Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Szólánc.
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
buherton
őstag
válasz buherton #16057 üzenetére
Itt lesz a drótszőrű foxi elásva:
dpkg -l | grep "librt"
ii librtai-dev 3.8.1-4build1 Real Time Application Interface (module source)
ii librtai1 3.8.1-4build1 Real Time Application Interface (module source)
ii librtfilter-dev 1.1-3 realtime digital filtering library (development files)
ii librtfilter1 1.1-3 realtime digital filtering library
ii librtmp0 2.4~20110711.gitc28f1bab-1 toolkit for RTMP streams (shared library)Mert, hogy a librt nincs telepítve, és az kellene hozzá, de itt meg azt írja, hogy a 2.6.6-tól támogatja a kernel, vagyis az azt jelenti, hogy nekem nem kell semmit sem telepíteni? Ubuntu 12.04.1-et használok, 3.2.0-es kernellel. Ötlet valakinek?
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
buherton
őstag
válasz buherton #16059 üzenetére
Következő fejlemény, hogy csináltam egy rövidke C programot, ami használja a librt egy függvényét a linkernek -lrt kapcsolót adtam meg, és összefordult. Olyan mint ha az eclipse nem érné el a libet.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
szemmelver
aktív tag
válasz buherton #16082 üzenetére
Elnéztem. Működik, csak puttyon tudom eltüntetni. FileZilla-val megnyitom az megjeleníti. Ott nem lehet valahogy eltüntetni? Amúgy a rendszer mappákat akarom (bin, boot stb..) , de szerintem nem engedi, mert mikor oda raktam a pontot, már nem tudta az elérési útvonalat.
-
rt06
veterán
válasz buherton #16288 üzenetére
lehet kerni, hogy ha kikerul, mindenkepp linkeld be ide is? logout-ot nem szoktam figyelni, bal oldali listaban meg nem biztos, hogy lenne annyit elol, hogy eszrevennem
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
!!! +1
Én is rengeteget szenvedtem vele, bár nekem annyi volt a cumi tárgya, hogy nem volt leírva sehol, hogy Ubuntu alá fordításhoz az Ubis spec. cuccokat bele kell fordítani... Anélkül nekem nem bootolt.
Aztán gondoltam nem írok egy n+1. kernelforgatós cikket...Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz buherton #16292 üzenetére
Ja, arra nem árt figyelni, de szerencsére el lehet menteni, és szép sorban visszanyomkodni a dolgokat
Mondjuk az ilyen egzotikus filerendszerek támogatása, egzotikus rtc, laptop esetében asztali vga chipek, hálóchipek kiszedése, az nem szokott bajt okozni.Mutogatni való hater díszpinty
-
PumpkinSeed
addikt
(#16286) bambano
Több hibát is ad, mintha hiányozna valami, nem vagyok szakértő. Amúgy azért fordítom mert iskolában benne lesz a zh-ban. make bzImage-ig nem jutottam el de viszont root-ként vagyok belogolva. Nem lehet, hogy a configba kellene valamit beállítani?"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
-
sh4d0w
félisten
-
bambano
titán
válasz buherton #16685 üzenetére
a név alapján, route, flush, parancsokat lehet adni vele a kernel egyes alrendszereinek. ez pl. a routing tábla kiürítésére lehet alkalmas.
[link] "/proc/sys/net/ipv4/route/flush: Writing to this file results in a flush of the routing cache."Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
rt06
veterán
válasz buherton #16940 üzenetére
a celom nem az elijesztes volt, csak a falra tudok maszni azoktol, akik allitjak, hogy linuxon miiiiinden mukodik, mert vagy meg nem futottak bele olyanba, ami nem, vagy siman csak hazudnak, mert fanatikusok, akik csak trollkodnak valami windoze topic-ban (vagy akik winfos-t irnak)
en amondo vagyok, hogy inkabb legyen tisztaban a kerdezo azzal, hol es milyen szopasokba futfat bele, minthogy barmi aron legyen meg egy linux user (mert ugy nem sokaig lesz linux user)
szoval nem teriteni kell, hanem elmondani a lehetosegeket (akkor is, ha ezek hibalehetosegek) es a kerdezo majd eldonti maga, hogy akar-e valtani
en pl annak ellenere is megmaradtam a linux mellett is, hogy szivatott mar meg wifi stick, pci-os wifi kartya, raid vezerlo, scsi vezerlo, es tobb webcam is (cserebe ezek beuzemelese - mar amelyik beuzemelheto volt - tobb napomat elvitte)
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
pakriksz
őstag
válasz buherton #17901 üzenetére
de az milyen hogy nincs joga hozzá a rootnak? Akkor kinek van?
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
.LnB
titán
válasz buherton #17970 üzenetére
Az a baj, hogy més sose használtam virtualbox-ot. Nem tudom, hogy kell csinálni. Az USB-s dologról pedig találtam jó leírást IT café-n.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz buherton #17974 üzenetére
Nem tudtok egy kis leírást linkelni azért kezdésnek? Ha lehet magyart, de nem feltétlenül szükséges annak lennie. Köszi
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz buherton #17976 üzenetére
Nem baj, jogos. Csak melóba voltam és azért kértem linket, hogy mikor hazajövök ne kelljen keresnem
-
sh4d0w
félisten
válasz buherton #19174 üzenetére
Nekem személy szerint nincsenek túl jó tapasztalataim a Red Hat-környéki rendszerekkel, de ez szubjektív. Ha az ősök felé szeretnél menni, akkor Slackware és Debian - gyakorlatilag az első disztribúciók közé tartoznak. A Slackware-nél stabilabb és gyorsabb rendszert még életemben nem láttam, túltesz a Debianon is, de ott mindent Neked kell csinálnod: nincs függőség-kezelés, nincs automatikusan induló grafikus felület, nincs automatikusan létrehozott xorg.conf. Mire felteszed és beállítod, garantáltan ismerni fogod a Linuxot. Én túl lusta és kényelmes vagyok a használatához, de olyan összecsiszolt KDE4 van benne, hogy még.
https://www.coreinfinity.tech
-
buherton
őstag
válasz buherton #19181 üzenetére
Az apt-get-ben csak 4.0 vagy 4.1-es virtualbox volt, holott a legfrissebb az 4.3. Most azzal próbáltam ki és működik... Hah nem grafikus? Hmm, pont az ilyen meglepetések emiatt nem kezdtem el élesben. Viszont ez nem tánrít el csak többet kell utána járni.
-
F34R
nagyúr
válasz buherton #19181 üzenetére
irtam mar ebbe a topikba valahol azt hiszem nehany oldallal visszabb is. flamet nem akarok kelteni ezert nem irom le hosszadalmasan. aptitude csak a csomagkezelo, sok van aur-ba es sajnos
bekerul olyan is amit ritkan ellenoriznek, nem friss, orphan stb. Friss mert rolling release testingbol hamar atkerulnek a csomagok. Debian testing is hasonlo ha nem megy fel az Archlinux. -
sh4d0w
félisten
válasz buherton #19182 üzenetére
Az nem az apt-ban van, hanem az általa kezelt csomagtárolókban. Az apt nem tud róla, milyen verzió van a tárolókban az egyes programokból, nem is érdekli, neki az a dolga, hogy eljuttassa a gépedre, amit telepíteni akarsz.
kemotox: az a csíkozódás nem bíztató, memtest-et javasolnék - már csak azért is, mert be van lassulva a cucc, aminek nem kéne.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
buherton
őstag
válasz buherton #19206 üzenetére
Meg van:
# systemctl enable dhcpcd.servicetely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
F34R
nagyúr
válasz buherton #19207 üzenetére
igy, vagy:
sudo systemctl enable netctl
sudo netctl enable enp3s0 (vagy eppen amilyen adaptered van)sudo systemctl enable wicd (wicd csomag kell hozza, de ez kezeli a vezeteknelkuli halozatot is.)
A harmadik harmadik pedig a systemd ujitasa volna a networkd , ezt viszont konfig fajlban kell megadni mi legyen a csatolod es a dhcp-t hogy hasznalja. majd ezek utan
sudo systemctl enable networkd
[ Szerkesztve ]
-
buherton
őstag
válasz buherton #20753 üzenetére
Áááh meg van végre: tmux.
Mindig ez van, hogy ha kérdezek valamit, akkor utána rögtön megtalálom.
-
buherton
őstag
válasz buherton #20770 üzenetére
Válasz: sehogy, user error, mint mindig...
-
bambano
titán
válasz buherton #21037 üzenetére
kb. teljesen mindegy, hogy a pxe boot folyamat melyik elemét hova teszed.
rakhatod az egész miskulanciát egy gépre is, meg szét is pakolhatod külön.a pxe boot úgy indul, hogy dhcp-n kér ip címet, a dhcp válaszban benne van az indító fájl neve és a szerver címe, azt letölti tftp-vel, és végrehajtja.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
buherton
őstag
válasz buherton #21260 üzenetére
Nem látszódik az ssmtp a cron job-ban. Teljes path-al megadva működik.
-
_Dumber_
őstag
válasz buherton #21262 üzenetére
Azért mert a crontab nem látja a tty, vagy terminal alatt indított shell path utvonalait.
(a crontab sajátot indít).Legyen benne a crontab elején a következő:
SHELL=/bin/sh
PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/binIgy már bármit indíthatsz amit a shell-ben.
-
buherton
őstag
-
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.