Hirdetés
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kormi76
aktív tag
Nem kaptam még választ!
Amikor ''Nincs használatban'' volt kiírva, akkor nem tettem fel semmilyen drivert, csak simán az UBUNTU telepítés utáni állapot volt, de mégis simán mentek az effektek (gnome: ablak szétcsúszás, 3d kocka, ilyesmi), amikor feltettem a drivert, amit felajánlott és a pipa betételel lehetett felrkani, és saját magától töltött le, akkor ''használatban'' volt kiírva és bent volt a pipa, de nem ment semmilyen effekt. Viszont mindkét esetben a hardver információknál fel volt ismerve a radeon 9600 R350. Szóval nemtom mivan.... megpróbálom az ATI drivert, hátha az jó. Az aiglx vagy xgl (lehet ezt töltötte le magától...) az mi? Alternatív driver? Melyik a legjobb Ubuntu alatt?
ÜDv: Kormi -
Kormi76
aktív tag
A verzió Ubuntu 7.04, és elvileg van benne, és nekem úgy tünik gyakrolatilag is mert, újraraktam (igen hatékonyan) és megjavult, minden módosítás/driver nélkül fut a Beryl, meg a saját effektjei is.
De megnézem, hogy mi is hajtja pontosan most karit, mert kétségtelenül jó driver van benne... Asszem egy fórumban olvastam, h fglrx a saját driver, telepítés nélkül) -
Kormi76
aktív tag
xxx@xxx:~$ glxinfo | grep direct -i
direct rendering: Yes
xxx@xxx:~$ glxinfo | grep OpenGL -i
OpenGL vendor string: Tungsten Graphics, Inc.
OpenGL renderer string: Mesa DRI R300 20060815 AGP 1x x86/MMX/SSE2 TCL
OpenGL version string: 1.3 Mesa 6.5.2
OpenGL extensions:
Ennyi, ha kell még valami szólj, amúgy honnan tudom meg, hogy épp milyen driver van fenn? -
czappa
aktív tag
Szia!
''De amit javaslok: Ne válasz 64 bites disztrót! Több a gondjuk mint a hasznuk.''
Nyár vége felé tervezgetek gépvásárlást (hogy lesz-e belőle vmi az más kérdés...), és ma már ugye 64biteset vennék. Ekkor meg már miért ne használnék 64 bites linuxot?
Már többször olvastam, hogy gond van velük, csak azt nem tudom, hogy mi.
Légyszi vmivel támasszátok alá miért nem jó a 64bites változat.
Egy konkrét kérdés: ha egy (bináris) progiból nincs 64 bites változat, akkor attól még működni fog a 32bites?
mod.: Ha a forrást kapom meg, amit tipikusan 32 bites OS alól írtak, azt attól még le tudom fordítani 64bites rendszeren?
A kérdés tulajdonképpen mindenkihez szól.
[Szerkesztve] -
félisten
Köszi szépen!
Még gondolkodom a dolgon, mert épp az imént szedtem le a netről jópár messengert, aminek van linuxos változata is, és nem vagyok túlságosan hasraesve...
(Mondjuk az aMSN elég jó.)
A pidgin is szuper, de elég butuska. Nekem bőven elég lenne, de a lányok csicsával táplálkoznak.
Szeretnék Linuxot, mert nagyon bejön a különcsége, és a vírusmentessége miatt, meg vonz az is, hogy pár dolog sokkal jobb benne, mint a windows-ban, de sajna még mindig nem naprakész. Lehet, hogy külön gép lesz belőle. Szerintetek a legújabb suse megelégszik egy 1.4-es P3 Celeronnal, és 512MB rammal? És a Voodoo5 5500 AGP működésre bírható alatta? (Ez a régi gépem.)
GD: Kipróbáltam az aMSN-t, és nagyon tetszik!! Ez egy fokkal közelebb vitt a Linuxhoz. Köszi! (igaz, még csak a windózos változatát próbáltam.)
[Szerkesztve]Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Vazz, GF3... Elég durva. az aeronek meg dx9 kell...
(Erre gondoltál? még nem olvastam végig) Köszi a linket!
A levelező progi az Incredimail. Aranyos cucc, levél érkezéskor egy lakáj besétál a képbe, hogy ''levele jött uram'' vicces. Meg levélküldéskor papír repülő hajtogatódik a levélből, és elrepül. Barátnőm egy ideje erre van ráizgulva...
Háháá, holnapra lejön a süsü, arra felrakom Beryl-t.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Csini téma!
Andika szépen megtanul linuxozni, és max. wine alatt szaladgál a csicsamail, meg a többi!
Ha problémás lesz, akkor laptop.
Ezt most eldöntöttem. A linux hekkelése még odébb lesz nekem, mert még kezdő vagyok, de sztem hamar belejövök.
Igen, a bölcsész csajoknál nincs sok rosszabb, de van egy-két Kandós hölgy, aki helyett inkább a bölcsészeket választanám. (Uhh, az oldalam, valaki lesi, mit írok... )
No, köszi a sok segítséget, majd jövök, ha felment a süsü (asszem, az hamarabb lent lesz.).
[Szerkesztve]Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
ngabor2
nagyúr
mikor nv-ék még csak graf kártyákat csináltak, akkor is felvetődött a szabad forrás lehetősége. mondta az illetékes, hogy az nem olyan egyszerű, hisz a fejlesztési költségek fele-fele arányban oszlanak meg (kb) a hardver és a driver között. tehát ha kiadja a nyílt drivert, akkor a költségek fele nem lesz kifizetve... ami nem jó dolog. ráadásul teve van elég pénzes, szabadalmi, meg szerzői jogi cuccokkal, ami miatt még macerás is lenne.
-
GD
őstag
rátaláltam a filezillára, több platformon is fut, a 3-as bétát tesztelem, elég egyszerű de kevés procit visz és van benne que támogatás, az fxp-t meg egyebeket még nem teszteltem..
eddig jónak tűnik..
az a szomorú, hogy a linux ugye desktop fronton is hajrázik és erőssége a hálózat, ellenben egy tök alap protokol-ra (ftp) nincs egy profi program guival... -
ngabor2
nagyúr
oké, akkor rá lesz engedve. a gépet elvitték, holnap talán már elérem ssh-val.
még egy érdekes probléma: wlan vs. wpa2. polgármesteri hivatal cuccai mászkálnának rajta, ezért kellene titkosítani ennyire. csakhogy amit találtam eddig, az vagy az volt, hogy nem működik, vagy 15-oldalas leírás, tele warninggal. tényleg ilyen macerás megoldani?
más: az e-mail probléma megoldódott, nem kell e-mail szerver. -
GD
őstag
eddig olyan bajom volt hogy:
1. a menet közben a mappába letöltött file-okat nem látta a szerveren,de ez lehet szerver oldali is..
2. a belső ablakok méretezéseit nem igazán tarja meg..
3. ellenben a que jól működik
4. hmmm van újabb (debian etch backporton elérhetőnél újabb) kftpgrabber, leforgattam mert debianra nincs csomag..állítólag sok bugot javítottak, na majd látom..
ui: azt a bugot már látom javították hogy ha törlök a szerveren az valóban törlődjön és el is tűnjön a láthatóak közül
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
közben megoldódott. az volt a gond, hogy a gép okosabb akart lenni nálam, én meg a gépnél. aztán kiegyeztünk egy döntetlenben
(a grub a hda mbr-jében van, a /boot/grub az sdb1-en, de scsi-nál a boot-sorrendben az sda van elől tehát ennél jobban megkavarni már nehéz lenne.) -
GD
őstag
én kezdőnek nem biztos hogy ajánlanám a fedórát még úgy sem hogy 3-4-5-6-ot használtam.. ezzel a jogvédett marhasággal elég sokat kell szívni mire multimédiásan jó lett..
(mp3, avi stb lejátszások) 3D-t meg pláne.. rpm meg külső repo vadászgatások
a repo kezelése nyűgös, nekem nem jött be..de ez csak vélemény..
legalább úgy beszélek egy másik disztróról, hogy használtam is .-)
azért mivel fedórán kezdtem linuxozni, mindig megnézem e legújabb kiadásokat..
aztán maradok a debian és vagy ubuntu-nál
[Szerkesztve] -
Picco
addikt
koszi
ezek korul melyiket kellene letoltenem?
Fedora-7-i386.torrent Fedora 7 i386 2.8G 2007-05-31
Fedora-7-source.torrent Fedora 7 Source 2.6G 2007-05-31
Fedora-7-x86_64.torrent Fedora 7 x86_64 3.4G 2007-05-31
Fedora-7-ppc.torrent Fedora 7 ppc 3.5G 2007-05-31
meg amugy is, melyik micsoda?**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Picco
addikt
exa-lama vagyok a temaban, ezert is akarok felrakni 1 linuxot mert zavar h semmit sem tudok rola
64bites platformra irt fedora is felig beta allapotban van mint az xp vagy a vista x64es verzioja?
van sebesseg beli kulombseg?
doksikat akarok rola olvasni, pl a particios dolgokat olvastam mar, az sem egy ecceu eset
mod: koszonom szepen h ilyen segitokesz(ek) vagy, nagy lehurrogasra szamitottam
[Szerkesztve]**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Geli
senior tag
fent van de hogy kell elinditani?
a vinyom a computer:/// -ben van, és hdt722525dla380: New Volume
egyébként meg a /media -ban meg disk-sda2-New_Volume -nak nevezibambano: nem tudom hogy hol van a diskem vagyis pontosan hogy melyik az, és mit kell beirni...
Bocsi, linuxbeginner vagyok még -
GD
őstag
mondhatni közös /home, valójában közös /data ugyanis a mail directory tb-ben ide van átirányítva, az egyes rendszerek homejában csak a beállítások laknak
az uid-al azért játszottam hátha megszűnik a logból a régebben posztolt de meg nem válaszolt xml gconf tünet, ami bajt nem okoz de nem szimpi..[ Szerkesztve ]
-
GD
őstag
-
addikt
Akkor gondolom a válasz is megvan, hogy miért nem jó...
Meg amint írtam, csak arra kell, hogy tudjak filmet nézni a TV-n, ne a moncsi előtt kelljen görnyedni.
Néztem az nvidia driverek letöltési oldalát, de nem írják az MX szériás drivereknél, hogy max. meddig támogatott a kernel stb- -
Nagytalp
senior tag
Kár ezen vitázni. Van téma ami telepítés után pl. gtk alkalmazásokat qt-vell használ (KDE). Úgy vettem észre egy ideje már arra törekszik mind, hogy gond nélkül fusson az egyik ablakkezelő cucca a másik alatt.
Egy jó példa: FVWM-Crystal-k3b
Nvidia RTX és AMD RX videókártyák raktárról!
-
04ahgy
nagyúr
Azon csodálkozom, hogyhogy a SuSe-nek nincsen alapból engedélyezve az automatikus mountolás támogatása? Mert az esetben egyből látnia kéne a FAT32 partíciót, nem?
A Mandriva (ex. Mandrake) nekem mindig szépen felismeri az ilyesmit, pedig ntfs-sel is gyakran bíbelődtem a win alatt... Asszem a 2006.0 óta nincs ilyen gondom. A korábbiaknál sem hiszem, de arra nem emlékszem bizonyosan.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Core2duo6600
veterán
Örök hála )
Ész nélkül nem igen szoktam kattintgatni, de rossz helyen engedtem el az egeret, hiába nyomkodtam a ctrl+m et nem jött vissza, most meg is néztem ha csak a billparanccsal csinálom, eltünni eltünik, de nem jön vissza
ez ezek szerint egy bug a progibanGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Szólánc.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Automata kávégépek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Motoros topic
- Gaming notebook topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest