Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Soma01 #58399 üzenetére
Ugyanakkor vannak netes guide-ok, ahol végig vezetik a nem hozzáértőket is a folyamaton.
-
Soma01
veterán
válasz
bigdady #58396 üzenetére
Igen. De ezt egyszer kell csak megcsinálni egy-egy (minden)eszköz és egy-egy (minden) program esetén. És annak is utána kell járni, hogy melyik az a port ami annak a programnak vagy eszköznek kell. Aztán ha több eszközön is fut ugyan az a program, akkor át kell állítani a programot is és a routert is egy szabad portra. Egy port átirányítást csak egy eszközre tudod beállítani. Új eszköznél új port kell még ugyan annak a programnak is. (pl. torrent) Mindez a befelé irányra vonatkozik. Kifelé megy minden szépen. Tehát az egész iroda, vagy család minden gépét és programját egyesével be kell állítani a routeren, ami bejövő kapcsolatot kíván. Ha új programot telepítesz, akkor új beállítás... De biztonságos, mert nem automatikus, hanem te állítod be.
-
bigdady
nagyúr
válasz
radi8tor #58397 üzenetére
akkor tiltom is
Csak nasnak és azon belül torentnek van pontja. Kamerát appjával használom
Kérdésem:
1. Érdemes 5ghz-en a 160mhz-et választani (gyári fw max 80-at tudott) illetve a 100-112 csatornákat?
2. USa régiót válasszak ugye, így nagyobb az erősség?
3. egyedi google dns-t érdemes beállítani vagy maradjon a voda a bridge modemen keresztül? -
-
Soma01
veterán
válasz
bigdady #58392 üzenetére
Ha te majd nyitogatod a portokat magadnak és nem szereted, hogy a programok és eszközök ezt maguknak, automatikusan teszik meg, akkor kapcsold ki. Szóval a biztonság szempontjából jobb kikapcsolni. A kényelem szempontjából pedig jobb bekapcsolva tartani. Én pl. nem kínlódok port nyitogatással. Itt szokott jönni, hogy de hát így a vírus is ki tudja nyitni... Nem tartok vírusokat a gépen.
-
huan
őstag
Sziasztok!
Wifi jel-erősítőt, hatótáv-növelőt szeretnék vásárolni.
Melyik típus ajánlott, vagy bevált kétszintes ház esetében?
Sosem értettem (valószínű egyedül vagyok ezzel), hogy ha az eszköz látja még a router jelét és az erősítőjét is, akkor addig arra csatlakozik míg az egyik meg nem szűnik?
Új nevű hálózatot hoz létre egy erősítő?
Lehet ugyan olyan nevű, mint az erősítendő hálózat? -
-
bigdady
nagyúr
-
bigdady
nagyúr
Hali
Az igaz hogy 5ghz-en a 100-112 csatorna adja le a legerősebb jelet? 80 Mhz-en -
Ripper17
tag
válasz
csabyka666 #58388 üzenetére
Reálisan ökölszabály: az elméleti maximális data ratenek az 50%-a, amit átviteli sebességben tipikusan el tudsz érni 5 GHz-en. 2.4-en ez a 60-70Mbps körüli letöltés a csúcs, amit fizikailag tud a szabvány.
150 Mbps letöltéshez tapasztalatom szerint kell az 5GHz kliens, 80 MHz széles csatornákkal.
-
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste #58386 üzenetére
Pff
Akkor ennyi. Zsákutca.
De mondjuk 2db eszköz ha lenne, akkor már lenne esély. Az egyik lehetne ez az Asus... AP-nek jó. -
Üdv mindenki!
Korábban írtam a topicba a 300-as WiFi-vel kapcsolatban, ami nem tudott csak max 60-70 megát. Azóta is hektikus a dolog, de most szereztem egy TL-WDR3600 dual band routert.
A kérdésem, hogy ez csak is csak akkor fogja tudni WiFi-n a 150-es netemet, ha az 5 GHz-es sugárzás is be van kapcsolva, illetve olyan eszközzel csatlakozok rá, ami az 5 GHz-et tudja? Szóval 2,4 Ghz-en felejtsem el, hogy a gyakorlatban ennél a 60-70 megánál gyorsabbat?
Köszi a segítséget előre is! -
-
-
nova001
senior tag
Sziasztok
adott egy digi internet ami egy linksys routerbe megy bele. wifi 2,4/5ghz küldi a jelet.
lenne egy asus rt ac57u v2 router. Van rá mód hogy ezzel az eszközzel felerősítsem a linksysből jövő wifi jelet ? -
novakalex
aktív tag
válasz
MasterMark #58355 üzenetére
sajnos nem jó, beállítottam mindent wan in-re, mindegyiknek létrehoztam csoportot (50, 4500, 123, 500) és egyesével engedélyeztettem.. A készülékek rácsatlakoztak a minibázisra, de viszont maga a hang továbbra is szaggat.
-
Djuree
félisten
válasz
Gubek-Einste #58365 üzenetére
na műxik is a dolog. úgy nézem javított is a wifi erősségen.
a wifi-nél van egy ilyen:
11bg mixed
11bgn mixed
melyik micsoda? -
ZoliX22
csendes újonc
válasz
MasterMark #58369 üzenetére
És mit tudok ezzel kezdeni?
-
ZoliX22
csendes újonc
válasz
Gubek-Einste #58364 üzenetére
Rfid. Kínai cucc tudom nem nagy szám de ha hajlandó lenne csatlakozni akkor nekem tökéletes. Van GSM része is de az buta
-
Djuree
félisten
válasz
Gubek-Einste #58365 üzenetére
ha esetleg nem sikerül beállítani majd jövök.MasterMark: és tényleg, tp-link, rosszul emlékeztem.
-
-
-
Djuree
félisten
válasz
Gubek-Einste #58360 üzenetére
wr1043nd
-
ZoliX22
csendes újonc
Sziasztok! Wifis riasztó ügybe kérnék segítséget. Nem tudom csatlakoztatni a upc modemhez. Van valami air link mód és soft ap mód. Elvileg a mobil telefonos alkalmazásba kell bírni a jelszót és akkor fog csatlakozni a riasztó. Egyenlőre nem sikerült csak ott ahol az új fehér színű modem van. Persze a riasztóra nem ott van szükség..
-
-
-
v.tom
őstag
válasz
Ripper17 #58290 üzenetére
Köszi a választ! (és persze mindenki másnak is)
Köszönöm a sok tanácsot a wifivel kapcsolatban, megfogadom a javaslatokat.
A fali rack azért tetszett, mert kiszámíthatóan tudom méretezni, és alapból rendelkezik a szükséges rögzítési pontokkal, szellőzési lehetőséggel és kábelvezetési lehetőségekkel, de valóban jobb és olcsóbb megoldást lesz szereznem egy - fából készült - faliszekrényt.
A szekrénynél fontos szempont a szellőzés, és az is, hogy elbírja azt a max. 20-25 kg súlyt, amit az eszközök jelentenek. Az már semeddig nem tart, hogy a hátulját kivágjam, mert pont a fali szerelvénydoboz "fölé" szeretném rögzíteni a szekrényt, ahol egyébként is kijön a falból a modem számára a coax, illetve a kábelcsatornákból a lakásból is ide van behúzva az összes FTP kábel.
Ha esetleg így is wifi problémám lesz, akkor beüzemelek majd egy wifi AP-t pluszban, de ez már a "mivan ha" kategória.A fentiebb linkelt fabútoros megoldásokat én is megtaláltam, de sajnos nekem ennél több eszközt kell, hogy benyeljen a szekrény, ezért fontos a méret és a hűtés is:
- NAS (ami egy HP microserver igazából, nem egy könnyű darab)
- Router
- kábelmodem
- switch
- tápelosztó
- coax kábelek és splitter, ami mint tudjuk elég nyűgös tud lenni a merev coax kábelek miatt.
- 1db külső 3,5" HDD rackValami hasonló szekrényen gondolkodom most, amit DIY átalakítanék kicsit: a hátlapon vágok egy lyukat a kábelek számára, és a tetején, vagy valamelyik oldalán szintén nyitok egy lyukat, hogy be tudjak építeni egy szellőzőrácsot. Aktív hűtésre (aka egy szívó venti) mennyire lehet szükség ilyen esetben?
-
mexxi93
újonc
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy volt egy alap 150/5 csomagom a telekomnal ami tokeletesen jott. Csomagot valtottam, megpedig az 1000/25re amivel jart egy KAON CG3000. Leteszteltem kabellel laptopon es 700-800 mbit/s volt a letoltes ami nekem jo. Viszont a wifi resze 5ghz en "csak" 290mbit/s produkal. A kerdesem az, hogy ennek a tipusu modemnek ennyi a wifi kepessege, vagy valamilyen beallitassal tovabb novelheto? Valaszokat elore is koszi :)
-
Djuree
félisten
válasz
Gubek-Einste #58356 üzenetére
hát valami amit a szolgáltató adott, nincs antennája.
kábelezés nem nagyon, de úgyis muszáj lesz valami hozzá.
van egy d-link 3 antennás wifi routerem, akkor az jó lenne gondolom? úgyse használom. -
válasz
Djuree #58352 üzenetére
Milyen router van használva?
Kábelezés megoldható?Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1 vagy N18U) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá.
Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha megoldható akkor inkább az a javasolt, hogy kábeles kapcsolattal használjál egy második wifi router-t AP módban.
A repeater-t olyan helyre kell tenni ahol az eredeti wifi jel még viszonylag jól fogható mivel a vételi erősség egyenes arányban áll az elérhető sebességgel vagyis a gyenge jel = alacsony sebesség. A repeater működés során alapból lesz egy link sebesség feleződés is így a gyenge jel/alacsony sebesség esetén ez még további csökkenést fog eredményezni akár a teljesen használhatatlanságig is.
Alternatív megoldás lehet a Powerline használata de az nagyban függ az áramhálózat állapottól és kialakításától. -
MasterMark
titán
válasz
novakalex #58354 üzenetére
Mi az, hogy olyan nincs?
A portot nem így adod hozzá, hanem kiválasztod, hogy TCP vagy UDP és beírod a számot a destination vagy source portnak.
Szerintem nem out-ra kell, mert ott alapból sincs semmi korlátozva. Hacsak nem nektek van ott valami szabály. Alapból a WAN IN-re tenném (destination porttal).
Ha így nem jó akkor meg lehet próbálni WAN OUT-ra is source porttal, de szerintem az nem fog kelleni.
szerk.: Ja meg értelemszerűen accept-re kell állítani stb. Az előző képen csak az ESP protokollt akartam megmutatni.
-
novakalex
aktív tag
válasz
MasterMark #58346 üzenetére
WAN OUT-on?
4500-as portot, 123-as portot nem tudom hozzáadni, mert olyan nincs...azokkal mit kezdjek? Köszi -
Soma01
veterán
válasz
MasterMark #58345 üzenetére
Köszi szépen!
Ezt nem tudtam. -
Djuree
félisten
hali!
wifi jel erositot szeretnek venni.
2 szintes haz, 10x10 meter alapterulet kb. fent van wifi, lent mar nem igazan. szilikat es tegla vegyesen a falak.
milyet ajanlotok? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #58350 üzenetére
Passz, gondolom mert csak a gond lenne belőle. (Fejlesztőknek így is nyitni kell portokat ESET tűzfalán) Volt már több rendszergazda meg IT vezető előttem de proxy sose volt egyik telephelyen sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest