Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18051) BonFire válasza Pityu. (#18049) üzenetére


BonFire
veterán

Csúsztatsz! Azon, hogy az esküvői fotó milyen minőségű lesz, semmi nem áll vagy bukik. Legtöbb esetben nézegetik egy darabig, aztán el lesz süllyesztve a fiók mélyére, és tovább soha senkit nem érdekel. Ilyen szempontból tényleg lényegtelen, hogy ki (és hogyan) nyomkodja a masinát. Minimális tudással bárki megfelelő képeket komponálhat, ehhez a témához pont ugyanannyira nem kell művészi koncepció, ahogyan a lagziba „zenésznek” sem a konzervatóriumot végzett zenetanárt, hanem egy szórakoztatóipari, 0 zenei tudású zenebohócot hívnak. Táncikálni részegen az is megteszi.

Ellenben ha egy többszázezres, estenként milliós forgalmú üzlet hirdetéséről szól a kérdés, akkor már más a leányzó fekvése. Nem tudom, miért nem lehet ezt megérteni. Az, hogy egy fotó megfelelő-e vagy sem, az szubjektív kérdés. Van, akinek tetszik van, akinek nem. Az viszont, hogy egy reklámot hányan olvastak el, vagy nem olvastak el, nagyon pontosan lehet mérni. És már egy potenciális vevő elmaradása is többszázezres tétel, ha komplett számítógépről beszélünk (ugye, még mindig arról beszélünk, nem tereljük a témát?!). Látszik, hogy te nem vagy érintve a témában, csak kibicelsz itten.

Harmadsorban pedig figyelmen kívül hagyod azt a tényezőt, amiről ViZion írt. Tele van az ország professzionálisan képzett grafikusokkal, tipográfusokkal és reklámszakemberekkel. Itt a fórumban hányan osztogatjuk ingyen a jótanácsokat? 5-en? 6-an? Kábé ennyien alkotjuk a topic kemény magját (magam is beleszámolva – ha nem haragszol meg érte). Simán megtehetnénk, hogy nem tartunk fenn ilyen helyeket, aztán lehetne a dilettánsoknak egymás között brainstormingolni, hogy kitalálják, mi a megfelelő eljárás. Ellenben mi itt vagyunk, ingyen bocsájtjuk a többiek rendelkezésére a tapasztalatainkat, mondhatni önzetlenül. Csak azért, hogy jobbá tegyük a világot, vagy javítsunk egy kicsit a szakma megítélésén. Mert azt látjuk, hogy tele van a világ rosszabbnál-rosszabb, önjelöltek által megszerkesztett reklámokkal, hirdetésekkel, ízlésromboló kiadványokkal, és közösségi portálokon keringő képekkel, és az emberekben az rögzül, ami hibás. Félreértés ne essék! – mi nem a mindenkori divatot kívánjuk diktálni. Az emberi figyelem felkeltésének vannak jól bevált és évszázadok óta működő szabályai (az 1800-as években kezdődött el a reklámok és a mai hirdetési formák kialakulni). A bőréből senki nem tud kibújni, hiszen mind emberek vagyunk, nagyjából ugyanazokkal az ösztönökkel, és érzékszervekkel. Tudjuk, hogy mivel lehet a figyelmet megragadni, formákkal, elrendezéssel, rendszerezéssel, színekkel stb. Ha nem tudatosan tervezünk, nem fogunk célt érni, ha pedig tudatosan, akkor annak ellenére is célt érünk, ha valaki kézzel-lábbal tiltakozik ellene. Merthogy saját elmondása szerint őrá nem hat a reklám. Dehogynem! Egy jól szerkesztett anyag láttán senki nem tudja megállni, hogy el ne olvassa, ahogyan semmilyen macska se tudja megállni, hogy rá ne vesse magát a madzagra, amit rángatni kezdesz az orra előtt. Ilyen a természete, nem képes felülkerekedni rajta.

Senki sem akadályoz meg, hogy tanulj, fejleszd a képességeidet, és elhelyezkedj a szakmában. (Mert ez egy szakma, ugye...) Sőt, itt vagyunk, és segítünk benne. De mindenféle szakmai ismeret nélkül bármilyen folyamatba belekotyogni, az okoskodás, az ostor pedig rajtunk (szakembereken) csattan végül, nem rajtad, aki csak a pálya szélén állsz, és onnan ordibálsz befelé, hogy „pfúj, pfúj, abcúg!” Mivel te nem ebből élsz, büntetlenül megteheted. De mi igen, és nekünk nem jön jól a demoralizálás. Tehát kibicnek kuss, pofa lapos!

És továbbra is kéretik a témát a Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topicba áthelyezni, azért van! Most linkelem az utóbbi két nap alatt harmadjára. Látod? Egy ennyire egyszerű dolgot nem vagy képes megérteni, nem tudod, vagy nem akarod tudni, minek hol a helye. Egyszerű emberek egyszerű gondolkodására vall.

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#18052) ViZion válasza Pityu. (#18049) üzenetére


ViZion
félisten

Te megint mi a bánatos f@szról beszélsz? Akinek arra van igénye, hogy ilyen home-made képeket kapjon, ám legyen. DE itt arról van szó, hogy valamit elvállal, és gyakorlatilag a programot elindítani nem tudja. Akkor mi van? Nem arról van szó, hogy nem segítünk mert annyira megy nekünk, hanem arról, hogy van, akin nem lehet segíteni. Mert az nem segítség neki, hogy elolvasom helyette mit-hogyan kell csinálni.

Az ilyen baráti 5k fotózást meg ne keverjük ide, én is csináltam szórólapot is ingyen, nem az ár jelenti a tudást. A topiknak vannak szabályai, ezt próbáld felsolgozni. A sok hülyeség irogatása helyett leírhattad volna neki, hogy miként is kell készíteni egy ilyen szórólapot. Karakter számban már lassan ott vagy.

És rakd OFF-ba a marhaságaidat, ebből a topikból nem kell flamegyárat csinálni. Ha rangot szeretnél növelni, ajánlom a VGA és CPU topikokat, ott ON kiélheted a vágyaid, holnapra megbecsült giga-tag leszel. De itt OFF vagy kitakaríttatlak. Olvasd el amit írtunk, segítünk, ha konkrét kérdés van. További offot nem kérünk. Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#18053) Mr. Erikszon


Mr. Erikszon
senior tag

Sziasztok még kezdő vagyok a photoshop cs6-ban és azt szeretném kérdezni hogy hogy a fenébe vágjak egy képet 2-őbe és hozzak létre két külön réteget?

(#18054) BonFire válasza Mr. Erikszon (#18053) üzenetére


BonFire
veterán

• A képet megnyitod.
• A Layers palettán látható Background mezőre duplán kattintasz, majd leokézod. Innentől kezdve szerkeszthető réteget kapsz.
• A Crop Toollal módosítasz a képkivágáson, majd a Save For Web menüponttal elmented mondjuk Kép1. néven.
• Visszavonod a Cropot (Edit->Undo Crop), majd új képkivágást csinálsz. Az új képkivágást elmented mondjuk Kép2 néven.

Ha pontosabban akarsz dolgozni, a vonalzót és a segédvonalakat kell használnod. A vonalzó CTRL+R-rel kapcsolható ki-be. A segédvonalakat a vonalzóról drag'n'droppal tudod behúzni a dokumentumba.

Szerk:

Egy képet kétfelé, két külön rétegre vágni kijelöléssel lehet. A négyszögletes kijelölővel (Rectangular Marquee Tool ((M)) ejtesz egy kijelölést, majd nyomsz egy CTRL+SHIFT+J-t. Ezzel a kijelölt rész kivágásra és új rétegre kerül.

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#18055) Mr. Erikszon válasza BonFire (#18054) üzenetére


Mr. Erikszon
senior tag

Király összejött köszönöm mester. :R

(#18056) Mr. Erikszon válasza BonFire (#18054) üzenetére


Mr. Erikszon
senior tag

A négyszögletes kijelöléssel nem megy tehát kijelölök egy részt lenyomom a gombkombót és nem lesz semmi.
Szerk:
Nem volt kijelölve az 1.réteg :(((

[ Szerkesztve ]

(#18057) BonFire válasza Mr. Erikszon (#18056) üzenetére


BonFire
veterán

Csak akkor működik, ha az alapértelmezetten megjelenő Background-ot a fent említettek szerint réteggé konvertálod. Duplaklikk a Layer palettán a Backgroundra, majd OK. Ha már Layer 0-nak nevezi, onnantól kezdve működik.

Szerk: sztornó.

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#18058) Mr. Erikszon válasza BonFire (#18057) üzenetére


Mr. Erikszon
senior tag

Új probléma tehát nekem két egyenlő részre kéne osztani a képet,és azzal a módszerrel amikor megnyomom a gombkombót és nevet adok neki utána eltűnik a kijelölés.

[ Szerkesztve ]

(#18059) BonFire válasza Mr. Erikszon (#18058) üzenetére


BonFire
veterán

Na, stop! Ha ennyire nem megy, akkor ez így távirati stílusban nem fog működni! Innen tessék kiindulni, illetve innen [link]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#18060) Mr. Erikszon


Mr. Erikszon
senior tag

Megcsináltam parasztmódszerrel és sikerült. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#18061) stranger28 válasza Mr. Erikszon (#18060) üzenetére


stranger28
addikt

Az ágyúval verébre mindig működik. :D

(#18062) delta9 válasza Pityu. (#18049) üzenetére


delta9
senior tag

Azt azért ne felejtsük már el, hogy a profi nem csak attól profi, hogy hogy alsó hangon félmillás fullframe dslr géppel jár, plusz mégegyszer ilyen értékű objektívparkkal, hanem attól is, hogy ebből él. ebből kell kigazdálkodnia a gép/objektív szervizelését, esetleg új vásárlását, ebből fizeti a gáz-, víz-, villanyszámlát, a számítógépet, háttértárakat, egyéb hardware-eket, a photoshopot vagy lightroomot, az utazást, amivel saját magát, illetve a felszerelését a helyszínre és visszaszállítja, fizeti az adókat és a járulékokat, ebből rak kenyeret az asztalra, ruházkodik, és ne adj isten ebből tesz félre bármire.

na most gondolj abba, hogy lenne olyan ember, aki brahiból, meg ő úgy sem profi elvállalná a szüleid vagy a te munkádat tized, huszad áron... csak úgy hobbiból

(ha teszem azt a haverodnak semmi másból nem lenne bevétele, mint a fotózásból, biztos nem vállalná el ötezerért...)

[ Szerkesztve ]

(#18063) *Ropi* válasza delta9 (#18062) üzenetére


*Ropi*
félisten

Leírtam neki privátban kb. ugyanezt. :)

Én egy dolgot kérdeznék az ismerősétől: ennyire nem becsüli a saját munkáját (idejét, energiáját, kreativitását), hogy nem kéri meg az árát? Már, ha nem rögtön az esküvő végén DVD-re írva adja át a képeket utómunka nélkül. ;) Egy esküvő legkönnyebb része a fotózás, utána még jön 8-10x annyi utómunka, fotókönyv tervezés, stb...Tehát durván 100 óra munkát 5000 Ft-ért csinál? Ilyen órabérért mehetne betonozni is: a fizikai megterhelés ugyanannyi, viszont kevesebb stresszel jár. ;)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#18064) BonFire válasza *Ropi* (#18063) üzenetére


BonFire
veterán

Haggyadmá! Rádob egy eksünt, amiben van auto-levels, auto-contrast, auto-color, egy giccses fehér vinyetta, méret crop, azt' kész. Milyen munka van vele? ;]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#18065) *Ropi* válasza BonFire (#18064) üzenetére


*Ropi*
félisten

Meg kell nyomni azt a gombot is... ;) :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#18066) stranger28


stranger28
addikt

Mind amatőrök vagytok, az igazi profik okostelefonnal raknak rá valami instagram sablont. :DDD

(#18067) ViZion válasza stranger28 (#18066) üzenetére


ViZion
félisten

+1!
Jó 8 megapixeles hypefón megoldja. Ráadásul videó sem kell, van sorozatlövője. Utómunka: nincs. Ami tökéletes, arra nem kell. Fotókönyv? DVD? Esetleg keretezett kép? Minek? Hagyjuk má'. Ki kell tolni fészre azt jóvan. :K

Komolyabban: más az, ha valaki elvállalja kispénzért, más az ha barátnak megcsinálja olcsón, csak hogy ne legyen sértődés, elfogad valami pénzt. Ezzel sincs baj. Akinek meg erre van igénye, hogy az esküvői fotóson spórol... tegye. Én a videóson spórolnék, videó nem kell, azt ki nézi meg újra? De jó fotók kellenek. Másrészt az esküvői videókból még a vágotton is marad egy halom hmm... ciki. Részeg rokon, kivillanó suna, háttérben a rokon nem a feleségét puszikálja... stb. Csak a gond meg a baj. De egy kis sorozat a lagziról, esküvőről, meg egy "glamour" sorozat a párról, közvetlen rokonokról és ennyi. :U

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#18068) BonFire válasza ViZion (#18067) üzenetére


BonFire
veterán

Múltkor haver meghirdette a használt gitárját, össze is ütöttem neki sebtiben egy normális hirdetést, ami néz is ki valahogy. Természetesen ingyen, csak úgy, gyakorlásként. Ő megköszönte, én tapasztalatot gyűjtöttem, pénzbe senkinek nem került.

Azóta már meg is vették a gitárt, tehát lehet mondani, hogy jó volt a reklám, célt ért.

Minél nagyobb a tét, annál jobban meg kell fontolni, kihez fordulunk. Százezres-milliós üzlet ne ezen bukjon már el!

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#18069) *Ropi* válasza ViZion (#18067) üzenetére


*Ropi*
félisten

"Komolyabban: más az, ha valaki elvállalja kispénzért, más az ha barátnak megcsinálja olcsón, csak hogy ne legyen sértődés, elfogad valami pénzt. Ezzel sincs baj."

Az én meglátásom az, hogy pont ebből van a baj. Az ügyfél az mindig ügyfél: függetlenül attól, hogy rokon, barát, ismeretlen, ismerős, vagy "ismeretlen ismerős" volt eredetileg: onnantól kezdve, hogy (ha akár csak 1 Ft-ot is, de) fizet Neked az ügyfeleddé válik és jogosnak veszi, hogy ugyanannyit kapjon mint bármelyik másik fizetős ügyfeled: a *maximumot*. Ha rokon vagy barát, akkor pedig még annál is többet vár el, mert ő a rokonod / barátod. ;) És ebből nagyon nagy sértődések tudnak lenni, tizen-huszonéves barátságok mehetnek rá. Vagy elvállalok egy munkát ingyen, vagy teljes áron, vagy el sem vállalom. De rossz szájízzel dolgozni, mert bennem van a tudat, hogy (mondjuk fél áron vállaltam el) kétszer annyit is kaphattam volna érte (miközben még a megszokottnál is jobban igyekszem figyelni az apró részletekre, hogy minden a lehető legtökéletesebb legyen), az nem jó módszer. Főleg, hogy a fotózás, mint minden művészeti ág érzelmi alapokon működik: ha jó a kedvem, a képeim is jobbak. Ezért nem szabad olyan párt elvállalni, akikkel nincs meg a "kémia", az összhang első látásra, mert akkor nagy valószínűséggel "izzadtságszagúak" lesznek a képek. ;)

"...egy "glamour" sorozat a párról, közvetlen rokonokról és ennyi."

A rokonokról is glamour sorozat? ;) Kicsit gang-bang gyanús sikertörténet lenne. ;) :DDD

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#18070) ViZion válasza *Ropi* (#18069) üzenetére


ViZion
félisten

Lehet, sok barátomnak nem kell free dolgoznom szerencsére...

Jah, férj+feleség+szülők. Akkor így megfelel? :U

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#18071) Dluinet válasza *Ropi* (#18069) üzenetére


Dluinet
nagyúr

+1
én rokonnak/barátnak nem dolgozok és nem is csináltatok velük semmit, mert nekem nehéz megmondani ha valamit elszúr, meg egy idegentől inkább tudok követelni minőséget

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#18072) *Ropi* válasza ViZion (#18070) üzenetére


*Ropi*
félisten

"Jah, férj+feleség+szülők. Akkor így megfelel? :U"

Persze: tiszta volt eddig is, csak nagyon magas labda volt, nem lehetett kihagyni. ;) :))

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#18073) Pityu. válasza BonFire (#18064) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Hogy itt mennyi öntelt beképzelt gyökér van,tipikus magyr mentalitás mást lenézni csak ti a "profik" szarjátok a spanyol viaszt.

[ Szerkesztve ]

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#18074) BonFire válasza Pityu. (#18073) üzenetére


BonFire
veterán

Köszönöm, nincs több kérdésem… :(((

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#18075) ViZion válasza Pityu. (#18073) üzenetére


ViZion
félisten

Ehh, még most sem tudtad felfogni? Ha nincs kérdés, akkor mire válaszoljunk? Mi vagyunk a gyökerek, mert a "hogyan működik a PS?" Kérdésre csak az első hsz-t linkeljük, és nem kezdünk el ide regényt írni? Hiányozni fogsz ha nem jössz többet.

"Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez örökre tudatlan marad" Megfogadhatnád a saját tanácsod. :R

[ Szerkesztve ]

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#18076) Pityu. válasza ViZion (#18075) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Nem fogadtam meg a tanácsom mert nem vagyok olyan hülye hogy ne tudjam bekapcsolni a photoshopt szoktam is használni ugyan én nem vagyok profi de mindíg csinálok magamtól valamit amivel tudok gyakorolni,ja és én biztos hogy nem fogok szórólapot csinálnimés mindenki annyura tudatlan amilyennek hiszi magát :)

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#18077) Pikaa


Pikaa
aktív tag

Sziasztok!

Hogyan tudnék csinálni egy animált gif képre,különböző áttűnéseket? Azt meg tudom csinálni,hogy váltakozzon két-három kocka,de kellene rá valami áttűnés.

Tudnátok segíteni,hogy hogyan tudnám megcsinálni ps-el?

Valami hasonlóra gondoltam :)

[ Szerkesztve ]

(#18078) ViZion válasza Pikaa (#18077) üzenetére


ViZion
félisten

Melyik PS van? Talán CS4-től van a timeline, azon beállítod mikor melyik réteg mennyire látszódjon és megcsinálja a keyframe-k alapján. Sajna marha nagy lesz, ha szépet akarsz (sok szín, nagy px méret). Szerintem jobb flash, CSS megoldást keresni. Illetve a PS eléggé butácska gifekhez, vannak ingyenes progik, amikkel ez (képen szöveget halványítani, váltogatni) pár klattyintás tényleg.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#18079) BonFire válasza Pikaa (#18077) üzenetére


BonFire
veterán

Az a lényeg, hogy amennyiben az Extended (bővített) változatod van, abban az esetben könnyű megcsinálni, mert kulcskocka alapú animációt tesz lehetővé. Amennyiben egyszerű változat, ott képkocka alapú animáció van,, amivel ugyan nem lehetetlen, de egyesével, képkockánként kell átállítani a rétegek áttetszőségi értékét, és eléggé szaporátlan munka.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#18080) Met válasza Pityu. (#18076) üzenetére


Met
nagyúr

Szerintem többen ne írj ide....

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#18081) Pikaa válasza ViZion (#18078) üzenetére


Pikaa
aktív tag

És tudsz linkelni,ha megkérlek pár ilyen ingyenes progit?

Amúgy meg Adobe Photoshop CS5 verzió: 12.0 van.

[ Szerkesztve ]

(#18082) Pikaa


Pikaa
aktív tag

Végül maradtam a hagyományosnál.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#18083) Fandango válasza Pikaa (#18082) üzenetére


Fandango
veterán

Ha beleszolhatok, akkor a feliratok valtasa lehetne picivel hosszabb, mert igy szinte alig lehet elolvasni, olyan hirtelen tortenik a valtas.

(#18084) ViZion válasza Fandango (#18083) üzenetére


ViZion
félisten

:F Ha olvastad, az a minta, h ilyen effekt kellene. Gondolom nem Ő csinálta.

Pikaa: guglizni kellene, mert kb. 5-6 éve nem csináltam gif-et, azóta ki tudja milyen progik jöttek. Free gif animator vagy ilyesmia keresőbe.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#18085) indigo


indigo
aktív tag

Sziasztok!

A következőkben kérnék tanácsot tőletek: PS CS5.5-öt használok a RAW-ban fotózott képeim 'előhívására'. Jelenleg egy szép tölgyfát fotóztam több képkockában, mert nincs olyan nagy látószögű objektívem, amibe beleférne a fa. A képeket nyersen összeillesztettem az Automatizálás->Photomerge... menüvel egy egésszé, a képek a helyükre kerültek és a színátmnenetek is rendben vannak a képek között. Ez a folyamat ugye egy összeillesztési folyamat volt. Most szeretném más színhőmérsékletűre állatani, illetve a színegyensúlyt úgy módosítani, hogy az megegyezzen egy korábbi ilyen összeillesztett képemmel. Van-e a Photoshopban olyan módszer, amivel a program képes megnézni az egyik képen a színeket/színegyensúlyt és azt alkalmazza egy teszőleges másik képre? Vagy - másképp megközelítve - képes-e a Photoshop a képen elvégzett műveletek tárolására, ami az előzmény részben feltüntetésre kerül minden egyes funkció alkalmazásakor? Mert ha igen, akkor azokat a műveleteket (a pontos értékeikkel) alkamazám a mostani képemre is és ugyanolyan sznvilágú képet kapnék, mint a korábbi - ami ugye a kérdésem.
Nagyon megköszönök minden segítő hozzászólást!

[ Szerkesztve ]

(#18086) ViZion válasza indigo (#18085) üzenetére


ViZion
félisten

Actions-nál lehet elmenteni amit művelsz, majd visszajátszani. BonFire blogján van részletesen róla, ha jól emlékszem. A másik pedig a match color, azt az adjustenments menuben találod. Arról is keress leírást, mert elsőre lehet nem egyértelmű. Időhiányilag nem fejtem ki jobban :)

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#18087) trisztan94


trisztan94
őstag

Sziasztok!

Van egy x arányú képem, ami téglalap. Szeretném, hogy szabályos négyzet legyen, de csak a bal- és jobboldalán vágja le a felesleges pixeleket. Mi erre a legjobb megoldás?

Ez a kép:

https://heureka-kreativ.hu

(#18088) Fandango válasza ViZion (#18084) üzenetére


Fandango
veterán

Eloszor berakott egy mintat, hogy ilyet szeretne (attuneses felirat). Aztan beirta, hogy vegul maradt a hagyomanyosnal, es rakott egy linket, ebbol azt gondoltam, hogy azt mar o csinalta (mivel a hagyomanyos nem attuneses effektre irta, hogy azt tudja), es megmutatta, hogy ez a vegeredmeny. En gondolom rosszul? :U

(#18089) ViZion válasza Fandango (#18088) üzenetére


ViZion
félisten

ööö... akkor lehet azon meg én siklottam át, azt nem láttam :R

trisztan94: megnyitod, majd edit->canvas size itt a magasság étrétékét beírod a szélességhez, kész. Vagy C azaz crop tool, shiftel nyomva négyzeted lesz, fentről végighúzod, jobbra-balra elmozgatod, ahogy tetszik, enter.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#18090) trisztan94 válasza ViZion (#18089) üzenetére


trisztan94
őstag

Nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű :DDD Köszi! :R

https://heureka-kreativ.hu

(#18091) indigo válasza ViZion (#18086) üzenetére


indigo
aktív tag

Köszönöm szépen!

(#18092) Pikaa válasza Fandango (#18083) üzenetére


Pikaa
aktív tag

Igen,ezt beillesztés után,meg is változtattam volt lassabbra.

Köszönöm az észrevételed!

Üdv,
Pikaa

(#18093) BonFire válasza Pikaa (#18092) üzenetére


BonFire
veterán

Egy tanács:

A szöveget mindig olvasd fel hangosan, és mérd le, hány másodperc alatt lehet szépen tagoltan kimondani. Ezt az eredményt szorozd meg másféllel, és annyi másodpercig legyen látható a szöveg. Ha négy másodpercig tart felolvasni, akkor 6 másodpercig. Ennél rövidebb időzítés csak zavaró.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#18094) privacy99


privacy99
senior tag

Sziasztok!

Nagy segítség lenne, ha valaki vázlatszerűen(felületesen, csak hogy miket használna) leírná nekem, hogy hogyan lehet ezeket az effekteket (leginkább a "recés" szélű, itt-ott megritkított hosszúkás sötét alakzatokat) létrehozni.

A kép: [link]

Előre is köszönöm szépen!

Ui.: Csak gyakorlásképpen kellene :)

jhos910(#18095) - Köszönöm szépen, ennyi bőven elég :R

[ Szerkesztve ]

(#18095) jhos910 válasza privacy99 (#18094) üzenetére


jhos910
aktív tag

Mondok jobbat, hogy ne csak belapátolni kelljen az infót hanem dolgozni is kicsit érte.... a kulcsszó grunge brush / grunge effect. Google segít a továbbiakban.

(#18096) Pikaa válasza BonFire (#18093) üzenetére


Pikaa
aktív tag

Úgy lesz,megfogadom tanácsod!

(#18097) Freddy76


Freddy76
addikt

Tiszteletem az uraknak, kérdés:

A helyzet, hogy a kislányom (aki bocifüggő) odáig van a tehenes pizsamájáért, lényegében nem hajlandó mást felvenni... Reggel mossuk, estére meg kell száradni, különben nincs alvás. Na most, a minta kezd lekopni róla, de venni másikat nem tudok (C&A-as pizsi, már nem kapni). A rajz maga egyszerű, egy mosolygó bocifej rajzolva, semmi trükk, árnyalatok, stb. nincsenek, tényleg szimpla "gyerekrajz". Ha valaki megrajzolná nekem szépen, akkor rá tudnám vasaltatni pólóra, és meg lenne oldva a probléma. Csak kellene, aki megrajzolná. Természetesen nem ingyen... Szóval, aki esetleg tud ilyet, az kereshetne akár priviben, vagy akár itt...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#18098) ViZion válasza Freddy76 (#18097) üzenetére


ViZion
félisten

Képet nehogy feltölts róla, ;) hogy lássuk mi a téma... Sok mosástól az "utángyártott" is hamar feladja a harcot sajnos.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#18099) jhos910 válasza Freddy76 (#18097) üzenetére


jhos910
aktív tag

1-2 szín szitanyomott grafika az bírja. Legrosszabb esetben csináltatsz előre 2-t meg egy nagyobb méretet :D
Én ilyen esetben szívesen segítek, csak mutasd meg légyszi a képet. Jöhet privátban.

(#18100) Balinov válasza Freddy76 (#18097) üzenetére


Balinov
félisten

Freddy, tenyleg tegyel fel kepet. Topiklatogato szakikra hatvanyozottan igaz az a kijelentes, hogy vizualis tipusok.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.