Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10205) King Unique válasza gelbelex (#10204) üzenetére


King Unique
titán

Az nem írtad milyen Windowsról van szó, de ha W8.1/10 és bekapcsolt Fast Startup mellett lett leállítva, majd utána piszkálva Linux alól a HDD, akkor az lehet a mappák eltűnésének/láthatatlanságának az oka (példa). Vagyis ez esetben a megoldás értelemszerűen az említett funkció kikapcsolása, vagy leállítás helyett újraindítás, vagy Shift + leállítás módszer, + szükség esetén a lemezkép újbóli másolása.

Eldöntöd melyik OS-en akarod futtatni, ahol nyilván kényelmesebb egy telepített Windowson dolgozni, mint egy pendrive-ról bootolt live rendszer alól. Az utóbbi akkor jön jól, ha nem bootol be a helyi lemezen lévő OS, vagy esetleg szektorhibás a HDD, amit egyik-másik live rendszer, illetve Linux jobban tolerálhat. Viszont ha már nem a HDD-t kell nyüstölni, hanem megvan a lemezkép és abból menteni, akkor az más, ott mehet az előbbi is.
A hogyan kell telepíteni Linuxra a TestDIsk programot megmondja a gúgli, lásd ezen leírást, ahol az Ubuntu/Debian módszer mehet, mivel a Knoppix Debian-alapú. + Le lehet tölteni olyan live rendszereket is, amikbe többek között a TesTDisk is integrálva van (példák). Amúgy a Linux specifikus kérdéseknek eleve vannak külön topikjai, azokat mélyebben fejtegetni ott javasolt.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.