Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19851) Met válasza Pikaa (#19849) üzenetére


Met
nagyúr

Ha 6 év alatt nem sikerült az SP3-at felrakni miért a CS6-ot akarod felrakni? Tedd fel az Adobe 8-at, majd 6 év múlva mehet a CS3.

BonFire, lehet nem bírja a gépe.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#19852) Pikaa válasza BonFire (#19850) üzenetére


Pikaa
aktív tag

De most komolyan,meg ne haragudj, de sajnos a gépemen csak az XP SP2 fut "tökéletesen". Sajnos jobbra most nem telik. De eddig ment SP2-ön... :(

(#19853) Pikaa válasza Met (#19851) üzenetére


Pikaa
aktív tag

De eddig ment,csak XP-t újra raktam és azóta van a következő.

(#19854) Met válasza Pikaa (#19852) üzenetére


Met
nagyúr

Kizárt hogy ment SP2-n, lehet a windows update leszedte az SP3-at csak nem vetted észre, tedd fel és menni fog a CS6, de ha "szar" a géped akkor tegyél fel egy CS3-at annak kissebb az erőforrás igénye.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#19855) Pikaa válasza Met (#19854) üzenetére


Pikaa
aktív tag

Értem. CS5 sem menne?

(#19856) JustinBarnes


JustinBarnes
csendes tag

Sziasztok!

Egy (számomra) furcsa kérdésre szeretnék választ kapni, hátha valaki megtudja magyarázni. :)

Egy egyetemi beszámolót írok grafikus szoftverek témájában. Jelenleg a Photoshop CS6-os verziót elemezgetem és hasonlítgatom az Illustrator CS6-jához. A kérdésem arra vonatkozna röviden és tömören, hogy ha ismereteim nem csalnak, akkor a vektorgrafika egyik előnye, hogy kevesebb memóriát igényelnek a tervezési folyamatban, (ezt korábban én nem tudtam, most olvastam könyv forrásból) míg a rasztergrafika sokkal memóriaigényesebb. Ezt így szépen bele is írtam a kis fogalmazásba. Viszont mikor felmentem az Adobe honlapra rendszerigények után kutakodva, azt látom, hogy a Photoshop esetében tök mindegy mi van telepítve elég az 1 GB memória, míg az Illustratornák a 64 bites verzióhoz 8 Gb(!)-ot ajánl. Na ezt figyelembe véve a korábbi hipotézis, hogy a vektorgrafika kevésbé RAM zabáló megdőlt. Most akkor ebben a témában mi az igazság? A tény volt hamis, vagy a gépigények vannak eltúlozva?

(#19857) Met válasza Pikaa (#19855) üzenetére


Met
nagyúr

Mi van a CS5 vagy 6-ban ami nincs a CS3-ban és használnád?

JustinBarnes Lehet hogy papíron elég a PS-nek az 1 giga ram de az biztos, hogy swap file-ban az összes szabad helyed elfoglalja a vinyódon:)

[ Szerkesztve ]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#19858) JustinBarnes válasza Met (#19857) üzenetére


JustinBarnes
csendes tag

Köszönöm a válaszod! Tehát akkor a kijelentés helyes, csak az 1 GB-os ajánlás van kissé alá lőve? Egyébként mennyit ajánlanátok egy 64 bites verzió gyors futtatásához?

(#19859) Pikaa válasza Met (#19857) üzenetére


Pikaa
aktív tag

Azért,mert azt szoktam meg.De igazad van, lényegében semmi. Felraktam a CS5-öt és okésan megy.

Köszönöm a türelmeteket és segítségeteket! :R

(#19860) Dany007 válasza JustinBarnes (#19856) üzenetére


Dany007
veterán

Nem igazán értem mért hasonlítod a PS-t az Ilu-hoz? Egyik pixelgrafikus, másik vektor. Saját területén mindegyik kiváló. Legtöbb esetben egy grafikusnak (pár másik mellett) a PS-t és valamilyen vektorgrafikus szerkesztőt is kell használnia. Párhuzamosan, többnyire.

Azt az előnye dolgot se értem... A vektorgrafikának az a lényege, hogy mivel maga a grafika legalapvetőbb szintjén vonalakból áll, így végtelenségig nagyítható, illetve alkalmas cnc-hez hasonló, plottergépek útvonalának megadásához is. Ez az igazi előnye a vektorgrafikának.

Mellesleg ha nem is memóriát, de processzort biztos többet zabál egy összetett vektoros munka. Gyakran hoznak hozzánk CAD-ből mentett vektoros tervrajzokat PDF-ben... és egy-egy összetettebb alaprajznál bizony megszenved a gép mire kinyomtatja. Ellenben a 300DPI-s poszter méretű anyagot meg másodpercek alatt nyitja PS-ben vagy képnézőben.

De megmondom őszintén, hogy sose figyeltem hosszabbtávon a memóriahasználatot. Ami egyébként leginkább az épp aktuális munkától függ.
Pl PS-ben egy nagy felbontású grafika túzdelve pár smart object-tel simán eléri nálam 1,5-2,5GB ramot.
De anno mikor többoldalas prezentációt terveztem egy cégnek véletlenül behúztam 25db A/4-es méretű 300dpi-s CMYK PSD-t és betelt a 4GB ram! Akkor még csak 4GB volt..

Szóval szvsz ennek a memóriaigénynek nincs sok értelme. Nyilván van egy minimum amit meg kell ütni. De Ilunál a 8GB az biztos, hogy nem a minimum. Éveken át max 1-2GB-rammal dolgoztunk benne régebbi gépeken... Igazából csak az elmúlt pár hónapban lett komolyabb céges gépünk és előtte is elvoltunk... csak lassabban. :)

(#19861) Met válasza Dany007 (#19860) üzenetére


Met
nagyúr

Gyakran hoznak hozzánk CAD-ből mentett vektoros tervrajzokat PDF-ben... és egy-egy összetettebb alaprajznál bizony megszenved a gép mire kinyomtatja.

Tudod miért? Mert ha CAD-ből mentik akkor egy körív nem egy vonal hanem sok kis szagatott vonalból áll, egy egyenes vonal alatt van még jó pár másolat. Mivel ezek mind külön objektumok a nyomtatónak fel kell dolgozni, hába nem látszik.
Amikor még gravíroztam nagyon sokszor hoztak ilyen rajzot és nagyon nagyon sok időt töltöttem ezek gyomlálásával.

[ Szerkesztve ]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#19862) JustinBarnes válasza Dany007 (#19860) üzenetére


JustinBarnes
csendes tag

Köszönöm a Te válaszod is! Igen azt tudom, hogy a vektorgrafikának nem az a legnagyobb előnye, hogy kisebb a memóriahasználat, hanem, hogy minőségromlás nélkül tudunk nagyíthatani. Csak azért érdekelt, mert amit most bevezetőben írtam, az ezáltal ellentétben van a kész tényekkel, hisz a Photoshophoz 1 GB, míg az Illustratorhoz minimum 1, ajánlottként 8 GB memóriát tüntet fel a gyártó honlapja.

Egyébként nem feltétlenül az összehasonlítás a célom, hanem egy grafikai stúdió működését elemezve végigmegyek az ajánlott programokon és ezekhez összeállítom a legideálisabb konfigurációt. Bár olyan szempontból igazatok van, hogy ugyanaz a gép fogja futtatni a Photoshoppot is, illetve az Illustratort is, tehát eleve az erősebb hardverigényű szoftver szerint kell a konfigot összeállítani, csak még is érdekelt, hogy ez a memóriahasználat most mennyire helytálló dolog. Köszönöm a válaszokat! :)

(#19863) ViZion válasza Met (#19861) üzenetére


ViZion
félisten

+1
Bizony a CAD -> PDF egy nagy fake ratyi gané. Kb. ez a baja. :D Néha szólnak a srácok, h a kapott PDF-ből mentsek DXF-et. Majd jönnek, h helyrepofozni több idő lenne, mint újrarajzolni... Nyomtatás előtt psd-vel flatten és mentés tiff-be, majd nyomtatás, máris nyertél időt.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#19864) Dany007 válasza Met (#19861) üzenetére


Dany007
veterán

Ez könnyen lehet, én nem szoktam szarozni vele, beraszterizáltatom PS-sel, aztán viszlát. Csak ott is ugye van egy előkép és azt ki kell várni.
Viszont ha bele kell nyúlni normálisan, akkor Corelbe kell behúznom és ott már problémás a milliónyi objektum.

Egyébként vektorban még a színátmenet / átlátszóság / árnyék és hasonló nyalánkságok tudják nagyon leterhelni a gépet, szintén azért mert sok-sok vonalból áll.

@JustinBarnes:

Így már értem én is. Szvsz azt mondanám 8-16GB ramot vennék egy most összeállított gépbe. Ha számít a pénz akkor csak 8-at, ha annyira nem akkor 16-ot. Bármikor jól jöhet. Mióta a céges gépben is 4GB-ram van sokkal dinamikusabban tudok dolgozni vele.
Mert ugye a PS meg az Ilu egy dolog. De általában mindenkinek van mellette pár másik program futásban. Nálam az e-mailezés folyamatosan. Firefox ;] , pár PDF megnyitva stb...

(#19865) Dluinet válasza Dany007 (#19864) üzenetére


Dluinet
nagyúr

5-6 program minimum meg van nyitva:
illustrator
indesign
photshop
word vagy exel klón (ügyfelek abban adnak le mindent), wordpad
10 intéző ablak, másoláshoz, kereséshez
acrobat (nem a reader)
böngésző 20 füllel a keresések miatt, + gmail
céges levelezés

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#19866) BonFire válasza JustinBarnes (#19862) üzenetére


BonFire
veterán

Ne ess abba a hibába, hogy a vektoros grafikát kizárólag primitívnek képzeled. Vektorosan is létrehozhatók mindenféle színátmenetek, egyfelől gradient eszközzel, másfelől gradient háló eszközzel, úgy, hogy szinte fotórealisztikus lesz az egész rajz. PÉLDA

Ezekhez már igen sok memória kell, főleg ha figyelembe veszed, hogy minden kis vonal egy-egy különálló objektum, ami mind le van tárolva matematikai formában. Ezek mellett a vektoros alakzatok néha kiegészülnek pixeles effektekkel, vetett árnyékkal, ragyogással, el lehet játszani az áttetszőséggel, az összhatásmódokkal stb. Mindezek együtt már eredményezhetnek olyan bonyolult grafikát, amihez bizony sok-sok memóriára van szükség.

Nemrég csináltam egy webdesignt (minden ilyet Illustratorban csinálok), a weboldalnak van 8 aloldala, ami 9 artboardot jelent egyetlen fájlban, és egy artboard tartalmaz ezer objektumot, opacitással, gradienttel, árnyékokkal, szöveggel stb. Ha a legkisebb változtatást csinálom rajta, és nyomok egy mentést, bizony elég sokáig molyol vele, pedig egy négymagos processzor és 8 Giga ram pöfög alatta. A komplett grafika egyébként mindössze 13,2 MB tárhelyet foglal, ez Ps-ben, pixelesben több száz Megára rúgna, a memóriahasználata pedig 318,4 MB, ami a 8 Gigának töredéke. De a fentebb linkelt vektoros képeknél simán el tudom képzelni, hogy Gigákat zabálnak.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#19867) andorra


andorra
őstag

Adva van egy rétegkép, tehát a háttere üres. Ezen szeretnék dolgozni, módosításokat végezni. Arra már rájöttem, hogy ahhoz, hogy bizonyos funkciókat elérhessek, előbb rasterizálnom kell a réteget. Azonban azt tapasztalom, hogy így sem tudok mindent végrehajtani, pl a radír, színmintavétel, stb. nem működik és a színcserével sem tudok megváltoztani színeket úgy, ahogy szeretnék. Hogyan dolgozhatnék ezzel a réteggel "teljes értékű" képként? Végeredményként, a módosított rétegre üres háttérrel van szükségem. Köszönöm a segítséget!

(#19868) BonFire válasza andorra (#19867) üzenetére


BonFire
veterán

Szeretem az olyan kérdéseket, amelyek csak még több kérdést vetnek fel.

1. Üres rétegen miféle módosítást lehetne végrehajtani? Maximum kitölteni.
2. Üres rétegen mit kell raszterizálni?
3. Üres rétegből mit akarsz kiradírozni?
4. Üres rétegből honnan akarsz színmintát venni?
5. Üres rétegen milyen színt akarsz kicserélni, ha egyszer nincs rajta semmi?

„Végeredményként, a módosított rétegre üres háttérrel van szükségem.” – Ez utóbbi mondat egyáltalán nem értelmezhető. Tedd fel a kérdést másképp, csatolj képernyőképeket, írjál konkrétumokat, mi a feladat.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#19869) andorra válasza BonFire (#19868) üzenetére


andorra
őstag

Nem azt írtam, hogy egy üres réteget módosítanék, hanem egy képréteget, aminek a háttere üres.

(#19870) ViZion válasza andorra (#19869) üzenetére


ViZion
félisten

Színmódtól is függ, hogy mi elérhető és mi nem... Lehet csak nem RGB-ben vagy. "képréteg, aminek a háttere üres" ez így PS relációban értelmezhetetlen, hiszen a réteg van csak, a háttér az meg az alatta levő réteg(ek) lesznek, tök mindegy hány % tölti ki a réteget.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#19871) BonFire válasza ViZion (#19870) üzenetére


BonFire
veterán

Ugye alapértelmezetten minden menüpont aktív, és abból indulunk ki, hogy ezek nincsenek elállítva. RGB mód, 8 bit/channel. Aki azzal kezdi a Ps pályafutását, hogy ismeretlen beállításokat elpiszkál, az olyan kezdő kukta, aki belesz@rik a fazékba, azt a végén csodálkozik, hogy nem ehető.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#19872) spiky03


spiky03
veterán

Szerintetek ezt a jelet meglehet rajzolni a PS-ben?
Csak azt a részt ami a ruháján van elől.
Kép 1
Kép 2

Mert sajnos olyan képet nem találtam ami magában csak a jel lenne.
Pólóra gondoltam majd, hogy felteszem.

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#19873) ViZion válasza spiky03 (#19872) üzenetére


ViZion
félisten

Áááá... NEM. Tényleg nem, erre vektoros progi jobb lenne.
1 perc alatti guglival [link]

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#19874) spiky03 válasza ViZion (#19873) üzenetére


spiky03
veterán

Igen azt gondoltam, hogy valami vektoros cucc kellene.
De ahhoz még annyira sem konyítok, mint a PS-hez. :DDD

Thx, én is folyamatosan bújom a netet.
Most ezeket találtam én is:
Póló 1
Póló 2

Már csak valahogy meg kell csinálnom. :D

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#19875) Orionk


Orionk
senior tag

Sziasztok !

Egy kis segítséget kérnék szépen.

Mit jelent az Adobe Photoshop CS5 ben, a PNG-8 és PNG-24 kiterjesztés ?

Egy portré képen magamat körbevágtam a quickselection tool-al, hogy el tudjam PNG ként menteni, hogy átlátszóságot adhassak neki, hogy körülöttem átlátszó legyen a háttér.

Szóval a Save for Web & Devices mentésre mentem és ott PNG-t akartam kiválasztani, de PNG-8 és PNG-24 kiterjesztés van.
Melyik mit jelent ?

köszi szépen.

(#19876) privacy99 válasza Orionk (#19875) üzenetére


privacy99
senior tag

"PNG24 supports millions of colors.
PNG8 only supports up to 256 colors. "

Neked a 24 kell, mivel ugye színes fényképről van szó.

Forrás: [link]

[ Szerkesztve ]

(#19877) BonFire válasza Orionk (#19875) üzenetére


BonFire
veterán

A PNG8-ról annyit kell tudni, hogy ugyanolyan használhatatlan, mint a GIF. Ha átlátszó/áttetsző hátterű kép kell, akkor mindig a 24 bitest kell válaszd.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#19878) Orionk


Orionk
senior tag

köszönöm mindkettőtöknek ! :)

(#19879) Hujikolp


Hujikolp
őstag

Sziasztok!

Valaki tud csodát tenni ezzel a képpel? :F
köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#19880) BonFire válasza Hujikolp (#19879) üzenetére


BonFire
veterán

Csodák nincsenek. Gyanús fájlok vannak csak, amit nem töltünk le!

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#19881) Hujikolp válasza BonFire (#19880) üzenetére


Hujikolp
őstag

a fájl megsérült, nincs benne semmi vírus vagy hasonló:

Víruskeresési napló
Vírusdefiníciós adatbázis verziója: 9643 (20140406)
Dátum: 2014.04.06. Idő: 20:38:54
Ellenőrzött lemezek, mappák és fájlok: D:\Dropbox\IMG_20140215_113738.rar
Ellenőrzött objektumok száma: 1
Talált kártevők száma: 0
Befejezés ideje: 20:38:54 Ellenőrzés teljes ideje: 0 mp (00:00:00)

(#19882) ViZion válasza Hujikolp (#19881) üzenetére


ViZion
félisten

Uhh... ehh... Kezdjük az elején. Kép. A jpg egy tömörített formátum, tovább tömöríteni sok értelme nincs. Vannak képmegosztó oldalak, ide is felteheted. Ha meg bizalmas, akkor privizd el a jelentkezőknek. ;)

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#19883) BonFire válasza Hujikolp (#19881) üzenetére


BonFire
veterán

Nem értjük egymást. Ha van egy képed, mutasd meg! Ne linkelj becsomagolt fájlokat, mert nekem az gyanús, mivel nem ismerjük egymást. Nem az én reszortom eldönteni, hogy az a pakk most miféle fájlt tartalmaz. Nem látok bele, tehát gyanús, nem töltöm le. Elvégre egymásból csak egy nicket és egy avatart látunk.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#19884) Hujikolp válasza BonFire (#19883) üzenetére


Hujikolp
őstag

Bocsánat, előszőr a dropboxot gondoltam a leggyorsabb megoldásnak. Megosztóra azért nem tettem fel, mert áttömöríthetik.
[link]-en elérhető, tömörítetlenül a jpg

(#19885) BonFire válasza Hujikolp (#19884) üzenetére


BonFire
veterán

Nem akarlak elkeseríteni, de a legkisebb baj a JPG újratömörítése lenne. Ahogy fentebb említettem, sajnos csodák nincsenek. Nincs ember, aki ebből használható képet faragna, bár kérdés, hogy mi számít elfogadhatónak. A szöveg egy részét olvashatóvá lehet tenni, de ahol csonkolva van, ott semmit nem lehet csinálni. :(

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#19886) Dany007 válasza BonFire (#19885) üzenetére


Dany007
veterán

A szöveg nagyrészét olvashatóvá lehet tenni, de még azután is bogarászni kell mi is van odaírva.
Ami érdekes, hogy a windows-os thumbnail képén még korrektül látszik az egész kép. Megnyitva már csak roncsolva.

(#19887) Hujikolp


Hujikolp
őstag

Köszönöm nektek! Megpróbálom akkor beszerezni még egyszer a képet.

(#19888) Orionk


Orionk
senior tag

Sziasztok !

Ha megengeditek, akkor lenne most egy kis OFF kérdésem. Azért teszem fel itt, mert a topic ami erre a célra van, azt már nem olvassák gyakran. Valamint most PS ben képeket készítettem, amiket Word be raktam be és azt akarom kikonvertálni PDF re.

Word fájlból szeretnék PDF-et készíteni.

Amikor kigenerálom a Word fájlt PDFre, akkor az Adobe Reader program valóban felismeri az URL címeket és rá is lehet kattintani.
Viszont, amikor másik pdf olvasóban nyitom meg a PDF fájlt, akkor nem lehet rákattintani.

Ezt lehet-e valahogy orvosolni ?, hogy minden pdf olvasóban rá lehessen lattintani ?

Előre is köszi

(#19889) Hujikolp válasza Hujikolp (#19887) üzenetére


Hujikolp
őstag

Sikerült megoldani [link]

(#19890) ViZion válasza Orionk (#19888) üzenetére


ViZion
félisten

Ha word-ből készíted, majd ilyen-olyan baja van, akkor miért nem ott kérdezed??? Nekem CAD kérdésem lenne, lehet bedobom azt is ide... ;] :D
Amúgy meg rakd össze InDesign-el vagy Corellel és nem lesz baja. :K

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#19891) Pityu.


Pityu.
nagyúr

Ez mitől lehet?

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#19892) BonFire válasza Orionk (#19888) üzenetére


BonFire
veterán

Használj PDF nyomtatót mindenhez (én a doPDF-et használom évek óta), és minden szépen működik vele.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#19893) BonFire válasza Pityu. (#19891) üzenetére


BonFire
veterán

Valami megsérült rendszerszinten. Kénytelen leszel újratelepíteni a Photoshopot.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#19894) rii


rii
nagyúr

elnézést kérek az off-ért, de egy nagyon kedves ismerősömnek megszünt a munkahelye ... csak őmiatta vetemedek rá erre az off-post-ra

9 évig volt account manager - ha valaki tudna egy helyet, ahol keresnek hasonló pozicióba valakit, írja meg kérem.

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#19895) ViZion válasza Pityu. (#19891) üzenetére


ViZion
félisten

Próbáltad rendszergizdaként futtatni?

ríí: erre van topik, esetleg rakd aláírásba, többet ér sztem.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#19896) rii válasza ViZion (#19895) üzenetére


rii
nagyúr

írtam oda is persze .... tényleg csak azért mertem ezt, mert hátha aki jár ide, pont egy reklámügynökségen dolgozik, és hátha épp pont account-ot keresnek.
tényleg nem szeretek offolni ... elnézést

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#19897) tokimoric válasza Pityu. (#19891) üzenetére


tokimoric
csendes tag

Próbáld meg ezt, hátha... [link]

(#19898) Pityu. válasza ViZion (#19895) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Igen rendszergazda ként futtatom

#tokimoric

megpróbálom

[ Szerkesztve ]

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#19899) bb0t


bb0t
senior tag

photoshop-ban be lehet valahol állítani, hogy alapból ne psd-ként akarjon menteni hanem mondjuk png-ben?
még az érdekelne, hogy mentésnél azt lehet-e hogy nagy betűvel írja a fájl neveket? olyat már találtam, hogy a kiterjesztések nagy betűsek. capslock úgy marad az bosszant. sokat segítene ez a két dolog

Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

(#19900) tikshow válasza bb0t (#19899) üzenetére


tikshow
addikt

Csinálj egy Action Scriptet és adj neki egy hotkeyt.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.