- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #16882 üzenetére
-
Soak
veterán
Sziasztok !
Limitálni szeretném kapcsolatonként a sávszélességet. Esetleg csak egy kifejezett virtualhost-on (ha ez lehetséges) . Az elképzelés így nézne ki (vhostonként külön) , userA betölti a főloldalt, ami gyorsan bejön neki, maxi sávszéllel (meg mindenki másnak is nyilván), elnavigál egy videohoz, a video másik vhostrol streameli az anyagot, ezért maga a page full sávszéllel tölt be, viszont ahonnan a videostreamel csak pl 1.5Mbit/s-el streamel maximum, mert közben megjött userB is, ő is videózik, de neki is csak 1.5Mbit-el jön (ami amúgy bőven elég) .
Én triviálisnak gondolom a választ, mert gondolom másnak is volt már hasonló igénye, de nem igazán találtam semmi olyat ahol elindulhatnék. Első körben az se lenne rossz ha egységes lenne a korlátozás.
-
Soak
veterán
Sziasztok !
Azt szeretném elérni, ha lenne egy "mappám" aminek a méretét dinamikusan tudom változtatni (gondolok itt arra, hogy be tudok tenni alá HDD-t ha akarok és nem történik semmi, csak megnő az elérhető terület) .
Ha jól értem akkor nekem LVM-re van szükségem. Eddig eljutottam, de sokkal tovább nem
. Hogy kezdjek neki, ha be szeretném configolni . Kerestem sokat a neten, de nem találtam számomra érthető leírást. Telepítésnél LVM-et jelőltem meg, de (csak tipp) ez nem jelent semmit ha nem a rendszer partició méretét szeretném piszkálni.
Szerk : A rendszert ubuntu server 12.04 64bit
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
Köszi szépen srácok, felét se értem miről van szó, kicsit rá kell feküdnöm
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
Sziasztok!
Ubuntu 12.04 server az OS . A kérdésem az, hogy miként tudom olyan programog erőforrását korlátozni amelyek még nem futnak? Tehát ha majd automatikusan elindul a jövőben egy program akkor az csak a 80%-áig terhelhesse a CPU-t vagy akármilyen más konifgban (X ram, X mag, stb) ?
Köszi .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Revolut
- Hamarosan itt az Amazfit T-Rex 3 Pro – fotók, infók az új óráról
- PlayStation 5
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Energiaital topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- Mini PC
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó (katt a szóviccért!)
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest