Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
n0tr3adY81 #30748 üzenetére
Itt [link]
A gyári motorral se volt bántó, hozzá se értem magassaghoz csak bedobtam az asgt. 11v 25-50c. Nyilván binary
a videóban jobban nyávog mint irl.
Pénteken teszt, aztán mennek bele a mókás cuccok. Egyébként kívülről egész egyben van, a tus lötyög minimálisan de a többi egész jó műanyag léte ellenére.
-
törölt tag
válasz
n0tr3adY81 #30748 üzenetére
Másban volt 30k asg nálam, ott nem volt ilyen gond, majd kiderül mit tud, aztán kialakul
Engem is érdekel hogy le tudja e kezelni a dsgt, es mit szól a 11-es 30c-s aksihoz a 150-es rugoval meg a motorral amikor pattog a binary... Ha nem olvad le kifejezetten meg leszek lepve egyébként
-
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
#56573440 #30747 üzenetére
akkó' inkább begadi mamba 19k 28TPA vagy Tienly.. ASG motoroknak olyan hegyes a pinionja, és elbaszott meredek a szöge, hogy bármit csinálhatsz, visitani fog. Én még nem találtam olyan bevel-t amivel ne sikítana. Tapasztalat
.. De azért az m904-re kiváncsi leszek (komolyan!), hogy az az elektronika hogy fogja tolerálni
-
törölt tag
átvevőhelyre kérem mindig sose volt gond.
A dsg-től nem fog duplát lőni, a DE 904 amit vettem hozzá tud binary-t de nem az a cél
gyors egyest akarok kicsikarni belőle lehetőleg a legolcsóbban ahogy azt lehet, drága dsg-t midnenki tud építeni az nem kihívás
Igazából a vinnyogást akarom minél inkább kiszedni belőle, mert az aeg villanyhangja kiveri nálam a biztosítékot, viszont a dsg ugye csak 8 fogas...
-
drzozo
senior tag
TWG rendelés még ON?
-
DNReNTi
őstag
-
Atke
senior tag
válasz
macilaci78 #30736 üzenetére
Na összeraktam, de megint nem lőt, kiakad a nózi, szóval tappetplate csere lesz.
Nem én voltam a hülye, bár az legalább ingyen lett volna -
DNReNTi
őstag
Tegnap tortent:
Eljott a nap! Vegre 6+ honap - terdszalag serules miatti - kihagyas utan airsoft jatekra megyek. Nem is akarmilyen jatekra, hanem egy jotekonysagira. Mar ket napja elo van keszitve minden, annyira izgulok mint szuz lany a szalagavato est elott, alig tudtam aludni, ennek ellenere idoben kelek, idoben indulok. Kenyelmesen odaaerek, pacsizok a reg nem latott ismerosokkel, felveszem a dress code-nak megfelelo jelmezt, majszolom a kiflit a dobozos kave elott, kozben keresem a regisztracios pultot. Beadom a bosegesen mert "belpot" - mely ebben az esetben teljes egeszeben a debreceni Leukemias Gyermekekert Alapitvanyt illeti meg. Setalok vissza a leporolt, felkamerazott AEG-emert, hogy bealljak kronora, mikozben ir az asszony: a gyerek mar 8x hanyt, kocc haza.Nem pont igy kepzeltem el a visszaterest.
Viszont le a kalappal az airsoft kozosseg elott, hogy ilyen kezdemenyezessel alltak elo, es maximalis tisztelet minden jatekosnak, aki megjelent a jatekon. A kb 50 fos tarsasag kozel 500k-t dobott ossze az alapitvany szamara.
Ja, a gyereknek delutan mar semmi baja nem volt - szerencsere.
-
emre
veterán
válasz
n0tr3adY81 #30738 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
n0tr3adY81
aktív tag
Turns Per Armature, nagyjából tekercs-szám.. Nagyon leegyszerűsítve : minél magasabb a TPA, annál kevesebb A-t vesz fel, cserébe annál lassabb fordulatú a motor is.
pl. ASG 40K motor 14 TPA-s, 16:1-el és Aspro M100-al @11.1v Gate Titan szerint 65-72A semiben.
Ugyanez Begadi Mamba 19K 28TPA-val (Chihai) 35A. -
Atke
senior tag
www.weapon762.com
Ha esetleg valaki/k rendelnének innen beszálnék 25 eur a posta
Szóval olyan ez mint a gruppen... -
Atke
senior tag
válasz
macilaci78 #30734 üzenetére
Az nem derült ki, csak az hogy azóta nem vettem elő
Tehát nem próbáltam,csak üresen...
kivettem a GB-t rögtön meg lett a probléma. Megmozgattam hátra, majd előre a nozzlet és a kezembe maradtvisszaraktam nem tudom hogy a tapet plate-nek van e baja ,vagy Balfa voltam mikor szereltem össze... Holnap megpróbálok rá időt szakítani hogy megnézzem hogy lő-e.
Köszönöm szépen a segítséget! -
macilaci78
nagyúr
Az nem derült ki az írásodból, hogy a nyári szerelgetést követően lőtt-e a fegyver?
Kép alapján a nózi nagyon bent van a kamrában, így nem tud a BB odajutni. Fordítsd hanyatt a fegyvert, 4 db BB a hop up kamra függőleges csövében és lőjj egyessel párat. Ha a BB nem esik le, akkor finoman nyomd le ujjbeggyel és lőjj megint párat.
Amennyiben ujjal lenyomba sem esik le, a nózi hozzú, a hátsó végállásában is belóg a kamrába. → Rövidebb nózi.
Amennyiben lenyomással leesik a BB a cső vonalába, úgy a nózi okés, a hop up gumi lóg hátra és a tárban lévő gumi gyenge ahhoz, hogy felnyomja a helyére a BB-t. → Hop up gumi igazítás, vagy csere.A gearbox, a hop up kamra és a front közt van némi hely, ezért a kamrát egy rugó nyomja hátra a GB felé. Ez egyrészt segít, hogy a rázkódás ne verjen szét mindent az upperben, másrészt van némi mozgástér, hogy a különböző tárak adta picit eltérő pozíciók, illetve a tárajakban való lötyögés ellenére adagoljon a fegyver. Hátránya, hogy a nózi nem egzaktul mindig ugyanott van a kamrához képest.
Nézd meg, hogy a kamra pozíciója eltér-e behelyezett tárral és anélkül.Az előre vezetekéles csak annyit ebbe beleszólni, hogy a vezeték esetleg eltarthatja a kamrát.
-
Atke
senior tag
Van egy M4-em, gyártó ismeretlen (cyma.002-re tippelek) Nyáron cseréltem benne egy APS hybrid gearbox héjat (gyors rugó miatt), és egy Prowin copy kamrát. Azóta most vettem elő, és nem lő!
polymer Pmag tárral, és gyári Stanaggal is próbáltam. előszőr a kábelezésre tippeltem, mert ez az első előre vezetékelésem, de! Tár be, fegyver megfordít, tár felfelé ki, és 4 bb van a kamrában. Szóval kamra pozicíóban van szerintem, és a tárak is adagolnak.... A nozzlere tippelek hogy amiatt nem jut a kamrába a bb, lőttem róla egy képet. Szerintetek ez a gumi és nozzle távolság elegendő? vagy kicsi? /elvileg fesztelenítve 1-es lövéssel/
Vagy valakinek ötlet hogy mi lehet a gyíkja? Esetleg a GB nem passzol a testbe? Vagy a Point kamra ?
-
emre
veterán
A TPA milyen értéket jelent a motoroknál?
-
twine
veterán
válasz
macilaci78 #30729 üzenetére
Köszönöm hallgatok rád, (2S lesz)csak próbálok tanulni, ezért a sok kérdés...
Köszönöm a válaszokat -
macilaci78
nagyúr
Egy villanymotor mozgatja a rugóval szemben a dugattyút. Ami a fegyver "erejét" befolyásolja, az csak annyi, hogyaz adott térfogatú levegőt adott lyukon keresztül milyen gyorsat préseled keresztül. Ezt a munkát a rugó végzi.
DC motornál a feszültség a fordulatszámot befolyásolja. Nagyobb feszkó nagyobb fordulatszám. Ezeket a motorokat jellemzően 7,4-12 V közti akkukkal szokás használni. Ha a motor, vezetékek, kapcsolók bírják, mehet akár 20V-ról is. Viszont a dugattyúnak kell idő, mire előre ér és magas fordulatszám mellett lehet, hogy a fogaskerék idő előtt kapna bele a dugattyúba, valami törni fog...
Illetve a magasabb feszkó jobban eszi a kapcsolót, égnek elfelé az érintkező felületek.Én kertbe a 2S akkut tenném.
-
twine
veterán
válasz
macilaci78 #30724 üzenetére
Mindenképpen figyelek...
"Li-po kultúra" vanxt60 csatlakozó is akad a dobozban...a terv az,hogy az aksit forrasztom xt60-ra,és nem a fegyvert tamiya-ra...xt30-xt60 az otthoni berendezkedés, 2-3-4Cellas aksikkal, 300-1500mAh között...
Számít a cellaszam ?
Kipróbálni egy 3cellas 300mAh 50-100C aksival tudtam a fegyvert...ami nyilván csak próba volt,mert ez volt otthon...tehát a mezőre nem viszek ilyen kis akksit mert pikpak lemerül,,,de csak az elméletet nézve...van értelme a több cellának?
Erősebb tőle a fegyver?
Vagy 2s fölött értelmét veszti a cellaszam?Illetve még egy, kérdés...;
Jellemzően mennyi lövést tudok leadni egy ilyen 1300mAh akksival? -
törölt tag
a fesztelenítést a fet csinálja, néha ha safe-re kapcsolod, de ez simán eltér a gyártók között, a leviathan-nál 3 secig húzni kell az elsütőt és elengedi, a warfet meg semi only tudja a precockot, ha ki akarod kapcsolni akkor fullautora lököd, kis sorozat és kész. volt aki csinált mechanikus decock-ot a visszaforgásgátlót lehetett kilökni egy lyukon keresztül de az elég proli volt
Egyébként a kínai vackokkal én nem játszanék, elég sok forrasztási hibát láttam az fb csopikban, lehet velük szarakodni de én warfetben gondolkoznék inkább, az elég kicsi, stabil, rugalmas.
Nem csak reszponzívabb lesz de a hangja is kevésbé vinnyog már egy ideje, azért ez elég baráti... [link]
-
Atke
senior tag
válasz
f4lcon #30715 üzenetére
Engedjétek már el ezt a ROF -ot
1-es lövés 1 bb megy ki, majd mikor triggert meghúzom még 1 BB és így tovább és így tovább... SEMI módba akarom az M4-emet használni, és egy tanult kollégától hallottam hoy a pre-cocking móddal illetve egy állítható CNC ,vagy mókolt triggerrel fényévekkel gyorsabban lehet le adni 1 az az EGY darab lövést. Szóval nem 60-as ROF-ot akarok CQB-ra, hanem gyors reagálású 1 az az EGY-es lövésű fegyvert. Ezért kértem ki macilaci78 véleményét, mert olvasva a kommentjeit tudja miről van szó, meg tudom hogy van T238-a, aminek bizonyos verziója tudja az előfeszítéstÚgy tudom hogy ennek kioldására is van valami okosság az elektronikákban, hogy ne full feszítve legyen eltéve a csúzlí
-
twine
veterán
válasz
macilaci78 #30712 üzenetére
Aaaaztaminnn'enit
Hálásan köszönöm az időd, és energiád...
Igen FPV drónozok, "f@sza" töltő van "készleten", az aksi linkért hálás vagyok.
Ahogy láttam ez valami átalakított holmi ami hozzánk került, mert XT60 akksi csati van ráforrasztva...Előélet itt jön képbe...:
Egy barátomtól kapta a maszkot és a puskát a fiam...de ő még csak fckn 8éves
(Nyilván ezért is kapta aksi nélkül, és erre fel is hívta a haver a figyelmem)
De mivel "aji", így illetlenségnek tartottam ilyen kérdésekkel bombázni, hogy milyen régi, mit csinált vele...stb..stb...Főleg, hogy ő tul.kép. "játék puskának" adta a gyereknek, mint tárgyat, csak nekem elmondta, hogy valójában ha aksit rakok bele, működni is fog később...BIO golyó jó ötlet, szeretem védeni a természetet, sokszor az erdőből a saját vllamon viszem ha a gyökér által kirakott sittes zsákot
(=Mert hogy szinte erdőben lakunk)
Gyorstőltőből nincsenek különböző tárakhoz különböző típusok?
Bármelyiket megveszem, ami megtetszik mindegyiket tudom használni?És egy utolsó de talán legfontosabb kér(d)és..:
Tudtok ajánlani pesten vagy környéként(főleg az északi régióban-Dunakeszi-Vác-)
olyan embert, üzletet,-szervízt, ahol átnéznék ezt a gépet, és bátran otthagyhatom, épp eléggé türelmesek egy kezdővel..stb..stb...
Magyarul, hogy ne vegye el egyből a kedvem egy morcos türelmetlen valaki az egésztől...
Mert akarat, és szándék van. olvasok utána amit tudok, de nyilván kő tudatlanul azt sem tudja az ember mire keressen rá...
Persze látom, apránként alakulnak az info morzsák, egyik a másikból...
Ha reklámnak minősül, természetesen egy pár sorosnak örülnék privátban is...És köszönöm mégegyszer
-
macilaci78
nagyúr
válasz
f4lcon #30720 üzenetére
Két külön történet.
A pre-cocking hátrahúzza a dugattyút a fogaskerék utolsó fogára, ezt intézi el a FET. Gyakorlatilag elintézhetné a felhúzó fogaskerék mókolása is, hogy a lecsapókart máshol működtesse.
A short stroke pedig a felhúzó fogaskerék, eseleg a dugattyú fogazását módosítja, hogy kevesebb legyen a dugattyú útja.Lehet persze vegyíteni a kettő és kevesebb fogazású rendszert megállítani az utolsó fogon, aminek az az előnye, hogy a rugó kevésbé van megfeszítve, így könnyebben boldogul vele a rendszer.
-
válasz
macilaci78 #30718 üzenetére
értem, tehát a short stroke az első lépés a pre-cocking felé, már ami az elsütés gyorsaságát illeti (nem a technikai kivitelezését)
-
macilaci78
nagyúr
válasz
f4lcon #30715 üzenetére
A short stroke szerint a felhúzó fogaskeréken kevesebb fog van, így a dugattyú előbb indul el a normálistól. Ezzel persze hamarabb indul meg az első BB, a rendszer üres járata nő, így nő a ROF is. A ROF további növelését úgy éri el a rendszer, hogy a felhúzó fogaskeréken két taraj lesz, így egy teljes kör megtétele alatt kétszer is hátrahúzza a dugattyút. Az erősebb rugó pedig ahhoz kell, hogy a lecsökkent kamratérfogat miatti kevesebb levegőt ellensúlyozza. Persze egy 3/4-es, vagy 2/3-os ablakolt hengernél pont mindegy, hogy a dugattyú rövidebb utat jár be.
A pre-cockcking esetén a dugattyú teljesen hátul van és a felhúzó fogaskeréken csak az utolsó fog tartja. Ez a rendszer gyorsabban adja le az első lövést, mert a normál 50% taraj, illetve a short stroke-nál megszokott 25% taraj helyett csak egyetlen fogat kell forgatni a felhúzó fogaskeréken az elsütéshez. Cserébe ez a létező legnehezebb művelet a gearbox számára, ezért kell nyomatékból megoldani. És ha hülye vagy, akkor a fegyvert is ebben a feszített állapotban tárolod. -
MasterHUn
senior tag
válasz
macilaci78 #30710 üzenetére
még csak nézelődöm
-
MasterHUn
senior tag
-
Atke
senior tag
válasz
macilaci78 #30709 üzenetére
Tudom,hogy tiltott, azért is írtam hogy feszes 1-es lövés. Szóval akkor ha pörgős 1-es lövéseket akarok leadni, akkor inkább a nyomaték kell?mondjuk nyilván nem húzom olyan gyorsan a triggert mint a 18:1 se
akkor valami 100:200/300 szett nagy nyomatéku motorral? 320-350 Fps-nél nem igényelnék....#30707 MasterHUn: Ennyiért inkább cyma platinum sorozat,vagy -100 euróért Double Eagle M90x szériát,ami ugyan nem fémtestes, de Rocko szerint elég korrekt... azt a 100-ast meg rálocsolhatod ,kamra,gumi, cső,grip, irányzék,akku, töltő....
-
macilaci78
nagyúr
Na, most már hagyományos billentyűzetről több kedvem van segíteni.
Valószínűleg JG G36C a replika, előagyba mehet az akku, gyárilag mini-tamiya csatlakozóval egy kis méretű, 7-8 cellás Ni-Mh, vagy 2-3 cellás li-po akku. Előbbi olcsóbb, utóbbi faszább, vonatkozik ez a töltőre. Ha modellezel, akkor valószínűéeg li-po töltőd van, ahhoz javaslok akkut. Ez például el is fér az előagyban.
A G36 széria tárai egyediek, alapvetően más fegyverek táraival nem üzemelnek. Azért a G36 és kellemes kis legó, a tárfészek egy stift kitolásával lejön és létezik M4 tárakat fogadó variánsa is, de a te fegyvered a hagyományos kivitel.
Bevált midcap tár, hasznos egy gyorstöltő is, cserébe nem csörög.
A javasolt BB típusa függ a gearbox erejétől, a hop up gumitól, de annyi bizonyos, hogy a normál 6 mm-es kaliber kell. Kertben BIO BB-t javaslok, ami pár hónap, 1-2 év alatt lebomlik és nem szennyezi a környezetet. A 0,25 grammos szerintem jó lesz: a kis lőtáv miatt a gyenge fegyverből sem fog leesni, illetve a túl erős sem fogja elcsavarni a Holdig. Nekem a Gaurder bevált. Simítózáras zacsiban van, fénytől, nedvességtől védett helyen kell tárolni, mert különben tönkre megy. Ilyen például a fegyver tárolására használt táska is.A védőszemüveg, vagy maszk fontos: mindenkin legyen, aki a kertben lövöldözik. Vigyorogni nem érdemes, egy fogpótlás nem kimondottan olcsó és a visszapattanó BB-nek is van ereje.
Airsoft IDPA-nak nézz utána, egy sor olyan feladatsor van, amit magadnak is meg tudsz otthon csinálni minimál költségvetésből és messze komolyabb, mint a fatörzsre lövöldözni.
Ebben is vannak kopó alkatrészek. Hop up gumi felel a kilőtt BB röppályájáért, el tud öregedni, beszárad, esetleg elszakad. A csövet tisztítóvesszővel lehet takarítani. A gearboxon belüli kenőanyag és a gumitömítések el tudnak öregedni. Ha ismeretlen a fegyver előélete, illetve éveket állt korábban, érdemes átnézni, átnézetni.
-
törölt tag
válasz
MasterHUn #30707 üzenetére
Vedd meg akkor.
Valszeg leírták ott ahol kérdezted hogy miért nem jó megoldás, hogy évek óta mém már az aps mint a piece of shit, és nem véletlenül. Lehet vele rizikózni, de kezdésnek egy arcturus jellemzően megbízhatóbb, hosszútávon...
de ha kell a hosszú és diszkós ott van a szomszédban ilyesmi áron ő
https://airsoftpro.cz/en/airsoft-guns/electric-long-aeg/ak/airsoftova-zbran-slr-b15-helix-ultralight-carbine-celokov-detail
de ha náluk körbenézel találsz g&g-t is raktáron. De twg-n van diszkós, modernizált mlok-os cyma mp5 is most, rövidebb meg hosszabb is, korrekt fettel, 13:1-es fogas szettel, teljesen marui kompatibilis v2 gearboxxal. Vagy akármi.
Kb csak jobb választást látok ilyen kicsit 200 eur körül, de ha ő tetszik, akkor vedd meg, valszeg egy darabig úgyis elketyeg, aztán meg kitalálod hogy merre tovább, akarod e egyáltalán ezt a hobbit, a kinti élet jön be vagy inkább cqbznál mert akkor az ilyen dióverővel csak szenvedsz beltéren, etc. -
macilaci78
nagyúr
Pre-cocking esetén a rugó feszítve van, a dugattyú majdnem teljesen hátul. Ez kvázi az az állapot, ahol a gyenge motorral, akkuval szerelt fegyverek szeretnek hátra akadni.
Épp ezért szerintem a pre-cocking konfighoz szerintem egy nyomatékra kihegyezett szettet kell összeállítani, hogy a motornak legyen ereje a megfeszített rugót még összenyomni egy kicsit.A legtöbb CQB pályán tiltott a sorozat, vagy akár a burst, így fix egyes lövéssel operálsz, nem érdekes az a ROF, amit a fegyver sorozatlövésen tud.
-
twine
veterán
válasz
macilaci78 #30705 üzenetére
-
Atke
senior tag
Szerintem a legjobb fél gearbox héjjal,mert akkor látod
De én volt hogy tólómérőt betoltam a spur tengelyéig, lemértem, aztán minusz egy kicsi, (talán 2mm) és a markolatból addig nyomtam ki a motor nyakát.macilaci78: Te mit T238 hozzáértő! szerinted az jó "konfig,elképzelés" lehet, hogy a V1.43, ez elvileg tudja a pre-cocking featuret, ahhoz egy 13/14:1 gear szett? A cél egy feszes 1-es lövés CQB fegyver lenne. A kérdés hogy itt számottevő az áttétel szerinted vagy felesleges,csak a ROF-nál számít?
-
twine
veterán
-
emre
veterán
(#30701) MasterHUn
Pedig az APS bizonyos termékeit újabban dicsérik is. Én kispénzes kalandnak egy UAR-t néztem ki, de még emésztem a dolgot. Előbb egy másodlagos kell.
-
MasterHUn
senior tag
Egy kis segítség kellene.
Visszatérnék az AS-hoz. Végigjártam mindent fegyvertípust, de így sok kihagyás után úgygondoltam egy AEG et venmék.
APS ről lebeszéltek, pedig találtam egy számomra elég fain kis darabot.
Helyette Arcturus-t ajánlottak.
Twg, gunfire-en nem találtam GG AR szériát se semmit.
Vegyes használatú lenne. 4x32 acoggal.
Kitétel, hogy fémtestes legyem keymod vagy hasonló megoldás.
9" nél nem hosszabb
PMag szerű midcap tárakat lehessen hozzá venni.
Árban olyan 60 körül jó lenne megállni.Előre is köszi :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest