Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssgt1981
senior tag
VPN-t használok az alábbi képen szereplő problémát, hogy tudom orvosolni?
-
Grande Ale
őstag
Asztali,nincs több meghajtó. Egyszerűen nem értem... Ha megy a gép és úgy dugom be, akkor működik. Ha bedugva indítom akkor a billentyűzet sem megy,egér sem...
-
Grande Ale
őstag
Üdv!
Asztali gépet telepitenék pendriverol. Ha rádugom és inditom a gépet lefagy az egész, bios se jön be. Ha kihuzom megy. Nem találkoztam még ilyennel, mi lehet ez? Van megoldás? Tiszta telepitést szeretnék.Ha helyreállítást nyomok a windowsból,akkor particionálni nem lehet? Csak letörli a meghajtókat?
-
szimi57
őstag
Sziasztok.
Jelenleg a Win10-em egy HDD 30 GB-os particióján van. Egy Win7 pedig egy SSD-n. Bootoláskor tudok választani a két rendszer közül. Át szeretném telepiteni a Win 10-et egy 120 GB-os SSD re. Megoldható ez úgy, hogy a választási lehetőség megmaradjon?
-
Werkly
őstag
Ahogy mondtátok Adobe Readert nem érdemes telepíteni mert alapból tudja a beépített. Libre Office-t érdemes? DVD-MP3 írására gondolom már kell program? Winrar, Total commander sincs beépítve valamilyen formában ugye? Bocs de 7-es után fura még. Fölös progikat meg nem akarok telepíteni.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok mondani/ajánlani olyan programot amivel szabályozni lehetne a számítógép bekapcsolásának idejét? A gyereket kellene korlátozni.Tehát mondjuk a felhasználói fiókba csak mondjuk 16:00-18:00 között lehetne belépni.
-
raidx
őstag
válasz
Werkly #33580 üzenetére
Telepítésre gondolsz? Igen ott is létrehozhatók a programkönyvtárak. Célszerű csak a meghajtó betűjelét cserélni vagy menuálisan létrehozod a D:\Program Files és D:\ Program Files (x86) könyvtárakat. Majd azt használod ha oda akarsz telepíteni.
Ha egyéb netes letöltéseket akarsz oda irányítani természetesen az is lehetséges. Lehetséges a etöltési mappát is áthejezni másik meghejtóra. Jobb klikk a könyvtáron, Tulajdonságok, Hely. -
raidx
őstag
válasz
Dorian #33579 üzenetére
Használd a MediaCreationTool progit, ISO legyen a vége. Azt meg a Rufusz progival tedd USB-re.
Egyébként ez nem XP nincs szükség tisztatelepítésre. Anno még nem került SSD a gépbe nálam a frissítés futott. Sajna GPT partívió miatt a klónozás nem ment ezért SSD-re telepítés történt. 30 nap után magától eltakarítja a visszaállítási cuccot, ha addig nem tetted meg.
-
Baggio04
aktív tag
Valaki?
[link] -
Werkly
őstag
Elérési út megadható a Win 10-ben is, hogy D-re mentsen bizonyos dolgokat? Konkrét elérési útra gondolok nemcsak D:/ kösz!
-
Dorian
félisten
válasz
Dorian #33217 üzenetére
Újra próbálkozom.
Eszembe jutott, hogy lehet az volt az oka a tisztán telepített Win 10 aktiválhatatlanságának, hogy mióta a laptopomba a HDD helyére SSD került, a HDD pedig a DVD helyére, azóta minden 2. újraindításakor nem látja a gép a HDD-t (kikapcs-bekapcs esetében nincs ilyesmi). Szóv.al a tele.pítések során az újraindításokkor mindig változott ez a hardverelem.
Szóval most kivettem a HDD-t, Win 8.1 telepítés, aktiválás, frissítés Win 10-re. Tehát most van egy aktivált Win 10-em, de még nem tiszta telepítéssel.
Még egy dolog lehet estleg: A múltkori tiszta telepítéshez egy torrentről letöltött Win10-et használtam, mert a MS oldalán keresztül bootolható penre Win 10 létrehozása "ismeretlen okból nem sikerült" Vmiért ez most sem sikerül. Végig megy a folyamat és a végén hibát ír ki.
Fontos, hogy onnan szedjem le a Win 10-et, vagy máshonnani letöltés is teljesen megfelelő? -
raidx
őstag
válasz
DonThomasino #33568 üzenetére
Jobb klikk a hangszóró ikonon, Hangok, Nincsenek hangok /Hangséma/
-
Odin89
csendes tag
Üdv!
Új laptopot veszek (webáruházból), amihez nincs op. rendszer.
Kulcs nélkül tudom rá telepíteni az MS oldaláról letölthető W10 pro verziót?
Ha minden OK a laptoppal, akkor megveszem a dobozos win10-et
Annak a kulcsa beírható lesz és aktíválható a W10?Sajnos 17" i3 konfigot 200K környékén nem találtam W10 pro verzióval. Gondolom, ha még lenne Win7, vagy win8.1 pro-val telepített laptop akkor jobban járnék egy frissítéssel. De.. nincs.
-
intensa_man
tag
Sziasztok!
Meg tudom azt csinálni hogy meglévő Windows 10 mellé felteszek egy 8.1-et? A 10 UEFI-s penről lett telepítve, a 8.1 viszont CSM alapú penen van. Viszont a gép, amin telepíteném olyan régi, hogy a biosban csak IDE, és AHCI van, értelemszerűen ez utóbbi van kiválasztva.
Köszönöm a választ! -
DonThomasino
veterán
Tálcán lévő értesítési hangot hogy lehet kikapcsolni ?
-
nandi17
tag
Feladom , eladom a p... A hdd veszek meg egy ssd
mostani technika
-
válasz
nandi17 #33558 üzenetére
Na, most ha jól értem a Win 10-et sikerült feltelepíteni az SSD-re, majd újra csatlakoztattad a HDD-t az alaplapra, és ezután nem látja a rendszer? Meg kellene nézni, hogy az eszközkezelőben a lemezmeghajtónál látszik-e? Az is lehet, hogy a lemezkezelőben betűjelet kell majd neki adni.
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Tud valaki segíteni, újra kellett raknom az OP-t és most nem tudom a bluetooth headset- et használni.[link]
Régen amint bekapcsoltam pár pillanat múlva csatlakozott is, és a képernyőn is megjelent, hogy csatlakoztatva a hangrendszerhez. Most meg se jelenik a vezérlőpult hangbeállításoknál. A telefonhoz és a tv-hez tudom csatlakoztatni azokkal megy, csak a pc-n nem.
A Q123 tulajdonságoknál a szolgáltatás résznél régen ott volt egy másik opció is, hogy fejbeszélő mikrofonnal. -
raidx
őstag
válasz
nandi17 #33551 üzenetére
Én úgy értelmezem, hogy szeretnéd a régi rendszeredet átklónozni az SSD-re. H GPT partíción van a rendszer akkor sajna csak a tiszta telepítés megy. Ha MBR partíció akkor nagyon sok particionáló progrem képes a manőverre. Tekintettel, hogy valamiért a Win 10 előnybe részesíti a GPT-t, nagy a valószínűsége a telepítésnek.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
nandi17 #33551 üzenetére
Csinálsz egy boot-olható pendrive-ot amin a Win 10 van.
Gépet leállítod. Lehúzol az alaplapról minden más HDD-t.
Csak az SSD legyen csatlakoztatva ( áram és SATA kábel ).
Bekapcsolás után a BIOS-ban be kell állítani , hogy a pendrive-ról boot-oljon és telepítsen a rendszer.
Változásokat elmentve kilépsz és megy is.Nagy vonalakban.
-
nandi17
tag
Sziasztok olyan kérdéssel fordalnak hozzatok mi a teendő ssd ra tudjam rakni a win 10 ? Majdnem mindennel probalkoztam elsődleges helyen van az ssd
-
HollyBoni
veterán
válasz
ignisz #33548 üzenetére
Nem igazán Win10 probléma, ilyen esetben nem az operációs rendszerre kell egyből gondolni.
Először is nézd meg másik böngészőről bejön e, nézd meg hogy mikor nem jön be mit ír rá pl az isitdownrightnow.com, és kérdezz a Chrome topikban. Az sem hátrány ha elárulod melyik honlapról van szó.
-
Baggio04
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo Thinkpad T400. Céges gép, win7 volt rajta szerintem (többi gépen még mindig a hetes van, ezért gondolom ezt). Lefrissítették a windowst és azóta csinál olyan dolgokat, hogy nem hajlandó belépni az oprendszerbe. Gépet indit kijön a win logo, pörög egyet a pontsereg eltűnik és ennyi, egyedül az egér mutatója látszik. Reagál a mozdulatra, de hiába van kattingatva, nem jön elő az asztal. Kikapcsoló gombot nyomva megjelenik a kép (bejelentkezési): üdvözüljük xy és szépen kikapcsol.
Mi lehet itt a probléma? Valami hasonlóval találkoztatok-e?
Köszi. -
r3dsnake
nagyúr
Az mitől lehet, hogy tallózásnál, mozaik nézetben nem látszik a képek előnézete?
-
HollyBoni
veterán
válasz
KIRA\/NOVA #33543 üzenetére
roszul hited
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Tudja valaki hogy az explorer.exe-t hogy lehet letiltani, úgy hogy ne induljon el automatikusan a rendszerrel WinX64 alatt
Azért kellene az infó mert van 3.parti program és az tud tálcaként is viselkedni és a start menüt amúgy se tudom úgy használni ahogy szeretném így felesleges.(azt is tudom így nem lesznek az asztalon ikonok de arra is van megoldásom. -
HollyBoni
veterán
válasz
KIRA\/NOVA #33540 üzenetére
+1 kattintás.
Meg feleslegesen sok dolgot hoz ki. Startra pedig egyszerűbb kattintani, csak reflexből odahúzom az egeret a képernyő sarkára, mellékattintani nem lehet. Itt meg rá kell vinni az egeret a kis ikonra.
Jó tudom ez mind hülyeségnek hangzik, de azért szeretem a start menüs módszert mert 1,5 másodperc alatt megnyitok vele egy programot.
-
ignisz
senior tag
Szép napot. Nem tudom jó helyen kérdezek. Win 10 pro, Chrome böngésző. Az elmúlt napokban vettem észre, hogy egy weboldalt nem tudok megnyitni. Régóta látogatott oldalról van szó. Telefonon pillanatok alatt bejön, tehát nem az oldallal van gond. Tudna valaki segíteni?
-
dokee78
félisten
Van pár játék és nem tűzi ki a Startmenübe.
Van megoldás?Eddig amikor kitűztem bármi nem egyből tűzte ki,hanem volt egy kis késés.
2-t sikerült,de ezeket meg nem tűzi ki. -
30z.Samu
félisten
Végül felmerült a tabletre a Windows, első benyomás nagyon kellemes. A virtuális billentyűzet mintha kicsit más kiosztást kapott volna, mármint minden ugyanott van, de valahogy mégis nagyobbnak tűnik. A rendszer sokkal pontosabban kezeli az érintőpanelt. Szép, gyors, mindent felismert, eddig tetszik.
-
xrvman
őstag
válasz
Roxkex #33195 üzenetére
Szia, ez alapján járj el.
Nem megy alvó módba, vagy rosszul teszi azt a Windows 10. -
Racecam
nagyúr
-
birorichard
őstag
Hali, a napokban felraktam a 1511-t, azóta kb összesz*rta magát a win... :/ Folyamatosan televeri a memóriát mindennel, a HDD meg maxon pörög. Tudom, hogy új memóriakezelési eljárását rendszeresítettek, de nekem valami miatt nem működik megfelelően. Próbáltam kikapcsolni a Superfetchet, illetve a memóriaelőtöltést is, kicsit jobb lett, de most is chrome-ban 4 lap van nyitva (ph-s) és megy egy sd film vlc-ben, a ram 6,9 foglalt a 8-ból... :/ Ott tartok, hogy kínomban újrahúzok egy alap wint, aztán kapcsolom ki a francba a windows update-et, de előtte gondoltam, megkérdezem, nincs-e valami tippetek a problémára... A pagefile 5 GB.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Racecam #33524 üzenetére
Tudom, hogy sokan elégedetten használják a Win 10-t de én még várok kb fél évet, hogy a komolyabb hibákat javítsák.....bár már így is sok mindent foltoztak.
Jelenleg csak a kíváncsiság hajt.
Frissíteni 8-ról 10-re....no nem.
Rendszert csak frissen , szűzen, ropogósan szabad telepíteni...szerintem. -
Attila57
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy feltöltéskor az álló helyzetben készült fotókat automatikusan elfordítja a win10, de nem menti el. Hogy lehet elérni, hogy ne fordítsa el, vagy ha elfordítja mentse is. -
Racecam
nagyúr
válasz
Borisz76 #33523 üzenetére
Nem biztos, hogy ez így menni fog...
Ha a mostani rendszered sorozatszámával telepíted a W10-et, utána elképzelhető, hogy ha visszaváltasz W8-ra az már nem lesz aktivált. Ebben nem vagyok biztos, de ha így lesz akkor kénytelen leszel a W10-nél maradni. Miért nem frissíted inkább a W8-at W10-re? Ha nem tetszik, egy mozdulattal visszaállíthatod. -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Terv a következő :
1. Gép kikapcsol.
2. Samsung 840 Pro 256 GB , leválasztása ( Win 8.1 , 64 bit )
3. Samsung 850 Pro 512 GB , beszerelése
4. Boot és telepítés Pendrive-ról. ( Win 10, 64 bit )- Használni a win 8.1-t fogom még egy darabig csak kiváncsi vagyok a tizeskére
Annyiban kellene a segítségetek, hogy hogyan is tudnám kinyerni a jelenlegi rendszerem sorozatszámát.
Tudom, hogy van rá valami kis progi de nem jut eszembe a neve.Köszi előre is a segítséget !
Friss ropogós ...most hozta a DHL futár :
-
HollyBoni
veterán
válasz
KIRA\/NOVA #33497 üzenetére
Ez elég kaka.
A start menü kereső gyorsabb (lenne), így meg kell nyitnom még egy programot, és aztán rákeresni arra amire szeretnék. Ha a start menü működik 1-2 másodperc alatt rákeresek egy programra és megnyitom, ez a megoldás sokkal sokkal lassabb.
-
Racecam
nagyúr
válasz
30z.Samu #33506 üzenetére
A frissítést nem teheted meg bármikor, csak nyárig. A lényeg, hogy ha már megtetted, akkor a számítógéped ID azonosítója (ha úgy tetszik "lábnyoma") alapján aktiválódik. Ezért minden további újratelepítésnél a jövőben aktivált is marad egészen addig, amíg alaplapot nem cserélsz (asztali gépnél).
u.i.: És ilyenkor már természetesen csak a Windows 10-et kell újratelepítened.
u.i.2: #33510: Ha meg tudod győzni az ügyfélszolgálatot, hogy ez önhibádon kívül történt pl. meghibásodott a régebbi, akkor elképzelhető, hogy aktiválhatod az új gépre is. De akkor is, egyszerre csak egyre.
-
HoriBali
csendes tag
válasz
KIRA\/NOVA #33499 üzenetére
Igen, ezt mellé néztem, bocsi!
Ilyen az, amikor még este 11-kor is a gép előtt ülök.
Nem ír semmit, de már 3 hete hogy telepítettem, a Pro verziót, a Home helyett, mivel utóbbi lett aktiválva. -
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Tegnap írtam a tabletre való Windiws 10 telepítésével kapcsolatban. Most álltam neki, ezzel még el lesz egy darabig. Viszont felmerült bennem még egy kérdés. A tabletet is csak nyárig lehet frissíteni 10-re? Tehát ha mondjuk szeptemberben megkotlik a rendszer, után már csak a 8.1-et tudom használni?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3225
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest