- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rt06
veterán
ha a shadow-ban az alabbi formaban van tarolva a jelszo hash, akkor azt milyen algoritmus keszitette (persze nem mind A betu, csak a forumatumot hagytam meg: kis- es nagybetuk, valamint egy szamjegy a vegen)?
root:AAAaaAaaAAAa1:12345:0:99999:7:::
-
The DJ
addikt
válasz
Jester01 #14092 üzenetére
Igazad van, én voltam a hülye, megadtam úgy, ahogy te mondtad és megoldódott a probléma. Utána még szívtam egy sort, de végül lefutott a make is.
Nagy volt az öröm, másoltam is azonnal a PtokaX-et a routeremre. Adtam neki indítási jogot, és... segmentation fault.
De a fordítást nem cseszhettem el túlzottan, ugyanis a ptokax -v -re szépen kiírja az aktuális verziót és a build dátumát, ha pedig ptokax -c -vel indítom, de nem írok utána könyvtárat, akkor pedig panaszkodik, hogy nem adtam meg config dirt. Szóval éledezik, de elindulni nem indul el. Kutakodom tovább, bár ez a segfault sem a legbeszédesebb hibaüzenet.
-
The DJ
addikt
válasz
Jester01 #14088 üzenetére
Na tehát... WR1043ND routeren a cat /proc/cpuinfo ezt dobja:
system type : Atheros AR9132 rev 2
machine : TP-LINK TL-WR1043ND
processor : 0
cpu model : MIPS 24Kc V7.4Tehát a processzor MIPS 24kc
Ezen logika alapján bepötyögtem a következőket:
export CFLAGS="-march=24kc" valamint export CXXFLAGS="${CFLAGS}"
Sajnos a make futásakor az eredmény ugyanaz, tehát nincs változás.
-
Jester01
veterán
válasz
bambano #14089 üzenetére
Minden bizonnyal a megfelelő assemblert hívja, mivel a gcc alapból is assembly kódot generál és már sikerült neki pár modult lefordítania. Az inline asm blokkokat még a gcc alakítja át és illeszti be az assembly kimenetbe. Az adott hibaüzenet még a gcc-től jön, mivel az assembler már nem tudná hogy a problémás kódrészlet asm blokk volt.
A gcc valóban tudja mit mivel fordítson, de a makefile minden bizonnyal a szokásos CXX-re hivatkozott, ami ha nincs beállítva akkor az alapértelmezés szerint a natív fordító lesz. Itt pedig cross-compile van, ezért nem lett jó.
Az "egy architektúra" az definíció kérdése - a "mips" fordító több alváltozatra tud fordítani, amelyek kisebb-nagyobb mértékben eltérhetnek. Hasonlóan az x86-os gcc is tud 32 és 64 bites kódot generálni, illetve megadható a kismillió különböző utasításkészlet bővítmény (sse és társai) is. Például ez a kis értelmetlen asm blokk:
__asm__ __volatile__ ("nop" : : "x" (1.0));
az alap 32 bites gcc-vel (vagy 64 bites esetén -m32 kapcsolóval) ilyen hibát dob:
error: impossible constraint in 'asm'
Ha bekapcsolod az sse támogatást akkor lefordul. Lehet, hogy a kolléga is valami olyanba futott bele ami a default architektúrán nem megy. -
bambano
titán
válasz
Jester01 #14088 üzenetére
nem teljesen értem ezt az egészet, de nem lehet, hogy assemblerből is kellene neki keresztfordítót megadni? mert ha valamelyik forrásban van asm betét, akkor ahhoz nem jó az x86-os asm.
azért nem értem, mert a gcc elvileg tudja, hogy melyik kiterjesztést mivel kell fordítani, de gyakorlatilag mégse, mert akkor a CXX-et nem kellett volna beállítani.
a march megadás megint nem tiszta nekem, a fordító egy architektúrára tud fordítani. annak nem kell. max. ifdef-ekhez kellhet...
-
Jester01
veterán
válasz
The DJ #14087 üzenetére
Nem ismerem azt a konkrét gcc verziót, de gondolom a dokumentációja vagy a helpje megmondja. Az általános MIPS opciók a leírás szerint:
-march=arch
Generate code that will run on arch, which can be the name
of a generic MIPS ISA, or the name of a particular processor.
The ISA names are: `mips1', `mips2', `mips3', `mips4', `mips32', `mips32r2',
`mips64' and `mips64r2'. The processor names are: `4kc', `4km', `4kp', `4ksc',
`4kec', `4kem', `4kep', `4ksd', `5kc', `5kf', `20kc', `24kc', `24kf2_1', `24kf1_1',
`24kec', `24kef2_1', `24kef1_1', `34kc', `34kf2_1', `34kf1_1', `74kc', `74kf2_1',
`74kf1_1', `74kf3_2', `loongson2e', `loongson2f', `m4k', `octeon', `orion',
`r2000', `r3000', `r3900', `r4000', `r4400', `r4600', `r4650', `r6000', `r8000',
`rm7000', `rm9000', `r10000', `r12000', `r14000', `r16000', `sb1', `sr71000',
`vr4100', `vr4111', `vr4120', `vr4130', `vr4300', `vr5000', `vr5400', `vr5500'
and `xlr'. The special value `from-abi' selects the most compatible architecture
for the selected ABI (that is, `mips1' for 32-bit ABIs and `mips3' for 64-bit ABIs).Hogy neked melyik kell, azt nem tudom. Mint ahogy azt sem, hogy ez segít-e. Ha nem, akkor meg kell keresni az ntohs definícióját. Feltehetőleg valamelyik rendszer headerben, de az is lehet, hogy a fordítani kívánt programban van saját (rossz) verzió belőle.
MOD: a build rendszerbe feltehetőleg a CXXFLAGS és CFLAGS változókon keresztül lehet beadni.
-
dany27
őstag
Sziasztok!
Egy elég furcsa problémám adódott egy notival amire debian lett telepítve.
Amint kiadom a leállítás/restart parancsot egy pillanatra ad egy búgó hangot a fülesen vagy a hangszórón, épp mikor melyik van használatban, majd a kikapcsolás/újraindulás előtt nem sokkal egy kis ropogás hallatszik szintén a valamelyik hangforráson keresztül...Találkozott már valaki hasonlóval?
Más OS alatt hibátlanúl szól. IDT hangkari van benne.
Előre is köszi!
-
The DJ
addikt
válasz
Jester01 #14080 üzenetére
Normál esetben hibátlanul lefut a make, így viszont nem akar, bárhogy is próbálkozom. Google szintén nem sokat segít. Próbáltam belenézni a RegThread.ccp-be is, de nem értek hozzá olyan szinten, hogy tudjam mit kellene módosítani. Van egy olyan érzésem, hogy megint valami apróság van, ami nem passzol, de nem tudok rájönni mi az.
-
The DJ
addikt
válasz
Jester01 #14078 üzenetére
Nagyon jó, a Tinyxml sikeresen lefordult.
Indítottam a PtokaX make parancsát, nagyon szépen dolgozott is, már majdnem megörültem, hogy itt nem lesz baj, de mégis kaptam egy errort: [link]
Nagyon kíváncsi leszek sikerül-e megoldani és működni fog-e. Amennyiben igen, akkor beküldöm az Openwrt fejlesztőinek csomagként is, hogy más ne szenvedjen vele ennyit.
-
Jester01
veterán
válasz
The DJ #14077 üzenetére
Ahha. Hát az az ld parancssor abban a formában nem linkeli hozzá a C/C++ dolgokat. Mivel ez csak egy teszt program így gondolom ez nem különösebb probléma. Próbáld meg linkernek megadni a g++-t (akkor majd arra kell vigyázni, hogy van-e C program is, mert azt is C++-ként fogja esetleg linkelni).
Tehát: LD=mips-openwrt-linux-uclibc-g++
-
The DJ
addikt
válasz
Jester01 #14074 üzenetére
Köszönöm, haladunk
Így indítottam:
make CC=mips-openwrt-linux-uclibc-gcc LD=mips-openwrt-linux-uclibc-ld CXX=mips-openwrt-linux-uclibc-g++
Dobott rá egy ilyet:
mips-openwrt-linux-uclibc-g++: fatal error: environment variable 'STAGING_DIR' not defined
Erre én:
make CC=mips-openwrt-linux-uclibc-gcc LD=mips-openwrt-linux-uclibc-ld CXX=mips-openwrt-linux-uclibc-g++ STAGING_DIR=/home/helomi/openwrt/trunk/staging_dir
Na így már történt valami, elindult a make, de sajnos nem futott le, hanem ilyeneket tolt az arcomba: [link] (Inkább képként küldöm, mert nem akarom teleszemetelni kóddal a fórumot.)
-
The DJ
addikt
Nagy fába vágtam a fejszémet... crosscompile.
Egy Debian 6-os virtuális gépen szeretném a PtokaX-et és a függőségét, a TinyXML-t lefordítani a TP-LINK WR1043ND routeremre.
Van egy ilyen frankó kis leírásom hozzá: [link]
Minden jól is ment, az Openwrt buildroot és a függőségei fenn vannak, a PATH, a CC és LD változók beállítva a megfelelő könyvtárra. Kicsomagolva a TinyXML a PtokaX könyvtárába, kiadom a make CC=mips-openwrt-linux-uclibc-gcc LD=mips-openwrt-linux-uclibc-ld parancsot, elindul, aminek el kell, azonban ezzel találom szembe magam pár másodperccel később:
helomi@debian:~/openwrt/trunk/PtokaX/tinyxml$ make CC=mips-openwrt-linux-uclibc-gcc LD=mips-openwrt-linux-uclibc-ld
g++ -c -Wall -Wno-unknown-pragmas -Wno-format -O3 tinyxml.cpp -o tinyxml.o
g++ -c -Wall -Wno-unknown-pragmas -Wno-format -O3 xmltest.cpp -o xmltest.o
g++ -c -Wall -Wno-unknown-pragmas -Wno-format -O3 tinystr.cpp -o tinystr.o
mips-openwrt-linux-uclibc-ld -o xmltest tinyxml.o tinyxmlparser.o xmltest.o tinyxmlerror.o tinystr.o
mips-openwrt-linux-uclibc-ld: tinyxml.o: Relocations in generic ELF (EM: 62)
tinyxml.o: could not read symbols: File in wrong format
make: *** [xmltest] Error 1
helomi@debian:~/openwrt/trunk/PtokaX/tinyxml$Próbáltam segítséget kérni a google-től, de nem igazán lettem okosabb. Biztos vannak itt olyan szakik, akik jártasabbak a dologban, szóval, ha bármi hasznos tanácsotok lenne, akkor ne tartsátok magatokban.
-
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy a következő kérdésem elég láma lesz, akkor bocsánat előre is.
Szóval láttam androidos telókra telepítve különböző linux disztrókat, és az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetséges egy mobilra feltenni linuxot? Nekem egy Samsung Monte-m van, gondoltam kipróbálom.
Tudtok valamit erről mondani? Egyáltalán van értelme?#14072) sh4d0w
Igen, tudom, de úgy gondoltam, hogy fedora-t, vagy valami desktop os-t. Egyáltalán használható egy ilyen pici kijelzőn? -
sto1911
veterán
Sziasztok,
vsftpd-vel kellene olyan kapcsolatot letrehoznom, ami egyidejuleg engedi az ftp es sftp kapcsolatokat is.
Egy tutorial alapjan keszitettem ssl-certet, restartoltam a vsftpd-t, es tudok is csatlakozni egy userrel, jelszoval. De akkor is bemegy, ha a certes configot kihagyom. Honnan tudom, hogy mukodik-e az sftp? Winscp a kliens, SFTP kapcsolat, SCP fallback kikapcsolva. -
Rickazoid
addikt
USB elosztó okozhat hibát a rendszerben? A következő a hibaüzenet:
Apr 16 23:48:06 lynx kernel: [27012.949977] usb 2-1: clear tt 1 (0040) error -71
Apr 16 23:48:06 lynx kernel: [27012.954003] generic-usb 0003:FFC0:0040.0001: can't reset device, 0000:00:1d.7-1.4/input0, status -71
Szó szerint százezrével van jelen ez a két sor a logban. Amit tapasztalok, hogy a plug'n'play szimplán nem működik egy idő után, de nem csak a hubon, hanem egyik USB csatlakozónál sem, ha mondjuk kihúzom majd visszadugom az egeret, bármelyik portra, akár hub nélkül, nem működik. Ettől még az lsusb ugyanúgy kilistázza, még olyankor is, amikor nincs csatlakoztatva. Azóta jelentkezik a hiba, amióta az elosztót használom, ezért gyanakszom erre.
Találtam Google-lel pár több éves bugreportot ezzel kapcsolatban, főleg Ubuntu és openSUSE alól, de megoldást nem. -
bambano
titán
válasz
dany27 #14063 üzenetére
igen, mert a home-odból akarja indítani.
erre az a megoldás, hogy írsz egy 2-3 soros shell szkriptet, ami belép a megfelelő könyvtárba és ott indítja a programot, majd ezt rakod a crontab-ba.de lehet, hogy ha a python keresési útjai közé felveszed azt a könyvtárat, az is jó lesz, nem tudom, pythonhoz nem értek.
-
dany27
őstag
válasz
bambano #14061 üzenetére
Csak az gebasz a dologban hogy nem hajlandó indulni ha nem vagyok az src könyvtárban...
Megpróbáltam indítani terminálból úgy hogy a /-ben volt
és kiadtam ezt: python /home/dani/Dokumentumok/printer/src/main.py
Erre kaptam egy olyan hibát hogy nem tudta megnyitni az error.log file (engedély megtagadva)Ha benne vagyok a mappájában akkor simán megy...
Nem én írtam a programot, én csak használni szeretném! -
bambano
titán
válasz
dany27 #14057 üzenetére
ha kiütöd a PATH-ból az összes rendszerkönyvtárat, akkor megdöglik a gép.
ha azt akarod, hogy könyvtárnév nélkül elérhető legyen a program, akkor:
PATH=$PATH:/home/dani/Dokumentumok/printer/src/de mivel a pythonnál a python a program, a python programfájl csak paraméter, arra ez nem alkalmazható.
-
dany27
őstag
Sziasztok!
Van egy pythonban írt programom amit szeretnék hogy induljon automatikusan a rendszerrel.
Ezt hogy tudom megoldani??
A forráskód adott a programhoz!Előre is köszi!
-
bambano
titán
ha nfs-sel van felcsatolva, az általában nem szokta engedni a 0-s uidot, hanem remappelni szokás valami másra.
másrészt meg nem lehet rmdir-rel törölni könyvtárat, ami nem üres.
attól, hogy ls -l konyvtar utasításra nem ír ki semmit, ls -al-re még írhat ki rejtett fájlokat.meg lehet még más oka is
-
[w]
őstag
sziasztok!
probléma: egy mediaplayer-ről kellene eltávolítanom egy hibás könyvtárat, de nem tudom.
totalcommanderrel a hálón keresztül felcsatolt meghajtón átnevezhető, bármizhető, csak törölni nem engedi.
a dobozba telnettel feljelentkezve az adott könyvtárról már többet tudok:
rmdir: `hiba': Permission denied, miközben
drwxrwxrwx 1 root root 4096 May 10 2010 hibasegítsetek légyszi, valahogy törölni akarom ezt a "hibát".
-
jtaggerX
tag
srácok! már a végét járom. . . dell d430, Modem: dell 5520, más néven novatel eu780D.
ha reggel bekapcsolom a gépet akkor van net, ha lecsatlakozok nincs, de ha másik kártyát teszek bele azzal van, de ha azzal is lecsatlakozom akkor már újra nem tud csatlakozni.
a pin kódot mindig bekéri, tehát felcsatolja a modemet.
a hiba ubuntu, fedora, debian, linux mint alatt is megvan. De ha live cd-ről bootolok, akkor azonnal van net, akkor is ha feltelepített rendszerrel nincs. nagyon kéne a segítség...
-
a fedorának nagyon guszta honlapot raktak össze, megy is virtuálboxba tesztelésre. ez még ha jól emlékszem kimaradt az életemből
-
Zefír
őstag
válasz
ViZion #14027 üzenetére
A fedorá-t egyszer kipróbáltam, és nagyon tetszett. Igazából csak netezésre meg esetleg, honlap szerkesztésre, dokumentumok írására kellene.
Back Track-et szedem éppen, azt pár hónapja használtam a laptopon és nem volt vele gond, viszont biztos sokat számít, hogy USB-ről fog majd futni.
Már egy ideje próbálkozom különböző linuxokkal, de egyenlőre nem látom még, hogy miért lenne jobb linuxra váltani. Igaz most os x-em van. Lehet, hogy azért.
Bár engem érdekel a programozás, meg minden ilyen berhelésesdi. Amit elvileg linuxon érdemes csinálni. Csak nagyon gyerek cipőben járok még ebben a témában. De hát a lustaság nagy úr.Ugyanúgy kell mindegyiket telepíteni pendrive-ra? Unetbootin-el gondoltam. Letöltöm az iso-t ztán már megy is fel. Vagy rosszul gondoltam?
UI: Ősi kínai mondás
-
ViZion
félisten
Lubuntu, Xubuntu, LXDE Fedora spin, vagy ha ennél is szerényebb kell, akkor lehet Slax, Puppy, vagy DSA: da minél kisebb a gépigény, annál több a macera
Ha Lubuntu megy, akkor én inkább azt választanám. Sokan megköveznek, de ahogy az ősi kínai mondás is tartja: Inkább egy lassú Lubuntu, mint egy gyors DSA -
Zefír
őstag
Sziasztok!
Van egy régebbi laptopom, és az lenne a kérdésem, hogy milyen linuxot ajánlanátok ami pendrive-ról elfut, és nem kell alá annyira erős gép? ( most sima ubuntu van rajta, Fuduntu elvileg ebből a célből lett csinálva, hogy gyengébb gépeken is fusson szépen. -
ludla
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani programot videó konvertáláshoz? Ami fontos hogy telefonra kellene 320x240 felbontásban mp4-be konvertáljon, és a beállítások variálhatóak legyenek. -
zalman90
őstag
üdv , segétséget szeretnék kérni
1 gépre kellet telepítenem linuxot és win7 et is , de nagyon fontos hogy bootoláskor a win 7 nek kellene elösször indulnia, de a linux indul el
van rá valami beállitási lehetőség hogy elösször a win7 induljon el ?
-
jtaggerX
tag
válasz
ViZion #14016 üzenetére
igen, ez lehet a baj, mert olyankor előveszek egy live ubuntut, és ha lecsatlakozok vele, akkor néha nem csatolja fel, mert próbáltam hogy töröltem a kapcsolat profilját, és az új hozzáadásánál nem volt opció a novatel mobile broadband.
beszélek egy debian fejlesztő ismerősömmel, talán ő tudja a megoldást.
-
ViZion
félisten
válasz
jtaggerX #14015 üzenetére
Gnome Shell-el még nincsenek effektek sajnos. Másik asztali környezet telepítése helyett én azt javasolnám, hogy Fedora Spin-t tölts le, és pendrájvról próbáld ki, ne az éles rendszert birizgáld, az nem tanácsos.
Ha ilyen bővítőkártyás, ahhoz nem igazán tudok hozzászólni, USB pöcköket elég jól támogatják Linuxok. Ha néha jó, néha nem, akkor lehet a cuccot nem kelti életre, olyankor kellene megnézni mi van, felcsatolta-e az eszközt. terminálba lspci megteszi: elmented amikor jó, és megnézed miben más, amikor nem. Utána ezt itt, vagy a Fedora topikban a képzettebb guruk megoldják.
-
jtaggerX
tag
válasz
ViZion #14014 üzenetére
ez kicsi lapos. (dell d430) mini pci wwan card van benne.
eredetileg ezen a gépen windows wolt azzal mindig működött, jó lenne valami ötlet.. mert a fedorát megtartanám, nagyon bejön. Talán még a gentoot kipróbálnám, de az nagyon melós. Remélem nem a gnome shell hibája lehet ez, de megpróbálok egy másik felületet a fedora felett. Azt hogy a mini pci kártyán hogy frissítsek fw-t annek utána nézek, köszi az infót a compiz-al kapcsolatban.
az effektek itt hogy érem el?
-
ViZion
félisten
válasz
jtaggerX #14013 üzenetére
Gnome Shell-el nem működik a compiz sajnos, ez nem a Fedora sara.
Mobilnetes dolgot nem tudom mi, nálam működött. Persze mostanra vettem egy 3.75G Routert, így kényelmesebb. Annyi, h kézzel kellett beállítani a kapcsolatot, de nem voltak gondok amúgy. Pöcökön FW-t kell néha frissíteni, mert a boltiak nem mindíg frissek, erről többet tudnak a mobilnet topikban mondani.
De lehet olyan is, h hosszú vagy nem jó minőségű kanócon van, illetve hátra a deszkába kell dugni, első kivezetések felejtősek többnyire. -
jtaggerX
tag
válasz
bambano #13915 üzenetére
szóval. túlvagyok pár dolgon. ubuntu viszonylag működött, de érdekes hiái voltak, a debian az a linux, ami a szívemhez Nőtt, sajnos egyszer csak nem volt hajlandó bootolni.
Feltettem a fedorát, a fedorával elsőre minden oké, rögtön felismert mindent, egyszerű és kényelmes. A fedoránál maradnék is, csak 2 hiba zavar.Az első hogy telepítek egy programot csomagkezelőből, és nem jelenik meg, pl compiz, vagy egy wifi manager. A második probléma mind 3 (ubi, debian, fedora) disztonál megvan.
A hiba random, van amikor nem tud csatlakozni a mobilnet. ha kikapcsolom a gépet, és várok, nem mindig elsőre, de sikerül. játszani kell az újraindításokkal. S pont ugyanúgy van ennél is mint az előző kettőnél. . . mi lehet ez?
Köszi.
-
törölt tag
válasz
bambano #14011 üzenetére
MErt kíváncsi vagyok és enterprise-éknál amúgyis külön storage-ra szokás tenni, persze ott üveg is van és komolyabb cucc alatta, de én most inkább tanulni akarok ezzel, semmi extra.
Tehetném alájuk, de akkor 2 Apache -> 2 oldal, sync, stb, áh..
Szerk2: foto blog is lenne, a sok-sok képet, stb. nem akarom duplázni
-
törölt tag
válasz
#40935168 #14009 üzenetére
Ez lenne jó, vagy van más, amit inkább ajánlotok ?
NFSv4
Version 4 (RFC 3010, December 2000; revised in RFC 3530, April 2003), influenced by AFS and CIFS, includes performance improvements, mandates strong security, and introduces a stateful protocol.[3] Version 4 became the first version developed with the Internet Engineering Task Force (IETF) after Sun Microsystems handed over the development of the NFS protocols.
NFS version 4.1 (RFC 5661, January 2010) aims to provide protocol support to take advantage of clustered server deployments including the ability to provide scalable parallel access to files distributed among multiple servers (pNFS extension).
-
törölt tag
Sziasztok, elméleti tanácsot kérnék (Debian minden): milyen fájlrendszert ajánlanátok weboldalakhoz, ami hálózaton (UTP Gigabit réz) elmegy ?
- adott egy HTTP proxy, ami két egyforma Apache kiszolgálóra mutat, load balancing-ot csinál
- az Apache-ok még csak default beállításban vannak, tehát mindegyiken az "It works!" megy/var/www -ből
- van egy harmadik, combos vas, rajta a tényleges weboldal, amit ki szeretnék publikálni a netre
- ennek könyvtárát szeretném az egyes Apache-os Debianokban be mountolni a rendszerbe
- és végül Apache-ok conf fájlját szerkesztve erre a könyvtárra mutatok, és ollé, jön a weboldal ahogy kellTudom egyelőre értelmetlen úgy loadbalancolni, hogy a tartalom ismét csak 1 gép, de lesz nemsokára mégegy, egymással ők sync és akkor mindenki mindenkivel ..
Szóval mi itt a kulcsszó ? Ami pl. támogatja azt is, hogy egyszerre mindkét Apache gép alá be legyen mount-olva, mert nyilván ez kell. Biztos van ilyen
Köszi.
-
Kitakat
aktív tag
Sziasztok
Ubuntu 12.04 server lts.(x64)
jetway N550 alaplap
lshw*-serial UNCLAIMED
description: SMBus
product: N10/ICH 7 Family SMBus Controller
vendor: Intel Corporation
physical id: 1f.3
bus info: pci@0000:00:1f.3
version: 02
width: 32 bits
clock: 33MHz
configuration: latency=0
resources: ioport:400(size=32)Nagyon kezdő vagyok!
Érdekelne hogyan lehetne életrekelteni az SMBus-t?
ha jol gondolom ez kell a speedsteep hez is és ez nem lenne egy utolso dolog egy otthoni kisfogyasztáasu szervernél
Köszönöm
Kitakat -
Rickazoid
addikt
Ez itt mi és miért így néz ki?
A GNOME 3-ra frissítés óta vannak vele ilyen gondok, de az elmúlt napokban kegyetlen méreteket öltött, szó szerint. Lassan már az állapotsor foglalja el e két ikon miatt a panel negyedét.
A jelenség témától független és csak ezt a két, illetve a mikrofon hangerő-szabályzójának ikonját érinti. -
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire #14004 üzenetére
Igen, tehát jönnöd kell.
Jah Győr... vazze. Mikor jársz erre?
-
Speeedfire
félisten
Szóval ez egy pingvines debreceni ivás lesz.
-
bambano
titán
válasz
kenny123 #13998 üzenetére
másik portálon összejött társasággal tavaly nyáron elfogyott pár üveg sör meg almalé, Vladi emlékezhetne rá. tehát a teljesen kicsomagolt és nem bújtatott kérdés az, hogy a debreceni és debrecen környéki ph! tagok nem akarnak-e bedobni pár sört közösen valamelyik normálisabb itteni kocsmában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam Deck
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- sziku69: Szólánc.
- Hobby elektronika
- Apple asztali gépek
- Macska topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest