- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Ebook okosítás: kijelző kalandok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rantotthusi
tag
válasz
King Unique #158939 üzenetére
Lehuztam ugyan ugy bejon lehet a bios nincs jol beallitva de En ahhoz nem ertek csak azt tudom hogy amin a rendszer van a friss arrol bootoljon a tobbit meg latja de tudom bezavarhat ha egy masikon is regi rendszerbol fajl csak hat valahogy a regirol le kene szednem az adatokat ezt kene megoldani...
-
rantotthusi
tag
válasz
King Unique #158939 üzenetére
Értem nagyon szépen köszönöm! A Válaszaitokat! Rajta vagyok hogy orvosoljam!
amugy erre a vinyora 132 napot irt annyit ment az pedig nem sok nem? -
rantotthusi
tag
akérdésem az lenne hogy ha csak a régi rendszeres vinyot inditom ugye mások az alkatrészek es valamit ott keres tölt a gép gondolom windows fájlokat rakna össze de arrol kellenének az adatok utánna leformáznám, hogyan tudnám csak azt elinditani? vagy hogy ssdről bootoljon és a régirol leszedjem az adatok?
-
King Unique
titán
válasz
rantotthusi #158938 üzenetére
Akkor nem meglepő a POST során az a hibaüzenet...
Adatkapcsolati hibát okozhat a SATA adatkábel hibája is, vagyis érdemes azt ellenőrizni, szükség esetén cserélni.
Ha nem az előbbi a gond, akkor a HDD nyekkent meg, ami nem lenne annyira meglepő, mivel a WD10EZEX nem éppen mai darab.
A hibás HDD-t cserélni kellene egy másikra, vagy ha erre nincs mód, akkor kiszerelni a PC-ből és elvileg megszűnne a hibaüzenet. -
rantotthusi
tag
Na ezt irja a program! Bár az tudni kell hogy van egy másik vinyom azon volt a régi rendszer regi alaplap proci minden és volt ez a vinyom rendszer nelkül aztan tavaly vettem uj lapot procit és a számtechboltban az ssdre tették a rendszer ez ami most bohockodik ezen nem törtent változás a régin meg fent maradt a rendszer de ugy volt beállitva hogy el is indult csipogás nélkül aztán le kellett húzzam a régi rendszeres vinyót mert ezt dobta ki azóta ez van! Eleinte elindult simán mind hárommal és az ssdről bootolt!
-
rantotthusi
tag
válasz
tordaitibi #158933 üzenetére
tavaly vettem az alaplapot már lemerült volna? olyat lehet hogy csak kiveszem várok és visszateszem?
-
rantotthusi
tag
válasz
King Unique #158934 üzenetére
és ott mire menjek?
-
Csupingo
veterán
válasz
rantotthusi #158932 üzenetére
Úgy gondolja, hogy betegeskedik a hdd.
-
King Unique
titán
válasz
Mondjuk a hibaüzenet alapján egyértelmű: gond van a WD10EZEX HDD-vel, amit bebootolás után pl. a HDS programmal lehetne ellenőrizni.
-
válasz
Lemerült a bios elemed.
-
rantotthusi
tag
Sziasztok mostanaban amikor bekapcsolom a gepet csippan 2x2 öt es bedobja ezt a hibauzit, ezt mi okozza tudtok Nekem segiteni? Legyszives! Innen tovabb lepni csak ugy tudok hogy be a biosba es ketszer rakkantitok az ssdre aztan be bootol!
-
Magnat
veterán
válasz
tordaitibi #158930 üzenetére
Na, közben Ai-t is kérdeztem erről, ha jól értem, a Computer Browser fukció nem csak ki lett kapcsolva hanem el is lett távolítva a mostani frissítéssel, helyette van a WS-Discovery, de az meg nem kompatibilis az smb1-el, szóval sztem meg kell elégedni azzal, h kézzel felvéve az smb szerver legalább műxik az smb1, a felderítés már jó eséllyel nem fog menni.
-
válasz
Magnat #158929 üzenetére
Nálad a pont
Pontosan így van.
Nálam engedélyezva minden módban a hálózat felderítés, smb1 engedélyezve és nem látszik a Hálózatok alatt a cuccos.
Közvetlen IP vagy netbios névvel simán eléri.
Felső kép, semmi nem látszik csak a saját smb megosztásom.
Alsó kép, név alapján vajsimán csatolja. -
Magnat
veterán
Sziasztok,
jól értem akkor, h ha tudod az ip-t akkor megy, csak a hálózatfelderítés nem találja meg?
-
Wendelke
aktív tag
válasz
Magnat #158925 üzenetére
Szia!
tordaitibi már leírta, pont ez van nálam is. A NAS egy Zyxel NSA325V2 , ami csak SMB1-et tud, egyébként jól működik. Ide megy a letöltés, és egy médialejátszón keresztül nézzük róla a filmeket.
A pc-n való elérés a hiányzó feliratok rámásolása, illetve a filmek másik tárolóra való lementése miatt szükséges.
Amit írtál ismerem, de mint megírták már nem megy így. Viszont tordaitibi megoldása teljesen jó, lemetettem mappaként a gyors elérésben, és így egy kattal elérem a filmek mappáját a NAS-on.
-
válasz
Magnat #158925 üzenetére
Sajnos nem, hiába van egedélyezve.
Nálam is ez a felállás, elvileg engedélyezett a SMB_V1 protokoll és nem látja ezeket a cuccokat a hálózaton. Ha direkt csatolod akkor gond nélkül csatolja csak sajnos ehhez tudni kell az IP címet meg az esetleg mögöte lévő megosztás útvonalát mert ugye nem ír ki netbios nevet, ergo a hálózatfelderítéssel van a gond.
Nagyon sok nas még smb1 és nem őskövületek, ismeretségembe 3 darab is csak ezt tudja és nincs firmware frissítés rájuk. 6-7 éves cuccok vagyis ez nem user error hanem a gyártó sara. Emiatt érthetően nem fognak kidobálni több millió jól működő nast a tulajok.
Az enyém konkrétan 6 éves és ezen kívül tökéletesen működik. Marad így.
Mivel ugyen nem látja a hálózaton, ezért pl. nálam ugrott a hálózati médiastream is, ez viszont elég kellemetlen. -
Magnat
veterán
válasz
Wendelke #158924 üzenetére
Szia,
az smb1 már annyira elavult és könnyen törhető, h emiatt tiltja kb minden rendszer ... a nasod nem tud legalább smb2-t? Egyébként így lehet visszakapcsolni:
Nyisd meg a Vezérlőpultot.
Lépj be a Programok → Windows-szolgáltatások be- vagy kikapcsolása menübe.
Pipáld ki az SMB 1.0/CIFS Fájlmegosztási támogatás lehetőséget.
Kattints az OK gombra, majd indítsd újra a gépet.Alternatívaként, PowerShell adminisztrátorként futtatva:
powershellEnable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName SMB1Protocol
vagy
powershell
DISM /Online /Enable-Feature /FeatureName:SMB1Protocol
-
Wendelke
aktív tag
válasz
tordaitibi #158923 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Megpróbálom úgy ahogy írtad.
Lejebb görgetsz ,"Fájlkiszolgáló"-nál írnak a SMB-ről.
-
válasz
Wendelke #158922 üzenetére
Szia a hír igaz. Nekem is smb1 a helyi fájlszerverem és nem jelenik meg a Hálózatok alatt. Pár hete tutira megtalálta még, most néztem és üres a Hálózatok. Nem találja meg magától.
Ha tudod a NAS netbios nevét, vagy a helyi IP címét (ami ugye fixen be van drótozva a routeredbe..?) akkor a Fájlkezelőbe írd be \\ előtaggal, pl. az enyém \\192.168.1.1
Vagy a Hálózatok alatt indíts egy Hálózati meghajtó csatlakoztatása ablakot és szögezd ki mappaként.Melyik ez a frissítés, tudsz adni valami támpontot hol van leírva hogy a smb_v1 -et baszkurálni kell?
Én gyanúm hogy a hálózatfelderítésbe barmoltak bele de hogy mit azt nem tudom.
-
Wendelke
aktív tag
Üdv!
A szeptember 9-i frissítés eltüntette a Win10-ről a NAS-omat, ami SMB1-s.
Így nem látszik s Hálózatoknál, nem tudok róla másolni, vagy éppen feliratot beilleszteni a letöltött filmeknél.
Biztos, hogy a frissítés intézte el, mert amikor ezt a frissítést eltávolítottam, újra látszott a NAS. Illetve a frissítés leírásában is benne van, hogy az SMB-vel kapcsolatos, újabb beállítási lehetőségek vannak, de sajnos nem tudom, hogy hol és hogyan.
A korában leírt SMB1 beállítás hiába van bekapcsolva, itt már nem segít. Nem akarom letörölni újra a frissítést, (mert persze visszamászott), csak ha nincs más megoldás.
Köszönöm!
-
BFeco
aktív tag
válasz
Atomgeszi #158916 üzenetére
Szia!
Windows 10 (11) telepítés internet nélkülA „Hoppá, megszakadt az internetkapcsolat” vagy a „Csatlakoztassuk a hálózathoz” oldalon használja a Shift + F10 billentyűkódot.
A Parancssorba írja be a OOBE\BYPASSNRO parancsot a hálózati követelmények megkerüléséhez Windows 10 11 rendszeren, és nyomja meg az Enter billentyűt . -
Atomgeszi
nagyúr
Win10 telepítés közben hogyan lehet helyi fiókot létrehozni, ha nem szeretném, hogy telepítés közben a hálózathoz csatlakozzon?
Sajnos nincs olyan opció, hogy "nincs internetem"
-
newmoonlight
senior tag
Hali! A 256GB-os "C" meghajtómon a szokásos (Windows, ill. egyéb programok) vannak, egyik napról a másikra (minden beavatkozás nélkül) kb. 60GB helyett kb. 47GB-nyi szabad területet mutat. Mi lehet az oka?
-
King Unique
titán
Max a 115-ös ESR verzió, mert a standard újabb verziói (jelenleg 142-nél jár) már rég nem támogatják a Windows 7, 8, 8.1 rendszereket.
Az ESR-nél pedig nemrég még úgy volt hogy 2025 március után 2025 augusztus a végső / kitolt végső / újra kitolt végső dátum a támogatásnál, amit akkor ezek szerint újra megvariáltak és kitoltak 2026 márciusig. Vajon meddig fog menni ez a bohóckodás, jön majd 2026 augusztus, aztán 2027 márcuis és így tovább... -
Troy.
addikt
válasz
King Unique #158624 üzenetére
Ezt az opciót nálad dobta fel?
-
gedikart
aktív tag
Köszi, megnéztem Sysinternals Coreinfo-ban és nem látja aktívnak a CX16-os értéket. A régi alaplap /BIOS van elmaradva.
F3-as BIOS van az alaplapon, de az F9 es-hez ennyit írnak csak mint magyarázat - Support E0-stepping CPU. Az utolsó verzió pedig F10a - beta.
Itt az a fura, hogy E7500-ra azt írja, hogy F10a-tól volt, holott F3-al lett kiadva az alaplap.
A flashelést kockázatosnak ítélem, főleg hogy nincs semmi magyarázat, hogy az új BIOS támogatja-e a CX16-os érték használatát. -
-
prsq
aktív tag
válasz
King Unique #158895 üzenetére
A Firefox eddig is frissült, és még mindig fog.
-
válasz
gedikart #158900 üzenetére
Az a proci tudja! [link]
Én is számtalan Core 2-es gépre raktam már Win 10 x64-et.
Sőt a 23H2 kiadásig még a Win 11 is eldöcög rajta.Szóval ha nem megy fel, az nem a proci miatt van.
Lehet elcseszett és/vagy elavult Bios miatt, ezen esetleg egy Bios frissítés segíthet.
Vagy kerülő utat kipróbálni:
- nem friss telepítés, hanem futó Win 7-et frissíteni
- vagy másik gépen telepített 10-et átrakni (megfelelő előkészület után)
- vagy régi, 2015-16-os telepítővel próbálkozni, és ha felment a 10, azt frissíteni.Persze lehet marani a 32 bitesnél, de már vannak olyan programok amik nem állnak szóba vele, vagy csak régebbi elavult verziójuk fut. És ilyen egyre több lesz.
-
-
gedikart
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #158903 üzenetére
Vagy az alaplapi chipkészlet.
-
-
gedikart
aktív tag
Köszi a válaszokat. Igen, CMPXCHG16b miatt nem indul az install. W10 32 bitről nincs tapasztalatom. Tudok róla, hogy a böngészőket már nem frissítik, de ez az egész update amúgy is egy öngerjesztő folyamat több szempontól is. Szóval az a gond, hogy nincs legeslegújabb böngésző verzió, vagy azzal lesz inkább a tulaj hátrányban, hogy eseteleg valamivel később belefut abba, (w10 32 bit), hogy valami program csak 64 biten íródott? Prog installokat nem művel, szóval ez csak feltételes kérdés.
Core2 duo e7500, 4GB memória, csak a fenti dolgokra használva (alap internetre, minimál ms office). -
válasz
Armagedown #158896 üzenetére
Meg asszem valami Intel Atom hulladékok se támogatják, volt is anno botrány, hogy egy rakás Win 8-al kiadott gépet nem lehetett 8.1-re frissíteni.
-
-
westlake
félisten
válasz
Armagedown #158896 üzenetére
Vagy elfelejtettem már, vagy sosem tudtam róla.
-
Armagedown
őstag
válasz
westlake #158894 üzenetére
Úgy tudom, a régi socket 754 és 939es processzorok nem támogatják a CMPXCHG16b utasítást, ami szükséges a 64 bites Windows 8.1 és 10hez.
-
King Unique
titán
válasz
gedikart #158893 üzenetére
Fut-e majd a Windows 10 a gépemen?
Olyan régi CPU, hogy nem támogatja a PAE/NX/SSE2 utasításokat?
Mert más reális oka nem nagyon van annak, hogy "a w10 64 bitet nem engedi installálni", a 64 bit sem lehet akadály ha eddig is 64 bites Windows 7 futott rajta, stb."a w10 64 bitet nem engedi installálni"
Na persze nem derült ki, hogy ez pontosan mit jelent, hogyan volt próbálva a telepítés, mi a pontos hibaüzenet, nem ártana erről egy screenshot vagy videó, stb.
"Internetre van használva (firefox/chrome)"
Na oda pont nem javasolt a már rég nem támogatott Windows 7, hol már a népszerű Firefox, Chrome és társaik böngészők sem frissülnek, max. a noname alternatívák.
Ha a Windows 10 nem telepíthető, akkor netezéshez inkább valamilyen Linux javasolt, mint pl. a Linux Mint vagy egyéb. -
westlake
félisten
-
gedikart
aktív tag
Üdv. Adott egy régi PC, amire Win-t kell újratenni. A korábbi op rendszer w7 64 bit, viszont a processzora miatt a w10 64 bitet nem engedi installálni. Érdemes a w10 32 bitet feltenni, vagy maradjon w7 64 biten? Internetre van használva (firefox/chrome) és alap MS programok (office), valamint 1 db nyomtató. köszi
-
King Unique
titán
válasz
Armagedown #158891 üzenetére
Ami nemcsak névlegesen hanem ténylegesen sem felel meg, azok pl. a POPCNT/SSE4.2 utasítást nem támogató 15+ éves CPU-val szerelt muzeális PC-k, amik már amúgy is lassan a hulladékudvarba valók.
A warez és az ahhoz kapcsolódó illegális Windows aktiválás, ESU / egyéb frissítésekhez az illegális hozzáférés eleve tiltott téma itt a fórumon, azt máshol kellene kitárgyalni, mint a már linkelt példa is szemlélteti.
-
Armagedown
őstag
válasz
King Unique #158890 üzenetére
Ez az úgynevezett tákolás hasznos a környezet számára, mert így kevesebb pc megy a hulladékudvarba azért, mert nem felel meg a Windows 11 rendszerkövetelményeinek.
-
King Unique
titán
válasz
westlake #158889 üzenetére
"Eddig biztosan lesznek biztonsági frissítések, amik elérhetők lesznek mindenki számára."
Hát pl. az ilyen kijelentések miatt, ami max. illegális tákolással, meg hogy nyilván nem mindenki fog ilyennel szórakozni, pont ezért annyira ragozni sem kellene, na ez a gáz...
Egyébként meg nyilván nem fogod itt senkinek megszabni, hogy mire válaszolhat és mire nem, meg ugye nem muszáj utólag kényszeresen túlreagálni és hőzöngeni, ha nem tetszik egy-egy jogos észrevétel, kiegészítés és egyebek. -
westlake
félisten
válasz
King Unique #158888 üzenetére
Tényleg? Elképesztő! Hol írtam annak az ellenkezőjét, amit te írtál? Hol állítottam valótlant, ami miatt úgy érezted, hogy mindenképpen reagálnod kell az írásomra? Ez már a sokadik alkalom, amikor úgy válaszolsz valamire, mintha nem tudnád értelmezni azt, amit leírtam. Vagy csak nem akarod? Kényszeres megmondóember vagy. Gáz.
-
King Unique
titán
válasz
westlake #158887 üzenetére
A 2032 január 13-ig támogatott a Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021, max. az azt használó / warezoló otthoni felhasználóknak lesznek elérhetők addig a biztonsági frissítések, ellenben a többi Home / Pro / sima Enterprise kiadásokhoz normál esetben nyilván nem, vagy max. csak illegális tákolással.
Az a +6 éves meg szintén full illegális, warez tákolás lehet, semmi egyéb, hasonlóan ehhez. -
westlake
félisten
válasz
Necroman_Mk2 #158880 üzenetére
Jelenleg a legkésőbbi dátum a támogatottsággal kapcsolatban 2032 január 13. Eddig biztosan lesznek biztonsági frissítések, amik elérhetők lesznek mindenki számára. Az más kérdés, hogy milyen formában. Minden bizonnyal amíg a Microsoft támogatja, addig a többi gyártó sem "engedi el a kezét" az operációs rendszernek. Nyitott szemmel kell járni az internetet. Már most is van olyan alkalmazás, amivel bármelyik verzióhoz lehet regisztrálni +6 éves támogatást.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #158884 üzenetére
+ A Windows Update működése és a frissíthetőség már csak azért sem fog megszűnni 2025. október 14. után a Windows 10-nél, mert ugye lesz + 3 év kiterjesztett támogatás (ESU), amiből 1 évet az otthoni felhasználók is kaphatnak akár ingyen is (#158624), meg ha még pl. a Windows 7-nél is működik a mai napig, holott utóbbi támogatása már rég megszűnt.
-
-
King Unique
titán
válasz
Igen, nyilván, a Windows 10-nél is működni fog a Windows Update a kivonás dátuma (általános támogatás befejezése) után, tehát 2025. decemberben bekapcsolva a PC-t a 2025. október 14-ei állapotra frissíti.
Amiből egyébként könnyen lehet 2026. október 14-ig tartó támogatást is csinálni, lásd #158624.
-
-
válasz
Tavaly még mentek az XP wu szerverei (idén már nem), de a win7 máig frissíthető, így még sok sok év amíg a 10es frissítései letölthetők maradnak..
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
Még évekig fognak menni az update szerverek utána is, szóval nem bármikor lehet majd később telepíteni.
-
Necroman_Mk2
őstag
Lehet buta kérdés, de az október 14-i support lejárat ugye azt jelenti, hogy azon a napon érkezik a Windows 10-hez egy utolsó frissítés, ami telepíteni lehet akár későbbi napon is, ha akkor kapcsolom be a gépet. Vagy nem?
-
Magnat
veterán
válasz
tordaitibi #158878 üzenetére
Köszi, nekem is marha nagy talány az egész, mondjuk nemsokára úgyis gépet cserélek, kíváncsi leszek, h azon is előjön-e a hiba
-
válasz
Magnat #158877 üzenetére
Az így elég érdekes.
Nálam több helyen a mezei NVMS megy (Reolinkkel még nem volt dolgom) és minden kameránál le van mutézva. Nem hallatszik be semmi.
Itthon vagyok most de ránéztem az egyik objektumra és teljesen kussba van ha le vannak mutézva a hangok.
Nálad nem rendszerhiba lesz hanem ha visszajön a monitor akkor kutyulódik össze valami, hogy mi arról sejtésem sincs. -
Magnat
veterán
Üdv,
Reolink ip kameráim vannak és dolgoznak rögzítőre, de az előkép ki van téve az egyik monitoromra a windowsos Reolink desktop alkalmazással. Ami a nyűgöm vele, h jellemzően amikor elalszik a gép és felébresztem (ritkán szoktam restartolni) vagy ha csak a monitor kimenetet veszi el 5 perc után, utána annak ellenére is behallatszik valamelyik kamera felől hang (mindegyikben van mikrofon), h akár az alkalmazásban, akár a Windows keverőben lehúzom nullára, de még akkor is ha le is némítom.
Persze ezt a Reolink supporttal lenne érdemes megbeszélni, de korábbi levelezéseim alapján nem tartom őket túl kompetensnek és ami igazán fua a számora, h ezexerint egy app felül tudja bírálni a rendszer ilyen beállításait? -
Geth
veterán
válasz
Arcfelismerő #158875 üzenetére
Érdekes hobbi.
-
Arcfelismerő
lelkes újonc
válasz
_DiEGO_ #158865 üzenetére
Lassan már az lesz a legnagyobb biztonsági rés, ha bekapcsolva hagyjuk/felejtjük a "frissítéseket" , amik hónapról-hónapra, hétről-hétre úgy el"frissítik" a gépünket, a teljes OS-től kezdve a rajtuk futó programokig, hogy aztán nézhetünk, mint hal a szatyorban, ha nem irtjuk ki módszeresen az ilyen elfrissítéseket.
-
-
ekkold
őstag
válasz
King Unique #158872 üzenetére
A driver frissítés van kikapcsolva, és 22H2 célverzió beállítva (nem akarok w11-re frissíteni). Az az érdekes, hogy a többi frissítés települ (az előbb pl. .net frissült), egyedül a Defender nem tud frissülni. Chatgpt szerint régi a platform és nem kompatibilis az új definicios fájlal.
Letöltöttem kézzel, upodateplatformxxxxx.exe-t de így sem települ fel.
Egy ilyen log fájlt találok a temp mappában (MpCmdRun.log):
-------------------------------------------------------------------------------------
MpCmdRun: Command Line: "C:\Program Files\Windows Defender\MpCmdRun.exe" SignatureUpdate -ScheduleJob -RestrictPrivileges
Start Time: Szo szept. 06 2025 12:27:19
MpEnsureProcessMitigationPolicy: hr = 0x1
Run as Network Service
MpCmdRun: End Time: Szo szept. 06 2025 12:27:19
-------------------------------------------------------------------------------------
MpCmdRun: Command Line: "C:\Program Files\Windows Defender\MpCmdRun.exe" SignaturesUpdateService -ScheduleJob -UnmanagedUpdate
Start Time: Szo szept. 06 2025 12:27:19
MpEnsureProcessMitigationPolicy: hr = 0x1
Start: Signatures Update Service
Update Started
Search Started (MU/WU update) (Path: https://fe2cr.update.microsoft.com/v6/)...
Search Completed
Download Started...
Download Progress-
Update Index:0 of 1 - 100%
Download Progress-
Update Index:0 of 1 - 100%
Download Completed
Download Completed
Installation Started...
Installation Progress-
Percent Complete:100,
Current Update Index:0 (of 1)
Update failed with hr: 0x80070643
Installation Completed
Update failed with hr: 0x80070643
Update completed with hr: 0x80070643
End: Signatures Update Service
MpCmdRun: End Time: Szo szept. 06 2025 12:27:29
Nem tudom mit kezdjek ezzel. Chatgpt millió dolgot javasolt, megpróbáltam, de megint csak elb*tam egy csomó időt rá, eredmény nélkül. -
ekkold
őstag
válasz
King Unique #158868 üzenetére
Párszor már próbáltam... az eredmény ugyanaz.
-
ekkold
őstag
Megint a frissítéssel van gond. Ezúttal legális win10 pro, (biosban levő kulcs).
Ez ismert hiba, van megoldása?
Vagy megint kipróbálhatok 100 féle dolgot, amik az időmet rabolják, és nem oldják meg a problémát? -
válasz
Maelephant #158863 üzenetére
C t zsugorítod 320MB al, 485 ös partíciót balra húzod az előbb felszabadított helyre, majd a 485 ös jobb oldalát kiterjeszted a lemez végéig. Ezután megnyomod a zöld pipát és kész is.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Doky586 #158842 üzenetére
Akkor már Oprendes oldalról való ha már magyarok vagyunk !
Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 Integrated Jan 2025
A telepítő a következő kiadásokat tartalmazza:
- Windows 10 IoT Enterprise LTSC
- Windows 10 Enterprise LTSCAz N-es (Windows Media Player nélküli) kiadás eltávolításra került, helyette az IoT került a telepítőbe.
MAS 3.4
parancssor:irm https://get.activated.win | iex
3. TSforge - Egy új aktiválási eljárás amely teljesen offline módon, a Windows/Office aktiválási adatok "tárát" manipulálja rendszerfájl módosítás nélkül. Ezzel a Windows tartósan aktiválható egészen a rendszer újra telepítéséig, vagy funkciófrissítéséig (amely a Windowst cseréli). Mindezen túl ezen eljárással lehetséges az ESU, vagyis kibővített támogatási frissítések engedélyezése, a vállalti kiadások esetén (Enterprise, Education). Utóbbi Windows 10 esetén tehát több éven át biztosíthatja majd a frissítések érkezését, a támogatásának megszűnését követően is (hasonlóan az LTSC kiadásokhoz).
-
-
válasz
Maelephant #158859 üzenetére
A halyreállítási partíció túl kicsi. Növeld meg 800MB-ra MiniTool-al vagy Niubi-val.. hogy települjenek rá a SafeOS frissítések (az idei is).
-
válasz
King Unique #158860 üzenetére
Köszönöm szépen, tévesen azt hittem, hogy az MSR-nek is látszania kellene, illetve a Recovery partíció kis méretétől tartottam (a közelmúlt egyes patchei fényében).
-
King Unique
titán
válasz
Maelephant #158859 üzenetére
UEFI/GPT-based hard drive partitions
Látható a microsoftos leírás alapján is, hogy eleve megfelelő a partíciókiosztás (az MSR a grafikus lemezkezelőben nem látszik, még mielőtt kérdés lenne hol van), nem kell konvertálni és egyebek, nincs itt semmi gond.
Bár a helyreállítási partíció lehetne kicsivel nagyobb is, de szükség esetén elvileg a Windows 10/11 is meg tudja növelni a méretét, ha közvetlenül a C rendszerpartíció után helyezkedik el. -
Kedves Hozzáértő urak,
lassan frissítenem kellene/lehetne W11-re. IPU-ra gondoltam, a mostani W10 is így települt a korábbi W7-re (sok a telepített appom, nem szeretnék feltétlen újrabelakással, jelszavazgatásokkal stb. bajlódni).
Már W10-en - én egy élő példa vagyok - váltottam CSM-ről UEFI-re és parancssorból a rendszerlemezt MBR-ről GPT-re konvertáltam. Viszont - felthetőleg az előbbi műveletek sorozata miatt - a rendszerlemez partíciói nem teljesek, illetve nem megfelelő sorrendben vannak.
Kell-e aggódnom, átméreteznem, sorrendet módosítanom stb.? -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
King Unique #158857 üzenetére
core2 duo t9500 szerinted? 😁
Windows xp-vel jött ki annó...
-
King Unique
titán
válasz
aprokaroka87 #158856 üzenetére
"Azt nem tudom hogy abba bele kötne-e Windows 11 esetén hogy a cpu nem tud SSE 4.2-t."
Akkor valóban bukó, mert Windows 11 24H2 verziótól követelmény a CPU-nál az SSE4.2/POPCNT, anélkül nem megy. De ez csak az ilyen 10-15+ éves muzeális CPU-kat érinti, mint a Core 2 Duo és társai, mert intelnél már a legelső Core i sorozat is támogatja.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
King Unique #158854 üzenetére
Nem hinném hogy egy ilyen gyenge gépre érdemes feltenni a Windows 11-et, gondolom lassabb is lenne.
Egyébként a Windows 11 ltsc se ment fel, pedig ugye ott nincs tpm és uefi dolog.
Most a Windows 10 ltsc van fent...Azt nem tudom hogy abba bele kötne-e Windows 11 esetén hogy a cpu nem tud SSE 4.2-t.
-
King Unique
titán
válasz
aprokaroka87 #158852 üzenetére
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade processKöztudott hogy némi trükközéssel eddig is megoldható volt a Windows 11 telepítése a rendszerkövetelményeknek nem megfelelő PC-kre, amit lényegében a Microsoft is elismer a "Windows 11 olyan eszközökön, amelyek nem felelnek meg a minimális rendszerkövetelményeknek" leírásban, max. hivatalosan nyilván nem javasolják, de attól még működik.
-
ekkold
őstag
válasz
norrberth #158843 üzenetére
Én még az előttem szólóknál is óvatosabb vagyok, az itthoni gépeken többségében win7 fut gond nélkül
, egyetlen olyan PC-m van, amire nemrég tettem fel a win10-et
de még ennél is elgondolkoztam, hogy kűzdjem-e fel inkább a win7-et erre is
A win11-et már próbáltam: kösz, de egyelőre nem kérek belőle. Az újdonságainak a nagy része számomra csak felesleges szemét, vagy éppen kártékony szoftver, ami helyet foglal a háttértáron, és erőforrást fogyaszt így annak amit én akarok futtatni kevesebb marad.Sok szempontból a win7-et is jobban szerettem, gyorsabb jobban testre szabható, csak azért lett most a win10 felrakva, mert nehezebb win7 drivereket beszerezni az újabb PC-kre..
-
-
szkaroly
senior tag
válasz
King Unique #158846 üzenetére
Nálunk azért még 64:32 a Win 10 javára.
-
King Unique
titán
válasz
norrberth #158843 üzenetére
A többség már áttért Windows 11-re a StatCounter statisztika alapján.
Egyébként nem feltétlen kell kapkodni, mert ugye otthoni felhasználók is kaphatnak 30 dollárért vagy akár teljesen ingyen + 1 év kiterjesztett támogatást (ESU), lásd #158624.
-
King Unique
titán
válasz
joysefke #158834 üzenetére
A másik topikban leírtak alapján Linuxot is telepítenél. Most akkor Windows 10 vagy Linux, vagy mindkettő dual boot megoldással?
Ilyen gyenge laptopra lehet inkább Linuxot kellene telepíteni, meg abból is valamilyen könnyűsúlyú változatot.Windows 10/11 IoT Enterprise LTSC kiadás magyar nyelven eleve nem érhető el, max. utólag lehet rá magyar nyelvi csomagot telepíteni, amit pl. ezen cikk is szemléltet.
-
-
norrberth
addikt
Sziasztok
Ki mikor fog áttérni Win11 re? -
teptep
őstag
válasz
joysefke #158838 üzenetére
Úgy látom, hogy a keresőmezőbe a "Windows 10 IoT Enterprise" kifejezést írtad, aminek valóban nincs magyar nyelvű telepítője. Én viszont ezt a letöltést javasoltam: "Windows 10 Enterprise LTSC", tehát IoT nélkül! Ebben van magyar nyelvű csomag. A VS subscription felületen nem tudom megvan-e, de ahol linkeltem ott van. Magyar nyelven települ, és ha IoT termékkulccsal aktiválod akkor IoT lesz belőle.
Ami linket küldtem, ott az IoT is letölthető de csak angol nyelven, illetve a sima IoT nélküli csomagok pedig több nyelven is elérhetőek. Amúgy eredeti MS ISO fájlok. De nem kötelező használni. Ha akarod, akkor kínlódhatsz a magyarítással is. Én is kínlódtam. Szerintem összeszedtem minden szükséges beállítási lehetőséget, de elnevezéseknél, meg ritkán használt felületeken (pl a feladatütemező beállításai) mindig belebotlottam angol nyelvi maradványokba. Szerintem az IoT nélküli HUN telepítése a tuti megoldás. Vagy pedig a Doky586 által említett oprend letöltések. Ott az oprend csapata által módosított és aktualizált magyarított ISO állományokat töltheted le. Ha Doky ajánlotta, akkor biztosan megbízható, de én ikább maradok az eredeti MS ISO telepítéseknél. -
-
Geth
veterán
válasz
aprokaroka87 #158835 üzenetére
Bejelentkező képernyő nyelvét külön kell állítani, hiszen a nyelv alapvetően per felhasználói beállítás.
Ezen kívül vannak string-ek amik telepítéskor kapnak értéket, de mivel szerkeszthetőek, nem nyúl hozzájuk nyelvi csomag. Erre jó példa a hangeszközök neve.
A többi az lehet, hogy valóban nincs fordítva. -
teptep
őstag
válasz
joysefke #158834 üzenetére
A tuti módszer: A magyar nyelvű Windows 10 Enterprise LTSC 2021 alkalmazást kell letölteni és telepíteni. És amikor kiengeded a netre és aktiválod egy Windows 10 IoT Enterprise LTSC termékkulccsal, akkor a rendszered automatikusan át fog váltani Windows 10 IoT Enterprise LTSC rendszerre. És persze az eredeti magyar nyelvi beállítások is megmaradnak. (Feltételezem azért kérdezted, mer céges rendszergazda vagy és már van is hozzá legálisan vásárolt termékkulcsod.)
-
joysefke
veterán
Nagyon gyenge laptopra raknék Win 10 IoT Enterprise LTSC-t.
Erre telepíthető magyar language pack? -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
dokee78 #158830 üzenetére
Megkérdeztem erről a chatgpt-t.
Azt irja hogy törölni nem lehet, de ha a bejelentkező képernyőn megjelenik, onnan el lehet rejteni.regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList
Ha a SpecialAccounts vagy UserList kulcs nem létezik, hozd létre.)
Készíts új DWORD (32-bit) bejegyzést a fiók nevével (pl. DefaultAccount vagy ahogy látod), és állítsd az értékét 0-ra.
Indítsd újra a gépet → többé nem jelenik meg a bejelentkező képernyőn.
Egyébként én a Rendszergazda nevű fiókot sem javaslom törölni, ugyanis az egy vészfiok ha jól tudom.
-
válasz
dokee78 #158817 üzenetére
Tudom itt sokan nem hívei a külső appoknak.
Szerintem [ezzel kezdj] legalábbis én ezer éve már csak ezt használom. -
Troy.
addikt
Sziasztok,
Összes frissítés fent van, ennek ellenére nem látom annak a lehetőségét, hogy kitoljam a frissítés lehetőségét. Mitől függ, hogy valakinél megjelenik, valakinél meg nem.
Köszi!
-
-
nihill
őstag
Köszönöm a válaszokat, természetesen én is a manual updatevel terveztem folytatni, csak azért kérdeztem meg előtte mert egyszerűen nem hittem el hogy egy új laptopnál 2025-ben még mindig ott tartunk, hogy kézzel kell összevadászni a dolgokat.
Erre a listára mondja a Lenovo update hogy minden naprakész -
válasz
nihill #158812 üzenetére
Mert azok a jellemzően speciális driverek nincsenek meg a Microsoft driverstoreban.
Mint írták, a gyártó oldalán kéne keresgélni.
Nekem van egy egzotikus mini pc-m, ami ráadásul full noname, minden gyártói támogatás nlkül.
Napokig vadásztam a drivereket. A micro-sd kártyaolvasó volt a legnagyobb kihívás.
Te szerencsésebb helyzetben vagy, legalább neve van a laptopnak. Szerintem az egyik legjobb a Lenovo support. -
nihill
őstag
Sziasztok,
Lenovo LOQ laptop telepítése után se a windows update, se a Lenovo oldaláról indított driver frissítés nem talál frissítendő drivert, azt írják minden naprakész, de az eszközkezelőben több mint 10 ismeretlen eszköz látszik, többek között a touchpad se megy pl.
Innen hogyan tovább?
köszönöm. -
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Képnézegetővel ha megnyitok egy képet, akkor nem ugrik fel a megnyitott kép, hanem a tálcán villog.
Képnézegetőben az egér előre-hátra gombjával sem lehet a képeket léptetni.
Mi okozhatja ezeket, mi lehet a megoldás? -
dokee78
félisten
Soha nem volt gondom a bejelentkezési jelszó ki iktatásával,de most nem találom ott a kis négyzetet,ahol a pipát ki kell venni,hogy ne kérjen jelszót.
Ilyenkor hol tudom kikapcsolni a jelszó kérést? -
Cs1csó
titán
Helló, mi lehet a gond hogy a régi notebook-omon nem jelenik meg az a frissítés ami felajánlja, hogy még egy évig kaphatj a rendszer a frissítéseket? (Ez az Onedrive/outlook fiókos megoldás, az asztali PC-men ami szintén helyi fiókkal lett anno telepítve felajánlotta és MS(outlook) fiókkal belépve el is fogadta.)
-
King Unique
titán
válasz
ekkold #158805 üzenetére
Ha erre célzol, akkor abba max. 2025. januárig vannak integrálva a frissítések, most meg augusztus van, vagyis eleve nem naprakész. De a célra elvileg ez is megfelelhet az in-place upgrade-hez, aztán hogy okoz-e problémát a tákolt telepítő vagy sem, az más dolog, passz.
Egyébként már ott el lett rontva, hogy otthonra normál esetben nyilván nem IoT Enterprise LTSC kiadást kellene telepíteni és használni, hanem Home vagy Pro kiadást. Előbbinek a hosszabb támogatás miatt lehet értelme, de ha "egyszerűbb lesz ha letiltom a frissítéseket", akkor nyilván az sem.
-
ekkold
őstag
válasz
King Unique #158804 üzenetére
Ok. az oprenden van olyan win10 iot ltsc amibe elvileg integrálták a frissítéseket, mennyire veszélyes ezzel próbálkozni, használható?
-
King Unique
titán
válasz
ekkold #158800 üzenetére
Magát az ISO-fájlt kell letölteni, vagy ha már le van töltve akkor pl. a saját felhasználói mappába másolni a C-re, majd ott felcsatolni és a fájlkezelőben
setup.exe
futtatása.Ez a módszer lényegében egy újratelepítés az említett elemek megtartásával, ami javítja, reseteli a meglévő hibákat és pont ezért már többeknél megoldott makacs frissítési problémákat, azért lett javasolva. Példa: [link], [link].
A frissen telepített az kb. ma lenne, nem X héttel ezelőtt, azalatt ki tudja mi minden történt és lett szétcseszve a rendszerben, mert a leírtak eleve abnormális. Na meg ha nálam gond nélkül települt most több PC-n próbálva egymás után 3 db kumulatív frissítés is, akkor egyértelmű hogy a nálad telepített Windows 10-nél nem stimmelhet valami.
-
-
ekkold
őstag
válasz
King Unique #158799 üzenetére
Még annyit, hogy a chatgpt javasolta, hogy szedjem le kézzel az update-t és telepítsem "offline". Ezt megtettem: az eredmény teljesen ugyanaz volt mint eddig...
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- Hegesztés topic
- EAFC 26
- iPhone topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- elado Deepcool Mystique 240 2027 még garis
- Xiaomi Redmi 14C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest