Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! A FreeVoipDeal-nél, hogy lehet a mobilhívás és az SMS díjazását felcserélni?
-
pinnacle
nagyúr
válasz sumsang #1950 üzenetére
Köszi! A Telenor Okostarifánál (és még talán a Klikk-nél) nem tudják különválasztani az a korlátlan adat forgalmat a korlátozottól, tehát valójában korlátlan. Egyébként mi csinálnak a szolgáltatók ha Voip-ra használom az internetet?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Telenornál akartam telefont venni, de előtte megkérdeztem az eladót, hogy mi a helyzet a voip korlátozással. Azt mondta, hogy nemcsak korlátozni, hanem úgy ahogy van tiltani fogják a voipot. Valamit tudtok erről? Jó lenne a Blade III.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Beszéltem már olyannal, akinek a Telenor 32/32 kbps-re korlátozott. Semmi gond nem volt a minőséggel, de ez a tiltás azért nem jól jönne. Azért kérdeztem, hogy valaki tud-e ilyen tervekről, mert lehet, hogy az eladó is csak félreértett valamit. Igaz a korlátozást a teljes tiltással nehéz összekeverni.
Gondolom most nincsen jobb megoldás, mint a kártyás előfizetés +FVD, Viber.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi CineDOG1, g0dl! Mi a különbség a voip és a callback között? Én azt láttam, hogy a díja, mindkét számon 0.01€, de a visszahívás után már nem a FVD felületén telefonálok. Akkor ez már nem is internet alapú hívás?
Még egy segítség kellene. A nagy igyekezetben a vezetékes telefonomat black list-re tettem. Ezt, hogy tudnám megszüntetni? Nem találom sehol sem a beállítások között. -
pinnacle
nagyúr
Köszi! Akkor lehet, hogy maradok a Telenornál, mert tiltás esetén (mondjuk nem tudom, hogy mi értelme lenne, így is sok előfizetőt veszítettek) a call back-et használnom. Igaz a legjobb az lenne, ha a T-Mobile-nál is vehetnék ZTE Blade III.
A FVD, black list-re nincs valami ötletetek? Egyszerűen nem találok ilyen beállítást.
-
pinnacle
nagyúr
Callbacknél elutasítottam a vezetékes hívását, megkérdezte, hogy blacklist-re tegye-e, én meg elfogadtam. Azóta nem tudok erre a számra callback hívást kezdeményezni, a VoIP viszont megy. Sehol sem találok blacklist beállítást, lehet, hogy ez csak hívás elutasítása esetén jelenik meg? A FVD-től, hogy lehetne megkérdezni? Email cím nincs.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
A mobiltelefonon néztem, de a PC-s verzión sem találok ilyet. Nem tudtok valami elérhetőséget a FVD-hez?
FeRkE Alul a Call Back-et választod, felhívod a kiválasztott számot (egyébként ez normál telefon hívásként megy ki, ezért nem kell internet?), a hívott telefon nem cseng ki, viszont arról a számról kapsz visszahívást, ha felvetted, akkor hívja a másik telefont.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Nekem a call back kettő mobil és mobil, vezetékesnél is működik. Tabletről is össze tudok kötni 2 telefont, mobilt, vezetékest. Kód a Caller ID-hez kell. Bármilyen számot be tudsz állítani, csak a 4 jegyű szám kóddal kell egyszer azonosítani.
Letöröltem a MobilVoipot. Újraraktam, de még mindig él a black list szám. Úgy látszik ez központilag van tárolva, csak én nem férek hozzá.
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #2092 üzenetére
Megkérdeztem a Telenortól. Ezt válaszolták.
"A jelenlegi tarifacsomagjaink közül (az ÁSZF ben foglaltak alapján) a most bevezetett Smarttarifa és Smarttarifa Extra csomagjainkban már nincs lehetőség a voip alapú internet forgalom bonyolítására. A korábban bevezetett tarifacsomagokban ezen forgalmak nincsenek korlátozva."mclaren777 Netezz Mobilon 100MB-nál, a keret túllépésnél fizetni kell.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Kártyás+Mobilnet előfizetéssel melyik szolgáltatót válasszam voipra? Gondolom az internet minősége a fontos, én főleg Budapesten használnám.
-
pinnacle
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Engem már hívtak Viberrel, lassított Telenoros telefonról, nem volt gond a minőséggel. A FVD-nek viszont lehet, hogy kevés lesz a 32/32 kbps.
Van valakinek Samsung mini 2 telefonja? Remélhetőleg gond nélkül megy a FVD.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz szilard28 #2192 üzenetére
Köszi! Azt mondták, ha bemegyek az ügyfélszolgálatukra, akkor 2 nap alatt megvan a számhordozás. Én lehet, hogy a 33 Ft-os percdíj miatt választanám őket, igaz remélem működni fog az, hogy mindent voip-on fogok hívni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #2117 üzenetére
A telefonon lévő feketelistába mentik a számot. Végre ki tudtam törölni.
-
pinnacle
nagyúr
1290 Ft 333 MB-al a Blue Net L most a legjobb ajánlat?
-
pinnacle
nagyúr
válasz atillaahun #2241 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy a Vodafonnál eleve nem megy a mobilinternet, a Telenornál meg nem stabil annyira, mint a T-Mobile. Mondjuk ezért is jó a kártyás előfizetés, ha valamelyik, nem válik be, lehet cserélgetni.
-
pinnacle
nagyúr
Mi a lényegi különbség a MobilVoip és a CSipSimple között? Az utóbbin bekapcsoltam mindent (esetleg tudtok egy ajánlott beállítást?), letöltöttem a kodeket, beállítottam a FreeVoipDeal leírása alapján, de nem találtam különbséget. Illetve annyit, ha a CSipSimple-ből indítom a hívást nem írja ki, hogy mennyibe fog kerülni+rengeteg beállítási lehetőség van.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi a phone to phone-t! Nekem nem jutott eszembe. 6-8 Ft-t bőven megér a hangminőség.
Én olcsó Telenoros voip telefonnak a Huawei Ascend Y200-ra gondoltam, hűség nélkül 20k jó árnak tűnik. Igaz itt nincs 10MB-s lehetőség, mint a Tesco-nál, de 100MB havonta szerintem amúgy is elfogy. -
pinnacle
nagyúr
A phone to phone és a call back között mi a különbség? Csak az, hogy az előbbi webes felületről van indítva, a másik meg a telefonról?
Nem tudom, hogy a Telenor hibájából, de nekem MobilVoip, FVD hívásnál, 2G-n a másik fél nem hall, sokszor 3G-n sem.
-
pinnacle
nagyúr
válasz atillaahun #2345 üzenetére
Köszi! A Callbacknél, mintha akkor is számláznak, ha nem jön létre a hívás. Szerintem is megér ennyit a működő telefonálás. Egyébként a Vibernél (illetve bármilyen programnál, ami mindkettő telefonon rajta van) is van olyan, hogy nem hall a másik?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Hívásnál az IP és a SIP közül lehet választani. Ez azt jelenti, hogy a "MobilVoip módon" is tud telefonálni? A rengeteg kodek közül melyiket válasszam? Mindet be lehet jelölni? Van ahol figyelmeztet, hogy nem ingyenes, de gondolom, ha a FVD nem veszi meg akkor nem is tudom használni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz sumsang #2399 üzenetére
Köszi! Ezeket nem találtam.
Hálózat WiFi zárolása
High perfs lock
UDP x
TCP x
Disable TCP switch x
QOS engedélyezés xNekem ilyen lehetőségek vannak.
Szám hívásakor IP Call, SIP Tárcsázó közül tudok választani. Az előbbi saját felületű és jól működik, az utóbbi a gyári Android felület, csak jelzi, hogy Internetes hívás, kicseng, de nem halljuk egymást. Ez mitől van? Egyébként mi a különbség a kettő között? IP Call, olyan, mint a MobileVoip, a SIP Tárcsázó meg SIP és pont ez nem működik?
-
pinnacle
nagyúr
válasz sumsang #2413 üzenetére
Köszi! Lehet, hogy nálam azért van, mert Világméretű szolgáltató-Betamax Clone-FreeVoipDeal-ként hoztam létre a fiókot. Az is lehet, nem tudom, hogy jól emlékszem, hogy a telefonom menüjében eleve volt SIP. CM7 2012.11.04. Már csak azért, mert az Androidos telefon jön be internetes hívásként.
Azért gondoltam, hogy lehet valami belső hívás, mert tudjuk jelezni (vajon kinek?), hogy online vagyunk.
Lehet, hogy amit írtál pont erre van? FVD felhasználók egymást tudják hívni email címen keresztül? Ennek egyébként mennyi a díja? Nem találom a FVD oldalán.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz sumsang #2415 üzenetére
Köszi sumsang, VaZso! Akkor egy újabb ingyenes telefonálási lehetőség. Illetve itt nem arról van szó, hogy a FreeVoipDeal blokkolja a bejövő hívásokat?
szilard28 A CSipSimple hívásnál van lehetőség felvételre, még nem próbáltam.
Az Androrec-el is lehet rögzíteni, igaz amióta CM-re frissítettem nem veszi a hívott fél hangját.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz nyirzoz #2459 üzenetére
CSipSimple-ben alul a txt-re kattintva lehet. sumsang korábban leírta a beállítást.
Nem tudja valaki, hogy fent az a piros 1 mit akar jelezni? Akkor látszik, amikor bejelentkezem a fiókba, de ha lehúzom, nincs semmmi. -
pinnacle
nagyúr
A FreeVoipDeal SIP leírásásban 5 kodeket említenek, amit írtál. Nem tudom, hogy ennyivel működik vagy ennyit vettek meg. Nekem idáig 2G-n nem működött a Voip. Kicsengett, de nem hallottuk egymást. Felraktam a CSipSimple kodeket, G729-el (lehet, hogy eleve is fent van, mert csak a * g722.1
* g726 plusz), csúszással, de halljuk egymást. Végig kell próbálgatni, hogy melyik adja a legjobb minőséget, gyors illetve lassú kapcsolatnál. Az ajánlott G.711 (64 kbps), G.726 (32 kbps) nincs is benne a kodek listában.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
FVD-hez melyik kodek adja a legjobb minőséget? Lassú kapcsolathoz, az ajánlott G.729 (8 kbps)-t állítottam be, gyorshoz a G.711 (64 kbps), G.726 (32 kbps) nem találom, pedig a kodekeket felraktam. Ezeket, hogy lehetne telepíteni vagy az előbbi listában is van megfelelő?
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Nekem is csak a G.729 van beállítva, gyors és a lassú kapcsolathoz. Csak gondoltam, hogy pl. wifin, amikor nem számít az adatmennyiség, akkor lehet jobb minőségű is. Nem tudod, hogy lehetne telepíteni a G.711 (64 kbps), G.726 (32 kbps) kodekeket? Lehet, hogy a PCMU/A lenne a G.7111?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Kipróbáltam a G.729, PCMU (A-nál nem ment át a hang). Wifin nem volt különbség, 2G-n jobb a G.729, kevésbé csúszik, szaggat a hang. A MobileVoipon, Viberen milyen kodek lehet?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Nekem a CSipSimple-ben ezek a kodekek vannak. Az összeset kipróbáltam, egyikkel sem volt tiszta a hang.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi!
Kipróbálnám vezetékes telefonon, hogy működik a Voip. Melyik adaptert ajánljátok a Cisco - PAP2T, SPA112 közül? Az utóbbival, ahogy olvasom voltak problémák, de talán a firmware frissítés megoldotta. Digi előfizetők vagyunk, a telefon havidíj mentes, így számhordozás sem kell.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz allfinanz #2646 üzenetére
Köszi! Lehet, hogy nekem nem kell ekkora tudású/drágább adapter. Remélhetőleg jár majd erre valaki, aki használ PAP2T vagy SPA112-t. Tudnál linkelni beállítási oldalt? Jóval bonyolultabbnak tűnik annál a pár sornál, amit a FreeVoip oldalán írnak. Vagy mindent alapbeállításon kell hagyni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Linux kezdőknek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Topton N100 (4mag,4szál) 1xDDR4, 1xNVME, 2x2.5Gbit LAN, SATA PORT HIBÁS GÉP
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- Chanel Bleu De Chanel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest