Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Kuponok....
- Gép1: Renault Kangoo vizhűtő ventilátor fokozatok
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PlayStation CFW, HEN és Homebrew
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikiller
aktív tag
válasz
TYÜTYI2006
üzenetére
Új Win telepítése után érdemes felrakni a Microsoft Visual C++ Redistributable csomagot.
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Ha a Visual C++ kiadások összeszarták magukat valami behatásra és se telepíteni se eltávolítani nem lehet egyszerű módon ezeket, van rá megoldás, hogy helyrehozzuk a dolgot? Keresgélek a neten, de sehol megoldás. Valami repir vagy uninstall tool nincs hozzá? Remélem nem csak a windows reinstall a megoldás. -
btraven
őstag
Van egy csomó Visual C++ Runtime installálva, le lehet ezeket szedni hogy csak 1 maradjon? Valami baj van az ucrtbase.dll-lel, ami ennek a runtime-nak a része. Egy program nem indul el.
Faulting module name: ucrtbase.dll, version: 10.0.19041.3636, timestamp: 0x81cf5d89
Exception code: 0xc0000409
Error position: 0x000000000007286e
[kép] -
válasz
csikosdapro
üzenetére
Én ezt a DirectX csomagot szoktam felrakni, és ezt az all-in-one Visual C csomagot.
-
GEPESZ66
veterán
Újraraktam a rendszert.
Régen volt mar,mikor legutóbb csináltam.
Mit kell meg felrakni,amit a rendszer frissítes nem rak fel?
Pl.Microsift Visual C,DirectX,Java,stb.
Vagy majd ha kell,felajanlja a rendszer a telepítést? -
King Unique
titán
válasz
vakondka
üzenetére
Normál esetben nyilván nem kellene lenni olyan hibaüzenetnek egy megfelelő ISO-fájllal végzett tiszta telepítésnél, bizonyos programok futtatásához szokott szükség lenni Microsoft Visual C++ Redistributable csomagra, utóbbinál reálisabb annak hiányakor az a hibaüzenet.
SSD-knél a kondíció esése nem feltétlen jelent hibát, sőt normál esetben csak az írásmennyiség növekedése miatti elhasználódás mértékét jelzi. Hiba akkor van, ha pl. szektorhibás a meghajtó.
-
King Unique
titán
válasz
vakondka
üzenetére
A "telepítés végén kiírta" és a "friss telepítés után hiányzott a gépemről" eleve ellentmondó állítások, mivel Itt 2 külön dolog, hogy magánál a telepítésnél volt hiányzó fájl, vagy a telepítés után a Windows 10-be bejelentkezve XY program telepítésénél és futtatásánál hiányolta a Windows 10 azt a
vcruntime140.dllfájlt.
Ha az előbbi, akkor tessék megfelelő Windows 10 ISO-fájlt használni a telepítéshez, szükség esetén másik pendrive-ot, stb.
Ha az utóbbi (ez reálisabb), akkor csak a megfelelő Microsoft Visual C++ Redistributable csomagot kellene letölteni és telepíteni (példa). -
vakondka
őstag
Sziasztok,
Tiszta telepítést csináltam pendrive-ról és a telepítés végén kiírta, hogy hiányzik a vcruntime140.dll
Utánanéztem és ez a Visual C++ Redistributable-hez tartozik, ami a friss telepítés után hiányzott a gépemről.
Mi okozhat ilyet? Egy teszt szerint 99%-os az SSD-m, de elvileg ez nem rossz...vagy mégis? -
spleenszuru
őstag
Tehát, ha egy adott applikáció, ami amúgy nem telepítős, csak letöltesz egy zipet, majd futtatod az exet, igazából elindul errorok nélkül, csak éppen nem csinálja azt ,amit kellene neki (semmit), akkor a Visual C++ és a .NET ki is van zárva a hibalistából?
Troubleshoot lépésnek van megadva amúgy a 2 kliens frissítése, csak épp az nincs, mely verziók szükségesek.
A problémás alkalmazásom amúgy a Frosty Mod Manager, és már minden más troubleshoot lépést megpróbáltam.
-
Cs1csó
titán
válasz
spleenszuru
üzenetére
Az MS .NET keretrendszert az UUP Windows telepítő lemez készítőben szoktam bekapcsolni. A Visual C++ pedig innen töltve telepítem: [link]
A DirectX-el nem foglalkozom mert az MSI Afterburner telpiti.A Handbrake is igényel ilyen futtató környezetet keretrendszert a .NET desktop runtime 6-ot. De a letoltooldslon ajánl linket hozzá.
A lényeg hogy mióta így töltöm nem volt még játék vagy profi ami reklamált volna.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Ez ha nem jó helyre jön, bocsi.
Az lenne a kérdésem, hogyan működnek pontosan az alábbiak:
Microsoft Visual C++
.NET FrameworkAzt tudom, hogy egyes alkalmazások/játékok kérik ezeket, de hogy pontosan hogy működnek, nem tudom.
Pl. ha van egy Visual C++ 2022 a gépemen, kell nekem akkor is pl. a 2013-as?
64 bites rendszerre fel kell telepítenem mind a 32, mind a 64 bites telepítővel?
Ugyanez vonatkozik a .netre is.Szimplán telepítsem fel mindből a latest verziót, x86 és x64-et, hogy minden oké legyen?
-
King Unique
titán
válasz
sisi22
üzenetére
MSVCR100.dll Missing or Not Found on Windows [Solved]
Ha nincsen telepítve a szükséges Microsoft Visual C++ csomag, akkor értelemszerűen először telepíteni kellene.
-
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Egy ismerősömnek ezt írja ki a windows, amikor telepíteni szeretné a Visual C++ bármelyik verzióját, valamint amikor törölni szeretné a korábbiakat:
'A használni kívánt lehetőség olyan hálózati erőforráson van, amely jelenleg nem áll rendelkezésre', majd alatta meg lehet adni a pontos útvonalat. No de ez csak egy exe, nincs másik útvonal.Mi lehet a gond és hogy lehet ezt orvosolni? Találkoztatok már ezzel?
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Már csak a kíváncsiság kedvéért is direkt rápróbáltam: naprakész (19043.1266) W10 21H1 + 94-es Edge, az itt említett böngészővédelem bekapcsolva, 7Zip, Opera, Visual C++ installer letöltése eleve ok és csak az SMPlayer-t blokkolta a Defender illetve a Smart Screen, de az utóbbinál a böngészőben a megtartás illetve a mindenképpen tartsa meg lehetőséget választva már letölthető volt a telepítő. Vagyis +1 a másik válaszban leírt tapasztalatra, az az általános és normál működés.

-
King Unique
titán
válasz
kisselandras
üzenetére
Ha rákeresel, akkor elég egyértelmű, hogy a megfelelő (vagy akár mindet) Visual C++ csomagot kellene telepíteni, amiről már itt is volt szó többször.
A másik problémádnál meg ha nem célirányosan lettek beállítva tárolóhelyként az SSD-k, akkor nyilván el kellene távolítani onnan, és utána már használhatók lesznek normál módon, szükség esetén a lemezkezelőben újraparticionálni és újraformázni, stb.
-
D@reeo
aktív tag
SZiasztok,
Keresem, de egyszerüen nem találom az alábbi két telepítőt:
microsoft visual c++ 2015-2019 redistributable (x86) 14.20.27508
microsoft visual c++ 2015-2019 redistributable (x64) 14.20.27508
PONTOSAN ez a verzió kellene, esetleg valaki tud linket küldeni? Google nem segít sajnos. -
petakpa1
őstag
válasz
Graphics
üzenetére
Ott valami nagyon nem kerek....
Nekem van egy 32 GB-os eMMC-vel szerelt MiniPC-m. Win10 1909 van rajta + Firefox + Kodi + Adobe Reader + Total Commander + Visual C+++ nak vagy 4 különféle verziója + még pár nagyon alap progi és így is van 10 GB szabad hely

Mondjuk én rendszeresen futtatom rendszergazdai joggal a Lemezkarbantartót!
-
Petyás
tag
Sziasztok!
DDU-val leszedtem a Radeon drivert, hogy ne frissítsem, hanem új legyen fent. (2400G APU lett cserélve RX 570-re).
Azóta leszedte a hálókártya driverét és nem tudom feltelepíteni, pedig előtte ment gond nélkül. Illetve a VGA driver sem megy fel. (1603-as hiba: Visual C...)
Mivel érdemes próbálkozzak?
(Ha lehet, nem raknám újra a rendszert)
Köszönöm! -
zolee001
őstag
válasz
SetCHOO.
üzenetére
A .net framework verziói kólönálló keretrendszer, pl ha fenn van a 4.0 és kell a 2.0 akkor azt külön kell telepiteni
Egyébként ezeket a windows image trtalmazza a gépeden,windows szolgáltatások ki/be kapcsolása a programoknál a vez pulton,pipa be és telepitiDe,ezen komponensek csak akkor kellenek ha vmi alkalmazásnak szüksége van rá a futáshoz
Ha minden létezöt telepitesz öngolt lösz mert minek telepited ha nincs rá szükség,több hiba lesz a rendszeredben és a havi update kedden ezekhez is töltheted az updateket (feleslegesen)Ha az adott app kéri,hogy telepitve legyen pl a visual c++ akkor telepitsd,de csak azokat a komonenseket amiket kér
-
-
Cs1csó
titán
-
lanszelot
addikt
Hello,
Hogyan tudom teljesen letörölni a Microsoft Visual C++ -t, és újra telepíteni?
Lehet hogy valami gond van vele azért akarom letörölni, és újra rakni.
Linket dobjatok már légyszi mit kell újra rakni, mert van sok féle. -
Cs1csó
titán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Friss Windows telepítés után ezt szoktam először telepíteni: MultiPack Visual C++ Installer
a 2.4-es verziót Windows 10-re. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
cigam
üzenetére
de a gyári kezelő appal meg jó? csatlakozik? egyedül a win10 saját kapcsolatkezelőjével nem?!
érdekes, hogy driver hibára gondolsz
Másik gondom...
Microsoft Visual C++ Runtime Library
Runtime Error!
Program: blabla bla....
van néhány app ami ezzel a hibával indul
Jelenleg a Half-Life2 nem hajlandó működni rendesen -
King Unique
titán
válasz
szasanyi
üzenetére
A hivatalos az, ami microsoftos forrásból tölthető le és nincsen másik fél által módosítva, vagyis az oprenden lévő ISO ilyen értelemben nyilván nem az. De a leírás alapján eredeti MSDN ISO-ból készült és nincsen benne kétes tákolás, max. pár apró optimalizálás (pl. lapozófájl, .NET, Visual C++ stb.), ami bejelentkezés után megtekinthető a leírásban.
Az aktiválásnál itt csak annyi a lényeg, hogy a licencnek megfelelő kiadás legyen telepítve, azaz Pro-hoz nyilván Pro és ne egyéb. Maga a telepítő, annak forrása másodlagos.(#106864) Miert77:
Oké, szívesen! -
bebeago
tag
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Ne adjuk fel!
Töltsd le ezt, magyar nyelvi fájl is van az oldalon, csak be kell másolni.
Ha ez sem lenne jó valamiért, próbáld ezt:
wsus offline update használata
Pl ilyeneket is írnak:
" Én eddig mindig úgy használtam, hogy .iso-t generáltattam vele, arra odapakol egy UpdateInstaller.exe-t, azt elindítom, bepipálom melyik termék frissítése kell (ha kértem olyan csomagok letöltését is, mint Visual C++ Redist csomagok, Defender update-k stb), Automatic reboot and recallt kipipálom, katt a Start gombra aztán a többit megoldja (telepít, újraindít, ha kell neki még ideiglenes admin usert is csinál magának). De ha nem kérsz tőle isot, akkor is használható így. "
vagy" Ezt úgy szoktam rövidre zárni, hogy egyrészről használom a fentebb említett WSUS Offline Update-et, majd miután végzett bedugott hálózattal futtatom a Fix Microsoft Windows Update Issues oldalról letöltött WindowsUpdateDiagnostic.diagcab segédletet. Nekem ez a kombináció eddig 100%-os megoldást jelentett. "
-
mcmike
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Értem, tiszta sor. Meg is köszönöm az ilyen tippeket, mint pl. hogy nem kell codec pack és legyen helyette egy sima VLC. Meg hogy óvakodjak az N / KN verzióktól.

Lehetne az összafoglalóba beleírni egy ilyen vagy ehhez hasolnó teleptési ajánlót szerintetek? Pl. csak pontokba szedve:
- Windows Media Creation Tool-al boot USB / ISO készítés
- Drivereket ne telepíts, csak mondjuk VGA, Hangkártya, meg esetleg a speckó perifériák
- Ne rakjál fel Codec pack-et, csak VLC-t
- Rakjál fel egyben Visual C++ csomagot, ne pedig külön-külön
- stbstb...Mert hogy mielőtt (nehezen, de) rászántam magam az újratelepítésre, beleolvastam ebbe a topic-ba és vissza is kerestem. Innét tudtam meg pl. a driveres részt, meg a Visual C++ csomagot is. De codec témáról nem olvastam. Csak hogy a téves beidegződésről is essen szó...

Ja de várjunk csak...
Az egésznek nincs is létjogosultsága. Nem szabad (újra)telepíteni. Ezt most már megtanultam. Eleve telepítetten kell venni a gépet vagy meghajtót vagy klónozni kell a régit. Szerintem ott rontottam el, hogy az új SSD-t nem előtelepítetten kértem...peace...
-
mcmike
őstag
Sziasztok,
A hétvégén újrainstalláltam a Windows-t, mert már elég régi volt szegénykém, no meg új SSD-t is kapott a konfigom (részletesen adataimnál). Minden szép és jó, problémamentesen feltelepedett az új SSD-re a Windows 10 Pro N (természetesen a legújabb, media creation tool-al készítve). Továbbá telepítettem még a szokásos dolgokat:
- Windows media feature pack (ami hiányzik a Pro N változatból)
- Visual C++ package installer
- driverek: Intel chipset inf update utility (standard install), NVidia (legújabb), Creative Sound Blaster Z, billentyűzet, egér, egyebek...
- K-Lite Mega Codec pack standard install
- illetve egyéb dolgok, de a probléma szempontjából szvsz érdektelen.A probléma: MINDEN LOKÁLIS VIDEÓ lejátszása (mármint amik a gépen vannak) akadozik, laggol. Mindegy milyen lejátszóval próbálom, az MPC-HC64 és a built-in Media Player is ugyanazt produkálja. Ahogy az media player classisc-nál "eltűnik az egér kurzor" utána egyből elindul a laggolás (iszonyatos spike-ok jelennek meg a lejátszási statisztikában Ctrl+J). A built-in media player azután csinálja ha kiteszem full képernyőre. Tök mindegy milyen file, és milyen codec, és milyen lejátszó.. Csinálja régi és új mkv file-oknál, csinálja régi és új mpg file-oknál, mp4 file-oknál. Mindennél...

Youtube videók lejátszása tökéletes, Battlefield V és Metro exodus játékok futása tőkéletes, semmi gond velük. Az egész rendszer is gyorsnak és reszponzívnak tűnik, egyedül a video lejátszással van gond.
Szerintem valami egyszerű dolog lesz, és mintha a full screen módhoz vagy valami overlay állapothoz lenne köze. Amíg az egér mozgatva van, a video lejátszás tökéletes minden esetben. Amint az MPC "eltünteti az egeret", akár ablakos vagy full screen módban, az akadás beindul.
Amiket eddig csináltam:
- rendering beállításokkal játszottam az MPC-n belül
- codec-ek alaphelyzetbe állítása (codec tweak tool)
- directx frissítése
- G-Sync kikapcsolása (mondjuk nem indítottam újra a gépet emiatt)Semmi nem hozott eredményt. Segítsetek nekem légy szíves, mert már kezdek az őrületbe jutni ezzel a problémával...

Légyszi ilyeneket ne: windows újrainstall, driver újrainstall. Múlt hét pénteki telepítés, mindenből a legfrissebb. Ha ilyeneket kellene csinálni akkor rég rossz lenne...

Előre is köszi!

-
zolee001
őstag
válasz
Cs1csó
üzenetére
"Indítsd a gépet csökkentett módban és a programok szolgáltatások közül törölj MINDEN VC++-t majd gép restart és telepítsd ezt: MultiPack Visual C++ Installer"
Ennyi baromságot honnan tudsz összeszedni?
Nyilván a poszternak a Visual c nem talál egy filet vagy jogosultság vagy csak simán nem található ott a telepitönek szükséges file
Miért nem mindjárt a winlogon exe-t törölteted ki vele? -
Cs1csó
titán
válasz
Cobrusz
üzenetére
Indítsd a gépet csökkentett módban és a programok szolgáltatások közül törölj MINDEN VC++-t majd gép restart és telepítsd ezt: MultiPack Visual C++ Installer
Keem1
Számít, természetesen lehet utólag nyelvet váltani de lehetnek anomáliák, pl üdvözlőképernyő angol stb. ezért ha teheted magyar nyelvűt válassz vagy a telepítés elején válaszd ki a magyar nyelvet.
-
Cs1csó
titán
válasz
nemethchek19
üzenetére
Ha tényleg a VC++ kell neki akkor:
1. töröld az összes VC++ verziót a gépről - programok és szolgáltatások közül utána csinálj egy gép restartot
2. telepítsd ezt: MultiPack Visual C++ Installer kattints a direkt linkre arról töltsd -
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Egy szoftver (Throttlestop) indításkor ezt a hibát írja ki:

googlezás után megjött a válasz
"If you are getting a missing Mfc120u.dll or MSVCP120.dll error, then this is a missing file related to your systems Visual C++ Runtime files.
To resolve the problem, please first run "Windows Update" to ensure that your system has all the latest system updates from Microsoft.
If this doesn't resolve the issue, please try download and install Visual C++ 2013 from the link below.
Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2013: -
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=40784For 64-bit version of Windows, make sure to install both files: "vcredist_x86.exe" and "vcredist_x64.exe".
Whereas for 32-bit version of Windows, only install the "vcredist_x86.exe""Feltelepítettem a "vcredist_x64.exe"-t de továbbra is ezt a hibát dobja ki.
Ötlet?
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Nem de ezt is láttam ma mikor keresgéltem. Gyakorlatilag ez a 3 alternatíva van:
- AIO Runtime Libraries (Installer/Uninstaller) 2018-03-24 de ezt nem lehet már letölteni
- AIO Runtime Libraries (Installer/Uninstaller) Big Pack [Final Release] 2018.03.24 nálam ez sem indul nem tudom letölteni
- MultiPack Visual C++ Installer 0.7 ez működik
- Visual C++ Runtime Installer (All-In-One) v56 ez is működik ez az amit most használok de a 2017-es ami ebben van annál van már újabb de amúgy ez a legteljesebb minimal és additional runtime is benne vanAZ utolsó kettő az amin érdemes elgondolkodni.
-
Kékes525
félisten
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Üdv, nálam friss windows telepítés után ez az első: Visual C++ Runtime Installer (All-In-One) v56
Nem szeretem a programokra bízni a VC++ telepítését:
- van program ami nem jelzi, hogy neki kell és nem is telepíti fel magától
- van hogy jelzi és telepíti is de egy jóval régebbi verziót nem a legfrissebbetEzért használom ezt.
-
GEPESZ66
veterán
Ha megjelenik az őszi frissítés, akkor újrarakom a gépet.
Eddig a Visual C++ -okat egymás után telepítettem.
Mintha olvastam volna valamikor, hogy van olyan program, ami felrakja ezeket.
Ha így van, mi a neve, ill. hogyan kell használni? -
Cs1csó
titán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Tiszta windows telepítés után egyik első hogy ezeket lefuttatom:
- Visual C++ Runtime Installer (All-In-One) v56
- DirectX End-User Runtimes (June 2010)Mióta ezt tesztem egyetlen játék sem problémázott semmi miatt.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kiskokó
üzenetére
Először is a Windows 10 sokkal jobban ki van hegyezve játékokra mint bármelyik korábbi Windows. A GÉPHÁZ-ban kb. mindent amit nem tartasz fontosnak ki lehet kapcsolni - KIVÉVE a windows update-et azt hagyd - pl. a GÉPHÁZ - ADATVÉDELEM részben mindent ki lehet kapcsolni.
A játékok futtatására érdemes a videókártyád legfrissebb driver-ét manuálisan feltenni én még friss telepítés után ezeket szoktam és azóta egy játék sem reklamált még indításnál:
- Visual C++ Runtime Installer (All-In-One) v56
- és még ezt: DirectX End-User Runtime Web InstallerWindows mahináláshoz:
- O&O ShutUp10 mivel nekem van külső vírusvédeleme - avast free - ezért a windows update-en kívül mindent kikpacsoltam.Ennyi, windows szolgáltatásokhoz, meg a registry-hez külön nem piszkálok.
-
Cs1csó
titán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
+1 " Amúgy meg ha a rendszernek valami driverrel baja van, akkor nem egyből a windows a szar, hanem lehet hogy a perifériát készítette cég szarik a driverre és nem érdekli hogy megy vele vagy csinálna egy új drivert."
Sajnos ez az egyik - ha nem a legnagyobb - baj. Mikor 5+ éves eszközöket magára hagy a gyártó, erről volt már vitám valahol, hogy nem lehet elvárni a végtelenségig történő támogatást stb. Egy operációs rendszer programok futtatására van kitalálva és hiába a legjobb, legújabb rendszer ha nem hajlandóak rá írni megfelelően kompatibilis programot.
A telepítés nálam is hasonló:
1. windows telepítés
2. azon driverek telepítése amiket manuálisan szükséges nálam: Geforce, Razer synapse, APC, Realtek audio, + visual c++ Runtime AIO Installer, DirectX runtime installer (a játékok meghálálják mióta ezeket telepítem és nem a játékra hagyom hogy telepíti vagy sem sőt inkább már nem is engedem azóta minden azonnal indul)
3. hagyom lefutni az update-et
4. telepítem a progamjaimat
5. BEÁLLÍTÁSOK: a gépházban amit lehet "csúszkát" off-ra állítok
5 Bevallom nálam van mókolás:
- DWS-el gyalulom az összes UWP-s appot. ( nemrég ismertem meg ezt a módját előtte egyenként a ccleanerrel tettem ugyanezt mivel csak az listázza ki a "medzsik kingdomot meg társait)
- Wise care optimalizációját engedem lefutni (vannak benne rizikós dolgok de mivel vagy 8 éve használom ezért már megbízom benne. + van egy probléma ami az optimalizáció nélkül fennáll: ha telepítve van az Origin és a Qbittorrent (ne kérdezzétek miért ez a kettő kombinációja rejti a hibát) akkor nem tud leállni a rendszer rendesen hanem a leállító képernyőre kiírja hogy erre a két programra vár stb. ) majdcsak ezután áll le.Alapvetően ennyi.
-
Dumi86
senior tag
Szimpla megszokás és szeretem frissen tartani a rendszert
Mindig mindenből a legfrissebb programjaimból megvan a telepítő és ami kell pendriveon van,szóval gyorsan helyre teszem a friss rendszert is.Szerk.: Hoppá komoly meglepetés történt most
Felraktam az Origin nevű programot,ez felrakta a Visual C 2010 is ugye,utána Windows Update talált ehhez frissitést,rányomtam egyet a keretrendszer letöltésére és innentől jó lett.
Nem tudom ez mindenkinél hatásos-e,gondoltam leírom. Úgy tűnik fenn kell lenni valami MS programnak a gépen és egyből fel lehet rakni. -
Cs1csó
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Dehogy karcsú, bőven elég, nálam telepítve az összes visual c++ (all in one runtime installerrel) bekapcsoltam a net framework 3.5-öt, akár a komplett Office 2016 is elférne de most Libre office-t használok, dedikált vírusírtó, dedikát videókártya drivert.
Ha nem SSHD hanem teljes értékű SSD akkor simán menni fog vele, lehet olyasmivel trükközni pl. hogy a hibernálás funkciót kikapcsolja helyett alvó mód de menni kell. Nekem egy csomó programmal megáll kb. 24 GB-nál de ebből is simán lehet faragni.embe
Rákerestem a neten is és az jött le, hogy simán megoldható, ne add fel az SSD által nyújtott gyorsaságot. Persze nem árt néha lemezkarbantartót futtatni, és a letöltéseket adatokat minden formában a HDD-n tartani, de simán menni fog. Ha az én rendszerem lenne egy 32 GB-os gépen még akkor is maradna kb. 8 GB szabad hely de neked kevesebb programmal simán lehet akár 10 GB szabad hely is ami bőven elég akár TRIM funkcióhoz stb. (a TRIM funkció olyan az SSD-nek mint a töredezettségmentesítés a HDD-nek)
-
Cs1csó
titán
válasz
DagiGere1
üzenetére
Mit akarsz te a HDR-el? Egyáltalán HDR képes e ez a notebook? Gyárilag rajta volt már az oprendszer vagy te telepítetted, mert ha már rajta volt akkor kezdésnek, szedd le a legfrissebb Media Creation Toolt szerezz egy pendrive-ot és arra készíts egy telepítőt - a legfrissebb build-el - és csinálj egy tiszta telepítést. Egy 256 GB-so SSD van benne egy ekkora meghajtó maradhat egy particióban de bármilyen felosztás is van gyaluld mindent és hozz létre egy frisset. Manuálisan telepítsd majd a legfrissebb Nvidia drivert és esetleg a hang drivert is keresd meg. A többi drivert hagyd hogy a windows saját maga telepítse.
Ajánlott esetleg telepíteni:
- dirctx runtime instalert [link]
- [Visual C++ Runtime Installer (All-In-One) v56 ]Filmlejátszásra pedig: VLC media player 64 bites verzióját vagy a Potplayer 64 bites verzióját telepítsd.
-
Gyick
őstag
Hi!
Windows Visual C++ Redistributaed-ból van nekem vagy 18 féle telepítve.Nem elég ebből egy a legújabb?
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Az upgrade-ben nem bízom, mint írtam évente több újratelepítésem is van és alap hogy amikor kijön évente kétszer az újabb windows 10 build azt friss lemezképből telepítem.Amint lemegy a telepítés megy fel a "Visual C++ Runtime Installer (All-In-One) v56" minden egyben cucc, majd az nvidia driver (ha nem ezzel kezdek képes egy elavultat feldobni automatikusan ) aztán directx runtime, majd frissítem a drivereim (driver easy vagy driver booster ) aztán office majd meg persze közben is win update majd mennek a programok és a végén szokta ráncbaszedni a wint: a minecraft stb. sajnos önkényese települnek ezek a szemetek. A windows gépházban igazság szerint ezek azok az elemek ahol amit lehet kikapcsolok:
- adatvédelem, játék (játszom de ez a része nem érdekel) alkalmazások (alapértelmezettnél mindent lecserélek sajátra, és a rendszer-nél is variálok de semmi a win belső lelkivilágát érintő dolgot nem teszek, jah és persze személyre szabom. Megjegyzem offline fiókkal dolgozom és a onedrive-ot sem használom. azt is kikapcsolom, sőt törlöm is bár ez már tényleg kicsit túl invazív.Csak a klasszikus megoldások miatt nem maradnék egy 4-5 éves támogatásilag nemsokára lejáró rendszernél.
Amúgy kicsit aggódva figyelem ezt az évi két friss buildet mert belakott rendszeren folyamatos upgradelésnél előbb utóbb lehet valami gond. Az sem tetszik hogy egyre több az ilyen UWP-s app azt hittem hogy a windows phone-al ez is eltávozik, gondolom a táblagépek miatt nem hagyják.
-
krealon
veterán
válasz
allein
üzenetére
"Próbálkoztam korábban több mail alkalmazással. Szerintem nem lett törölve valamelyiknek az adatbázisa, ez lesz a .dll méret. Jól sejtem?"
Nem jol sejted.
A .dll fajlok, fuggvenykonyvtarak, amibol a kulonbozo programok kozosen kepesek hasznalni kulonbozo fuggvenyeket. (Ezek teszik peldaul lehetove, hogy magasszintu programozasi nyelven megirt programot is lehessen hasznalni (lasd Visual C).) -
Top cat
addikt
válasz
22balu
üzenetére
Azt találtam , hogy a Visual C ++ 2008 Service Pack 1, X86 kell hozzá.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Tegnap felraktam az összes Visual C-t, a Vessoft oldaláról letöltve.
Viszont a 2010-es, 64-bites verziónál egy vcredist ia 64 et töltött le.
Elindítottam a telepítést, s akkor jelezte e gép, hogy nem telepíthető.
Utánna néztem, ill. rákerestem, hogy ez nem ide való.
Majd a jót , a vcredist 64-et töltöttem, s telepítettem.
Gondolom ilyenkor, ha jelzi a rendszer, hogy ez nem telepíthető, s kilép a telepítésből, akkor nem ront bele a rendszerbe? -
quailstorm
félisten
Nem kötelező, akkor is lehet elkezdeni keresgélni mi van, ha már az errornál tartunk. Azt meg nem tudod megjósolni mikor kell, vagy kell-e. Állítom én se használom belőle az összeset, de ezek nélkül akár haver egyetemi kötprogját se tudtam futtatni, mert Visual Studios fordítás volt az is.
.NET-et békén hagynám, 99%-ban ha kell, az adott alkalmazás szól, és be fogja kapcsolni. A .NET lassítja az indítást meg sok frissítést igényel, tehát ha nincs olyan app ami használná, ne legyen fenn.
Szóval semmiképp se kell bekapcsolni az összeset. Visual C++-t is elvileg bundled adni kéne a programokhoz, jó részéhez adják is, de egy otthon összetákolt valamihez nem, aztán 10 perc next-next miatt nem éri meg az erroron pislogni később.
-
GEPESZ66
veterán
Elég ha a VISUAL C++ esetében ebből rakom fel a 32 és 64-biteset, vagy a korábbiakat is kell?
https://www.microsoft.com/en-in/download/details.aspx?id=48145 -
quailstorm
félisten
-
GEPESZ66
veterán
Frissen felrakott WIN10 64-bitre fel kell-e rakni a Microsoft Visual C-t, vagy valamelyik program telepítés közben felrakja?
Ha telepíteni kell, akkor a legfrissebbet honnan töltsem le? -
Csupingo
veterán
válasz
Rókabajusz
üzenetére
Csak tippem van. Lehet hogy valamelyik visual c++ hiányzik. Talán ez, vagy a 2012 x64 és 2012 x86.
-
quailstorm
félisten
Ezt úgy mondod mintha nem kellene az összes XP utáni Windowsra ugyanúgy feltenni a DX9 SDK-kat meg a Visual C++ 2005-2015-ig összest. Vagy, ne használj olyan programot ami azt a runtime-ot használja. Fordíts Borland C-ben.
RAPR ami leszedi a felesleget.
Lényeg tömören:
felteszed az első nV drivert, minden szép és jó.
Ráfrissítesz.
Még 2 évig ráfrissítesz mindig mert támogatott kártyád van.
Káromkodsz hogy hol a picsába tűnt a hely.Először is nem szabad neki hagyni, hogy a C-re csomagoljon ki. Megmondod neki hogy hova. Aztán ha frissítesz, tiszta telepítés. Hogy miért? Mert ha nem, ott hagyja az előzőt a driver store-ban, hogy lehessen rollbackelni. Így 2 év alatt lesz neked 20GB szemét. Ha meg nem a C-re csomagol ki, kisebb eséllyel felejted és nagyobb eséllyel törlöd a régieket.
(#52693) Supernova555: nekem sose volt bajom az ajánlottakkal és vannak benne jó cuccok is (kompatibilitási főleg)
Az ajánlott driverfrissítések azok húzosabbak, azt tiltani kell, meg úgy egyáltalán ne szedjen winupdate-ről drivert ha nem muszáj. Általában az a jó aminél muszáj (régi vasak), ami meg új és támogatott azt meg hagyja békén.Más:
Autorunt is érdemes figyelni és gyomlálni. 8.1-nél és 10-nél ez már része a feladatkezelőnek is. Aztán a Revo Uninstaller kicsit többet tud. Meg ott van az indítópult és az ütemezett feladatok is ha nagyon ráérsz.
Abba meg bele kell törődni, hogy a frissen telepített rendszernél lassabb lesz (inkább lassabban jut el a parancskész állapotba) egy olyan, amin fenn van sok .NET verzió, Matlab, Droid4x, NOD32, Quick Time, Java, Skype. Nálam ez a helyzet kb...
Persze a teljesítménynek nem szabad csökkenni, az indítási idő nő meg a hely fogy. -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Mik a lehetőségek egy előre telepített win10 helyreállításában?
Használt laptopot eredeti példánnyal vettem (nos, bolti vétel volt, elvileg eredetinek kell lennie), viszont se matrica, se lemez, se recovery partíció nincs.
Hardverhiba gyanús a gép, mert egyik nap az addig fürge rendszer előjel nélkül szinte fagyásig lassult.
Nem válaszolt boot közben, vagy nem válaszolt bejelentkezés után, hogy percekig tartott míg az asztali ikonok megjelennek.
Én ramra és/vagy hdd-re gyanakszom. Az egyik memória modul kivétele után a rendszer megint működőképes lett úgy ahogy, viszont pár rendszerfájl megsérült.
Végigpróbáltam a különböző recovery opciókat, bár képfájl nincs, se rendszer visszaállítási pont (ezt win10 alatt nem is egészen értem hogy kéne bekapcsolni, ha egyáltalán létezik még ilyen funkció).
Volt "sfc /scannow" ami nem talált hibát, ugyanakkor pár program meghülyült.
MSVCP110.dll sérülésre panaszkodott boot után, majd újratelepítettem az MS Visual C++ futtatókörnyezeteit ami a felugró hibát ugyan eltűntette, de a programjaim még mindig nem működnek (Pl. PowerDVD egyszerűen el sem indul, hibát sem dob).
Azóta volt pár update is, gondolom ha vmi megsérült azt lehúzta a netről.Viszont ami jobban zavar, hogy néha a rendszer kiakad 100%-os lemez kihasználtsággal és nulla vagy nagyon minimális átviteli sebességgel, többnyire "system" vagy "host process blablabla" szálakkal a lista élén.
Ekkor percekig nem válaszol a gép, mire normalizálódik a helyzet.
Bár hibát nem dob.
Kékhalál se volt egyszer se.
Reboot nem segít rajta, mert ekkor az is belassul.Találkozott már vki hasonlóval?
Gondolom ha hardverhiba lenne és leválna a rendszermeghajtó akkor a Windows kékhalálozna, viszont az átvitel nélküli teljes kihasználtságból nem tudom mire lehet következtetni, ilyesmivel még nem volt dolgom.
Töredezettségmentesítés is volt, szóval semmi oka lassúnak lenni.
Másrészt én olyat még nem láttam, hogy a lemez kihasználtsága miatt ne válaszolna az OS (de még az éppen lejátszott film is megakad).Van lehetőség egy "újratelepítésre" oly módon, hogy megőrizzem vhogy ennek a példánynak az eredetiségét?
Köszi!
-
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Ma kitakarítottam a gépem, de előtte gondoltam, ha már szétkapom a gépem, letesztelek egy winyót, ami félre volt rakva. Kihúztam az optikai meghajtómat és a helyére raktam a winyót. Leteszteltem, kikapcsoltam a gépet, kihúztam a winyót, visszadugtam a meghajtót, majd vittem a gépet takarítani. Kompresszorral kifújtam a kényes poros részereket. Visszahoztam, beraktam egy plusz ventilátort a gépházba (tápból kiszedett, csak +12V,gnd-re dugott venti).
Mikor bekapcsoltam a gépet nem volt kép (monitor hibájából, de én ezt nem tudtam), nem értettem mi a probléma, ki-be húzogattam a dolgokat (hdd-k, videókártya, meghajtó). Utána gondoltam, hogy talán a monitor megint bolondozik, és hát igen. ki-be kapcsoltam a monitort, visszadugtam mindent a helyére és indítottam a gépet. Látszólag minden oké. Ellenőrizni akartam, hogy a ventit megérte-e berakni, ezért játékot akartam indítani.Egyik feltelepített játékomat sem lehetett elindítani, mert "párhuzamos konfigurációja helytelen". Nézegettem neten megoldásokat, de nem jött össze semmi. Telepítő fájlokat töltöttem le, pl visual c++ ,de a telepítőfájlok sem indulnak el. Rendszergazdaként futtatva is ezt a párhuzamos konfigurációja helytelen hibát kaptam.
Végül arra jutottam, hogy egy EXE sem futtatható, ami nem a C meghajtón van. Pedig a C és D meghajtók egy lemez 2 partíciója, de a C-n fut minden. Viszont ha D-ről C-re másolok exe fájlt, akkor a C-n sem nyílik meg. Ha c-ről másolok exe-t d-re, akkor megnyílik a d-n.
Eseménynaplóban nézegettem, amikor monitorhibára nem gondolva újraindítgattam a gépet, hogy ménemjómá, abban az időpontban van bejegyzés.
"A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása."Valami tipp, hogy mi lehet? Egyáltalán jó topicban kérdem?
Meg az egyik játék eseménynaplózása:
[I]A hibát okozó alkalmazás neve: Crysis64.exe, verzió: 1.1.1.6156, időbélyeg: 0x47d6d9cf
A hibát okozó modul neve: CrySystem.dll, verzió: 1.1.1.6156, időbélyeg: 0x47d6e0a0
Kivételkód: 0xc000008f
Hiba pozíciója: 0x0000000000085bdc
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x1d94
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01d2310cdba71515
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: D:\Games\Crysis\Bin64\Crysis64.exe
A hibát okozó modul elérési útja: D:\Games\Crysis\Bin64\CrySystem.dll
Jelentés azonosítója: 867cbf2f-6ceb-4fc3-937f-c6096c16bd2e
A hibát okozó csomag teljes neve:
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója:[/I] -
GEPESZ66
veterán
-
GEPESZ66
veterán
A Samfirm programmal szerettem volna letölteni a telefon szoftverét,de ezt írja ki, hogy telepíteni kellene.
64 bit-es op. rendszerem van.
Ezt honnan töltsem le?
Please make sure "Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package (x86)" and "Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86)" are installed -
Angel2014
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
MSVCP100.DLL, FÁJLLEÍRÁS : MICROSOFT® C RUNTIME LIBRARY
msvcr100.dll egy része a Microsoft Visual C ++ és gyakran szükséges programok futtatására kifejlesztett Visual C ++.
Játékok és alkalmazások szükség lehet a fájlt a játék / alkalmazás telepítési mappát. Másolás, hogy a Windows systemfolder a telepítési mappa a játék / alkalmazás kijavítani. Ügyeljen arra, hogy a 32 bites dll-fájl 32bit szoftver, és 64 dll-fájl 64bit szoftver.
Lehetséges hibaüzenetek ezt a fájlt:
"Msvcr100.dll nem található" "
"A fájl msvcr100.dll hiányzik"
"A fájl nem található msvcr100.dll"
"A program nem indul el, mert MSVCR100.dll hiányzik a számítógépről. Próbálja meg újratelepíteni a programot, hogy erősít ez probléma."
Ha ez valamilyen okból nem működik, egyszerűen helyettesíti a fájlt, akkor előfordulhat, hogy újra kell telepíteni a Microsoft Visual C ++ terjeszthető csomag, amely itt található:[link]Fent van de nem a megfelelő....32 vagy 64 bites a rendszered? .
C++2013 x64 12.0.30501 és ugyan ez kell x86 ban is...
-
hackeeeee
Jómunkásember
0xc000007b hibaüzenettel mit lehet kezdeni? Lemezről szeretnék egy frissítést elindítani, hogy hátha így visszajönne a startmenü gomb, mert megint inaktív lett, viszont a telepítő ezzel a hibaüzenettel elszáll. Összes Visual C++ verziót feltettem x86 és x64-es verzióban, de semmi...
Nem kéne újratelepíteni, ha nem muszáj..
-
raidx
őstag
válasz
Apucy01
üzenetére
Én 29.-én raktam újra és azóta:
Összegző frissítés x64-alapú Windows 10 Version 1511 rendszerekhez (KB3147458)
Frissítés: Microsoft OneDrive for Business (KB3114864) 32 bites kiadás
Biztonsági frissítés a Microsoft Visual C++ 2008 Service Pack 1 terjeszthető csomagjához (KB2538243)
Biztonsági frissítés a Windows 10 Version 1511 for x64-based Systems rendszeren futó Adobe Flash Player böngészőhöz (KB3135782)Meg az Office és C++ kapot jó sokat.
Verzio 1511 Build: 10586.218 Asrock QC5000 ITX/PH Pro vin.
-
raidx
őstag
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Nekem a frissítési előzményeknél azt írja, még nincsenek frissítések telepítve,
Ha rányomok a frissítések eltávolítása opcióra megnyílik a vezérlőpult Programok és szolgáltatások telepített frissítések és ott látszik minden. Érdekes, Nem Windows 10 hanem Windows 8 név alatt vannak az oprendszer telepítései.81 az Office 2010, 1 a Visual c++, 8 a rendszeré.
-
leviske
veterán
"MSVCP120.dll is missing from your computer"
Ezzel mit tudok kezdeni? Az Origin frissülése közben dobta ki. Van ahol a "Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2013" telepítését javasolják, de nem teljesen értem, hogy miért kéne ez nekem, mikor még sose volt rá szükségem.

-
lanw
aktív tag
Letöröltem az összes frissítést,de a probléma fent áll.Esetleg Visual c ami gondot okozhat?
-
Polír
csendes tag
Kérdeznék még valamit,bár nem idevág a téma ezért bocsi,de úgylátom sok számítógép guru van itt

Szóval az a bibi hogy egy játék az istennek sem akar elindulni,leírom az eddigi történéseket,hátha valaki tud rá megoldást.
Games torrentről letöltött játék Forma1 2014.letöltés után telepítés ez minden gond nélkül megy.Indításnál ezt irja:rendszerhiba az msvcr100.dll hiányzik a számítógépről.Ezt a dll-t letöltöm,beleteszem a játék gyökérmappájába akkor meg ezt irja ki indításnál:az alkalmazás nem tudott elindulni 0xc000007b hiba miatt.Erre kaptam egy tippet hogy a microsoft visual c++2010-et telepítsem fel,ezután meg azt irja indításnál,hogy:dummy fájl,ez nem az az exe fájl. Van erre valami megoldás???:-)
-
nyunyu
félisten
válasz
yodamester10
üzenetére
Valamelyik Visual C++ Redistributable hianyzik/nem telepult.
-
daczkó
aktív tag
válasz
yodamester10
üzenetére
Szedd le ezt és telepítsd.
Visual C++ hiányzó dll hiba
-
SityiSXT
őstag
válasz
Butcher-HUN
üzenetére
Visual C++ 2012 Redistributable-t kell telepítened, az megoldja.
-
Воланд
titán
Microsoft Visual C++ Cross-Platform Mobile Development (iOS)
Develop C++ cross-platform mobile code for Android, Windows and iOS.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3604
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Ha az előbbi, akkor tessék megfelelő Windows 10 ISO-fájlt használni a

érdekes, hogy driver hibára gondolsz

Mindig mindenből a legfrissebb programjaimból megvan a telepítő és ami kell pendriveon van,szóval gyorsan helyre teszem a friss rendszert is.
Felraktam az Origin nevű programot,ez felrakta a Visual C 2010 is ugye,utána Windows Update talált ehhez frissitést,rányomtam egyet a keretrendszer letöltésére és innentől jó lett.
Nem tudom ez mindenkinél hatásos-e,gondoltam leírom. Úgy tűnik fenn kell lenni valami MS programnak a gépen és egyből fel lehet rakni.