Hirdetés
- Astra kalandok @Első rész
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Milyen mosógépet vegyek?
- hány nap alatt lehet megtanulni kínaiul?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nyunyu
félisten
válasz kory24 #13996 üzenetére
A windows 10-et a Microsoft Windows USB/DVD Tool-al is lehet pendrive-ról telepíthetővé tenni?
Ugyanugy lehet pendrivera tenni, mint a 7/8/8.1 ISOt.
Akar manualisan is:
- pendrive megformaz NTFSre
- bootsect N: /NT60 /MBR
- ISO tartalom felmasolHello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz szunyi777 #14090 üzenetére
UEFI-s Biosom már frissitettem Pen-ről, és nem Fat-al volt formázva...
De lehet, hogy valóban a Win nem működik... sosem próbáltam... De ami késik, nem .....NTFSre formazott penrol telepitettem a Win 8.2 x64 public betat UEFIs alaplappal, mukodik.
Mondjuk nem lett ujraparticionalva a gep, csak a meglevo NTFS rendszerparticiot formaztam meg az SSDn.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz Mezga Aladár #14134 üzenetére
Milyen update csomagokat kell leszednem (win7_x64) h., ne zaklasson a win10?
Kovetkezo rendszerujrainditaskor persze automatikusan vissza akarja tenni, mondvan kotelezo frissites, de akkor jobb klikk, frissites elrejtese.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz Steelmanus #14703 üzenetére
En ugy tudom hogy micro SD kartyarol nem bootol a rendszer.
2$-os kinai microSDXC olvasoba dugott 8GBs kartyarol siman feltelepult.
Pont ugyanugy viselkedik, mint egy pendrive.
-
nyunyu
félisten
Edgeben hol a rakban kell allitani, hogy egy felugro ablak uj fulon jelenjen meg, ne uj ablakban?
Plusz jo volna, ha szinezne az osszetartozo fuleket.Egyelore erosen hianyos a beallitasok menuje, kb. az IE11 beallitasainak fele hianyzik.
-
nyunyu
félisten
válasz #93794560 #15325 üzenetére
Ne felejtsd el, hogy a 10-es még csak pár napos. A többi Windows-zal is sok gond volt az elején.
Majd az egy-masfel ev mulva esedekes SP1 utan visszaterhetunk ra.
De ha az MS tovabbra ilyen utemben fejleszti a 8.x GUIt, akkor talan 2025-re megint lesz egy egyseges latvanyvilagu oprendszeruk, amire ra lehet akasztani a 9.0 verzioszamot.
(Ezt a hozzaszolast immaron a visszaallitott 7.1 alol irom, elegem volt a 8.2 public betabol.)
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz poli27 #15348 üzenetére
4 napig nem hasznaltam a 8.2-es gepemet, mert videken voltam.
2-3 napja irtatok, hogy a desktop skalazodasi problema megszunt, mert kijott ra a frissites.
Ehhez kepest ma raneztem a WUra, talalt 3 frissitest, de mar az elsonel elhasalt, masik kettot le se toltotte, manualisan noszogatni se nagyon lehet.
Kozben Talca tulajdonsagainal beallitottam, hogy kis ikonokat hasznaljon, erre az alkalmazasok ikonjait szanaszet torte, mintha minden harmadik sor/oszlop hianyzott volna az ikonbol. (Ugyanezeknek az ikonoknak semmi bajuk 7 alatt)
MSPaint is eleg erdekesen jelent meg 100% skalazas mellett, kepernyon 75%-ra kicsinyitve jelent meg a PrintScrrel tolt kepernyokep, kozben kep tulajdonsagainal helyesen 1920x1080 latszik, stb.Edgebol hianyzo beallitasi lehetosegeken is sikerult felhuznom magamat, gondoltam sebaj, hasznalom az IE-t.
Az meg azzal nyitott, hogy letiltotta a SetPoint 6.65-ot, mondvan nem IE kompatibilis... (Ja, telepites utan 2 oraval jott ki Logitechtol a 6.67-es egerdriver.)Mindegy, keznel volt az egy hettel ezelotti komplett 7.1 particiobackup, igy fel ora utan lett egy rendszerem, amitol nem kapok hulyet.
-
nyunyu
félisten
válasz #78032384 #15351 üzenetére
Hihetetlen az UI katyvasz, ahány app, menü, funkció annyi féle különböző UI megoldás. Egyik appnál a settings egy fogaskerék, a másiknál 3 pöttynél, a harmadikban hamburgernél kell keresni, egyik fent, a másik lent, egyik jobb oldalt, másik bal oldalt.
Hja, egyik appnal feher a default hatter, masiknal be sem lehet allitani, hogy ne fekete legyen?
Vicc ez az egesz.
Na meg amikor beszolt a Pasziansz, hogy upgradeljem premium editionre, ha nem akarok reklamokat nezegetni?
(Meg jo, hogy bedoglott a kabelmodemem tapja, es nem volt net a hetvegen...)Ahh, hagyjuk...
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz King Unique #15360 üzenetére
7.1=7 SP1
Csak egysegesitettem a szamozast MS modra.
-
nyunyu
félisten
válasz King Unique #15349 üzenetére
ki kell vmit tolni sulikezdésre, azt majd ráérnek befoltozgatni, a user meg legyen türelmes.
Pont emiatt a mentalitas miatt hagytam ott az egyik munkahelyemet.
Projektmenedzserek minden szart bevallaltak tegnapi hataridovel, holott tudtak jol, hogy nem fog beleferni a fejlesztok korabban betervezett munkai koze.
Aztan az volt a mondas, hogy hataridore szallitsunk le valamit, ami ugy nez ki, mintha mukodne, majd ha az ugyfelnek nem tetszik, akkor hibajavitas kereteben befejezzuk...Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
Hulye kerdes: ha beirjatok a keresobe, hogy "update", akkor megtalalja a Gephazban levo Windows Updateet?
Mert nekem azt se talalta.
-
nyunyu
félisten
válasz yodamester10 #15467 üzenetére
Valamelyik Visual C++ Redistributable hianyzik/nem telepult.
-
nyunyu
félisten
válasz Dzseno #15674 üzenetére
Ti miylen torrent klienst használtok ami nem veszik össze a Windowsal?
uTorrent 2.2.1 rendesen mukodik "10" alatt is, es nincs agyonszemetelve mint a 3.x.y szeriak.
-
nyunyu
félisten
válasz DeathAdder #15724 üzenetére
Milyen napokig?
Anyam gepere felrakott 7.1 laza 5 ora alatt feltette mind a 205 patchet, ami az SP1 ota megjelent, koztuk a KB3035583-as trojait.
-
nyunyu
félisten
Kb. az XP óta. (felügyeleti eszközök talán...)
Amit olyan jol eldugtak, hogy negyed ora alatt sem talaltam meg a Gephazban, meg a kereso sem dobta ki a lemezkezelot, igy egyszerubb volt a Win gombra bokni, majd oldschool modon diskmgmt.msc-t inditani
Nem tudom, miert kellett ennyire szejjelqrni a Vezerlopultot.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz MrCsiT #16187 üzenetére
A KB3035583 update, ami a "jelentkezés windows 10-re". Azt távolítsd el, a géped ekkor újraindul. Csinálj egy Windows update keresést, majd a listában ezen az update-en jobb egér gomb, és elrejtés.
Ezek után keress újra frissítéseket, hogy "megértette-e" a windows, hogy ezt elrejtetted, azaz, már nem hozza fel találatnak.
Ha eddig rendben, töröld a ~BT és a másik mappát, amibe letöltötte a Win a telepítőt.Le lehet ezt torolni?
Total Commanderrel probalkoztam, de a 6GBbol 1.5GBt nem tudott letakaritani, meg rendszergazdakent sem.
Get W10 "patch" mar le lett vakarva, azzal kezdtem a particio mentes visszarakasa utan.
-
nyunyu
félisten
Ha frissítek 8asról akkor a rendszermeghajtón található profik továbbra is működni fognak vagy újra kell rakni őket? Szóval a frissítés után olyan lesz a windows mintha most raktam volna fel vagy minden megmarad és működni is fog?
C:\Windows\system32\migwiz\migwiz.exe?
Regebben a Win telepito median is rajta volt, de nem talalom a 10-ben.
-
nyunyu
félisten
válasz CyberPunk666 #16199 üzenetére
Linux liveCD (liveUSB) sem segít?
15 eve 2 napos sikertelen Red Hat 6.0 telepitesi szeansz utan megfogadtam, hogy Linuxot bottal sem.
-
nyunyu
félisten
válasz Dr. Akula #17262 üzenetére
Ez milyen driver, ki csinálta? A Creative szerint szeptemberben lesz csak hivatalos.
Ha daniel_k nem lenne, akkor mar mindenki kivagta volna az osszes hasznalhatatlan creative termeket a 'csaba, es reg csodbe mentek volna.
Nem lennek meglepodve, ha jovo szeptemberre sem lenne 100%-osan mukodo gyari driver.
-
nyunyu
félisten
válasz Colos1 #17744 üzenetére
meg egy másik gépünkön is van Win10, PhenomII x4 955 + 2 GB RAM + 500GB HDD.
2GB ram manapsag mar netezni is keves, nemhogy munkara.
Anyam Core2Duoja valosaggal megtaltosodott attol, hogy a 2x1GB melle betettem a regi gepembol maradt 2x2GB ramot, aztan lecsereltem a 32bites Wint 64bitesre.
-
nyunyu
félisten
válasz bandras0226 #18137 üzenetére
Nem feltétlenül kell tökörésznie. 20-30 perc alatt megvan a nullárol egy telepítés. Ebben benne van a beállítások, frissítés, progik stb. USB3-rol a Windows 4-5 perc alatt fent van. A többi meg már egyéni hogy ki mennyit akar még ,,tökörészni".
USB2-rol SSDre 15 perc, vinyora 20 perc egy szuz rendszer telepitese.
DVDrol emlekeim szerint 45 perc alatt kuszott fel a szuz 7.De ez csak a szuz oprendszer...
Win 7.1-hez 5 ora alatt jon le az osszes patch, aztan az Office 2003 frissiteseivel is eltokoreszett 1 orat.
Ettől függetlenül egyszerűbb egy előre beállított, lementett rendszert visszarakni.
Az ~25 perc alatt megvan.
-
nyunyu
félisten
azért szép,hogy a utorrent megesz 75% ramot.persze mint mindig...
Ennyire bonyolult lenne beallitani az uT 2.2.1-et?
Preferences/Advanced/Disk Cache kornyeken lehet allitgatni sok mindent, bar nekem default beallitasokkal sem eszik 20MB-nel tobbet.
[szerk:]Reklam ebben sincs.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Adott egy zsírúj Asus X556UQ laptop (i5 6200U), amire szűz Wint próbálnék rakni.
Win7 64bit telepítő hibátlanul elindul, bejön a kezdőképernyő, rábökök a Telepítés gombra, majd pár perccel később közli, hogy nincs drivere a vashoz, adjam be CDn/pendriveon.
Laptophoz kapott DVDn, meg a gyártó oldalán viszont csak Win10-hez vannak driverek...Win10 Pro 64bit (tavaly júliusi TH1) média be, bootolj.
Win logóig jut, majd némi homokóra után bevág a képembe egy kékhalált, PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA, majd újraindul.
Telepítés gombos képernyőig egyszer sem jut el.Novemberi TH2, meg anniversary updates gyári ISOval is ugyanezt csinálja, utóbbi már QR kódos BSODvel szórakoztatott telepítés helyett.
Erre van valami ötlet, hogy ezt mi okozhatja?
Hardverhibát kizárnám, mert Ubuntut elsőre hibátlanul sikerült feltenni, húgomnak viszont inkább Win kellene.
-
nyunyu
félisten
válasz King Unique #51630 üzenetére
Ez okozhatott zavart húgom telepítés elején kékhalálozó laptopjánál, hogy régen MBR+NTFSre * volt formázva a pendriveom, és most simán csak letöröltem róla a Win7 telepítőt, és fájlrendszer szinten másoltam rá a különböző Win10 ISOk tartalmát?
Mondjuk az asztali gépemen kipróbálva simán elindult róla a "hibás" Win10 install.
*: bootsect /nt60 /mbr-rel volt bootolhatóvá téve.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #51634 üzenetére
Ez okozhatott zavart húgom telepítés elején kékhalálozó laptopjánál, hogy régen MBR+NTFSre * volt formázva a pendriveom, és most simán csak letöröltem róla a Win7 telepítőt, és fájlrendszer szinten másoltam rá a különböző Win10 ISOk tartalmát?
Ilyen nincs, ez volt a probléma.
Rufusszal felhúztam a W10 ISOt a pendrivera (átformázta GPT+FAT32-re), így hibátlanul fut a telepítő.
"Rosszul" formázva csak két opció volt a BIOS boot opcióinál, most helyesen formázva viszont megjelent két új, és az UEFI storage device-ot kellett választani.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Heh, W10 magától átállítja a boot sorrendet az UEFIben a telepítés végeztével?
Ilyet se láttam még.
-
nyunyu
félisten
válasz szőr Artúr #51664 üzenetére
Közben eszembe jutott még egy példa: nem túl régi, magyar Office, az Excelben a függvények nevei is magyarok voltak...
Kifejezetten istenes, hogy az Office 2010-ben (14.0) már csak a képlet varázslóba írandó függvénynevek magyarok pl. SZUM()), de az xlsx-be angolul menti őket (SUM()), így tetszőleges nyelvű Excel megeszi őket.
Office 95 (7.0?) környékén még az xls-be is a lokalizált Excel nyelvén írta, így az angol Excel nem tudta betölteni a magyarral mentett fájlokat...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest