Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21401) bucsher


bucsher
őstag

Sziasztok! Lejátszó vásárlás előtt állok, és nagyon fontos lenne a WMV lejátszás. A kiszemelt csoda pedig Asus O!Play Mini.
Meg tudná valaki mondani, hogy fog-e menni a WMV?
Köszi szépen!

In the pipe - five by five!

(#21402) tlala válasza robi-k (#21393) üzenetére


tlala
addikt

Azért ezek az '500 Mbps' sebesség adatok a gyakorlatban nem ilyen szépek sajna...
[link]
[link]

(#21403) csenzi2 válasza robi-k (#21393) üzenetére


csenzi2
tag

Bocs az off-ért, de megragadom az alkalmat, akit érdekel van egy hdx101 Netgear konektoros kutyüm, 7ezer magyar forintért. Igaz 200Mbps, de ez is elég lehet. Ha nagyon off akkor töröljétek!

(#21404) illex1


illex1
csendes tag

Sziasztok!
Kaptam karácsonyra a gyerekemtől, egy dune 301 lejátszót.Eddig, négy darab bd25-ből 2-őt nem játszott le.Ez normális, vagy valamit nem jól csinálok?BD50, mkv ment eddig hibátlanul.

(#21405) Rolly válasza tlala (#21402) üzenetére


Rolly
veterán

végülis az 500-as már elég lehet...

(#21406) gbors válasza robi-k (#21400) üzenetére


gbors
nagyúr

jópofák ezek az elektromos hálózaton át TCP/IP-t biztosító kütyük, csak nem mindegy, milyen az elektromos hálózat ott, ahol használod. amíg azonos körön van a két végpont (és nem őskoriak a vezetékek), addig megy, mint az őrült, de ha körök közt kell ugrálnia, akkor minden egyes ugrással jelentős sebességet veszíthetsz - függően a használt megszakítók minőségétől. ha ehhez hozzáteszem az eszközök árát, akkor én azt mondanám, hogy csak azután szabad ilyet venni, hogy kipróbáltad, mit teljesít a cél-aljzatok között.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#21407) Rolly válasza gbors (#21406) üzenetére


Rolly
veterán

pont ezért félek tőle, mert ilyet akarnék berakni wifi helyett ... a hálószoba és a nappali közé (kis 40 nm-es lakás 2005-ben építették)

(#21408) erdoke válasza robi-k (#21400) üzenetére


erdoke
titán

Mindegyik elektromos hálózaton üzemelő net adapter sokkal kevesebbet bír, mint a névleges átviteli sebessége, és a hálózati elosztásokkal csak tovább romlik az átvitel. Itt a PH-n is van pár teszt.

A legjobb aláírás a héten

(#21409) Zsmester89


Zsmester89
őstag

Ezek szerint várni kéne a médialejátszó vásárlással, amíg nem növik ki magukat a különböző eszközök (ki mennyit hoz ki a hardverből)?

A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.

(#21410) BBéci válasza becenevem (#21335) üzenetére


BBéci
titán

Az OPPO BDP-105EU nem médialejátszó és semmilyen ISO-t nem ismer fel, még a DVD-t sem.
440000 forintot annak érhet meg, akinek SIM2 Nero, vagy hasonló vetítője és hasonló kategóriájú hangrendszere van. Kép- és hangminőségben (talán) nincs nála jobb BD-játszó, arra hiperszuper.
Itt van a nappalimban a polcomon az OPPO és sokszor a Dune TV-102-ről játszok le filmeket. Tegnap a Jégkeblek című film feliratát pici, összemosott betűkkel jelenítette meg, amit a TV-102 tetszés szerinti méretre és színre tudott nagyítani, méghozzá borotvaéles karakterekkel.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#21411) gyiku válasza robi-k (#21393) üzenetére


gyiku
nagyúr

ha egy fazison vannak az eszkozok, ugye.

latom gbors mar leirta. dikk, mar te is szakertesz? ideje volt mar ;)

[ Szerkesztve ]

hüllő

(#21412) I.T.E.M válasza BBéci (#21410) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Hát igen,nem médialejátszásra szánta a gyártó ez már ebből is látszik. Azért ez még is csak gáz egy közel fél millió forintot érő berendezéstől. Amennyiben erre nem alkalmas,akkor egyszerűen vegyék ki ezt a funkciót belőle és kész. Eredeti és másolt BD-vel és DVD-vel meg gondolom hozza a csúcskütyüktől elvárható szintet.

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#21413) BBéci válasza I.T.E.M (#21412) üzenetére


BBéci
titán

Miért lenne gáz?
Nem médialejátszó és pont. Ez a McIntosh hatszor annyiba kerül, mint a BDP-105EU és hatodannyira sem médialejátszó, mint az OPPO.
Ennek ellenére az OPPO 720p mkv-vel jobb (vagy legalább olyan) képet ad, mint bármelyik médialejátszó BD25-tel. Hangban (Sabre) pedig magasan veri az összeset. Analóg XLR kimenetéről élmény CD-t hallgatni.
Az ISO-kat pedig ki kell csomagolni!

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#21414) I.T.E.M válasza BBéci (#21413) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Lehet nem értettél meg,nem az gáz,hogy nem médialejátszó,hanem ez a gáz:

"Tegnap a Jégkeblek című film feliratát pici, összemosott betűkkel jelenítette meg, amit a TV-102 tetszés szerinti méretre és színre tudott nagyítani, méghozzá borotvaéles karakterekkel."

Amennyiben erre nem feküdtek rá a programozók,akkor semmi szükség rá egy ilyen berendezésben. Maradjon csak DVD és BD lejátszó.

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#21415) Warter válasza BBéci (#21413) üzenetére


Warter
őstag

Lehet, hogy csak nekem furcsa, de egyik oldalról tök maximalista vagy a másikról meg elnézel egy félmillás eszköznek, hogy a fukciók fele nem is működik és azzal indoklod, hogy ott van rá egy másik eszköz. Hát nem tudom, szerintem ez ultragáz az Oppotól ezen a szinten.

[ Szerkesztve ]

(#21416) BBéci válasza I.T.E.M (#21414) üzenetére


BBéci
titán

Viszont a Dune nem tud Blu-ray lemezeket lejátszani, nincs 7.1 és külön sztereó analóg hangkimenete, nem használható DAC-ként és még sorolhatnám. De nem nevezhetjük hibának, mert nem is az a dolga.
Az említett Jégkeblek film valami gagyi, kókány minőségű, ezeréves DVD másolat, audio és video ts (vagy a fene tudja miféle) fájlokból áll. Ennek lejátszása sem kötelessége egy Blu-ray-lejátszónak.
Nem fekhetnek rá a programozók a szerzői jogok védelmezői miatt. Állandóan perekkel fenyegetik a gyártókat, főként az Oppodigitalt. Azért vették ki az ISO támogatást, amit a BDP-95 kiválóan végzett.

(#21415) Warter
Barokkos túlzás, hogy a funkciók fele nem működik. Sőt, hirtelen egy sem jut eszembe, fogalmam sincs mi lehet az a rengeteg, amire gondolsz. :F
Sorold kérlek, melyek azok és bele fogom írni a tesztbe! De csak olyanok legyenek köztük, amiket a kezelési könyvében megígértek.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#21417) I.T.E.M válasza BBéci (#21416) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Én ezt mind értem,csak akkor ne írd már le,hogy az oppo mennyire fosul jelenítette meg a feliratot a TV 102 meg borotvaéles karaktereket produkált. Almát körtével érted ?! Ez az egész gagyi felirat kezelési funkció úgy ahogy van nevetséges egy ilyen árú és tudású készüléktől. Amennyiben a High-End erában szeretne érvényesülni,akkor igen is álljanak úgy hozzá a dologhoz,hogy az aki esetleg beruház egy ilyen masinába ne bosszankodjon már ilyen aprónak nevezett hibák miatt.

És amennyiben közel félmillióért benne hagyták ezt a funkciót,akkor kutya kötelessége normálisan megjeleníteni,amit ugye egy egyszerű médialejátszó is röhögve borotvaéles karakterekkel megtudott jeleníteni. Engem csak ez az egy dolog zavar,a többiben egyetértek veled sem képileg sem hangilag (feliratkezelésileg sajnos viszont nem) nem érhet hasonló készülék a nyomába jelenleg.

[ Szerkesztve ]

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#21418) BBéci válasza I.T.E.M (#21417) üzenetére


BBéci
titán

Azért említettem a feliratkezelését, mert érzékeltetni akartam, hogy nem szabad médialejátszóként tekinteni rá.
Ugyanis nem az, hanem Blu-ray lejátszó. DVD-játszómat sem használtam soha másra, csakis eredeti és másolt korongok lejátszására, pedig két USB bemenet is van rajta.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#21419) fattyu


fattyu
veterán

Üdv,

Első hszt olvastam nagyon, keresni nem tudok mivel nem konkrét a kérdés.

Adott egy ház ahol nem okos lapostv a földszinten, pc pedig az emeleten található, A térben pedig wifi vagyon.

Megfelelne a fenti jószág médialejátszónak, de a HDMI madzag eljuttatása a két szköz között nem megoldható.

Szóval valahogy el kéne juttatni vagy a videójelet, a téren át a tvhez, vagy valami pici egyszerű lejátszó kéne ami wifin át le tudná játszani a fenti gép hddjéről a dolgokat. ( utóbbi fontos volna mert nem én leszek a felhasználó és ha mászkálni kéne a két gép között, memkarival vagy vinyóval meg másolgatni a letöltött dolgokat akkor nem lesz használva... szóval rákatt és fut megoldás kell. )

megoldok sokmindent meg keresgéltem is de nem tudom mi lenne az ideális, illetve van e jobb ennél. Ha valakinek van bármi ötlete tippje azt megköszönöm.

szerk: ja igen árat nem írtam. minél olcsóbban :D legjobb tényleg az lenne ha simán a pc elérhető lenne lentről valami trükkel.

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#21420) BBéci válasza fattyu (#21419) üzenetére


BBéci
titán

Az utóbbi 200 hozzászólásban sok szó esett olyasmiről, ami egyben válasz a kérdésedre.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#21421) cekkk válasza robi-k (#21393) üzenetére


cekkk
veterán

Nem is tudom melyik topicban olvastam, hogy nagyon lassú, a gyakorlati sebessége meg sem közelíti az elméleti sebességet :(

(#21422) sixer66


sixer66
senior tag

Rendeltem egy Egreat R6S médialejátszót, amit egy Samu 6030-ra fogok rákötni.Valaki hálózaton keresztül használt már ilyen médialejátszót? Ha igen, mik a tapasztalatai? Milyen programot érdemes hozzá használni? Allshare jó? Milyen jól játssza hálózaton a filmeket? pl. BD25

(#21423) kisgyerek85 válasza sixer66 (#21422) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Sima Samba (windows megosztás) elég neki.

(#21424) Warter válasza sixer66 (#21422) üzenetére


Warter
őstag

Semmilyet, megosztod a könyvtárakat a pc-den vagy a nason és betallózod a lejátszón és kész. Nagyon jól lefogja játszani.

(#21425) sixer66 válasza Warter (#21424) üzenetére


sixer66
senior tag

Köszönöm, elvileg bármikor érkezhet a futár és már próbálom is :C
Remélem nem fogom érzékelni annyira a 24p-s akadást, mint ahogy sokak említették.

(#21426) Dam6 válasza #75912448 (#21387) üzenetére


Dam6
tag

A Realtek SDK-hoz nem tudok hozzászólni, de a Dune és a Popcorn már csak a különböző processzorok miatt sem használhat szerintem (jelenleg) azonos Sigma SDK-t. Az aktuális Popcorn kínálat mind újabb processzort használ, így azokhoz bizonyosan másik SDK tartozik, mint a Dune Max és Smart sorozathoz.

(#21427) robi-k válasza Dam6 (#21426) üzenetére


robi-k
őstag

Nagy tévedés, az SDK ugyan az (az újabb kiadásokban frissítik az alap Linux kernelt és hozzáadják az újabb procik támogatását). Amúgy az SDK nem drivert jelent, hanem fejlesztői környezetet, amely segítségével állítják elő az adott FW-t.
Pl. nekem megvan a 2011-es kiadású Sigma SDK, de nem vagyok FW fejlesztő, tehát nem sokra megyek vele.

[ Szerkesztve ]

(#21428) #75912448 válasza Dam6 (#21426) üzenetére


#75912448
törölt tag

Ez így sem igaz, de az eredeti felvetésben azonos processzorok alá készített fw-ről, tehát azonos SDK-ról volt szó.

PL Sigma 8670(1): Dune TV 101/301, Popbox v8.

Azonos SDK, azonos processzor, mégis teljesen más működés. A Dune sokkalta jobb szoftvert írt a lejátszókhoz, ezt felhasználók sokasága bizonyítja, ahogy én is.

RTD 1186: Mede8er, Egreta R6s és tsi.

Azonos proci, különböző SDK. Ezért tud a Mede8er még jobb szoftvert írni, többek közt kadenciahelyes lejátszást biztosítani, sok egyéb plusz kényelmi és hasznos funkció mellett.

Magyarul azonos proci és SDK alatt is lehet jobb szoftvert írni (bizonyos kereteken belül, lsd HD hang hiba így sem megoldható), ha még a fejlesztői környezet is jobb, több teret enged, az csak hab a tortán.

[ Szerkesztve ]

(#21429) Dam6 válasza BBéci (#21416) üzenetére


Dam6
tag

„Viszont a Dune nem tud Blu-ray lemezeket lejátszani” – szerintem ez manapság óriási előny. Gyanítom, hogy ott a Cinavia védelem a BD licensz miatt az Oppo-ban is (ha 2012 áprilisa után jelent meg). Így mint médialejátszó hamarosan használhatatlan lesz (bár most sem ez az erőssége), ahogy egyre több fájl ilyen védelemmel ellátott Blu-ray-ről készül majd. Ha meg nincs benne a licensz, mert régebbi, akkor belekerül egy következő frissítéskor, hiszen különben meg az újabb BD korongokat nem fogja játszani.

(#21430) Dam6 válasza #75912448 (#21428) üzenetére


Dam6
tag

Popbox-ot nem számítottam, mert nem Popcorn Hour néven fut és már nem is kapható idehaza. Az összes többinél a Popcorn jóval újabb chipekt és másik SDK-t használ. Azzal nem akarok vitetkozni, hogy a Dune ír-e sokkal jobb szoftvert, ez nézőpont kérdése. Ha már csak a jukeboxra gondolok, vagy a feliratok keresésére és letöltésére, esetleg a 67 alkalmazásra. Ha Popcorn user lennék. Szóval azt írnám alá csak hogy kb. a Dune és a Popcorn hoz ki legtöbbet a Sigma chipekből, ezért is lopja pl. az eGreat mindkettőt. A Realtek különböző SDK kérdésben azt nem értem, hogy miért nem kapja meg akkor a legújabb SDK-t minden gyártó a Relatek-től?

(#21431) robi-k válasza Dam6 (#21429) üzenetére


robi-k
őstag

A Cinavia védelem csak a 2012-től gyártott új full menüs BD-t lejátszó médiaprocesszorokba kötelező beépíteni (és be is van építve) - ezért is nincs teljes BD menü a Popcorn A400-ban, a korábbi processzorokban nincs beintegrálva hardver szinten.
Amúgy a Dune tudja a full BD menüs lejátszást, BBéci csak a TV modellről beszélt (azok csak Lite módot tudnak), nem a magasabb osztályba tartozó Base/Prime 3.0, Smart/Max/Duo sorozatokról. És 2 modell: Dune BD Prime 3.0 és a Dune HD Max rendelkeznek beépített BD optikai olvasóval is.

Dam6: badarságokat beszélsz, nem is ismered (és nem is láttál) SDK-t. Még egyszer megismétlem: az SDK nem processzorfüggő! Két SDK között nem processzortámogatásban van különbség, hanem az alap Linux kernelben, ami köré építik az egész FW-t. És annak, hogy a Popi milyen + dolgokat integrál be az FW-be, semmi köze az SDK-hoz, azok nem részei a Sigma SDK-nak!
SZVSZ Dune okosabban teszi a kiegészítő alkalmazások telepítését: ha valakinek kell ilyen ficsúr, az nyugodtan letöltheti és telepítheti magának a Dune oldaláról.

[ Szerkesztve ]

(#21432) torokb válasza gulyasa (#21386) üzenetére


torokb
csendes tag

Köszi!
És ha lenne egy gép, Intel Core i3-530-as procival.
A Gibabyte alaplapon van integrált HDMI. Meg tudom oldani, hogy full HD 3D-ben kivigyem a jelet a Samsun ES6100-ra? Szoftveresen gondolom nem nagy ügy (Power DVD stb.), a kérdés lényege a technikára vonatkozik. Elég-e ez a processzor az ISO fájlok full HD 3D megjelenítésére? Van valakinek tapasztalata?
Köszi: torokb

(#21433) gulyasa válasza torokb (#21432) üzenetére


gulyasa
őstag

Biztosan megoldható, de hogy hogyan, milyen eredménnyel, arról nem tudok nyilatkozni.
Mondhatni engem még nem érintett meg a "Sandy Bridge szele". Egy kb 4-5 éve nem fejlesztett E6400 CPU-s gépem van, GF8800GT-s VGA-val, semmi HDMI (illetve volt egy "fejlesztés", tavalyelőtt vettem bele egy PCI-E-s USB3.0 adaptert külső HDD-hez).

[ Szerkesztve ]

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#21434) kispalya


kispalya
tag

Erre esetleg valaki?

Szeretném megérni azt a kort, amennyinek kinézek...

(#21435) Toobee válasza torokb (#21432) üzenetére


Toobee
veterán

HTPC topikban kérdezd meg. Itt a "dedikáltosok" vannak.

https://barbieripnk.hu/

(#21436) bl4ze válasza robi-k (#21431) üzenetére


bl4ze
veterán

robi-k : tudni valamit már, hogy amit tavaly írtál várható-e akkor új , javítottTV 101 firmware ? :F

.:. bl4ze .:.

(#21437) GLOCK34 válasza torokb (#21432) üzenetére


GLOCK34
aktív tag

Ha jól látom sajnos nem.

(#21438) robi-k válasza bl4ze (#21436) üzenetére


robi-k
őstag

A CES (január 8-11, Los Angeles) után többet fogunk tudni ;)

(#21439) torokb válasza GLOCK34 (#21437) üzenetére


torokb
csendes tag

Ezt egyébként miből látni? Melyik processzor paraméter árulja el?

(#21440) rappit4 válasza Zsmester89 (#21379) üzenetére


rappit4
őstag

A terméktámotás sokat számít. Az eGreaton látszik, hogy kínai... (egy hét alatt bekrepált a távirányítója. A mede8eren látszik, hogy jobban össze van rakva.

(#21441) GLOCK34 válasza torokb (#21439) üzenetére


GLOCK34
aktív tag

Ha jól tudom az Intel in tru 3d támogatás ami kell.
Ha tévedek majd javítanak. :)

(#21442) viperabácsi


viperabácsi
addikt

Üdv urak.

Érdekelne Erről mi a véleményetek.

Úgy szeretném használni , hogy xmbc -t telepítenék rá, és azzal használnám médiaplyerként.

Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !

(#21443) rappit4 válasza viperabácsi (#21442) üzenetére


rappit4
őstag

Hááát... :D

(#21444) viperabácsi válasza rappit4 (#21443) üzenetére


viperabácsi
addikt

Azt néztem elég erős a hardvere.Azért gondoltam rá.

Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !

(#21445) bl4ze válasza robi-k (#21438) üzenetére


bl4ze
veterán

Ok, epekedve várom :)

.:. bl4ze .:.

(#21446) sofalvip


sofalvip
csendes tag

Sziasztok! Vettem ma egy WD Tv Live-t, még nincs külső HDD-m ezért gondoltam kipróbálom pen drive-ról, egy YIFY kiterjesztésű filmet de nem olvasta be, nem látta a pen drive-ot. Ez működhet így?
Továbbá még nincs HDMI vezetékem, a gyári csaival kötöttem össsze, hdmi-vel jobb?

[ Szerkesztve ]

(#21447) BBéci válasza sofalvip (#21446) üzenetére


BBéci
titán

Az a kiterjesztés szerepel a kezelési könyvében? Még sosem találkoztam olyannal.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#21448) sofalvip válasza BBéci (#21447) üzenetére


sofalvip
csendes tag

x264.YIFY elméletileg bluray

(#21449) CSorBA válasza sofalvip (#21448) üzenetére


CSorBA
őstag

:DDD Nevezd át mkv-ra.

(#21450) Tibiajax válasza CSorBA (#21449) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

:DDD
az csak egy releaser, nem formátum

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.