Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hiányzik a gamer érzés
- Mi történik egy netes csalás után?
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Gurulunk, WAZE?!
- A KOReader ebook olvasó program
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Norby86 #47097 üzenetére
"Most már képzavarban élek, nekem is SSD-m van és érdekelne hogy egy friss windows telepítés után, mit érdemes kikapcsolni?"
Semmit, tudja a Win a dolgát. Hibernációt talán csak, ha nincs szükséged rá. Az is inkább a hely miatt, nem a terhelés miatt. Használd a gépet, ennyi. Nem kell barkácsolni.
-
válasz Norby86 #47097 üzenetére
> érdekelne hogy egy friss windows telepítés után, mit érdemes kikapcsolni?
Semmit! Kivéve a w10 beépített spyware moduljait
Ideje lenne elfelejteni ezeket a régi beidegződéseket. Megveszed az SSD-t, beszereled, feltelepíted rá az OS-t, programokat, játékokat és használod. Pont.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
törölt tag
válasz Norby86 #47102 üzenetére
A thumbs.db ahogy neve is mutatja egy adatbázis, amikor megnyitsz egy mappát képekkel akkor egyszer megcsinálja az előnézetet a fotókról és eltárolja. Hogy ne kelljen minden megnyitáskor újra generálni. Kikapcsolható funkció, ha zavar.
spyware modul alatt a kolléga ironizált a Win szolgáltatásokra mint telemetria, pozíció megadása stb. vannak akik paráznak ezeken. Szerintem csak a Windows Update internetes megosztást érdemes kilőni, meg az éjszakai karbantartást, hogy ne ébressze a gépet az éjszaka közepén. Van pár bosszantó default beállítás friss telepítésen.
Defender néha hajlamos rendesen pörgetni a gépet, amúgy elég védelem kiegészítve reklámszűrővel és józan ésszel. A nagy AV csomagoknak is megvan a maga baja, vagy túl sokat nyaggat, téves jelzés, felesleges optimalizáló modulok, nem egészen stabil Win10-en stb.
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
válasz Norby86 #47167 üzenetére
Érdekes, nekem eltávolította gond nélkül. A Vezérlőpultban ott van a menüben, de inaktív, és írja, hogy el lett távolítva a Defender. Semmilyen mellékhatását nem érzékelem a Defender törlésének.
Az Insideres szarság nekem is ott van, de ha rámegyek a beállításaira, inaktív, azaz kéri, hogy lépjek be az Insider-programba. Szerintem ne foglalkozz vele.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Norby86 #67639 üzenetére
Eszközkezelő->illesztőprogram frissítés.
Ha OK, akkor a gyártó oldalán a típushoz keresni ami van.Amit itt írtam, érdemes megcsinálni.
[link]1. A FCU automatikus frissítésen van, mégse teszi a dolgát.
2, Minden drivert meg kellene frissítenie, de nem teszi, az eszközkezelőben kézzel meg igen.
3. Ezek után pl. a Driver Booster (vagy amelyik szimpatikus) még talál 15 elavult drivert.Ha ezeket is megcsinálod, akkor kevesebb hiba (kék halál) jöhet elő.
Akkor meg a MS oldalán kell keresni a hibát, hibakódot.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
pc360
addikt
válasz Norby86 #80155 üzenetére
A webes tartalmaknál valószínűleg nem lesz gond, mert már nagyon kevés az olyan, ami WMP alapon megy, viszont egyéb asztali programoknál, vagy pár játéknál gond lehet belőle. Sokkal egyszerűbb a Windows normál változatát telepíteni, és a komponenseiből utólag letiltani a Windows Media szolgáltatásokat. Ebben az esetben sem marad fölösleg a gépen, főleg nem fut pluszban semmi, de a support nem vész el.
Tehát az N-es verió nem ajánlott, mert nem jár előnnyel a használata, csak esetleges nyűggel. Mellesleg egyik lejátszó sem viszi a WMV-ket, ha N-es verzió alól próbálkozol – habár az már nem egy sűrűn használt formátum.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
King Unique
titán
Az N-es kiadással többnyire csak a szívás szokott lenni, ráadásul sokszor utólag úgyis fel kell rá telepíteni a Media Feature Pack csomagot, máskülönben pl. bizonyos programok telepítése, eszközök használata eleve nem fog menni. Szóval ebből kiindulva rendszerint nem sok értelme van ezt választani...
Attól, hogy a beépített WMP-t nem használod, még más lejátszóprogram simán megfér mellette, ahogyan nyilván alapértelmezettként is be lehet állítani másik programot. Tehát nem világos, hogy miért akarod erővel letiltani...
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
N-es változat gondot okozhat még az MTP használatánál is (pl. telót/fényképezőt csatlakoztatnál).
Ráadásul ha N-es változatot szerzel be, a kulcsa nem jó a simához (az N változat külön SKU-nak számít).(#80157) Doky586: érdekes, nálam teljesen független a gyorsindítástól a WoL és a billre ébresztés is.
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
Nekem a Fortnite BR nem indúlt el egy videó lejátszása miatt, mert volt fent media feature pack, de NEM a 1803-as. Szóval minden mellébeszélés ellenére, ha nem használsz WMP- t akkor is kell. Ja mellékesen a Skype sem megy nélküle.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Dumi86
senior tag
válasz Norby86 #88651 üzenetére
Itt sincs zéró azaz semmi gond RS5el Mondvacsinált hibák miatt nem adják ki újra(ami amúgy az eredeti kiadás lesz valószinű csak más lesz a buildszámba az utolsó számjegyek).
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
Cs1csó
félisten
válasz Norby86 #88971 üzenetére
Neked kellene tudni, hogy mi az amiket használsz azt ugye akkor nem kellene letiltani pl.: Windows defender, smart screen (még hasznát nem láttam és van külső védelmem és nem edge-t használok) OneDrive stb. Használsz e bármilyen UWP-s appot, ha nem akkor szinte mindet lehet. Nekem nincs webkamerám meg mikrofonom tehát az ehhez kapcsolódó dolgokat is kilőttem, ezeket hagytam meg:
- App notification disable
- Prohibit apps from running in the backgroundEZ a kettő azért fontos mert ha ezeket letiltod akkor nem fognak értesítések megjelenni a jobb alsó sarokban a buborék sem fog feltűnni és hangjelzés sem lesz pl. a Qbittorrent ha letölt valamit arról nem fogsz kapni értesítést.
A Windows update-nél ezeket érdemes megtartani:
Amit kihagytam hogy az UWP-s appokat ne akarja firssíteni és ne keressen hálón lévő gépen frissítéseket
Amúgy ha rákattintasz egy sorra akkor legördülőben van bővebb leírás:
Ha így letiltasz kb. mindent és csinálsz egy gép restartot akkor megint nyisd meg mert egy telemetriás cuccot visszaállít a Windows de ha ekkor is kikapcsolod akkor már megint nem fogja.
Ha valami nem működik akkor megnyitod és minimális angol tudással is meg lehet találni mi lehet az engedélyezed vagy írd meg ide és segítünk, melyik az amit nem kellett volna letiltani.
-
King Unique
titán
válasz Norby86 #114785 üzenetére
Mármint ha eredeti alatt tuti biztosan és teljesen jogtisztát értesz céges felhasználásra, akkor pl. Microsoft hivatalos viszonteladótól, áruházból, stb. Ha működő termékkulcsot, akkor megteszi a 3-4 eurós is. A mennyiségi licenc 3 db gép esetén meg nyilván nem igazán opció és nem is érne meg ilyen kis tételben, vagyis marad az OEM/Retail licenc. Bár ha nagyon az kell, akkor az extra olcsó kulcsoknál ki lehet fogni az eredetileg rendelt Retail helyett akár volume MAK változatot is (példa)...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Norby86 #114785 üzenetére
Az ismerősöd ne menjen a ms-hoz vásárolni, csak ha nem számít az ár, mert úgyis leírja az adóból. Az újrahasznosított kulcsok is tökéletesen jogtiszták. Például: [link] De van más cég is, lehet még olcsóbban.
"ellenőrző CoA matricával, termékkulccsal, számlával, licencszerződéssel. Felújított számítógépekről leválasztva"
A pár euros, nem teljes dokumentációval rendelkező kulcsok otthonra teljesen jók, cégnek nem érdemes kockáztatni, a nav esetleges kekeckedése miatt.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Norby86 #114824 üzenetére
"kaptam pár kontaktot akik számlaképesek"
Nem elég a számlaképesség, számlát adnak a sokkal olcsóbb liszenszekhez is némelyek, de úgy is csak magánembernek megfelelőek. Amit linkeltem céget (vagy a hozzá hasonlók), teljes dokumentációt kínálnak, olvasd el.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti PC CD-s és DVD-s játékok, a 90-es és 2000-es évekből
- Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Cassics előfizetés szoftvercsomag (INTEL promóció)
- Grand theft auto 2 Pc ( Gta 2)
- Grand theft auto - San andreas ( + térkép)
- Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics 6 hónapos előfizetés egyben (promókód)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest