- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sh4d0w
félisten
LUKS-ban, vagy dm-cryptben be lehet állítani vhol, hogy ha az unsuccessfull login count elér egy bizonyos értéket, akkor automatice shreddellje a disket?
-
Osiris
őstag
Itt egy leírás a virtualhostonkénti limitáláshoz: http://linuxpoison.blogspot.hu/2012/02/setup-and-configure-bandwidth-limiting.html
-
Osiris
őstag
válasz
MasterDeeJay #16593 üzenetére
Hasonló problémám van egy multifunkciós eszközzel ami hp L7680. A digitális irattár nevű feature, ami szintén a hálózatra mentené a scannelt dolgokat, csak windowsos megosztással működik. A probléma ha jól emlékszem úgy jelentkezik, hogy mikor nem egyetlen oldalt scannel, hanem többet és egy pdf-be akarja menteni, akkor egyszerüen megáll és nem tudja menteni a dokumentumot.
Sajnos megoldást nem sikerült találni erre a problémára. Jelenleg egy win xp-t futtató virtuális gép szolgáltatja a megosztás a linux szerveren és ez a win-es megosztás van felcsatolva a scannerre, így megy... -
Soak
veterán
Sziasztok !
Limitálni szeretném kapcsolatonként a sávszélességet. Esetleg csak egy kifejezett virtualhost-on (ha ez lehetséges) . Az elképzelés így nézne ki (vhostonként külön) , userA betölti a főloldalt, ami gyorsan bejön neki, maxi sávszéllel (meg mindenki másnak is nyilván), elnavigál egy videohoz, a video másik vhostrol streameli az anyagot, ezért maga a page full sávszéllel tölt be, viszont ahonnan a videostreamel csak pl 1.5Mbit/s-el streamel maximum, mert közben megjött userB is, ő is videózik, de neki is csak 1.5Mbit-el jön (ami amúgy bőven elég) .
Én triviálisnak gondolom a választ, mert gondolom másnak is volt már hasonló igénye, de nem igazán találtam semmi olyat ahol elindulhatnék. Első körben az se lenne rossz ha egységes lenne a korlátozás.
-
Hali Mindenkinek!
Van egy csodálatos Samba szerverem amire nem tudom megoldani azt hogy egy multifunkciós gép scannelni tudjon. A korábbi windows-os megossztásra ment eddig, az ugyan úgy beállított samba megosztásra meg nem. Nem jövök rá hogy mi a gond.
A megosztás teljesen elérhető gyakorlatilag klónja a korábbinak, felhasználónév jelszavak 1000%-ig jók, többfélével is próbáltam. Hibaüzenet csak annyi hogy nem sikerült.
A samba szerver egyébként egy debianon fut webminnel. Gyakorlatilag teljesen kiváltotta a windowsos szervert viszont ez a scanelés (Scan to SMB) nem jön össze. Az eszköz egy Minolta bizhub 223.
Valami olyasmire tippelek hogy a samba más módon jelentkeztetne be.Ötletek?
-
bambano
titán
-
sonar
addikt
Üdv! Megint én.
Telepítenem kellett egy Lenovo RD430-at CentOS 6.2-vel.
Nos 3 hálókártya van rajta (2x intel igb + 1 e1000e management)
Alap kiosztásban eth0, eth1 - igb, eth2 management port.
Nos a dolog úgy néz ki, hogy eth0-n kapja a szerver a felsőbb utasitásokat, ezen keresztül frissülnek a programok stb. Szóval ez a legkevésbé terhelt port.
eth1-2 meg kiszolgál (dhcp, samba...)
Nos terhelésnél a management port többször is önkényesen visszavette a sebességet 100Mbit-re
Oké gondoltam, hogy akkor átszervezem a dolgot és eth2-ből eth0-t csinálok.
Sikeresen fel is cseréltem [link] viszont a dhcp valahogy lehalt, egyszerűen nem hajlandó az új interface-n ip-t osztani.
A logokból semmi érdemlegeset nem látok.
Van vkinek ötlete, hogy mi lehet? Hol lehet dhcp az interface-hez kötve?
(dhcpd.conf-ban csak ip-k vannak, iptables rendben van, tűzfal kikapcsolva) -
rt06
veterán
válasz
sh4d0w #16588 üzenetére
markat sem? nekem van olcson elado
szerk.: nem lattad az uvegtigris 2-t?
-
Vladi
nagyúr
A kérdés amúgy jó.
S ha csinál rá egy cron jobot?
Jah kérdezőnek: transmissiont indítsd el démonként, majd csatlakozz rá. Van fasza távoli grafikus felület hozzá, és kész.
-
Jester01
veterán
válasz
Jester01 #16583 üzenetére
man Xserver
Authorization data required by the above protocols is passed to the server in a private file named with the -auth command line option. [...] If this file contains any authorization records, the local host is not automatically allowed access to the server, and only clients which send one of the authorization records contained in the file in the connection setup information will be allowed access.
The X server also uses a host-based access control list for deciding whether or not to accept connections from clients on a particular machine. If no other authorization mechanism is being used
-
bambano
titán
válasz
Jester01 #16579 üzenetére
nem, nem vagy lokális user és nincs engedélyezve az X-nek.
már akkor sem tudsz X-es programot indítani, ha leülsz egy grafikus felület elé, indítasz egy terminált, bessh-zol ugyanoda úgy, hogy az ssh-ban nincs a forward engedélyezve.bambano@bruti:~$ ssh localhost
bambano@localhost's password:
Linux bruti 2.6.32-5-amd64 #1 SMP Sun Sep 23 10:07:46 UTC 2012 x86_64
The programs included with the Debian GNU/Linux system are free software;
the exact distribution terms for each program are described in the
individual files in /usr/share/doc/*/copyright.
Debian GNU/Linux comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY, to the extent
permitted by applicable law.
Last login: Mon Feb 11 17:25:23 2013 from localhost
bambano@bruti:~$ gnome-terminal
A paraméterek feldolgozása meghiúsult: Nem nyitható meg a megjelenítő: -
bambano
titán
válasz
sh4d0w #16575 üzenetére
amikor login ablakkal várakozik, akkor még nincs userhez rendelve a session, tehát nem fogja tudni elindítani a gui-s cuccokat.
ha bejelentkezve hagyod ott, akkor már userhez van rendelve, csak ott át kellene hágni az azonos user két sessionje közötti határt.
de beírod a guglinak, hogy null X server és ilyen találatokat hoz, mint ez meg ez.
-
-
sonar
addikt
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Van arra valami trükk, hogy ha ssh-n belépek és nem fut egy grafikus alkalmazás akkor azt vhogy elinditsam?
-
törölt tag
(Nem szukseges, ha a FORWARD ACCEPT-en van, persze egy paranoid ember itt is szur)
-
törölt tag
Nahh, klassz amit leírtál, köszi ! Meglett közben a nat verzió, most interfaces-em úgy néz ki, hogy loopback és eth0 statikusra benne van, de bridge és többi ilyesmi, semmi.
Ezt külön húzza fel egy virtlib script a net-autostart miatt:
# virsh net-define /usr/share/libvirt/networks/default.xml
Definiálom a default network-öt, aztán net-edit-tel átírom benne ip-ket..
# virsh net-autostart default
Ez húzza fel a virt. if-et boot alatt
# virsh net-start default
Ez pedig most indítja el..Eredmény:
# brctl show
bridge name bridge id STP enabled interfaces
virbr0 8000.000000000000 yesIlletve egy ifconfig új interfész:
virbr0 Link encap:Ethernet HWaddr 8a:66:d9:73:8d:83
inet addr:192.168.1.254 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0Routing-hoz betettem a következőt /etc/sysctl.conf-ba:
net.ipv4.ip_forward = 1
de plusszban a Te parancsaid is lefutnak a tűzfal scriptemben.A guest OS-ek végül név alapján köthetők be a virtuális alhálóba (aminek a neve default de lehetne pityu is):
<interface type='network'>
<source network='default'/>
<mac address='00:16:3e:1a:b3:4a'/>
</interface>(Innentől kezdve a guest-ben dől el nyilván, hogy dhcp-n kap-e ip-t, vagy static).
Soha nem csináltam még így, mint fentebb, mindig úgy szoktam, ahogy Te írtad. De most műx, már nyomtam egy reboot-ot is tesztelni a dolgot, tök jó
Ja, és a végén a nat dolgok, igen.
Viszont a FORWARD csak szűr (éspedig mindkét irányba), kintről hogy egy virtuális gép az ip-jén látható legyen, PREROUTING kell és DNAT
- 80-as portra pont ezt csinálom, egy másik VM email-re.. stb. Alájuk meg kipublikálom a host /home mappájában lévő TrueCrypt konténereket
No, mindenesetre thx
-
rt06
veterán
válasz
#40935168 #16559 üzenetére
nalam hasonlo kornyezetben ez ugy van megoldva, hogy az eth0-t beken hagyom (szinten van neki egy statikus ip-je, amin keresztul kapcsolodik az internetre), s e mellett van egy bridge a xen altal letrehozott virtualis eszkozoknek
debian-on nem tudom, hogy ezt hogyan tudod config file-okban megadni, de elvileg a brctl addbr br0 ott is kell, hogy mukodjon
szoval ezzel letrehozol egy bridge-et, majd adsz neki egy 192.168.0.1-es cimetha tippelnem kellene, valami ilyesmi kell a /etc/network/interfaces file-ba az eth0 beallitasain kivul:
iface br0 inet static
bridge_ports eth0 eth1
address 192.168.0.1
broadcast 192.168.0.255
netmask 255.255.255.0ezzel megvan a dom0 halozati beallitasa (felteve, hogy a net eddig is mukodott), meg majd egy kis iptables kell a vegen
kovetkezo lepes, hogy a domU-k config-jaban megadod a vif-nek, hogy:
vif = [ "bridge=br0,mac=00:00:bc:e3:e1:3d,ip=192.168.0.2" ]
vagy valami hasonlot, attol fuggoen, hogy minek nevezted el a bridge-et, milyen mac es ip cimet szeretnel
fontos, hogy ha 4.2-es, vagy ujabb xen-t hasznalsz xl toolstack-kel, akkor az ip e modon torteno megadasa nem fog mukodni, mindenkepp a domU-n belul kell azt beallitania domU halozati beallitasa igy kell, hogy kinezzen (ha debian):
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.0.2
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.0.1
mas rendszeren ertelemszeruen az ott megfelelot, de a lenyeg, hogy az ip, az alhalozati maszk es az atjaro mellett nem kell mas (ez igaz win-re is, ott is csak par kattintas es kesz)vegezetul meg arra van szukseg, hogy a dom0-an beallitsd az ip forward engedelyezeset es a nat-ot:
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/conf/all/forwarding
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/conf/default/forwarding
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/conf/all/rp_filter
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/conf/default/rp_filter
iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADEha nem felejtettem ki semmit, akkor ezt kovetoen mukodnie kell az interneteleresnek a domU-kon belul, es amennyiben beallitasz megfelelo forwarding szabalyokat, ugy a domU-k elerhetoek lesznek a kulvilag felol is
szerk.: amit fentebb rendre kihagytam, az a nevszerverek beallitasa, enelkul ugye nem lesz nevfeloldas
legegyszerubb a megfelelo nevszervert kezzel beallitani a /etc/resolv.conf-ban (ha van a dom0-an bind, vagy hasonlo, akkor akar annak a cime is lehet, vagy ha nincs, akkor azok a cimek, amik a dom0-an vannak beallitva) -
törölt tag
Közben rábukkantam már egy libvirt cikkre, okosodom..
-
törölt tag
Sziasztok,
bérelek szervert a távolban és van egy eth0 interfész, rajta egy statikus ip, stb, ahogy kell, ennyi. Ez egy fizikai vas.
Szeretnék rajta virtuális gépeket futtatni. Xen. Kernel megvan, betöltött, oké. Minden adott.
Egy alap Debian, a minimumról tettem fel.Kérdésem a hálózatra vonatkozik: szeretnék létrehozni egy belső hálót (tipikus C osztályú 192.168.0.x-et) és az egyes VM-eknek ezt adni.
A routing és egyéb része, iptables stb. okés lenne, de konkrétan bridge és hasonló szinten nem vagyok nagyon képben: a bridge (virtbr0 vagy br0 stb) tulképpen egy virtuális switch ?
Szóval hogyan tudom azt az /etc/interfaces-ben definiálni, hogy eth0 mellett további virtuális interfészeim is megjelenjenek ? Nekik netet a host adna, szóval natolni szeretnék.
Xen oldala azt írja, hogy eth0-t definiálni kell interfaces-ben de ip és egyebek nélkül, eth1-et is (ami passz, hogy fizikai-e vagy sem, nekem itt nyilván nem az kell) és a kettőt összeköti br0-ban, valahogy így:
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).
# The loopback network interface
auto lo br0
iface lo inet loopback
# Set up interfaces manually, avoiding conflicts with, e.g., network manager
iface eth0 inet manual
iface eth1 inet manual
# Bridge setup
iface br0 inet static
bridge_ports eth0 eth1
address 192.168.1.2
broadcast 192.168.1.255
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.1Namost, annyit mond még az okosság, hogy eth0 ugye nem kap ip-t, ehelyett br0-nak kell felvennie a szolgáltatótól kapott ip címet. Na de ez sehogy nem áll össze a fejemben, akkor az olyan kvázi, mintha az egyik guest-em eth0-áját is a szolgáltató switch-ébe kötném, vagy rosszul látom ?
Szóval nem kéne kizárnom magam a gépből, se a szolgáltatónál gubancot okoznom: egy eth0-tól teljesen izolált natolt belső hálózatra lenne szükségem, amiben a host belelógatja a lábát 192.168.1.1 ip-vel és csókolom, míg eth0 továbbra is kifele a külvilágra figyel.
Ötlet ?
Egy évvel ezelőtt KVM valahogy megcsinálta nekem jól, de ez most Xen..
-
sh4d0w
félisten
-
buherton
őstag
Sziasztok!
Az ext4-es fájlrendszer biztonságosan kezeli a 2-3 TB-os partíciókat?
Köszi.
-
Osiris
őstag
Sziasztok,
Debian alapú RaspBMC (raspberry pi) linuxon szenvedek olyan problémával, hogy letöltéskor a "transmission-daemon" torrentkliens egy idő után leáll. A kernel.log-ban ilyenkor ezt a bejegyzést látom:
Feb 7 09:39:56 raspbmc kernel: Out of memory: Kill process 1253 (transmission-da) score 91 or sacrifice child
Feb 7 09:39:56 raspbmc kernel: Killed process 1253 (transmission-da) total-vm:56396kB, anon-rss:20kB, file-rss:780kBAzt értem, hogy elfogyott a memória, de azt nem , hogy miért. A régebbi RaspBMC kiadásoknál ilyen gondom nem volt (ugyanezen a hardveren). A ram tényleg elég kevés, de a swapben még bőven lenne hely:
free -m
total used free shared buffers cached
Mem: 121 109 12 0 0 59
-/+ buffers/cache: 50 71
Swap: 127 33 94Mi lehet az oka, hogy nem használ több swappet?
-
rt06
veterán
ezt a doksit tudom ajanlani, nagyuon jol elmondja, mit hogyan, s miert kell
roviden:
fogsz egy particiot, es abbol pv-t (physical volume) csinalsz
egy, vagy tobb pv-t osszefogsz vg-ve (volume group)
ebben a vg-ben aztan letre tudsz hozni egy, vagy tobb lv-t (logical volume)
ezt az lv-t utana ugyanugy tudod formazni, mount-olni, mintha particio lenne, viszont annal sokkal egyszeruebben tudod pl a meretet valtoztatni -
Soak
veterán
Sziasztok !
Azt szeretném elérni, ha lenne egy "mappám" aminek a méretét dinamikusan tudom változtatni (gondolok itt arra, hogy be tudok tenni alá HDD-t ha akarok és nem történik semmi, csak megnő az elérhető terület) .
Ha jól értem akkor nekem LVM-re van szükségem. Eddig eljutottam, de sokkal tovább nem
. Hogy kezdjek neki, ha be szeretném configolni . Kerestem sokat a neten, de nem találtam számomra érthető leírást. Telepítésnél LVM-et jelőltem meg, de (csak tipp) ez nem jelent semmit ha nem a rendszer partició méretét szeretném piszkálni.
Szerk : A rendszert ubuntu server 12.04 64bit
-
vadcoca
tag
tar --one-file-system --numeric-owner cvzpf ....
A one-file-system miatt az adott file-rendszeren belül marad: lementi a proc, sys, dev stb könyvtárakat, de a tartalmukat nem, mert ezek tartalma nem a gyökér partíción (tehát nem a hdd-n) van, csak oda van felcsatolva. Ha pl. egy liveCD-ről bootolsz, akkor látod is, hogy van a partíción egy proc könyvtár, de üres. (További előny, hogy a /media-ban felcsatolva hagyott több terányi külső cuccot sem mentem le "véletlenül")
A numeric-owner azért ajánlott, mert nem lesz keveredés a visszaállításra használt rendszer usernév/uid csoportnév/gid esetleg eltérő párosai miatt. Akkor lehet benézni, ha nem használod a numeric-owner -t, és a visszaállító rendszerben létezik ugyanolyan név ésvagy csoport, mint a backupolt rendszerben, de a névhez vagy csoporthoz tartozó uid/gid nem ugyanaz mindkettőben.Kérdés, hogy közben mi történik azzal a hdd-vel. Ha pl. leformázod a / partíciót, akkor kap új uuid-t, a grub nem fog menni és az fstab sem lesz jó. Ha viszont pl. mkfs.ext4 -U xxxx-xxxx-xxxx-... /dev/valami , ahol xxxx-xxxx-xxxx-..... a régi uuid, akkor jónak kellene lennie.
Partícionálásnál elvileg nem sérülhetne a grub, mert csak a partíciós tábla bejegyzéseit módosítod. De eddig mindig nyomtam ilyenkor grub-install-t, szóval ezt nem teszteltem. -
Drótszamár
őstag
válasz
Drótszamár #16520 üzenetére
Senkinek semi ötlet?
-
vadcoca
tag
A "régi" grub.cfg-t is elmented, ezt az "új" partíción újra kell generálni. (+grub-install). Az fstab is rossz csak még nem derült ki, mert nem indul
.
Ezekkel együtt működőképes a módszer. (viszont lustaság fél egészség: az exclude+mkdir helyett inkább --one-file-system) -
sonar
addikt
Sziasztok,
Lenne egy elvi kérdésem.
Ha az alábbi módon csinálok egy backup-ot majd restore-t akkor a grub miért csesződik el?cd /
tar cvpzf backup.tgz --exclude=/proc --exclude=/lost+found --exclude=/backup.tgz --exclude=/mnt --exclude=/sys /Restore:
tar xvpfz backup.tgz -C /
mkdir proc
mkdir lost+found
mkdir mnt
mkdir sys
etc... -
-
Nkboy
senior tag
-
Speeedfire
félisten
Web hosting kérdésben szeretnék segítséget kérni.
Adott egy domain az egyik szolgáltatónál tejfutár.hu, illetve adott egy tárhely csomag egy másik szolgáltatónál illetve domain is (tejfutar.eu).
Az elsőnél a tejfutár.hu dns beállításai:A .htaccess fájl:
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^tejfutar\.eu$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.tejfutar\.eu$
RewriteRule ^/?$ "http\:\/\/www.xn\-\-tejfutr\-mwa\.hu\/" [R=301,L]2 dolog nem stimmel nálam.
A www taggal bejön a tejfutár.hu oldal, de nélküle dns hiba van. Illetve az eu-s nem a www-re irányít. Mi lehet a gond? Csütörtökön állítottam be a dns-eket, de valami nem jó. -
Soak
veterán
-
Jester01
veterán
Ha nem scriptből kell, akkor mint minden fájl művelethez, midnight commander (mc).
Egyébként a tar-os és a cp-s megoldásnak is jónak kellett volna lennie, ott valami mágia van ha nem:$ cd a && cp -dfRv -t ../b .
`./c/f1.txt' -> `../b/./c/f1.txt'
`./c/f3.txt' -> `../b/./c/f3.txt' -
ko9
addikt
Üdv!
Nem találok megoldást egy nagyon egyszerűnek tűnő problémára. Van egy mappa (a), amiben több mappa van, amiben mégtöbb mappa/fájlok stb. És van egy másik mappa (b) szinte ugyanilyen felépítéssel, még a fájlok is megegyeznek, csak a tartalmuk más.
Ezt a két mappát szeretném összeolvasztani, mármint az A tartalmát belemásolni a B-be úgy, hogy az ottlévőket felülírja. MV/CP csinál egy másik mappát azonos nevű mappán belül (/a/c/ mappa a b/c/c/ lesz), ezért ez nem járható út. RSYNC lenne a megoldás szerintem, de azt még soha nem használtam.
Gondolom van valami piszokegyszerű megoldás, de nem jövök rá. Próbáltam A mappa tartalmát egy TAR-ba becsomagolni, majd B-be kicsomagolni, ( tar cf - . |(cd ../b; tar xvf - ) de nem minden fájlt rakott át (30-40ezer fájlról van szó kb, nem tudom miért nem rakta bele mind).
Mi lenne a megoldás?
Köszönöm előre is!
-
vilmoskorte1
csendes tag
Üdv!
Tud nekem valaki ajánlani konkrét Linuxos tabletet amit kapni is lehet, és nem csillagászati az ára?
Igen tudom, az android is linux, de én hagyományos linuxra gondoltam (pl. ubuntu).
Köszönöm
-
-
Drótszamár
őstag
Üdv!
Debian wheezy (armhf) miért nem látja a wireless egeret, és billentyűzetet?
Egy Arm mini pc-n használnám (cubieboard), de nem megy. Mikor Androidot bootok, ott rendben működik, de debian alatt nem.
lsusb látja a vevőt. Az nem tudom számít e, hogy a nevében nem láttam "HID"-et.
Van valakinek ötlete, hogy merre induljak? Ehez vettem, és nem akarok újat venni ilyen hülyeség miatt.
-
chab7
addikt
A 12.10 miért nem ajánlott? Csak kérdezem. Muter gépére épp most sikerült végre egy 12.04 lubuntut felvarázsolni (athlon xp cpu + fx5500 vga miatt szinte semmi más nem akart rendesen működni rajta) ami hálistennek végre normálisan működik. De ha van valami ami miatt nem érdemes 12.10-re frissíteni akkor nem fogom.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
kovaax #16514 üzenetére
Csak arra utaltam, hogy kizártnak tartom a kézi csomag fordítás szükségességét. A leírásban ő az 1.2.4-es usb-modeswitch csomagot rakta fel forrásból, ma meg már 1.2.5-1 körül tartanak a disztrók egyből telepíthető csomagjaival.
Plusz a javasolt disztrómban alapból benne is van ez a csomag.
-
vissza lehet valahogy nyerni a /var/spool/cups-ból az eredeti dokumentumot?
-
siebener
aktív tag
válasz
MacCaine #16508 üzenetére
Megkaptam azóta a választ, köszönöm, de az alábbiról lenne szó.
A korábban említett gépen kellene telepítés nélkül, live módban futnia egy Linuxnak, hogy így tudjon kezelni egy vodafone-os - k3772-z - modemet. (Korábban már volt tapasztalatom valamelyik Linux-szal, ott csak hosszas mókolás után sikerült életet lehelni a modembe, ráadásul akkor telepítve is volt, amit most ki kellene hagynom).Egyébként azért írtam, amit írtam, mert már volt rá példa, hogy valami "kedves" úriember elküldött melegebb éghajlatra, hogy ne itt gyűjtsek hozzászólásokat a magasabb ranghoz. Aztán eszébe sem jutott, hogy talán azért írok a fórumba, mert valamit nem tudok, a magasabb rangra pedig magasról teszek.
De egyébként ha van valakinek hasznos ötlete a témát illetően, akkor azt megköszönöm (bár igazából már van megoldás).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
siebener #16496 üzenetére
Ez ott nálad úgy működne, hogy leszedsz egy 10-15G helyet a második partíciódból egy új partíciónak, gondolom ott vannak az adatok, és ennyi helyen simán elmenne bármelyik disztró, 2-8Gb körül vannak telepítés után.
Az említett Ubuntut arra a gépre nem tartom jó ötletnek, mert az aktuális 2 kiadása nem éppen erőforrás kímélő. Ubuntu származékokat meg a saját tapasztaltaim miatt nem ajánlom. (kb. mind az, amit HCL javasolt
)
Ezért javasoltam Arch alapú disztrót: [link], nézd meg milyen precízen le van írva minden az usb-s modemek kezeléséről.
Egyébként igen, live disztró alatt be tudod lőni a modemet és menni is fog. Max ha valami nagyon speciális modemed van, akkor kellhet alkotni valamit, de nem valószínű.Jester01: ez a module config ez melyik fájl?
-
-
-
válasz
siebener #16501 üzenetére
Kipróbálod, és meglátod
Ha felismeri, akkor be tudod üzemelni.
Mondjuk a Live nem jelent semmit, mert lehet, hogy ha kábelen lefrissülöd a rendszert telepítés után, akkor már menni fog, ha addig nem is ment.Ha 11.10-zel működött, akkor 12.x -el is kellene neki.
De mondjuk arra gondoltam, hogy te írd be a "k3772 ubuntu" szavakat a gúgliba, és a találatok alapján tudsz dönteni
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Formula-1
- Xbox tulajok OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Acer notebook topic
- UHD filmek lejátszása
- Házimozi belépő szinten
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest