Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Androidos tablet topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-12 11:19:32

LOGOUT.hu

▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. május

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48006) l.skywalker


l.skywalker
félisten

Ha valaki 35k körül jó tabletet keres, annak ajánlom az Alcatel OnetouchTab 8HD-t, amit 3 hete használ a család és ezt egy rövidebb leírásban meg is osztom veletek:

A gépet azért vettük, mert egy korábbi vásárlás (WayteQ xTAB-S7) olyan minősíthetetlenül rosszul sikerült, hogy kemény 4 nap után visszavittük a boltba. Az alap cél az volt, hogy a feleségemnek itthonra legyen egy olyan készüléke, amin mindent tud csinálni, mint egy Netbook-on, de ne kelljen rohannia töltőért 2 óránként és ne kelljen ki-be kapcsolgatnia. Felmerült több készülék is, de a boltban azon kaptam magamat, hogy ezzel szemezek és ezt ajánlgatom neki. Tudom, hogy reklámszöveg, de én naív ember vagyok, megbízok mindenkiben, szóval az eDigital-ban az eladó mondta, hogy karácsonykor vitték mint a cuktor az Alcatelt és egy sem jött vissza azóta, legalábbis ő nem látta. Maga a gép kivülről ugye a 8 col miatt sokkal jobb itthoni használatra, mint a kis 7-es WayteQ és mikor a szokásos alkalmazásokat feltelepítettük érdekes módon minden laggolás nélkül működött. Ez idestova 2-3 hete tart, szintén minden gond nélkül. Míg a WayteQ 4-magon és 1GB RAM-al szó szerint 1 nap után használhatatlanná lassult, az Alcatel két maggal és ugyanezen RAM-al szó szerint hasít.
Amire napi szinten használja a család:
Böngészés (a feleségem a gyári böngészőt preferálja, de a Chrome sem eszi meg az egészet)
Facebook + Messenger
Nyomtatás Cloud-on keresztül (ez napi szinten mindig előkerül, gond nélkül)
Hangouts
e-mail
Teszt jelleggel pár játékot ráraktam, kivétel nélkül jól futottak, de a saját 2012-es Nexusom-hoz képest érezni lehetett, hogy pár izzadságcsepp megjelent a homlokán (Real Racing3; Modern Combat, Dead Trigger2. Angry Birds rajta is maradt, külön a feleségem kérésére, simán fut mindig.
Ráraktam az HBO GO-t, hogy teszteljem a videóstreaming és lejátszás opciókat, ez is simán ment, habár a képarány néha érdekesen jelenik meg, mintha minden kicsit nyújtott lenne. MindigTV minden reggel a kicsiknek erről dobja az M2-es meséket kb. 1 óráig, ez is simán megy, csak kicsit melegedik.
Multitaskingot nagyon nem teszteljük, mert én csak ritkán nyúlok hozzá, Ő pedig azt már egy felesleges opciónak tartja, de itt is a Nexus-hoz képest tudom viszonyítani, hogy azért ha sok program kerül a háttérbe, azért ki-kilövi őket. Szóval, ha Facebook-ot hátraküldöd és 5 perc után kinyitod, már nem ugyanott nyitja meg.
Eddigi tapasztalatok alapján:
Pozitívumok: szép és nagy kijelző; SD kártya foglalat szépen panel alá rejtve (32GB-os kártya van benne, viszi rendesen); a processzor tökéletesen viszi a napi átlag folyamatokat (böngészés, nyomatatás, kis játék, videó, Facebook, Hangouts, e-mail). Van microUSB-s pendrive, azt is simán kezeli.
Negatívumok (inkább nevezném ezeket a kompromisszumos eseteknek, kinek mi az igénye ugye): Gyorsan merül - jellmezően 5-6 óránként kéri a naftát, de mivel csak itthon használjuk így nincs gond. Töltési idő viszont hullámzik. Eleinte nagyon gyorsan 2 óra alatt telerakta az aksit, de mostanában nyögdécsel, habár használjuk akkor is, ha be van dugva. Másik érdekes dolog lehet valakinek, hogy a készülék szépen összenoymható és recseg is mint a fene. Sőt, néha úgy be lehet nyomni hátulról, hogy elől elszineződik a kijelző, de mi direkt nem a legjobb gépet kerestük, hanem voltak olyan kritériumok, amikben kompromisszumkészek voltunk. Ilyen pl. a kamera. Van elő és hátlapi kamera, de mind a kettő szoaré. De ugye ez egy Tablet, nem pedig egy webkamera.
Jövőbeni tervezett fejlesztések: OTG kihasználtság vagy vezérlésre vagy egyéb dolgokra (külső vinyót vajon kezelne vagy csak a pendrive-ot?), ha ez nem akkor Bluetooth egér és bill. Később kerülne rá egy kicsit jobb képszerkesztő és grafikai program, valamint jobb felbtonsáú filmeket is szeretnénk majd erre a platformra átvinni, főleg ha hosszú útra megyünk a gyerekek miatt.
Összességében nálunk 10/7-es értékelést kap, de a 8-as kategória nálunk már 50-el kezdődik. Ár/Érték arányban ez 10/9, azonban elfogult vagyok :D

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Androidos tablet topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.