Hirdetés

Aktív témák

• WN31RD

addikt

válasz Out #1490 üzenetére

Mégis mit vársz? Varázsolni a Linux sem tud. Ha több memóriára van szüksége a programoknak, mint ami a gépben van, akkor bizony a lemezhez kell nyúlni, az pedig lassú, még Linux alatt is.

Ezzel együtt szerintem a Linux ilyen szempontból jobb, mint a Windows. Nézz meg egy memória szempontból terhelt gépet miután nem használtad éjszaka: a Windows elég sokáig fog töltögetni, mert idióta módon kilapozott olyasmiket is a memóriából, amiket talán mégsem kellett volna. Linux alatt ez a probléma kevésbé jelentkezik. A másik előnye a Linuxnak, hogy az egész rendszer, beleértve a felhasználói programokat is, összességében testreszabhatóbb, és nagyobb a választék, főleg a kisebb, egyszerűbb programok tekintetében. Úgy érdemes összeválogatni a használt programokat, hogy az adott hardveren számodra megfelelő sebességgel fussanak. Én pl. általában azokat a programokat részesítem előnyben, amelyek éppen tudnak annyit, amire szükségem van, és emellett a lehető legkisebbek, legegyszerűbbek (ez azért is jó, mert ha valami gáz van velük, könnyebb belenyúlni a forráskódba).
    Használtan én anno 486-oson 8 MB RAM-mal Linuxot, és bizony kényelmesebb volt (megfelelően beállítva), mint a Windows 98. (Említettem már ezt valahol a fórumon... jelentős részben ekkor és emiatt fordultam a Linux felé. - Azóta már természetesen más szempontokat, úgy mint nyílt forráskód, ''szabadság'', az emberi tudáshoz való alapvető jog, stb., is nagyon fontosnak tartok, és ezek nem kevésbé kötnek a Linuxhoz, mint a praktikus megfontolások.)

[Szerkesztve]

Aktív témák