Hirdetés

2020. augusztus 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14446) #78032384


#78032384
(törölt tag)

Szerintem:
Félkész nagyon, látszik az iskolakezdési vásárlás miatt hozták ki most, aztán majd lesz egy év mire foltozzák.

Start menü: nekem a 8.1 start screen bejött, néhány csempe vagy all apps grid nézetben kategória nézetben gyorsan átlátható volt minden. Kár a többség nem értette és addig sírtak a régi start menüért, hogy most visszarakták a programlistát hadd scrollozzon az ember fel és le, talán majd még az XP ágasbogas menüjét is visszahozzák. Vicc. A charm bar eltűnése is fáj, most mindenhol hamburger menü és eddig win+c és láttam jó nagy betűkkel az időt is ha mást csináltam a szobában. Most oda kell mennem a géphez megnézni a tálcán hány óra. És a 8.1 start screen tetszett mikor kicsit szünetet tartottam a napi rutin desktop programok helyett, csak nyomtam egy win gombot és láttam a hátterem, a csempéket stb.

Metro appok: végre nem teljes képernyőn futnak, ez baromira idegesített desktopon. A scroll is függőleges lett, asztali gépen ez jobb, tableten rosszabb. Viszont továbbra is rettenet buták. A Photos belefagy egy könyvtár hozzáadásától. 8.1 alatt megnyitottam egy képet szépen minimálban csak a kép a lényeg és kattintásra jött elő a menüsor. Most menüsorral kezdi és kattintani kell eltűnjön én csak nézegetni akarok. Mail app mintha gyorsabb lett, ki tudja miért tették alapértelmezettnek hogy csak akkor jelöli olvasottnak ha másik levélre váltasz. Kapsz egy levelet elolvasod és bezárod az appot, a csempe továbbra is jelzi van egy új levelet pedig már nem új. Szerencsére át lehet állítani, de elsőre bosszantott. És inkább maradok a webes outlook.com-nál, ott megvan minden funkció.
People app: eltűnt minden facebook integráció, sehol semmi. A Windows Phone app helyett kicsit más Phone Companion lett. Eltűnt a Metro OneDrive app, most már csak explorer vagy weben keresztül lehet használni? OneNote eltűnt a jópofa köralakú szerkesztő, ami jobb klikkre jött elő.

Edge: beharangozták nagy dumával, aztán félkész bughalmaz, ígért feature-ök fele sehol, cserébe alapfunkciókat is kiszedtek. Nem tudsz előre-vissza swipe-olni! Back gombot kell nyomogatni mint a barbárok. És hosszan nyomva a visszát sem jön elő az előzmény.
Tabok thumbnailje hiányzik. Nem lehet tálcára szúrni. Új tab top sites csak 8 weboldal látszik, pedig alatta van hely 24-nek is. Pop-up testreszabás hol? Sehol.
Könyvelzőket nem húzta le MS fiókból, importáltam kézzel de tök hülyén mutatja a site neve alatt a teljes URL is, minek? Ha kikapcsolom Cortanát, nincs jobb klikkre keresés. Követésvédelmi listák sincsenek, mivel még kiegészítők sem, így csak reklámokkal együtt lehet netezni. Ahol lehet az olvasómód segít valamennyit. Ennyi is volt részemről egyelőre. Marad az IE11.
Az a kevés ember, aki most kipróbálja sírva menekül vissza Chrome-hoz, hiába egy bloatware már. Aztán az MS mire kihozza az igazi ígért szuper Edge-t, már késő lesz. Pedig pont az volt a cél a névváltással az IE rossz hírnevétől megszabadulni. Most a Spartan/Edge is már bűnben születik. És kivették a Metro IE-t, tableten, érintőképernyőn pedig az verhetetlen volt.

Apróbb bosszantó dolgok: Ablakok fejléce fehér fixen, nem lehet változtatni így baromi unalmas, a színes témák kinek fájtak Redmondban? Log in screen hátterét sem lehet cserélni. Hátterek rotálása pl. 10 vagy 30 perc van, 20 nincs.
Vicc az új metro settings 2 mp mire "betölt" és még utána ez:
Program eltávolítása: hagyományos control panel majd uninstall a program, ennyi
Új settings dolog: system aztán apps aztán várni 10 mp-t míg betölti a listát egy SSD gépen, hát nem tudom ezek a metro cuccok hogyan vannak megírva.

Az action centre quick actions gombokból miért csak 4 van, mikor az egész action centre egy óriási üres oldalsáv és van hely több funkciónak.

Végül ami jó: virtuális asztalok win-tab és win-ctrl-left (right), ablakok vékony szegélye (nem kell már registry-t piszkálni) az explorer új ikonjai nem rosszak

Ha lenne egy drága Surface Pro 3 gépem most baromi elégedetlen lennék. Érintéssel szerintem ez így fapados élmény. De még desktopon is meggondolom visszategyem a 8.1-et. Az Apple legalább amit kitalál látszik egy koncepció, az MS meg összevissza, előbb radikális lépés a 8-cal, az nekem se tetszett, javították a 8.1-gyel és azt kellett volna tovább csiszolni. Metro appok ne teljes képernyőn, a charm bar és hot corner opciós legyen. Meg a többi. Erre most a 10 egy teljesen öszvér megoldás, a régi XP/7 rajongók visszakapták a béna start menüt, de akiknek tetszett a 8.1 nekik teljesen kiherélték főleg érintős eszközről nézve.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.