Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadcoca
tag
tar --one-file-system --numeric-owner cvzpf ....
A one-file-system miatt az adott file-rendszeren belül marad: lementi a proc, sys, dev stb könyvtárakat, de a tartalmukat nem, mert ezek tartalma nem a gyökér partíción (tehát nem a hdd-n) van, csak oda van felcsatolva. Ha pl. egy liveCD-ről bootolsz, akkor látod is, hogy van a partíción egy proc könyvtár, de üres. (További előny, hogy a /media-ban felcsatolva hagyott több terányi külső cuccot sem mentem le "véletlenül")
A numeric-owner azért ajánlott, mert nem lesz keveredés a visszaállításra használt rendszer usernév/uid csoportnév/gid esetleg eltérő párosai miatt. Akkor lehet benézni, ha nem használod a numeric-owner -t, és a visszaállító rendszerben létezik ugyanolyan név ésvagy csoport, mint a backupolt rendszerben, de a névhez vagy csoporthoz tartozó uid/gid nem ugyanaz mindkettőben.Kérdés, hogy közben mi történik azzal a hdd-vel. Ha pl. leformázod a / partíciót, akkor kap új uuid-t, a grub nem fog menni és az fstab sem lesz jó. Ha viszont pl. mkfs.ext4 -U xxxx-xxxx-xxxx-... /dev/valami , ahol xxxx-xxxx-xxxx-..... a régi uuid, akkor jónak kellene lennie.
Partícionálásnál elvileg nem sérülhetne a grub, mert csak a partíciós tábla bejegyzéseit módosítod. De eddig mindig nyomtam ilyenkor grub-install-t, szóval ezt nem teszteltem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Linux kezdőknek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- BestBuy topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bundle topik
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Részletfizetés. Utolsó darab! Dell Latitude Ultra7 12 részletre, bank nélkül, azonnal vihető!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-1065G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- PS Plus előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest