Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28601) mezis válasza cellpeti (#28593) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

Nem routert, repeater kell oda. Vagy egy olyan router, amelyiknek van repeater funkciója. Egyeztess a rendszer gazdájával.

mezis

(#28602) cellpeti válasza mezis (#28601) üzenetére


cellpeti
veterán

értem, sztem a mostanim tudja ezt

Tigris, tigris, csóvafény...

(#28603) And válasza Nagynozi (#28600) üzenetére


And
veterán

A wifi szabványok sebességéről: [link]. Meglehetősen elnagyolt ugyan a jellemző sebességeket tartalmazó oszlop, de tudható, hogy a 802.11n szabványú eszközök 300 Mbps (link-) sebességű módjától legjobb esetben 80..100 Mbps, esetleg kicsivel nagyobb hasznos (alkalmazások alatt kihasználható) adatsebesség várható. Vagyis a 120 Mbps-es netet legjobb esetben sem fogod wifi-n megkapni. Ha pedig a fizikai szintű linksebesség (amit a kliens szoftvere és / vagy az operációs rendszer kiír, mint kapcsolódási sebességet) nincs meg a maximális 300 Mbps, mivel a térerő gyengülésével párhuzamosan a linksebesség is csökken, akkor ez a 'hasznos' 80..100 Mbps is arányosan kevesebb lesz.

(#28604) Nagynozi válasza And (#28603) üzenetére


Nagynozi
aktív tag

Köszönöm szépen a linket és a választ is!

(#28605) dethroner


dethroner
veterán

Sziasztok!
TP link 1043-as routerem van. Vezeték nélkül kapcsolódik hozzá egy laptop, n-s módban. Ma vásároltam egy telefont, amit szeretnék wifin használni. A telefon egyes oldalak szerint b/g, más oldalak szerint b/g/n szabványt is tud. Csak akkor tud csatlakozni a telefon, ha "only g" van beállítva. Nem csatlakozik a "b/g/n mixed" verzióban sem. De g-s módban meg lefelezi a netet a laptopon(down 20 helyett 8-10 mega). Van valami ötletetek?
köszi előre is

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#28606) #24650752


#24650752
törölt tag

Erre senki? :(

(#28607) lajos10


lajos10
csendes tag

Szép Napot Mindenkinek!
Kérem aki tud segítsen! Pár napja a van még csak vezeték nélküli netem. Netgear routerről veszem a jelet.
A problémám a következő : Szeretnék csatlakozni az asztali gépemmel a routerhez, de amikor kiválasztom és szeretnék csatlakozni csak megy a várakozás. Majd a kisérlet megáll és nem történik semmi. Többszöri próbálkozásra is így járok, de majd amikor kiválasztok a találati listából egy másik hálózatot és arra akarok csatlakozni azonnal visszajelez nekem a gép,hogy a Netgear nevű saját hálózatot keresi inkább és ekkor rögtön csatlakozik rá, és eddig a a nulla állapotról a jel erősségmérőn is látom,hogy maximumra ugrik és máris kapcsolódva van a gép és arouter! Ami a vicc,hogy amikor mégis saját magam rendszeréhez kapcsolódik inkább,mint a tetszőlegesen kiválasztott másik jelhez valójában a kapcsolódási időt jelző számláló szerint már több perce kapcsolatban vagyok a routerrel, de a net a kijelzet időhöz képest eddig nem ment.Automatikusra van állítva a kapcsolódás , a kedvencek között nincs megadva más hálózat. Bosszantó,hogy néha pedig autómatikusan indul az egész és mire a gép úgymond feláll a használatra bekapcsolás után a kapcsolat is megy a routerrel. De ez ritkán van. Az esetek 90 százalékában csatlakoznom kell, kiválasztás saját,nem találja, másik hálózat, csatlakozás és máris a sajátot kezdi indítani. Nagyon kezdő vagyok a témában a gyerkőc miatt van internet és gép is. Ezért ha valaki tudna segíteni,kérem privátra írjon és vegye figyelembe,hogy egy kortól kicsit lemaradt apukáról van szó, ezért mehet a szájbarágós pontról-pontra ezt csináld segítség!
Előre is megköszönöm: Tóth Lajos
Címem: toth.lajos10@freemail.hu

(#28608) Fecogame válasza dethroner (#28605) üzenetére


Fecogame
veterán

Próbáld meg azt, hogy a routerben fix ip-t adsz a telefonnak ( de akár a notinak is ), és így állítod be b/g/n üzemmódra.

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#28609) Csaszykj


Csaszykj
aktív tag

Sziasztok!

Otthoni, családon belüli hálózatom szeretném bővíteni/helyrehozni normálisan.

Adott egy TP-Link TL-WR941N router gyári szoftverrel, ami házon belül ellátta a dolgát.
Adott újabban három ház ahová még adok netet a sajátomból( rokonok, unokatesók ),köztük lévő távolság kb 3-400méter, légvonalban semmi akadály sincs.

Eddig úgy oldottam meg a net átlövését mindenféle utánajárás nélkül, hogy a 941N-en lecseréltem a 3db gyári antennát 2db nagyobb nyereségűre, és 3.-nak ezt tettem rá. Ez a bejövő net felőli oldal, legyen az 1es pont. A routert a tetőtérben kiépítettem az egyik szobába az ablak alá közvetlen a párkányra, s köré mindent. A Yagi-t kitettem az erkélyre egy fix félméterre kilógó tartóra, majd megkerestem a közös állást, ahol mindenkinek "jó" jelerőssége van.

A másik háznál a kert végén - legyen 2es pont - 3db 5 méteres mezei USB-s hosszabbítóval egy WN722N USB-s vevőt tettem ki az előtető alá ezzel az antennával.
A másik két háznál 1db 5m-es Repeater és 1db 5m-es mezei USB A-B kábellel lett megoldva a vevő kihelyezése, nagyobb nyereségű antennával, szintén WN722N-es vevővel. Legyenek ők a 3-as és 4-es pont.

Egy gyors kézzel készített rajz, mi hol is helyezkedik el: Kép
Szeretném megszüntetni az USB-s vevőket, és fixre normálisan kiépíteni a rendszert. Legfontosabb lenne először is a 2.es pont kiépítése, az van napi használatban.

Van egy Linksys WRT54G V5 routerem DDWRT Micro -val vértezve, ami jelenleg pihen.
Illetve, AP-nek ezt az eszközt néztem még ki.

Mielőtt megköveznétek, teszt jelleggel üzemelt most 2 hónapig a dolog, és szeretném rendesen megvalósítani, kiépíteni ezt. :R

Első lépésként a 2-es pontot szeretném fixre megvalósítani.

Ebben kérném szépen a segítségetek!

Eszközök adottak : TL-WR941 Router gyári szofttal, Linksys WRT-54G V5 DDWRT Micro-val, Kryon Yagi 8m tábellel.

(#28610) mezis válasza lajos10 (#28607) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

Nézz szét az InSSIDer-el az éterben. Lehet, hogy keresned kell egy másik csatornát.

mezis

(#28611) LordX válasza #24650752 (#28606) üzenetére


LordX
veterán

LMGTFY

[ Szerkesztve ]

(#28612) jakuzza


jakuzza
csendes tag

Sziasztok!
Lehet,hogy elég amatőr a kérdésem,de nem igazán vagyok hozzáértő(szóval nézzétek el nekem...)!
A kérdésem,amire véleményt várnék:hogy egy wifi usb adapter pc be dugva ugye,tudja e továbbítani a kábelnetes pc netét wifin keresztül pl. telefonra,vagy pda-ra?(router nélkül persze)

Előre is köszi a segítséget!

(#28613) Csaszykj válasza jakuzza (#28612) üzenetére


Csaszykj
aktív tag

Az USB-s wifi - az vevő, tehát nem tud adóként üzemelni.
Router kell ehhez, amit te is szeretnél megvalósítani.

(#28614) LordX válasza jakuzza (#28612) üzenetére


LordX
veterán

Ha képes AP-ként működni, akkor tud, csak fel kell konfigurálni a gépet, hogy kvázi routerként is működjön.

(#28615) And válasza jakuzza (#28612) üzenetére


And
veterán

1.) Connectify, szoftveres AP megoldás. Egyes kliensekhez gyárilag is jár ehhez hasonló szoftver, de nem túl gyakran. A Connectify sem feltétlenül kompatibilis az összes kliens-típussal, de a gyakoribb chipsetekkel rendelkezőket azért biztos ismeri.
2.) Ad-hoc mód: ezt minden kliens eszköz támogatja (AP vagy router nélküli közvetlen vezeték nélküli kapcsolatot tesz lehetővé a kliens eszközök között), ha a telefon / PDA is, akkor akár a Windows-ba épített internet megosztó szolgáltatással ([link]) is működik.
3.) Legtisztább (géptől független és hosszabb távon jóval kifizetődőbb) megoldás: wifi router.
Mod. #28613 Csaszykj: :(. Még jó, hogy a hálózati forgalom kétirányú, így egy kliens-eszköz pont annyira ad és vesz is, mint egy router vagy AP.

[ Szerkesztve ]

(#28616) jakuzza válasza And (#28615) üzenetére


jakuzza
csendes tag

Köszönöm sokat segítettél! :R

(#28617) lajos10 válasza mezis (#28610) üzenetére


lajos10
csendes tag

Szétnéztem az éterben a programmal, és valóban túlzsúfolt. Hogy tudok csatornát váltani és ezzel elkerülhetem a fentiekben leírt problémát? Még egyszer hangsúlyoznám, nem vagyok jártas a dolgokban ezért kérlek egy laikusnak is megérthető módon mond el,hogy lépésről lépésre mit tegyek! Ha ez sem segít mitől lehet,hogy most is csak akkor bírtam kapcsolatot teremteni a saját hálózatunkkal,ha előtte egy tetszőlegesen a listából kiválasztott router jelére próbáltam fellépni. Abban a pillanatban átváltott a saját routerre és autómatikusan csatlakozott is, és a csatlakozás pillanatában az eltelt idő már megint több percel ezelőtti csatlakozási időt mutatott. De addig mégsem volt netem!! Megőrülök tőle. Például ha nem találnék másik hálózatot akkor ezt a "trükkös" csatlakozást meg sem bírnám csinálni,mivel akárhányszor próbálok csatlakozni a sajátoméra mindig sikertelen lesz! :W :W :W

(#28618) lajos10


lajos10
csendes tag

Sziasztok!
Azt elfelejtettem megírni, hogy a hálózatomat a szomszédom is használja, megadtam neki a jelszót,így ő is bármikor fel tud lépni, de ugyanezzel a hibával találja magát szemben! Vagy talán pont ez a baj,hogy többen is használjuk? Bocs ha hülyeségeket kérdezek,de én már egy kicsit elavult vagyok a dolgokhoz, az én időmben a P2 volt a királyság! :D :D

(#28619) Csaszykj válasza And (#28615) üzenetére


Csaszykj
aktív tag

Minden nap tanul valamit az ember ahogy szokták mondani, köszönöm a felvilágosítást. :R
S így hogy olvasom amit írtál, s értelmezem, helytelen volt a hsz.-em. Elnézést.

Esetleg az én kérdésemmel kapcsolatosan? :R

[ Szerkesztve ]

(#28620) And válasza Csaszykj (#28609) üzenetére


And
veterán

Nem teljesen világos az a koncepció, amit az antennák esetén követtél: miért nem a központi megosztó routerhez telepítettél körsugárzót, és a kliensekhez irányított antennát?
"a 941N-en lecseréltem a 3db gyári antennát 2db nagyobb nyereségűre, és 3.-nak ezt tettem rá"
A másik, ami ezt az első routert illeti, hogy mostanában hetente többször is kell leírni (de úgy látszik, mindhiába): nem 'osztjuk meg' az antennákat! Ha kültéri (akár körsugárzó, akár irányított) antennát kötsz rá, akkor a többit le kell szedned róla! Így lényegében a két úgymond nagyobb nyereségűre cserélt antennát tökéletesen felesleges volt rátenni. Egy router csak egy területet láthat el, vagy a kültéri linket szolgálhatja ki, vagy beltéren adhat lefedettséget, de a kettő egyszerre nem megy! Amúgy is, a TL-WR941N egy 300 Mbps-es (MIMO-s) router, ami ide erősen felesleges, mert (egyetlen kültéri antennával és nem n-es / MIMO-képes kliensekkel) nem tudod kihasználni ezt a képességét.
Szóval én inkább az 1-es helyre telepítenék egy nagyobb nyereségű (8-10 dBi-s, még kezelhető méretű kültéri!) antennát, a kliensekhez meg irányítottat. Utóbbiak tiszta rálátás esetén lehetnek kisebb kivitelű panelek, vagy yagi-k is. Azt a Kryon nevezetű förmedvényt viszont inkább nagy ívben kerüld el: tudom én, hogy viszonylag olcsó, de ahhoz képest, hogy egy rakás sz@r (és ezt saját tapasztalatból írom), már nem is annyira tűnik jó vételnek. Egy nagy nulla, a nyeresége töredéke lehet a specifikáltnak, a kivitele pedig annyira igénytelen, hogy az már fájdalmas.
Az a Wistron kliens/AP eszköz éppen megfelelő lehet, és ahhoz képest, hogy nem túl ismert, még a DD-WRT is támogatja.

(#28621) mezis válasza lajos10 (#28618) üzenetére


mezis
nagyúr

Jó lenne , ha tudnál egy képernyőképet csatolni (ScreenShot) 2.4 GHz Channel módban.

Nem lesz könnyű megoldanotok, mert a szomszdodnál meg egészen mások lehetnek a zavarók.

Olyan csatornát kellene keresni, ahol gyengébben jönnek a többiek.

A ruoter kézikönyve elérhető (ha nem, mi a WiFi router pontos típusa) ?

"az én időmben a P2 volt a királyság!" Oda se neki. Az én időmben meg a PDP-8. A Commodorok, ZX Spectrumok csak később jöttek...

mezis

(#28622) dethroner válasza Fecogame (#28608) üzenetére


dethroner
veterán

Sajna fix ip-vel sem megy mixed módban. :(

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#28623) lajos10 válasza mezis (#28621) üzenetére


lajos10
csendes tag

Szia. Most kapcsoltam be a gépet, Most tökéletesen csatlakozott a Routerhez autómatikusan. Ugyanígy későeste is fellépett magától. Nem értem, hogy napközben miért nem megy ez ugyanígy? Lehetséges e hogy most nem igazán zavarja a többi hálózat,mert hajnalban és késő este nem igazán használja senki a gépét? Talán ez lehet a megoldás mert most valóban gyengébben látom a többi gépet.A router NETGEAR M814 V3, nem egy mai darab de eddig tökéletesen dolgozott. Ha csatornát kell váltani leírnád nekem hogyan kell ezt csinálni és nekem is meg a szomszédnak is mit kell átállítania? Bosszantó ez a szakaszos hiba,mert soha nem szerettem azt amikor valami vagy működött vagy nem. Kíváncsi leszek ha napközben indítom be újra gépet mi lesz az autómatikus kapcsolódással,vagy megint lehet játszadozni a régebben leírt módon történő csatlakozási kisérlettel. Válaszod előre i megköszönve, üdv.: Lajos :)

(#28624) dethroner válasza dethroner (#28622) üzenetére


dethroner
veterán

Na, megvan a bibi. Rejtett ssid-t használok, és így a telefon csak g-n tud csatlakozni.Viszont publikusra téve, és a telefon által megadott pin kóddal qss-n "only n" módban is csatlakozik.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#28625) bacus válasza dethroner (#28624) üzenetére


bacus
őstag

A rejtett SSID egyébként sem védelem (talán régebben a win felhasználók ellen az volt), de "elvileg" bármilyen eszköznek kell tudjon kapcsolódni BSSID-n is.

Hagyd nyugodtan hogy látszódjon a wifi, ha lehet wpa2-t használni vele, az elég védelem, ha valami miatt wpa kell, abban is meg lehet bizni. (ezek csak brute force-al törhetőek, ha elég hosszú a jelszó, és nem valami komolytalan rád jellemző karakterlánc, akkor ezt nem törik meg. A fiam általános iskolájában most áll a bál, mert az iskolai wifi a számtech tanár gyerekének a neve volt, aztán csodálkoztak, hogy a diákok a netezéssel megették a sávszélt)

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#28626) dethroner válasza bacus (#28625) üzenetére


dethroner
veterán

Wap2, rejtett ssid, mac szűrés, wireless hatótáv minimálra állítva. Az ember megteszi, amit a lehetőségek engednek :)

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#28627) bacus válasza dethroner (#28626) üzenetére


bacus
őstag

mit sem ér egy szar jelszóval. :)

és pár wep hálózatot már kinyitottam, csak azért, hogy bebizonyitsam, hogy az nem védelem, eléggé elképedtek, de én is, mikor láttam hogy a jelszó sokszor 1234567890 vagy ugyanez készer, stb.

A rejtett ssid nem ér semmit, a mac szűrés is önmagában nem ér semmit, csak akkor, ha nincs dhcp és összerendeled a mac cimet az IP cimmel. :) Amikor belehallgatsz egy wifi forgalmazásba, ott látod a mac cimeket ugyanis.

Én is használom, de főként a gyerekeim haverjai ellen jó, mert az otthoni "vendég" wifim nem fér pl a tvhez, vagy a nyomtatóhoz, meg sávszélessége is korlátozott, de hiába próbálkoznak a másik wififel, arra nem tudnak csatlakozni még a jelszó ismeretében sem. (egyelőre..)

[ Szerkesztve ]

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#28628) vikcsi


vikcsi
aktív tag

Mniden routert lehet station és AP módra állítani?

ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!

(#28629) And válasza dethroner (#28626) üzenetére


And
veterán

Gondolom, WPA2-t akartál írni. Nos amellett a MAC-szűrés és a rejtett SSID valóban nem ér semmit, ezek gyakorlatilag bohóckodás kategóriájú 'védelmek'. A WPA-AES és a WPA2 ma még lényegében törhetetlen, ha a megosztott kulcs értelmetlen és hosszú.
#28628 vikcsi: AP-módot minden wifi router tud, mivel a wifi router úgy jön létre, hogy a vezetékes routerrel összehozunk egy access pointot. Ha a 'station' a kliens-módot takarja (amellyel másik AP-re lehet kliensként csatlakozni), akkor a válasz: nem. Egyáltalán nem magától értetődő, hogy egy wifi-router az AP-n kívül más módokat is támogat. A mai eszközök jó részéről talán már elmondható, hogy multifunkciósak, azaz többféle wifi-módban is működhetnek, de vannak olyanok is, amelyek nem. Ezek egy részére 3rd-party (nem a gyártótól származó) firmware telepíthető, azzal többfunkciósak is lesznek, de ez sem igaz minden típusra.

(#28630) jakuzza válasza And (#28615) üzenetére


jakuzza
csendes tag

Sikerült létrehozni
próbáltam a connectify programot is,meg az ad hoc módot is,de valamiért nem csatlakozik a telefonom.Felismeri a hálózatot,de azt írja ki folyamatosan csatlakozáskor,hogy:IP cím beszerzése...,és semmi sem történik... :W
Mi lehet a hiba?

(#28631) jakuzza válasza jakuzza (#28630) üzenetére


jakuzza
csendes tag

közben sikerült...balfék voltam--csupán engedélyezni kellett a megosztást a kábelnetnél!

(#28632) LordX válasza dethroner (#28626) üzenetére


LordX
veterán

Csak magad szopatod ezzel. Inkább generálj egy erős jelszót (pl itt).

(#28633) mezis válasza lajos10 (#28623) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

Ha nincs forgalom az interneten, akkor az valóban kevésbé zavar, mivel csak ritkán "szólal" meg, jelezve, hogy létezik. (Én éjszakára ki szoktam kapcsolni, minek fogyasszon és az ilyen reset sem árt.)

Megtaláltam a router kézikönyvét.

Vezetékkel csatlakozol a routerhez, böngészőbe beírod ezt az URL-t. Vagy 192.168.0.1

Login name: admin
Password : password

Hacsak nem állított be mást már valaki. A "Smart Wizard"-ot valahogy át kell ugranod. (Egyelőre nem kellene elrontani az internet kaőcsolatot. ;] )

Megkeresed a "Wireless Settings" menüt és a Channelt itt állíthatod be. Apply-al véglegesíted a választást.

Szomszédodnak semmit sem kell állítani, még ha kapcsolatban volt is, a számító gépének "követni" kell a változtatást.

InSSIDer-el találtál "lyukat" az éterben ?

mezis

(#28634) #24650752 válasza LordX (#28611) üzenetére


#24650752
törölt tag

:(
Ezeknek az oldalaknak a javára már ráakadtam, s azért kérdeztem, talán valaki kapásból tud egy "extra" alacsony profilú kártyát vagy adaptert. Viszont adtál egy ötletet a riserekre, hátha találok nekem megfelelőt. :R

(#28635) lajos10 válasza mezis (#28633) üzenetére


lajos10
csendes tag

Szia. A gyári beállítása a 11-es csatorna volt. Átállítottam a legutolsóra azaz a 13-ra. Elmentettem, gép újraindít és láss csodát automatikusan csatlakozott másodpercek alatt! Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hogy tényleg a környezetemben lévő többi hálózat is azon a csatornán dolgozik,mint amin az enyém volt gyári beállítással. Az InSSID-vel is látszódott,hogy "lyuk" csak azon a frekvencián van amire most átállítottam. Remélem ez az egyszerű beállítás megoldotta a gondomat. Ha már fent voltam a router agyában átállítottam a gyári felhasználó nevet és a gyári jelszót is, biztos ami biztos. Szeretném megköszönni az eddigi segítséget, és hogy időt szántál egy hozzá nemértőnek a megsegítésére. :C . Mivel most hajnal van, nyugodt csak akkor leszek,ha napközben amikor csúcsidő lesz a hálózatokon ,akkor is működni fog a dolog, mint most amikor körülöttem "csend" van az éterben. Ha mégis jelentkezne a megszokott hiba hírrel leszek, és bízok abban, hogy kapok még némi segítséget. :)

(#28636) mezis válasza lajos10 (#28635) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!
Nekem is nagyon idegen volt sok évvel ezelőtt, amikor megszereztem az első WiFi routeremet -még a SULINET kezdetén.
Ha a titkosítás nem WPA2/PSK AES, akkor azt is ilyenre kellene állítani, de ilyenkor már a szomszédodnak is dolgozni kell.
Az InSSIDer-el nála célszerű szétnézni az éterben. Remélhetőleg nála is javult ezen az új csatornán. A "Time.." megjelenítéssel pedig lehet jobb helyet keresni a router antennájának, illetve a laptopnak. Akár 5-10 cm is sokat jelenthet !

mezis

(#28637) gyuri86


gyuri86
tag

Sziasztok.
Wifi router-t keresek, kis irodai alkalmazásra. Max terhelés esetén 25-30 fő csatlakozna rá, de ez igen ritka lesz mivel vezetékes hálózatot használunk főként.
2 szintes iroda, ~400m2-t kellene lefedni, gondolom egy eszköz nem lesz elég. Mit tudnátok ajánlani értelmes anyagi keretek között?!

[ Szerkesztve ]

(#28638) Gubek-Einste válasza gyuri86 (#28637) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Pontosan mit értesz értelmes anyagi keretek között?
Ide már nem jó egy SOHO kategóriás eszköz, valami komoly cuccra lesz szükség.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#28639) Nagynozi


Nagynozi
aktív tag

Sziasztok! Már a múltkor feltettem egy kérdést, hogy mennyi internet sebességet tud a router átvinni adott körülmények között. A tp-link routerem ( TP-Link TL-MR3420 ) elviekben 300mbit/s-ot tud átvinni, de 120 megás netből, még a router közvetlen közelében is csak 13mbit/s jön át. Bátyám lakásán 25 megabites internetet egy SMC tipusu router 100% ban átviszi. Mi az ami problémát okozhat? A ház legtávolabbi pontján is csak -56 dbm a jelveszteség!

[ Szerkesztve ]

(#28640) Gubek-Einste válasza Nagynozi (#28639) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

1; Ezzel a router kb 60-70 megát tud NAT-ol így alkalmatlan a 120-as net kihasználásához.
2; Milyen ellenoldal van használva?
3; Mutass egy inSSISer képet a környezetről?
4; Próbáld végig az összes csatornát.
5; Hogy máshol, más eszközzel milyen eredmény van az teljesen irreleváns.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#28641) Nagynozi válasza Gubek-Einste (#28640) üzenetére


Nagynozi
aktív tag

Most a munkahelyemen vagyok, képet nem tudok mutatni, de ha jol emlékszem az én wifi jelem " picit összeakad" a szomszéd wifi-jének jelével. Azzal tisztában vagyok, hogy 120-at nem tud átvinni, de egy 50-60 jól jönne/ a családban úgy is 5en használjuk sokszor a netet! Illetve ha tudsz ajánlani nagyobb teljesitményű routert kérlek írd le!

[ Szerkesztve ]

(#28642) nemma


nemma
addikt

Sziasztok!

PC-n próbálok összehozni wifis kapcsolatot egy asus wireless card-dal. Eddig a kártya miatt be sem akart bootolni a Windows, ennek már szerencsére vége.
Az Asus Wlan Control Center felmegy, lát is hálózatot, megy a net, de minden egyes bekapcsolásnál 0xc0000005 hibát jelez, pedig megy rendesen, de azért ez így elég idegesítő. Mit lehetne tenni?
Nincs ehelyett valami normális program?

Köszi nagyon!

[ Szerkesztve ]

(#28643) mezis válasza nemma (#28642) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

BIOS-ban minden rendben ?

Próbálj meg másik kártyahelyet.

Driver, meghajtóprogram rendben ?

mezis

(#28644) nemma válasza mezis (#28643) üzenetére


nemma
addikt

BIOS-t néztem, másik helyet is próbáltam.
Valamit átállítottam és jó lett :)
Köszi a választ!

(#28645) jakuzza


jakuzza
csendes tag

Üdv!
Valaki tudna arra megoldást,hogy a connectify program miért okoz kékhalált (Win-8-on)? Tök jól működik,és más szoftveres megoldást ami klappolna nem ismerek.Szóval aki tud valami hasznosat az ne tartsa magában :)
Köszi előre is!

(#28646) Nagynozi válasza Gubek-Einste (#28640) üzenetére


Nagynozi
aktív tag

Utánaolvasással 40-50 között tudok tölteni, de így is jó, a többi gép is kábé ennyit visz. Szerintem ez a max. köszönöm a segítséget!

(#28647) vikcsi válasza And (#28629) üzenetére


vikcsi
aktív tag

Mi alapján dönthető el, hogy station módban mennek-e? Mert kötnék rá egy másikat, hogy szétossza a netet, ha egy másikról kapja, ami AP módban megy.

ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!

(#28648) alienpapa


alienpapa
senior tag

Sziasztok!
Remélem jó helyre írok! Van otthon 2 gépem. Egy asztali és egy laptop. Tegnap kipróbáltam, hogy működik-e a távoli asztal kapcsolat és belső hálózaton is és külső ip-ról is(miután a routerben a 3398-ra beállítottam a porttovábbítást) hibátlan volt. Közben lejöttem barátnőmékhez, a laptopot hoztam magammal és gondoltam kipróbálom innen is. Felhívtam az otthoniakat, hogy adják meg az aktuális ip címét az asztali gépnek (mivel dinamikus), de valamiért nem működik a dolog. Mi lehet a gond? Talán a barátnőmék routerében kell állítanom valamit? :F

''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.

(#28649) jakuzza


jakuzza
csendes tag

a connectifyprogramtól búcsút mondtam a sorozatos kékhalálok miatt...

Viszont mikor virtuális wifi hálozatot hoznék létre ezt az üzenetet kapom:
Nem lehet elindítani az állandó hálózatot.
A csoport vagy erőforrás nincs megfelelő állapotban a kért művelet végrehajtásához.

Na ilyenkor mivan?ötlet?

(#28650) Fecogame válasza jakuzza (#28649) üzenetére


Fecogame
veterán

Próbáld meg itt feltenni a kérdésed.

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.