Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
andatti
senior tag
Mennyivel egyszerűbb a bankkártyát hozzákötni a Paypal-számlához!
persze, feltéve, ha van... De nekem nincs, és ugye csak olyat lehet hozzá csatolni, ami a nevemre szól, azzal pedig nem szolgálhatok... Amúgy a Hanstel-en töltök, mert az nekem olcsóbb, mint a szolgáltatónál tölteni, akkor pedig még valuta se kell, csak ráteszem a forintot és utána elutalom.
Kár, hogy a két kliens nem műxik... de kivédhető... -
McLaca
őstag
Azok a kontaktok a weboldal telefonkönyvében felvett nevek, de ott is csak telszámot lehet rögzíteni, sip címet nem. Ugyanez megvan a mobilevoip-ban.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
-
McLaca
őstag
Az újabb mobilevoippal is, mert cseréltéka kodeket, harmadannyi adatmennyiséggel beéri, cserébe a minőség észrevehetően rosszabb.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
tlac
nagyúr
szuper, kösz!
most hívtam egy amerikai mobilt, fél óra volt, és tök ingyen, cool
phone2phone volt, nálam vezetékes iránybólami fura, hogy elsőre nem jött össze, mindkettőknél néma volt a vonal, másodjára jó lett, viszont miután letettük, a túloldalon lett 4-5 nem fogadott hívás tőlem
[ Szerkesztve ]
-
-
andatti
senior tag
Köszi!
Akkor 600 Mb 90 napra, azaz 3 hónapig... Mert újra feltöltésnél már csak 45 napig használható az 1 Gb, ami szintén 3000 Ft... 45 napra pedig az már pénzkidobás, inkább a dupla idő, ugyanannyi pénzért... Csak egy jó okosteló kell hozzá... dupla simmel... 10' 000 környékén ne álmodjak függetlent igaz? 15? 20 környékén? Mennyi az átlag 1 perc netfogyasztás? 10-20 kb/s? (bocsi, tudom, hogy már párszor volt róla szó, de képtelen vagyok megjegyezni, visszakeresni pedig béna vagyok... -
andatti
senior tag
Újfent köszi, és Vgyuri-nak is!
Érdekes, hogy mindketten telenor mobilnetet hoztátok ide. A többinek nincs hasonló konstrukciója? Amit te írtál, annál sem úgy olvastam az ászf-ben, hogy 3 hónap után is használható lenne... Úgy látom ezt érdemes körüljárni. Igaz, egyenlőre nem lesz telefonom. -
andatti
senior tag
Nekem ez is jónak tűnik, 4 hónapra 3000 Ft, 100 Mb/hó forgalommal, és nincs macera később. Az ajánlott Djuice reloadnet pedig 3 hónapra 200 Mb, 66 Mb/hó, utána pedig 3000 Ft-os feltöltéssel 600 Mb/év, azaz 50 Mb/hó. Ezeken kívül pedig más tényleg nem nagyon jöhet szóba, mert rosszabb konstrukció. 1ébként a netfogyasztás dönt.
-
andatti
senior tag
Pontosan!
Este már kissé fáradt voltam, de most újra megnéztem és a T-mobilnál 1 évre ad 700 Mb-ot 3500 Ft-ért, a djuice pedig szintén a kezdőegyenleg lefogyása után 600 Mb-ot ad 1 évre 3000 Ft-ért.
Azaz T-mobil 291 Ft-ért ad havi 58 Mb adatforgalmat. Ez kb. 237 perc beszélgetést jelent.
Djuice pedig 250 Ft-ért ad havi 50 Mb adatforgalmat. Ez kb. 204 perc beszélgetést jelent.(a korábban írt kodek használata esetén, 1 perc 250 kb adatforgalom esetén)
Értelemszerűen a többi beszélgetést wifin, vagy pc-n kell megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
én most két telefonnal nyomom, amíg nem lesz dual sim-esem
van egy zte blade-em cyanogenmod-dal, amitől "független" lesz, ebben van egy internet kártya
meg van egy pár ezer forintos kicsi butafonom, amiben van a másik kártyámkényelmesen elférnek a zsebemben, a kis telefont meg elég 1,5 hetente tölteni
[ Szerkesztve ]
-
Sanyig4
tag
-
pinnacle
nagyúr
A mobiltelefonon néztem, de a PC-s verzión sem találok ilyet. Nem tudtok valami elérhetőséget a FVD-hez?
FeRkE Alul a Call Back-et választod, felhívod a kiválasztott számot (egyébként ez normál telefon hívásként megy ki, ezért nem kell internet?), a hívott telefon nem cseng ki, viszont arról a számról kapsz visszahívást, ha felvetted, akkor hívja a másik telefont.
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
-
sumsang
aktív tag
Mindegyik más alszerveren van és mindegyiknek más az IP címe.
a dellmontos szolgáltatóknak 77.72.174.xy
a betamaxos szolgáltatóknak 77.72.169.xyPl. fvd: 174.17 , rynga: 174.8 , actionvoip 174.3 , callingcr. 174.11
justvoip: 169.19 , voipbuster 169.20 , 12voip 169.14 , stb..... -
sumsang
aktív tag
Köszi, de ezekkel sem tudom életre kelteni. Legalább 10 oldalt néztem, köztük a szolgáltatókét is, de mindegyik más-más beállításokat ír. Egyikkel sem tudom elindítani a mobilnetet. Kezdem azt gondolni, hogy ezt is központilag engedélyezik, úgyhogy állíthatok én bármit is, akkor sem fog működni.
Előtte GB volt a telón, azon a szolgáltató aktíválta/beállította. Tegnap rootoltam és felpakoltam az ICS-t, s nem tudok jelenleg mobilnetet elindítani. WiFin most is tökéletes a net. Telefonon meg szinte elérhetetlenek. -
sssent
senior tag
Tudom, hogy nincs ilyen náluk, ezt magad is idézted a következő hozzászólásodban (vagyis ugyanez van az FVD FAQ-ban). Pont emiatt gondoltam rá, hogy mivel mégis van az a 13.5-ös pont, ráadásul elég pongyolán fogalmazva, így gondoltam lehet, hogy ők azt is "apply for number"-nek veszik, hogy SIP-en regisztrálod magad egy megerősített számoddal. Viszont egyre inkább hajlok afelé, hogy nem kéne ennyire komolyan vennem semmit, amit ezek leírnak, mert pl. a phone-to-phone kapcsolási díjáról, vagy az egyidejű hívások dupla számlázásáról (sumsang szerint ) egy büdős szót nem ejtenek, csak számláznak. Késik az adminisztráció?
Mindenesetre az jó hír, hogy a párhuzamos használat azért valahogy működik. Nem egy komplett céget akarok közös kontón tartani, így nem valószínű, hogy túl sok tényleg egyidejű hívás lenne.
sumsang: Ha egyszerre több helyen is be vagy jelentkezve, akkor is a user@sip... EP tárcsázandó, és kicseng mindenhol, vagy SIP regisztráció publikus felhasználóneveként megadhatok pl. olyat, hogy <telefonszám> vagy <telefonszám>@sip..., amelyekre tárcsázni is lehet aztán?
-
sumsang
aktív tag
Sztem lényeges, hogy amelyik dellmontos usert hívod ne legyen több helyen ,ill. több készülékre beregisztrálva ugyanaz az account. Ugyanis ekkor lehet, hogy nem ismeri fel a rendszer a célállomást és nem fut ki sehová. Az is lehet, hogy valami alapján priorítást élvez valamelyik útvonal/kliens és ott csörög ki.
Összegezve: több helyre is lehet ugyanazt az acc-ot beregisztráli. Ezek mindegyikéről lehet hívásokat is indítani, de az imént említett okok miatt hívásokat fogadni már közel sem biztos.Csinálj egy próbát.
Letöltesz egy tetszöleges dellmontos szoft klienset, pl. rynga.com
1.Mobilodról (csipsimple) meghívod a rynga usert Nem szükséges a @sip.rynga.com, csak simán az user is elegendő.
Ki kell, hogy csörögjön a rynga kliense !Fordítva ugyanez.
2.Beírod a rynga kliensbe alul a mobilodban lévő csipsimple-be regisztrált usert (itt viszont kötelező, hogy csak user legyen beírva, semmi más) Természetesen feltétel, h a hívott account ne legyen más helyre is beregisztrálva, csak a mobilodra.
Ki kell, hogy csörögjön a mobilodon a rynga hívás!
Ui. Nem szükséges , hogy feltöltve legyen a (rynga) account, akkor is
működnie kell a belső (sip) hálózaton.Ezzel a módszerrel bármely betamaxos/dellmontos user a belső hálózaton free elérhető, mely a webws hívásnaplóban sem jelenik meg.
Kipróbálta már vki? Működik másoknál is, vagy nem, vagy senkit sem érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
Valószínűleg azért működik, mert a Telenyomornál még tesztelés alatt áll a korlátozás, és 32 kbps helyett lefelé 70, felfelé 100 kbps környékére korlátoznak. Majd ha ott is normális hálózatmenedzsment lesz, akkor ott is gond lesz majd a lassított net alatti voippal (sőt nem csak a lassított net alatt).
-
club1
veterán
A Telenyomornál még állítgatják a rendszert, úgyhogy abból hogy most éppen 70/100 kbps-ra korlátoznak, ne vonj le hosszú távú következtetéseket. A T 32 kbps-ra lekorlátozott rendszere pontosan korlátoz, 3G-n pedig adott kodekkel megoldható a beszélgetés, ha átvált 2G-re akkor már gond lesz (hasonlóan a nyomornál is). SIP ilbc30-as kodekkel logikusan nem használható rajta, míg a Telenyomornál még igen.
-
McLaca
őstag
2G-n, avagy EDGE-en minden szolgáltatónál necces a lassított net a nagy ping miatt, jó eséllyel fog akadozni. T-n viszont 3G-n nekem kultúráltan használható a 32/32-es lassítással is iLBC kodekkel, Nokia SIP megoldásával, egyszer-egyszer akad, de annyit gsm-en is döcög.
De ez erősen területfüggő is, terhelt cellákban rosszabbak az esélyek.Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
Ez lehet területfüggő is szerintem, mert egy terhelt cellában a korlátos netnek alacsony lesz a prioritása.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest