Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Colos1
őstag
-
Spancho
senior tag
válasz _Atesz #14230 üzenetére
A legújabb van fent ami lehet.
Esetleg nem az lehet a gond ,hogy rosszul formázta meg a winyót ,és ezért nem látja az ULTRA FAST BOOT-nál ?
Ha esetleg RUFUS-szal csináltnék egy MBR particiós UEFI-s Win 10-et és azt telepíteném akkor lehet ,hogy jó lenne ?!
Esetleg ha valakinek van ilyennel tapasztalata akkor leírhatná.A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
svgyula
addikt
válasz _Atesz #86877 üzenetére
Szia! Semmilyen gondom nincs vele. A temp és egyéb ideiglenes file-kat is azzal takarítom. A program eltávolítást is. Sőt az indítási rendszert is elég átláthatóan tudom takarítani. A sok szemetet amik a böngészőbe beépülnek anélkül, hogy bármit kérnék. A win beépített böngészőit soha nem használom, nem alapértelmezett mégis minden sz@rt összeszed amit ugye kintről nem nagyon látni. A regiszteri takarításból még soha nem volt gondom. A takarítás hiányából annál több. Ugyanis egy-egy téves már nem létező programra bent hagyott utalás/beállítás/bejegyzés megfoghatja az indítás még SSD-nél is percekre. De te tudod mire van szükséged.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
addikt
válasz _Atesz #87277 üzenetére
Mivel csak most került be az 1809-es változatba az, hogy a lemezkarbantartó futtatásakor felajánlja a letöltések mappa törlését is, könnyen lehet szopni emiatt, ha valaki átsiklik felette. Az új verzióra való frissítés után, és is futtattam a lemezkarbantartót, és rögtön megörültem, hogy a takarítandók között ott virított egy 3,8 GB-nyi cucc. Első nekifutásra, én is csak a méretét néztem, és már majdnem küldtem az enyészetbe, amikor feltűnt, hogy valami letöltésekről van szó, mondom csak nézzük már meg, hogy mégis mi a rák az.
[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
törölt tag
válasz _Atesz #88622 üzenetére
Elvileg örökké működik aktiválás nélkül is, kapja a frissítéseket és működik csak megjelenik a sarokban a vízjel és nem tudod testre szabni például hátteret, színeket. [link] Viszonylag egyszerű guglizás volt.
(#88623) steele80: legalább egy kis zsebpénz amikor hívnak "optimalizált" gépet rendbe tenni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz _Atesz #88627 üzenetére
A cikkben azt írják nincs popup figyelmeztetés, csak a vízjelet látod. Tesztgépre jó így. Normál gépre az emberek többsége vett kulcsot, frissített ingyen 7-ről vagy 8-ról, benne volt az új gép árában stb. nem hiszem fogsz sok embert itt találni akinek három éves személyes tapasztalata van aktiválatlan rendszerrel.
-
rumkola
veterán
válasz _Atesz #88600 üzenetére
Nem tilt le soha, csak jobbra lent lesz egy "vízjel", hogy aktiváld (emlékeim szerint még ha játszol akkor is látod, mert ilyen átfedős cucc). Valamint a személyre szabás inaktiválódik, tehát nem tudsz hátteret cserélni. Ennyi. 2 éve így használom az egyik gépemen. Semmiféle ablakok nem ugrálnak elő, hogy aktiváljam. Frissítések is jönnek folyamatosan.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz _Atesz #89342 üzenetére
De ha működik is a driverben tudja kapcsolni nem? Anyámnak a laptopján lehet.
Az asztali nem úgy működik?!?!"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
raziel01
veterán
válasz _Atesz #89342 üzenetére
Vicces de pont az lett a megoldás amire nem is gondoltam volna. Fogtam teljesen letoroltem az nvidia drivert es felraktam újból. Rögtön jo lett a Horizon is meg a Gears of War 4 is.
Lehetséges, hogy valamiért nem a gtx950et használta de sehol nem lattam módot váltani. Mindegy most jo.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. -
törölt tag
válasz _Atesz #102555 üzenetére
powercfg /waketimers
powercfg /requests
segíthetnek még a nyomozásban, illetve eszközkezelőben a hálókártya jobb klikk tulajdonságoknál az energiagazdálkodásnál is körülnézhetsz, az esetek többségében szoftveresen a Windows Update, hardveresen a hálókártya és egér ébresztgeti a gépet -
krealon
veterán
válasz _Atesz #102560 üzenetére
" leállítás után indul el, mintha a bekapcsoló gombot nyomnám meg."
Probald meg beallitani, hogy hiba eseten ne induljon ujra, mert lehet, hogy leallitaskor lep fel egy STOP hiba, amitol ujraindul.
Itt vannak kepek a beallitashoz:
https://www.pcworld.com/article/247392/my-computer-reboots-when-i-tell-it-to-shut-down.htmlEsetleg az esemenynaplot nezd at, hatha bejegyez valami hibaesemenyt.
-
King Unique
titán
válasz _Atesz #103419 üzenetére
A 1903-as verzió pont viszonylag új és arra még nem jött ki olyan sok frissítés. Meg a Windows 7, 8.1 rendszerekkel ellentétben a Windows 10-nél letölthető mindig az aktuális főverzió telepítője, aminek a frissítése rendszerint hamarabb megvan, mint az előbbieknél. Plusz amióta összesítő frissítések vannak, az is kedvezőbb lehet ilyen szempontból, mint a korábbi terjesztés.
Ha annyira frissítésekkel integrált telepítő kell, akkor a 7, 8.1 mintájára a 10-eshez is találni ilyeneket pl. az oprenden. Vagy akár magad is elkészítheted, számos leírás van hozzá (pl.: [link], [link], [link]). De időnként akár a Microsoft is kiad frissített verziót, amiről a 1903-nál pont nemrég volt szó.
-
Dumi86
senior tag
válasz _Atesz #104864 üzenetére
Én még driver hibára,driver elavultságra,esetleg nem a hardverhez való driverre is gondolnék... Akkor is csinálhat ilyen nem várt rendellenes működést. Win10nél szerintem jó ha minél frissebb drivereket rak fel az ember(már amennyire lehetséges). Még akár a gyorsindítás is csinálhat ilyen hibát.
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
törölt tag
válasz _Atesz #106082 üzenetére
Próbáld felvenni indexing options közé a C:\Windows\System32 könyvtárat (ebben vannak ezek a rendszer programok)
Vagy WIN+X bill. kombináció menüben is ott a Disk Management és társai (egérrel win gombon jobb klikk)
Ernesto78: parancssorból nézd meg idézőjelek nélkül "shutdown /s /f /t:0" lelövi azonnal a rendszert? Az f (force) kapcsoló kérdés nélkül leállít minden folyamatot, a t (time) pedig nullán azonnal állítsa le. Ha ez működik akkor ebből egy parancsikont is csinálhatsz asztalra.
_Atesz: még eszembe jutott, Ccleaner egyéb nincs? Mert azok a takarítók is szokták törölni a futtatás és kereső előzményeket. Én most WIN+R ablakba beírtam egy netplwiz parancsot példa kedvéért és ha újra nyitok egy futtatás ablakot, ott virít az előbb beírt parancs.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz _Atesz #106082 üzenetére
Run command not saving History in Windows 10
Ha a gépházban ki van nálad kapcsolva az alkalmazásindítások nyomon követése, akkor eleve nem fognak megmaradni a futtatásba beírt parancsok. Egyébként meg alapesetben úgy működik itt is, mint a korábbi Windowsoknál, ellenben ha le vannak tiltva bizonyos dolgok a gépházban / külön programmal, akkor nem kell meglepődni, ha mégsem teljesen.
Amúgy meg az egyes rendszereszközök eléréséhez szvsz egyszerűbb és kényelmesebb a jobbgombos egérkattintással előhívható WinX menü használata, ott is elérhető kapásból a lemezkezelő.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz _Atesz #108014 üzenetére
Egy "fantázianév" a fantáziájukban az álomvilágukban ez úgy néz ki, hogy mondjuk szeptember 1-én elkészül amit tesztelnek 2-3 hétig hiba nincs, tökéletes és szeptember végén ki is adják. Ez az álom, a valóság, hogy a 1903-as is talán végül májusban jött ki.
Több lehetőség is van:
- nem foglalkozik vele az ember és nem is csinál manuális keresést és amikor megjön automatikusan a Windows update-re és jelez a gép, hogy telepítené akkor eldöntöd, hogy mehet e a dolog
- amikor olvasod, hogy már elérhető akkor onnantól kezdve naponta manuális keresést indítasz előbb utóbb meg fog jelenni lehet hamarabb mint a fenti esetben
- amikor megtudod, hogy az MS fő oldaláról letölthető MCT-vel a 1909-es letöltöd és azzal csinálsz egy telepítést
- letiltod ameddig lehet és kihúzod a 20H1-ig -
törölt tag
válasz _Atesz #108014 üzenetére
1903, Májusi frissítés, 19H1 stb. a név tök mindegy hiszen a fokozatos terjesztés miatt csak hónapok alatt jut el a többséghez. A májusit csak szeptember végén jelölték széleskörű terjesztésre. Most is kb. 50-60% a 1903/májusi/19H1 elterjedtsége.
Én olvasom a tech blogokat mert érdekel, viszont userként a legegyszerűbb kerülni a híreket és akkor nincs csalódás melyik feature késik, marad ki, mennyivel csúszik a build stb.
Egyébként szerintem is kicsit furcsa, hogy tavasszal már jelezték a 19H2 csak egy havi patch lesz minimális új funkcióval, akkor miért nem sikerült kiadni egyszer a 1909 alapján szeptemberben. Valószínűleg úgy gondolták úgyis kisebb észrevétlen update lesz akkor mindegy mikor adják ki, nagyon nem is reklámozzák hiszen semmilyen különleges feature nincs benne.
Majd az új Edge hivatalos kiadása és a 20H1 lesz inkább csinnadratta MS részéről. -
King Unique
titán
válasz _Atesz #107978 üzenetére
Mivel végül November 2019 Update lett a marketingneve hivatalosan, ezért nem meglepő módon most valamikor novemberben... Lehet az e havi patch kedden (12.), de az is, hogy nem, hanem előbb/utóbb. Egyébként már elkészült, MSDN-en kint vannak az ISO-k, max. a Windows Update-en még nem kezdték el teríteni a nagyközönség számára. Az meg talán nem akkora gond, ha nem kapkodják el. Ha számodra igen, annyira nem bírod kivárni azt a max. pár hetet, akkor eddig is volt lehetőség letölteni (pl. innen, UUP stb.) a 1909-es ISO-t, majd azzal in-place upgrade-et, vagy esetleg tiszta telepítést csinálni. Ahogyan a korábbi verzióknál szintén, azoknál is általában hetekkel, némelyiknél akár hónapokkal előtte elérhető volt az "RTM".
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest