Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nicotin
kezdő
Sziasztok abban szeretnék segítséget kérni hogy a gépemen a frissen feltelepített windows 10 nagyon lassú.
Nincs valami megoldás hogy gyorsabb legyen ? (beállítás, tweak) Frissen telepített rendszernél miket állítotok be? A merevlemez több program szerint sincs gond a smart adatok alapján. Munkára használom a gépet ezért szeretnék javítani év végére kap majd egy samsung 1tb ssdt.
Nincs valami beállítás amivel lehet javítani? Előre is köszönöm a segítséget kb közép szintű felhasználó vagyok számítógép téren.(Asus x540lj laptop):
CPU: Intel Core i3 4005U
RAM: 8gb
HDD. 5200rpm 1tb
A laptop eredeti előre telepített rendszerrel rendelkezett így eredeti kulcsal telepítettem újra media creation toolal ami windows 10 (home 64bit) 1903[ Szerkesztve ]
-
Nicotin
kezdő
válasz #86564352 #100402 üzenetére
Szia nincsenek (felkiáltó jelek) minden drivert az asus oldaláról töltöttem le. Ez a lassúság 1709 1803 1809 is megvolt.
A hdd feladat kezelöben töbször 100-1000 ms válasz időt ír. Általában mostmár a sysmain folyamtra ami az előtöltés azért kérdem nincs valami ilyen tweak amitöl jobb lenne :S[ Szerkesztve ]
-
Nicotin
kezdő
Sziasztok az érdekelne ti hogyan telepítettek gépet(UEFI módban telepíteni windows nincs erre leírás valahol ?) milyen sorrendben telepítettek drivert (chipset, vga stb). Ezután mit állítotok be a windowsban (testre szabás stb). Kíváncsiságból érdekel illetve szeretnék többet tanulni dolgokrol. PL mit tesztek ha windows 10 megjelenik egy főverzió frissités.
[ Szerkesztve ]
-
Nicotin
kezdő
válasz Doky586 #100837 üzenetére
Köszönöm a választ mindenkinek! Illetve borix is hogy feltete ezt a bios kérdést ebböl ki tudtam indulni. Nem tudom nekem azt mondták ha uefibe telepitek mindig ntfsre kell formázni a pendrivet nem fat32 (azt állítoták számtech boltba gyorsabb lesz a gép Tudom UEFIS telepitése ha gpt particióstáblát használ akkor gyorsabb) nem tudom ez ostobaság e kötelező az ntfs.
Illetve erről az ueifis dologrol kaphatnék még részletesebb leírást ? Windows 8 leírást találtam.Illetve nem tudom találkoztatok-e olyan gondal windows 10 1809 ről frissitettem 1903 de elég durván lassú mit tudok tenni ? (ssd)
[ Szerkesztve ]
-
Nicotin
kezdő
Köszönöm a válaszod anyit had kérdezzek a csm, fast boot meg a secure boot ki kell kapcsolni ? Akár telepítés előtt is ? csm azt kikapcsolom mert a linux dual boot miatt.
Ezt az uefis dolgot vágom mostmár de azt állítoták nem mindegy mire formázom ha minden esetben ntfs formázom azt mondták gyorsabb lesz a gép.(Szószerint igy mondták, szerencsére volt lehetöségem 8.1 uefi modba használni windows látom tényleg gyorsabb csak ez a fat32 ntfs dologal kavartak be) Azért is kérdezek rá uefis dologra lehet most lesz egy újratelepitésem ssdre.
Ha full uefi modba van felrakva a windows simán del gombal nem érem el a biosom ?[ Szerkesztve ]
-
Nicotin
kezdő
Sziasztok valaki tud segíteni Windows 10 1903 az összes frissítés re hibát dob nem tudja felteni kéri indítsam újra majd ujraindul a gép kiirja frissítések telepítés sikertelen.
Amióta kijott a 1903 szenvedek vele.
[kép][ Szerkesztve ]
-
Nicotin
kezdő
Sziasztok hát nem tudom mennyire illik ebbe a topikba ha nem akkor elnéztem és bocsi. Abban szeretnék segítséget kérni a jelenlegi SSDn lévő rendszeremről (windows 10 1809 64bit) szeretnék teljes képfájl mentést készíteni egy hddre hogy késsöbb gond nélkűl vissza tudjam állítani az ssdre. Ezt hogy tudom elvégezni és milyen programal lehet ssdröl képfájlt késziteni majd rá klonozni vissza a rendszert képfáljból. Illetve vissza állítás előtt le kell formázni teljesen az ssd ?
[ Szerkesztve ]
-
Nicotin
kezdő
Sziasztok, abban kérnék segítséget újra kellet tennem a gépemet amibe ssd van és ez az ssd alignálás dolog most nincsen rendjén. Uefis telepítés a 3 particiót msinfo32 Partíció kezdetének eltolása 3 bol 2 nél osztható 4096 a 3. nagyobbnál nem osztható. Telepítés előtt mind 3 osztható volt 4096. (maradék nélkül) Windows telepítőben töröltem a particiókat majd uj gombra kattintva hoztam létre ismét. Mit tudok tenni hogy jó legyen a minitool particionáló azt irja nem kell igazitani. Ilyenkor mit kell csinálni ? Bocsi a hlye kérdésért de most tanulgatom a dolgokat. w10 pro 64x
[ Szerkesztve ]
-
Nicotin
kezdő
válasz King Unique #104229 üzenetére
Csak azért láttam furcsának hisz a c: a legnagyobb partició nem osztható maradék nélkül 4096 emiatt gondoltam rákérdezek. Persze ezt az ssdt csak windows 10 használtam és a telepítővel particiónáltam.
Neten olvastam ezt a dolgot köszönöm ezt nem tudtam csak mbr okozhat ilyen gondot.Lehet kicsit hülyekérdés de mi a külömbség a kiterjesztett ileltve a logikai partició között ?
Köszönöm, a segítséget mindenkinek ![ Szerkesztve ]
-
Nicotin
kezdő
válasz King Unique #104232 üzenetére
Közbe rájöttem rossz lemezt néztem ott nem volt de az hdd Én voltam a béna Nem baj köszönöm így most már tudom mi miért van. Köszönöm a segítséget.
Esetleg kaphatnék ezekröl a dolgokrol egy leírást teljesen új dolgok számomra. Illetve pl arrol is ha lehet mit kell beállítani biosba UEFIS telepítés során és miért. Köszöönm.
[ Szerkesztve ]
-
Nicotin
kezdő
válasz King Unique #104236 üzenetére
Köszönöm tényleg és aki segített még ! Hát egy asus és egy asrock lapról lenne szó fm2.
-
Nicotin
kezdő
Sziasztok!, lenne egy olyan kérdésem hogy windows 10 enterpriset is ingyen lehet frissiteni ? 1809 ről 1903 pl?
Mint egy w10 pronál ? Tudom ezt céges környezetben használják csak kíváncsi volnék. -
Nicotin
kezdő
Szép napot! Lenne egy olyan kérdésem lehetséges-e olyat csinálni hogy jelenlegi magyar windows 10 x64 egy letöltött US windows 10 x64 isoval setup.exe segítségével "felfrissitem"?
-
Nicotin
kezdő
válasz King Unique #111703 üzenetére
Kipróbáltam nyelvi fájlt sajnos fele magyar fel angol.
Most: windows 10 1903 x64 magyar van rajta hu-HU
Erre szeretném upgradelni : windows 10 1909 x64 en-US[ Szerkesztve ]
-
Nicotin
kezdő
Sziasztok, mi a véleményetek az új 2004 buildről megéri frissíteni vagy még érdemes várni vele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest