Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15947) [CS]Blade2


[CS]Blade2
addikt

Lehet, hogy én is visszaváltok a 7-re vagy a 8.1-re. Jó lenne, meg minden, de minden nap feljön valami hiba, közel sem stabil a cucc. Teljesen lutri, hogy mi fog történni, és ált. akkor zakkan meg, amikor nem várná az ember. Csak az gáz, hogy a 7 elavult, a 8.1 már nem olyan, amilyennek szeretném. A 10-el egy modern 7-est vártam, de valamiért nem az igazi.

A start menüre kattintás, a kereső lehalása, a háttérben maradó ablakok, előtte hibátlan gép kék-halálja.

Nálam a gyári leszedhetetlen(?) appok is sz*rok, mind bugos, de ahogy elnézem, akkor sem feltétlen akarnám használni, ha stabil lenne. A képnéző lassan indul, ha egy mappából 1 képre rámegyek, akkor csak 1 képet nézhetek, míg korábban tudtam lapozni a összes között. A zenelejátszó is gyalulandó. Bent ragadt 288 zeneszám a most játszottban, és apám egysével(!) tudtam csak eltávolítani a listáról. Nincs mindet kijelöli, nincs ctrl+A, semmi.
Most már engem is zavar, hogy fehér a keret, office-ban van sötétszürke, ami ér valamit, meg világos, de az olyan, mint halottnak a csók. Edge-ben meg van full fekete és van nap mód, és pofátlanul elnevezték világosnak és sötétnek. A sötétnél a betű is van, ahol fekete a feketén. Ki kell jelölni, hogy látszódjon. A buherált témánál meg a program neve mögött van egy kijelölés, ha eltérünk az alapszíntől.
100%-on kicsik az iconok a tálcán, 125%-on meg homályosak a betűk. Az ez a gép és társai iconjaiból úgy kelene betenni valamelyik régi win iconjait egyesével a 3.1-esek helyett.

A billentyűn eddig megnyomtam a számológép gombot, és már nyomtam is a számokat, most meg nagy nehezen megjelenik valami számológép app, és lemarad az első 5-6 számjegy, mert még be sem adta. Lehet, hogy 8 magos intellel és PCI-E SSD-vel bejön ugyanúgy, mint a 7-esben.

Marhára nem teszik, hogy minden szarért kérdéseket tesz fel. Pl. MPC-HC-ban ki van választva, hogy a videófájlok az övé, az alapért. alkalmazásoknál a videóhoz be van téve az MPC-HC, és erre megkérdezi az mkv-nál, hogy mivel akarom nyomatni. És akkor lehet nyomkodni, hogy mindig ezzel, mint a tableten az androidban. Napi szinten feljön, és mindig ezzelt nyomom, akkor is lesz holnapra is ilyen kérdés.

Asztali gépen nem értem miért nem gyalulható a kamera, ébresztő és társai.

A frissítés és a defender kikapcsolhatatlansága (már elvből rossz, hogy nem én irányíthatom), valamint a Search kinyírja a keresőt, ha meg bekapcsolva van, akkor a HDD-nek köszörüli a torkát. Maga a rendszer is köszörüli 5 másodpercenként 1 másodpercre, bár ez a 8.1-nél is szar volt, míg a 7-nél nem reszelt. Többet használja a HDD-t, SSD kellene alá, vagy úgy megírni, mint a 7-est.

Filmlejátszásnál megakad a hang, amikor pl. van egy robbanás. Ha megy egy youtube, és mellette egy ablakkal valami más lapon bűvészkedek, akkor megint csak megakad a hang. Ez is olyan, ami előtte nem volt.

A testreszabáshoz marha kevés a beállítási lehetőség, ami van, az is fapados.

A hálózatot nem tudtam összehozni két 7-es és két 10-es között, hogy mindenki-mindenki között menjen oda-vissza, és jelszó nélkül. Nem tököltem vele sokat, de elvárnám, hogy csak annyi legyen, hogy bekapcsolom, hogy megosztás, jelszó nélkül, azt csókolom.
Az egyik 7-es jelszóval, a másik jelszós 10-es, a harmadikban ki van kapcsolva az UAC, és vége is, az egyiknél azt írja, hogy forduljak a rendszergazdához, mert nincs jogom, a másiknál faszán megy oda, de vissza nem, a 3.-nál egyszerűen rá sem lehet lépni, hibát ír.

és lehet, hogy sokra van megoldás, de had legyek már egyszer user.

Kicsit olyan a cucc, mintha ellenség lenne, szembe megy a személyre szabással, mintha azt akarná rám erőltetni, ahogy ők elképzelték, hogy használni fogjuk. Olyan érzésem van, hogy ez akkor működik jól, ha mindenből az ajánlott vagy gyári beállítást választjuk úgy, ahogy neki teszik.
Nem raktam MS-fiókot, aztán minden gyári appban felhozza, hogy már pedig te regisztrálsz és bejelentkezel, és azt fogod használni, és lesz obivandriveod. Az értesítő szól, hogy héj apukám, nincs bekapcsolva a vírusvédelem, letértél az előre általunk kijelölt útról, korrigáld, vagy óránként ezzel foglak ba*tatni. Frissítesz, ha azt mondjuk. Az alapértelmezett mappáját használod, csög.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.