- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
TIstvan4 #51193 üzenetére
Nemrég volt egy hasonló kérdés egy másik topikban, amire az alábbi választ adtam. Tehát hivatalos live rendszer nincsen, de tákolt változat van, akár Win10 alapú is. Korábban ezt próbáltam ki diagnosztikai célra és működött.
De egyébként van a neten egy rakás változat ilyenekből, akár még az előbb említettnél frissebb kiadásra épülő is. -
-
sb
veterán
Sziasztok!
Valamelyik (nagyobb) Win update után eltűnt az Avast Antivirus a gépről. Legalábbis ikonként nincs, programok között nem volt. A saját uninstallerükkel leszedtem a maradékot, feltettem újra, viszont úgy néz ki, hogy a core service-eket nem teszi fel. A "háttérszolgáltatás ki van kapcsolva" üzenetet ír. Services között sincs ott többszöri install után sem. Más programoknál is van ugyanilyen gond ill. más jellegű: pl. HD Sentinelt hiába pipálom be, hogy induljon Windows-al együtt, nem teszi meg, lehet, hogy itt is hasonló a gond.
Admin jogok elvileg rendben, install közben semmit nem szól egyik progi sem. Built-in admin és összes admin approval mode is ki van kapcsolva, tehát elvileg minden adminként fut.
Mi a rák lehet vele?
szerk: Win Pro 10 x64-ről van szó. Másik gépen ugyanez volt, ugyanaz a build, ugyanazok a progik kb. Avast, szintén. Ott minden rendben van. -
TIstvan4
tag
válasz
Pisztillus #51195 üzenetére
Sok"k" Köszönet a válaszért!
-
-
TIstvan4
tag
Ha itt maradtam!
Utolsó kérdés lenne!
win10 Installáló használható e live cd nek is? -
bobalazs
nagyúr
Lastpass login működik Edgenél valakinél?
-
King Unique
titán
válasz
TIstvan4 #51183 üzenetére
Bár a GDB az etalon, de van most másik két adatmentő programnak is ingyenes promója
—►
EaseUS | MiniTool.Egy sima gyorsformázás után általában még visszaállíthatók, illetve lementhetők az adatok. Feltéve, hogy nem lettek felülírva például új fájlokkal. A W10 megoldása nem tudom hogyan gyalul, de ha komolyabban belegányol, akkor lehet nem lesz egyszerű a dolog...
-
Madwe
nagyúr
válasz
TIstvan4 #51178 üzenetére
Ha csak egyszer formázta, s azóta nem babrálgattad nagyon a hdd-t, akkor vissza tudod nyerni az adatokat másik gépre rádugva külső lemezként! Ssd esetén viszont nincs megoldás:S
Hdd-t már állítottam így vissza, nagyon sok program van rá, az a baj nem emlékszem nálam végül melyik vált be, most hirtelen ezt találtam de van még egy rakat.
-
TIstvan4
tag
válasz
this is life #51182 üzenetére
Marad a recovery.
Remélem nem nullázta le a hdd ket ,csak"gyorsformázta". -
válasz
Sajnos jol benezted , a resettel foleg hogy a sajat filek , programok megtartasat ignoraltad igy gyalult mindent , esetleg a recuva progival a kepeket s talan a videokat meg tudod menteni , de addig se nagyon ments semmit se gepre , illetve talan jobb nem is hasznalni..
Amugy ket fajta resettet ajanl fel , egyiknel a szemelyes dolgok ,programok maradnak a masiknal pedig torol mindent ... -
netpeti98
addikt
válasz
Mikor kiválasztod a reset opciót akkor rákérdez, hogy mit töröljön. Ez felér egy újratelepítéssel, tehát biztonsági mentés nélkül nem szabad nekikezdeni, de az adatok törlésére fel is hívja a figyelmet a rendszer a folyamat indítása előtt.
Az más kérdés, hogy az újratelepítésnek végig kellett volna futni és nem kinyírni a saját boot szektorát, de ez most az adatok szempontjából lényegtelen.
-
King Unique
titán
válasz
droti25 #51165 üzenetére
Én Win8.1/10 alatt a 8GadgetPack programot használom. Ez gyakorlatilag a Win7-ben megismert minialkalmazásokat adja vissza.
(#51175) TIstvan4: ez komoly...
-
TIstvan4
tag
válasz
LLKobe #51173 üzenetére
O.K! Kösz!
-Adott(volt) a müködő Win10pr
-Gondoltam jobbítom a rendszert
-Safe módban indítottam
-Itt nyomtam egy "Reset this PC"
-Eredmény az összes winchestert letörölte,ami a gépben van.
-Sajátmagát nem tudta módosítani.
-Nem indult ujra a gép.mert eltünt a boot sector is.
Hát ennyi.
Ez volt idáig a legnagyobb meglepetés rendszertől,hogy mindent leformáz magától.
VIGYÁZNI -
TIstvan4
tag
Mindenkinek Szép napot Kívánok!
Szeretném megosztani win10 Tapasztalatomat,ami nem volt a legkellemesebb!
-
droti25
őstag
Köszi a tippeket
-
droti25
őstag
Tudnátok ajánlani egy olyan diagnosztikai progit ami kevés erőforrást használva, mutatja például a jobb alsó sarokban a cpu, gpu hőfokot.. Stb?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Van két új egyforma HDD. Adat menne rájuk. RAID 1-ben akarom használni őket. A Számítógép-kezelés-en vagyok. Formáztam őket, de itt elakadtam. Mit kell csinálni, hogy a két discből RAID 1 legyen?
-
szucstom
őstag
-
droti25
őstag
válasz
Döglött Róka #50778 üzenetére
Sajnos nem sikerült rájönni hogy milyen folyamatot indított el ez a bizonyos wecutil.exe fájl ami 40%-on dolgoztatta a cpu-t illetve a vga-t is...
Egy módon tudtam megoldani hogy átneveztem a wecutil.exe-t és így nem tud elindulni magától.
Lesz e vmi problémám emiatt? Mivel Windows fájl így kihathat e negatívan a Windows működésére? -
movax
őstag
-
_ ĐanieL™
tag
Sziasztok,
valaki hozzáértő össze tudná foglalni a Win10 gyorsindítás lehetőségével kapcsolatos dolgokat?
Össze-vissza infókat találtam csak a topikban.Esetemben egy fél éves Dell Inspiron 5749 laptopról van szó.
A tünet a szokásos: bekapcsolt gyorsindításnál első bekapcsolásra megáll a gép. Gombbal kikapcs, majd bekapcs és indul.Amikre eddig rájöttem:
- a gyorsindítás gyakorlatilag egy 'masszív' hibernálás
- a gyorsindítás funkció valójában annyit csinál, hogy ha a kikapcsolásra kattintunk, hibernálja a gépet
- a hibernálás aktív a gépemen, a gyökérben a fájl is megvan hozzá, amibe menti a RAM tartalmát
- gyakorlatilag úgy tűnik, mintha a bekapcsoláskor (ébresztéskor) nem tudná olvasni/kezelni a hibernálás fájlját a rendszer
- kipróbáltam azt is, hogy a hibernálás gombra kattintva, 'klasszik' módon hibernáltam a gépet (bocs a szóismétlésért) és így sem ébred fel, csak miután a gombot nyomva tartva teljesen kikapcsolom, majd vissza (de ugye ez utóbbi esetben semmivel sem gyorsabb az indulás, mert a nulláról tölti be a rendszert)
- a céges Dell laptopon (Lattitude) működik a gyorsindítás, így megpróbáltam az azon lévő energiabeállításokat használni, de nem segített
- a két gép között 2 lényegi különbség van: a céges SSD-s, a saját HDD-s, valamint a céges Legacy bootra van állítva, a sajátom UEFI-reEléggé úgy fest, mintha a Legay-UEFI kérdés kavarna be.
Tisztelt Hozzáértők!
Okozhatja ez, hogy nem működik ez az opció?
Esetleg aki ilyen gonddal küzd-, vagy épp működik neki a gyorsindítás.. lenne olyan jó, hogy ránéz a BIOS-ra, hogy hogyan is bootol a gépe?Van mód élő-, működő rendszer alatt az UEFI-t Legacy-ra változtatni?
Várom a válaszotok és a brainstormingot.
Sokan küzdünk ezzel tudtommal, de valamiért sehol sem találok igazán használható topikokat a témában.Pedig ez egy jó funkció lenne, ha működne.. nélküle 1,5 perc mire használható a rendszer bekapcsolás után.. vele ez úgy 20 másodperc környékére lenne rövidíthető.
-
Montliard
csendes újonc
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni egy igen körülményes problémához, melyre órák alatti böngészés után sem találtam megoldást még csak megközelítőleg sem. A probléma valódi forrását nem tudom meghatározni, Lehet hogy a Windows 10 okozza a problémákat, vagy lehet hogy az integrált hangkártya az alaplapon. Mondhatjuk hogy kétségbeesett vagyok mert sehol sem találok rá megoldást.
A probléma: Első lépésben egy hanggal kapcsolatos problémáról van szó, miszerint ha elindítok egy alkalmazást (értsd; bármilyen pc játékot), akkor egyszerűen nem szól a hang, vagy csak pár másodpercig szól majd elnémul. Ezt a jelenséget odáig tudtam visszakövetni hogy megnyitom a lejátszó eszközöket, majd a következő üzenet fogad:
http://www.kephost.com/image/v288
Ezután újra engedélyezem, majd az adott programot is újra kell indítani hogy legyen hang. Magával a hanggal semmi probléma, gyönyörűen szól, és ezen kívül semmi problémát nem tapasztaltam, viszont ez is elég frusztráló tud lenni.
Órákig böngésztem WEB-en felkutatni a megoldást, és ami legközelebb állhat a problémához; hogy a windows 10 automatikusan frissíti az illesztőprogramokat a gyári driverek helyére, és ez okozhatja a problémát, én viszont hozzáértőbb segítségért fordulnék, hozzátok!
Mindezek alapján végül nem tudtam megállapítani hogy hardveres, szoftveres problémáról van e szó, ezért off topic-nak jelölöm meg a kérdésemet, remélem tudtok benne segíteni, és előre szeretném megköszönni annak aki segítő szándékkal fordul majd a kérésem felé.
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok,
15 év macezés után visszatérek, Cook jó messzire elüldözött (infos vagyok s napi szinten van winnel dolgom, de személyes használatra macet használtam, uh ilyen egyéni kérdéseim lesznek, nem rendszerkarbantartási, az megy
)
Van e valami normálisan kinéző rss alkalmazás amit javasolnátok? macen a newsbart használtam, az szolíd, elegáns s mindig képernyőn volt. Valami hasonlót tudtok javasolni? böngészős nem érdekel, esetleg pluginnal ha rendesen meg van csinálva, de pl különálló programként ilyen win7 de inkább xp-t idéző ui-sakat találtam csak egyelőre...
iStat menus-höz hasonló megoldás van valamilyen módon? (felső sávban trackel mindenféle rendszeradatokat lenyitható fülekkel, pl le/feltöltési sebessége a networkön, akkuról részletes adatokat ad lenyíló fülön) eddig csak ilyen desktop interaktív wallpapereket találtam, de annyira azok egyelőre nem győztek meg
Igazából ha a jobb alsó sarokba beépülne, pl le lehetne cserélni az akkujelzőt egy olyanra ami részletesebb, a wifi/network mellé betenni sebességadatokat, órát kibővíteni stb, tehát kb mint az istat menus csak winesen, lentre, annak örülnék a legjobban
Természetesen egyik sem létszükség, de ezeket már nagyon megszoktam a saját gépemen s örülnék valami állandóan szem elött levő s elegáns megoldásnak!
(csatoltam egy képet, h keresgélés nélkül lássátok nagyjából jelenleg mi a helyzet, ha leírás alapján nem jött volna annyira át, maces világot pedig nem ismernétek
bal oldalt az rss olvasó, fent pedig a rendszeradatok ahol épp egérrel a networköt s azon belül a cpu fület aktiváltam - én tettem network alá, h kevesebb helyet foglaljon fent, na)
Ezer hála és köszönet bármilyen ajánlásért!
-
-
Keeperv85
nagyúr
Igen, én is úgy értettem, hogy ilyenkor nem megy, hiába van...
Mellesleg már egy normális touchpad driverrel is megelégednék: katasztrofális... (Dell Latitude E5440-em laptopom van).
Nem sűrűn kell a Win10, mert alapvetően Linux orientált környezetben melózom vele, de mikor igen, akkor na ná hogy megszívat....
-
Popes
őstag
-
bobalazs
nagyúr
Lastpass kiegészitő nem működik az edge-l mert nem jelentkezik be. Mit lehet tenni? Töröltem, újraraktam mégse megy.
-
Popes
őstag
válasz
Keeperv85 #51142 üzenetére
A telepítendő exe-t tedd át az asztalra, majd nyitsz egy rendszergazdai parancssort, és beírod ezt, cd C:\Users\Felhasználóneved\Desktop
(felhasználóneved helyére értelemszerűen a saját felhasználóneved) , miután entert nyomtál bemásolod az exe tulajdonságok, általános fülön felül ami van (3_PhoneFlashTool_3.1.8.2_win32.exe), enter, és elindul a telepítő. -
Keeperv85
nagyúr
@pendre54:
Ki van kapcsolva, más illesztőprogramoknál már rákényszerültem korábban.
@movax:
Adminként indítom...
Nem hacker progi: az Intel hivatalos frissítő programja....
-
KidT
csendes tag
válasz
david5745 #51133 üzenetére
Most vettem meg az ASC 10-et. Szerintem kiváló...bár ki szokta ütni a vpn service-t amit használok, de annyi baj legyen. Cikk, bár régi.
De valaki szerint úgyis szar és csak a lámák használják ezt.
-
david5745
tag
Sziasztok
Ti használtok bármiféle rendszerkarbantartó programot (ASC x, CCC és társai) ??? Ezek érnek valamit vagy több kár csinálnak mint hasznot ??? Jelenleg az ASC 9.2 pro változatát használom
-
törölt tag
sziasztok!
valaki futott már bele olyan problémába, hogy akármilyen alkalmazásban rányom a megnyitás/tallózás gombra, akkor crash-el a program?
újrahúztam a win 10-et, mert egy frissítést nem tudott telepíteni a rendszer hetek óta, amit még a 15xx változatról frissítettem. most újrahúztam 16xx telepítővel, csont nélkül felment minden frissítés, de ez a megnyitás/tallózás gombra minden fagy dolog elég zavaró. alapvetően ott szúrtam el a dolgot, hogy bios-t is frissítettem a lapon, aminek köszönhetően elszálltak a tuning beállítások (amiről csináltam képet a ramok kivételével), és a ram időzést nem jól lőttem be (t2 helyett t1). szóval újra kell húzni ezért a rendszert vagy sem?
elég zavaró a dolog, egy feliratot nem tudok hozzáadni vlc-ben, ha nem neveztem át az srt-t. -
KidT
csendes tag
Sziasztok!
2 napja volt hasonló kérdés, de választ nem találtam itt a kommentek közt rá.Adott a 3 megjelenítő.
1. 1920x1080
2. 1920x1080 LG smart
3. 1920x1200
GTX 1070 (radeonnal nem csinálta, amit csinál..)
Nos..jó könnyű lesz megfogalmazni...
Szóval, ha az 1-esről felhúzok egy ablakot a 2-esre, akkor kb az ablak felén úgy viselkedik, mintha a 2-es kisebb felbontású lenne, azaz pl a chrome ablakostul mindenestül kb kétszer akkora lesz, mint kéne lennie. Mindezt úgyis, hogy kilóg a képből, tehát nem a TV széléhez igazít.
Egyszerűen nem találok rá megoldást. Ritkán ugyan, de néha melóhoz is kell a TV, mint 3. monitor és elég zavaró.
VLC-nél nem csinálja, de TC, chrome, edge, skype, stb esetén meg igen.
Mi lehet a megoldás? -
Pierre75
senior tag
Egy 7 éves Toshiba L500-on használom egy éve a X-et. Az augusztusi ráncfelvarrás megkavarta a gépet (első kékhalál egy Kindle csatlakoztatásánál), de ezt leszámítva gyorsabb a win7-nél. Nem vártam ehhez a véncsonthoz driverfrissítést, mégis kaptam. Egyik pillanatban még volt hang, majd megkukult a friss novemberi driver-rel. Eszközkezelőben turkálva sikerült helyrehozni, de nem sok jót ígér, ha azt piszkálják, ami működik.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
zsoltzsolt #51121 üzenetére
Magában az Insider csak nemtudomhánynapos próbaverzió, csak minden egyes buildnél újrakezdődik a tesztidőszak. A többire passz.
-
zsoltzsolt
addikt
Egy-két kérdésben szeretném a válaszaitokat kapni (ha láma kérdések elnézést előre is):
1. A gépen most 8.1 Enterprose fut, de a licenc mostanában fog lejárni, a cég nem hosszabbít (ez más történet, most nem tartozik ide)
2. Ha erre a gépere felrakok egy insider verziót, akkor az hivatalosnak fog minősülni és fog működni rendesen?
3. Az insider verzió angol nyelvű lesz?
4. Ha valamilyen oknál fogva helyre akarom állítani a Win-t, akkor tudni fogom és mi lesz a végeredméyn? a már lejárt licencű win 8.1?Előre is köszönöm!
-
.Farkas.
tag
Hello!
Nem tudja valaki, hogy tudnam DDNS-en keresztul megosztani win10-bol pl 1 meghajtot?
-
inf3rno
nagyúr
Hát én próbálok Linux felé orientálódni, mert unom a
spyware-tfelhasználói élmény fokozását, de tableteknél, laptopoknál még nem elég jó, pl van egy T100TA tabletem PDF nézésre, de Linux-al ahogy néztem talán az eszközök fele működne rajta normálisan, úh. marad rajta a 8.1 még pár évig. -
inf3rno
nagyúr
Jó hát én nem véletlen nem frissítettem win10-re egyik gépemen sem, csak egy új laptophoz adták eleve ezt. Ugyanazt csinálják, mint a win8-al, hogy talán majd a 10.1 használható lesz, addig meg teszteljék az alfát/bétát a felhasználók úgy, hogy még fizetnek is érte. Ez valamiért most nagy divat, és egyre pofátlanabbul alkalmazzák a cégek.
-
-
Mydgard
tag
Csao! A korabbi tapasztalatokkal szemben egy ujszeru problemaba utkoztem. Adott a laptopom Clevo N150RD es nem jottem meg ra hogyan tudok ra format c:-vel ujratelepiteni Win 10-et. A Biosban a boot menuben az alap Windows boot illetve Pci4 es Pci6 kozul lehet valasztani, se DVD se USB. Tehat a klasszikus altalam ismert boot beallitasi lehetosegek nincsenek. Igy nem marad mas mint a Wind 10 alaphelyzetbe allitasa. Kerdesem hogy ez elegseges e az uj rendszerhez illetve formattal e magatol a Win 10 (csak nem latjuk)?
-
_ ĐanieL™
tag
Sziasztok,
szeretnék érdeklődni, hogy ki, mit tud arról, hogy javították e már a gyorsindítás problémáját?Február óta használom a rendszert és nálam is gond volt. Első bekapcsra nem kezdte el tölteni a rendszert.
Kikapcs majd bekapcs után rendben volt.
A gyorsindítás kikapcsolása oldotta meg a problémát.Köszi előre is!
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
A win 10 nagy frissítése óta nem lehet szabályozni a kijelző fényerejét.
Az OSD megjelenik, mozog a csúszka de semmi reakció. Viszont kikapcsolni kilehet a billentyűzetről.Legújabb nvidia driver, ATK package, semmi eredmény.
Windows-on belül sem lehet állítani a fényerőt, nem aktív, szürke a csúszka. (Gépház\Kijelző testreszabása)
Gép: Asus G751JY
A rendszer visszallításon kívül valakinek valami ötlet?
Köszi!
-
ot93
senior tag
nekem a chrome-ot sem engedte először beállítani, de most már jó (ha jól emlékszem úgy lett jó, hogy a chrome reklamált, hogy nem alapértelmezett és ott volt a gomb, hogy alapértelmezetté teszem. ezután a chrome tette magát alapértelmezett böngészővé, ez azóta is jó... a fényképnézegetőt nekem szintén nem lehetett beállítani, de nálam úgy működik, hogy fájltípusonként állítottam be a régi Windows fényképnézegetőt...
ehhez azt kell csinálni, hogy rámész pl. egy .jpg formátumú képre, majd jobb klikk --> társítás --> másik alkalmazás választása --> az ablakban kiválasztod a programot amivel meg akarod nyitni és bekattintod azt, hogy "mindig ez az alkalmazás nyissa meg ezt a fájltípust.". ezt fájltípusonként el kell végezni... ez igaz, hogy bonyolultabb, de ha van kb. 2-3 kiterjesztésű képem, akkor ez nem sok idő külön-külön... igaz, hogy ezt el lehet játszani zenével, videóval, pdf-el, stb. de csak 1x kell, utána már jó lesz mindig... persze van, amit ott a gépházban is enged beállítani, ez csak azokra vonatkozik ugye amit ott nem enged
böngésző esetén ez az eljárás nem járható, de mint írtam az máshogy jó lett.
(amúgy az évfordulós frissítés előtt ez a dolog még jól működött.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Bitcoin topic
- World of Warships
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jövedelem
- Óra topik
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2912, 100% Akkumulátor
- GeForce RTX 2070 (OEM HP) Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest