Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57751) Directors


Directors
senior tag

Sziasztok!

Szükségem lenne egy kis segítségre. Családi házas környezetben lakunk. Zavaró tényező nem igazán van.
Van egy ASUS RT-AC57U routerünk [kép] , illetve a szomszéd szobába egy asztali PC amire csatlakoztatva van egy ilyen adapter. [link]
A legnagyobb sebesség eléréshez 5Ghz-nél/ és vagy 2,4GHz-nél mit mire kellene állítanom a wifinél ?

[ Szerkesztve ]

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#57752) Scale válasza mezis (#57749) üzenetére


Scale
őstag

Szia,
Hát azt próbálnám elérni, hogy ugye mondjuk ha sétálok a házban vagy átülök máshova, akkor ne szakadjon meg a wifi, hanem ha gyengül a jel akkor azonos hálózaton váltsa egymást, hogy melyik routertől veszi a jelet, azaz a két router egy nagy hálózatot létesítsen.
Ez akkor nem is lehetséges?
Ha pl wifi repeater módban van az egyik, akkor is azonos az SSID, nem ? Meg pl nagy irodaházakban is valahogy több AP-vel oldják meg ezt a dolgot ha jól tudom.

[ Szerkesztve ]

(#57753) mezis válasza Directors (#57751) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

A WiFi routerek, adapterek alapbeállítással is hozzák a maximumot. Az meg a térerőtől, szomszédoktól, egyéb "zavaró" eszközöktől (füles,...,) függ.
A legnagyobb sebesség eléréséhez az antennákat kell a "legkisebb" távolságra tenni.
Falakat lebontani, közbeeső virágokat kidobni. :DDD

[ Szerkesztve ]

mezis

(#57754) mezis válasza Scale (#57752) üzenetére


mezis
nagyúr

Van ilyen "barangolós" megoldás, háztartási célra MESH hálózatot keress, profiknak meg központilag managelt AP-k kellenek. Meg egy "manager" eszköz.
Egyszerűbb repeaterek azonos SSID-vel ismétlik az AP-jük jelét, a "jobbak" meg más SSID-vel.

mezis

(#57755) g.peter23


g.peter23
tag

Sziasztok

Nem vagyok nagyon jártas WIFI témában.

Van egy Telekom F@st 5655v2 AC routerem.

Erre csatlakozik 1-2 telefon, laptop, 2,4GHz/802.11n módban.
Laptop, 5ghz,ac-n.

De lesz majd egy klíma, ami 802.11b/g módba tud csak csatlakozni.

Ha csatlakozik a klíma g módba, attól az n, mint sávszélesség megmarad mellette?

Köszi!

(#57756) Diák66 válasza g.peter23 (#57755) üzenetére


Diák66
őstag

A wifi "szórni" fogja a jelet " n módban" is. Mi itt a kérdés? A wifi routered legyen a/b/g/n/ac mixed üzemmódban és mindegyik eszközöd csatlakozni fog. Természetesen a klíma max 54 Mbit/s elméleti sebességre lesz képes.

(#57757) Gubek-Einste válasza g.peter23 (#57755) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Igen

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#57758) Directors válasza mezis (#57753) üzenetére


Directors
senior tag

Ha lehet akkor a fal marad. A virág mehet :DDD .

Itt a jelerősségről egy kép. [kép]

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#57759) mezis válasza Directors (#57758) üzenetére


mezis
nagyúr

2,4GHz: Nem nagy a jelerősség. Internetezéshez elegendő.
5GHz: [link]

[ Szerkesztve ]

mezis

(#57760) Scale válasza mezis (#57754) üzenetére


Scale
őstag

Értem, akkor házilag APként üzemeljem be a második routert és akkor külön SSID-vel szórják a jelet és aztán úgy csatlakozzunk mindig ahol jobb a jel?

Meg más kérdés: sok mindenhol olvastam hogy a 2,4ghz és 5ghz hálózatot is érdemes egy SSID-vel beállítani, és akkor rábízni az eszközökre hogy melyikre csaltakozzanak, viszont ez eddig annyira nem jött be, mi itt ezzel kapcsolatban a tényállás?

(#57761) mezis válasza Scale (#57760) üzenetére


mezis
nagyúr

- Igen.

- A tényállás: vannak akik azzal dicsekszenek, hogy nincs semmi problémájuk az azonos SSID-kkel, és sokkal többen vannak, akiknek problémát okoz.
Amíg az op. rendszer nem jelzi az AP MAC address-ét (BSSID), addig csak a kalandéheseknek tudom javasolni az azonos SSID-t. Meg az ellenségeimnek. :DDD

[ Szerkesztve ]

mezis

(#57762) humigabi válasza Scale (#57760) üzenetére


humigabi
aktív tag

Ez klienstől is nagymértékben függ.
Nálunk az egyik androidos telefon simán lekezeli a meshben lévő 2.4-5GHz azonos SSID-t, az almásnak külön kellett szedni.

humigabi

(#57763) MaCS_70 válasza Scale (#57760) üzenetére


MaCS_70
félisten

Mezishez csatlakozva:

A szakmai fórumokon (itt is) ez visszatérő vitatéma. Sokan hivatkoznak arra, hogy azt olvasták, hogy legyenek azonosak az SSID-k, mert csak, de még soha egyetlen szakmai forrást nem tudott erre felmutatni.

Kíváncsi lennék, hogy Te hol olvastad ezt "sok mindenhol". Csak egy ilyen forrást nevezz meg, kérlek -- komolyan érdekel.

Az ugye tény, hogy a dolog többnyire működik, bár előnyét én nem látom. (Erre is kíváncsi lennék...) Sokat járnak tízezer kilométereket meghernyózott gumival, és nem értik, hgoy mi lehet a gond ezzel.

Mert ha gond van, akkor gond van. Én ezt személyesen is tapasztaltam, nem egyszer, nem kétszer. Szemét, alattomos kis hibákat tud okozni a párhuzamosan azonos SSID.

És ismétlem: nincs érdemi előnye.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#57764) mezis válasza humigabi (#57762) üzenetére


mezis
nagyúr

"... meshben ...'"
Igen, MESH-ben, de itt semmiféle MESH-ről nincs szó.
MESH-ben meg elvárná az ember, hogy a WiFi sávokkal se kelljen nyűglődni. De legyünk türelmetlenek, a MESH még csak éppen megszületet...

mezis

(#57765) Csabex válasza MaCS_70 (#57763) üzenetére


Csabex
őstag

Azóta is... Tényleg nem kekeckedésként, de egy olyan forrás esetleg ahol az előnyeit is felsorolják? Szó szerint mi a konkrét előnye, mert az, hogy egyesek találkoznak hibákkal, az nem is 100%, hogy az azonos SSID miatt lehet... Mivel a körülmények nincsenek teljes mértékben kivizsgálva, így csak találgatásnak veszem, nem ténynek :) De tényleg nem kekeckedés, csak nem fér a fejembe valahogy :D

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#57766) humigabi válasza mezis (#57764) üzenetére


humigabi
aktív tag

Igen, teljesen igazad van, egy nagy értékű kliens eszköztől már el lehetne várni, hogy MESH-ben tudja kezelni az azonos SSID-vel elnevezett különböző sávokat. De nem tudja. Abban is igazad van, hogy nem túl régi technika, de leszámítva az almás gép nyűgét én teljesen elégedett vagyok az Omada rendszerrel, kifogástalanul működik.

humigabi

(#57767) mezis válasza Csabex (#57765) üzenetére


mezis
nagyúr

Milyen hw.-ekkel, mekkora területen, milyen éteri környezetben mozogsz ?

mezis

(#57768) Doky586 válasza MaCS_70 (#57763) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"Az ugye tény, hogy a dolog többnyire működik, bár előnyét én nem látom."

Nem akarok állást foglalni, de egy fontos előnye van, ami lehet minden mást elsöpör egy családban: a jelszót csak egyszer kell begépelni!
Ez akkor fontos ha hosszú ~30 véletlenszerű karakterből ál, minden családtagnak 2db eszköze is van, nem ismered őket, copypaste így nincs.. Ők meg csak kritizálnak hogy eddig működött évekig, most miért nem bír ugyanazzal működni? Mindig váltogatnom kell majd? -kérdik.. :F

Eddig se nézték hova kapcsolódnak, ezután se fogják nézni, persze ha akarnák megnézhetnék melyik bssid-hez kapcsolódnak. De nem érdekel ez senkit. Lecsatlakozás, felcsatlakozás és kész egy ssid-vel.

[ Szerkesztve ]

(#57769) viktorhu válasza Doky586 (#57768) üzenetére


viktorhu
veterán

Nekem egy helyen működött ez normálisan: hosszú vályogház két végén a két router. A hatótávok alig voltak fedésben, egy kis rész volt, ahol mindkét jel stabil volt, mindenütt máshol viszont csak az egyikre lehetett normálisan csatlakozni. Ott nem volt gond az egy ssid-val, mert úgyis csak az egyik routerre lehetett fellépni.

(#57770) mezis válasza Doky586 (#57768) üzenetére


mezis
nagyúr

"... egy fontos előnye van, ami lehet minden mást elsöpör egy családban: a jelszót csak egyszer kell begépelni!"

Én még soha nem tapasztaltam olyat, hogy az egyedi SSIDvel rendelkező AP-khez a 2., 3.,...n. kapcsolódáskor ismét be kellett volna írni a password-öt.

mezis

(#57771) Csabex válasza mezis (#57767) üzenetére


Csabex
őstag

Van egy NAS non stop a hálón, asztali pc este többnyire, akkor a wireless részen pedig egy SONOFF aljzat, egy tab, 3 telefon és néha 2 kamera. A terület kb 50 nm és társasház nagy belmagassággal. A ház kapujában is működik a wifi amely olyan 50 m kb és a környéken utóbb nézve 76 db. wireless hálózat volt, illetve vastag (50 cm) falak vannak. Néha szomszéddal ha pálinkázás van, akkor lemegyek hozzá és ott is kiválóan működik, nem dob le. Nem tudom, de nekem tényleg nincs bajom és nem is kötekedni szeretnék, mert ez is olyan jellegű kérdés mint az alma vs android :D

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#57772) Doky586 válasza mezis (#57770) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Én mindig WPA jelszóvédett hálózatot használok. Oda egyszer mindenképp be KELL írni a jelszót minden SSID-hez külön külön.. Nem szeretem a jelszó nélküli (nyílt) wifit.

(#57773) Csabex válasza Doky586 (#57772) üzenetére


Csabex
őstag

Igen, de szerintem mezis arra gondolt, hogy csak egyszer kell, tehát nem napi szinten. A nyílt wifit senki sem szereti, bár helyzet függő :D

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#57774) MaCS_70 válasza Csabex (#57765) üzenetére


MaCS_70
félisten

Az elmúlt 6-8 évben tucatnyi esetben kértek meg, hogy segítsek, mert belassul, ledobál a wifi, netán hosszabb időkre eltűnik a kapcsolat. Az első két alkalommal még hosszú órákat tököltem el a hiba okának keresésével, aztán gyakorlatilag véletlenül jött a megvilágosodás: ja, hogy itt két frekvencia is fut azonos néven! (Másodjára az én hülyeségem volt, hogy nem emlékeztem az első esetre.)

És hopp, amint adtunk egy kis toldalékot az egyik SSID-hez, varázsütésre megszűntek az anomáliák.

Úgyhogy azóta, ha valaki erre panaszkodik (ami azért előfordul bőven, mert valahogy elterjedt ez az azonos SSID-s őrület), már meg is a három kérdéses teszt és a távmegoldás. És nálam eddig 100%-ban működött is.

Nem mellesleg talán nem teljesen véletlen, hogy a szakértők is kerülendőnek tartják, sőt, az egyetemen is explicite hülyeségként tanították.

De szerintem józan paraszti ésszel is belátható, hogy egy rendszer működésének nem tesz jót, ha két eltérő karakterisztikájú szolgáltatást összekeverhetővé teszünk.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#57775) MaCS_70 válasza Doky586 (#57768) üzenetére


MaCS_70
félisten

Lehet, hogy csak a rosszindulat beszél belőlem, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy akik párhuzamos SSID-ket használnak, nem éppen 30 karakteres jelszókat alkalmaznak. ;]

MaCS

[ Szerkesztve ]

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#57776) Csabex válasza MaCS_70 (#57774) üzenetére


Csabex
őstag

Értem... Elhiszem neked :) Lehet akkor én kivételes eset vagyok :D Nálam klappol minden, bár igaz, hogy normálisan van konfigolva, tehát hozzáértő mód van, nem mezei user vagyok, talán ez is dob a laton...
Igen, de az a két karakterisztika egy rendszer részét képezi egy harmonikus "ökoszisztémában", vagyis a két szolgáltatás valójában egy gerincen van, tehát önmagával nem kevered, csak a csatlakozás karakterisztikája ami változik.
Nem tudom, de elengedem, mert tényleg nem akarok érvelgetni és "kötekedni" sem :)

#57775: Az én jelszavam 18 karakteres és nagyon vegyes karakterekkel ellátott :)

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#57777) MaCS_70 válasza Csabex (#57776) üzenetére


MaCS_70
félisten

Félreértesz: az esetek többségében nem okoz gondot az azonos SSID. (Nagyon elvben nem is okozhatna, mivel a BSSID (MAC), ami hivatalosan számít.)

Mégis, azért látható számban azért mégis vannak vele problémák -- márpedig minek bevállalni egy potenciális hibaforrást, amikor annak nincs valós előnye?

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#57778) Csabex válasza MaCS_70 (#57777) üzenetére


Csabex
őstag

Nem, nem értettelek félre, sőt eddig én soha nem hallottam panaszt, bár tény, hogy nem evvel foglalkozom napi szinten, de ismerősi körben vagy más helyeken ahova járok éppen és azonos az SSID sosem hallottam panaszt, ezért is fura számomra.
Egyébként az általad említett potenciális hibaforrás adódhat akár a hardware / software gyengesége, vagy silány minősége miatt is. Valós előny egyik oldalon sincs szerintem :)

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#57779) Multibit válasza Doky586 (#57772) üzenetére


Multibit
veterán

Nálam a klienseken soha nem kell beírni a wifi jelszót, tehát a család nem reklamál a kényelmetlenség miatt. Nem nyílt wifi, a jelszó több mint 40, véletlenszerű karakterből áll, gyakran változtatom.

(#57780) #70234880 válasza Multibit (#57779) üzenetére


#70234880
törölt tag

A wifi jelszó változtatási szokásokra bizony rá férne némi némi köznépi oktatás. Sőt ha eszköz engedi, akkor a BSSID is érdemes változtatni.

(#57781) MaCS_70 válasza #70234880 (#57780) üzenetére


MaCS_70
félisten

Ez nekem új. A BSSID az maga a MAC address. Ennek nem szabadna változtathatónak lennie, vagy ha igen, akkor is csak nagyon kötött keretek között.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#57782) #70234880 válasza MaCS_70 (#57781) üzenetére


#70234880
törölt tag

Francokat, eszköz kérdése, vannak olyan eszközök a piacon, amiken mindenféle hack mentesen meg lehet oldani. Egyik nap Tp-Link, másik nap Asus, stb... magyarul annak hirdeti az eszköz magát amilyen gyártói mac address-t adtál meg.

Természetesen az éremnek mindig két oldala van, van aki azt mondja felesleges, van aki meg azt mondja hasznos tud lenni. A BSSID változtatása nem befolyásolja az eddig rá csatlakozott eszközöket, akkor kéri újra a jelszót ha SSID, vagy jelszó változás történt.

Egyébként meg lassan ez is bevált gyakorlat lesz. Elég megnézned az új Adndoidos telefonokat, lehetőséged van rá hogy random mac addressel csatlakozzon egy adott wifi hálózathoz, vagy mac szürés esetén kiválasztod hogy erre a wifi hálózatra a gyári mac addressel csatlakozzon. Az hogy bizonyos hálózati eszközökön is megvalósítható, az akár jó is lehet.

[ Szerkesztve ]

(#57783) MaCS_70 válasza #70234880 (#57782) üzenetére


MaCS_70
félisten

Igen, az androidos MAC-variáláshoz volt szerencsém. Ment is róla a polémia, már tudniillik, hogy ez nem sérti-e a MAC address-szel kapcsolatos szabályokat. Aztán persze győztek az adatvédelmi szempontok.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#57784) #70234880 válasza MaCS_70 (#57783) üzenetére


#70234880
törölt tag

Pontosan, de olyan wifi megoldások is vannak, ahol minden eszköznek külön wifi jelszót adhatsz meg. pl Anya mobil 123456 Apa mobil 654321, Gyerek mobil 321654 csak példa.
Tovább folytatom a gondolatot, olyan beállítási lehetőség is van, hogy egy eszköz csak a 2,4Ghz tudjon csatlakozni, vagy csak az 5Ghz wifire. Szóval vannak megoldások csak nem ezek a beállítási lehetőségek az elterjedtebb lakossági szinten. .

Vissza a fenti wifi bssid változtatására, sajna vissza lehet élni vele oly módon hogy pl a haragos szomszédod bssid, ssid álítod be. többit a fantáziádra bízom. :D Milyen aljasságokat lehet kivitelezni, ha rossz indulatú felhasználó kezébe kerül. Mint fentebb írtam az érem másik oldala.

[ Szerkesztve ]

(#57785) mezis válasza MaCS_70 (#57783) üzenetére


mezis
nagyúr

A WiFi routerek, AP-k "közérthető" módon nyújtják a MAC address módosítási lehetőséget. Van amikor "Clone MAC address" menüvel.
A Win meg talán így:

Érthető, nem ? :U
Két okot tudnék mondani a MAC address módosításának lehetőségére. Az egyik: a gyárak sokkal több példányt dobnak piacra mint amennyire a rendelkezésükre bocsájtott tartomány lehetőséget ad. Az ütközést úgy próbálják elkerülni, hogy az azonos MAC addressel rendelkezőket különböző földrészekre adják el.
A másik okot nevezhetjük adatvédelemnek is...

mezis

(#57786) MaCS_70 válasza mezis (#57785) üzenetére


MaCS_70
félisten

A klónozás nem csak a hálózatban működő másik címre terjedhet ki?

Az, hogy egy gyártó kifogy a címekből, ezért elkezd duplázni, elég érdekes helyzet. Nem mondom, hogy nem történik ilyen, de nem szabadna történnie. A MAC addressnek perdef egyedinek kellene lennie.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#57787) #70234880 válasza mezis (#57785) üzenetére


#70234880
törölt tag

Bocs, lehet félre érted, nem az eszközök rá csatlakozási mac address módosítás a téma. Hanem az AP, wifi router milyen BSSID ( mac addressel hirdeti magát. Röviden, ha én ezt akarom hogy te a net analyzer azt lásd hogy ez egy asus router, vagy Tp-link, miközben a valóságban teljesen más gyártó eszköze. Ha rá csatlakozol a hálózatra akkor azt hiszed hogy Tp-link router, de ha megnézed a Gateway mac addresst akkor meg Asus-t ír. Miközben a valóság egy teljesen más gyártó eszköze. És ez könnyedén megvalósítható egy eszközzel.

[ Szerkesztve ]

(#57788) MaCS_70 válasza #70234880 (#57784) üzenetére


MaCS_70
félisten

"Vissza a fenti wifi bssid változtatására, sajna vissza lehet élni vele oly módon hogy pl a haragos szomszédod bssid, ssid álítod be. többit a fantáziádra bízom. :D Milyen aljasságokat lehet kivitelezni, ha rossz indulatú felhasználó kezébe kerül. Mint fentebb írtam az érem másik oldala."

Sajnos nem kell a fantáziámra bíznod. Egyszer egy nagyon súlyos bűncselekmény ügyében a csoda mentette meg az ügyfelemet, miután vélhetően véletlenszerűen klónozták a vezetékes MAC addressét, az igazságügyi szakértő meg leírta, hogy azzal nem lehet visszaélni. Szerencsétlen fickó életét így is elég rendesen tönkretették, de legalább nem kellett zárt körülmények közé vonulnia.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#57789) #70234880 válasza MaCS_70 (#57788) üzenetére


#70234880
törölt tag

Na mindegy csak azt akartam mondani, ma már semmi sem az aminek látszik, vagy éppen hirdeti magát. Ennek vannak előnyei, és hátrányai is. Felhasználó függő ki mire használja ezeket a lehetőségeket, vagy éppen mennyire él vissza vele. Csak azért osztottam meg ezeket mert jó ha tisztában van vele az ember.

(#57790) mezis válasza MaCS_70 (#57786) üzenetére


mezis
nagyúr

Régebben a szolgáltató azonosíthatott MAC addressel (is). Ilyenkor ha korábban csak egy PC-vel kapcsolódott az internethez, akkor egy router beállítása úgy volt a legegyszerűbb, ha átmásolta a PC MAC addressét a routere WAN MAC addressének.
Természetesen hívogathatta az ÜFSZ-ot is.

Egyedi, nem változtatható MAC address az IPv4 korból ? :N
És akkor hogyan működne a kiberháború ? :F

[ Szerkesztve ]

mezis

(#57791) arn


arn
félisten

ket szoba (teglafal 45cm) mekkora most a legnagyobb megvalosithato wifi sebesseg? perpill olyan 900mb/s korul megy max a nas es a gep kozotti masolas, ax routerrel es kartyaval elerheto tobb, vagy csak nagyon kis tavolsagon?

de lehet egyszerubb lenne raszannom magam vegre a fal atfurasara :D amugy tobb mint eleg a mostani router a 1x eszkozre is.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#57792) MaCS_70 válasza mezis (#57790) üzenetére


MaCS_70
félisten

szir3na, mezis!

Igen, egyszerűen gyorsan változnak, fejlődnek a dolgok, ami a hálózati területre fokozottan érvényes.

Lesznek itt még cifrább történetek is...

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#57793) Pubszon válasza arn (#57791) üzenetére


Pubszon
veterán

Kábel!!! :D

Szánd rá magad, egyszer kell, soha nem bánod meg.
Én sem győztem fúrni, ásni, kábelezni mindenhová ahová csak kell, volt vele munka de nem bántam meg. Így egy AP lefedi a lakást és egy AP az udvart/műhelyet, utóbbiba kábelt húztam, így nincs gond, pedig ide 25m kábel kellett. Megy falba, falon, födémen keresztül és földbe is. :D

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#57794) arn válasza Pubszon (#57793) üzenetére


arn
félisten

jah csak az a gond, hogy ez egy berlakas - es fogalmam nincs, hogy mi fut ebben a 45cmes falban. akarmi lehet benne. a nyilaszarokat meg kevesbe szeretnem szetfurkalni :)

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#57795) ArthurShelby válasza arn (#57794) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Van koaxod?
Nálunk anno a "kövesd a koax-ot" volt a jelszó, és így sikerült majdnem minden szobába elvinni az ethernet kábelt.
Kellett pár dobozt nyitni, és gáz ahogy kinéz utána (főleg, ha csak egy papírral fedték le, és azt festették le), de megérte és legalább falba megy a kábel.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#57796) arn válasza ArthurShelby (#57795) üzenetére


arn
félisten

ebben a szobaban nincs, es a masik ket szobaban is az ajtokeretek mellett fut vegig :( viszont hogy igy irod... elektromos vezeteknek nem szoktak olyan kabelcsatornat hasznalni, amit erre lehetne hasznalni? annyira nem regi haz, 90es evek elejen epulhetett, csak gondoltak az egyszerubb kabelezhetosegre.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#57797) Directors válasza mezis (#57759) üzenetére


Directors
senior tag

Köszönöm a segítséget! :R

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#57798) Winne


Winne
nagyúr

Sziasztok!

[EZ] az eszköz mennyire megbízható, jó teljesítményű? Bátran megvehető?

Már 3 usb wlan adapterem döglött meg.

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#57799) #70234880 válasza MaCS_70 (#57792) üzenetére


#70234880
törölt tag

Nem lesznek, vannak!

[ Szerkesztve ]

(#57800) bigdady


bigdady
nagyúr

Sziasztok!
Segítenétek kiválasztani melyik csatornát állítsam be? Asus ac65P a 3-asra rakta magát automatán.
Routernél:

Többi szoba:




:R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.