- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Amikor reggek nem indul az autó, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
otps
aktív tag
Srácok
Tök jó, hogy (majdnem) ingyen telefonálunk - de ez igazából már senkit nem érdekel.
2 perces cikk - https://medium.com/@garyvee/i-bet-phonecalls-piss-you-off-4ccbf7c16e78
Nektek is megvan ez az érzés; akár mint hívó, akár mint hívott?
(A szerző amúgy komoly arc - belarusz - 1 perc: https://www.youtube.com/watch?v=87IKNGSO7tY )
Amerikában, Angliában az SMS működik (az unlimited text szinte alap: http://giffgaff.com/goodybags ); az viszont itthon indokolatlanul drága. Meg akkor is mi van, ha itt mi esetleg meg tudjuk oldani olcsón; a lakosság meg nem.
A Viber még viszonylag népszerű itthon, de nem mindenható; nem akar mindenki a Moszadhoz regisztrálni(bocs)/nincs mindenkinek okostelefonja/mobilnete.
http://www.hwsw.hu/hirek/51800/viber-rakuten-felvasarlas-uzenetkuldo-voip.html#kommentekSzerintetek mi a megoldás?
-
dlaj
őstag
válasz
KurtCobain #12096 üzenetére
-
válasz
tonyrulez #12088 üzenetére
Belföldi mobil
hívások percdíja
minden időben
65 FtNincs tobb kerdesem, hogy melyik eri meg jobban.
(#12090) gorbep
Ez a 4-5 ember ossze all ezt hogy kell elkepzelni? Szerintem az UPC nem enged egy userrel egyidoben tobb parhuzamos telefonalast.
Ha igen, maris veszek egy olyat, aztan hadd szoljon a fel varossal egyszerre fogok telefonalni, es akkor kb 10 Ft ra jon ki havonta -
dlaj
őstag
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a voip szolgáltatók "rates" táblázataiban melyik oszlopban szereplő összeg kerül levonásra, a USD/min vagy a Inc. VAT?
-
Sziasztok,
Van itt valakinek T-mobile-os Domino Net Plusz L mobilinternetes csomagja?
A csomag leírásánál fel van tüntetve hogy ennél tiltva van a VOIP.Kíváncsi lennék hogy a gyakorlatban ez érzékelhető-e a MobileVOIP alkalmazással + browsercall-os voip account használatánál.
Ha bevásárlok és kiderül hogy mégsem megy a voip az K..nagy szívás lenne...
(Épp mobiltelefont + mobilinternetes csomagot keresek 1 GB-s adatforgalommal és eddig ez a T-s csomag tűnt jó esélyesnek. Ha nem megy ezzel a voip a másik esélyes a UPC mobilnet csomagja - amihez viszont akkor dual sim-es készülék kell)
+ még egy infot lenne jó biztosan tudni:
Hogy voip mobiltelefonos hívásokhoz elég-e a 7,2 Mbit gyorsaságú netkapcsolat..? -
tonyrulez
őstag
válasz
instantwater #12084 üzenetére
Egyszerűen azért könnyebb, mert Delmont regisztrálás, pénzfeltöltés, SIP beállítás vagy MobileVOIP nélkül lehet egyszerűen UPC tarifákkal telefonálni. Az meg csomagtól függ hogy mennyiért, de ha már úgyis van az embernek ott egy jobb csomagja, akkor inkább ezt fogja használni ingyenes vezetékes hívásra 0.2HUF/perc helyett (esetleg ingyenes mobil is nagy csomag esetén).
-
válasz
instantwater #12084 üzenetére
UPC előfizetőnek egy nagyság rendel egyszerűbb
de ha valaki szeret napokig ügyet intézni, több programot használni annak a régi módszer is tökéletes -
-
glaci
őstag
válasz
Dluinet #12078 üzenetére
Én kb. 2 hete használom.
Szerintem tök jó, hogy lakáson kívül is fel tudom venni a vezetékes telefont, ha hívnak. (Vagy ingyen hívni az anyósékat házon kívülről is.)
Bár én jobban örültem volna, ha egyszerűen kiadják a SIP adatokat, és olyan klienst használok, amilyen nekem szimpatikus.
Ezzel a programmal egy bajom van csak: nincs bepipálva az automatikus inditás, mégis ha újraindítom a telefonom és hívják a vezetékest, akkor csörög a mobilom is, amíg ki nem léptetem. -
törölt tag
válasz
Oroszlánom #12075 üzenetére
Hát ez az. Nem a konkrét kapcsolat zabálja a netet, hanem az egyebek, ha szabadon engeded. Nekem a teló fontos adatkommunikációs eszköz, ezért havi 2GB -ot veszek. Ennyinél nem kell korlátoznom a rendszert. Belefér. De root nélkül egyébként sem tudnám kihasználni a rendszer lehetőségeit, úgyhogy ez nálam alap. Nemrég találtam egy Tasker kompatibilis tűzfalat, de még nem vetettem be élesben. Évek óta Avastot használok erre is. Viszont a vírusokkal kapcsolatos funkciók teljesen ki vannak kapcsolva benne.
-
válasz
Már mobilon is használható a UPC telefonszolgáltatása
UPC mobilenet 3GB 2290 Ft havidíj Vezetékes UPC szolgáltatás mellé, Lassított sávszélesség 60/160 Kbit/s
-
club1
veterán
válasz
Erről szól ez a topic...
-
club1
veterán
válasz
Oroszlánom #12072 üzenetére
Napi kb. 1 MB forgalmat generál az alkalmazás készenlétben.
-
törölt tag
válasz
Oroszlánom #12072 üzenetére
Ezt hogy érted? Az aktív kapcsolat nem jelent egyúttal aktív adatátvitelt is. A figyelő állapot nincs hatással az adatátvitelre. Az energiafelhasználásra viszont igen. Sajnos.
-
csak adatkártya kell a telefonba, akinek alapban van UPC előfizetése
az ismerősöknek csak egy számot kell hívniuk (nincs külön mobil meg vezetékes)
BC-vel ha telefonál, ugyan ezt a számot is kijelezheti. -
tonyrulez
őstag
válasz
Oroszlánom #12069 üzenetére
Ha jól értelmezem, akkor a UPC vezetékes telefon előfizetés tarifáival tudunk telefonálni. Ez már a legolcsóbb csomagnál is azt jelenti, hogy az UPC-s vezetékeseket ingyen hívhatjuk, akiknek pedig telepítve van ez a telefonjára, az ott is kicsörög. Tehát a UPC-sek ingyen telefonálhatnak egymással. De sok értelmét én sem látom.
-
club1
veterán
válasz
Oroszlánom #12069 üzenetére
Nekem az értelme kimerül abban, hogy az otthoni vezetékes számomra érkező hívásokat tudom vele mobilon fogadni akár külföldön is. (Logikusan ha mobilneten vagy wifin lóg épp a telefon.)
-
club1
veterán
válasz
Dluinet #12067 üzenetére
Egy ideje (július vége óta) használom, alapból egészen használható alkalmazás, folyamatosan bekapcsolva (hogy tudjam mobilon fogadni a beérkező hívást) nálam az akkumulátorhasználata minimális volt. Ellenben viszont csak készenlétben kb. 20x annyi adatmennyiséget használ, mint pl. a Viber.
-
FeRkE
őstag
Igaz nem SIP-es VoIP, de hátha mást is érint: Vodánál tegnap óta nem tudtunk sokan Viberezni (nem konnektelt fel), megoldás:
Settings->General->Enhance connectivity-Always on
-
maestro87
őstag
Honnan lehet megtudni, hogy egy szolgáltatónál van-e kapcsolási díj vagy sem?
Találtam például ezt a hotvoip szolgáltatót ahol Ukrajnába még olcsóbb a hívás (nettó 28 Ft), de ennél van kapcsolási díj vagy nincs? -
Zeki
nagyúr
válasz
maestro87 #12048 üzenetére
Csesztesd azt, aki átíratta az összefoglalót. Ami ugyan elég terjedelmes volt - általam összeállítva - de NEKI ez nem jött be.
És itt a topikban sem tárgyalta meg, hogy mi is legyen benne. Ő csak úgy puff neki, mert ő az okos.Ha nem töltötted még fel, akkor ugyanaz az email, de új nicknévvel tudsz regisztrálni újra. USA címmel.
-
maestro87
őstag
Az nagyon jó, ezt nem mondta senki! Az összefoglalóba ezt le kellene írni, nem emlékszem rá, hogy benne lenne.
De utólag hogy lehetne átírni a címet, elvégre regisztráláskor nem kellett címet megadni? De most meg csak európai országokat tudok beállítani, nincs USA a listában. -
maestro87
őstag
Vazzeg, tegnap csak egyszer kattintottam a paypal logóra és csak egy paypal beállítás jött fel, utána eszembe se jutott még egyszer rákattintani.
Köszi, már bejött! De akkor minek írják, hogy a Next gombra kattintsak?
És ha kamu címmel regisztrálok, akkor a hívás is áfa nélküli lesz?
-
Zeki
nagyúr
-
maestro87
őstag
Miért nem lehet egy VoIP szolgáltatónál sem feltölteni az egyenleget paypal számláról? Azt írja, hogy kattintsak a next-re de nincs sehol se next gomb!
-
tonyrulez
őstag
MobileVoip-ból másik Delmontost hogy lehet hívni felhasználónév alapján?
betyarr: Telenorban azt mondták, hogy csak Tescoban és Intersparban kapni, de akkor megnézem ott is, hátha.
-
Sziasztok,
A voip szolgáltatók callback kapcsolási díját honnan lehetne megtudni?
Jól tudom hogy callback-nél van egy kapcsolási díj és miután létrejön a kapcsolat a díjszabásban foglalt tarifa szerint megy a számlázás a beszélgetés végéig?
-
abcde21
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy linksys spa3102 voip adaptert. Nekem T-home kábelnet, és kábeltelefonom van. Azt szeretném megcsinálni, hogy a kábeltelefon vonal a voip modemen legyen, és abba dughassam a telefont.
(Tudtommal a kábeltelefon is VoIP) -
McLaca
őstag
válasz
maestro87 #12025 üzenetére
120 napig ingyenes, de max. heti 300 perc/IP cím. Viszont ez vezetékesre vonatkozik általában, de a voipstunt-nál Magyarországra nem vonatkozik. Ott érvényes, ahol a percdíj helyén FREE felirat van.
Kapcsolási díj általában 0,039€, kb. 12Ft. VoipStunt viszont közel 50Ft Ukrajnába. A középső oszlopban van 4 szolgáltató, ami azonos árakat ad kapcsolási díj nélkül. Zölddel látszanak a mobildíjak, azok a legolcsóbbak.Üdv!
-
maestro87
őstag
válasz
maestro87 #12024 üzenetére
A VoipStunt-nál a heti ingyen perceket hogy kell értelmezni? Egy feltöltéssel 300 ingyen percet ad amit 1 hét alatt kellene lebeszélni?
-
maestro87
őstag
válasz
McLaca #12018 üzenetére
És a kapcsolási díj mennyi szokott lenni? Te melyiket ajánlanád Ukrajna hívásához? (Egyébként tegnap kipróbáltuk (2 perc ingyen volt) és nagyon jó! Mennyi pénzt megspórolhattunk volna már ha hamarabb nézek utána ennek a VoIP-nek.
Az lenne a legjobb ahol adnának ingyen perceket is a feltöltésért, bár ez lehet úgy van megcsinálva hogy ne érje meg, szóval nem tudom. Nézegettem az általad linkelt oldalt is de még nem találtam meg az aranyközéputat Ukrajnához. Magyarországi hívásokhoz akkor meg szerintem a BrowserCall-t fogom használni.
Még azt akartam kérdezni, hogy ha paypal-ról töltöm fel az egyenlegemet, akkor a fel nem használt összeget később visszakérhetem a paypal számlámra (mondjuk szolgáltató váltás miatt) vagy akkor azt már le kell telefonálni? -
Akinek kell UK mobilszám, találtam egy appot.
UppTalk
Fogadni ingyenes, Mobilszám nem valami nomadikus vagy vezetékes. -
tonyrulez
őstag
-
club1
veterán
válasz
tonyrulez #12019 üzenetére
Jelen pillanatban a Telenor Klikk-je a legolcsóbb, ha jó neked a kártyaeldobós rendszer. A Praktikum+Net Mini Expressz kártyák ui. 300 Ft-ba kerülnek, és ugye az adott hívószámon 3 hónapig ingyenes a Klikk, ráadásul a 100 MB elfogyása után pillanatnyilag 120 kbps környékére lassítanak. Persze ez csak akkor a legjobb megoldás, ha éppen van felétek Telenor 3G...
-
tonyrulez
őstag
Sajnos a havi 100MB-om hamar elfogy, és látom hogy ajánlott a Bluemobile a 32/32 lekorlátozása miatt. Ezzel is jó minőségű a hívás? Másik: veszek egy ezresért kártyát, előfizetek Blue Net M-re, ezt 59 nap után lemondom, azonnal előfizetek Blue Net S-re, a maradék 240Ft-ot még elbeszélem, aztán 4 hónap múlva veszek megint egy kártyát, és lényegében havi 250-ért kapok korlátlan netet. Ez így játszik?
-
McLaca
őstag
Minek neki ukrán local access number, ha Magyarországról indítja a hívást?
maestro87: a discountcallingon van kapcsolási díj. Itt van jónéhány szolgáltató, Ukrajnát kell kiválasztani, az árak forintban is nézhetők, a piros csillagosok kapcsolási díjasak, szóval ők kerülendők.
Üdv!
-
törölt tag
válasz
instantwater #12014 üzenetére
Pontosan ez volt a hejjjzet. De még egyszer kiemelném, hogy ez több, mint 5éves story.
-
válasz
#79335424 #12013 üzenetére
Ezt ugyerted, hogy a tobbezer Fring user betamax fiokjain OSSZESEN lehetett leforgalmazni a heti 300 percet?
Az oldalakon ahol van free days ott IP re irjak, hogy 300min/week/IP.Ha jol gondolom akkor szivas, mert a fring a sajat szerveren reggeli be az accountokat, tehat meg csak VPS el sem lehet jatszani...
Illetve meg lehet tekerni a dolgot, hogy a Fringnek megadni egy sajat asterisk szerveres fiokot, majd az asteriskre bereggelni a dellmontos accot, de nyilvan 1 acc miatt nem eri meg fenntartani egy VPSt... Bar elbukni a freedaysokat meg pazarlas.
Mindenesetre ha valakinek nem faj a freedays nelkuliseg sztem eleg olcso alternativa egy regebbi sybianos telo (E51/2 stb) a tesco androidokkal szemben amin nagy esellyel ergya lesz a minoseg is meg az akkuido is. Azok a nokiak anno meg jol ossze voltak szerelve.
-
törölt tag
Fring -gel anno biztos, hogy működött. Anno az volt a bibi, hogy a Betamax (most már Dellmont) felé összevonta az accountokat. Sosem kaptam meg a 90, vagy a 120 nap vezetékes irányú free -t, mert a Betamax -nál volt egy heti mennyiségi korlátozás. Az összevont accountok miatt ezt persze pikk-pakk meghaladta a hívásmennyiség. De van a Nokiában SIP kliens is. Gondolom, azt ugyanúgy kell beállítani, mint mondjuk a CSipSimple -t.
-
maestro87
őstag
válasz
felhasználóx #12008 üzenetére
Ok. Köszi! A többire közben megtaláltam a választ a honlapon.
-
maestro87
őstag
Azért kérdeztem mert én olvastam valami olyasmit, hogy PC-ről lehet úgy indítani hívást, hogy a saját vezetékesedet hívod fel először és ezzel összekötöd a vezetékesed a VoIP-vel és onnantól már tudod hívni a másikat telefonról. Vagy valami ilyesmi, nem tudom a részleteket. De lehet ez csak akkor működik ha van vezetékesed, nekünk meg nincs vezetékes, meg a nagymamámnak sincs.
De mindegy, beregisztráltam a DiscountCalling-ra. Azt írja ki lehet próbálni ingyen. Ez hány percet/sms-t takar? Fel kell ehhez telepíteni a szoftvert vagy böngészőből is lehet? Meg kell ehhez adni az adataimat, telefonszámomat, egyenleget fel kell-e tölteni ...stb? Ez a telefonszám ellenőrzés sms-sel megy vagy beszélgetni kell valakivel angolul, mert az nem megy?
Bocs a sok triviális kérdésért, de lesz még. -
-
maestro87
őstag
Tehát akkor a Discount Calling-ra érdemes regisztrálnom.
És meg lehet oldani azt, hogy buta mobilról történjen a hívás, de VoIP hálózaton keresztül? Gondolom ekkor a PC-nek bekapcsolva kell lenni, vagy nem?
Magyarul azt akarom kérdezni, hogy mindig a szoftverrel kell elindítani a hívást mint ha Skype lenne, vagy buta mobilról felhívhatok úgy valakit, hogy nem vagyok internet és számítógép közelben?(#12004) Fecogame: Jelenleg nem oldható meg, mert nincs internete és okos kütyüje se mivel egy nagymamáról van szó.
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Magyarországról, PC-ről Ukrajnában élő személlyel (ukrán hálózat, buta telefon) mennyiért lehetne beszélgetni per perc? Olvastam az összefoglalót ami szerint akár 1 Ft/perc alatt is lehet beszélni, de az ajánlott szolgáltató honlapján én valami 43,8095 Ft-ot látok és nem tudom, hogy jót nézek-e, mert még sosem használtam ilyet.
Előre is köszi a választ! -
glaci: Ebben nem vagyok biztos, hogy ettől jól van beállítva. A szolgáltató ajánlotta fel a trial hívást gondolom pont ezért amit én is csinálok, amiből egy sem ért célba. Vagy trillázott, vagy soha sem ért véget, nekem kellett leállítani és a végén meg a trilla+üzenet. Ez még nem ér meg 3600Ft-ot.
CineDOG1: csak WIFI kell, nincs benne SIM és nem is lesz.
Somatom: Akkor a Fringel menne a freevoipdial? Azt régebben használtam ezen a készüléken Neophone-al. Úgy emlékszem az megoldotta a voip tulajdonságok beállítását csak a user/pass párost kérte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- Gombászkönyvek egyben
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest