- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
Azt hogy lehetne beállítani, hogy mondjuk nagy ikonok legyenek, és név sorrendben? Mármint az egész meghajtón anélkül, hogy minden mappában külön állítom?
-
gyulank
addikt
válasz
RoyBatty #127393 üzenetére
De én azt írtam, ami van, és mindent leírtam. Az első mondatodat ezek ismeretében már nem értem... Azzal kezdtem, hogy 18 gigát állít be magának. Azzal folytattam, hogy ha kevesebbet állítok be, akkor nem nyílnak meg új lapok memóriára hivatkozva. Honnan tudjam, hogy miért van ez? Tegnap megnéztem a memóriahasználatot a Feladatkezelőben, és kb. 4 giga volt a Firefox, a következő valami 100M aztán 50 aztán 20 aztán egyre kevesebb. A Rendszerben eközben megnéztem, 20GB volt a virtuális memória beállítás. Ahogy a Windows kezelte. Most Linuxon vagyok, megnéztem, mennyit ír a swap-ra 0B foglalt, és nem kínlódik. Oka sincs rá, mert nemrég indítottam, és a thunderbird 700M valami web content 300M meg a firefox is, és 3,2G a 7,6-ból, és 1,7G gyorsítótárazása, ami nem tudom mit jelent. Gparted szerint 0B a 8G-ből, a Rendszerfigyelő szerint cserehely 800M a 2G-ből.
-
gyulank
addikt
válasz
Doky586 #127383 üzenetére
Lehetne egyértelműen válaszolni? Bővebben ez azt akarja jelenteni, hogy szerinted annyit állítottam be, és azért írta ki? Ez mondjuk nem ad választ arra, hogy miért annyi automatikusan, amennyi, és miért nem lehet a kurzort se normálisan léptetni, mert várnia kell a lapozófájlra. De amúgy nem is lehet nullát beállítani.
-
gyulank
addikt
Az normális, hogy 8GB memória mellett 18145MB a virtuális memória a rendszer beállítása szerint, és folyton azzal kínlódik, és húzza az időt? És ha én állítok be kevesebbet, akkor kiírja, hogy nincs elég memória, pl. új lap betöltéséhez?
-
gyulank
addikt
Hogy kell keresni? Pl. olyan jpg fájlokat, amik nevében benne van a 2020?
-
gyulank
addikt
A Windows újra települt, de újraindítás után újra a Windows indult el, vagyis átállította a HDD-re a prioritást. Vagyis még nem állítottam vissza az SSD-re, de gondolom, ha vissza fogom, megint csak az SSD fog bebootolni.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #110645 üzenetére
De az volt, hogy Azon kívül, hogy csinálok egy boot sorrendet, van egy másik menü is, hogy melyik lemeznek legyen nagyobb a prioritása. És ha azt nem állítottam át, hiába próbáltam az egyikről bootolni. Ha a Windowst akartam, akkor a HDD-t kellett beállítanom, ha az SSD-t akkor azt. Ha az SSD volt beállítva, és úgy választottam ki F11-el a HDD-t akkor nem bootolt be. Szóval akkor az a lényeg, hogy a bootsorrendben válasszak olyat, hogy UEFI pendrive? Mert azért sem választottam azt mert már volt olyan, hogy az nem indult, de akkor most megnézem mi a helyzet. Ja, és a lemez GPT.
-
gyulank
addikt
Kihúztam az SSD-t, és úgy telepítettem a Windowst a HDD-re. Működött is. Aztán visszaállítottam UEFI-ben az elsődleges meghajtónak az SSD-t, mert azon volt a Linux, és a másik Windows. Így már nem indult el akkor sem, ha UEFI boot menüben azt a lemezt választottam. A GRUB sem találta. Elindítottam a telepítőt, nem tudta megjavítani. Töröltem a partícióit, hogy újratelepítsem, de közölte, hogy nem telepíthetem oda, mert GPT.
Van olyan UEFI beállítás, amiben lehet az SSD az első, és telepíthetem a HDD-re a Windowst, és majd az SSD-ről a GRUB elindítja? -
gyulank
addikt
válasz
King Unique #110632 üzenetére
Úgy sikerült, hogy azt csináltam, amit akkor csináltam volna, ha nem kérdezem meg, hogy ahelyett mit lehet csinálni, és szerencsére most olvasható maradt. De pont ez az, hogy azt írtam, hogy felszabadítottam 140-et és állítólag 12 van, akkor csak számodra nem egyértelmű, hogy az állít hülyeséget ami szerint 12 van, és nem szerintem van 12 aki csinált 140-et, mert én tudom, hogy van 140 ha csináltam, és azért írtam mert az a szar azt állította, hogy 12 van.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #110626 üzenetére
Semmilyen esetben sem jelenthette volna hogy 12 giga szabad hely van, ha 140 volt. Te feltételeztél minden hülyeséget arról, hogy én mit hiszek meg mit csinálok, nem én mondtam, de mindegy. Azóta már túl vagyok rajta, már arról írok. De ettől még szeretném tudni a kérdésemre a választ, hogy miért volt 12 giga, és ha azért amit nem én írtam, hanem mint írtam alapból kiír, vagyis nem hibaüzenet mint ahogy te írtad, és nem azt írtam, hogy töredezettségmentesítenem kell, mint ahogy te írtad. Attól még mindig nem tudom, hogy hogy lehetett és mi volt áthelyezhetetlen fájl sima adatpartíción.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #110622 üzenetére
Az idézett szövegből egyértelmű. Felszabadítottam 140-et és azt írja 12 van... Ez a probléma... A nem olvashatónál is te beszélted hogy szabad hely, én egyszer sem mondtam. Teljesen felesleges minden infó amit kértél, mert lényegtelen, hogy mennyi, és mekkora partíciókat csináltam mielőtt visszacsináltam. Ezt nem lehet többféleképpen érteni. És azt sem mondtam, hogy azért mert töredezett. Azt mondtam, amit te is látsz, ha megnyitod és rákattintasz a zsugorításra. Az volt a kérdés, hogy mi lehet elmozdíthatatlan, és hogy lehet megszüntetni. Én mindent megtettem mielőtt feltettem a kérdést, és írtam is, hogy kikapcsoltam a lapozófájlt, és erre is muszáj volt azt a fontos kérdést feltenned, hogy miért volt lapozófájl. Te kérdezed, hogy le kell-e írni ötször?
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #110612 üzenetére
Te kevered a dolgokat. Abban a szövegkörnyezetben nem lehetett zsugorítás, mert az volt a kérdésem, hogy mit csináljak, hogy lehessen zsugorítani...Arról nem én tehetek, hogy te minden másról beszélsz, és belekavarodsz. Meg arról sem, hogy direkt rosszul érted, hisz ha valaki nem akarja direkt rosszul érteni, hogy nem lehet zsugorítani, nem érti úgy, hogy lehet. Véletlenül sem gondolod, hogy azért probléma, hogy 12 gigát tud zsugorítani, mert 140 gigát szabadítottam fel. Hogy talán, ha 12 giga szabad hely lenne, nem beszélnék 140-ről. Milyen új partícióról beszélsz? Ott tartunk, ahol elkezdtem. Van 171 giga szabad hely, és ha rámegyek a zsugorításra, beírja a 12 gigát, hogy annyit tud zsugorítani. Ennyi. Tudom, most belekötsz, hogy eddig 140 volt, de azóta már 171... És ez ugye nagyon fontos a téma szempontjából szerinted, ezért leírtam. Tényleg, hogy gondolod, hogy zsugorítsak 12 gigát, aztán csináljak 12 gigás partíciót, és ?! Számodra logikusak ezek a lépések nem számomra. A nem volt olvashatóban is teljesen lényegtelen dolgokat vársz. Nem tudom mit nem lehet érteni azon, hogy zsugorítom ami van, aztán a szabad helyre partíciót vagy partíciókat hozok létre. És hogy ezeket törlöm, és visszaméretezem. Ha az a célom, hogy az adataimat visszanyerjem, akkor hogy lehet kérdés, hogy ugyan mit töröltem, és mit méreteztem vissza? Lehet, hogy azt töröltem amin az adataim voltak, és utána lett olvasható? Rég volt már, de tán formázatlanként kezelte. Ja, de az csak véletlen és a próbálkozásaimnak köszönhető, hogy ideiglenesen, mert máshogy nem állt helyre de a windows nagyon le akarta formázni.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #110610 üzenetére
Nem én írtam össze-vissza. Azt írtam, hogy én felszabadítottam 140 gigát, vagyis, töröltem annyit, hogy legyen hely a 120 gigás partíciónak. Ez után futtattam a lemezkezelőt, ami kiírta kb., hogy 11800MB szabadítható fel. Az eltűnt minden kb. olyan volt, hogy nem volt olvasható a partíció, de miután töröltem az új partíció(t)/kat, és visszaméreteztem, újra olvasható volt. Nem töröltem direkt, nem formáztam, hogy elvesszen minden...
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #110607 üzenetére
De hagy tudjam már, hogy mit akarok, és hogy elég helyem van-e! Tegyük már fel, hogy tudom! Nem derült ki az sem, hogy miért kellett volna ezeknek kiderülnie azon kívül, hogy szerinted nem tudom, hogy elég helyem van-e. Miről kellett volna screeshotot csinálnom? Rámentem, kiírta hogy zsugoríthat vagy 12 gigát. NEM 152-őt. Kevesebbet írt ki, mint akartam, tehát nyilván nem zsugorítottam, mert minek. És 3TB-ot nem fogok arrébb rakni 120 Gigával, mert akkorát terveztem. De ahhoz is zsugorítanom kéne. Én is tudom, hogy csinálhatnék biztonsági mentést, ha lenne helyem. És mikor vettem az SSD-t még nem kellett nyolcszáz tera a Windowsnak... És amikor eltűnt minden, miután ezzel a lemezkezelővel visszaállítottam, szerencsére visszatértek az adatok is. De addig nem...
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #110605 üzenetére
Leírtam, hogy miért, leírtam, hogy mennyi a szabad hely. Automatikusan se volt lapozófájl, de a másikon van, meg kéne kérdezni a Windowst, hogy miért, de ezen kézileg is kikapcsoltam, hogy biztos ne legyen ez az oka. Volt már. Egyszer már zsugorítottam külső programmal, és eltűnt minden, direkt a windowséval akartam. Nem az a baj, hogy csak a nem áthelyezhetőig szabadít fel helyet, hanem, hogy nem mondja meg, hogy mi nem áthelyezhető, illetve azt sem, hogy az a baja, alapból kiírja. De mivel írtam, hogy mennyi a szabad hely, és ez meg a tizedét se írja ki, gondolom beleütközött egy ilyen fájlba. A kérdés, hogy mi lehet ilyen fájl, egy alap adat partíción, és hogy változtathatom meg ezt a beállítást mondjuk minden fájlt kijelölve?
-
gyulank
addikt
Zsugorítani akarok egy partíciót a HDD-n, mert az SSD-n nincs elég hely, és át akarom rakni a Windowst. Felszabadítottam vagy 140GB-ot, és azt írja ki, hogy 12GB szabad hely van, meg, hogy csak addig lehet zsugorítani amíg nem akad nem áthelyezhető fájlba. Meg olvassak erről valamit a töredezettségmentesítőben. Ez egy külön adat partíció, nem tudom mi lehet rajta nem áthelyezhető. Kikapcsoltam a lapozófájlt is rajta.
-
gyulank
addikt
Nem tűnik el a tálca mikor teljes képernyőre teszem a youtube-ot.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #100106 üzenetére
De az, hogy a lemezzel van valami, az miért operációs rendszer specifikus dolog? A lemezzel van a baj, vagy partíciós tábla, vagy mit tudom én. Attól, hogy a Windows még ezt így is képes beolvasni, még nem az oprendszer a hibás, pláne nem a Linux telepítő, mert az nem változott as Pendrive-on. Ha változtatok valamit, az se mentődik el rajta. Pl. szinkronizálhatná a Firefoxot, de következő boot-nál elvész. És ezt megint nem azért írom, mert most ez a problémám, hanem azért, hogy nem történhetett semmi a Linux telepítővel, ami miatt eddig beolvasta, most meg nem. Valami a lemezzel történhetett. Ha előtte beolvasta, most is be kéne neki. És ezen kívül nem itt kezdtem a kérdezést, de Linux topikban nem oldódott meg, azon kívül a Windows van a gépen, és az látja, tehát a Windows tud kezdeni valamit a lemezzel, már csak azért is, mert az látja.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #100097 üzenetére
De én beírkáltam a parancsokat, meg megnéztem a rendszerinformációt, de nem tudom, mi jó, meg mi nem. Plusz a lemez ellenőrzése partícióra vonatkozik, a hiba pedig nem az egyes partíciókkal van, hanem az egész partíciós táblát nem látja, nem látja, hogy hány partíció van. Ezen, hogy a chkdsk nem lát semmi bajt a D-n, nem változtat. És nem az a lényeg, hogy a Linux, vagy a Windows rontott el valamit a meghajtón, hanem az, hogy mit, és hogy lehet megjavítani. Nekem nem az a fontos, hogy Linux javítja meg, vagy Windows. Az javítsa meg ami meg tudja... És átméretezés után látta, telepítés során meg nem piszkálta, csak másolt rá. Az most teljesen lényegtelen, hogy hogy bootol, ha látná a lemezt, kipróbálnám így is úgy is, aztán vagy működik, vagy nem. Vagy kérdeznék, de most nem ez az elsődleges probléma. Látnia kellene. Plusz az is kérdés, hogy mi okozhatja itt a törlési hibát a lemezkezelőben. 1048576byte-al van eltolva a nagy partíció, de a másik HDD-men is annyi, és eddig is látta, és azt most is látja.
D:\>wmic diskdrive get bytespersector, caption
BytesPerSector Caption
512 KINGSTON SH103S3120G ATA Device
512 TOSHIBA HDWD130 ATA Device
512 Hitachi HDS723030BLE640 ATA Device
D:\>wmic partition get BlockSize, StartingOffset, Name, Index
BlockSize Index Name StartingOffset
512 0 Disk #1, Partition #0 1048576
512 1 Disk #1, Partition #1 576716800
512 0 Disk #0, Partition #0 1048576
512 1 Disk #0, Partition #1 2839529127936
512 2 Disk #0, Partition #2 2840602869760
512 3 Disk #0, Partition #3 2910396088320
512 4 Disk #0, Partition #4 2985558016000
512 5 Disk #0, Partition #5 2992000466944
512 0 Disk #2, Partition #0 1048576
D:\>fsutil fsinfo sectorinfo d:
LogicalBytesPerSector : 512
PhysicalBytesPerSectorForAtomicity : 4096
PhysicalBytesPerSectorForPerformance : 4096
FileSystemEffectivePhysicalBytesPerSectorForAtomicity : 4096
Device Alignment : Aligned (0x000)
Partition alignment on device : Aligned (0x000)
Performs Normal Seeks
Trim Not Supported
Not DAX capable
Not Thinly-Provisioned
D:\>fsutil fsinfo ntfsinfo d:
NTFS Volume Serial Number : 0x28fed3d8fed39c7e
NTFS Version : 3.1
LFS Version : 2.0
Total Sectors : 5 545 953 272 ( 2,6 TB)
Total Clusters : 693 244 159 ( 2,6 TB)
Free Clusters : 120 813 582 (460,9 GB)
Total Reserved Clusters : 852 705 ( 3,3 GB)
Reserved For Storage Reserve : 0 ( 0,0 KB)
Bytes Per Sector : 512
Bytes Per Physical Sector : 4096
Bytes Per Cluster : 4096
Bytes Per FileRecord Segment : 1024
Clusters Per FileRecord Segment : 0
Mft Valid Data Length : 536,25 MB
Mft Start Lcn : 0x00000000000c0000
Mft2 Start Lcn : 0x0000000000000002
Mft Zone Start : 0x0000000000000000
Mft Zone End : 0x0000000000000000
MFT Zone Size : 0,00 KB
Max Device Trim Extent Count : 0
Max Device Trim Byte Count : 0
Max Volume Trim Extent Count : 62
Max Volume Trim Byte Count : 0x40000000
Resource Manager Identifier : 280B7472-16E6-11E8-96A6-00241D91EAA7 -
gyulank
addikt
válasz
King Unique #100091 üzenetére
De hiába írom le akárhányszor, akármilyen részletességgel, ha csak átsiklotok rajta. Én is gondolom, hogy a HDD-re kellett volna tenni a GRUB-ot, a Windows telepítés után, ha tudtam volna, oda tettem volna. Nem azért írtam le, mert itt akarom megtárgyalni, hanem mert így történt. Mert hiába írtam, hogy hogy történt, olyan hibákat mondtatok, ami, hogyha az lett volna, akkor nem történhetett volna így. És se a Windowsnak, se a Linuxnak nem volt oka semmit sem csinálni a HDD-vel. Mert mikor telepítettem a Linuxot, akkor nem partícionáltam újra, csak kiválasztottam mit hova telepítek. A Windows meg máskor is sokszor eltüntetett partíciókat. És nem tudom, hogy mi van a lemezzel, ezt akarom kideríteni, meg helyrehozni. Linux fórumban próbáltam 2 napon át, hiába. Most itt kérdezem, hogy mit lehet a lemezzel csinálni, meg megtudni, hogy mi baja? A Linux telepítőben az egész meghajtó szürke, és aktív a gomb, hogy új partíciós táblát hozzak létre.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #100077 üzenetére
Na de az a helyzet, hogy először a Windows, és a Linux is az SSD-n volt, és semminek semmi baja nem volt a HDD-vel. Ahogy telt az idő, a Windowsnak egyre több hely kellett, már nem tudott frissülni se, ezért az egészre Linuxot tettem. Mostanában pedig gondoltam, hogy csak kéne a Windows is, mert Linuxon nem tudtam megcsinálni amit akartam. Szóval eddig nem volt problémája a Linuxnak sem. 2 napja, először mivel az egész SSD-n Linux volt, és csak Linuxom volt, gondoltam megpróbálom a Windowst a HDD-re tenni, ezért Linux alól lekicsinyítettem az ntfs partíciót. Ez annyiból állt, hogy a kb. 3GB-ot áthelyezte előbbre ami a végén volt szétszórva. 2,13TB foglalt, ezért nem szívesen tettem volna arrébb az egészet pár MB-al. Ezután elindítottam a Windows telepítőt, hogy felrakjam a HDD-re, de a GPT miatt nem lehetett. Újraindítottam, betöltött a Linux, létrehoztam a Linux partíciókat a végén, hogy átmásoljam a /home partíciót, hogy ha a Windowst nem lehet a HDD-re tenni, a Linuxot hátha. Aztán a grub miatt először a Windowst telepítettem az SSD-re, vagyis töröltem a Linuxot. Aztán telepítettem a Linuxot a HDD végére, mert akkor még látta, lehetett. Újraindítás után nem tudott bebootolni, kereste a grubot, így nem indult semmi, mert alapból az SSD-ről bootolt volna, azon volt a Windows, de ott kereste a grubot, a HDD-nél meg el se jutott addig, hogy hibaüzenetet írjon, lefagyott a verify dmi pool data-nál. Ezután újraraktam a Windowst az SSD-re, és azóta ott tartok, hogy elindult a Windows, és ezt követően akartam ismét telepíteni a Linuxot a GRUB miatt, de már nem látta. Szóval nem is a méretezés után történt, hogy nem látta, hanem a Windows telepítés>A Linux telepítés>A Windows telepítés után.
-
gyulank
addikt
Ja, és amúgy N-es Windows esetén nekem a Firefox mindig kiírja, hogy telepítsem a Windows Media Packet vagy mit, és nem játszik youtube-ot. De nem akarom telepíteni, meg nem is tudom, mert erre a verzióra még nincs, meg mert nem akarom, hogy folyton visszaállítsa alapra a fájltársításaim.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #100069 üzenetére
Ott 2 napja próbálkozok. Nem akarom törölni a partíciókat. Azért akarom törölni, hogy hátha a Windows közben helyreállítja, nem azért, mert dísznek csináltam a partíciókat, meg másoltam rá a fájlokat. De eddig a Windows mindent rendben talált, és ez az első dolog, amivel már itt is akad gond. A Linux telepítőbe beírattak pár parancsot, és ezt adta ki. Windowson esetleg van ilyen, hátha mást ír ki?
-
gyulank
addikt
Kicsi lett a 120GiB 2 rendszernek, ezért Linuxban csökkentettem egy 3TB-os ntfs partíciót 150GiB-al, telepítettem a Windowst a 120GiB-os SSD-re, a Linuxot az összesen 150GiB-os HDD partíciókra, aztán újraindítás után nem indult, újratelepítettem a Windowst, és azóta nem tudom telepíteni a Linuxot, mert nem látja a meghajtót, csak, hogy van. Partíciókat nem. Viszont a Windows szerencsére látja. Még az ext4-et is sikerült valamivel megnyitnom. De valahogy helyre kéne állítani, hogy a Linux is lássa, és úgy, hogy ne vesszenek el a fájlok. Gondoltam, megpróbálom Windows alól visszaállítani, esetleg utána megint lekicsinyíteni, hátha megjavul. Mikor csináltam, csak Linux volt a gépen. De mikor rámegyek a Linux partíciók törlésére a Lemezkezelőben, azt írja, hogy Virtuálislemez-kezelő: The parameter is incorrect. Egyébként minden egyszerű, alaplemez, meg kifogástalan.
-
gyulank
addikt
Hogy lehet telepíteni?
-
gyulank
addikt
Telepíteni akartam a MiFlash-t, azt írta, kell neki a .NET 3.5 Service Pack 1, rámentem, hogy oké, kiválasztottam, hogy magyar, de letölteni nem tudtam egy böngészővel se, mert nem reagál az egyetlen hivatkozás.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #74065 üzenetére
Mivel RAW-nak jelezte semmilyen sebességű másolásról nem volt szó ext4-en windows alól. A HDD pedig ugyanaz, és mikor ugyanarról, ugyanerre másoltam, mikor ext4-re formáztam, és linux alatt, akkor 160MB/s volt. Nem mindig, de általában, főleg a nagyobb fájloknál. Most pedig azoknál sem. De még így is 4* gyorsabb mint windowson lenne, ha lehetne másolni, de már nem lehet.
-
gyulank
addikt
Mi olyat tesztel, amiből megtudom, hogy mi baja? Nem igen van rajta szektorhiba, de nem sokat érnék vele, ha kiderülne, hogy van. Meg azzal se, ha kiderülne, hogy nincs. Attól még ismeretlen hiba miatt windowsban nem tudom használni, csak, ha leformázom, és akkor is csak egy ideig, mert utána megint le kell formáznom, különben ismeretlen hiba miatt nem másolhatok vagy róla, vagy rá.
-
gyulank
addikt
Leformáztam ntfs-re, total commanderrel elkezdtem áthelyezni egy mappát órákkal ezelőtt, most leállítottam, mert 13MB/s-al haladt. Intézőbe pedig megint ezt dobja. Múltkor egy formázás után elmúlt, de előtte próbáltam újraindítással, és nem múlt el. Múltkor nem volt rajta semmi. Ha mindig formázni kell, hogy működjön, sokra nem megyek vele. Mi lehet ez a hiba?
-
gyulank
addikt
Linux alatt formáztam 3TB-ot ext4-re. Windowsban beléptem a lemezkezelőbe, felugrott egy ablak, hogy a Lemez egyet inicializálnia kell, válasszak MBR/GPT, aztán az egy dolog, hogy ott üresnek jelzi az egészet, de amúgy csinált egy sdb1 128MB RAW partíciót Microsoft reserved partition névvel msftres jelölővel, a többit meg törölte, lefoglalatlan. Ez normális? Mi lett volna, ha van is rajta valami?
-
gyulank
addikt
válasz
quailstorm #56242 üzenetére
Azóta már 8,2GB. Nem tudom, de, hogy pár megnyitott lap hogy foglal ennyit azt el se tudom képzelni.
-
gyulank
addikt
válasz
quailstorm #56239 üzenetére
De csak a memóriában foglalt részt írja ki. A legtöbb 640MB a Firefox, a többi semmi. 82% memória foglalt.
-
gyulank
addikt
válasz
quailstorm #56229 üzenetére
5924 MB. Nem én találtam ki. Pont ezaz, hogy szenved, kínlódik, belassul, zörög miatta. Bár az SSD-t se akarnám erre használni.
-
gyulank
addikt
4GB memóriám van, és 6GB a lapozófájl. Mennyi memória kéne, hogy ne kelljen lapozófájl?
-
gyulank
addikt
Van egy betűtípus, ami Linuxon minden betűt normálisan jelenít meg, Windowson pedig az ő, és az ű, sima nem odaillő karakter. Ez probléma, mert nem minden van Linuxra, és lehet, hogy több olyan betű is van, ami Windowson ilyen, de amúgy jó lenne. Mitől lehet, és hogy lehet megoldani?
-
gyulank
addikt
Azzal mit lehet kezdeni, hogy inaktív a jelszó mező? Szóval nem tudok belépni, inaktív a beállítások ikon, és a power ikon is. Dupla kattintásra előjön a bejelentkezési kép. Ennyi történik. Nincs kurzor, nem írhatok be semmit.
-
gyulank
addikt
Sziasztok! Frissítettem volna a Win10-et a Beállításoknál Fast Build volt kijelölve.
Újraindult, eljutott a második szakaszig, aztán újraindult, és a monitort kapcsolgatja ki-be, világos, sötét képernyő közt váltogat, ezt így kivártam vagy 30 percig, újraindítottam, és továbbra is ezt csinálja.
Most Ubunturól írok, de már nem használhatom a HDD-met, mert NTFS.
Azt se tudom, voltak-e megmenteni való fájlok az SSD-n.
Mit töltsek le, és hogy csináljak telepítőpendrive-ot Ubuntun? -
gyulank
addikt
Eltűnt a Windows Update. A 10130-ban nincs, vagy csak nem találom.
-
gyulank
addikt
Ebben direkt látszanak a mögötte lévő ablakok? Még a YouTube is ilyen volt. Most meg az se megbízható.
-
gyulank
addikt
Csak nálam hülyült meg az egér? Főleg Firefoxban, más böngészőbe nem néztem mondjuk. A linkekre hol balra 1 centire, hol felette hol alatta kell kattintani, ha bezárok valamennyi lapot, a felugró ablak alja nem látszik teljesen, de arra is felülről lehet kattintani, meg a kurzor se látszik mindig, meg amit írok, az se, mert néha az írásnál 2 kurzor cafat van. De kijelölni is balra kell eltolva.
-
gyulank
addikt
Üljön hátra, és pihenjen...
Frissült 10122-re. Fájlok másolása kész, újraindul, nincs boot partíció,
törölte az ext4 fájlrendszert(Ubuntut), újra kellett telepítenem az Ubuntut, hogy folytathassa a telepítést, meg, hogy elinduljon valami. -
gyulank
addikt
válasz
King Unique #5290 üzenetére
De mi a slow, és mi a fast? És mert mi van a CIS-el, ami amúgy nem az, csak hülye, mert csak a tűzfalat telepítettem. Én arról csináltam a képet, hogy az intéző nem csinál semmit, de azt nagyon számolja. 3GHz C2D 50% a semmire. És ettől beszaggatott a Youtube is, még akkor is, ha csak hangot néztem... a videó meg telepítés után közvetlen is akadt/csúszott, de akkor még nem volt gond a hanggal.
-
gyulank
addikt
10074-től nem talál frissebbet. Hogy kell telepíteni az újabbat? Ez nagyon nem az igazi.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #5279 üzenetére
Előre telepítettet akartam mondani. Úgy értettem abban, ami van alapból. Project Spartanban szürke változtathatatlan Bing van. Amúgy ez az Edge, vagy az más? Vagy ha az, akkor miért nem az a neve?
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #5276 üzenetére
Nem is lehet változtatni abban a böngészőben. Amúgy senki se tudja a választ a kérdéseimre?
-
gyulank
addikt
válasz
azopi74 #5269 üzenetére
A Windows 10, mint a 8.1/8/7/Vista/2000/XP/98/95/3.1.
Amúgy meg miért van az, hogy nem telepíthető a ZoneAlarm, és nem indul a hangkártyához telepített program?
Vagyis, egyesek miért működnek, mások miért nem? Ja, és hol nézhetem meg, hogy ez melyik verzió?
Most telepítettem. Amúgy csodálatos, hogy itt van a Firefox felett ez a szürke csík, csak, hogy legyen rajta 3 gomb, és még azt se írja ki, hogy Firefox. Minek azt tudni? Ja, és az a sötét téma hogy állítható be, és csak a számológépre vonatkozik, vagy az intézőre is? -
gyulank
addikt
válasz
#58000384 #1688 üzenetére
Nekem eddig csak a 10 nem látta. El se tudom képzelni, hogy csinálták meg, hogy nem látja ismeretlen eszközként se... A mappák átvételénél van olyan, hogy alkalmazás az almappákra és fájlokra is, de nem ez a lényeg, hanem, hogy ha használni tudom, egy új telepítés után újra át kell állítanom, és nemááá! Amúgy most simán rámentem, hogy megosztás megszüntetése, aztán nem nyavalygott, és ez se változtat semmit, mert még a 10-ben csináltam, aztán most a 8.1-en is kellett.
-
gyulank
addikt
válasz
szabonagyur #1686 üzenetére
Pihenjen csak, de ne akkor, ha csinálnia kéne valamit. Egész éjszaka nem kapcsolt ki, pedig nem töltöttem se le se fel, aludtam, aztán meg elkezdtem feltölteni, kimegyek, és elalszik.
De mit csináljak, hogy olyan mappa legyen mint a többi amit enged? És olyan is maradjon, a következő telepítésnél se akadékoskodjon! -
gyulank
addikt
Na mindegy, az intéző mindig meghal, BD írót se hiszem, hogy felismerné. Visszatérek inkább a 8-ra.
-
gyulank
addikt
Amúgy egyszer régen meg volt osztva pár mappám, és azóta minden egyes újratelepítésnél kínlódok, hogy meg tudjam nyitni, meg hogy a programok is meg tudják. Mit csináljak, hogy végleges maradjon az engedély?
Ja, meg aranyos, töltenék fel dolgokat, mire bejövök elalszik. -
gyulank
addikt
válasz
Milestone2 #1674 üzenetére
Ugye?
Elég volt Feladatkezelőben újraindítani az Explorert.
-
gyulank
addikt
Na, én megszenvedtem vele, mert formáztam, feltelepítettem, aztán az avastot is, aztán megint elkezdett mindent vírusnak felismerni, aztán el akartam távolítani, Start-Programs&features, erre azt is vírusnak ismerte fel, és kidobott egy ablakot, aminek a lényege, hogy az elérési úton nincs semmi, aztán kikapcsoltam, eltávolítottam, mert máshonnan be lehetett lépni, csak a Startból nem, újraindítottam, de a Startból továbbra se lehetett, így mivel gondoltam, hogy ki tudja milyen fájlokkal csinált még ugyanígy, inkább újratelepítettem. A 64-bitest telepítettem, azóta ki se kapcsoltam, nem látok rajta semmit. A 60-ason mindig megnyílt tálcán a store, és valami amin vonalak voltak, de rámenni nem lehetett, meg mindig nextelni kellett a cloudra, de ezek lehet, hogy az avast miatt történtek. Mindenesetre, ha majd megint figyelmeztet, hogy nincs se vírus, se tűzfalvédelmem, akkor nem tudom, mikor merjek telepíteni egyet, mert már ez harmadszor történt meg.
-
gyulank
addikt
A 9887-et honnan lehet letölteni? Amúgy nekem 60-as van most, és a BD íróm nincs se az intézőbe, se az eszközkezelőbe. Lehetséges, hogy az újba lesz, vagy felejtsem el végleg ezt a preview dolgot?
-
gyulank
addikt
válasz
Milestone2 #1482 üzenetére
Tudom, hogy windowst hogy kell, de hogy azt a fájlt hogy kell, meg honnan, azt nem. Egyébként telepítettem az iso-ból, mert mondtam, hogy a .NET 2.0 után működött az USB telepítőkészítő. Mondjuk a Zone Alarm nem volt telepíthető azt előzőn se, erre feltettem az Avastot, és kapásból törölte a System32 mappából a rundll32-őt, mert vírus, majd kiírta, hogy a sikeres művelethez nem árt egy mélyvizsgálat rendszerindításkor, majd ezeket megismételte minden indításnál, úgyhogy leszedtem. Most meg ott az x a zászlón, hogy Turn on Spyware protection (important), meg virus protection (important). A store meg mindig megnyílik magától a tálcán, de csak 1 másodpercig vált rá. Az előbb megnéztem egy rtlmost-os részt, és vége után vagy egy perccel készenlétbe váltott. Amit nagyon jól tett.
-
gyulank
addikt
válasz
Milestone2 #1480 üzenetére
Ettől igazán nem lettem okosabb. Most töltöttem le azt amit nem rég linkelt be valaki, hogy valaki miért nem közvetlen azt töltötte le. Amúgyse tudom, hogy eredetileg honnan kéne letölteni, és hogy kéne telepíteni az esd-t. Most telepítettem a .NET 2-őt, így már telepíthettem az USB toolt.
-
gyulank
addikt
Hogy kell 9841-ről telepíteni az új iso fájlt? A win7 USB DVD tool hiányolja a .NET framework 2.0-át. Megpróbálom az Unetbooting-ot, de az sokáig szokott kínlódni.
-
gyulank
addikt
válasz
Milestone2 #1473 üzenetére
Ó, úgy értettem, Vezérlőpulton belül, mert ez a metrós izé semmire se jó.
De arra már rájöttem, hogy ha keresem a controlt akkor megtalálom a vezérlőpultot, de jó lenne, ha nem kéne keresni. -
gyulank
addikt
Ebbe el lehet érni valahol a Vezérlőpultot, eszközkezelőt, programokat?
-
gyulank
addikt
Csak nálam csinál olyan aranyosságot frissítés óta, hogy csak az egér töltődik be fekete háttérrel?
-
gyulank
addikt
válasz
Balathruin #1372 üzenetére
Az alapból megy rajta. A win8-tól vannak ezek a processzoros elvárások. Engem az érdekel, hogy kerüljem ki, illetve, mi baja a bdceditnek, mert gondolom, számít, hogy lefut vagy nem.
-
gyulank
addikt
válasz
szabonagyur #1368 üzenetére
Nem is tudom, bár hardveraprón vettem, de nem tudom visszanézni, és most már windows sincs rajta, így everestet se tudok nézni, de gondolom a processzor nem támogatja azokat, azért töröltem a 2 fájlt, egyébként 2,66GHz 478-as. Alaplap P4P800-X 1,5GB memória, videókártya ABIT R9250 128ADT.
-
gyulank
addikt
Sziasztok! Valaki tudja esetleg, hogy hogy lehetne régebbi gépre felrakni? Csak sötétség van miután bebootol.
Találtam egy ilyet, de nem sokra jutottam vele. Ugyanazon a lemezen van linux is és több partíció, Lubuntuban töröltem a Windows partíciót, létrehoztam 40GB NTFS-t, aztán elkezdtem csinálni, ment is, aztán eljutottam a bcdedit-ig. Azt írta ki, hogy nem képes megnyitni a regisztrációs könyvtárat, vagy hasonló. Aztán újraindítottam, bebootoltam, és ugyanúgy csak feketeség van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged