- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
schferenc77
aktív tag
válasz
instantwater #6096 üzenetére
Nekem egy Intel Atom-os (1,6GHz, dual core) 1GB rammal szerelt NAS-on van (TS-239 Pro), de meg sem látszik rajta. Itt inkább a linux kernel lesz a lényeg, meg az openvpn csomag. Egy üres linux konzolon nem faragnék be ilyet, de itt csak GUI-n be kellett kapcsolni a pipát, felvenni egy static route-ot a def gw-ben és letölteni a NAs által generált konfig állományt (cert-tel ovpn fáájllal együtt). A legextrább dolog az volt, hogy ne UDP 1194-en menjen, hanem tcp 443-on.
Bár azt megtapasztaltam, hogy ha spécibb proxy/tűzfa lva negy cégnél, ami belenéz az ssl forgalomba is (vagy leglábbis megnézi, hogy megfelel-e az ssl protokollnak), az elkaszálja a vpn-t. Tehát hiába 443-as port, a tűzfal rájön, hogy ez nem teljesen olyan forgalom, mint az ssl standardban leírtak, és ezért nem megy át. De egyébként mobilneten megy szépen. -
Sitib89
csendes tag
Hali. Van egy CISCO 2102 ATA-m amire rá lehet kötni két analóg készüléket két külön szolgáltatón keresztül. Mivel egy darab analóg matávos készülékem van szeretném megoldani hogy két szolgáltató legyen rákötve az egyik portra egyszerre. Úgy szeretném megcsinálni, hogy kifelé egyik szolgáltató intézze a hívást, de befelé mind a kettő ki tudjon csörögni ugyanazon a porton. Tudtok erre valami megoldást? A PBX nem erre való véletlenül?
-
Zeki
nagyúr
válasz
instantwater #6092 üzenetére
Lehet hogy feltudok tenni, de nem tudom milyen szoft a jó, és honnan lehet leszedni.
Majd ma utánanézek, ha jut rá időm.Jamcsabi
passz.
Talán heti 300 óra? Mintha valaki ilyet írt volna. -
válasz
schferenc77 #6094 üzenetére
Királyság.
Milyen vas kell egy ilyen VPN szervernek?
Egy linuxxal hackelt Android TV box elég egy ilyenre?
Valami dual/quad cores csoda, amin fut linux.
Nem akarok egy asztali gépet járatni ezért.Ha jól sejtem akkor ezen megy a netrádió és a torrent is
-
edk-
őstag
-
schferenc77
aktív tag
A VPN-es témához:
nekem otthon van egy Fritzboxom, amiben be van regisztálva az ephone bejövő hívásra, és az FVD kimenőre. Van egy Android-os telő, ami a Fritz egyik melléke. Alapból wifin otthon, ha meg elmegyek, akkor VPN-en becsatlakozik, és ugyanúgy használja a Fritz-et mint otthon. A VPN-t egy QNAP NAS-on futó openvpn szerver adja. A VPN-hez a 443-as https portot használom, így céges hálóról is el lehet érni. A VPN csatornán belül meg már bármi futhat, nem látja a szolgáltató. Persze ez azzal jár, hogy az otthoni netet 2x is használja ez a megoldás, egyszer bejön a Fritz-ig a hang, aztán kimegy az FVD felé. Cserébe tök ingyen hívom az otthoniakat mellékként, másrészt nincs az a szolgáltató aki elkaszálja ezt a forgalmat. Az eddigi tapasztalatok alapján a VPN maga igen kicsi overhead-et jelent (be van kapcsolva szerver oldalon a tömörítés), a hívás minőség jó (illetve nem a VPN miatt rossz, ha rossz).Természetesen akkor is jó ez a megoldás, ha nem a fritz-et használod, csak "hazamész" VPN-en az otthoni netet használni, amin nincs sip/voip tiltás. A VPN-t pedig nem hívásonként kell felépíteni, hanem pl tasker-rel, csak akkor, ha elmész otthonról. Ha nincs forgalom, a VPN keep alive minimális adatforgalmat generál.
-
-
Zeki
nagyúr
válasz
instantwater #6090 üzenetére
Én passz, nem tudom mi kell hozzá.
-
-
Zeki
nagyúr
válasz
instantwater #6088 üzenetére
-
-
csipuka
senior tag
Bar nem vagyok szakerto, de a leirasod korrekt.
A VPN azt biztositja, hogy ha nem a otthoni/munkahelyi belso halon vagy, akkor VPN-en bejelentkezve ezt tudja szimulalni. Ha a mobil szolgaltato korlatozza a SIP-et, de otthon a sajat neteden tudsz SIP-en keresztul telefonalni, akkor egy otthoni VPN szerver akar segithet.
A hasznalat szerintem maceras, hiszen elobb kapcsolodni kell a VPN szerverhez es utana inditani a hivast.
Nem tudom mekkora a titkositas es a VOIP beszelgetes CPU igenye, de ez a lassabb telokat kiutheti szerintem.
Nekem egy Synology NAS-om van, es azon OpenVPN fut. A net fele csak 1 portot kellett megnyitni a router-en es megy. Mivel a szolgaltatom nem korlatozza a SIP-et, nem probaltam a VPN+VOIP kombinaciot.A lenyeg, hogy nem eleg a router-t VPN baratta tenni otthon, hanem futni is kell egy VPN szervernek otthon!
Mas publikus/fizetos VPN szerverek atvehetik ezt a feladatot. -
Zeki
nagyúr
válasz
freemanone #6081 üzenetére
-
Zeki
nagyúr
válasz
freemanone #6079 üzenetére
Ephone?
-
freemanone
addikt
Sziasztok,
van egy érdekes felvetésem és nem tudom, hogy megoldható-e a dolog. Csináltam egy FVD regisztrációt és ez simán működik is kifelé menő hívásokra, ez rendben is van.
Viszont én szeretném, ha engem hívni is lehetne hagyományos gsm hálózatból és voipről is úgy hogy én csak egy voip klienst futtatok a telefonomon, ami mobilnet eléréssel rendelkezik, viszont gsm alapon nem hívható.
Ha ez megoldható lenne, akkor elég volna egy nagyobb adat előfizetés valamelyik hazai szolgáltatónál és mellé a voip mint kiegészítés. -
gyula38
tag
Sziasztok! Valaki hozzáértő összefoglalhatná nekem az otthoni VPN megoldását, hogy működik, mi kell hozzá, stb... Az a megoldás érdekelne, hogy az otthoni hálózathoz kapcsolódnék távolról. Laikus vagyok ebben a témában.
-
ÁrPi2
senior tag
Remek kísérlet. Most én is ránéztem: Nálam az otthoni routeren a webes-adminjában Security alatt "PPTP Passthrough" enable/disable található, meg ilyen IPSec és l2tp passthrough , ezt On-ra állítottam,
többet kéne még tudnia?
(Ez egy TP-Link TL-WR1043N - tudja-é ez azt amit kell?)
Milyen router ajánlott ha kéne?VPN -értő voip-szaki bíztathatna:
És ez az otthoni VPN-hez kapcsolódás (ami elvileg restrikcióktól mentes, háboríthatatlan) úgy műxik-e (majd) mintha otthon wifin az AccesPointomhoz (routerem) kapcsolódva voip-oznék? (AP-tól meg már a vastag vezetéken megy tova az otthoni-ISP-em felé)Egyébként a telón meg inkább egy sip klienset pl. CsipSimple-t lenne érdemes ebben a próbában kitesztelni szerintem , mert a Mobilevoip nem sip protokollon közlekedik
Aztán a MÁV wifi:
Én még azt hittem hogy nekik van valami olyan netjük ami a (felső) villanyvezetékekben fut gyorsan, úgy hogy nincsenek a mobilszolgáltatók felé számlájuk... -
Epiph
tag
Üdv!
Eddíg mobile voipot használtam, de az utóbbi időben nagyon sokszor késik a hang. Tudnátok ajánlani nekem egy másik app ot, vagy nem lesz jobb ùgyse? F.V.D. nèl fizettem elő. Vagy van hasobló jó áron más szolgáltató is? Másik még mit hallottatok a Tel..orrol, ők is tiltják majd a voipot? Válaszokat előlre is köszi!
-
sumsang
aktív tag
-
gyula38
tag
válasz
instantwater #6063 üzenetére
Egy régebbi hozzászólásodra válaszolva, egymagos a telóm, Xperia Arc S, 1.4 GHz a proci és így is viszi a VPN-es voipot.
-
gyula38
tag
válasz
instantwater #6063 üzenetére
Szerver az több földrészről, több országból is választható. A késésről még nem tudok beszámolni, mert még csak most kísérletezgetek vele...
Az Ephone sajna nem kedveli ezt a fajta titkosítást, bejelentkezik ugyan, de se hívás, se hívásfogadás. Elképzelhető, hogy a külföldi IP cím miatt. Fvd, meg a többi viszont működik!
-
FeRkE
őstag
válasz
gyula38 #6061 üzenetére
En is VPNt tesztelek, az otthoni routeren beallitottam PPTP VPN szervert. Most telon csatlakoztam otthonra VPNen, MÁV-os wifin keresztul. Aztan Mobilvoippal telefonaltam egyet. Az elejen lassan kocogtak a bitek, de aztan egesz jo volt. Persze ez amiatt is fos sztem, mert a 3G-s MÁV-os wifi nem egy sebessegbajnok.
-
-
treklam
tag
kerestem, de nem találtam ilyet a topikban de biztos volt már: hogy tudom megoldani hogy a vonalas telefonommal a bejővő hivásokat tudjam fogadni, kimenőben pedig FVD-t tudjam használni ugyanazzal a telefonnal. A PAP2T adaptert néztem ki, ezzel megoldható? (vagy mi a legolcsóbb megoldás erre)
-
gyula38
tag
Üdv Mkinek! VPN fronton előrehaladást értem el, akit mélyebben érdekel a szolgáltatói tiltások kikerülése, az nézze meg a DroidVPN alkalmazást. Én ezt próbáltam, de van még több is...
-
g0dl
addikt
Tudna valaki segíteni, hogy androidon (cm10.1.2) a csipsimple miért nem megy a fvd-vel? bejelentkezés megy, de mikor tárcsázok akkor az sosem sikerül. Egy 408-as hibát ír ki. Más voip PBX-en tudok csipsimple-vel telefonálni, és mobilvoip megy fvd-vel.
-
-
sumsang
aktív tag
válasz
instantwater #6027 üzenetére
Természetesen lehet a 3xc-et is SIP-el használni. Korábban ezt (is) használtam a neophonex volt rajta
-
pinnacle
nagyúr
Lehet, hogy még sem lesz olyan könnyű kinyírni a FVD-t. Böngészőből (Chrome, Firefox) megy a webcall. Phone-to-Phone-nál be lehet írni a kapcsolatokat, így a telefonszámmal sem kell bajlódni. Gondolom a Freevoipdeal teljes blokkolása már túlzás lenne, csak ki ne találják, hogy itt terroristák beszélgetnek.
-
Ma az fvd tré, vagy a zoiper nálam is elromlott? Elég gyenge hangminőséget produkál. Bár csippel is gyenge volt, szóval az fvd gyengélkedik...
-
betyarr
veterán
válasz
instantwater #6048 üzenetére
így van!
Siriusb: mert így ki lehetne kerülni a szolgáltató sip-tiltását,amikor nem vagyok otthon!
-
Siriusb
veterán
válasz
instantwater #6048 üzenetére
Minek a mobilnet, ha ott a wifi?
-
-
club1
veterán
válasz
instantwater #6045 üzenetére
A "VPN képes router" kifejezésnek két értelmezése van. Számomra ezek VPN-t tudnak terminálni, azaz VPN szerverek. A nem ilyen routerek többsége pedig szintén VPN képes, de csak routolni tudja a VPN csatornákat. Azaz nem rajta végződik, hanem a mögötte lévő szerveren, vagy egy távoli szerveren és mögötte (natolva) csak egy kliens csücsül (ez a gyakoribb).
-
-
betyarr
veterán
válasz
instantwater #6043 üzenetére
ezt a vpn-es balhét akár úgy is meg lehet oldani,ha van egy vpn-képes routerem otthon.nemde?
-
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
instantwater #5896 üzenetére
az előbbi hsz.-em ben leírt 7Ft kapcsolási díj + 7Ft percdíj van Telenornál, ami nem ingyenes de ócó
-
ÁrPi2
senior tag
Ja igen. Tud valaki valami pozitivat mondani az FVD L.A.N.-járól?
(local access number (06-1-8088122)) Én most egy butatelefonról használnám.
(Kipróbálnám mert : Telenyor MyMenü-ből Vezetékeshívó 7 Forint egy perc + 7 Ft kapcsolási díj ) -
csipuka
senior tag
Ha lehet kerni hasznaljatok a szerkesztest.
Esetleg, ha osszefoglalod magadban mit kaarsz irni es atolvasod mielott elkuldod, akkor nem mondatonkent van uj hozzaszolas. Ez nem a twitter
Koszonom. -
Aztán csak okosan ezekkel a voipokkal. Nem tudom a hangerő gombokkal állítani se a csengetést, se a zene hangerőt. Mindig telefonhangerőt akar állítani.... valamelyik voip meghülyítette valszeg...
Igen ki van pipálva, fut is a taskbaron.
-
gyula38
tag
válasz
instantwater #6034 üzenetére
A beállításoknál a run in background ki van pipálva?
-
gyula38
tag
válasz
instantwater #6034 üzenetére
Nekem ilyen problémám nem volt. A nem elérhetőség okozott gondot, holott kapcsolódtam az Ephone szerverére.
-
-
gyula38
tag
válasz
instantwater #6029 üzenetére
Nem tudom, miért makacsolja meg magát ez a Zoiper...
-
gyula38
tag
Az 5959-es hozzászólás hasznos volt, na persze a többi vélemény is!
-
gyula38
tag
Egész nap magamat hívogattam próbaképpen, és 99 %-ban becsörgött, túlnyomórészt mobilneten voltam, wifi is szuperált. Jelen állás szerint CSIPSimple.
-
gyula38
tag
Most, ahogy nagy nehezen beállítottam a CSIPSimple klienst, megint úgy gondolom, ez a legjobb! Nem kapcsolódik le az Ephone szerverről, ha van wifi, vagy megfelelő térerő. A hangminőség nem olyan jó, mint a Zoiper esetében, de úgy tűnik, stabilabb valamivel.
-
-
-
-
gyula38
tag
De persze lehet, hogy én vagyok a balfék...
-
gyula38
tag
A Zoiper nekem is bejött elsőre, aztán elkezdett furán viselkedni. Összevissza váltogatta a voip szolgáltatókat, lekapcsolódott az Ephone-ról, amint azt már említettem. Az lett a vége, hogy csak Ephone maradt rajta, de nem voltam megelégedve vele, pedig úgy tűnt, ez lesz a nyerő. Jó hangminőség, csak nem lehet normálisan beállítani...
-
betyarr
veterán
válasz
instantwater #6023 üzenetére
késés vagy visszhang van?
-
Huu, nekem most nagyon bejövősnek látszik ez a Zoiper.
Ugyan G927 et nem tud, de amik benne vannak azokkal is megy korlátozott neten, és érthetőbb a hang mint csipsimplevel G927 tel. Csipsimpleben ilbc vel sem volt olyan jó mint zoiperben, amiben elvileg ilbc van most beállítva. Kicsit zajosabb, de normális hangerő, és érthetőbbek a magas hangok. Egyedüli hiba, hogy nem sikerült vele bejövő fiókot belőni, hiába állítottam be, hiába aktiváltam, nem jön se megafone se neophone bejövő zoiperre csak csipsimplere.
Két voip kliens egy időben elég nagy luxus.
Szépen beépül a tárcsázóba, alapból voipon küldi ki a hívást, ha be van jelentkezve, egyedüli hiba, hogy hívás után a saját híváslistájába dob vissza nem a gyáriba.
Van valakinek G729 es zoiperje, kiváncsi lennég tisztább e a hang mint a csipes G927 el.
Amúgy az a szívás, hogy minden klienshez többezer ftért külön meg kéne venni a kodeket... -
allfinanz
senior tag
válasz
instantwater #6019 üzenetére
Nekem is egyszer kapta el.
-
g0dl
addikt
Csipsimple-ben mi a trükk, hogy FVD-vel tudjam használni? A mobilvoip megy, a csipsimple is megy pl. a céges telefonközpontba bejelentkezve, de fvd-vel nem. Bejelentkezik, de a hívás nem sikeres, csak várakozik, hogy "hívás".
Próbáltam mobilnettel, és wifi-vel is, egyikkel sem megy.
-
sumsang
aktív tag
válasz
instantwater #6011 üzenetére
-
-
allfinanz
senior tag
válasz
instantwater #6017 üzenetére
Csak a g722 legyen kijelolve probakeppen.
Kb olyan a minoseg, mint a viberen, mikor jo az internet, mikor gyengebb valoszinuleg g729-re valt az.
-
-
allfinanz
senior tag
válasz
instantwater #6015 üzenetére
Bmilyen.
-
-
Próbáltatok a zoiperen és a csipsimplen kívül más sip klienseket? Minőség, késés, stb érdekelne.
-
Van olyan sip kliens amiben normális zajszűrő van?
Két mobilt is rátettünk most a fvd re. 4.3" ZTE V970, és 4.5" THL W100, bármelyikről hívnak, gsmen fogadom a hívást, visszahallom magam. THL W100 on MV van, lehalkítba a hangszóróját, segít kicsit, V970 en CSIPSIMPLE van bekapcsolt echo cancellationnel G729 kodekkel, ott nem segít a lehalkítás, visszhangzik.
Tőlem, a fogadó oldalról nem hallják vissza magukat, valszeg az 5" (THL W200) miatt.
Sőt, ha én hívok erről csipsimplevel az előzö két telefont gsm végződéssel, akkor sokkal jobb, minimális, szinte nincs is visszhang.
Rejtélyes... -
gyula38
tag
Ez mind szép és jó, de én nem ephonos hívókkal dumcsizok, munkaügyben használom(nám)...
-
gyula38
tag
Ez a beetetés időszaka...
-
gyula38
tag
Igaz, a Fonio percdíja mobil irányba lényegesen jobb, 30 helyett 20 Ft/perc...
-
gyula38
tag
Fonio jól szuperál? Van valakinek tapasztalat ez ügyben? Azt olvastam itt a fórumban, hogy náluk nincs 100 Ft havidíj a bp-i vezetékes számra, ellenben évi min. 2000 Ft feltöltés kell. Akkor az Ephone olcsóbb, mert 12X100 az még mindig csak 1200 Ft/év...
-
gyula38
tag
Sziasztok, üdv mkinek! Megérkezett a várva várt válasz az Ephone ügyfélszolgálattól. Azt írják, az utóbbi időben rossz tapasztalatok vannak a CSIPSimple programmal, próbáljam meg a Zoiper alkalmazást. Csakhogy azzal még rosszabb, úgyhogy adtak a ....nak egy pofont...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Beszámítás! Xiaomi Redmi Note 10 Pro mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest