Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70134) Cs1csó válasza King Unique (#70130) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az upgrade-ben nem bízom, mint írtam évente több újratelepítésem is van és alap hogy amikor kijön évente kétszer az újabb windows 10 build azt friss lemezképből telepítem.Amint lemegy a telepítés megy fel a "Visual C++ Runtime Installer (All-In-One) v56" minden egyben cucc, majd az nvidia driver (ha nem ezzel kezdek képes egy elavultat feldobni automatikusan ) aztán directx runtime, majd frissítem a drivereim (driver easy vagy driver booster ) aztán office majd meg persze közben is win update majd mennek a programok és a végén szokta ráncbaszedni a wint: a minecraft stb. sajnos önkényese települnek ezek a szemetek. A windows gépházban igazság szerint ezek azok az elemek ahol amit lehet kikapcsolok:
- adatvédelem, játék (játszom de ez a része nem érdekel) alkalmazások (alapértelmezettnél mindent lecserélek sajátra, és a rendszer-nél is variálok de semmi a win belső lelkivilágát érintő dolgot nem teszek, jah és persze személyre szabom. Megjegyzem offline fiókkal dolgozom és a onedrive-ot sem használom. azt is kikapcsolom, sőt törlöm is bár ez már tényleg kicsit túl invazív.

Csak a klasszikus megoldások miatt nem maradnék egy 4-5 éves támogatásilag nemsokára lejáró rendszernél.

Amúgy kicsit aggódva figyelem ezt az évi két friss buildet mert belakott rendszeren folyamatos upgradelésnél előbb utóbb lehet valami gond. Az sem tetszik hogy egyre több az ilyen UWP-s app azt hittem hogy a windows phone-al ez is eltávozik, gondolom a táblagépek miatt nem hagyják.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.