Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-10 12:03:59

LOGOUT.hu

Airsoft

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30019) macilaci78 válasza Szilágyi84 (#30018) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ha csak kertben lövöldözés a cél, akkor nagyjából bármelyik rendszerből (rugós, gázos, elektromos) el lehet indulni.
Sniperből a nagy távon is pontos erőset is jelent, a rugót pedig izomerővel feszíted meg. De ez a rendszer a legpontosabb.
A gázos hasonló az olimpiai légfegyverekre, de itt kisebb a gáz nyomása, nincs regulátor, így minden lövésnél egyre csökken a csőtorkolati energia, illetve a környezeti hömérsékletre is érzékenyebb a rendszer, nem olyan pontos. Ezen problémák kiküszöbölésére van lehetőség (pl HPA rendszerek), de ez zsebbe nyúlósabb móka. Viszont ez a rendszer adja a legrealisztikusabb működést: visszarúgás, kezelőszervek és funkciójuk, sorozatlövés, stb.
Eletromos rendszer a legkomfortosabb, viszont a legtöbb mozgó alkatrészt is ez használja. A nagy csőtorkolati energia és lőtáv, főleg pontosan itt is zsebbe nyúlósabb.

Vagy nyelsz egyet, elengeded a sniper vonalat, mész a maroklőfegyverek felé és belekóstolsz az IDPA lövészetbe. Szerintem sokkal több élményt ad, mint a statikus lövészet, otthon is könnyebb megvalósítani. Egyik fontos tulajdonság az IPSC-vel szemben, hogy kimondottan csak rendszeresített, kereskedelmi forgalomban is kapható eszközökkel (fegyverek, kiegészítők) szabad űzni. Tehát bármilyen airsoft fegyver és egy hozzá val övtok, tártok már megadja a szükséges és elegendő felszerelést.
Na persze a védőszemüvegről nem szabad megfeledkezni! Még a kertben is megtörténhet, hogy visszapattan a BB...

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.