- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Amikor reggek nem indul az autó, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
allfinanz
senior tag
Tesco Mobile havi 2e Ft-ért 3 vezetékes/mobilszámot hívhatsz havi 600 percben. Havi 3e Ft-ért tölteni kell.
-
Nisida
aktív tag
válasz
allfinanz #4095 üzenetére
Nem mert a 3cx-nek van csatoló felülette skypehoz amin keresztül skype hívások fogadhatók és kezdeményezhetők a skype connect nélkül is. A te általad mondott változatot szeretném kiküszöbölni mert az csak befele jövő hívásokra érsd. Skyep -> SIP re jó vissza nem működik.Legalábbis anno ez volt a skype célja, a rendszerrel de ahogyan nézem már változtattak ezen.
-
edk-
őstag
válasz
schferenc77 #4093 üzenetére
A Fritz konfiguráló felületén nincs mikrofonerősítési, esetleg visszhangelnyomási opció?
-
válasz
schferenc77 #4084 üzenetére
Ha a másik fél visszahallja a hangját, akkor nálatok is lehet a gond: behallatszik a mikrofonba a hangszóró, vegyétek lejjebb a hangerőt.
-
rankesz
veterán
válasz
schferenc77 #4089 üzenetére
EGy pingtest jelen esetben szerintem hasznosabb lenne
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Egyébként nem is értem, hogy miért adtak ilyen bonyolult dial plant? Te csak a 06 tárcsázása miatt változtattál a gyárin, ami sokkal egyszerűbb.
-
club1
veterán
válasz
schferenc77 #4086 üzenetére
Nekem az alapértelmezett elsődleges kodekkel szépen működnek a vonalak (G711u).
Milyen típusú és átlagos késésű internet-szolgáltatást használsz? -
club1
veterán
válasz
schferenc77 #4084 üzenetére
Én egy-két hete egy cégnél Cisco SPA eszközt üzemeltetek mind a két vonalán egy-egy FVD előfizetéssel, napi 40-50 kimenő hívással. Még senki nem panaszkodott a visszhangra. Tehát biztosan nem FVD problémáról van szó.
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
FVD-t használok otthon két analóg telefonon, amik Fritz-re vannak kötve. az utóbbi pár hónapban tapasztaltuk, hogy minden hívásnál a túloldali fél (függetlenül attól, hogy ő hívott, vagy mi hívtuk) nagyon erősen visszahallja a saját hangját. A mi oldalunkon semmi visszhang nincs, de a túloldaliak nagyon panaszkodnak (és mi is tapasztaltuk, amikor teszthívásokat végeztünk). Ez ellen lehet valamit tenni, akár Fritz oldalon, vagy tudjam be az FVD hibájának? Mitől lehet az, hogy hívásiránytól függetlenül visszahangzik?
-
Nisida
aktív tag
Hello!
Segítséget szeretnék kérni, olyantól aki 3cx -es telefonközpontra csinált már skype-t. Vagyis a skpye hívásokat sipre tudta irányítani. Előre is köszi.
-
club1
veterán
válasz
pinnacle #4081 üzenetére
Ezzel az a gond, hogy dobhatod ki rögtön az ablakon ha mondjuk külföldi voip szolgáltatót használsz. A dial plan-oknak pont az az értelme, hogy adott helyszínen, adott telefonközponttal, adott voip szolgáltatóval kell úgy működniük, ahogy az ügyféloldalon felmerül az igény.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
allfinanz #4078 üzenetére
Nekem ezt ajánlották a Cisco-nál.
Ez pedig egy magyarországi teljes Dial Plan amit én is használok: ([2-9]xxxxxx|06[1-9][2-9]xxxxxx|06[237][01]xxxxxxx|06[489][0]xxxxxx|06[589]1xxxxxx|12xx|1[457]xx|1[89]x|10[457]|112|00x.T|[*#]x.T|[1-9]x.T)
Igaz nem próbáltam ki, mert nem vettem meg az adaptert. -
tomp
félisten
Sziasztok!
Már régen voltam itt. Még tavaly regisztráltam a Nymgo-ra. Mivel a gyári androidos alkalmazása nem volt csúcs SIP-en használtam. De azt meg lassítja a szolgáltatóm. (Telenor)
Most ránéztem a saját alkalmazásra és végre tökéletes.
Kristálytiszta hangminőség és nincs lassítva. Gondolom https-en megy.
Számítások alapján 48-64Kbit/s között megy a hangátvitel. Azt hiszem visszaszokok rá.
Most volt egy 49perces hívásom. Gyenge térerőnél sem szaggatott vagy hagyott ki a hang, hanem csak egyszerűen csökkent a minőség. Erős térerőnél pedig visszaállt a tökéletes minőségre. -
andatti
senior tag
földrajzi szám igénylés, kiosztás, működés stb. ügyében keresek egy "gurut". Privátban kifejtem...
-
allfinanz
senior tag
Tárcsázási tervet vki tud itt írni? (Dial Plan)
-
válasz
amstro555 #4064 üzenetére
Wifi-nél a router-ben meg tudod nézni, hogy forgalmaz-e adatot a telefon. X perc után a neted / wifi-d kikapcsolja a telefon, vagy a kliens nincs rendesen beállítva.
Wifi / net egyébként folyamatosan elérhető? Ha megszakad a net (pl. kimész a wifi hatósugarából), akkor lehet nem jelentkezik vissza a telefon.
-
pinnacle
nagyúr
Smarttarifát használ valaki? A tájékoztató alján ez szerepel.
"A tarifacsomag igénybe vétele esetén internet alapú hanghívások nem kezdeményezhetők." Nekem azt mondták az üzletben, hogy Smarttarifa 2-vel megy a Viber. A MobileVoip is jó lenne. Ha tényleg megy a Voip, akkor ez van olyan jó, mint a MozaikXS.amstro555 neked nincs ilyen "Mindig elérhető" beállításod?
-
amstro555
tag
Hát a befelé, amikor engem hívnak: tehát hívást fogadni szeretnék. Ephone a szolgáltatóm, ott regisztráltam a budapesti számot és azon hívható is vagyok helyi tarifáért. Olyan, mint a 21-es körzetszám. Szóval nem csak kifelé tudok hívást indítani, de engem is tudnak hívni helyi tarifáért a budapesti (1-es körzet) számomon úgy, hogy a mobilom csörög, mert fut rajta a gyári voip, sip pritikol.
-
amstro555
tag
Sziasztok!
Nokia E52 esetében a "gyári" sip kiválóan működik kifelé T-s mobilneten, viszont befelé csak wifin keresztül lehet elérni. Illetve ha kimenőt indítok, utána 1-2 percig mobilneten is. Ötlet?Van valami jelenlét beállítás, de nekem kínai...
nagyon köszi előre is!
-
chungee
addikt
FVD-n nálatok mennyire sűrűn "csal" (többet számol) a phone-to-phone
-
ActionPS
csendes tag
Nyilván nem égről és földről lehet beszélni, mint minőségbeli különbség a szimplán szoftveres és a szoftver + hardver kombóknál, de nagyon fontos szerepet kap az optimalizálás. Adott hardver ugyanabból a jelből szűkös intervallumon belül eltérő végeredményt tud kihozni. Ez főleg a mobilnet és a hasonló, egyébként vezetékes net esetén is előforduló ingadozás miatt fontos. Az előző cégemnél Avaya cuccokat használtunk, változó sikerrel. Ugyanúgy Budapest belvárosa és a Cisco cumók hibátlanul muzsikálnak.
-
mamakaze
csendes tag
Sziasztok!
Elég új vagyok spa3000 témában, úgyhogy lehet elég alap a kérdésem...
Tehát adott egy spa3000 és egy axon PBX (windows gépen), amit csakis az 1 db analóg (PSTN) vonal alhálózataként szeretnék használni.
A hívásokkal nincs is gond, ki-be, minden megy, de a vonalbontással akadtak problémák:
Először az volt, ha kívülről hívják, felveszi az spa, továbbítja a softphone-nak, de ha a telefonáló fél menet közben leteszi, akkor is csörög tovább. Ez megoldódott egy disconnect tone átírással.
Viszont ha hívják kivülről, én pedig a softphone-on elutasítom a hívást, akkor nem bontja a vonalat, a hívó félnél semmi nem változik (csörög tovább), a softphone meg 2 másodperc után megint csörög, amíg fel nem veszem.
Hogy kellene ezt megoldanom, hogy bontsa is a vonalat? -
Mobilhívásnál a hívó számának a hamisítani még engedi, de netről küldött sms-eket blokkolja a T-Mobile.
Két mobilos hír: Ráncfelvarr a Viber és LINE Messenger
-
LámaZ
addikt
-
pinnacle
nagyúr
Lehet, hogy átmegyek a T-mobilhoz, mert a Mozaik XS-ben van 200MB, Voip korlátozás mentes internet. Ilyen csomag sajnos nincs a Telenornál. Számot sem tudok hordozni, mert sokan panaszkodtak, hogy az ilyen számok néha nem elérhetők. Egyébként ez a probléma még nincs megoldva? A T-mobile-nál is hasonló a Voip minősége, mint a Telenornál?
-
LámaZ
addikt
válasz
Tesztelo.hu #4043 üzenetére
A Skype-on is fordult már elő velem - többször is -, hogy 06-30-asra küldött SMS-em elkallódott. Reklamáció után visszafizették a pénzt, de azóta megismétlődött ugyanez. Azóta e-mailezem, vagy felhívom az illetőt voip-pal.
-
Slem
tag
Sziasztok,
FVD-t használok. Sajnos a mobilvoip (android, Alcatel OT-997D, ICS) kliens olyan halk, hogy a túloldal rendszeren panaszkodik. Átálltam Csipsimple-re. A hangerő állítható, de rendszeresen megszakad a kapcsolat. T-Mobil-os mobil internet előfizetés, Budapest belvárosi használat; nagyjából a Nagykörút kb. 0.5 km-es sávja.
Próbáltam a codec beállítást váltani. Legutóbb csak az iLBC volt megadva. Szakadás ugyanúgy.
Összefoglalva: a szakadás, hangerő, codec hármas-t kellene optimalizálni.
Hogyan tovább?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Tesztelo.hu #4043 üzenetére
Nem is fognak.
-
otps
aktív tag
Meg tudjátok erősíteni, hogy amióta töltöttem, még mindig a FreeVoipDeal a legolcsóbb szolgaltató (magyar mobilhívásra)?
-
otps
aktív tag
Nektek van olyan, hogy felhívtok valami céget, a telefonos menüig még tök hallható minden, de amikor végre kapcsolja az operatort, olyan halk lesz, hogy nem lehet hallani semmit?
-
elodman
aktív tag
egy híres SIP voip-nak se találtam linuxos verzióját még.
köszi a linket,
ott biztos az alsó részen, a software confignál láccanak a fontos paraméterek a SIP klienshez.Szóval gondolom SIP klines lehet pl. a Linphone is, amivel működésre bírták a VoipBustert is Linuxon.
(http://web.ist.utl.pt/jmfv/VOIPBUSTER_Linux.html) -
elodman
aktív tag
Ave!
Köszi a sok jó Voip infot e topicban! Ugyanis már 4 éve tejeltem a Skype korlátlan vezetékes telcsis hívására sajna, és végre izgi lehetőségekről írtok!
Eme topikbeli remek SIP Voip stuffok (kliensek?) - pl. mobielVoip, freeVoipDeal - jól látom, h. nem futnak Linuxon?
Esetleg a Linuxos Wine progi segítségével műxenek?
köszi
-
McLaca
őstag
válasz
bigbuda #4025 üzenetére
Nekem van konkrét tapasztalatom korlátozott T-s nettel. Használható, de csak jó kodekkel (pl. iLBC, aminek nagy a hibatűrése). SIP protokollon és MobileVoIP-pal is próbáltam, ment mindkettőn, de némileg bizonytalanabb volt, mint nem korlátozott nettel, azaz ritkábban 1-1 akadás volt, mondjuk percenként 2-4. Viszont itt is 3G-n működőképesebb, EDGE-en korlátozott nettel már szinte biztosan lesz akadás, igaz, használható még így is, csak hosszú távon zavaró lehet.
Nálam 400-450kB egy perc, mint SIP-en, mint MobileVoIP-pal.Üdv!
-
zichie
senior tag
Hétfőn volt szerencsém Bécsben kipróbálni a MobileVoip-t az osztrák Orange 3G hálózatán. Stabil, jó minőségű volt a hívás. Az ottani egyik freewave wifi hotspottal viszont már voltak gondok: akadozó, érthetetlen hang. A hotspottal lehetett a gond, mert többen használták.
-
bigbuda
aktív tag
jaaa azt meg kell duplázni ilyenkor?
tééényleg
valakinek tapasztalata az üggyel kapcsolatban? Nagyon f.sza lenne ha így működne
Szer.:
illetve annyi kérdés, hogy hol tudnám letesztelni, van olyan voip szolgáltató, ahol regisztrációért kapok pár ingyen percet? Akár vezetékeset is.... És akkor azonnal kipróbálnám és megosztanám a tapasztalatokat. -
bigbuda
aktív tag
sziasztok, azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi adatforgalmat generál körülbelül 1 percnyi voip hívás? Illetve másik kérdés, hogy T-mobil mobilnet korlát felhasználása után a korlátozott sebességgel működtethető?
-
Callback-nél pár kbyte adatforgalom elég a hívás elindításához, utána nincs szükség netre, se a programra amivel indítottad.
MobileVoip kiírja az egyenleged, választhatsz a a beregisztrált telefonszámaid közül, hogy melyiken szeretnél callback-et indítani, kezeli azokat a szolgáltatókat is, amiknek nincs sip szerverük (pl. voipyo).
Ha FVD callback-et csak egyetlen telefofonszámról szeretnél indítani, és megfelel a CSipSimple felülete is, akkor nincs különbség a programok között.
-
St3ven
addikt
Kizárólag callback-et használva (FVD) mennyiben jelentene alternatívát a CSipSimple a MobileVoip-pal szemben?
-
Zeki
nagyúr
Maga a freevoipdeal.com szarakszik, webes felületen is.
Se mobilevoipban, se weben nem tudtam belépni délelőtt. -
Slem
tag
Budapesten folyamatosan romlik a mobil VoIP alapú hívások minősége. A kliens CSipsimple, mobilvoip. Más is tapasztalja ugyanezt?
-
ActionPS
csendes tag
Igazság szerint semmilyen, szimplán szoftveres megoldásban nem hiszek. Jelenleg mindegyik gyerekcipőben jár, nem stabilak, folyamatos interferenciákkal küzdenek. Nálunk a Cisco SPA301-ek és 303-ak működnek vegyesen és ez a hardver + szoftver kombó már hozza azt amit egy VOIP-tól elvárhatunk. Lehet kísérletezni szoftveres megoldássokal, de csak pénzpazarlás
-
McLaca
őstag
És ha hozzá tesszük, hogy az sms-ek (legalábbis 2-2,5G hálózatokon) nem az adatátviteli csatornán (amin a hívások és a netforgalom történik), hanem a jelzőcsatornán (amire a telefon időről időre"ránéz", hogy riasztja-e a cella hívás, vagy egyéb miatt) történik, akkor gyakorlatilag rájöhetünk, hogy a szoftveres oldalt leszámítva gyakorlatilag ingyen van a szolgáltatóknak...
Üdv!
-
LámaZ
addikt
válasz
allfinanz #4000 üzenetére
Na, tessék: mások is ezen filóznak:
„Már sokszor írtunk az sms túlzottan magas áráról, de ezt nem lehet elégszer elismételni. Egy sms legfeljebb 160 betűből állhat, ami 140 bájt adatforgalmat generál. Mivel elég nagy a szórás az sms-ek árában, vizsgáljunk két szélsőséges esetet. Az egyikben üzenetenként 25 forinttal számolunk, és ebben az esetben megabájtonként körülbelül 187 ezer forintra jönne ki az sms szolgáltatás ára. De még ha irreálisan alacsony 0,13 forintos árral kalkulálnánk (amire nincs magyar példa), és nagyjából 1000 forintba kerülne 1 megabájtnyi sms-forgalom, akkor is pont százszorosan lenne túlárazva az sms. Ennyiért ugyanis pont 100 megabájtnyi mobilinternetes adatforgalmat kapunk. Adódik hát a kérdés: mit használjunk az sms helyett?” -
club1
veterán
Akkoriban még a Vitamax City 30 másodperces hívásegységgel rendelkezett. Amikor (2004-ben) ezt 1 percre emelték, bement a percdíj 20 Ft alá (idegen és helyi mobilok hívása csúcsidőn kívül).
Ezt csak azért írtam, mert a percdíjak mellé célszerű betenni a hívásegységeket is, különben nem lesz összehasonlítható a mai árakkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Milyen videókártyát?
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Spórolós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Fotók, videók mobillal
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- További aktív témák...
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest