- Hieronymus: Az egyik reggel nem indult az autóm, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
-
LOGOUT
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
KurtCobain
őstag
válasz
interstate76 #16099 üzenetére
Nem jó a sorrend.
Elég csak 1 hónapig a 33MB-osat használni. Nem a lejárattól kell eltelnie a 90 napnak, hanem a megrendeléstől.
Tehát:
133
133
33
133
133
33
stb. -
interstate76
addikt
válasz
klarkzone #16092 üzenetére
01.01.: 133 mb megrendelése
02.01.: 133 mb automatikus újraaktiválódása
02.02.: 133 mb újabb automatikus újraaktiválódásának törlése
03.01.: 33 mb megrendelése
04.01.: 33 mb automatikus újraaktiválódása
04.02.: 33 mb újabb automatikus újraaktiválódásának törlése
05.01. 133 mb megrendelése (mivel 02.01-én aktiválódott utoljára, ezért pont megteheted 90,- Ft ellenében, mert letelt a 90 nap)A dátumok nem pontosak, mert nem 1 hónapos ciklusokban, hanem 30 napokban kell gondolkozni. Esetleg minden megrendelés előtt felhívhatod az üsz-t, hogy megrendelheted-e 90,- Ft-ért, és akkor teljesen biztosra mész.
(#16094) bednarik
T-Mobile.Szerk.: megelőztek. -
LámaZ
addikt
A sztorim kimenetele: végleg felhagytam a sima VOIP-os hívásokkal, csak a Call Back-et használom. Az jó.
-
Ittnemaz
aktív tag
válasz
interstate76 #16090 üzenetére
bluemobile melyik szolgáltatót használja?probáltam googlizni,de semmi info rola...
-
Stanlee
őstag
válasz
Guszti #16091 üzenetére
Helló! Ha jól emlékszem, akkor csak Fritz!OS alatt működik, amit írtam. Pl. ez a leírás.
A 7170-es készülékre nincs Fritz!OS sajnos. Az okostelefon app a Fritz!OS-sel szuperül működött. Habár itt van leírás, hogyan lehet a 7170-re beállítani IP-telefont, hogy működik-e, azt nem tudm. A szöveg ugyanaz, csak éppen két eltérő firmware-ra írják ugyanazt a módszert. A 7170-es elég régi készülék, nem biztos, hogy az újabb funkciókat már beletették a majd egy éves legutolsó fw-be.
-
klarkzone
tag
válasz
interstate76 #16090 üzenetére
Aha tehát akkor a 90 nap mikortól kezdődik, amikor lemondod a 2. hónapban az újraaktiválást, vagy amikor letelik a 2. hónap? Ugye most 30 napban gondolkozunk, azt simán időzítéssel be tudom állítani a naptári hónapokhoz, hogy a hónap melyik napjára esik a 30-as ciklus.
Tehát akkor januárban megrendelem, februárban lemondom a 31. napon, hogy a második újraaktiválás már ne történjen meg, ezzel elindul a 90 napos időszak, vagy a 60. naptól??? Ez nem volt egyértelmű, mert akkor nem tudok váltani a 33-asról időben, és kimarad egy hónap.
Egyébként, az M és az L csomagok közötti ugrálás sem hülyeség, az átlagban havi 440 forintra jönne ki, és két 3500-as feltöltéssel ellenék egy évben, úgy, hogy még maradna is ha hívást kell indítani. Ez így azért több adatmennyiség mint a T-nél féláron, az évi min. 12.000...
Szóval akkor biztos, hogy az egyik csomag megrendelése után a 121. napon újra meg tudom kötni a másik kedvezményes csomagot? Nem a 150. naptól? -
Guszti
aktív tag
válasz
Stanlee #16085 üzenetére
"Letrehozol egy sip felhasznalot a box-on. Lesz neki jelszava meg felhasznaloneve, es meg tudod neki adni, hogy ha hivsz rajta keresztul, akkor a kimeno hivasok az analog vonalon menjenek. x tetszoleges szoftveres kliensbe beallitod a box-on letrehozott felhasznaloi fiokot. A meglevo analog telefont a box-ra kotheted."
Ezt kifejtenéd, mert nem igazán értem. Tehát mint egy SIP szervert használod a Fritz!Box-ot? Hol lehet ilyet állítani? 7170-em van, ezzel sajnos a telóra tölthető app se akar menni, látja a boxot, de azt mondja, hogy újabb fw. kéne, viszont a legújabb van fent ami ehhez van. Lehet, hogy csak az újabb boxokban van ilyen amit írsz?
-
interstate76
addikt
válasz
klarkzone #16089 üzenetére
A legjobb feltöltőkártyás csomagot a Bluemobile-nál vásárolhatod meg (33,- Ft-os percdíj mellett), és 2 hónapig 90,- Ft-ért választhatsz magadnak 133 MB-os netcsomagot, továbbá csak sebességkorlátozással jár, ha túlléped az adatmennyiségi limitet. Az első hónap végén automatikusan újraaktiválódik, majd ezt követően le kell tiltani az újabb automatikus újraaktiválást, mert a 3. hónaptól már nem él a 90,- Ft-os kedvezményes díj.
A kedvezményes csomagok igénybevételének feltétele, hogy amelyiket éppen aktiválni akarod, az nem volt aktiválva a kártyádon az előző 90 nap során. Magyarán ha januárban és februárban 133 MB-os csomagod van, aztán márciusban és áprilisban 33 MB-os, akkor május elején már éppen újra lehet 133 MB-osod, mert utóbbi február elején aktiválódott újra (arra kell figyelni, hogy elteljen a 90 nap).
Ha valaki csak VOIP-ra használja a mobilnetet, akkor bőven elég. Nekem így van mobilnetem 90,- Ft/hó áron már egy csomó ideje.
Ha nagyobb adatmennyiség kell, vagy nem akarsz az aktiválásokra figyelni, akkor - tudtommal - a Diginél és a UPC-nél lehet a legjobb kondíciók mellett mobilnethez jutni.
-
klarkzone
tag
Sziasztok, egyszerű Voip (főleg Viber) + e-mail, néhány weboldal megtekintéséhez (szigorúan képek, reklámok betöltése nélkül) keresek a szolgáltatóknál feltöltőkártyás csomagot és netet. Egyszerűen katasztrófa amit csinálnak, én még ilyen érthetetlen adattengert nem láttam. Ha ennyi, akkor az annyi, megmondják meddig használhatod, nehogy már jó legyen, ha elfogy akkor így-úgy korlátozunk, adatcsomagot aktiválunk, számlázunk 0,01MByte-os egységekben, adatmennyiségről beszélnek mindenhol... Milyen adatmennyiség a fel/le töltés összesen? Harminc éves fejjel érthetetlen az egész, ja és akkor ha már látnád az utat az alagút végén, jön a * rész, meg a hálózatsemlegesség, ahol leírják, hogy VOIP nuku, csak ha multimilliomos vagy akkor használhatod, fizessed csak az 50ft/perc-et köcsög kis csóringer...
A Vodánál vagyok, ami egy ótvar hulladék, de úgy is állok hozzájuk, fél év alatt fogyasztok el egy 3000-es feltöltést, nem én vagyok a fejőstehenük na... de jó lenne egy kicsit netezni, de ahogy olvastam szigorúan tiltják a Viber-t, ráadásul ha megnézi valaki a weboldalt, rögtön dob egy hátast, a Telenor vagy a T legalább ír valamit a felhasználási feltételekről, a csomagok tartalmáról, esetleg összehasonlítja más csomagjaival, de ezek a vörösök konkrétan 2bit-es szinten nyomják "megrendelem" és már jön is az SMS, de az, hogy mit milyen feltételekkel veszel igénybe, az a 200 oldalas ÁSZF-ben van leírva. Na most nálam ez már kiveri a biztosítékot.A kérdésem tulajdonképpen az, hogy melyik szolgáltatónál tudnék a legolcsóbban Viber-ezni?
- A rózsaszíneknél ismerem a helyzetet, ott min. 1090ft/hó, és akkor van 200MB-ad és lehet Viber-ezni jó minőségben, de hát ez is valamilyen havidíjas szolgáltatás.
- A voda Zsebnet 100-ról tud valaki mondani valamit, hogy gyakorlatban korlátozzák e a Viber-t? a VPN szóba sem jöhet, nem bohóckodok.
- A Telenornál, akkora a királyság, hogy én úgy érzem állandóan csőbe akarnak húzni, főleg amikor azt látod, hogy van kapcsolási díj, mintha 199x-et írnánk, róluk semmit nem tudok, de olvastam, hogy az olcsóbb csomagokban ők is korlátozzák a Voip-ot.Azért kérdezem ezeket, mert a lehető legolcsóbban megoldást keresem, engem nem érdekel, csak legyen adatkapcsolat ha úgy döntök, hogy fél napig tekerek-túrázok, lássam nem-e jön valami zivatar, megkapjam a leveleket, és tudjak Viber-ezni. Úgy látom a szolgáltatók nagyon nem szeretnék, hogy ilyeneket csináljak... Ők a hűségidőre, a több százezres mobilokra, meg a min. 5000 forintos havidíjra élveznek...
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Stanlee #16087 üzenetére
Szia!
Ugye itt csak egy telefonszám jár egy előfizetéshez és ha jól tudom, akkor nincs is olyan választás, hogy két telefonszám járna egy előfizetéshez, ráadásul két előfizetés/modem nem lehet egy háztartáson belül, viszont a kábelmodem ami van, azon két analóg port van és csak az egyik van beregisztrálva, a másikra ha rádugom a telefont, valami olyat mond, hogy "a másikat használjam, mert ez nincs beregisztrálva", persze nem szó szerint ezt, már nem emlékszem rá, de a lényeg, hogy akkor tudnia kellene nem? Persze gondolom nagyon szolgáltató függő, viszont nem akarok külön VoIP szolgáltatásra előfizetni másik cégnél, vagy szolgáltatónál, főleg hogy egyiknél se tudnék ingyen telefonálni ennek a szolgáltatónak a hálózatára.
-
Stanlee
őstag
válasz
Alteran-IT #16086 üzenetére
Szia! Az en szolgaltatom (nem magyar) alapbol 3 telefonszamot ad. De en kapok tole amugy is egy Fritz!box-ot, amin ennel tobbet lehet beallitani. Szerintem a szolgaltato neked egy sajat telefonszamot csak ugy tud adni, ha a meglevo modem melle egy masodikat is telepit, vagy olyan elofizetesre valtotok, amihez 2 szam jar, es van a modemen 2 analog port is. A magyar viszonyokat sajnos nem ismerem, regebben amit kaptam modemet a UPC-tol az otthoni elofizetesemhez, annak csak egy analog portja volt. A cegnel ha jol emlekszem 2 portosat adtak, de csak az egyik mukodott. De az mar nagyon regen volt.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Stanlee #16085 üzenetére
Az első módszerhez csak horror árakon láttam eszközöket, szóval azt inkább kihagynám
Igazából először csak arra gondoltam, hogy ugyan azt a vonalat használnám, amin a többi telefon van, főleg ugye hogy csak az egyik port van beregisztrálva a kábelmodemen, de most hogy felhoztad ezt a "saját" telefonos dolgot nem is rossz ötlet, nem is gondoltam volna rá.
Szóval ha beszólok a szolgáltatóhoz, akkor elvileg azt a portot is beregisztrálják és kapok egy külön telefonszámot egy másik telefonhoz? Lehetséges, hogy egy csomagon/előfizetésen belül két telefonszám legyen regisztrálva? Mondjuk gondolom lehetségesnek lehetséges, de gondolom ez is szolgáltató függő.
Vagy ha nem a másik telefonvonal regisztrálására gondoltál, akkor kérlek szólj, mert annyira nem értek a témához. -
Stanlee
őstag
válasz
Alteran-IT #16079 üzenetére
Elottem mar leirtak, hogy miert nem lehet csak egyszeruen megcsapolni a VoIP-ot szoftverrel.
Direktben nem tudod megoldani de itt van egy eleg ganyolos valtozat, hogy szoftveresen (okostelefonon vagy szamitogepen) hasznalhasd a vonalat: Veszel egy VoIP kepes fritz!box-ot. A kabelmodembol kijovo analog jelet bekotod a box analog bemenetere. Letrehozol egy sip felhasznalot a box-on. Lesz neki jelszava meg felhasznaloneve, es meg tudod neki adni, hogy ha hivsz rajta keresztul, akkor a kimeno hivasok az analog vonalon menjenek. x tetszoleges szoftveres kliensbe beallitod a box-on letrehozott felhasznaloi fiokot. A meglevo analog telefont a box-ra kotheted.
Ha csak az a lenyeg, hogy ne a modem kornyeken tudjal telefonalni: veszel egy DECT telefont. Ha ez sem jo, mert mondjuk szeretned, hogy a szobadban is legyen egy SAJAT telefon, amin a haverok hivhatnak, vagy te oket, akkor egy masodik DECT kezibeszelot is veszel, es azt a bazisallomasra bejelented, es voila, tudsz beszelni a VoIP-on keresztul. De gondolom ezeken a lehetosegeken mar keresztul mentel.
-
Alteran-IT
őstag
Igaz, mondjuk én ilyenben nem is gondolkodtam (más modemére csatlakozni/hálózatát használni stb), főleg hogy csak a kábelszolgáltató hálózatán lévő eszközöket hívnám, ami ingyenes, legalább is itt, ezért is nem akartam külön ilyen szolgáltatásra előfizetni, hisz gondoltam, hogy használhatom azt ami van, ráadásul ingyen és számítógépen keresztül még jobb is lenne.
-
club1
veterán
válasz
Alteran-IT #16082 üzenetére
Ha lenne ilyen, akkor más számlájára korlátlanul lehetne telefonálni...
-
Alteran-IT
őstag
Sajnos nem nagyon vagyok ott a témában, direkt ezért is kérdeztem rá. Gondolom akkor nincs olyan program, ami direktbe kapcsolódik a kábelmodemre és tudja használni a szolgáltatást felhasználónév és jelszó nélkül.
Mindegy, ötletnek jó volt, köszönöm szépen az információt! -
club1
veterán
válasz
Alteran-IT #16079 üzenetére
Én nem ismerek olyan hazai kábeles szolgáltatót, aki a kábelmodemeihez/voiphoz odaadná a felhasználónevet/jelszót az előfizetőinek. Ezek nélkül meg ugye elég nehéz lenne bármit is beállítanod.
-
Alteran-IT
őstag
Sziasztok!
Arra van lehetőség, hogy az otthoni kábelmodemben (EPC3208/EPC3925) lévő VoIP-ra rácsatlakozzak és használni tudjam egy gépi kliens programmal? Persze Ethernet hálózaton keresztül.
Lehet hogy kicsit hülye ötletnek tűnik, de sajnos a telefon-t nem lehet mindenhol elvezetni meg elhelyezni és ha már van ilyen szolgáltatás itthon, akkor úgy vagyok vele, hogy minek használjak másikat. -
club1
veterán
Gsm hálózat felől csak akkor lesz nálad egy sip kliensen végződtetve a hívás, ha a voip szolgáltatód adott neked hívószámot is, hiszen a GSM szolgáltató csak akkor talál el a te voip szolgáltatódig. A Dellmont voip szolgáltatásai nem ilyenek.
A szoftveres SIP klienseknek akkor van értelme, ha azt szeretnéd, hogy a sip felhasználói neveddel is fel tudjanak ingyen hívni (ezt egyébként egy csomó voip szolgáltató nem támogatja, mivel nincs belőle bevétele). Meg akkor van értelmük, ha egyszerre több voip szolgáltatónál regisztrált fiókot szeretnél használni. -
teo77
őstag
Köszi! Tehát jól értem, hogy azért kell pl a Csipsimple, hogy ne csak én tudjak hívni mobil hálózaton csüngő mobilt, hanem engem is tudjanak hívni egy csak gsm hálózatot használó mobilról? Ha igen, akkor kerül az valamibe, hogy a Csipsimple-hez hozzáadjak egy SIP ID-t? Remélem, nem mondok nagy hülyeségeket!
-
club1
veterán
-
TedThomas
aktív tag
Sziasztok!
Egy pár napja olvasgatom a kommenteket de szerintem az a legegyszerűbb ha kérdezek.
Nem tudom mennyire friss az összefoglaló ezért kérdezném, hogy az ott említett VoipBlazer + MobileVoIP még mindig a jó választás?
Egyelőre nem beszélek annyit hogy zavarjon, hogy most 1Ft/perc vagy 5Ft/perc, inkább a minőség jobban érdekelne. Általában Wifiről tudnék telefonálni, de ha úton vagyok akkor van egy 2GB Digi mobilnetem.
Mi a javaslat?Előre is köszönöm!
-
teo77
őstag
válasz
Fecogame #15963 üzenetére
Szia!
Ezen elv alapján androidról, sip-es appal is hívható mobiltelefon?
Még elég járatlan terület ez nekem, nem vagom.
Ha létezik valami leírás vagy video egy átmenetileg ingyen telefonálásról, androidról mobilra, legyetek szívesek megosztani velem! Nagyon köszönöm, előre is! -
nOvOp
senior tag
A MobileVOIP-t rá lehet bírni, hogy beépüljön a tárcsázóba? Nem arra gondolok, hogy megkérdezi hívás előtt, hogy mi legyen az alapértelmezett tárcsázó. Amikor egy névre rákattintok, akkor már csak arra kelljen nyomnom, hogy miről hívom (normál vagy voip) és utána már ne kelljen leokézni.
-
Zeki
nagyúr
Mit találtam:
http://www.voipding.com/rates.phpa számlázási egység 5 másodperc.
Elméletileg voipinfocenteres. -
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
- A freevoipdeal és a voipblazer között van különbség minőségben?
- Illetve ha a voipblazer-re regisztrálok, akkor esetleg kell figyelni, hogy mondjuk ne magyar címet adjak meg, hanem valami pl. USA címet? Vagy teljesen mindegy, mert ugyanannyi lesz a tarifa?
- Illetve a voipblazer-nél van valami bónusz, mint a freevoipdeal-nél (pl. ingyen percek vonalasra 4 hónapig)? -
csferke
senior tag
Szia!
Ez a VoipConnect -> MobileVoip előzőleg Rynga volt. Ezt használom már évek óta a PC-n.Kérdezném, hogy az Androidos telón melyik telefonkönyvet használja? A telefonét vagy azt amelyik a PC-n is van.
Gondolom valamilyen módon "felhőben" tárolódnak a számok mert ha 1 másik gépen lépek be az én felhasználónevemmel akkor is látom a saját telefonkönyvemet mint az otthoni gépen.köszi
-
ther
aktív tag
válasz
Fecogame #16045 üzenetére
Azért azt érdemes hozzátenni, hogy nem minden esetben lehet párhuzamosan használni. Én jellemzően PC-ről használom VoipConnecttel meg okostelóról MobileVoippal. Ha az egyikbe bejelentkezek, akkor a másikból kidob, de ugyanez igaz akkor is, ha PC-n használom, és másik PC-n lépek be.
Ahogy én használtam párhuzamosan, az okostelón SIP + PC-n VoipConnect-tel.
Gondolom akkor SIP hívások esetén ezt lehet skálázni, több SIP-pel is. -
medica
senior tag
Hi! Blazer-re fizetnék be (amatőrként), azt kérdezném hogy egyrészt érdemes e, másrészt ugyanazzal a felhasználónévvel több eszközre is be lehet jelentkezni? Pc, tablet pl? Köszi.
-
club1
veterán
https://www.nordtelekom.hu/accounts/index.php?p=fps
Add meg az oldalon a számhoz regisztrált e-mail címedet. -
ElFeo
tag
válasz
Arolotifar #16027 üzenetére
A 003621******* számmal és a beállított jelszóval lépek be, ami biztosan jó, mert az egyenlegfeltöltéshez be enged lépni. De vagy autentikációs hibát vagy szerver hibát ír.
-
club1
veterán
válasz
Arolotifar #16027 üzenetére
Én a 00362121xxxxx számmal lépek be.
-
KTU
addikt
Zoiper Audio Latency Benchmark [link]
Ez jó valamire? -
iPhone esetén milyen VoIP appot használtok?
Amit én próbáltam, az a Zopier, de gyenge hangminőséget ad G711a hangkodek esetén is, a másik a media5-fone, de az a feltüntetés ellenére nem tudja a SIP URI hívást ( pedig csak arra kellene ).
Olyanra lenne szükségem, ami jó hangminőséget ad, hozzá lehet adni tetszőleges SIP szervert, valamint tudja a SIP URI hívást. Szerintem nem túl nagy elvárás.
Tudtok ilyent?
-
McLaca
őstag
válasz
Maximusz #16011 üzenetére
Bár nem nekem címezted, de ilyen menüpont nem is lesz benne. Ha a „sip voip.settings...“ kiegészítést telepítetted fel, akkor annyi történik, hogy a beállítások/kapcsolatok/rendszergazdai beállítások/internetbeállítások menüben megjelenik az „advanced voip settings“ menüpont. Ott tudsz új szolgáltatást beállítani. Ha már állítottál be a rendszergazd.beáll./sip beállításokban profilt, akkor azt át is tudja venni.
Szerk.: gyorsabb voltál.
Üdv!
-
Maximusz
aktív tag
Szia!
bocs, hogy ezzel kapcsolatban írok, de valami baj van... - vettem egy E52-t (előtte E51-em volt/van, azon megy a browsercalls), de nem tudom beállítani az internet telefont, mert nincs olyan menüpontom. Feltelepítettem valami szolgáltatást a linkelt oldalról, de most sem jelent meg az internet telefon lehetőség - szoftvert is frissítettem, most a 091.003.C00.01- van fent (*#0000# benyomásával tudod megnézni, neked melyik van). Neked hogyan sikerült mégis életre kelteni az internet telefon menüt? Mit ronthattam el?
maximusz
-
allfinanz
senior tag
00362121...@sip.nordtelekom.hu cimek nem hivhatoak igy kulon sipcimen? nekem nem sikerul sipcimmel hivnom reenger szamokat.
-
Stanlee
őstag
válasz
balaaa88 #16008 üzenetére
Egy-ket egzotikumtol eltekintve nem tudok arrol, hogy barmelyik is standard beallitaskent adna TLS-t. En amiket hasznalok egyiknel sincs TLS. Ha nagyon fontos, hogy legyen TLS, akkor sajat freePBX szerver, ott engedelyezed a TLS-t, es a ket keszulek kozott, ami a sajat szerveredre van bejelentkezve, tudsz titkositottan telefonalni. A legtobb esetben a titkositas ott szakad meg, amikor VoIP-rol atmennek PSTN-re.
-
-
tibor23
senior tag
Ha én lennék szolgáltató én is lekorlátoznám valahogy - rettenetes ügyfelek vannak ám! Ebből a szempontból a Fritzbox középútja nagyon korrekt. Ha nem teszed "expert" módba, nem sok lehetőség van - mondjuk egy Tréhometól még úgy is messze jobb. Én egy felkészülteknek íródott fw változatot hiányolok tőlük.
-
balaaa88
aktív tag
Valaki használja a TLS-t bármelyik VOIP szolgáltatónál? Konkrétan a beállítására lennék kíváncsi CsipSimple esetében. Köszi.
-
glaci
őstag
válasz
Stanlee #16003 üzenetére
+ a Magyar szolgáltatók hozzáállására jellemző, hogy még a komolyabb HGW -ken is inkább lebutítják / korlátozzák a készüléket, csak hogy az ügyfél nehogy jól érezze magát.
(Emiatt volt pár köröm az UPC -vel, amikor cseréltem egy komolyabb HGW -re. Először bekapcsolva a funkciók tömkelege, aztán amikor rádugtam a koaxra szoftvert frissített és eltűnt minden jó funkció.) -
tibor23
senior tag
válasz
Stanlee #16003 üzenetére
Én elismerem a Fritbox-ot, másképp nem gyűjtöttem volna belőle ennyit. Annyit írnék én is az előnyeihez, hogy nagyon stabil, energiatakarékosség szempont, és egy átlag felhasználó el lesz tőle élvezve voipon is
Viszont egyedül a voip/telefonos tudása az amitől (árban is) kiemelkedik a szép számú konkurrenciától.
Freetz.org-ot ismerem de oda is Linuxos tudás kell és tudtommal az említett dolgokat pl. kodekek onnan sem lehet piszkálni. Moduloknként be-ki lehet rajt kapcsolni bizonyos funkciókat pl. voipot ki lehet kapcsolni ha nem kell, lehet vele torrentezni, meg hasonlók. -
Stanlee
őstag
válasz
tibor23 #16002 üzenetére
Meg egy kicsi offtopic. Ami pozitivumuk, hogy relative sokaig frissitik a firmware-t, hosszabb ideig, mint a legtobb gyarto. Sok funkcio be van epitve a keszulekbe, amit a nagy szolgaltatok keszulekei nem tudnak. A nemet piac eleg nagy nekik, par millio elofizetovel rendelkezik csak az 1&1, akik majd 2 evente cserelik a keszulekeket, de a Kabel Deutschland is toluk vesz hardware-t, hogy csak a legnagyobbakat emlitsem. Mo-n az ara miatt nem lehet nyero szinte egyik keszulekuk sem, mert a szolgaltatok nem hajlandoak kifizetni egy ilyen draga routert, meg szerintem igeny sincs amugy ra, felhasznaloi oldalrol.
freetz.org-ot nezted mar? nekem sose volt kedvem/idom foglalkozni veluk. De ha mar olyan sok keszuleket beuzemeltel, valoszinuleg ismerheted oket.
-
tibor23
senior tag
válasz
Stanlee #16001 üzenetére
Teljesen igazad van, én is ezt látom. Én elég szépen kihasználom a Fritzbox adottságait: 10-nél több voip fiók (Dellmontok,magyar, román, olasz szolgáltatók) analóg-isdn-dect-Fritzfon készülékek, kaputelefon funkció, priorizálás a fiókok közt, stb. és több bugot látok,amik kicsit se csökkentek a sok fw. frissítés és jelzésim ellenére az AVM felé sem. Több ismerősnek is kötöttem be Fritzbox-ot és a 7170 talán a legjobban bevált. Látva hogy az ismert bugokat nem fogják kijavítani, a legjobb megoldásnak tűnik elmozdulni az asterisk felé, ha meglesz hozzá a tudás.
Amúgy érdekes, hogy nem adnak a prifibb felhasználók kezébe egy custom firmware-t, amivel jobban bele lehetne piszkálni legalább a voip-ba, mivel voipos tudása nélkül a nemzetközi piacról szerintem a kutya sem venné a készülékeiket. Na mindegy, maradjanak meg a német beszállítói piacon ha nekik ez a lényeg. -
Stanlee
őstag
válasz
tibor23 #16000 üzenetére
Az AVM ertekesitesenek a nagyobbik reszet most mar a szolgaltatoi keszulekek teszik ki. A szolgaltatoknak nem erdeke, hogy tul sok mindent allithasson be az ugyfel, mert annal tobb problema adodhat, es sok idobe telik kibogozni nekik, hogy miert nem mukodik valami. Szoval inkabb kevesebb beallitasi lehetosget adnak az ember kezebe (annak is, aki nem brandelet keszuleket vesz). Amugy az az erzesem, hogy az AVM eszkozok osszessegeben veve sem adjak mar azt a funkcionalitast, mint mondjuk 10 evvel ezelott. Nagyon sok jo termekuk van, de inkabb lettek consumer beszallito, mint az, ami regebben voltak. VoIP-ra mar egyre tobben az elmeg keszulekeit javasoljak. Persze nem baj ez, hiszen a normal felhasznalonak az kell, hogy megkapja a dobozban a modem/routert, a kezelesi utmutato alapjan osszedugdossa, bekotik nala a netet, es autoprovisioning-gal az esetek 99%-ban menetkesz a dolog, mindent lehet hasznalni, a vasarlonak nem kell informatikusnak lennie, hogy beallitsa az internet hozzaferest. Ezt meg megadja nekik az AVM jo funkciokkal, jobbal, mint a Telekom vagy Vodafone sajat eszkozei.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- PlayStation 5
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- T14s Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- Katana GF66 12UC 27% 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Eladó Vízhűtő cuccok, VGA blokk, radiátor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest