- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Hieronymus: Az egyik reggel nem indult az autóm, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
whbear
senior tag
válasz
itanczos #30098 üzenetére
A standard alig olcsóbb mint a premium és nem viszi a CID-et. Minősége kb mint a Dellmonté mikor jó. Premium kiváló minőség, semmi késés, ami van az inkább a H-CZ-UK útvonal miatt van de teljesen elhanyagolható. A round trip 60ms körül mozog. A Platinum semmi többet nem adott. A Dialer az PSTN minőség. Én a premium plant használom pár hete, stabil állandó a minősége. Support azonnal válaszol 24/7 ben. Sms is van náluk, 3 ft körül jön ki de nem a valós számot jelzi ki hiába állítom be.
-
itanczos
senior tag
válasz
whbear #30092 üzenetére
Köszi a commpeak ötletet, eddig nem ismertem!
Mondjuk kicsit fura, hogy a voipcomparison nem ismeri!
Az árak valóban jóval magasabbak mondjuk a stuntcalls-hoz képest.
Commpeak(std)/Stuntcalls ($):
Vezetékes 0.0150 / 0.0056
Mobil 0.0210 / 0.0134
Mondjuk kíváncsi volnék a 4 csomag közti minőség különbségre. -
Stanlee
őstag
válasz
roger.smith #30090 üzenetére
Nem kekeckedes, de miert szeretnel opus-t hasznalni?
Ha a HD a fontos, akkor mar irtak korabban, hogy g722. Amugy meg ha opus-t is hasznalnal es azt engedi a voip szolgaltatod szervere, a te kliensed es a szerver kozott lesz opus, a szerver es a hivott fel szervere kozott meg g711, jobb esetben g722, es ha a hivott fel keszuleke nem tamogat HD atvitelt, akkor az egesz visszavalt g711-re.
Azert nem nagyon hasznalnak mas codecet, mert a hivast kezelo szervereknek felesleges terhelest jelent a codecec kozotti konvertalas.
-
whbear
senior tag
Próbáltam mindenféle kodeket mivel nálam PBX van és nem vagyok korlátozva ez ügyben. Az Opus semmivel sem jobb mint a G722. A kiterjesztések között volt használatban de semmi értelme csak eszi a mobilnetet ha nincs wifi. A G711u a legjobb választás. Csak ez van engedélyezve a trunk oldalon is.
Groundwire mostanában tökéletesen működik nálam. Viszont a Dellmont siralmas. Ezért helyette a Commpeak van, náluk a Premium route mindig viszi a CID-et és kifogástalan a minősége is. Nincs késés, számlázás 1/1 sec. Drágább mint a Dellmont de annyival jobb is. 0.021/0.028 USD landline /mobile. Más költség nincs. 20 csatorna mehet alapból egyszerre egy vonalon. Nincs többlet számlázás mint a Dellmontál. A másik trunk a Reenger, nem tudom mi lett vele de pár hónapja kifogástalan.
A CallWithUs teljesen használhatatlan lett, jól le is húztak és csak a PSTN plan biztosít elfogadható minőséget 0.0565 USD áron. Egy vicc lett. -
KTU
addikt
válasz
roger.smith #30090 üzenetére
Sajnos a leggyengébb láncszem az Android rendszer.
Mindegyik gyártó úgy "reszeli" ahogy akarja, ha egyugyanazon készülékről beszélünk, ott is lehetnek eltérések, pl. egyiken kicsit frissebb rendszer, vagy valamilyen "főzött" rom, stb.,
és máris lehetnek elég nagy különbségek a VoIP telefonálás minőségében. -
itanczos
senior tag
válasz
roger.smith #30087 üzenetére
Nem igazán fogsz opus-t találni. Az elfogadott HD kodek a G.722, de nem támogatják a népszerű szolgáltatók.
-
KTU
addikt
válasz
roger.smith #30087 üzenetére
Delmont klónok ezeket támogatják:
G.711 (64 kbps)
G.726 (32 kbps)
G.729 (8 kbps)
G.723 (5.3 & 6.3 kbps)
GSMFR (13.2 kbps)Ahogy látszik ezek közül a legnagyobb bitrátás a G.711 codec.
Vagy a késleltetéssel van gond?Nem lehet hogy más gond van ott?
Milyen eszközön használod?A SKYPE használt Opus codec-et, (ha használja még) mást nem nagyon jut eszembe.
-
roger.smith
csendes tag
udv.van olyan szolgaltato amit tamogat a G.711 - nel jobb pl opus kodeket?
amiket hasznalok stuntcalls voipblazer stb mind max G.711 -
Siriusb
veterán
Feltettem megint a groundwire-t, de pár hívás után le is szedtem, ment fel újra a Zoiper. Valamiért nálam már vagy egy éve vacak minőséget produkál a GW.
-
Stanlee
őstag
válasz
anadroid #30083 üzenetére
Az meg egy jo megoldas lehet, de nalunk nem mukodik sajnos, mert a pincenek kulon villanyoraja van. Allitolag az ujabb powerline berendezeseknek nem gond a villanyora, amig ugyanazon a fazison van hazon belul a ket halozat, de nalunk mar ott megbukik, hogy 3 fazis jon be a lakasba.
-
yanna
addikt
Egy kis Fonio furcsaság:
Bejövő hívás, számot kijelzi, de nem értem milyen szám ez. Két számjeggyel kevesebb, pedig rokon hívott.
Néztem egy darabig, mire rájöttem, hogy vagy az ország, vagy a körzetszám hiányzik. Azért vagy-vagy, mert történetesen megegyeznek. Első eset volt. -
ggabor02
aktív tag
-
Zeki
nagyúr
válasz
nyuszi123456 #30068 üzenetére
-
zoolio
tag
Köszönöm a válaszokat, kipróbálok egy ilyen repeatert, elég jókat írnak róla.
-
KTU
addikt
válasz
zoolio #30070 üzenetére
Router wifi jel erősítés, (OK hogy VoIP képességei is vannak), Router gondok topik.
Leginkább lan kábel a pincébe, végére egy AP.Működhet amit itanczos ajánlott, wifi repeater,
csak nem mindegy mire lenne használva a net a pincébe. -
zoolio
tag
Üdv,
Van ötletetek arra, hogyan lehetne egy Fritzbox 7390 wifi jelerősségét felturbózni? Esetleg lehet rá valahogy valami külső antennát faragni? A pincébe is kéne wifi...
-
KTU
addikt
válasz
nyuszi123456 #30068 üzenetére
A Voip comparison összehasonlító oldalon lehetőség van több országot is kijelölni, ennek alapján a CallingCredit-et találtam neked talán a legmegfelelőbbnek.
"Minőségi elvárásom, hogy a másik fél tökéletesen értsen."
Ez nem csak a VoIP szolgáltatón múlik.
Milyen a neted minősége, milyen eszközzel használod, célhardver, vagy okostelefon, itt rom függő is, stb. -
nyuszi123456
aktív tag
Milyen bejáratott módon takaríthatok meg a telefonáláson?
Havi kb 100 perc mobil és 100 perc vezetékes németajkú országokba
Havi kb 50 perc mobil itthon, 0-200p vezetékesA Calling Creditet dicsérték régebben. Van jobb?
Minőségi elvárásom, hogy a másik fél tökéletesen értsen. -
kapasz
tag
válasz
Stanlee #30065 üzenetére
Igen, én is így gondoltam, ezért aztán újrakrimpeltem, most már nem ér össze semmi.
Egy tapasztalat: prímán működik hívásirány-választáskor (dialing rules) a "fix" vonal is, viszont
csöngetéskor kb. 1 csöngésnyivel, azaz kb. 2 mp-el később reagál a Fritz 7170 kifelé is és befelé is, gondolom ennyi idő, amíg érzékeli és továbbítja az analóg jelet. Majd kipróbálom egy 7240-en is, de valószínúleg nem a processzorsebesség befolyásolja ezt.Anadroid, zoolio, Stanlee: mindenkinek köszönöm, hogy hozzájárult a projekthez, így sikerült a UPC vezetékest is bevonnom a portfólióba, nem kell hozzá külön készülék.
-
Stanlee
őstag
válasz
kapasz #30064 üzenetére
Hasznalhattal volna RJ45-ot is a fritzbox iranyaba, gyarilag is egy RJ45-os a vege az y kabelnek - rj45-os csatlakozobol inkabb van otthon, mint RJ11 vagy 12-bol.
En azert nem tartom tul jonak, hogy osszeer a ket lab, mivel regen az analog vonalak nagyobb feszultseget adtak le csorgeskor, mint beszed kozben, ami az xdsl modemnek nem biztos, hogy jot tesz, ha a szolgaltatod modeme hasonlokeppen mukodik.
A lenyeg, hogy tudsz telefonalni vele.
-
fradi81
veterán
Hali
Telekomnál melyik kártyás csomagba érdemes átállni voip szempontból? Tehát olcsó net miatt. -
kapasz
tag
Köszönöm szépen! Megpróbálok egy ilyet krimpelni.
-
kapasz
tag
-
kapasz
tag
Próbálom a UPC vezetékest egy Fritzbox-ba beállítani mint fix (landline), de nem megy. Ahogy összekötöm a UPC router telefonaljzatát RJ11 kábellel a Fritzbox FON1 vagy FON2 aljzatával, foglaltra vált. Pedig jó lenne bizonyos hívásirányokra UPC-t használni... Nem szabványos a UPC doboz jele? Vagy nem analóg lenne? Ha csak sima handsetet kötök a UPC dobozra, akkor persze ad vonalat.
-
gorbep
senior tag
Nem tudja valaki véletlenül mi az Autóklub Assistance 188-as rövid telefonszámának a VOIP-ról is hívható normál száma?
-
peteris
csendes tag
Létezik, hogy a Reenger csaknem két hónapja folyamatosan jó? Nem panaszkodik senki. Azelőtt majdnem minden hónapban volt valami gond.
-
Ötye
csendes tag
-
Landsmann
addikt
válasz
Stanlee #30042 üzenetére
Nops, ez az egész misztikus szám megjelenés a következőképpen kezdődött. Adott volt aegy helyi internet szolgáltató kábeltévén, a telefonra pedig a Dunakanyar Holding, később a 3C kft. A kábeltévé hálózatot eladták a Kalásznetnek, az internet tőlük jött. A telefon még maradt a 3C-nél, majd az egész előfizetői csoportot átadták a Kalásznetnek. Később itt kezdődtek a problémák, azon kívül hogy színvonal alatti volt az internet és telefon szolgáltatás. Hol egyik, hol másik, hol meg egyik sem volt. Emiatt internet szolgáltatót váltottam. Ugyanattól a vállalkozástól kapom a netet most is, akik korábban a kábeltévét üzemeltették, de immáron mikrohullámon keresztül. (egyébként semmi probléma az internettel, éves szinten talán 3-4 pár perces leállás van, az is legtöbbször nem náluk, hanem ahonnan a sávszélességet bérlik) Szívem szerint akkor mondtam volna fel a vezetékes telefont, de a rokonság egy része azon az adott körzetszámú számon tudja ingyen tartani velünk a kapcsolatot, így a számot meg kellett tartanom, de a Kalásznettől el, bárhova. Így lett választás az Ephone. Tényleg semmi panaszom rájuk, mindig segítőkészek technikai problémával kapcsolatban is. Aztán egy idő után elkezdtek jönni ezek a fantom számok. A net szolgáltatónak jeleztem és mondta a srác, hoyg ő is tapasztalt ilyet, de nála egy pillanatra meg is csörrent az IP telefon. Mivel a bejövő IP-k tiltása nem hozott hosszútávú eredményt, (mindig más-más IP-ről próbálkoztak, leginkább ukránok) Így az a módszer lett, hogy az egész hálózaton azok a SIP portok, amiket használtam, tiltva lettek, kivéve az Ephone IP-jéről. Hoppá! Most jutott eszmebe valami. DE majd később írok erről. Szóval, miután a tiltások megtörténtek, megszűntek a fantom számok. Hanem aztán egy idő után újra megjelentek. De mi változott meg? A portok száma. És ez nekem most jutott eszembe. Ugyanis mobilkliensen beállítva a telefonszámot, logikus módon nem igazán lehetett használni, hiszen a VOIP adapter és a telefonon a VOIP kliens is ugyanazokat a portokat akarta használni egyszerre. Ezért az Ephone-ál javasolták, valamelyik eszközön a portokat írjam át, hogy ne azonosak legyenek. Így valóban működött is a rendszer hibátlanul mind az adapteren, mind a mobilon. A VOIP adapterben módosítottam a portokat. Ma délután beszéltem a szolgáltató emberével, említettem neki a problémát. Azt mondta, utána néz. Ugyebár ha minden igaz és jól emlékszek, akkor az 5060 és 5061-es portok, amik az alapértelmezettek, ezekre lett letiltva minden forgalom, kivéve az Ephone felé történő forgalmat. Csakhogy én már egy jó ideje nem ezeken a portokon telefonálok a Sipurával, hanem az 5070 és 5072-n. Ezekre meg nem volt beállítva tiltás. Akkor itt lesz a kutya elásva. De próbaképp a két vonalon megcseréltem a portok számát, kíváncsi vagyok hogy most melyik vonalra jönnek a számok, hacsak a szolgáltató nem rakott délután óta tiltást erre a két portra és csak az Ephone felé való forgalmazást engedélyezve.
-
Stanlee
őstag
válasz
itanczos #30041 üzenetére
Az a keszulek abbol az idobol van, amikor IPv6 meg csak valami draft volt.
1. Ha a router-en van port forward a Sipura-ra, es be van rajta kapcsolva a direct IP call hivas lehetosege, akkor kaphat ilyen hivast - forumtars szerint ki van kapcsolva ez a lehetoseg. En mondjuk resettelnem a keszuleket, majd ujra beallitanek rajta mindent meg.
2. Ha valami olyan szam van arra a vonalra beallitva, amin a szolgaltato engedi a sip-uri hivasokat, akkor kozvetlenul azt a fiokot hivjak fel. Sok szolgaltato a sip-uri hivast csak a sajat halzatan keresztul engedi, hogy kiszurhetoek legyenek az ilyen vicces kedvu hivogatok.
Ha meghekkeltek volna az ephone-t, akkor masokat is hivogatnanak, de nem igazan van masnak ilyen baja. Nekem pl. sose volt eddig ilyen fake hivasom, pedig par eve van sokfele eszkozom meg voip szolgaltatasom is, ephone is lassan 10 eve, tobb vonallal, megse volt sose ilyen gondom.
-
itanczos
senior tag
Srácok! Csak akkor tudnak egy router mögötti SIP eszközt hívni, ha meg hekkelték a szolgáltatót, vagy a router-en van befelé port átirányítás a SIP telefon irányába! Másképp nem lehet egy NAT-olt belső hálózati kliensre IP hívást végezni!!!
Ez legtöbbször a router-en az UPNP bekapcsolása miatt van.
Viszont még kivétel lehet, ha IPV6 is van a hálózaton. Ott ugye nincs NAT, mindegyik belső hálózatos gépnek külső IPV6-os címe van!
Van IPV6 a problémás telefonoknál? A telefon támogatja az IPV6-ot? -
whbear
senior tag
Kaptam egy hívást a saját kiterjesztésem számáról ugyanoda, Sipvicious névvel. Érdekes, mert a FreePBX naplójában nem szerepel. Be van kapcsolva a tűzfal és rendesen van konfigurálva. Nem csinált semmit, nem indított hívást, semmi jele nincs ennek a dolognak. Mi lehet ez?
-
Landsmann
addikt
válasz
Stanlee #30037 üzenetére
Az IP hívások le vannak tiltva a beállítások alapján. Az az érdekes, hogy a Line 1 az az 5070-re, a Line 2 pedig az 50-es portra van állítva. Majd kipróbálom, hogy megcserélem a portokat. Akkor kiderül, hogy a -es vonalat izgatja-e valami, vagy a porthoz köthető. De érdekes, hogy mikor a -es vonalat Disabled-re állítottam, a kamu számok akkor is jöttek.
-
Stanlee
őstag
válasz
whbear #30036 üzenetére
Amiket kap hivasokat, azok nem a szolgaltaton keresztul jonnek. Ezek a tipusu hivasok onnan jonnek, hogy 5060-as porton altalaban valamilyen SIP szolgaltatas megy. Ha elkezded hivogatni random mod az ip-ket ezen a porton, akkor ha olyan SIP eszkozod van, ami engedi a direct IP hivasokat, akkor kicsong a keszuleked.
A port megvaltoztatasa azert segithetett volna, mert ez nem standard prot, tehat ha automatizalt fantom hivasokat kap, akkor ezen tudja hasznalni az ephone szamat forumtars es nem kap tobb keretlen hivast.
Szerintem meg mindig ha a Line/SIP Settings alatt Restrict Source IP: YES-re valo beallitasa segithetne a dolgon.
Nekem lassan tobb, mint 10 eve van ephone szolgaltatasom es egyetlen ilyen tipusu hivasom nem volt, szoval keszulek beallitas miatt van a hiba.
-
whbear
senior tag
válasz
Landsmann #30035 üzenetére
Ez a port csak annyit csinál hogy külföldi IP-ről is lehet calsatlakozni.
Nekem akkor szűntek meg a fantom hívások a cdr-ben amikor tiltottam a guest logint és az anonymous sip calls-t az asterisk advanced menüben,
A szolgáltatót kellene megkérdezni hogy állnak ezek a beállítások. Valami PBX biztos megy a szolgáltatás alatt, pl a CWU Freeswitch-et használ. -
Landsmann
addikt
Na, délután már voltak kalóz számok. Szóval akkor csak véletlen volt, hogy eddig nem volt.
-
zeon.hu
nagyúr
App -ból még elérhető, nem?
Ja, most hívtam Amerikát (egy kollégám elszabta a fájl küldést, support kellett hozzá) Zoiper-Reenger párosról.
A minőség hibátlan volt, pedig az országút szélén dekkoltunk a semmi közepén.
Ugyanilyen jó volt a minőség Szerbiából és Bulgáriából is mindig.
Kezdem azt hinni, itthon van valami gebasz a hálózattal. -
Ötye
csendes tag
Szerintetek miért szedték le a Zoiper Premiumot a playből ?
-
Stanlee
őstag
válasz
Landsmann #30026 üzenetére
Most csak itt tudtam megnezni a lehetseges beallitasokat: http://www.spakonfig.de/
A Line/SIP Settings alatt Restrict Source IP: YES
A Line/Dial plan alatt Enable IP Dialing: NO
Tovabbi lehetoseg, hogy a Line/SIP Settings alatt a SIP-Port: 31561 -re allitod. Ez az ephone egyik alternativ portja.
Remelem ezek kozul valamelyik segit.
-
Landsmann
addikt
A syslog sem hozott eredményt. Semmi nyoma semminek. VIszont a számok jönnek ész nélkül. Most már nincs ötletem.
-
Landsmann
addikt
válasz
Stanlee #30022 üzenetére
Sipura SPA2102-es VOIP adapterről van szó. 2 telefon vonalat tud kezelni egymástól függetlenül. De mindkét vonalra ugyanaz a konfig van beállítva. MÉgis csak a 2-es vonalra jönnek be a számok. A VOIP adapterben a beérkező hívásoknál viszont nem szerepelnek, ott a tényleges bejövő hívás telefonszáma látszik.
Ephone a szolgáltató, de ugyanilyen probléma volt annak idején még a Kalásznetnél is. NÉha hónapokra is megszűnik, aztán folytatódik. -
Landsmann
addikt
válasz
Stanlee #30021 üzenetére
Megnéztem, köszi az infót. Nagyjából dél óta nyugalom van. DE éjszaka és a reggeli órákban szokott leginkább jelentkezni. Az adapterben Restrict source IP van, No-ra volt állítva. Áttettem Yes-re. A leírásban meg Restore source IP van. Nem teljesen ugynaazt jelenti.
Viszont alul a Dial plan-nál az IP dialing az No-ra volt állítva eddig is, tehát nem volt engedélyezve az IP tárcsázás. Kíváncsi vagyok, kivárom a fejleménmyeket. Syslog szervert is beüzemeltem, ott érdemi információ nem jött. A Debug szervernél viszont tényleg minden infó jön. Sőt, túl sok is, áttekinthetetlen. Súlyosbítja a helyzetet, hogy dátumot, időpontot nem ír hozzá. Most a 2-es vonal van beállítva de úgy, hogy mindenről küldjön infót, kivéve a OPT/NTFY/REG. Az utolsó nyilvábn a regisztráció, de hogy mi a másik kettő, nem tudom. Ha azok is be vannak kapcsolva, akkor töménytelen mennyiségű adat jön. -
itanczos
senior tag
Lényeg az ajánlott leírásból:
Cisco/Linksys SPA & PAP2:
Under Voice -> EXT or Line set Restrict Source IP to Yes. -
Stanlee
őstag
válasz
zoolio #30017 üzenetére
Az mit jelent, hogy a 2-es telefon porton jonnek a hivasok? Ha a fritzbox FON2 feliratu portjara ra van dugva egy analog keszulek, akkor Telefonie/Telefoniegeräte menupontban fel vannak sorolva az egyes keszulekek, amik a fritzbox-hoz csatlakoznak. Ott a kis ceruzara raboksz, ami a FON2 mellett van. Alul van az "Ankommende Anrufe", na ott latszik, hogy milyen hivasokra reagal a keszulek. Ott kellene lennie egy olyan fioknak, ami fogad SIP-URI hivasokat. Ha leirod, hogy milyen szolgaltatonal levo fiok fogadja be a sip-uri hivasokat, lehet, hogy lesz valami megoldas arra, hogy ne jojjenek random hivasok.
-
zoolio
tag
válasz
Landsmann #30011 üzenetére
Nálam is hasonló jelenség van, csak kettesekkel. Ugyanez a Caller ID-m van és azt hiszem, nálam is csak a 2-es telefon porton csinálja. Nekem egyébként Fritz!Box 7390-em van. Eleinte egy ideig semmi nem volt, aztán néha néhány 2-es, néha sok 2-es, néha semmi. Még én sem tudom a megoldást.
-
Landsmann
addikt
Engedélyezve volt az UPNP. Tiltottam, de nem oldotta meg a problémát. Logszervert nem csináltam, egyszer valamikor nagyon régen a PAP2T-hez csináltam, d emár nem emlékszek hogy kell.
-
Landsmann
addikt
válasz
itanczos #30014 üzenetére
A routeren elvileg ki lett kapcsolva az, hogy a pingre, tracerre válaszoljon. De megnézem ezt az UPNP-t. Az érdekes az, hogy uyganmaz a router, adapter hívószám kijelző van évek óta és valamikor volt ilyen gond, aztán megszűnt, most megint. És mindig csak a 2-es vonal.
Van, hogy órákig, napokig semmi, máskor meg naponta nagyon sokszor. -
itanczos
senior tag
válasz
Landsmann #30013 üzenetére
Ez egy analóg eszköz. Az infót az ATA adja. Azt próbáltad logolni? Általában kell hozzá egy log server.
Nekem ehhez hasonló eset akkor volt, amikor a VOIP telefonok olyan routeren keresztül voltak a hálózaton, amelyiken be volt kapcsolva az UPNP! Ezért kívülről elérhetőek voltak! Amit a VOIP törő robotok elértek és próbálkoztak is! -
Landsmann
addikt
Kicsit hosszú lesz a történet, de nekem már semmi ötletem nincs. Adott egy mikrós net, azon egy router, ehhez csatlakozik két SPA2102-es VOIP adapter. Az egyik adapternek csak az egyik vonala van használatban. A másiknak mindkettő. Ezen adapter mindkét vonala azonosan van konfigurálva ugyanahhoz a számhoz. Minden vonalhoz tartozik egy hívószám kijelző. Az egyik kijelzőn időnként számok jellenek meg, mintha bejövő hívások lennének. A számok hossza 2 és tizenvalahány karakter közöttiek. Ránézésre is látszik, hogy ezek nem normál hívószámok, mivel túlnyomórészt azonos számokból állnak. A leggyakoribb a 8-as. Például: 8888807887, 808888, 2658888887888, stb. Az adapteren állítottam portot, mivelhogy a netszolgáltató is tapasztalt ilyet, csak nekik a telefon meg is csörrent egy pillanatra. Nálam nem. Egy halom ukrán IP-t letiltott, ez után meg is szűnt a jelenség. Hanem idővel újra kezdődött. Portot hiába cseréltem, nem oldotta meg. Az érdekes az, hogy a számok megjelenési idején, a router logjába benézve, abban az időpontban nem volt semmilyen tevékenység. Tehát nem mutatott behatolási kísérletet. Az érdekesség az, hogy a VOIP adpternek csak a 2-es vonalán van ez. Megcseréltem a hívószám kijelzőket, akkor is a 2-es vonalhoz tartozón jelentek meg a számok. (tehát nem a kijelzőben kell keresni a hibát) Sőt, ami érdekes, mikor a 2-es vonalat letiltottam az adapteren, a számok ugyanúgy jöttek. Már tényleg végképp semmi ötletem, hogy hol keressem a hibát. Ami még érdekes lehet, egy időben a 2-es számok voltak túlnyomó részben a kijelzett számokban, aztán volt hogy a 7-es, de a leggyakoribb a 8-as.
Ötlete valakinek? -
-
itanczos
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki DECT VOIP készüléket? Kellene egy cégnél 6 db vezeték nélküli VOIP telót telepítenem, de még nem volt szerencsém a DECT-hez.
Miként működik VOIP viszonylatban? -
whbear
senior tag
Kipróbáltam a Zulut is. Nem érte meg a vesződés. Ingyenes egy évig a 2 felhasználós licence. Kell új certifikátot létrehozni, domain regisztrálni az FQDN - hez. Első pár másodpercben nincs hang, sokat késik. Igaz a push jól működik. Nem SIP-en megy, WSS-en. Fapados kliens. Egy nap után ment az uninstall.
-
whbear
senior tag
válasz
instantwater #30005 üzenetére
GoIP, valami Linuxos szerver Freepbx15 Sangomás ISO-ról telepítve. Kb. húszezer körül van a GoIP, ha egy hálón van a voip szerverrel akkor gyakorlatilag pnp működik. VPS-en nem lehet beállítani, több fórumot is elolvastam ez ügyben.
Szerk:
Tapasztalat megosztás :
VPS-en használom a FreePBX 15-öt Asterisk 16-al. Sangoma ISO. Telepítés után minden azonnal működik. Hibátlan. Voip kliensek Groundwire. Push is kifogástalan, hangminőség nagyon jó, lag gyakorlatilag nincs. Egymás között G722 van, így családon belül HD hang van. Vultr VPS nem veszi észre a transzkódolást. Reenger, Dellmont, Ephone felé g711u. -
zeon.hu
nagyúr
Tudom, volt már, de...
Voip hívás minősége mitől függ a túloldalon?
2-3 állandó partner panaszkodik, hogy alig hall engem, másoknál semmi gond.
Nálam viszont ilyenkor is jó az ő hangjuk, a hívás minősége is magasan értékelt. -
válasz
netuddki6 #30004 üzenetére
Van.
Bizonyos mobilnet modemek támogatják a hanghívást és be lehet őket kötni Asteriskbe.
Ehhez ki kell nyomoznod mely, jelenleg kapható modemek tudják ezt, melyik fér bele a költségvetésedbe.
Kell-e külön paranccsal engedélyezni a hangívás módot, vagy engedélyezve van gyárilag?
Írni dialplant ami a kimenő, bejövő hívásokat a megfelelő helyre, a mobilos kliensedhez továbbítja.Az SMSek pedig egy újabb kör.
A neten vannak régebbi és újabb leírások tesztelt modemekkel és Asterisk dialplanokkal.
Továbbá, rá kell szánnod néhány napot/hetet az Asterisk konfigurálásra mire minden működni fog, ha nem, akkor további néhány nap/hét.
Másik lehetőség, hogy veszel egy GoIP gatewayt de annak elég borsos az ára.
A legkézenfekvőbb megoldás venni egy dual simes mobilt.
-
netuddki6
csendes tag
válasz
instantwater #30003 üzenetére
Olyan lehetőségem nincs, hogy pl. rpi kezeli a SIM kártyát és küldi ki internetes hívás-ként a telefonomra a beérkező gsm hívást?
-
-
netuddki6
csendes tag
Sziasztok!
Már jó ideje használok VoIP-ot (stuntcalls), viszont az a problémám vele, hogy single SIM-es a telefonom, azt pedig egy internetkártya folglalja el. Így mindig nálam kell hogy legyen mégegy telefon, amelyikben feltöltőkártya van, hogy tudjak hívást fogadni.
Nem lehet valahogy megoldani, hogy normál gsm hívást interneten fogadjak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- One mobilszolgáltatások
- Ukrajnai háború
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- PlayStation 5
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- T14s Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- Katana GF66 12UC 27% 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Eladó Vízhűtő cuccok, VGA blokk, radiátor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest