogy bejelentve vagy nem bejelentve szerezted. -
nem akarok belemenni a már előttem is leírtakba, de azt javaslom, hogy a te oldaladról próbáld legalább látszólag törvényesen csinálni - amennyire csak lehet -, mert attól, hogy egy esetleges hivatalos ügy esetén a munkáltató erősen megüt(het)i a bokáját, még neked is bőven lehet problémád, hiszen több jogszabályt megsértettél te is!
Mercutio_; az utolsó kijelentésedre nem vennék méget, nem tudni, hogy mióta dolgozik így...stb, és van az a határ, ahol már nem minden felett néz el a nav sem!
-
bambano
titán
na szóval.
azzal, hogy te a főnököd által kiadott munkát elvégezted és ezért felvetted a fizetést, a munkaszerződésed a törvény szerint (legalábbis az előző verziója szerint, amit olvastam), szóban, ráutaló magatartással létrejött. mivel nem írtatok le semmit, ezért minden paramétere az mt szerinti általános paraméter szerint jött létre.tehát az, hogy bemész, közlöd, hogy finító, majd kijössz, szerintem nem törvényes.
A felmondási idő, ahogy helyesen már írták, 30 nap, ez nő, ha elég sok évet dolgoztál ott, és csökken, ha esetleg még próbaidős voltál. A felmondási idő (régebben, most nem tudom) felét a kérésedre ki kell adják, vagyis lehetővé kell tegyék, hogy munkát keress. Magyarul ha aug. 1-én felmondasz, akkor 15-ig kell dolgoznod.A felmondás normálisan írásban, kézbesítő könyvben, iktatószámmal átvetetett felmondólevélben történik. Nem kell nagy dologra gondolni, legyen benne a cég pontos neve, a te adataid, meg a munkakör, amiből felmondasz, illetve az általad kívánt ütemezés. Ja meg az, hogy munkavállalói rendes felmondás. Emlékeim szerint a rendes felmondást munkavállalói oldalról nem kell indokolni. Arra viszont készülj fel, hogyha mégis írsz indoklást, annak jogszerűnek kell lenni, mert ha nem írsz semmit, az szerintem jó, ha írsz, az viszont vitatkozási alap.
A felmondásnál elgondolkodnék azon, hogy érdemes-e totálisan felrúgni mindent és úgy eljönni, vagy szépen csendben törvényesen elsunnyogni nem jobb-e, mert nehogy a következő munkahelyedről megkérdezzék telefonon, hogy mi volt.
Felmondási lehetőség még a rendkívüli felmondás, ami azonnali szokott lenni, a fő különbség az, hogy kőkeményen indokolni kell a felmondás indokát (a munkaadó súlyos kötelezettségszegése, ami miatt ellehetetlenül a munkavégzésed) és ezt viszont vita esetén nagyon komolyan ellenőrzik.
A harmadik felmondási lehetőség a közös megegyezés, amiben bármit lehet írni, vita esetén csak azt vizsgálják a bíróságon, hogy önálló szabad akaratodból írtad-e alá és nincs-e benne valamely oldal kárára aránytalanság.
Az én javaslatom az, hogy írsz egy munkavállalói rendes felmondást, határidőkkel, stb. meg írsz egy felmondást közös megegyezéssel és mindkettőt leteszed a munkáltatói jogok gyakorlására kijelölt főnököd elé, hogy válasszon. Arra figyelj, hogy azt, amelyiket aláírjátok, úgy add oda, hogy az aláírás dátumát és az átadás tényét bizonyítani tudd, tehát praktikusan kézbesítő könyvvel, iktatószámmal és erről elviszed a fénymásolatot. Ez azért fontos, mert a munkában töltött utolsó napon el kell számolni a béreddel és három munkanapon belül ki kell adják az összes papírodat, ami nélkül a következő cégedhez nem vesznek fel. Ez a triviáils szivatási lehetőség a volt főnöktől, hogyha "ráhat", hogy ne kapd meg a papírjaidat időben.
-
-
PazsitZ
addikt
Ha egyáltalán nem vagy bejelentve, nincs szerződés köztetek, akkor gyakorlatilag ha a fizetés utáni napon nem mész akkor sincs semmi. Persze nem ez a jó megoldás
Hivatalosan, alapból 30 nap a felmondási idő, ami az addig ott töltött munkaviszony függvényében nőhet.Szépen bemész, esetleg már egy részedről kitöltött felmondó levélel. Szóban pedig megfogalmazhatod, amit itt leírtál.
Esetleg, ha cél így kiküzdhetsz egy jobb fizut, -bár erősen rizikós- amiért talán még megéri maradni még egy ideig.... -
skoda12
aktív tag
Multiceghez jelentkezz es berigenyre mondj netto 200K-t. Valoszinuleg lealkudjak majd kicsit vagy mas ajanlatot tesznek (pl 170K + bkv + kajajegy, ami alulrol surolja 200-at), de menj bele. Most abban a szerencses helyzetben vagy hogy 5-6 ceg is keres junior javasokat. Ritka az ilyen idoszak, ki kellene hasznalnod.
-
Drizzt
nagyúr
Én úgy tudom, hogy erősen. Kanadában voltam 3 hétig, Usaban 5 hétig, munkába beletanulásra. Kanadában ha jól rémlik informatikusoknak enyhített követelményekkel adnak munkavállalási engedélyt az átlagos. Mondjuk most ránézve úgy látom, hogy aláírt munkaszerződés kell a munkavállalási kiadásához leggyakrabban. Én szeretnék még legalább egyszer huzamosabb ideig eljutni Vancouverbe.
-
szunyog199
tag
Szia!
Én is ugyan ilyen helyzetben vagyok (de szerintem már csak voltam). Március 15.-e előtt ígértek visszajelzést, mivel azon a héten hosszú hétvége volt és következő hét hétfőjén kellett volna munkába állni. Kétségemre, érdeklődtem a cégnél, amire azt a választ kaptam, hogy még tart a kiválasztás. Eltelt még egy hét, (már akkor gondoltam, hogy nem lesz ebből semmi, de most e-mailbe érdeklődtem)., és szintén ugyanazt a választ kaptam. Nem akarom elhinni, hogy egy diákmunkára hónapokon át keresik az embert. Ma már csak az bánt, hogy a két alkalom közül egyszer sem írták meg, hogy nem én vagyok a kiválasztott ember.
Szol szerintem érdemes írni nekik, legalább látják rajtad, hogy nagyon is érdekel a munka. -
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- Elektromos autók - motorok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Akku: 87%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone Xr 64GB, Akku: 93%, Megímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone Xr 128GB, Akku: 100%, Megkímélt, Yettel-es, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest