Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Merula Alba
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem jutottam vele dűlőre. Másik pöndit még nem próbáltam ki, de szerintem már csak az maradt. Ubuntu 20.04 bármilyen beállítással elindul és hiba nélkül fut.
Van dobozos Vista-m, az is ugyanezt produkálja, virágbolti XP és Win 7- el is hibával akad meg. Tényleg nem értem, pedig ki volt próbálva már minden szerintem is. Vissza lett állítva többször alapra a BIOS is. De volt auto configgal is beállítva.... semmi.
-
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Van 2 win10-es PC egy LAN halozaton. Az egyiken meg van osztva egy meghajtó a hálózaton Mindenkinek. A másikon csatlakoztatva van hálózati meghajtóként az a megosztott meghajtó.
A gond a második gépen van. Feladatütemező indítja a Total Commandert minden bejelentkezésnél, rendszergazda jogokkal. Ha így indul, akkor nem tudja megnyitni a Total Commander a hálózati meghajtót. Ha rendszergazda jogok nélkül indítom, akkor megnyitja. Ha 1 perc késleltetéssel indítom rendszergazda jogokkal, akkor is megnyitja.
Van erre valami megoldás? Mi okozhatja ezt? -
válasz
mefistofeles
üzenetére
Ez a hiba telepítéskor W7-nél nagyon gyakran megjelent, de az volt a szopacs, hogy semmi köze nincs ahhoz, mint amit sugall, azaz semmi köze nem szokott lenni semmilyen DVD driver-hez... W8/8.1-nél már ritkábban fordult elő W10-nél meg tényleg igen ritka.
Vagy bizonyos BIOS beállítások nem tetszenek a telepítőnek, avagy tipikusan csatlakoztatott USB eszközök szokták megakasztani a telepítést, ez esetben is tipikusan az xHCI miatt.
csak egy példa pl USB HUB-ra csatlakoztatott telepítőpendrive esetén hisztizik, de ha kihagyod a HUB-ot és alaplapra csatlakoztatod ugyanazt a pent, akkor meg minden OK...Szóval semmiképp sem DVD driver-t kell keresni, mert nem az okozza, hanem valami olyan hardverelem van a gépben/gépre kötve/BIOS-ba engedélyezve, ami miatt előjön ez a hiba.
Pl egyes TPM modulok is okozzák ezt (ha be van kapcsolva az opció BIOS-ban), ilyenkor vagy beadagolod telepítéskor a TPM driver-t avagy telepítés idejére letiltod a BIOS-ban... -
jokeph
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Tényleg érdekes probléma.... sosem futottam bele ilyenbe, még ezeréves C2D-s gépen sem.
Nemhogy egy új RyZen-es géppel.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Most olvasom a kolléga problémáját és nem értem... ez valami bug? Hogy a manóba hivatkozhat egy win 10 telepítő DVD driver hibára USB-s telepítésnél? Ahogy olvasom ez előfordul USB 3 nál...? Csak azért kérdezem mert már jó párszor telepítettem win 10-et USB 2 és 3 portról is, de efféle faramuci hibaüzenethez még hasonlót sem kaptam soha.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
bár Windows server, 3 felhasználót használunk, távoliasztallal jelentkezünk be. Néha csinálja azt, hogy belépünk egy adott felhasználóba, és mintha újraindítás után lenne, nincs megnyitva az adott program. Viszont feladatkezelőben látszik, hogy fut. Mintha nyitott volna egy új munkamenetet ugyanazon felhasználón belül, de feladatkezelőben ennek nyomát nem látom. Hogy tudunk belépni ilyenkor az "eredeti" munkamenetbe, márha így lehet nevezni? Köszönöm. -
-
pilu85
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Értelek, lényeg h működni látszik ez a mappa kivétel dolog, s onnan telepíteni.
A defender szerint minden az ég világon teli van pakolva nemkívánatos szeméttel. Vicc számomra.
köszi. -
bebeago
tag
válasz
Merula Alba
üzenetére
Mivel készítetted el a telepítő adathordozót, és mikori az iso?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Merula Alba
üzenetére
Pontosan miféle gép is ez ?
-
Merula Alba
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Filmnézés után kipróbálom. Remélem segít, egy ideje könyökölök rajta. xHCI nem rémlik, szerintem már mindent kipróbáltam ott.
Ez az antik cucc jobban működik ennyi év után mint bármelyik ipari szemét 20 ezresig. Megbízható, halk, egyben van. Gyerekbiztos.
Az előzőt a gyerekek ették meg, lekoptak a betűk, lötyögtek a gombok, recsegett-ropogott, nem érzékelt minden gombnyomást rendesen. Viszont világított mint egy komolyabb reptér leszállópálya.
Ha az egér is meghal.... hamarosan.....
akkor már megvan az utódja. Komoly kis szett, de addig tanítom a gyerekeket vigyázni arra amink van.King Unique:
Ez a konkrét probléma, amit linkeltél. Megpróbálhatom másik pöndivel, majd megkeresem. RAID módot leszámítva mindegyikkel próbáltam telepíteni. És 10 usb csatlakozóval volt kipróbálva, mindegy neki hogy melyikbe van dugva, ugyan az a hiba. -
King Unique
titán
válasz
Merula Alba
üzenetére
Mármint ilyen probléma van? Ha igen és USB 3.X porthoz van csatlakoztatva a pendrive, akkor az lehet driveres probléma, de ez inkább az USB 3.X szabványokat nem támogató W7-nél szokott gond lenni, nem a W10-nél, ami a legtöbb (nem feltétlen mindegyiknél) vezérlőnél natívan támogatja.
Aztán nem derült ki, hogy milyen módban történik a telepítés, IDE/AHCI/RAID, ahol pl. az utóbbinál megint hiányolhat drivert a telepítő.
A W10 ISO microsoftos forrásból van az addig oké, de az nem derült ki, hogy maga a pendrive jó-e, másikkal ki lett-e próbálva a telepítés, stb. Ahogyan az sem, hogy pontosan milyen gépről van szó, ahol asztali PC-k esetén elődlegesen a hátlapon lévő USB-portokat javasolt használni. Valamint ha csatlakoztatva van egyéb USB-s vagy más eszköz, akkor azt a telepítés idejére javasolt eltávolítani.
+ Ha már clean install, akkor azt lehetőleg a linkelt leírás + egy másik válaszban leírtak szerint kellene csinálni, még mielőtt esetleg nem úgy sikerülne.
-
King Unique
titán
válasz
pilu85
üzenetére
Le lett írva előzőleg, hogy szükség esetén a PUP/PUA védelmet kell kikapcsolni átmenetileg. Ahogyan az is, hogy igen, az adott fájl/mappa kivételekhez adása is működhet. Következő lehetőség olyan programtelepítőt használni, ami nincsen megpakolva nemkívánatos szeméttel, ennyi.
-
válasz
Merula Alba
üzenetére
Akkor a BIOS-odban, keress xHCI opciót (ha van) és tiltsd le, ha meg le van tiltva, akkor meg engedélyezd.
Amúgy miért használsz "antik" cuccokat?
(lehet, az a gond) -
Merula Alba
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm, de sajnos nem nyert. Kipróbáltam így is más portokon. Nincs bedugva csak a VGA kábel és egy antik Compaq PS/2-es billentyűzet. Ennél kevesebbel már nem megy.
-
válasz
Merula Alba
üzenetére
Minden USB-s eszközt csatlakoztass le a telepítés idejére (HUB, nyomtató, hangari, modem stb stb) csak az egér maradjon (laposnál még az se) és próba.
-
pilu85
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Ha megadok egy mappát, mint kivétel, akkor onnan tudok telepíteni bármit igaz?
Üdv. -
válasz
Merula Alba
üzenetére
Nem kell neki semmilyen driver.
-
Merula Alba
tag
Sziasztok. Ubuntu van fent a gépemen jelenleg. Szeretném felrakni a Win 10 Pro 64 bites verziót, USB-ről. Szépen elindul a menü de DVD meghajtó driver hibát dob ki a telepítő. Eddig nem tudtam neki olyan drivert találni amit elfogadott volna. Próbáltam másik portra dugni, nem oldja meg a gondom. Valakinek valami tipp?
Az ISO a Microsoft oldalról van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2 touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
- 27% - Corsair Elgato Stream Deck Mini
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nemhogy egy új RyZen-es géppel.
Ha az egér is meghal.... hamarosan.....
akkor már megvan az utódja. Komoly kis szett, de addig tanítom a gyerekeket vigyázni arra amink van.