Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19501) Dany007 válasza GergőBp (#19483) üzenetére


Dany007
veterán

Majd elfelejtettem válaszolni, bocsánat. :)
Szóval igen, pont erre gondolok, szarból várat építeni.

Hogy régen milyen megoldások voltak az egy dolog. Részben ismerem őket, mert nagymamám a 40-es évek óta fotográfus és kb a 80-as évek közepéig az is volt. Mesélte hogy színeztek meg retusáltak képeket anno. : )
Ami nekünk ma PS-ben pár gombnyomás, azt ők akár napokon át csinálták kézzel. :)

Szóval no, persze kicsit túloztam hogy PS-ben mindent meglehet csinálni. De ha van hozzá egy aránylag(!) jó minőségű fotó akkor aztán tényleg mindent. Gyakorlatilag csak a tudás és kreativitás szab határt. Hiszen ha kell akár pixelről pixelre is újra lehet építeni egy képet. Pl nem muszáj lens flare effektet használni, meg lehet rajzolni kézzel is. :D Most megint túloztam, de csak szemléltetésképpen.

Ami valódi példának talán elmegy az említett hamburger fotózás. Én is sok trükköt olvastam, hogy milyen módon tartják egyben a hambit a fotózás végéig, meg hogy ki van hurkapálcázva nehogy szétessen meg valami spéci gumis húsnak látszó valamit raknak a hús helyére meg ugye a korábban említett spriccelés stb...
Na de kérem, ha van egy alap jó minőségű fotó egy szottyadt hambiról azt is fel lehet javítani. Fel lehet "puffasztani" ki lehet színezni, csillogást lehet neki adni, akár plusz salátalevelet be lehet rakni stb...

Ugye biztos mindenki látta youtube-on azt a PS speed videót amikor is a srác egy rusnya dagadt rózsaszín bikinit viselő nőből topmodellt varázsolt pár óra alatt! De láttam ennek egy advanced változatát is, mikor egy vén öreg kriptaszökevénynek látszó "nőből" szintén manökent varázsoltak PS-ben. Nyilván itt a végeredménynek már semmi köze sincs az eredetihez, sem a valósághoz de a lényeg, hogy a végeredményt látva meg nem mondanád, hogy mi volt az alap. Gyakorlatilag egy új képet egy új fotót épített fel az ember.

@ViZion:

No, ezt nem tudtam, hogy ilyen jó lehet még egy ilyen régi szoftver is. :)
Van ma még egyáltalán külön tördelő szakma? Mármint tanítják? Nem csak tördelő-grafikus úgy egyben? Amúgy nálunk azért lenne jó egy db grafikus, mert annyi munka meg nincsen hogy mindkettejüket ellássa. Gyakran passzolok át én is nekik munkát ha a kivitelezés és az ügyfélkapcsolatokból rogyásig vagyok. Egyszerűen nem tudok úgy kreatív munkát végezni, hogy közben 20 percenként hívogatnak telefonon, 2 árajánlatot csinálok egyszerre, meg óránként megyek a főnökömhöz kisebb-nagyobb meetingekre. Ja meg közben megy a gép is köpi ki az anyagot... Rosszabb esetben mindemellé még van egy kivitelező csapat kint terepen, akiket nekem kell "irányítani" ügyintézni bentről.
Szóval no az a gond, hogy ma már közel sincs annyi munkájuk ami indokolná, hogy minden részfeladatra külön embert tartson a cég. De ez meg nekem igazából csak jó.

[ Szerkesztve ]

(#19502) BonFire válasza #27813376 (#19492) üzenetére


BonFire
veterán

Persze, hogy más módszerrel készülnek. 3D modellező programban, pl 3DS Max-ban, ahol két kattintás egy téglatest, és további 3 kattintás a rákerülő textúra. Persze Photoshopban is lehet próbálkozni, csak ahogy a fenti ábra is mutatja, nem igazán hatékony. Viszont elvileg a Photoshop Extended változatában is lehet 3D-zni, csak én nem hiszek benne, hogy érdemi munkára is alkalmas.

Akkor már inkább egy ingyenes Blender, egy feltextúrázott téglatestet talán még én is képes lennék benne létrehozni minden előtanulmány nélkül. Ha mindenképp Photoshopnál maradsz, akkor helyre kell húzgálni az elcsúszott elemeket, akár a Warp eszközzel, de szerintem a Liquify alkalmasabb a feladatra.

Dany007: Ha már a munkahelyi meetingnél tartunk, érdemes megnézned ezt!

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#19503) Fandango válasza BonFire (#19502) üzenetére


Fandango
veterán

Igen érdekes okfejtés ez a videó, tanulságos és van benne igazság.

(#19504) Dany007 válasza BonFire (#19502) üzenetére


Dany007
veterán

Hát ez nem semmi volt. :D Félelmetes a hasonlóság. Nálunk is pontosan u.a. a helyzet, amit a faszi leírt az első 10 percben. Jó, mondjuk a megoldási javaslatai már nem voltak olyan kidolgozottak vagy épp életszerűek, de a problémát tökéletesen leírta. Nálunk is ekte ugyanez megy.
Nagymelónál 1-1 meeting elhúzódhat akár 2-3 órára is... aminek a fele azzal telik, hogy egymásnak magyarázzuk mit is kell csinálni meg hogyan...miközben bőven elég lenne ha mindenki csak a saját munkarészével lenne tisztában és lenne egy db vezető aki átlát mindent. De nem így van.

(#19505) GergőBp válasza ViZion (#19494) üzenetére


GergőBp
tag

Szerintem az első kérdésénél a középre helyezést esetleg segédvonalakkal is megtudja oldalni és aztán a gyorsbill szerint A (mozgatás vagy valami ilyemsi) és akkor ugye középre pattintja (ha a segédvonal oda lett rakva).

"Jót s jól! Ebben áll a nagy titok. Ezt ha nem érted, szánts és vess, s hagyjad másnak az áldozatot."

(#19506) GergőBp válasza Dany007 (#19501) üzenetére


GergőBp
tag

Most erre mit mondjak? Nem beszólni akarok, de akkor Te fotózzál gagyi szendvicseket, majd én elvállalom idővel a minőségi fotót amin retusálok egy "picit".

"Jót s jól! Ebben áll a nagy titok. Ezt ha nem érted, szánts és vess, s hagyjad másnak az áldozatot."

(#19507) #27813376 válasza BonFire (#19502) üzenetére


#27813376
törölt tag

Köszi a választ. Igen, nekem is van benne 3D, de elég tré.
Erre voltam kíváncsi, az adott téma tehát nem ezzel készült. Emiatt nem fogok beszerezni másik programot, fejlesztgetem a PS tudásomat inkább.

(#19508) Met


Met
nagyúr

MainType Standard Edition ingyen, valami fontkezelő program. weboldaluk

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#19509) balintkagan1


balintkagan1
tag

Előre elnézést, hogy állandóan faggatlak Titeket, de esetleg ha valaki még nem un, tudna nekem abban segíteni, hogy hogyan tudnám "egyszerűen" a számlapot is bekékíteni ezen a fotón, úgy, hogy a számok és a mutatók és a feliratok maradjanak eredeti színükben? Nem tudom elképzelni, hogyan kéne kijelölnöm.

Köszönöm előre is!

[ Szerkesztve ]

(#19510) BonFire válasza balintkagan1 (#19509) üzenetére


BonFire
veterán

Color Range kijelöléssel. Esetleg konvertálod LAB módba, aztán felhasználod a Lightness csatornát, kontrasztosítod, próbálkozol stb.

Végén aztán ne felejtsd el visszakonvertálni RGB-be.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#19511) balintkagan1 válasza BonFire (#19510) üzenetére


balintkagan1
tag

Köszi a color range működött, csak az agyam nem, hiszen feketére rárakva azt a kéket, úgy, hogy a feketén semmi csillogás (mily meglepő) hát nem valami szép :N .

[ Szerkesztve ]

(#19512) ViZion válasza balintkagan1 (#19511) üzenetére


ViZion
félisten

Ha megvan a fekete kijelölés, akkor oda dobsz egy kéket, rá egy kis színátmenetet, halványan, ahogy sötétedik. Majd egy kör kijalölés, fehérrel kitöltve új rétegen, vágómaszk a fekete réteged, keverés screen, opacity-t csökkented, esetleg kis blur, maszk és kész a csillanás...

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#19513) balintkagan1 válasza ViZion (#19512) üzenetére


balintkagan1
tag

Köszönöm!

(#19514) olivera88 válasza trisztan94 (#19433) üzenetére


olivera88
veterán

Szignó alatt mit értesz?

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#19515) pikszel válasza #27813376 (#19492) üzenetére


pikszel
őstag

Biztos, hogy 3d és az is, hogy nem 5 kattintás, de nem nagy feladat, ha vannak alapjaid valamilyen 3d modellezővel és rendereléssel.

„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

(#19516) Mr. Erikszon


Mr. Erikszon
senior tag


Egy ilyen képet nehéz elkészíteni,illetve tudtok mondani valami tippeket,hogy mire figyeljek.

(#19517) trisztan94 válasza Mr. Erikszon (#19516) üzenetére


trisztan94
őstag

Miért kijelentő a mondat? :F

Viszont laikusként is látom, hogy egyszerű a feladat. Ugyabban a szögben, ugyanazzal a megvilágítással háromféleképpen van lefényképezve az arc.

1. csukott szem
2. nyitott szem
3. duckface

Ezek után megfogod a három képet, az első kettőt függőlegesen elfelezed, összeilleszted, majd a harmadikat vízszintesen felezed el és végül odarakod a kép aljára.

[ Szerkesztve ]

https://heureka-kreativ.hu

(#19518) balintkagan1 válasza Mr. Erikszon (#19516) üzenetére


balintkagan1
tag

Elég gányolt az összerakása, nem tűnik nehéznek :N .

(#19519) ViZion válasza balintkagan1 (#19518) üzenetére


ViZion
félisten

...én azt hittem direkt sz@r :DDD

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#19520) balintkagan1 válasza ViZion (#19519) üzenetére


balintkagan1
tag

Ez a másik lehetőség, hogy direkt :)) :))

(#19521) privacy99 válasza ViZion (#19519) üzenetére


privacy99
senior tag

Én azt, hogy láttuk a forrást, és jön a feladat, nem hogy ez a feladat :D

(#19522) BonFire válasza balintkagan1 (#19518) üzenetére


BonFire
veterán

De ha a képek összeillesztéseit lefeded egy-egy fehér csíkkal, rögtön művészi kompozícióvá válik, és még maszkolni se kell, meg színeket hangolni.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#19523) ViZion


ViZion
félisten

Az arc jobb oldala problémás, a többin clone, blur és add noise segít. Az a jobb oldal elég necces így, hogy fényben nagyon eltér.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#19524) Wyll


Wyll
őstag

Sziasztok!
Srácok, akinek van kalibrált monitorja meg egy kis ideje, ránézne erre a képre? (Vigyázz, 139MB, psd!)

Ajándék lesz, ki szeretném nyomtattatni és be is kereteztetném.
A készítési körülmények persze közel sem voltak ideálisak, telefonnal lőttem a panorámát, ami első körben ilyen lett.
(Jó, azért nem is egy művészeti galériába fog kelleni! :P)
Bár a jobbszélső képrész nem lesz rajta, azért anélkül is elég jól láthatók az egyes képhatárok, nemcsak az egybemosás tökéletlensége miatt, de a széleknél eléggé különbözik a képek színárnyalata és világossága is. A horizont is hullámos, stb. Az egyéb apróságok mellett ez volt talán a legnagyobb feladat, hogy ezek az (égi) egyenetlenségek eltűnjenek.
És most hogy nagyjából vállalhatónak érzem, az volna a kérésem, akinek van egy jobb (kalibrált) monitorja és kedve hozzá, szánjon már rá egy-két perc kémlelődést, nagyítást-kicsinyítést, szóval úgy jól meg kéne gusztálni a képet, mennyire sikerült eltüntetnem a különbségeket, maradt-e még valahol így vagy úgy észrevehető eltérés, hiba, stb...
(A felső sarkokban az enyhe vignette szerintem nem rossz, az talán maradhatna. Az ágak szellemképeit sem kell mondani, én is látom őket :) )

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#19525) #27813376 válasza Wyll (#19524) üzenetére


#27813376
törölt tag

Error (403)

[ Szerkesztve ]

(#19526) balintkagan1 válasza BonFire (#19522) üzenetére


balintkagan1
tag

:K :C

(#19527) Wyll válasza #27813376 (#19525) üzenetére


Wyll
őstag

Nekem ok. Rákattintok, és már akarna is letöltődni a fájl... :F

Szerk: ja látom már, a mintakép nem jó. Bocsánat, itt a publikus link

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#19528) #27813376 válasza Wyll (#19527) üzenetére


#27813376
törölt tag

Igazából baloldalt a fűből azt az oszlopot vedd ki, illetva a fa koronájának jobb felső, jobb alsó részét javítani kell, elmosott lombok vannak. A fű nagyon el van mosódva, átlátszó, nekem nem illik így oda a horizontnál. A fa törzsét sötétíteni lehetne, túl fakó. A bokor teteje is igényel még némi módosítást, én mást hirtelen nem találok.

[link]

(#19529) balintkagan1


balintkagan1
tag

Megtudná valaki mondani, hogy mely esetben érdemes használni inkább a Polygon Lasso Tool-t,mint a Pen Tool-t? Mert láttam, hogy egy reklám fotós pl. üvegeket, még az arcokon részeket is (szem száj) Polygon Lasso-val jelöl ki, és utána Eraser-rel finomitja. Vagy ugyanaz mindkettő csak a Pennél a kijelölés, a Polygonnál pedig az elnagyolt kijelölés eltüntetése a nehezebb?

(#19530) balintkagan1 válasza balintkagan1 (#19529) üzenetére


balintkagan1
tag

érdemesebb-elnézést

(#19531) Wyll válasza #27813376 (#19528) üzenetére


Wyll
őstag

Elsősorban az ég eltéréseire lettem volna kíváncsi (a szellem-ág kalibrált monitor nélkül is látszik :P).
De lehet hogy az már jó jel, hogy az ég szóba sem került :)

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#19532) BonFire válasza balintkagan1 (#19529) üzenetére


BonFire
veterán

A kettőt nincs értelme összehasonlítani, mert egyik pixeles, másik vektoros eszköz, ráadásul nem is való ugyanarra a feladatra.

A poligonnal nagyon jól ki lehet jelölni sokszögeket. Pennel meg szabályos íveket. Megnézném, poligon lasszóval hogy jelölnél ki egy épület kupolát, vagy mondjuk egy dizájnos poharat.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#19533) #27813376 válasza Wyll (#19531) üzenetére


#27813376
törölt tag

Nem találtam ott semmit eddig.

(#19534) Wyll válasza #27813376 (#19533) üzenetére


Wyll
őstag

Az eredetin függőleges csíkos (brightness és hue terén is eltérő) volt az ég ott, ahol össze lettek a képek illesztve, és arra voltam kíváncsi, hogy azt mennyire jól sikerült kiküszöbölnöm...

Így érted te is? :)

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#19535) #27813376 válasza Wyll (#19534) üzenetére


#27813376
törölt tag

Nem tudom látod-e, bal középről indulva a fa koronája felé van két egymással párhuzamos csík majdnem vízszintesen, nagyításban látni, azt javítani kell szintén. Meg a fa mellett a fehér fühhőleges folt, de nem zavaró. Más függőleges csíkot nem látni.

(#19536) flash-


flash-
veterán

van olyan PS plugin amivel a szögletes Bokeh-t lehet valahogy kerekíteni?

tehát hogy sezbb legyen a bokeh

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#19537) tokimoric válasza Wyll (#19534) üzenetére


tokimoric
csendes tag

Nos én nem igazán értem, hogy te hogyan érted, hogy az a tag érti-e azt, ahogy te érted, de itt egy link talán jobban látszik a hiba. Ha meg nagyon ráérsz csináható műeget, oszt jó napot.

[link]

"brightness és hue" meg valami filmcím?

ja, nincs kalibrált monitorom lehet hülyeséget mutatuk, és az csak 4 zuhanó veréb, akkor viszont nem szóltam.

[ Szerkesztve ]

(#19538) Roxkex


Roxkex
senior tag

Sziasztok, ismételten a segítségeteket szeretném kérni.
Minap megcsináltam egy animált képet ( számomra még ez a minimalisztikus is több órába telt ) , csak hát amikor "mentés webre" funkciónál menteni akarom magát a gifet hogy feltöltsem ... stb akkor az alábbi kép fogadott: ( lehet hogy csak én nem vettem észre valamit , ami nem kizárt , mert hát hozzátok képest még zöldfülű vagyok. ) Nos a kérdés az az lenne, hogy mit tudok kezdeni hogy mégis csak letudjam menteni ?

[ Szerkesztve ]

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#19539) trisztan94 válasza Roxkex (#19538) üzenetére


trisztan94
őstag

Ha nem "Mentés Webre"-vel mented, hanem simán "Mentés Másként"-al, akkor is hibázik?

Nem kell a gif animációt renderelni? Vagy nincs valami export menüpont? Ha vannak, próbáld azokat.

[ Szerkesztve ]

https://heureka-kreativ.hu

(#19540) balintkagan1 válasza BonFire (#19532) üzenetére


balintkagan1
tag

Köszi a választ! Egy retusálást prezentáló videóban magyarázta a fószer, hogy ő inkább kijelöli a polygon lasso-val,mint a Pennel,aztán utána tünteti el a hibákat, de pl. a száj kijelölésnél eléggé szögletes lett neki, aztán mondta, hogy ő ezt Eraser Toll-al tünteti el :Y

(#19541) Roxkex válasza trisztan94 (#19539) üzenetére


Roxkex
senior tag

A mentés másként csak az első képkockát menti le :\
Renderelés megtörténik (úgy tudom!) akkor amikor a webre mentek

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#19542) BonFire válasza balintkagan1 (#19540) üzenetére


BonFire
veterán

Poligon + radír - elég idióta kombináció. Akkor már inkább poligon+ gyorsmaszk + ecset a korrigáláshoz. De radír kijelöléshez? :O

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#19543) pikszel válasza Roxkex (#19541) üzenetére


pikszel
őstag

Töröld ezt a fájlt (ne aggódj, indításnál létrehozza újra):
Users\username\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop CS6\Adobe Photoshop CS6 Settings > Adobe Photoshop CS6 Prefs.psp (64bit-es: Adobe Photoshop X64 CS6 Prefs.psp)

Esetleg mikor indítod a photoshopot, akkor lenyomva tartod a shift+ctrl+alt billentyűket.

Mindkét esetben nullázódnak a ps beállításai. Elvileg segít.

„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

(#19544) BonFire válasza Roxkex (#19541) üzenetére


BonFire
veterán

Anim gifet mindig save for webbel kell menteni. Legalább egy hozzá kapcsolódó tutorialt el kéne olvasni...

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#19545) Roxkex válasza pikszel (#19543) üzenetére


Roxkex
senior tag

Szomorú hír , sajnos nem jó :\
Én arra tippelek hogy az lehet a baj ( nem tudom ) hogy kevés a ram ( 2gb ddr2 ) illetve hogy a animáció 138 képkocka ... Mivel két részre bontva megtudja cisnálni a dolgot !

BonFire , tudom hogy azzal kell menteni ! Néztem már tutorialt , csak itt javasolták hogy mentés másként akkor ? Egy próbába nem halok bele ...

[ Szerkesztve ]

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#19546) pikszel válasza BonFire (#19544) üzenetére


pikszel
őstag

Vagy esetleg elolvasni, hogy mit írt...
"Minap megcsináltam egy animált képet ( számomra még ez a minimalisztikus is több órába telt ) , csak hát amikor "mentés webre" funkciónál menteni akarom magát a gifet"

[ Szerkesztve ]

„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

(#19547) BonFire válasza pikszel (#19546) üzenetére


BonFire
veterán

Vagy ha esetleg ő maga idézné a saját hozzászólását, akkor nem kéne x oldalt visszaolvasni.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#19548) pikszel válasza BonFire (#19547) üzenetére


pikszel
őstag

~6 hozzászólás nálad hány oldalt tesz ki?

[ Szerkesztve ]

„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

(#19549) Wyll válasza #27813376 (#19535) üzenetére


Wyll
őstag

Igaz, köszönöm, azok távvezetékek, kimaradtak a leradírozásból. :B

Nade: fa melletti függőleges fehér folt?? :F

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#19550) Wyll válasza tokimoric (#19537) üzenetére


Wyll
őstag

Azokat a függőleges csíkokat te tetted bele? Ha igen, miért? Mit akarsz velük mutatni?

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.