- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Hieronymus: Amikor reggek nem indul az autó, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
válasz
LógaGéza #8097 üzenetére
Sehogy.
Egymás mobilszámát tudjátok hívni, 30 fillérért.
Ez nem skype, hogy ha mind a kettő fél online van, akkor ingyen hívja egymást.
A csipsimple tudja azt a feature-t, hogy tud loginnevet hívni,és ha mindketten online vagytok, akkor ingyé van.
De a browsercalls nincs a listájában. -
fotosjani
aktív tag
BrowserCallhoz meilyen Androidos app-ot érdemes használni?
-
club1
veterán
válasz
Dluinet #8078 üzenetére
Keresőben elég hamar megtalálható.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Regelnék be a BrowserCallhoz, erre azt kapom, hogy a felhasználónév már foglalt. Logolnék be, erre ezt kapom:The login details used are not valid on this brand. Please go to the website of the supported voip brand where you created this account and try again. (13)
Szóval akkor mit tehetek? FVD-hez vagyok ezzel beregelve, összeakadna a kettő?
A másik kérdés, hogy ehhez is amerikai cim az ajánlott, vagy lehet magyar?
-
Zeki
nagyúr
Akciós időszaki díj
az első 2 hónapban
490 FtMost vettem Gonet L-t.
Gonet M-em volt 2 hónapig. Akciósan.Szóval ez még mükszik.
-
aicon
senior tag
Neophone-t is használok 21-es bejövőnek, pár napja azt látom, hogy napjában többször eldobja a kapcsolatot
Failed to authenticate on REGISTER to '0621380xxxx@sip.neophonex.hu'Másnál is így van?
Ügyfélszolgálattal próbálkoztam, hátha .... de egy nagy nulla a köbön...
A többit érdekes soha nem dobja el....
Úgy néz ki kuka lesz és marad a fonio vagy a megafone bejövőnek. -
club1
veterán
válasz
MaCS_70 #8066 üzenetére
Az az értelme, hogy neked mobilnetre/wlan-ra csak a hívás kezdeményezéséhez van szükséged (ahhoz, hogy megadd, milyen két számot (ebből az egyik a sajátod) kell felhívjon és összekapcsoljon a voip szolgáltatód). Rossz minőségű vagy nagyon kevés, vagy nagyon drága rendelkezésre álló adatmennyiség esetén van értelme. Cserébe mind a két irány díját a te egyenlegedből vonják, plusz kapcsolási díjat is fel szoktak számolni (sikertelen hívás esetére is).
-
válasz
instantwater #8061 üzenetére
Hú, ez most nagyon kínos, de elvesztettem a fonalat! Eddig azt hittem, hogy értem ezt az egészet, aztán mégsem...
Ezt a Phone2Phone dolgot nem értem....Hogyan van ez pontosan?
Köszönettel: MaCS
-
phanfantom
senior tag
válasz
instantwater #8061 üzenetére
nagyszerű
-
válasz
phanfantom #8057 üzenetére
Várj.
Ha voip adapterrel hívsz akkor nem lesz dupla sosem.
Csak phone to phone esetén.
Akkor is csak akkor dupla, ha 2 mobilt kapcsolsz össze. Mobil+vezetékes összekapcsolása valamivel kevesebb lesz. -
Zeki
nagyúr
válasz
phanfantom #8057 üzenetére
Igen, plusz a kapcsolási díj.
-
phanfantom
senior tag
Tehát 120 napig ha vezetékes telefonról fogok hívni mobil számot(pl. egy voip adaptert használva), akkor csak a mobil irányba fog számlázni, így valóban 0,015 euro lesz 1 perc.
Majd 120 nap után már a vezetékesnek a díját is hozzáteszi, ezért ekkor már dupla percdíj lesz.
Jól értem? -
n@p@lm
őstag
itt olvasgass
egy kis ausztriai info -
club1
veterán
válasz
phanfantom #8053 üzenetére
Ameddig tart a freedays, addig a vezetékes irányért nem kell fizetni. Azaz ha vezetékesről vezetékest hívsz, az csak kapcsolási díjas lesz, ha mobilról vezetékest vagy fordítva, akkor egy mobilhívás plusz kapcsolási díj, ha mobilról mobilt akkor két mobilhívás díja plusz kapcsolási díj. Ha lejárt a freedays, akkor logikusan a vezetékes irányért is fizetni kell, hiszen a phone-to-phone két egyszerre történő hívás...
-
Zeki
nagyúr
válasz
phanfantom #8053 üzenetére
Akkor ha benne vagy a 120 ingyen vezetékes napban, akkor 1 ingyen vezetékes, meg 1 mobil lesz kiszámlázva.
-
Zeki
nagyúr
válasz
phanfantom #8047 üzenetére
Nekem nem számláz duplán.
Nem osztottad meg mással is az előfizetést? -
club1
veterán
válasz
phanfantom #8049 üzenetére
De ez phone-to-phone! Ott mind a két GSM szakaszt neked kell fizetni! (Plusz kapcsolási díj.)
-
phanfantom
senior tag
-
club1
veterán
válasz
phanfantom #8047 üzenetére
Ez nem úgy néz ki mint ami duplán számláz:
06-Feb-2014 09:15:44 SIP call +362xxxxxxx +36306xxxxxx 00:02:12 € 0.045
06-Feb-2014 08:07:34 SIP call +362xxxxxxx +36303xxxxxx 00:01:23 € 0.030
05-Feb-2014 14:01:44 SIP call +362xxxxxxx +36308xxxxxx 00:00:22 € 0.015 -
phanfantom
senior tag
Valaki tapasztalt már olyat az fvd-nél, hogy duplán számlázza a perceket? Pár napja használom,de tegnap azt vettem észre, hogy 0,015 helyett 0,030-at számlázott.
Ma csináltam 2 tesztet, de továbbra sincs változás. -
csimpas
tag
jól értem hogy a browsercalls-nak a sip.freevoipdeal.com sip címet kell beállítani? pl asztali készülékbe
-
törölt tag
Azt én is olvastam, jó kis írás volt. Sajnos, a VOIP korlátozásokra nem tért ki. Viszont nem mindenhol megy ez ilyen flottul. Spanyolban nem sikerült értelmes, feltöltős nethez jutnom úgy, hogy a kedvesem ott él és tökéletesen beszéli a nyelvet. Amikor pl. sávszélességről, meg lefedettségről érdeklődtünk, akkor úgy néztek ránk, mintha ez a fogalom egyáltalán nem szerepelne a spanyol nyelvben. Csak az összmennyiséget erőltették. Az meg végképp sok volt nekik, hogy én egy netes kártyát akarok tenni egy telóba és nem érdekel, hogy nem alkalmas GSM hívásra.
-
sipi25
tag
Pár hete olvastam egy írást itt az oldalon (most nem találom), ebben az osztrák piacon jelenlévő prepaid előfizetésekről volt egy összehasonlító teszt. Ezek szerint a sógoréknál az összes mobilszolgáltató a ráfizetésből él. kb. 10 euróval feltöltve havi 1000 perc+1000SMS+ 1G net, ha jól emlékszem
Ha itthon is ez lenne, akkor nem tükközne senki sem a voip-al... -
-
-
ther
aktív tag
Én nekem nem mondták, hogy változott volna a minőség, pedig már egy ideje váltottam FVD-ről SipDiscountra, sip servert is. Meg én se nagyon hiszek benne, dellmont-dellmont. Vagy van másnak is hasonló tapasztalata, hogy jobb az egyik mint a másik?
A következő feltöltés Broswercallsos lesz, akkor majd én is inkább az fvd-s sip servert használom majd próbaképpen.
-
club1
veterán
válasz
instantwater #8036 üzenetére
Én meg az összehasonlító oldalon csak a mobilt látom az Egyesült Királyságnál.
-
Azt tudjátok, hogy angol mobilt melyik klónról a legolcsóbb hívni?
Csak mert az összehasonlító oldalakon pont ez a sor hiányzik. Mindegyiken...
(Azt már felfedeztem, hogy a browsercallson egy picivel drágább mint a FVDn)
Köszi -
club1
veterán
Brutális ez a browsercalls. Ma volt 10 hívásom, összesen kb. 12 perc hosszan (másodperc alapon összeadva) és ez összesen 5 Ft volt...
Felbuzdulva azon, hogy szabadon variálható Dellmonton belül a használt sip szerver, a sipdiscount-os SIP-es vonalainkon átállítottam a telefonadaptereket sip.freevoipdeal.com használatára. Ma délután már jelezték, hogy mintha jobb lenne a vonal (pedig nem jeleztem a felhasználók felé, hogy átállítottam)... -
Zeki
nagyúr
NA a lányom ma ledumálta a freevoipdealt, így most kapott browsercallst.
Kár hogy csipsimplében nem találni. -
Sitib89
csendes tag
Ez a 40 fillér hívásvégződtetési díj nem csak a vezetékesre vonatkozik?
http://nmhh.hu/cikk/2428/Nyitott_temak_a_piacelemzesi_eljarasokban__adatszolgaltatasi_kotelezettseg_eloirasa_JPEhatarozatok -
Meg főleg, hogy honnan érkező pénzeket fektetnek be...
A 40 fillér vezetékes végződtetési dj egyébként újdonság, nemrég még 1 eurocent volt.
Maga a rendzser egyébként nagyon érdekes, ahogy a barátom magyarázta, simán előfordulhat, hogy egy Budapest-Budapest hívás is egy német dobozon fut át.
Üdv: MaCS
-
pinnacle
nagyúr
Ezek az ingyenes, olcsó dolgoknál nem lehet tudni, hogy mi van. Zuckerberg magyarázza a bizonyítványt, nem értem, de ahogy gesztikulál, olyan mint amikor lebukik valaki.
-
válasz
MaCS_70 #8021 üzenetére
No, futottam még egy kört.
A helyzet az, hogy külföldről is értelemszerűen van végződtetési díj, sőt, voltaképpen minden T-hez érkező külföldi vonalas kapcsolás a DT-n keresztül jön létre, ki se lehet kerülni.
A rendszer viszont nem teszi lehetővé a sumákolást, úgyhogy a Dellmontnak is fizetnie kell minden végződtetett hívás percei után, még ha nem is szed érte díjat. Ergo minden ingyenes híváson veszteséget könyvel el.
Ezek után két lehetőséget látok:
1. A Dellmont a fel nem használt egyenlegekből él
2. A Dellmont csak forgalmat generál, akár veszteséggel is, amit mondjuk a sok klón is alátámaszt.Üdv: MaCS
-
Zeki
nagyúr
válasz
fureszpeter #8024 üzenetére
Az jó!
Csak az a 16Ft drága.
Akkor inkább mobilevoip. -
fureszpeter
újonc
www.4call.us -en ha az 5560 -as portot hasznalom, azokon a telokon is mukodik a Voip, akik tiltjak a hasznalatat. A a hazai mobil percdij 16 Ft, a vezetekes 3,9 korul van.
-
Ez már nagyon off topic:
Én úgy negyedszázada egyetemi tanulmányaim során úgy tanultam, hogy az extraprofit fogalmát egy Karl Marx nevű fickó vezette be a XIX. század második felében, aztán született rá néhány ilyen-olyan származékos definíció.
Az én felfogásomban az extraprofit az a meddő profitrész, ami már nem szolgálja a gazdaság érdekeit, csak a befektetéshez képest baromi nagy személyes gazdagságot eredményez. Szóval elég szubjektív és nincsenek rá általános referenciák se.Üdv: MaCS
-
válasz
#79335424 #8016 üzenetére
A nullás garantált sávszélességnek sajnos nagyon konkrét jogszabályi oka van, gyakorlatilag nem garantálható több, mivel az 100%-os rendelkezésre állást feltételezne. Ez éppen nem a szolgáltatók hibája -- de komolyan nem akarom őket védeni, különösen, hogy a T-nél többszörösen túlfizetett netem van.
Tényleg rájuk férne egy komoly rendrakás, amiben nagyon szívesen benne lennék!
-
Épp ma délután folytattam erről egy hosszas eszmecserét a T egyik vezető mérnökével, aki nem mellesleg a külföldi hálózati kapcsolatok terén dolgozik.
Szerinte minden bejövő hívásért fizetni kell, bár a díj éppen radikálisan csökkent (kb. 3 forintról 40 fillérre).
Meg ezt is tanultam telekommunikációs gazdaságból és nem is nagyon értem, miért lenne ingyen a hívásvégződtetés.De konkrétumokkal meg lehet győzni, sajnos nem ezen a területen mozgok.
-
edk-
őstag
válasz
MaCS_70 #8008 üzenetére
Dellmont és társai valami nagyon érdekes modellel dolgozhatnak, mert még az átalánydíjak tömeges befizetése után is messze a hivatalos hívásvégződtetési díjak alatt szolgáltatnak.
Ez irreleváns, mivel külföldről érkező hívás esetén nincs végződtetési díj.
(#8006) MaCS_70
a dellmont egy parazita, potyautas, nem járul hozzá a hálózat üzemeltetéséhez.A Dellmont kifizeti a hálózatot fenntartó cégeknek a díjat a hálózat használatáért, tehát hozzájárul az üzemeltetéshez.
-
djcir
tag
Valaki használja a rebvoice -t sms küldés müködik rajta?
Milyen számot ír ki az sms-t a fogadó félnél? -
törölt tag
válasz
MaCS_70 #8014 üzenetére
Azért mielőtt a kardjukba dőlnének, meg kéne nézni, hogy milyen felelősséget vállalnak az általuk kiépített és üzemeltetett hálózatért. "Garantált letöltési sebesség: 0Mb/s"!!! Minden szolgáltatónál! Ezért kérnek el pénzt és még korlátoznak is a használatban. Abban egyetértünk, hogy ezzel az üzleti modellel elmehetnek a....
-
D@ve89
tag
válasz
MaCS_70 #8014 üzenetére
Csak annyit hozzátennék előző hozzászólásaidhoz, hogy nem létezik olyan, hogy extraprofit. Nincs normális profit, és azon felüli extra. A profit az profit. Ezt a szót csak mostanság találták ki, nyilván mindenki tudja milyen célból...
A többiek felé: bármilyen legkisebb egyéni vállalkozó célja a profit termelés, minél több. Ez nem a multik sajátossága. Ja meg az emberek egy igen nagy része a mocskos multiktól kapja a fizetését, amelyek nélkül számomra nagyon kérdéses, hol dolgozhatna ennyi ember.
-
válasz
djozsef #8010 üzenetére
Rosszul tudod -- rossz irányban...
A M-Telekom éves árbevétele 2012-ben kb. 600 milliárd Ft volt, a profit kb. 40 milliárd. (Emlékeim szerint -- de a nagyságrendben biztos vagyok.)
Ez persze nagyon sok pénz, úgyhogy lenne miből engedni, nem vonom kétségbe. Nem velük vagyok.
A jelenlegi üzleti modell viszont fenntarthatatlan, jobban örülnék egy igazságosabb elosztásnak, ami a fenntartható fejlődést szolgálja, egységesen alacsonyabb, kiegyensúlyozottabb árakon.
-
válasz
tyuli76 #8012 üzenetére
Pontos adatokat nem tudok.
Az adó cégeknél 3 Ft/perc, max. 5000 Ft/hó, tehát már napi bő egyórányi telefonálás esetén a havi 5000 Ft-ot teljes egészében elviszi az adó.
Helyesbítek: ha bruttó 5000 Ft a céges előfizetés, akkor már napi bő háromnegyed órányi telefonálás kimeríti az előfizetés összegét, ha tehát ennél többet beszél az előfizető, akkor a szolgáltató nettó befizető lesz a saját szolgáltatása után, azaz a szolgáltatási díj nem fedezi még az adót sem, nemhogy az infrastruktúra és a üzemeltetés költségeit.
A baj ezekkel a konstrukciókkal az, hogy utánuk az egységsugarú privát felhasználó fizeti be a profitot, a cégek mégis rákényszerülnek a fenntartásukra.
-
tyuli76
tag
válasz
MaCS_70 #8006 üzenetére
Én nem tudom,h mennyi az ado meg egyébb járulék a percdijon,amit a szolgáltato az államnak fizet.
A haveromnál pl. a céges elöfiz. brutto 5ft!!! a percdij másodperc alapon a lila szolgáltatonál.
Másik.Talán kb 2 éve volt,h egy honfitársunk feljelentete az egyik szolgáltatot,de linkelem is,mert megtaláltam
[link] -
twine
veterán
válasz
MaCS_70 #8008 üzenetére
"Valahol mégis sajnálom azt, hogy a pénzem nem csak hogy nem a magyar gazdaságban marad, de még csak nem is azt gazdagítja, aki az érdemi befektetéseket eszközölte.
Szívesen fizetnék valamivel többet (hosszú távon is), ha a pénzem itthon marad -- ugyanakkor nem akarok balek lenni, aki extra profitot és állami bevételt finanszíroz."Ebben egyet is érthetünk
És akkor becsukjuk a mesekönyvet, és alszunk egy szép nagyot, fejlődő gazdaságról,és vidékről, infrastruktúráról, mutyimentes Magyarországról álmodva,,,
Azután másnap felébredve ugyanabban a pöcegödörben találjuk magunkat....
Befejeztem mert kezdek politikába folyni, amit ugyancsak kizártam az életemből egy ideje...Ráadásul innen is kizárnak ha folytatom
Nem vagyok én olyan "rossz", mint tűnhetek,,,de két lábbal a földön járok,,és sajnos abban a korban vagyok már, ahol az ország felé áradó optimizmusom tüze kihunyt,belefásultam,és csak a "saját gesztenyémmel" törődöm,,,
Ha nem így tennék, "kinyírnának...."
Befejeztem,sziasztok -
djozsef
csendes tag
Csak a 3 szolgáltatónak évi 220 MFt az árbevételük. Ebből nem akartak engedni a 4. szolgáltatónak. Ez hatalmas összeg. Na ennek nagy része kilett talicskázva az országból. Nem kell sírni a szolgáltatóknak. Miért nem lesz tiltva a Voip, mert ez a jövő. Romániában nagyobb a 3g mint a GSM (Vodafone). Jönnek a magyar szolgáltatók okostelefonra voip applikációkkal. Lásd.: Reenger.hu. (a megoldás itt lesz,csak mindenhez idő kell kis hazánkban, de jó úton járunk.) Hajrá VOIP!
-
Én ezzel úgy vagyok, hogy szeretem az értelmes vitát, amiből kijön valami értelmes tudás, következtetés, amiből bármelyik fél tanulhat.
A multik sajnálata meg nagyon távol áll tőlem, abban az esetben is, ha adott esetben éppen a rövidebbet is húzzák -- ugyanakkor megvédem őket, ha éppen nem jogosan vádolják őket.
Szeretem látni a dolgok hátterét, amihez igenis hozzátartozik az, hogy a Dellmont és társai valami nagyon érdekes modellel dolgozhatnak, mert még az átalánydíjak tömeges befizetése után is messze a hivatalos hívásvégződtetési díjak alatt szolgáltatnak.
Örülök annak, hogy nagyon sok pénzt takarítok meg annak köszönhetően, hogy a birtokomban áll az információ ahhoz, hogy legálisan tudok nagyon olcsón telefonálni. Valahol mégis sajnálom azt, hogy a pénzem nem csak hogy nem a magyar gazdaságban marad, de még csak nem is azt gazdagítja, aki az érdemi befektetéseket eszközölte.
Szívesen fizetnék valamivel többet (hosszú távon is), ha a pénzem itthon marad -- ugyanakkor nem akarok balek lenni, aki extra profitot és állami bevételt finanszíroz.Üdv: MaCS
-
twine
veterán
válasz
MaCS_70 #8006 üzenetére
Nem tudsz meggyőzni,,,,egyszerűen nem sajnálok egyetlen multit sem....
Még ha ezért "tudatlan parasztnak" tart is bárki....
Neked van rálátásod, nekem nincs,,,,de a véleményem ugyanaz,,,,
"Veszteségesen szolgáltatni" ?
Egyszerűen nem tudom elképzelni,,,de ha mégis,,,hát így járt....A gyengék elhullanak...."ez a kapitalizmus,,,"
Hogy mi a véleményed rólam/véleményemről,,,semennyire sem érdekel,,,épp úgy szeretnék talpon maradni, mint a multik....ilyen világban élünk.....Úgy tűnhet valamelyest személyeskedő, a válaszom,,,de hidd el,,,nem annak szántam
Csak ahogy mondtam,,,
neked megvan a véleményed a dologról, nekem is,,,neked van rálátásod a pénzügyi helyzetükre, nekem nincs,,,nekem a saját pénztárcámra van rálátásom,,,
És sajnos az "ország" amiben élek, rengeteget húz ki belőle....Nem fogom sem az államot, sem a multikat sajnálni...
peaceAzért, hogy tudd,,,"elvi síkon" mozog az eszmecserém,,,
Van VOIP előfizetésem két dellmont klónnál is..de alig-alig használom....(általában "külföldet" hívom velük)
.biztos nem miattam fog becsődölni a Magyar GSM "KARTEL" -
"A szolgáltatónak fel kell tudni dolgozni, hogy a világ és a technika fejlődik,,,Ha észreveszi, hogy ilyenekkel "trükköznek" az előfizetői,és ez már olyan méreteket ölt hogy foglalkoznia kell vele,akkor be kell szállni az árversenybe,,,vagy csökkenti az árait, vagy beszáll a VOIP bizniszbe...vagy kitalál több és "okosabb" mobilnet csomagot,,,etc...etc....."
A jelenlegi üzleti modell alapja nagyjából az, hogy vannak a nagy hálózati szolgáltatók, akik elképzelhetetlen összegeket tolnak bele az infrastruktúrába, és vannak pl. a VoIP-szolgáltatók, akik minimális befektetéssel fölözik le a hasznot. Ez a modell hosszú távon nem fenntartható, mert a VoIP-díjak a jelenlegi árak mellett nem fedezik az infrastruktúra költségeit. A szolgáltatóknak valóban fel kell dolgozniuk azt, hogy a technika fejlődik -- történetesen ők fizetik ezt a fejlődést, bármilyen meglepő is. Ők észre is veszik, hogy változnak az előfizetői szokások és lehetőségek, csakhogy nehéz olyan üzleti modellel versenyezni, ami bekerülési költség alatt támaszt konkurenciát, ráadásul az ő költségükön.
Ezért is bátorkodtam írni, hogy a jelenlegi üzleti modell hamarosan fenntarthatatlanná válik, és tény, hogy a nagy tekók lassan mozdulnak.
Egyelőre annyit tesznek (jogszerűen vagy jogtalanul), hogy korlátozzák a VoIP igénybe vételét, ami nyilvánvalóan nem egy konstruktív hozzáállás.
Ezen felül maguk is fejlesztenek VoIP-ot, ami viszont az egyetlen potenciális kiút. Ezzel annyi a gond, hogy ezt mi máris nem szeretjük, mert drága lesz. A jelenlegi dellmontos árakhoz képest nagyon drága, csakhogy a dellmont egy parazita, potyautas, nem járul hozzá a hálózat üzemeltetéséhez.Most persze én is örülök annak, hogy nagyon olcsón telefonálhatok, és ezzel egyelőre nincs is komoly gond. Ahogy viszont egyre többen leszünk, már jelentősen csökken a rendszer fenntarthatósága, úgyhogy tudomásul kell vennünk, hogy a megoldás valahol félúton lesz. Az egész rendszer hatékonyságát kell javítani, annyira, hogy a szolgáltatóknak megérje a méregdrága hálózatfejlesztés, lehetőleg extraprofit nélkül.
"Az pedig egyszerű átlagemberként engem kvára nem érdekel, neki mennyi és milyen adót kell fizetnie,,,"
Ezt inkább nem kommentálnám. Tényleg azt várod el, hogy veszteségesen szolgáltassanak?
MaCS
-
Ferenc.
tag
Sziasztok! Én kb 2-3hónapja csöppentem bele ebbe a voip dolgokba, netet átböngészve a freevoipdeal mellett döntöttem, mert hogy ott nem superdeal-os a feltüntetett percdíj! Erre amióta regisztráltam, csak folyamatosan emelkedik a percdj! Igaz nem vészesen, de remélem nagyon nem megy már fel. S akkor itt jönne a kérdésem! Van olyan oldal ahol visszamenőlegesen meglehet nézni hogy az elmúlt években milyen áron adták a percdíjat? Tehát hogy mennyire stabil ez az alacsony ár, vagy ez csak időszakos és szépen jól megemelkedik. Kíváncsi lennék 1-2 éve mennyi a mobil percdíj fvd-nél. Illetve olyan oldal is jól jönne ami a jelenleg superdealos percdíj előtti percdíjat mutatná, mert azért nem merek superdealos oldalra regisztrálni, mert nem tudom hogy mennyi lesz a percdíj ha hirtelen elvonnák a superdealt. Pl most van 3,2Ft-os mobilra oldal is, na de mennyi lesz ha megszűnik az akció? (Mert ha 5,3 mint a fvd-nél akkor nincs baj), de ha 20Ft fölé megy akkor az baj. Tehát tudnom kellene a normál díjat(superdeal nélkül). Köszönöm a válaszokat!
-
anadroid
senior tag
válasz
#94373120 #8001 üzenetére
Innen kell indítani a hívást (bejelentkezés után):
A Freevoipdeal szoftvertelefonjából nem is szabad működnie, a Voipconnectből meg sose ment. Kezdeti gyerekbetegségek (a nem létező SIP-szerverrel együtt), még csak fél éve működik a Browsercalls, úgy nagyjából 2016-ra meg fogják oldani
Csak az 1 tizedessel elírt tarifálást ne javítsák ki.
-
válasz
#79335424 #7997 üzenetére
A kérdés eldöntése nagyon egyszerű: ha a szerződés megkötésekor megvolt a korlátozás, akkor jogos, hogy nem engedik a VoIP-os felhasználást, utólag betenni viszont jogtalan.
De éppen arról van szó, amit írsz: azért akarjuk a VoIP-ot használni, mert drága a GSM. A GSM hívásdíj a telkó bevétele, abból tartják fenn és fejlesztik a hálózatot. Ha VoIP-on beszélünk, akkor ugye ez az összeg nem jut el hozzájuk, tehát nyilvánvaló érdekük, hogy GSM-hívást kezdeményezzek.
A kérdés tehát továbbra is az, hogy ehhez van-e joguk, azaz hogy az elején beleegyeztem-e ebbe.
Ha beleegyeztem, akkor mégis milyen alapon kifogásolom?
Ha nem, akkor egyértelműen ők járnak el törvénytelenül, aminek jogi következményei lehetnek.Lehet vitatkozni az árakon -- szerintem is magasak, még ha állítom is, hogy ennek részben megvan a maga jó oka.
Azt viszont vegyük tudomásul, hogy ha jövőre is telefonálni akarunk, akkor biztosítanunk kell azt, hogy a szolgáltatónak megérje szolgáltatást nyújtani.Üdv: MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Apple MacBook
- Elektromos autók - motorok
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini PC
- Hobby elektronika
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Playstation 5 Lemezes, CFI-1016A - Gran Turismo 7 - Kontroller - Kamera - HÁZHOZ IS!
- T14s Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest