- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BMWFan: Akasztófa
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gergosz2: Emlékezzünk!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Adonimus: 1,5 hónapja dohányzás nélkül. E-cigi a megoldás!
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hamikike
tag
Úgy általában valaki, akinek van ilyen ismerete?
Lenne egy gyakorlatias kérdésem, nem tudom lehet-e itt kérdezni.
De mivel tök legális mindenem, talán.Két gép van a családban, legális, mindkettő azonosan frissítve w10 pro-ra.
Érkezett egy új gép, ami márkáját, hardverkiépítettségét tekintve más, a régin viszont sok a telepített progi, beállításokkal, stb.. Az újban ezt újra felépíteni lehetetlen.Szeretném úgy áttelepíteni a win10-et, hogy minden telepített dolog és beállítás megmaradjon, legrosszabb esetben újra kelljen aktiválni.
Lehetséges-e hardver független migrálás, hogyan, mivel, van-e róla tapasztalat, leírás, stb.
Nem lesz így 3 gép, marad a régiben minden (legálisan 2 gép), a régit linux alatt használnám. -
Vancom
csendes tag
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy lenovo y570 laptopomon már rég óta windows 10 van, viszont most szerettem volna játszani GTA 5-el, és nem az Nvidia (gt 555m) kártyát használja a játék, hanem az intel-t, de például a League of Legends az nvidiát használja.
Próbáltam frissíteni az nvidia driverét, de a frissítés után, a windows 2szer kékhalált kap indítás után, aztán harmadikra meg ha elindul, az eszközök között azt írja az nvidia kártyára, hogy "A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)".
A kékhalálnál azt írja hogy: IRQL NOT LESS OR EQUAL.
Ötlet, hogy mihez kezdjek? -
gabo89
senior tag
válasz
viperabácsi #32196 üzenetére
Tedd fel a Pale Moon-t, az profilt kezel. Nincs 64 bites plugin a TVGO-hoz, csak 32 bites.
-
viperabácsi
addikt
válasz
#97246720 #32193 üzenetére
Beléptem a tvgo honlapjára, ott egy tv csatornát kiválasztottam nem tudta lejátszani ekkor felajánlotta , hogy telepítsem a kiegészítőt. A linkelt képen van egy gomb " kiegészítő letöltése " arra katt és le is szedi.Telepíted és örülsz.
(#32195) gabo89
(#32194) CirrMee Közben igazad lett , a gond azzal van ,hogy a böngészőm ( FIREFOX / EDGE ) mindkettő x64 bit..Telepítettem egy x86 mozzillát azzal menne , de minden második indításra az ikon a x64 est indítja így nem megy.
Nem tudom hogy lehetne hozzájutni egy x64 es TVGO kiegészítőhöz?
-
gabo89
senior tag
válasz
viperabácsi #32174 üzenetére
Melyik böngészőt használod?
-
CirrMee
addikt
válasz
viperabácsi #32192 üzenetére
Közben eszembe jutott: a bf4 indításánál volt ez a probléma.
Megoldás? Külön emiatt feltoltam egy x86 -os böngészőt. Mondjuk azóta tökélyre vittem a dolgot, mert mindkettőt kivágtam a jó fenébe.
-
törölt tag
válasz
Win10re tvgo? Honan szedted le? Linked van?
-
CirrMee
addikt
válasz
viperabácsi #32190 üzenetére
Egy minapi szenvedésemre visszatekintve - 32bit -es kiegészítő vs 64bit -es böngésző esete nem lehetséges? Már csak azért, mert mint írtad, a kiegészítő fel van telepítve.
-
viperabácsi
addikt
válasz
CirrMee #32188 üzenetére
A kiegészítő telepítve van és ugyan ezt az ablakot dobja fel megint. Az ablak szövegében ott van , hogy rendszergazdai jogosultsággal kell telepíteni. Ha jobb klikkelek az ikonon nincs ilyen lehetőség mint win 8.1 alatt volt.
A kérdés HOGYAN tudom rendszergazdaként indítani a telepítést? -
CirrMee
addikt
válasz
Sorrendben: valami kiegészítőt akar telepíttetni veled. Hajrá...
-
hamikike
tag
Köszi a segítséget. Végül is prózai lett a megoldás, bios alaphelyzetbe, és oké, de hogy mitől "ragadt" be?
Ráadásul semmi nem volt átállítva benne, az alaphelyzetbe állított állapot is ugyanaz, de ez segített. Erre gondoltam a legkevésbé.Lenne viszont egy másik, gyakorlatias kérdésem, nem tudom lehet-e itt kérdezni. De mivel tök legális mindenem, talán.
Két gép van a családban, legális, mindkettő azonosan frissítve w10 pro-ra. Érkezett egy új gép, ami márkáját, hardverkiépítettségét tekintve más, a régin viszont sok a telepített progi, beállításokkal, stb.. Az újban ezt újra felépíteni lehetetlen.
Szeretném úgy áttelepíteni a win10-et, hogy minden telepített dolog és beállítás megmaradjon, legrosszabb esetben újra kelljen aktiválni.
Lehetséges-e hardver független migrálás, hogyan, mivel, van-e róla tapasztalat, leírás, stb.
Nem lesz így 3 gép, marad a régiben minden, a régit linux alatt használnánk biztonsági célokra -
törölt tag
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy,adott egy LCD TV amiben van 2 hangszóró és a VGA kártyával HDMI porton van összedugva,de sajnos nem tudom Windows alatt elérni hogy a TV hangszóróján szólaljon meg a hang. Legfrissebb VGA driver van fent. (16.1)
Linux alatt megszólal.
Mit kell állítanom hogy Windows alatt is működjön?
-
raidx
őstag
válasz
viperabácsi #32179 üzenetére
Jobb klikk a fájlon majd futtatás rendszergazdaként.
-
Cortez863
csendes tag
Sziasztok!
Következő probléma lépett fel. Telepítettem a Windows 10-et egy Lenovo G50-80 (i3-4005U, 4GB RAM, 500GB HDD, Radeon R5 M330 1GB, 15.6") notebookra. Bekapcsoláskor felvillan a Lenovo logo, majd elsötétül a kép. Csak másodszori bekapcsolásra lép be a Windowsba elég lassan. Van valakinek ötlete a megoldásra?
-
hito
nagyúr
válasz
viperabácsi #32179 üzenetére
Bocs, de nincs 2 órája, hogy kérdezted.
Íratlan szabály (vagy jóérzés kérdése), hogy nem szoktunk rákérdezni a meg nem válaszolt kérdésünkre 24órán (de minimum 12) belül. Szombat is van, a szakik még durmolnak, egész éjszaka nyomták a lant, hadd pihenjenek
-
viperabácsi
addikt
-
Luissimo
veterán
hello,
milyen programot illetve módszert ajánlotok, hogy a jelenleg 80 gigás hdd-men lévő win10-et egy az egyben egy nagyobb, legalább 500 gigás hdd-re kiírjam és azután azt használjam a laptopban?
Nemszeretném az ujrainstallt eljátszani, egy az egyben szeretném áttükrözni a vincseszter tartalmát mert a 80 giga hamarosan betelik...köszi a tippeket
-
vlevi
nagyúr
válasz
wjbhbdux #32169 üzenetére
Aha, persze. 30x gyorsabb grafikát. Ha processzorról írnak, gondolom Intel Hd Graphicssal értették? Kérdezem én, mihezképest? Tudom, hülye a kérdés, de, ha a BF4 a mostani gépemen (i5-3470) IGP-vel megy mondjuk 5fps-el (fogalmam sincs mennyivel megy, de annyira biztos le lehet venni a grafikát, hogy elinduljon), akkor Skylakkel, win10 alatt 150? Nevicceljünkmár. Biztos lesz 1-2 dolog, amiben benchmarkban kimutatható, hogy gyorsabb, de a 30 azért igencsak túlzás.
-
hamikike
tag
Kérem segítsetek!
Tegnap este kezdődött. Win10 pro x64, win7-ről frissítve, jogtiszta, már nem lehet visszatérni win7-re, de egyébként nem is akartam, mert eddig minden oké volt.
A jelenséghez annyit, semmit nem tettem (legalább is nem emlékszem semmi abnormálisra), ami ide vezetett.
Egy leállás és újraindítás után a bios kb. ezt közölte, nem boot disk, indítsam olyanról, vagy tegyek be rendszerlemezt.
Okát nem tudva telepítőlemezről indultam, először megpróbáltam korábbi időpontra visszaállni, nem tette, lemezképet sem akart visszaállítani, majd elvégeztem egy chkdsk /r és/f parancsot, semmi hiba. Ezután a win10 indítását választottam.Simán elindult, telepítő ki, újraindítás, ua. Újabb vizsgálat, semmi, telepítőről megint indult a rendszer. Megint újraindítás, probléma ua. Most már semmit nem tettem, csak a telepítőről indítottam a win10-et. Elindult.
Újraindítás, megint ugyanaz a probléma, de telepítőről indul!Mi az oka, mi okozhatta, mit tegyek, hogy telepítő nélkül is el tudjak indulni?
Megnéztem, a c: aktív, a rejtett nem. Lehet ez az oka?
-
wjbhbdux
veterán
Az Intel és az AMD jövőben megjelenő processzorain a Win7 és 8 nem lesz támogatott, csak a 10, illetve a tavalyi Skylake processzoroknál is csak jövő nyárig frissítgetik a régieket.
[link] -
ledan
csendes tag
válasz
hunluki #32166 üzenetére
Igen, ez a cink hogy semmi nyoma. :\ Eskü olyan, mintha vmi kritikus rendszerfolyamat megmakkanna vagy végtelen ciklusba kerülne és ez okozná a fagyást. De amikor már minden létező driver a legfrissebb, semmi energiagazdálkodási mókolás, lefutott 3-féle vírus- és malwarekereső (nem egyszerre), CCleaner, minden búbánat megvolt, akkor ez már tényleg idegölő.
És nem 1-2 hónapja létezik ez a probléma a világon. -
-
ledan
csendes tag
válasz
hunluki #32164 üzenetére
Ez megint megerősít abban, hogy nem hardverfüggő a dolog, mert nekem AMD-s a konfigom.
Annyi a közös, hogy szintén 2x4 GB RAM és SSD-ről megy a rendszer.
De ez kezd gáz lenni, hogy a MS ennyi idő alatt se tudott semmit kezdeni vele... pedig külföldi fórumokon hónapok óta csak szaporodnak a hasonló panaszok.
Ja, lehet én is túldicsértem.De azt hittem olyan kezes jószág lesz, mint a Win7 volt.
-
hunluki
senior tag
Sajna winyó aktivitást nem tudok mondani mert a HDD led nincs bekötve, 24/7 megy a gépem és nem csípem a villogást
Haverommal játszottunk orcs must die 2-t steamen, alatta skype, semmi más nem ment és igazából más nem is nagyon van a gépen. A jelenség kb olyasmi volt mint amikor egy régi dosos játék meghalt: Hang beakadt, kép elsötétült (monitor kapott jelet, csak sötét volt), billre nem reagált, ventilátorok csutkán tekertek. Esetleg plusz infó lehet hogy x360 kontrolerrel játszottam. Frissítés nem ment (vagy legalábbis jelét nem látom).
Konfig:
GIGABYTE GA-Z97N-WIFI
i5 4690k alap órajelen
EVGA GTX 760 SC
2x4Gb 1600Mhz ram
A rendszer egy kingston ssdnow 300-on, adatok (steam játékok is) egy WD blue 1 terás winyón.Én rontottam el, túl sokat dicsértem, és elkapattam
-
-
hunluki
senior tag
válasz
hunluki #32061 üzenetére
Elkiabáltam a dolgot. 2 napig gyönyörű szépen ment a rendszer, ma multizás közben elsötétedett a kép, beakadt a hang, és megállt az egész, nem reagált semmire. Vártam egy picit hátha észhez tér, de semmi, nyomtam neki egy resetet, azóta szépen megy, viszont az event logban egy deka error nincs csak az unexpected shutdown.
Nem az első eset hogy nincs nyoma a hibának, anno TP alatt is volt hogy elhalt ez-az, és event logban semmi bejegyzés nem volt. Akkor betudtam annak hogy béta, de most már azért morr.
-
Üdv!
Nem tudom, hogy mennyire egyedi az esetem, de jó lenne valami megoldás rá. Jelenleg egy 60 GB-os Samsung 830-as SSD-n van a Win, plusz a programok, a nagyobb helyigényű dolgok egy 1 terrás HHD-n vannak. A rendszervisszaállítási funkció be van kapcsolva, a maximálisan erre a célra használható méretet 8 %-ra (4,76 GB) lőttem be. Ez a méret pont elég kb. 5-6 darab visszaállítási pont létrehozására.
A gond az, hogy a Win ezt nem veszi figyelembe, hanem folyamatosan hoz létre további visszaállítási pontokat a megadott méretet túllépve, vagyis nem törli a legrégebbieket.
Ezért muszáj időnként az összeset manuálisan törölnöm, hogy ne legyek helyszűkébe a C-n.
A mostani állapot szerint is már több mint 1 gigával lépte túl az általam beállított keretet. -
GEPESZ66
veterán
Pár napja, ahogy bekapcsolom az asztali gépet előjön a monitor automata hangolási panelja, s újraállítja magát.
Korábban ilyen nem volt.
Mi okozhatja, mit lehet tenni, hogy ne jelenjen meg? -
King Unique
titán
Szerintem ez eleve alaplap és BIOS függvénye, ugyanis vannak gépek, amelyeknél egyszerűn nem lehet USB 3.0 portról bootolni. Ezért szokták javasolni, hogy USB 2.0 portba csatlakoztatva kell csinálni a telepítést.
Nálam azonban simán működik, sőt még Win7-et is tudtam telepíteni 3.0 port + 3.0 pendrive megoldással, de akár 3.0 külső HDD-re telepítés is ment. Holott azt mondták korábban, hogy a Win7-et eleve nem is lehet, mivel nem tartalmazza natívan a 3.0 drivereket, mint a Win8/8.1/10. De mégis simán ment. -
fecs
senior tag
USB 3.0 pendrive-ról szeretném telepíteni a WIN10-et. 2 éve, amikor a WIN7-et telepítettem, akkor nem ismerte fel a pendrive-ot a gép. Kénytelen voltam egy USB 2-es pendrive-ot is bevonni. Mire kell figyelni, hogy ez most ne forduljon elő?
-
-
ledan
csendes tag
Talán (kop-kop) megoldódott a probléma a fagyásokkal.
Leszedtem a DriverMax-ot és talált 1-2 drivert ami nem volt elég friss (bár a Win szerint azok voltak). Főleg az SSD driverre gyanakszom. A másik, hogy a Shockwave Playert is lefrissítettem, lévén a videók és Flash játékok futásakor murdált meg a rendszer.
Apropó, a Flash Player és Shockwave Player között mi a különbség? -
senki66
senior tag
A tálcán lévő órára kattintva eddig feljött a naptár alkalmazás, nem tudom mióta, mert korábban még biztos működött, de most nem. Valahol ki-be lehet ezt kapcsolni vagy valamelyik frissítés kavart be?
-
bajzal
őstag
válasz
King Unique #32107 üzenetére
Újratelepítettem a legújabb Win 10-el amiben már benne van a flass update is és most már felismeri a pendriveot
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
A gép egy Asus Zenbook + Windows 10 Home verzió.
A Windows+P eddig gond nélkül ment, majd a Windows frissített azóta ez a funkció nem megy.
Próbáltam drivert frissíteni, videókártya beállításait megnéztem, minden ok, de továbbra se működik.
Valakinek hasonló problémája volt/van? Valakinek valamilyen ötlete?Üdv,
GBoy -
Serious07
csendes tag
Sziasztok!
továbbra is problémám van ezzel a szar hangbefagyás(zenehallgatás, játék közben) képfeketedéssel, (amit video lejátszásokkor csinál)de most már úgy veszem észre h többet csinálja,
valaki nem tud rá megoldást? mert játék közbe is csinálja csak ott ritkábban mint játékon kívül:
örülnék ha valaki tudna segíteni mert rohadtul idegesítő tud lenni már ez. és nem gondolom h a gépemmel van valami gebasz cucc téren mert jóformán minden új pár hsz el ezelött leírtam (úgy 40 el ezelött)
köszi előre is a választ -
Kékes525
félisten
-
Pierre75
senior tag
Én se vagyok felhős fiú. Drive-ba max 5 jpg-t lennék hajlandó másolgatni, amúgy usb.
Volt pár kalandom nekem is a win10-zel. Egy részét magam okoztam magamnak, más része a tiszta telepítés után megoldódott, a maradékkal meg együttélek. Nekem eddig megérte váltani.
(Mennyiért ment el a 100qcr?) -
W. A. Lacky
tag
Sziasztok!
Bocs, lehet ez egy kicsit off, de hátha tudja vki a megoldást. Nem nyílnak meg a 18+ oldalak, hiába kattintok oda, hogy már elmúltam. Nincs a gépemen korlátozó szoftver telepítve. Ötlet?
-
BBéci
legenda
válasz
Kékes525 #32139 üzenetére
Úgy állsz hozzá, mintha azt írtam volna, felesleges a tűzfal. Nem erről szó sincs, igenis kell, de nem szabad átesni a ló túlsó oldalára.
Szerinted kevés a Windows tűzfal, milliók szerint pont elegendő.Aki vezetés közben, kézben tartott telefonnal beszél, annak előbb feldugnám a hátsó nyílásába, majd elvenném legalább egy évre a jogosítványát. Szenvedő alanya voltam egy balesetnek, a másik autó vezetője annyit mondott, bocs, éppen fogadtam egy hívást. Ezért nem látta az elsőbbségadás kötelező táblát és oldalba trafálta az autómat. Azt olvastam, valamelyik európai országban már azt is büntetik, ha nincs az autóban valamilyen kéz nélküli beszélgetést lehetővé tevő eszköz, csak maga a telefon.
-
Kékes525
félisten
Elhiszem, de szerencséd volt eddig, véleményem szerint. Sok ember ugyanezt mondja a vírus kergetőkre is, de szerintem ez felelőtlenség. Nagyon sok sofőr azért telefonál -kézben tartva a telefonját- vezetés közben, mert azt gondolja, én jó vezető vagyok, eddig sem volt semmi balesetem. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy nem lehet.
-
Bal0924
senior tag
Ki lehet deríteni az eszközkezelőből hogy melyik usb port-ba mi van bedugva?
-
hito
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #31995 üzenetére
Erre a kérdésre térnék egy picit vissza. Hogy és hol lehet pontosan beállítani, hogy még csak véletlenül se kezdje el nekem letölteni a windows frissítéseket? Magyar a win10, úgyhogy lehetőség szerint magyar beállítás nevekkel kérnék szépen segítséget
-
Kékes525
félisten
Igen, tényleg túloztam, de azért ezzel azokat a felhasználókat büntetik, akik más tűzfalat használnak. Lehet hogy neked elég a Windowsé is, de az nagyon kevés. Ahhoz nagyon tudatos böngészést, internethasználatot kell csinálni, hogy elég legyen. Sokszor még akkor sem elég.
-
BBéci
legenda
válasz
King Unique #32128 üzenetére
Vaio, W7-ről frissítés. Két napig minden rendben volt, akárcsak nálam, utána kezdődtek a bajok. Állítólag frissítgetett, mert kikapcsoláskor kiírta, hogy telepít.
Én már visszaléptem W7-re.
A monitort kipróbáljuk holnap. Kérdés, hogy kell-e valamit állíthatni a videokártyán, vagy megy automatikusan? Elméletileg a HDMI-n csatlakoztatott tévével simán működnie kell.
Nagy ügyködés nem lesz, mert mindketten alapszintű és tudású PC használók vagyunk. -
King Unique
titán
Ez így nem sok infó, kb. 0...ahhoz, hogy valaki segíteni tudjon, nem ártana tudni pl:
- milyen laptop pontosan?
- előző rendszerről frissítés / tiszta telepítés?
- driverek terén rendben volt-e minden?
- telepített, elállított-e valamit, esetleg frissítés után lett ilyen?Ha nem áll helyre, esetleg megpróbálnám elindítani csökkentett módban, vagy egy Win10 telepítőt bebootolva ügyködni valamit.
-
BBéci
legenda
Apósom laptopján két napig egészen jól futott a Windows 10, ma munka után bekapcsolta (azóta többször újraindította) és sötét kijelző fogadta. Feltolta maximumra a fényerőt, úgy egészen halványan látszik a kurzor, de a gép használhatatlan. Mi a teendő?
-
vlevi
nagyúr
Mert én már csak ilyen maradi ember vagyok, szeretem összedrótozni a dolgokat.
Meg pl, amikor százegynéhány képet akarok rátenni a táblagépemre, hogy majd nézegessem, akkor ez a file küldözgetés dolog nem a legkényelmesebb.
A kábeles összekötésre más miatt is szükség van, pl. Android studio alatt így tudok normálisan debugolni, de ott is előjött az a farokság az MTP file elérérssel, hogy a progi lementette amit le kellett, de a géppel összekötve, a számítógépen nemhogy a file-t, de a könyvtárat, ahova el volt mentve, azt se láttam. kidug, bedug, frissítés, tökömtudja, akkorse. Aztán egy idő után megjelent. -
Fandango
veterán
Nem tudom mennyire nyilvánvaló dolog, de ha nem fut a Windows Firewall Service, akkor nem megy a Win update, se a Store. De legalább megtanultam, hogy nem kell mindent tiltani.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Pierre75 #32121 üzenetére
Lenovo yoga tab2 van.
Attol pedig kivan a hocipőm, már elnézést, nem sertésnek szánom, hogy ne usb-t használjak, hanem más, 3rdparty dolgokat. Tudnia kellene működni legalább ugyanúgy, mint a korábbi windowsokban.
Főleg, hogy az asztali gépen nincs wifi, csak kábel, azon b****hatom a wifi file transzfert.
Az ilyen apró baszkurálányok miatt nem merem pl. édesanyám gépére felrakni, a 10-t, mert én még elvagyok vele, tudom hogyan oldajak meg do!gokat, de neki hiába próbálnám. -
dlaj
őstag
Az időjárás élő csempe a startmenüben csak nálam nem megy, vagy csak valami nincs beállítva?
A csempe jobbklikk menüjében engedélyezve van. -
ledan
csendes tag
válasz
Apucy01 #32078 üzenetére
Úgy látszik valamire mégis háklis lehet a Win10.
Megpróbáltam mindenféle hibernálást és egyéb energiagazdálkodást kiszedni, illetve a lapozófájlt is csak az SSD-re auto méretre állítani, kíváncsi leszek segít-e a problémán..
Ha ezek után is szenved, akkor még egy clean install-t tudok neki felajánlani, aztán feladom.
Köszi a választ! -
vlevi
nagyúr
válasz
netpeti98 #32115 üzenetére
Köszi!
Az életbe nem találtam volna meg.
Marhák, mert ott már helyesírás ellenőrzésnek hívják, ez alapján azt hihetné az ember, hogy keresni is a helyesírás ellenőrzőt kell.Egyébként, ami miatt a feedbackre írtam, az az USB kezelés. Egészpontosan a médiaeszköz (MTP) Telefont így csatlakoztatom a géphez, mert így a droidos teló nem unmountolja az sd kártyát, és ez Win7-en jól is működött. Itt azonban rendszeresen belepusztul a filekezelő. Például új mapp létrehozásánál szinte üzembiztosan megfexik. Nem lefagy, és újraindul, hanem csak nem reagál, nem csinál semmit, beszürkül, kész, vége. Ki kell jelentkezni a gépből. A másik, hogy 2-3 kör után már hiába dugtam rá a gépre a telefont, még csak nem is pittyent, nem érzékelt, hogy rá van duga. Akkor már a gépet kellett újraindítani. Nagyon nem vicces, hogy 5 jpeg, és 10 mp3 rámásolása a telefonra ennyi szopással jár.
Ezt nem csak a telefonommal, hanem a táblagépemmel is megcsinálta, 1-2 hónapja, de akkor azthittem, csak valami egyszeri izé marhaság. Ezek szerint sajnos nemu.i.: Alapvetően elvagyok a 10-essel, de tényleg fel bírja nyomni a vérnyomásomat néha, hogy ilyen bizgerentyű apróságok, amik kb 20 éve működnek, most egyszercsak beszarnak. És nem a régi hardver, vagy ilyesmik miatt, hanem azért mert csak.
-
kovacsit
tag
Sziasztok,
Lehet, hogy már volt a téma, de nem találtam...
W10 és egy LG Iró; A DVD íróról települt a W10, de újraindítás után nem látja a CD/DVD tartalmát a W10
(eszközkezelőben látszik, lemez betételekor feljön a fájlkezelő, csak éppen üres)W8.1-nél is volt hasonló gond, ahhoz van is hivatalos patch, de w10-hez nem találtam, és a kézzel átírt registry sem segít. (pontosabban egy újraindításig látszott a tartalom, aztán más lemezzel már nem...)
Tudtok valami okosságot?
A gép: ASROCK B85M Pro4 alaplap, i3 proc, 8GB ram. 128GB SSD. Vadi új gép.
-
vlevi
nagyúr
Hol a reketkbe lehet kikapcsolni a helyesírás ellenőrzőt? pl. a Windows feedbackben?
Írnék egy nyamvadt feedbacket, angolul, de alig látom a szöveget, mert az egész wörösen izzik az aláhúzásoktól.
Persze a start menü keresés, "helyesírás" nem dob semmit. -
King Unique
titán
válasz
bajzal #32105 üzenetére
Azon a gépen csak a WIn10 van, más OS nincs?
Ez a felújítás, vagy hogyan hívják, lenullázza a rendszert a friss install állapotába. Programok, beállítások stb. mennek, a személyes fájlokat talán megtartja. Viszont én előtte inkább megpróbálnám az indítás helyreállítását, vagy a linkelt / más leírás alapján próbálnám meg helyreállítani a rendszert parancssorba bepötyögve az adott utasításokat. -
bajzal
őstag
válasz
King Unique #32104 üzenetére
Igen, az F8-at próbáltam, de nem adja be a menüt. Viszont beraktam egy win 10-et másik pendriveról, rányomtam a javításra és ott a rendszervisszaállítás valamiért nem működik, viszont van olyan, hogy windows újratelepítése a személyes fájlok megtartásával. Az jó lehet nekem? Tuti nem töröl semmit?
Rendszer visszaállításra ezt dobja ki:
-
King Unique
titán
válasz
bajzal #32102 üzenetére
Egy USB-s meghajtón a sima diskpart törlésnek ilyet nem kéne okoznia, hogy utána megborul az OS...bár nálad a sima pendrive kihúzástól is blue screen van. Nem tudom mi volt ezen a pendrive-on, vagy mire volt használva, Legacy | UEFI install a W10?
Futó rendszer alatt gépházból, illetve boot előtt nálam F8-at nyomva lehet belépni a speciális rendszerindítási lehetőségekbe [link], [link]. Ott van indítás javítás, rendszer helyreállítás, csökkentett mód, parancssor stb. Illetve külföldi fórumokon a 0xc0000034 hibakódra is vannak ötletek. -
bajzal
őstag
válasz
King Unique #32099 üzenetére
-
Primary92
senior tag
Ha frissítettem Windows 10-re, akkor akkor a gépemhez kapott Windows 7-et használhatom ugyanazon a gépen vele párhuzamosan? Virtuális gépen futtatva, úgy, hogy az eredeti gép a gazdagép? Legális?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- PR-Telecom
- OLED monitor topic
- Hardcore café
- Milyen egeret válasszak?
- Az Xbox égisze alatt oldaná meg a PC-s játékosok legnagyobb gondját a Microsoft
- TCL LCD és LED TV-k
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen notebookot vegyek?
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Dell Latitude 5320 i3-1125G4 16GB 512GB magyarbill. 1 év garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2133
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest