Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23001) *Ropi* válasza fi:zi'k (#23000) üzenetére


*Ropi*
félisten

Igen, mert a 9.1.1 még támogatta a CS6-ot, 9.2-től viszont már nem támogatja.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#23002) fi:zi'k válasza *Ropi* (#23001) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Akkor nyista, ennyi volt?! :F

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#23003) *Ropi* válasza fi:zi'k (#23002) üzenetére


*Ropi*
félisten

Sajnos az Adobe is azok közé a cégek közé tartozik, akik a tervezett elavulás keretében ügyelnek arra, hogy a programjaik termékcikluson kívüli felhasználhatósága ne nyúljon túl hosszúra. ;)

A CC meg csak havi ~3600 Ft...

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#23004) fi:zi'k válasza *Ropi* (#23003) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Esetleg tudsz ingyenes alternatívát mondani? Hirtelen a Gimp jut eszembe, de amikor próbálkoztam vele korábban nem igazán tetszett.

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#23005) *Ropi* válasza fi:zi'k (#23004) üzenetére


*Ropi*
félisten

Pontosan ezért használok csak Adobe termékeket: mert fontos a hatékonyság. Nem foglalkoztam alternatív programok felkutatásával: bőven elég volt az, amit mások elmondásaiból hallottam, hogy mi hogyan (nem) működik. ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#23006) Lassú Víz válasza fi:zi'k (#23004) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Csinálj a rawból 16 bites tiffet az Olympus Viewer 3-mal, azt már szerkesztheted tovább PS-sel. Sajnos nem tud maszkolást mint egy Lightroom, de csinálhatsz több eltérő képet, amit a PS-ben rétegmaszkokkal össze tudsz dolgozni. Nem kényelmes, de a másik út havi 10€ + 27% ÁFA.
A gimp is egy alternatíva, csak fapadosabb, a raw konvertere meg m4/3 rendszerhez biztosan felejtős.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#23007) general


general
addikt

jesszusom ez a mai frissítés...! nem tetszik az új felület, kérem vissza a régit! :)

(#23008) general válasza general (#23007) üzenetére


general
addikt

és persze a Liquify tool-t is kérem vissza azonnal! :O borzalmasan szarfos frissítés lett. még jó, hogy az Fstoppers-es cikkben van megoldás a kommentekben.

(#23009) tikshow válasza general (#23008) üzenetére


tikshow
addikt

Komolyan kivettek a Liquify-t???? Nem csak mashova kerult?

(#23010) #16514048 válasza tikshow (#23009) üzenetére


#16514048
törölt tag

Szerintem csak erre gondolt.

[ Szerkesztve ]

(#23011) zserbox


zserbox
őstag

Sziasztok,

Nagyon bagatel kérdés lesz,. Hogy tudnék egy képet fekete fehérre konvertálni, de úgy hogy szürke ne legyen csak fehér és fekete?

(#23012) Lassú Víz válasza zserbox (#23011) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Korrekciós rétegek közt van egy olyan, hogy határérték. Az kell neked.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#23013) Jinxb1rd válasza *Ropi* (#23003) üzenetére


Jinxb1rd
addikt

Nem értem, miért nincs több csomagjuk, meg hogy a photoshopot miért adják tök jó áron, a többit miért nem lehet. Nekem minimum 63 eurót kellene havonta fizetni.

We are only Stardust...

(#23014) *Ropi* válasza Jinxb1rd (#23013) üzenetére


*Ropi*
félisten

Mert amióta "gombokért" lehet képfényező gépet kapni, azóta robbanásszerűen megnőtt a profi fotósok száma, az Adobe meg hülye lenne ezt a lehetőséget kihagyni: egyben ~600.000 Ft-ért (annyi volt a listaára) senki sem venné meg a PS-t, maradna a warezolás. Ezzel mindenki jól jár, mert így sokkal több ember veszi meg, ezáltal világszerte legalizálódik a szoftveres háttér. A másik meg, hogy aki ebben a formában aki nem tud havi ~3600 Ft-ot kitermelni a munkájából az LR + PS licenszre, az ne akarjon fotózásból megélni mert életképtelen a szakmában. ;)

Az egyéb vonalakon nincs ekkora kereslet, ezért azokat a programokat drágábban adják. Valahol olyan ez, mint a stockfotós liceszelés: vagy sok ügyfélnek adod el a képedet webes méretben apróért, vagy csak egy vásárolja ki, de óriásplakátra a sokszorosáért. :)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#23015) BonFire válasza *Ropi* (#23014) üzenetére


BonFire
veterán

A 600 000 költői túlzás, a fele is sok. Az extended változatok kerültek valami 275 000-be, a szimpla valamivel olcsóbb volt, arról nem beszélve, hogy használt szoftveres oldalon az egy-két évvel régebbi verziót ennek a töredékéért vesztegették olykor, tehát ha valaki elhatározta, hogy összekuporgatja a kis vagyonkáját és egyszer s mindenkorra pontot tesz a jogtiszta szoftver kérdésének végére, annak volt esélye megvásárolni. Nem beszélve az akciókról, amikor a hivatalos viszonteladók hirdették orrba-szájba rendkívüli kedvezményekkel. Szóval koránt sem volt olyan megfizethetetlen.

Erre mi történik? Most ezzel az üzletpolitikával minden évben ugyanakkora összeget kihúznak a zsebedből, mint amit egyszer elég lett volna megfizetni. Monjuk 90 000 Ft-ot, és ez csak a Ps. Na, ez az, ami sok embernek büdös.

Nekem van egy kedvenc zenei munkaállomásom (Sonar), amit régóta használok, és el is határoztam, amint anyagilag sínre kerültem, hogy megveszem, erre látom ám, hogy közben ők is áttértek az előfizetéses modellre. Mondanom sem kell, hogy pont annyira nem vagyok profi zenei producer, mint ahogy profi grafikus sem (nem ebből élek meg). Azért, hogy félévente egy-két számot felvegyek, arra kissé sokallom az állandó előfizetést. És nincs alternatíva, hogy akkor dolgozz ingyenes szoftverekkel, mert nincs ingyenes szoftver. Ami van, az olyan szinten köti meg a kezed, hogy képtelenség vele dolgozni. Gondolj csak bele! Ha a Gimp annyira életképes lenne, már rég lesöpörte volna a Photoshopot a színpadról, de valami miért az embereknek nem kell. Mert nem lehet vele dolgozni. Fapados, logikátlan, csomó dolgot csak nagy-nagy kerülőkkel (vagy még úgy sem) lehet benne létrehozni stb. Én majd megőrültem tőle, amikor utoljára láttam, hogy még mindig nincsenek benne réteg összhatásmódok. Nincsenek adjustmentek, ami nélkül már el sem tudom képzelni a képszerkesztést. Annyira élvezet vele képet szerkeszteni, mint sajtreszelővel rejszolni.

Na, így aztán kibontakoztathatod a kreatív művészi fantáziádat. Szárnyalhat bátran, de csak az uborkafa tetejéig, nem magasabban.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#23016) *Ropi* válasza BonFire (#23015) üzenetére


*Ropi*
félisten

Valami 640.000-re emlékeztem (a CS5 Extended még 1000 USD-ért ment, lehet a többi valami bundle volt hozzá), de eszerint rosszul.

Sokak szerint azért jobb így, mert nem egyben fizetsz hanem részletekben, ami nem annyira megterhelő a pénztárcának...

Abban viszont egyetértek, hogy aki nem ebből él annak tényleg csak lehúzás - ahogy a többi szoftvernél is.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#23017) #16514048 válasza BonFire (#23015) üzenetére


#16514048
törölt tag

Ezzel most nem értek egyet. Alapból össze sem lehet hasonlítani a régebbi verziókkal, mert a Creative Cloud miatt ez több mint egy szoftver, akkor is ha csak a PS-t veszed meg.

"Most ezzel az üzletpolitikával minden évben ugyanakkora összeget kihúznak a zsebedből, mint amit egyszer elég lett volna megfizetni. Monjuk 90 000 Ft-ot, és ez csak a Ps."

A photography plan 1 évre kb. 45 000 Ft, és ez nem csak a PS, van benne Lightroom, mobil appok és olyan szolgáltatások, amiket nem kaptál meg a CC előtt.

Aki ebből él meg, annak jobban megéri így, főleg a teljes CC. Én használom a PS-t, Lightroom-ot, Illustratort, InDesign-t, After Effects-et, Acrobat Pro-t, tervezem hamarosan tanulni a Premiere-t és a Muse-t, utána meg a többit. Ez régen mennyibe került volna? És kapsz hasznos szolgáltatásokat is, Assets, Stock, Typekit, portfolio oldal, felhő tárhely stb. Arról nem beszélve, hogy azonnal kapod a frissítéseket (amikről persze eldöntheted, hogy szeretnéd-e telepíteni), szinte mindig kerül bele pár olyan funkció is, ami nélkül ugyan tudtam élni korábban, de azért megkönnyíti a munkámat.

Az más, ha valaki hobbiból csinálja, de szerintem ha nagyritkán szerkeszt valaki egy-egy képet, annak azért elég a Gimp is. Nyilván egy ingyenes programtól nem lehet elvárni ugyanazt a tudást, de amúgy csak megszokás kérdése az egész. Én Gimppel kezdtem, nem volt olyan egyszerű átállni PS-re, nekem eleinte az tűnt logikátlannak, szokatlannak. Mindenesetre nem is ezek az emberek az Adobe célcsoportja, és nem hiszem hogy szivesebben fizetnének egyszerre százezreket vagy akár 90-et egy legális szoftverért ilyen használatra.

A hobbijukra meg általában úgyis költenek az emberek, ha azt szeretnék rendszeresen és magasabb szinten űzni. (Ha magamból indulok ki, horgászásra egy év alatt több pénz elmegy, mint ami a PS lenne.) És mégegyszer, a CC-vel többet is kapsz, mint a régi verziókkal, de akinek nem tetszik, az gondolom továbbra is vehet használt programokat.

[ Szerkesztve ]

(#23018) BonFire válasza #16514048 (#23017) üzenetére


BonFire
veterán

Nem. Rosszul látod. Ez, amit te mondasz, árukapcsolás. Egy összegért olyan szolgáltatásokat vetetnek meg veled csomagban, amelyekre nincs is szükséged! Az egylicences program 25,39 € havonta, ami több mint 8000 Ft mai árfolyamon. Nekem mondjuk a Photoshop+Illustrator+After Effects kell, ez a három havi 24 000-be kerül, mert nincs olyan konstrukció, ami kedvezményesen összeválogatott 3 szoftvert tartalmazna. Vagy előfizethetek az All Apps kontrukcióra havonta 101 €-t. És például az After Effectsnek nincs alternatívája, ha már itt tartunk, vagy ahogy a másik példámban is szemléltettem: ingyenes DAW nem létezik! Ha már a Photoshopot mindenki kényszeresen hasonlítgatja a használhatatlan Gimp-hez, amit újra csak leírok: nem lehet használni.

A hobbi nem azt jelenti, hogy beéred gagyi képekkel, hanem azt, hogy nem ebből származik a jövedelmed, de mint művész érdeket vagy benne, hogy legalább olyan jó munkákat adj ki a kezedből, mint az, aki ebből él. Ha már se így se úgy nem fizetik meg a művészetet, legalább legyen meg az eszközöd, hogy kifejezd magad. A Gimp erre alkalmatlan, az Inkscape Illustrator helyett dettó. Van persze CorelDraw, de az ismét fizetős.

Nem. Ha valamirevaló munkát akarsz kiadni a kezedből, szükséged van professzionális eszközkre. Amit – ismét mondok – régebben használt szoftverként vagy akciósan kedvezményesen meg lehetett venni, vagy kisírni karácsonyi ajándéknak, kizsarolni főnöktől. Előfizetést senki nem vesz neked, és újra mondom: ez a konstrukció nem rugalmas, pont úgy vannak belőve az árak, ha magad szeretnél összeválogatni vagy 3 szoftvert, akkor nagyon ne járjál jól.

Na, részemről ennyit a témáról, úgysem fogjuk itt megváltani a világot.

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#23019) Lassú Víz válasza BonFire (#23018) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Nem tudom milyen árlistát néztél, de a PS + LR 9,99€ + ÁFA, azaz 12,69€. A teljes csomag magánszemélyeknek bruttó 63,49€, KKV szektor nettó 69,99€.

Ez is csak egy termelő eszköz mint a fényképezőgép. Még nem is a legdrágább. A gimpet is lehet szapulni, de ha valaki gimpet használt, akkor a PS-ben épp úgy nem talál meg semmit, mint fordítva. A megszokott munkamódszerek nem működnek. Ennek ellenére egyértelmű, hogy a PS jobb, így is kell lennie, de a gimp sem használhatatlan. Csak tovább tart a kívánt eredmény elérése.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#23020) BonFire válasza Lassú Víz (#23019) üzenetére


BonFire
veterán

Nem érthető, miről beszélek? Kinek kell Ps+Lr? Ps+Ai+AE kombót mutass ezen kívül:

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#23021) #16514048 válasza BonFire (#23018) üzenetére


#16514048
törölt tag

Nem látom rosszul, csak más a véleményünk. Szerintem igenis hasznosak ezek a szolgáltatások, megkönnyítik a munkát és egy hobbi grafikus is hasznát tudja venni nekik. De mégegyszer, nem ők a célcsoport. (Kicsit nyugatabbra mondjuk ők is könnyen megengedhetik maguknak)

De nekem mennyibe is kerülnének az előbb említett szoftverek? Ha akciós vagy használt árakkal számolunk, akkor is milliós tételről beszélünk. És 3 évente cserélhetném mindet, mert én nem szeretek elavult programokat használni. Így meg a 6-8 általam használt program mellé bármikor letölthetem a többit is, ha meg szeretném őket tanulni. Nem kell azonnal százereket kiadni rá pluszban.

Nyilván nem minden felhasználónak kedvez. Aki csak 3 programot akar használni, nem kíván többet megtanulni és visszautasít bármilyen extra szolgáltatás igénybevételét, valamint nem tart igényt a folyamatos szoftvertámogatásra, annak tényleg jobban megérte a régit megvenni. Persze kizárólag használtként, mert valójában csak úgy volt olcsóbb...

Ebből meg nem akarok újabb vitát genrálni, csak úgy megjegyzem, mert ezt sosem értettem:

"A hobbi nem azt jelenti, hogy beéred gagyi képekkel, hanem azt, hogy nem ebből származik a jövedelmed, de mint művész érdeket vagy benne, hogy legalább olyan jó munkákat adj ki a kezedből, mint az, aki ebből él"

Akinek igénye van arra, hogy profi eszközöket használjon és megvan a tudása (vagy az akarata hogy megtanulja), hogy legalább olyan jó munkát adjon ki, mint az aki ebből él, az ő maga is meg tudna élni belőle ha akarna. :U Vagy legalább a főállása mellett keresni annyit vele, hogy visszahozza a szoftverek árát.

(#23022) Lassú Víz válasza BonFire (#23020) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Nem, nem világos. Most azért fizetsz 75 fölött három alkalmazásért mert nem kell a többi is összesen 64-ért? Azt értem, hogy neked nem elégséges a Photography, de eszembe sem jutna 3 single app-ot venni, ha az all app olcsóbb.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#23023) fi:zi'k válasza Lassú Víz (#23022) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Mondjuk ha az ember figyelmetlen, márpedig az, akkor lehetne annyira intelligens a rendszer, hogyha pl a háromért többet fizetsz, mint amibe a teljes pakk kerül, akkor sípol, hogy "te hülye, ezt a többivel együtt megkapod olcsóbban is".

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#23024) *Ropi* válasza fi:zi'k (#23023) üzenetére


*Ropi*
félisten

De a rendszer nem sípol, mert a saját érdekeit nézi. ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#23025) fi:zi'k válasza *Ropi* (#23024) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Egyértelmű. :)

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#23026) *Ropi* válasza fi:zi'k (#23025) üzenetére


*Ropi*
félisten

Max. kifütyül. :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#23027) Jinxb1rd


Jinxb1rd
addikt

Nem keresek rosszul de azért ennyi havi kiadást nem akarok elviselni, ez vicc. Ha dupla ennyit keresnék se viselném el.

Néha elgondolkozom, hogy megéri-e egyáltalán tiszta lappal játszani, mikor kutyát nem érdekli, hogy mivel csinálod vagy miből csinálod. Igazából egyetlen előnye az, hogy kényelmesebb így feltelepíteni, mint megkockáztatni, hogy valami gané bejut a gépedbe.

Még a volt cégemnél is egy hackelt Adobe Photoshop volt és kimondottan szar érzés volt, hogy egy frissebb verzióval dolgozok ott ingyen egy nagyobb kaliberű cégnek, otthon meg a 200k-s programmal szórakozok.

[ Szerkesztve ]

We are only Stardust...

(#23028) #16514048 válasza Jinxb1rd (#23027) üzenetére


#16514048
törölt tag

Persze, hogy nem éri meg, de ennyi erővel mindent olcsóbb lopni mint kifizetni. Nem vagy egyedül, ott van Lajcsi, ő például gázra meg villanyra nem akart annyi kiadást elviselni. :DDD Csak aki szeret nyugodtan aludni, az kénytelen lenyelni a békát.

Nem az Adobe-val, meg magával a havidíjas konstrukcióval van itt baj, a hanem a hazai fizetésekkel. Ahol 6-8-szor ennyit keresnek, ott nem számít jelentős kiadásnak az a havi 63 euro. Nekik az is bagatell, ha esetleg hosszabb távon a BonFire által említett 3 szoftveres felállással kicsit jobban jártak korábban.

Persze ez a hazai felhasználóknak nem vigasz, de más cégek sem szokták a termékeit és szolgáltatásaikat olcsóbban kínálni azoknak, akik szegényebb országokban laknak.

(#23029) Lassú Víz: +1.

[ Szerkesztve ]

(#23029) Lassú Víz válasza Jinxb1rd (#23027) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Ha valakinek kétségei vannak afelől, munka-e a szoftverfejlesztés, az próbálja ki! Sok mérnök sok havi munkájának eredménye egy-egy verzió vagy hibajavítás. Remélem, hogy mindenkinek a munkáját pont úgy fogják kifizetni, ahogy ő hajlandó fizetni mások munkájáért.

Nem mennék bele az összehasonlításokba, hogy a havi nem egészen 13 €-t milyen könnyen lehet elbazseválni egyéb dolgokra a kábeltévétől a benzinen át az élvezeti cikkekig. Tegnap voltam színházban, az autó költsége + a parkolási díj. Már meg is van. Ennyi.

No, kiírtam magamból, lezártam. Többet nem kardoskodom a legális szoftverhasználat mellett, maradok on topik.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#23030) Jinxb1rd válasza Lassú Víz (#23029) üzenetére


Jinxb1rd
addikt

Nem 13 euról van szó. Havi 20.000 ftról

We are only Stardust...

(#23031) tikshow válasza Jinxb1rd (#23030) üzenetére


tikshow
addikt

Havi 20.000 ha, a komplett Creative Cloud csomagra fizetsz elő - jelen állás szerint ~27 programra -, de ha van EU-s adószámod, akkor lejön az ÁFA. Te csak Photoshopról beszéltél, ez kemény 13 euro/hó.

[ Szerkesztve ]

(#23032) Jinxb1rd válasza tikshow (#23031) üzenetére


Jinxb1rd
addikt

Az csak egy példa volt, korábban írtam, hogy nekem a 63 eruós csomagra lenne szükségem, mert nekem kellene: Photoshop, Illustrator, Premier minimum, de nem rossz ha van Flash, Indesign is

We are only Stardust...

(#23033) tikshow válasza Jinxb1rd (#23032) üzenetére


tikshow
addikt

Na Flash az mar nincs.

(#23034) VANESSZA1


VANESSZA1
őstag

Sziasztok !

Szeretnék segítséget kérni, hogy Photoshoppal hogyan tudom megvalósítani a következőt:
Adott egy jpg képfájl, ami szöveget tartalmaz. Ez a szöveg már egyszer ki lett nyomtatva, így nem élesek a betűk, számok.
Hogyan tudok kicserélni, egy bizonyos szövegrészt, hogy hatásban ugyanolyan legyen mind az eredeti, és ha ránagyítok akkor se tűnjön ki?
Létezik olyan, hogy egy bizonyos területet kijelölök, és aszerint készítem el (adom meg) az új részt?

Köszönöm előre is. :R

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#23035) Met válasza VANESSZA1 (#23034) üzenetére


Met
nagyúr

Ha a jpg-re ráközelítesz pixeles lesz.
Úgy tudod kicserélni hogy kiretusálod a feliratot és újra ráírod.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#23036) *Ropi* válasza Jinxb1rd (#23027) üzenetére


*Ropi*
félisten

"Néha elgondolkozom, hogy megéri-e egyáltalán tiszta lappal játszani, mikor kutyát nem érdekli, hogy mivel csinálod vagy miből csinálod."

Nehogy azt hidd: esküvőfotósként már volt olyan "próbavásárló" pár idén, akik "NAVon" érdeklődtek minden iránt, ami a számlázással kapcsolatos. ;) Ha véletlenül valamit nem találtak volna rendben (pl. nincs megfelelő számla a vállalkozásban használt szoftverekről), akkor beszállt volna a buliba a barátai társaságuk is, mint Artisjus és BSA...Aki hülye bátor játszhat a tűzzel, csak ne csodálkozzon rajta, ha megégeti magát. ;)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#23037) VANESSZA1 válasza Met (#23035) üzenetére


VANESSZA1
őstag

Köszönöm szépen. :R

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#23038) Met válasza *Ropi* (#23036) üzenetére


Met
nagyúr

Én úgy tudom a NAV nem foglalkozik ilyenekkel, csak a két másik banda híreszteli ezt mert akkor beszarik az átlag user.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#23039) *Ropi* válasza Met (#23038) üzenetére


*Ropi*
félisten

Nekem erről más a véleményem. ;)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#23040) general


general
addikt

végre! a mai frissítéssel helyrehozták a Liquify problémát! :C :C

(#23041) Lassú Víz válasza general (#23040) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Nálam csak félig. Rendesen visszajönnek a változtatások, de akadozik a kurzor, míg letiltott GPU esetén megy mint a mesében. Más is tapasztalt ilyet?

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#23043) mokus1


mokus1
addikt

Sziasztok!
Adott egy kép ami imageshack-ben lett szerkesztve ( névjegynek). RGB színkóddal.
Viszont a nyomdának CMYK színkód kell.
Céges gépen van Photoshop, hogyan tudnám megcsinálni? Illetve a margót is valahogy hozzá kéne adnom. Tudtok nekem segíteni ?:)
Köszönöm :R

(#23044) Met válasza mokus1 (#23043) üzenetére


Met
nagyúr

Gratulálok...

Szépen megszerkeszted Ps-ben (de jobb lenne Illustrator) újra, CMYK színtérben.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#23045) mokus1 válasza Met (#23044) üzenetére


mokus1
addikt

Szóval nem lehet átkonvertálni, alakítani? Barátnőm csinálta mert ő ért hozzá és elég sok munkájába került. Szóval újra kell kezdeni teljesen?

(#23046) ViZion válasza mokus1 (#23045) üzenetére


ViZion
félisten

Igen. Újra kell. Ha ért hozzá, akkor tudja, h milyen esetben kell kifutó és azt is illene tudni, h nyomdába nem jó az RGB. Kérhetitek, h nyomják ki így, digitális nyomda megeszi, csak a vágás és a színek nem lesznek a legszebbek. Ha csak mittomén 50 hobbi névjegy, akkor ne kínlódj, ha egy cégnek lesz, akkor meg ez van, lehet nekilátni megint. Kevés névjegy van, amit minta alapján nem lehet egy óra alatt reprodukálni.

PS-be behúzva lehet CMYK belőle, de a kifutók hiányozni fognak, bizonyos színeknél nem szerencsés így konvertálni, pl. feketénél sem.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#23047) mokus1 válasza ViZion (#23046) üzenetére


mokus1
addikt

Igen, ez csak hobbi névjegy. Úgy értem hogy ért hozzá hogy tudja kezelni a különböző szerkesztő programokat és van szép érzéke. Ezek belőlem hiányoznak:)
Vizsgaidőszaka van ezért különösen nem örül neki, de csak most láttuk feltöltésnél hogy az a színprofil kell.

Most létrehoztam egy új CYMK lapot de elmenteni már nem tudom úgy a mentés másként fül alatt.

(#23048) Met válasza mokus1 (#23047) üzenetére


Met
nagyúr

Photoshop és a kifutó [link]
Pdf-be ments, fontokat görbésítsd.
Esetleg jó a tiff-is csak akkor jelezd hogy hány mm kifutó van rajta.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#23049) mokus1 válasza Met (#23048) üzenetére


mokus1
addikt

Egy buta kérdés, letöltöttem ezt és bele tettem a képet.
Két zöld vonal van, a külső egyértelműen a kifutó amit 5mm-nek írnak.
Van egy másik 3mm margó ahol szín van de szöveg nem. Viszont az ugyanakkorának tűnik mint a kifutó.

Itt van az oldal alján esetleg ha megtudod nézni.

[ Szerkesztve ]

(#23050) Met válasza mokus1 (#23049) üzenetére


Met
nagyúr

A névjegykártya mérete 90x50 mm, van egy belső 3mm-es margó, ezen a területen belül legyen a szöveg és logo, alnyomat, design elem kerülhet ide (a 3mm-es margóba). A 90x50 mm-es területen kívül van 5 mm-es kifutó, ide is kell kerülnie az alnyomatból vagy design elemből.

[ Szerkesztve ]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.