Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19361) Dany007 válasza ViZion (#19358) üzenetére


Dany007
veterán

Egyszerűség, gyorsaság. Sajnos ez szempont nálunk. : ) Lehet ezért van hogy mindig ami egyből eszembe jut legegyszerűbb és sokszor persze korántsem legszebb megoldást ajánlom.

Most ősszel pl volt egy hatalmas projectünk a cégnél. Ahol a "hivatalos" grafikus / képfeldolgozó kollegától azért "vettem el" a munkát, mert egyszerűen nem volt kellően gyors és az utána következő munkafolyamatok sokasága miatt ez megengedhetetlen volt.

A feladat aránylag egyszerű volt. Közel 20 random iroda ablakdekorációját kellett megtervezni valamilyen szinten adott arculati kézikönyv alapján. Látványterv, majd elfogadás után mérethelyes nyomdakész anyag. Persze 20 különböző méretről is beszélünk.
Ezt úgy csináltuk, hogy Corelben a vektoros anyagból összedobtuk a méretarányos grafikát. Majd azt PS-ben ráhúztuk az irodákról készült fotóra... Igazából nem volt nagy meló, mert az alapanyag részben adott volt.

Na most kollegának egy ilyen iroda elkészítése cca 2,5-3 órába telt! Én megcsináltam átlagban 30 perc alatt és egyiket se dobták vissza hogy nem tetszik. No de miért? Azért mert kollega pöcsölt. :) Túl precíz és túl aprólékos akart lenni egy olyan munkafolyamat legelején, ahol az ő munkarésze elvileg az egyik legkisebb időt igényli és teljességgel szükségtelen volt az a szintű precizitás.
Most itt olyanra gondolok, hogy mikor a látványt rakta össze PS-ben, Google Street View-ban megkereste az adott irodát és a vele szemben lévő tájat screenshotolta majd berakta, mint tükröződést az ablakdekorra! Még az ablakdekorációs perforált fóliának a textúráját is beleszerkesztette a látványtervbe... Szórakozott a fény-árnyék hatásokkal stb... Szép volt jó volt, de fölösleges időhúzás. Teljesen az. Az ügyfél nem fotó realisztikus látványtervet várt, hanem csak kíváncsi volt arra, hogy miként fog kinézni az ablakon a design.

Arra meg már nem volt tekintettel, hogy az ő munkája után a pesti ügyfélnek el kell fogadnia a munkát. Utána a nyomdának ki kell nyomtatnia az anyagot - ami esetenként több tíz m2 felületet jelentett, majd utána a dekorációnak még elő kellett készíteni a másnapi felrakáshoz. És minderre volt kb fél napunk úgy, hogy mellette a szokásos munkák is megvoltak...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.