Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
-
LOGOUT.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vegha
senior tag
Hasznal itt valaki Skype elofizetest Skype hivoszammal ? Az EU-s fair usage policy miatt valoszinuleg meg kell valnom a magyar telefonszamomtol es alternativ megoldaskent egy teljes funkcionalitasu Skype-on gondolkodok.
De mas tippet is szivesen fogadok. Jelszo a koltseghatekony user XP: a leheto legproblemamentes telefonalas szolgaltato nelkul, EU-n belul, atlagos vagy az alatti hasznalat mellett (<=120 perc/honap) -
Jubejo
csendes tag
Tudtok valami ingyenes sip appot ios alá ami asteriskkel kompatibilis?
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Még új vagyok és a témában és az Asterisk-et nézegetem aminek tekintetében lenne par fontos kerdesem.
Jól látom hogy az Outbound CID mező a telefonszám ami megjelenik a hívott fél telefonján ?
Van még olyan SIP szolgáltató, amivel Magyarországon lévő mobil hálózatba is lehet telefonhívást kezdeményezni és Asterisk-en keresztül enged beállítani bármilyen megjelenítendo telefonszámot ?
Tud valaki javasolni ilyen(akar magyar) SIP szolgáltatót?Vagy ez technikailag már nem lehetséges és maximum csak valamilyen formában ellenőrzött CID-et enged a SIP ?
Köszönöm!
-
whbear
senior tag
válasz E.Kaufmann #31696 üzenetére
Freepbx + Groundwire. Évek óta hibátlan. Van hogy egy évig rá se nézek. 6 trunk, 10 extension.
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
E.Kaufmann
veterán
Tudnátok ajánlani olyan IP telefonközpontot, amire megbízhatóan rá lehet kapcsolódni Androidos telefonról is, akár telefonközpont saját alkalmazásával és megbízhatóan működni fog mindenféle hálózaton?
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
garga01
őstag
válasz xnickx #31693 üzenetére
Én nagyon konkrétumot nem tudok írni, de olvass bele esetleg kérdezz be a VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai) topikba is.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
xnickx
friss újonc
Sziasztok.
VoIP -os témakörben készítem a szakdolgozatom, ahol egy kis kitérő lenne pár olyan szolgáltató és alkalmazás ismertetése, amelyek használatával biztosított a PSTN hálózatra kilépés, "tetszőleges" hívószám megjelenítésével. Nagyon sok érdekes és hasznos info található az oldalon, de számomra sok esetben ezek csak nagyon rész infok. Tudna esetleg nekem segíteni valaki, leginkább privátban, hogy merre fele keresgéljek, mit volna érdemes tanulmányoznom.
Előre is köszönöm.
-
tlac
nagyúr
válasz pinnacle #31691 üzenetére
Sajnos úgy néz ki, hogy vezetékes számot nem lehet használni mobiltelefonon Local Accessnek
de pont ezt mondom, és ők is ezt írják, hogy arról a számról kell indítani a locall access-es hívást, ami be van regisztrálva
tehát ha vezetékes számról szeretnéd, akkor ne mobilról, hanem a vezetékes telefonról csináld
-
pinnacle
nagyúr
Ugyanazt mondja, mint a korábban máshol használt telefonszám esetén. We are not able to complet this call... Sajnos úgy néz ki, hogy vezetékes számot nem lehet használni mobiltelefonon Local Accessnek, pedig milyen jó lett volna. Ezt írták a CallingCredittől.
Thanks for your reply. there are 2 versions of local access:
-you can dial the access number 018088232 from every number that is verified in your account and you can dial the number you want to call.
-if you use the local access option on your mobile phone you need to enter the number from THAT phone and the app will call the local access number (like +36 1 999 9857). (this local access number can NOT be dialed from other phones/numbers)
Egyébként melyik alkalmazással érhető el a legjobb hangminőség VOIP hívás esetén? MobileVoip egészen jó, ZoiPernél viszont előjön az a régebben tapasztalt hiba, hogy olyan "digitálissá" válik a hang, elmászik.[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz pinnacle #31686 üzenetére
hát ha a telefonszámod regisztrálva van több dellmont klónhoz is, az szerintem okozhat problémát
valószínűleg ugyanaz a rendszer fut mind mögöttez a local access hívás úgy működik, hogy tárcsázod azt a local access-es számot, amit a voip szolgálgató megad és ők a háttérben megoldják, hogy a saját számodat továbbítják a célszám felé
a local access-es hívásnak két díja van, egyrészt megjelenik a voip szolgálgatónál, másrészt, annál a szolgáltatónál ahol a saját telefonszámod van (te esetben úgy értem, hogy vodafone)
egyébként ez a local access-es hívás megoldható mindenféle internet, meg app nélkül is
elég tárcsázni a local access-es számot, aztán vagy ott bepötyögni a célszámot, vagy már eleve preparáltan hívni local access-es számot (hozzá kell adni még a célszámot egy pause-zal)
viszont ez a local access-es hívás csak azokról a telefonszámokról fog menni, ahol az a szám meg van adva a voip szolgáltatónál[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Másik VOIP topik, nem nagyon megy, lehet kifutott már ez a VOIP telefonálás.
Vezetékes számot be tudok valahogy állítani Local Accessnek? Ez a hívás jobb minőségű, mint az internetes, de közben a percdíj is ketyeg. Igaz jelzik is, ez akkor jó ha van ingyenes helyi hívású előfizetésünk. Nekünk van Vodafone L, ami ingyenes vezetékes, mobil. De hiába adom meg a Local Accessnél, ugyan hívja a +36 1 999 9857-et, de hibaüzenettel visszadobja. Pedig ha jól látom vezetékes számot is meg lehet adni, már ha a Home annak minősül. -
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #31684 üzenetére
Local Access nem működik más szolgáltatónál használt telefonszámmal? Lehet ez volt a probléma. Kettő idáig nem használt telefonszámoz adtam meg a MobileVoip Local Access beállításánál, utána egyből működött. +36 1 999 9857-et hívja a telefon tárcsázója, közben a hívott számon cseng.
Nem tudom mi ez a CallingCredit oldalán.
Local Access Number: 01159841179(local rate)Local Access hívásnál még pluszban számolt helyi díj az a CallingCredit tarifája 5 cent vagy a mobilszolgáltató percdíja? És ezt percenként vagy 1x számolja? Oldalukon nem látszik plusz terhelés, de valószínűleg a szolgáltatói perc díjat kell majd fizetni.
[ Szerkesztve ]
-
OlcsoHW
újonc
válasz pinnacle #31684 üzenetére
Sziasztok
Egy kis segítségre volna szükségem.
FreePBX problémám volna.
Kimenő hívás tökéletesen működik.
Bejövő hívással van egy kis gondom.[2024-02-06 11:10:30] NOTICE[2371] res_pjsip/pjsip_distributor.c: Request 'INVITE' from '<sip:******@******;cpc=ordinary>' failed for '*****:5060' (callid: isbcKHZn1dZxcPVBngzwUSq6AjvB5X86dEUk9-e0VktzvNtBmjvvBS7YkiRB-C44dbbi@zteims/1/1) - Failed to authenticate
(telefonszám és ip helyére én írtam a csillagokat)Merre keressem a hibát?
-
pinnacle
nagyúr
válasz tibor23 #31683 üzenetére
Attól tartok nincs megoldás. Ilyen kellene, mint a SIM-nél van, de nincs. Telefon topikjában azt mondták, lehet a Google letiltotta külső alkalmazásoknak a tárcsázást.
CallingCreditnél, hogy megy a Local Access? Ügyfélszolgálat nem tud segíteni. Egyszerűen nem értik meg, hogy se a MobileVoip átall hívott szám +36 1 999 9857 se az oldalukon megadott szám 018088232 nem működik. -
edk-
őstag
válasz floratm #31681 üzenetére
Ezekben az összehasonlítókban látható:
https://www.voipkredi.com/page.php?page=betamax-dellmont
http://www.voip-comparison.com/
http://progx.ch/PROGX_WEB/UK/all-rates-voip-comparator.awp"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
floratm
senior tag
Eu-n kívüli hívásokra melyik szolgáltató ajánlott? Van olyan táblázat ahol ez is látható?
-
maestro87
őstag
Telz mikor indult újra? Ajánlott még?
Vagy valami más alternatívát tudtok ahol nem kell minimum 10 eurót feltölteni? -
pinnacle
nagyúr
Van arra lehetőség, hogy szám hívásakor választhassak a gyári tárcsázó és a MobileVoip között? Mintha régebben ez működött volna. Most csak a Telefont tudom alapértelmezettnek kijelölni. Pedig a MobileVoip-nál is jelzik a telefont. Hiába törlöm az alapértelmezést a Telefonnál, el is tűnik, de hívásnál kérdés nélkül a gyárit indítja, majd vissza is rakja az alapértelmezést. Samsung A52s telefon.
[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz fradi81 #31675 üzenetére
Igen, van... a legtöbb szolgáltató büntetést fizettet veled, ha egyszerre két hívást kezdeményezel egy időben... mivel nincs alapdíj regelj 2 felhasználót... annyi, hogy kamatmentesen hitelezel nekik 13 EUR-t...
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
fradi81
veterán
Úgy néz ki ketten is fogjuk használni a voipot a jövőben, 2 telón egyszerre ugyan az a fiók működhet vagy van valami hátránya?
moto g72, Ninebot d28e
-
pinnacle
nagyúr
válasz 4Grider #31673 üzenetére
Köszi! Gondoltam kipróbálom a jobb hangminőség miatt. CallingCredit oldalán engedélyeztem a Local Accesst. De a hívott +36-1-999-9858 nem működik. Igaz az oldalon más számot jelez. Nem értem, hogy tudnám azt alkalmazni.
[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz fradi81 #31667 üzenetére
zöld és piros pöttyöket tesz az állapotsorba a 2 fiókhoz... onnan látod megy e... zöld az online fiók, a piros hiba vagy nem beállított. Nálam a tárcsázóban be lehetett állítani, hogy a hívás SipDroidon keresztül menjen ki, magát a felületét csak a beállításához használtam... Mivel nálunk a céges WiFin tiltják az 5060-as portot, sőt már magát a SIP protokollt is, már leszedtem és MobileVoip klienst használok. De biztos van itt, aki használja, és bele tud nézni...
Szerettem mert egyszerű mint a faék, és nem terheli le a telefont
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
fradi81
veterán
A sip droidnak ez a felülete jön be, a beállításokba beírtam a fiókot. Működik ez még vagy csak nálam nem megy semmi?
moto g72, Ninebot d28e
-
pinnacle
nagyúr
Local Access, hogy működik? Családba van Vodafone Nonstop L előfizetés, ezzel a vezetékes, mobil hívás korlátlanul ingyenes. Ehhez a számhoz lehet társítani?
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Androidra milyen voip app ajánlott?
Van egy saját "szerverem" (Fritzbox beépített voip képessége), amiben tudok felvenni usereket akik elvileg bármilyen kliensről tudnak csatlakozni. Eddig kliens csak másik router volt, hagyományos telefon portal, neten keresztül dyndns-el kapcsolódnak a "fő" routerhez, mintha egy voip szolgáltatóhoz lépnének be, így a családban van ingyen telefon.
Mivel a netről elérhető, andoridos telóra tennék appot, a kérdés van-e könnyen használható és ez mennyire merítené az akkut?Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
pinnacle
nagyúr
válasz 4Grider #31661 üzenetére
OK! Köszi! Kipróbáltam, most nem hallottam ilyen elmálló, rezonáló, üveghangot. Nem tudom mi a pontos meghatározása ennek a hibának, de biztos tudjátok miről van szó. Ugye ha szinte csak telefonálásra kell a mobilnet, akkor a Telekomos Maraton a legjobb az 5GB/3990Ft-al, amit addig használhatok, amíg el nem fogy.
Család KÜF-öt használ, nem tudtam rábeszélni őket a MobileVOIP-ra, de nekem megfelel ha már jó a minőség.[ Szerkesztve ]
-
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Melyik szolgáltatónál, illetve melyik alkalmazással érhető el a legjobb hangminőség? Régebben azért váltottam a Digi-re, mert állandóan "elmászott" a hang. Most, hogy megduplázza a DIGI az előfizetési díjat, lehet inkább visszaváltok VOIP-ra, Telekom Maratonnal. Talán így a legjobb. Egyébként lehet, hogy a telefonom volt a gyenge Samsung J5 volt, illetve MobileVOIP az alkalmazás. Most Samsung A52s-em van. CallingCredittel. Nem használtam használtam eddig.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz Plug Life #31653 üzenetére
Idős emberekről van szó akiknek már nem az igazi a látása, érzékelése. Elég visszatetsző dolog gúnyolni őket annak tükrében, hogy ők neveltek fel pl. téged is és sajnos mi is hasonlóak leszünk életünk alkonyán. Peace.
-
szürke
tag
válasz martonl #31646 üzenetére
Mivel éppen vagy egy használaton kívüli készülék, így mindenképp teszek majd egy próbát.
Eltüntetek minden ikont a kezdőképernyőről, csak a Skype lesz középen, illetve kepernyőzár sem lesz hogy csak az oldalsó gombot kelljen megnyomni és kész.
Ha nem működik majd a dolog, lehet kipróbálom amit javasoltál. -
4Grider
nagyúr
válasz szürke #31641 üzenetére
A konkrét cél mi? Csak beprogramozott skype felhasználókkal (veled) beszélhessen, vagy felhívhasson bármilyen (hazai) telefonszámot?
Ha utóbbi, jobban ajánlott egy Gigaset vezetéknélküli IP telefon egy Dellmont klónnal beállítva. Felénk a dédi ilyet használ, évente töltjük neki 10 EUR-val (+ÁFA). -
szürke
tag
Sziasztok!
Olyan voip "telefont" keresek amin fut a Skype lehetőleg PC közreműködése nélkül önállóan tudjon wifihez csatlakozni. Valami ilyesmit keresek: [link]
Ha rossz helyen járok a kérdésemmel kérek egy útbaigazítást!
-
-
Flinter
tag
Szervusztok, lenne egy problémám...
Nagyon régóta, de az utóbbi években már elég kis intenzitással használok klf. Dellmont előfizéseket. Most próbáltam hívni asztali gépről (Windows, MobileVoIP) egy külföldi számot, nem ment, hibával kilépett: "Call ended (587): The call ended".
Próbálgattam több kölföldi számmal is (román, cseh, szerb) - egyikkel se ment, mindegyiknél ezt írta ki. Érdekes módon magyarországi telefonszámokat ugyanígy tudok hívni (nyilván +36... formátumban). Kreditem bőven van.
Végül kínomban kipróbáltam a Call Back funkciót az eredetileg próbált romániai számmal - az meg működött... (Csak "érdekességképpen": RO mobil szám 0,5 cent/perc, HU mobil szám 1 cent/perc díjazású :-( )
Keresgéltem a neten is, de egyelőre nem találtam megoldást erre a "Call ended (587)" hibára. Valakinek valami ötlete, hogy mivel lehetne ezt kijavítani? -
zsero
aktív tag
válasz allfinanz #31631 üzenetére
Köszi, elmentem! Végül egy hasonlóval oldottam meg: https://onlinesim.io, ez volt az egyetlen amire elég 1 USD-t tölteni.
[ Szerkesztve ]
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, egy olasz hirdetési oldalon regisztrációhoz SMS-t kér, erre melyik szolgáltatót ajánljátok? Van Commpeak, Stuntcalls accountom, meg régről egy Localphone, ami elvileg tud ilyen incoming numbert, viszont 14 nap amíg aktiválják. Van jobb ötletetek?
-
labuwx
tag
válasz tibor23 #31624 üzenetére
A commpeakes egyenlegemből a "Billing > Voice Rates" ($0.015 a vonalas, $0.021 a mobil standard) szerint von le. A $25 feltöltésekor sem nőtt a levont vagy csökkent a jóváírt összeg az áfával.
Vonnak viszont PayPal processing feet ($1.4 a $25-ból), de ez valószínűleg kártyás fizetéssel elkerülhető. -
whbear
senior tag
válasz tibor23 #31626 üzenetére
Ebben viszont teljesen egyet kell értenem. Viszont ami miatt marad a Voip az a konfigurálhatósága. Bármit bármikor beállítok mindenféle ügyfélszolgálattal való küzdelem nélkül. Ennek az előnyét akkor érzed át, ha neked kell a szűkebb és a tágabb család kommunikációját menedzselned, mert "te úgyis értesz hozzá és szereted ezt csinalni" alapon. ( Nem feltétlenül.)
-
tibor23
senior tag
válasz whbear #31625 üzenetére
Köszi, innentől kezdve biztos nem élek velük.
Egyébként érdekes, és sajnálatos, hogy hagyják veszni nemcsak a VOIP, hanem a helyhez rögzített (vezetékes, fix) telefon piacot is, nincs olyan szereplő sem a meglevők sem alternatív szolgáltatók között, akik bármifajta értelmes ajánlatot kínálnak. Drágák, és a hangminőség sem követte azt a fejlődést, ami a mobil terén végbement, pedig a voip-on sokkal korábban lehetett HD minőségben telefonálni. Azonban a voip csak adott szolgáltatón keresztül használható így, ha már kimegy a hívás egy másik szolgáltató fele, a legjobb esetben is max egy rossz GSM minőséget tud.
Árban ugyanez a helyzet a vezetékes piacon: se korlátlan (flat rate) hívásokra, se alacsonyan tartható havi költségekre nem alkalmas. Azaz igen, ha el tudja valaki fogadni a Dellmont tökéletesen kiszámíthatatlan minőségét. Egyedül nemzetközi hívásokra alkalmas már csak a voip piac (a vezetékes erre sem jó) bizonyos megkötésekkel, de ez is csak a magyar mobil piac túlárazottsága, és a kisebb versenyzők kizárása miatt. -
whbear
senior tag
válasz martonl #31622 üzenetére
Most olvasom, ez tényleg így van és jó hogy kikerested és megosztottad. Én használom napi szinten de ha valaki úgy dönt, hogy nem használja az nem hagyhatja magára mint a Dellmont klónokat, hanem le kell zárni a fiókot. Az kérdés, hogy hogyan fogják behajtani az összeget.
-
martonl
senior tag
válasz tibor23 #31620 üzenetére
De durva, jól látom, ha 1 évig nem használom az accountot, akkor elkezdenek havi 50 dollárt levonni?
"6. Inactivity Fees
6.1. If your account is inactive for a period of 12 consecutive months, and you did not convey to CommPeak that you wish to terminate your account and receive a refund, there will be a rolling inactivity monthly charge of $50 to reflect our efforts to continuously safeguard and accurately maintain Your data.
6.2. We will notify you via email before the first fee is deducted and a deduction is made every month." -
tibor23
senior tag
válasz whbear #31579 üzenetére
Kipróbáltam a CommPeak-et standard beállítással: csak néhány hívás volt, a minőség vállalható bár halkabb, mint más szolgáltatók. Viszont 25USD a minimum feltöltés, amit nem valószínű, hogy felteszek rá. Azt sem látom, hogy van-e áfa fizetés vagy azt hogy és mikor kalkulálja, mert ha rámegy +27%, akkor már 10ft a percdíj. Viszont jó pont, hogy másodperc alapon számol.
-
whbear
senior tag
válasz 4Grider #31614 üzenetére
+1
Routeren megnézném, hogy nincs bekapcsolva a SIP service vagy már nem emlékszem a pontos nevére. Azt ki kell kapcsolni. Azért késik mert töredeznek a csomagok ezért nagyon megnő a jitter. Legvégső esetben kell egy VPN a SIP szolgáltató irányába. De így működik gyárilag a 3CX, azért kell neki másik portot nyitni nem a standard 5060-at.[ Szerkesztve ]
-
bishop100
csendes tag
Kb. egy hete nagyon rossz a minősége a Mobilevoip -nak.
Ma megfigyeltem, hogy wifi -n rettentő sokat késik a hang, - minél hosszabb a hívás annál többet. Viszont mobilneten tökéletes a minőség.
Mitől lehet?
-
labuwx
tag
Sziasztok!
Aki Commpeaket használ, milyen tapasztalatai vannak a véletlenszerű CID újraverifikácíóval?
Én tegnap regisztráltam és verifikáltam két CID-et. Ma egymás után hívták mindkét számot, de nem tudtam felvenni. Utána egyből kaptam a fenyegető emaileket, hogy törölni fogják a CID-eket, ha az ehhez hasonló véletlen ellenőrzések nem sikerülnek. Az ügyfélszolgálat szerint az egyetlen megoldás az, ha minden sikertelen ellenőrzés után nyitok egy hibajegyet.
Milyen gyakoriak az ilyen ellenőrzések? A szüleimnél szerettem volna Commpeaket használni, de nem akarom, hogy az éjszaka közepén hívogassák őket. Arra sem akarom ránevelni őket, hogy vegyenek fel minden ismeretlen külföldi számról érkező hívást, hátha éppen a Commpeak a hívó.
Másik VoIP szolgáltatók (pl. ephone) hogyan állnak ehhez? Van ahol elég, ha én magam néha indítok egy ellenőrzést? -
p.t.r
aktív tag
válasz bishop100 #31605 üzenetére
Nálam is pont így csinálja. Nem veszem észre, ha kinyomják a hívásom. A másik oldalon meg csörög a telefon, mint az őrült.
A hívások minősége erősen változó, a kiválótól a rettenetig minden előfordul. A MobileVoipot és a SipDroidot felváltva használom, mikor melyik használható alapon. A Zoipert végleg elengedtem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Windows 11
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen TV-t vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Garmin topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Path of Exile 2
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest