Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Windowsos tablet topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#14251) profit válasza UHHH (#14249) üzenetére


profit
junior tag

Ez szenzációs. A Medion saját lapján 2 év garit emlegetnek. Az Aldinak köszönhető a több. Három év alatt szinte biztosan tönkremegy. Ha mégsem, teljességgel megérte a vétel.

(#14252) rhcp156


rhcp156
csendes tag

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni
Modecom 8010 tablet Windows10 op rendszer
Szerettem volna alaphelyzetbe állitani a windowst de nem engedi
Kevés a szabad hely a művelethez
Már mindent töröltem amit tudtam így sincs elég hely
Prôbáltam rátenni Windowson 8 at USB ről de miután bebootol usbről el is indul rendben a telepítő de nem müx az érintőképernyő (egyébként működik)nem tudok a továbbra nyomni .
Baromi idegesîtő
Nem tudom lecserélni a Win10 et de még alaphelyzetben sem tudom állítani
Valami megoldàst tud vki
Köszönöm

(#14253) molnartom válasza rhcp156 (#14252) üzenetére


molnartom
aktív tag

A pontos típus Modecom Freetab 8010? Ha igen nekem van lementve eredeti 8.1, ha érdekel.

(#14254) rhcp156 válasza molnartom (#14253) üzenetére


rhcp156
csendes tag

Köszönöm érdekelne,de hogy telepíteni fel,ha nem müx az érintőképernyő? Vagy rendszervisszaállítás korábbi verzióra módszerrel gondoltad?

[ Szerkesztve ]

(#14255) qqcqqc válasza rhcp156 (#14254) üzenetére


qqcqqc
őstag

usb-s egér talán?
Egy hubbal sok dolgot rá tudsz csatlakoztatni.

(#14256) rhcp156 válasza qqcqqc (#14255) üzenetére


rhcp156
csendes tag

Prôbáltam USB egér USB billentyűzet bluetooth billentyűzet mind müx de csak miután felállt a windows

(#14257) profit válasza rhcp156 (#14256) üzenetére


profit
junior tag

Az egeret nem tudom, a billentyűzeteknek működnie kellene bekapcsolástól azonnal. Biosban is. Ha be van állítva a BIOS-ban, hogy bekapcsoláskor világít a NumLock billentyű, akkor tudhatod, mikor működik. Ezúttal a bekapcsolás első jele szokott lenni. Megpróbálhatnád egér nélkül.

Vett már valaki az Aldiból Medion Akoya E2228T notit?

Az lenne a kérdésem, hogy tabletté hajtva elforgatható-e a kijelző álló módba is. Egyre jobban tetszik ez a gép.

[ Szerkesztve ]

(#14258) erahurka válasza profit (#14257) üzenetére


erahurka
félisten

Vicces lenne ha nem működne az álló mód :DDD

(#14259) profit válasza erahurka (#14258) üzenetére


profit
junior tag

Vettem egy ilyet. Köszönöm az ajánlást! A 3 év garancia valósággal kényeztet, és egyébként is megfelelő paraméterekkel rendelkezik. A srác még eldönti, melyik noti lesz majd az övé. Ha ezt választja, nyugodt lehetek.
Nem derült ki egyértelműen a leírásból, saját hálózati töltővel működik, 3amperes gyors. A két USB port ezért szabad egyéb feladatokra. Igazságosan eloszlanak a gép két oldalán, ahogy a sztereó hangszóró is, mely elég hangos. Van microSD olvasó, ami praktikus, és az egyik USB az 3.0 gyors kapcsi. Van nagy jack hangport is, a másik oldalon miniHDMI.
Letelt már a vásárlás után ajánlott 8 órás be-nem-kapcsolási időszak is. A ClearType betűk beállításakor tapasztalok különbséget a QuadHD felbontáshoz képest. A legszebbnél szándékosan egy kicsit vastagabbra konfiguráltam, hogy a kisebb betűk is könnyen olvashatók legyenek. A fotók valami miatt nagyon szépen jelennek meg itt a FullHD-n is. Ezen meglepődtem, némiképp ellentmond az elméletnek. A filmek kitűnőek, itt sem érzékelek különbséget.
A nyelv: a telepítéshez angol, német, kínai és még 2-3 nyelv közül kell választani. Utána természetesen magyarra állítható minden annak rendje és módja szerint. A billentyűzet tökély, hosszú ű és í is van, könnyű nyomáspont. Van numerikus klaviatúra is a funkcióbillentyűvel. A Delete gomb is funkcióbillentyűvel hozható működésbe. Gyors a hangerő-, fényerőváltás. Van printscreen meg minden.
A gép kihajtáskor felajánlja, hogy automatikusan átálljon-e tablet módra, vagy csak rákérdezzen. A pontos touchscreen szinte fölösleges a nagy, tökéletes egérpad mellett, amin ujjlenyomatolvasó is van. A kijelző nem tölti be teljesen a képernyőt, marad alul egy háromcentis üres sáv. Ehhez képest a káva elég keskeny, 1cm ha van. Billentyűzettel együtt jó így az elhelyezés, de tabletté kihajtva kicsit béna. A túl vékony kávánál alig lehet megfogni, az egyik oldal pedig optikailag vastag. Egyébként a zsanér bírni fogja, erős és sok helye van.
Valahogy úgy érzem, jó stabil masinán pötyögök. Laptop hatása van, a mérete is ezt érezteti, csak a súlya ultrakönnyű. A 9 óra üzemidő és a csekély súly, vékony kialakítás tetszett meg. A súlya táskában hordozva tényleg baráti, de pl. a billentyűzet sarkánál megfogva emelni a 110 fokban kihajtott kijelzővel az erőkarnak köszönhetően már nem olyan könnyű.
Ajánlom a gépet, mert - ismerve az Aldit - az érték/ár arány felülmúlhatatlan, és a 3 év garancia is a minőséggel konvergál. Bízom benne, hogy kevesebb gondunk lesz hosszú távon, és több jól működő gépünk.
A kínai árusok sok fejfájást tudnak okozni garancia nélkül, amivel együtt az árelőnyük már csak látszólagos. Az alapvető digitális szükségleteink kielégítését inkább bízzuk megbízható, hosszútávu partnerekre, akik nemcsak a vásárlás pillanatáig vesznek bennünket emberszámba. Jobb a kínai áru előszűrését egy vevőorientált európai kereskedőre bízni. Az ALDI egyébként az élelmiszert is ellenőrzött körülmények között gyártatja, így kiszűri a meglepetéseket, és a saját márkás cuccainál 1,2-5% körüli árrést alkalmaz csak. A technikai akciókon sokszor nem számít fel hasznot, csak saját neve alatt közvetíti a válogatottan jó ajánlatokat, előnyös feltételekkel.

A Medion honlapját találtam egyébként egy gépet, az S4219-est, mely már igazi laptop, de 299 euró az ára, magyarul ugyanennyi, és a szállítás ingyenes. A súlya fél kilóval nehezebb, az üzemideje csak a fele, de egyébként azonos specifikációk mellett a Win10 4GB 64GB kiegészíthető plusz 2,5" merevlemezzel :Y a készülékházban. Valamikor HDD nélkül, máskor 500 gigás HDD-vel szállítják, 2 év garanciával a Mediontól. Persze bármekkora HDD tehető bele, lehet 2 terás géped is (plusz 64GB SSD). Dögös ajánlat, ez volt az E2228T versenytársa az azonos ár miatt. Nálam most a 9 óra üzemidő :R , 3 év gari és a tabletszerű kis súly győzött.

[ Szerkesztve ]

(#14260) profit


profit
junior tag

A Medionnál javítom, hogy magyarra állítható a billentyűzet, de a rendszer marad angol/német/kínai/holland/francia egyike.
Tükröződésmentes üveget (vagy laptopnál elég a fólia is) fogok rá keresni.
A micro SD olvasó bármilyen nagy kártyát elfogad.
A kijelző nemcsak tabletté hajtva, hanem bármikor forgatható. Tabletté hajtva a billentyűzetet persze lekapcsolja.

[ Szerkesztve ]

(#14261) erahurka válasza profit (#14260) üzenetére


erahurka
félisten

Jól hangzik. Ha a billentyűzet tud magyar nyelvet az meg már bőven elég. Kérdés hogy mennyire lesz tartós.

(#14262) jonnyjoker01 válasza erahurka (#14261) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Ha vigyázik rá, nem lesz gond a három év garancia miatt :)

Üdv. Johnny

(#14263) profit válasza jonnyjoker01 (#14262) üzenetére


profit
junior tag

Igen :D

Azért erre reagáljatok:
A Medion honlapját találtam egyébként egy gépet, az S4219-est, mely már igazi laptop, de 299 euró az ára, magyarul ugyanennyi, és a szállítás ingyenes. A súlya fél kilóval nehezebb, az üzemideje csak a fele, de egyébként azonos specifikációk mellett a Win10 4GB 64GB kiegészíthető plusz 2,5" merevlemezzel a készülékházban. Valamikor HDD nélkül, máskor 500 gigás HDD-vel szállítják, 2 év garanciával a Mediontól. Persze bármekkora HDD tehető bele, lehet 2 terás géped is (plusz 64GB SSD).

Itt lóg egész nap a gépemen a külső HDD, bizony klassz az a gép is. Tök jó különben a nagy USB. Jó elhagyni a micro USB érintkezési bizonytalanságait.

(#14264) erahurka válasza profit (#14263) üzenetére


erahurka
félisten

Meghajtja a kisgép a külső vinyót is ezek szerint? :Y Lehet kéne vennem egyet, csak attól félek nem használnám ki.

A nagyobb noti dologra: én ilyen hardverrel rendes laptopot nem vennék, ez az x5 tabletbe elmegy filmet nézni, böngészni nem túl sok lappal, de teljes értékű notinak szerintem kevés.

(#14265) profit válasza erahurka (#14264) üzenetére


profit
junior tag

Hát persze :DD nemcsak sétáltatja.

Attól függ, mire használod. A legbivalyabb játékokra? Azonkívül mire nem elég?

(#14266) erahurka válasza profit (#14265) üzenetére


erahurka
félisten

20 lap Chrome-ban, amiből egy Twitch stream meg egy Youtube videó. Kétlem hogy az x5 ezt flawless kezelné. De ha az ember tényleg csak egy nagy tabletet akar akkor elég lehet alá. Úgy vagyok vele hogy 150-ért már van Core i3-as laptop, akkor már az legyen és 6 év múlva is használható lesz. Mondjuk nekem a notim a fő gép, lehet ezért vagyok ilyen kritikus ebben a témában.

(#14267) profit válasza erahurka (#14266) üzenetére


profit
junior tag

20 lapon 20 youtube lazán elmegy, streamen még nem játszottam. A játék volt mindig is a hardverigény teteje a kommersz gépeknél. A gamer laptopokhoz biztosan értesz, tálalsz is jót. Sok FullHD alatt van, sok max. FullHD-n.
Az ilyen dolgok miatt erősödik vissza a Windows. Tartok tőle, az android visszaszorul tablet piacon. A telefonokat meghódították, de a nagyobb gépeket is telefonként kezelik. A kisebb Wear kütyük jó része is katasztrófa. Ki hinné... A Linux a windows ellen lett kitalálva. Sajnos nem feltétlenül jelenti, hogy jobb gépeket gyártanak vele, hanem csak annyit, hogy telepítéskor beletöröl a windowsba..

[ Szerkesztve ]

(#14268) erahurka válasza profit (#14267) üzenetére


erahurka
félisten

20 lapon 20 youtube lazán? 😱

(#14269) profit válasza erahurka (#14268) üzenetére


profit
junior tag

Fele ilyen erős gépnek sem kottyanna meg.

(#14270) luciferk


luciferk
senior tag

A Lenovo miix 320 tablet akkuja hány mAó-rás lehet? mert csak az olvasható, hogy közel 10 órát tud üzemelni

(#14271) pècsimunkás válasza luciferk (#14270) üzenetére


pècsimunkás
addikt

Érdekes , néztem magyar , angol , német oldalon ,és nem írják sehol .

Szerk.:33 Wh [link]

[ Szerkesztve ]

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#14272) luciferk válasza pècsimunkás (#14271) üzenetére


luciferk
senior tag

A 33 W/h-ot láttam én is, hogy 33W-tal terhelhető az akku, de úgy néz ki, hogy titok az akku kapacitása vagyis hány mAó-ra megy bele.

(#14273) pècsimunkás válasza luciferk (#14272) üzenetére


pècsimunkás
addikt

8400 lehet kb .

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#14274) pècsimunkás válasza luciferk (#14272) üzenetére


pècsimunkás
addikt

Bocs elírtam az előbb , 8900 - mAh .

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#14275) profit válasza pècsimunkás (#14271) üzenetére


profit
junior tag

Az egy 6600mAh akku lesz. Hogyan jön ki belőle 10 óra? Kikapcsolva?

Érdekes, hogy a Windows tabletek rendre tovább bírják az androidos mezőnynél. Mégiscsak összehozták.

(#14276) Bogyó bá' válasza profit (#14275) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Nekem 320-am van, a fullHD-s verzió: a 10 óra túlzás, de 25% fényerőn, WiFi-s böngészéssel, e-book olvasással a 6-7-8 óra valós üzemidő simán összejön.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#14277) luciferk válasza Bogyó bá' (#14276) üzenetére


luciferk
senior tag

Milyen böngészőt használsz? mert az edge, Chrome, Firefox eléggé terheli a procit ami az akku időt csökkenti.

(#14278) AxBattler válasza luciferk (#14277) üzenetére


AxBattler
félisten

És melyik nem? :F

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#14279) erahurka válasza AxBattler (#14278) üzenetére


erahurka
félisten

Az Edge sokkal energiatakarékosabb mint a chromium engine-t használóak.

(#14280) profit válasza erahurka (#14279) üzenetére


profit
junior tag

És az IE? Egész tűrhető az Edge, de vajon a felső két csík nem tud eggyé, vékonnyá alakulni?

(#14281) AxBattler válasza erahurka (#14279) üzenetére


AxBattler
félisten

Ő azt írta:
"mert az edge, Chrome, Firefox eléggé terheli a procit ami az akku időt csökkenti."

Ezért kérdeztem, hogy ezeken kívül melyik az a böngésző, amelyik nem terheli a rendszert? :U

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#14282) hasman


hasman
tag

Üdv!

Segítségeteket szeretném kérni:
Olyan tablettet kell keressek ami a következő paramétereknek megfelel:
- windows
- usb port
- aktív hűtés
- sim kártya kezelés

A gép távoli asztalra lenne használva külföldön egy külső modult kellene néha ellenőrizni ami windows környezetben érzi jól magát, lényeges hogy ellenálló legyen a hőnek (ezért az aktív hűtés)
méretre minél kisebb annál jobb lenne (de ez sem lényeges igazából), hogy könnyen el tudjuk helyezni. minden egyéb paraméter kb felesleges. 64 gB nem ártana, de ha 32 az sem probléma.
Ha pl simkártyán keresztül ébreszteni lehetne az sem lenne egy rossz dolog...
Nem tudom létezik-e ilyen, és milyen árban.
Segítségeteket előre is köszönöm.

(#14283) erahurka válasza AxBattler (#14281) üzenetére


erahurka
félisten

Elnéztem, bocsánat! :R

[ Szerkesztve ]

(#14284) weres78


weres78
senior tag

Üdv!

USB mikroszkóp mellé keresek Windows tabletet. A legegyszerűbb erre a célra megfelelő modell elegendő. Nem lesz játék, semmi extra. Viszont szeretnék megbízható modellt, ebben kérném a segítségeteket!

A mikroszkóp percekig megy majd róla, fhd felbontáson. Nem kell nagyon szuper, vagy nagy kijelző. Gyakorlatilag a legkisebb is elég már...

(#14285) ::djuice::


::djuice::
csendes tag

Sziasztok!

Milyen windowsos 8-10"-os tabi ajánlott ma úgy 50 ezerig, akár használtként is ami jobbnak mondható?
:R

(#14286) Bogyó bá' válasza ::djuice:: (#14285) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Ami normális (4 GB RAM, 64 bites Windows, az ennél sokkal többe kerül - igaz, van egész jó billentyűs dokkolója is). A 8"-osak gyakorlatilag kihaltak....

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#14287) ::djuice:: válasza Bogyó bá' (#14286) üzenetére


::djuice::
csendes tag

Használtan van 50-ért már a linkelt tip.
Akksija hogy bírja? Lehet cserélni vajon vagy fix?

(#14288) kovacs65 válasza Bogyó bá' (#14286) üzenetére


kovacs65
senior tag

Mit linkeltél?

Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?

(#14289) pècsimunkás válasza ::djuice:: (#14285) üzenetére


pècsimunkás
addikt

Nem tudom szállítanak - e Magyarországra : [link]

Nèmet kollègáimat kèrdeztem az Odys cuccokról , jó vèlemènnyel vannak róluk. Èn egy Odys kis hangfalat rendeltem , 15 euróèrt unokahúgomnak , az nagyon szèpen szól. Szebben , mint az èn jóval drágábban hangfalam.

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#14290) Bogyó bá' válasza kovacs65 (#14288) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

4GB / 64GB / FullHD Miix 320 volt billentyűs-touchpad-es dokkolójával, bruttó 88 ezer forintért. Nem tudom, hogy tegnap óta hova tűnt.... :F

Jé, megint működik a link! :K

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#14291) erahurka válasza Bogyó bá' (#14290) üzenetére


erahurka
félisten

És te vásárolnál a Kandertől? :F

(#14292) Bogyó bá' válasza erahurka (#14291) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Szerintem igen:

"Minden termékünkhöz gyártói garanciajegyet adunk."

"2-5 munkanapon belül leszállítjuk a megrendelt termékeket. A szállítást a GLS futárszolgálat végzi. Szállítási díj bruttó 30.000,-Ft alatt 500,-Ft. felette díjtalan Magyarország területén belül."

Tabletet nem vettem még külföldről, de a Xiaomi Redmi 4X telefonomat pl. a szlovákiai Eustockról rendeltem, magyar ÁFÁ-s számlával, magyar (és magyarországi szervizbe szóló) garijeggyel kaptam egy hónapja.

EU-n belül van, miért ne?

szerk: de egyébként nem ajánlgatni akartam ezt a boltot, csak jeleztem a kérdezőnek hogy egy "normális, jól felszerelt, márkás" windowsos tablet nem 50 ezer forintba kerül....

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#14293) profit válasza weres78 (#14284) üzenetére


profit
junior tag

Régebbi laptop is elegendő lehet hozzá. Mi azzal kezdtük. Nem rendszerigényes dolog, de pár cucc azért kellhet.

A megbízhatóság mellett szükséged lesz nagy USB portra, mellette töltésre. Ha menteni akarod, elegendő belső tárhelyre vagy még egy micro SD tárhelyre, esetleg külső vagy belső Hdd helyre is.

Megbízható az, amivel jók a tapasztalatok és stabil a garancia. De neked a fentiek is kellenek. Nem nagyon tudom abbahagyni az ALDI ajánlását a 3 év garis Medion gépekkel, de a többiek majd ajánlanak mást is.

A mikroszkópok felbontása egyébként nem nagy, ezért ennek megfelelő kisebb kijelzős gép is jó lehet. Vagy épp elősegíti a megtekintést egy nagyobb kijelzős gép szép képpel. A tükröződés a képekkel történő hosszabb bíbelődés esetén szintén ellened dolgozik.

[ Szerkesztve ]

(#14294) weres78 válasza profit (#14293) üzenetére


weres78
senior tag

Nagyon köszönöm a választ! :R

(#14295) erahurka válasza profit (#14293) üzenetére


erahurka
félisten

Az Aldis gépet már nem hozza be az oldaluk, valszeg elfogyott. Hát akkor nem lesz ilyenem. :DDD

Ha eltelt néhány hónap írnál majd róla még pár sort? Hogy hosszabb távon hogy bírja a gyűrődést. Hátha lesz megint valamikor.

(#14296) qqcqqc válasza erahurka (#14295) üzenetére


qqcqqc
őstag

Ezek heti akciók az Aldinál, utána már nem látod az oldalukon. De ha marad valamelyik boltjukban, akkor ott még hetekkel később is megveheted.

(#14297) erahurka


erahurka
félisten

Ez sem tűnik egy rossz darabnak budget kategóriában, bár a 2GB RAM nem túl acélos: [link]

(#14298) Bogyó bá' válasza erahurka (#14297) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

2GB RAM, 32 GB tárhely, 32 bites windows - szerintem ez guriga taknyot sem ér.... :(

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#14299) Somatom válasza profit (#14259) üzenetére


Somatom
veterán

Nagyon tetszik ez a kütyü, csak a procival nem vagyok kibékülve. Nem magával az Atom -mal van gondom (nem akarnék vele videót szerkeszteni), hanem a 83xx -el. Ha 85xx, vagy 87xx lenne, már megvettem volna. A trió legkisebb tagjával az a baj, hogy egycsatornás a ramkezelése, mig a másik kettő már kétcsatornás (6300 vs. 12800 Mb/s). Önmagukban ezek a számok nem sokat jelentenek, de anno volt egy teszt a Cherry Trail családról, és abban az jött ki, hogy az egycsatornás ramkezelés sajnos, szűk keresztmetszet.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#14300) profit válasza erahurka (#14295) üzenetére


profit
junior tag

Tökély.
A kijelzőt összehajtva elérte az egérpad körüli keret, ami minimálisan kiugrik. Vagy a kijelzőn, vagy a fólián nyomot hagyott. Ha veszünk cserefóliát, kiderül, melyiken. Furcsa, mert az utazás alatt, fél napig egy tömött
táskába suvasztva nem produkálta ugyanezt, csak éjjel az ágy mellett összehajtva. Kicsit csodálkozom. Most kipárnázom a kijelző szélét egy csúszásmentes telefon tartópárnácskával.
Egyidejűleg ezt produkálta a másik noti is, és az utazás alatt az sem tette. Valami lenne a szoba klímájában?
Nagyon élvezetes az egy kilócska súly, a stabil portok, átfordítható érintőkijelző, billentyűzet.
A Media Player Classic egyelőre HDMI-vel tévére dugva kijelzi a képet, és maga játssza le a hangot. A HD graphics profilokban mentve felismeri, melyik képernyőre vetít ki, és beindítja az előzőleg az adott képernyőn mentett profilt.
Amúgy minden tökély.

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Windowsos tablet topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.