- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Aki ephone szolgáltatónál használja a voip telefonálást, kérdezhetnék? -
Geza05
újonc
Sziasztok. A leírásba meg lehetne említeni, hogy a revolut , wise mint online bank sokal egyszerűbben kezeli ezeket a kifizetéseket, is mint bármelyik bank a pay pal -nál is sokal jobban. Én régen kb 16 éve a pay pal -ra való befizettésel voltak gondjaim. Ehhez képest az online bankok sokal egyszerűbbek.
-
Zeki
nagyúr
-
veterán
Megvan még valakinek az a screenshot/hozzászólás a topikból, ahol az egyik fórumtag felhívta önmagát 112-nek álcázva?
A VoIP szolgáltató nevét nem árulta el (nem is vagyok rá kiváncsi), csak a screenshot érdekelne
Végignéztem az összes képet a topikban, de lehet átsuhantam felette.
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
edk-
őstag
Mindig annál a márkánál kell előfizetni, amelyik az általad használt hívásirányokra a legkedvezőbb árat adja.
Bármelyik márkára is fizettél elő, használhatod bármelyik dellmontos klienst (MobileVoip, Rynga stb.; teljes lista)"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
4Grider
nagyúr
Igen, a vezetékes és mobil hívások végződtetéséért a hazai szolgáltatók is pénzt kérnek, vagyis ingyen nem lehet ezek felé telefonálni.
Szerintem meg a sip kliensek többsége jobb, mint a mobilevoip kliens. Már csak azért is, mert azokban nem csak Dellmont előfizetéseket használva lehet telefonálni. De persze több más oka is van, ezek viszont téged nem érintenek, így jó lesz neked a mobilevoip kliens is. -
-
4Grider
nagyúr
A sipdroid és egy csomó sip kliens nem voip szolgáltató kreálmánya, hanem általános sip kliensek.Tehát a sipdroidnál nem tudsz előfizetni vezetékes és mobilszámok hívására, mivel ez csak egy voip tárcsázó program.
Ennek megfelelően mindig annak a voip szolgáltatónak a sip szerverét állítod be alatta, akinél előfizettél. -
LámaZ
addikt
válasz fradi81 #31783 üzenetére
Nem igaz.
Még fizettem is 10 dollárt pbxes.org-nak, hogy legyen host szerver, de úgy sem működik. Amúgy nem is értem, hogy ez a manus a Sipdroidot ingyenes appként hirdeti, de kiszolgáló hálózat nélkül nem működik.
Miután a regisztráltam a pbxes-nél kezdeményezi a hívást, de 1-2 mp múlva azonnal bontja is. Írtam a fejlesztőnek, amire azt a választ kaptam, hogy nézegessem a fórumokat. El mennek ők a fr-ba.
De mindegy is, telepítettem a MobileVoip-ot, amelyet Stuntcalls-os fiókkal használok (ez megvan nekem már vagy 20 éve, de mostanában nem nagyon használtam). Ez viszont fizetős, és régen voltak gondok a hangminőséggel.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
Van olyan voip alkalmazás, amelyet telepítek, és egyszerűen működik, nem kell az internetet és fórumokat bújni, szenvedni a beállításokkal?
Próbáltam a Sipdroidot, a Zoipert, egyik sem használható egyszerűen. Esetleg havi max. 500 forintos előfizetést vállalok.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
libus
őstag
Groundwire applikációval a hívásoknál recsegő, ropogó, pattogó hangokra panaszkodnak.
Stuntcalls-al sokkal jobb a hívás minősége.
Groundwire-val miért lehet ilyen rossz a vonal?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
-
4Grider
nagyúr
válasz whbear #31774 üzenetére
Már aki. Mi a cégnél levegőért kapkodunk (idén egy fillér fizetésemelést nem tudtunk adni a dolgozóknak), így fontos a költségcsökkentés. Muszáj volt Dellmont klónokra tereljük a kimenő vonalakat, meg a mobilszolgáltatónál 5 Ft-os percdíjat kialkudni (de persze ők nem engedik a sim-eket gsm adapterben használni), különben idővel menne a süllyesztőbe a bolthálózatunk.
-
whbear
senior tag
válasz fradi81 #31773 üzenetére
Már nem az olcsóság miatt használunk voip-t. Központi menedzselhetőség, kényelem. Az egész család egy FreePBX-re csatlakozik, minden telóban egy dominó sim van és kész. Mindenki a saját mobil adatára figyel ami legtöbbször el sem fogy mert otthon wifin van. Hívásrögzítés, statisztika, híváslisták, hívásirányok kezelése webes felületen. Mindezt ingyen.
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
whbear
senior tag
A fentebb említett Zadarma és Groundwire vagy Acrobit Softphone, esetleg Sessiontalk. Kifogástalan. Nekem van Dellmont, CommPeak, Ephone, Zadarma trunköm és ezek közül a Zadarmát tudnám ajánlani. Dellmont csak tapasztaltaknak való, aki tudja hol van a gond ha rossz a minősége. És ilyen sokszor van.
-
-
Beer-Beep
csendes újonc
Sziasztok!
Mostanában többen panaszkodtak, hogy nagyon halk a hívásom. Androidos MobileVOIP appot használok SuperVOIP (Dellmont klón) accounttal, melyik elemmel lehet a probléma, melyiken kellene változtatni, hogy jobb legyen a hangminőség? A kliens appot, vagy VOIP accountot kellene lecserélni? Ugye jól sejtem, hogy a különböző Dellmont klónók csak az árban különböznek és a háttérszolgáltatás ugyanaz? -
4Grider
nagyúr
válasz fradi81 #31766 üzenetére
Változó, többnyire GSM minőség, néha egy-egy hívás nem csöng ki, néha egy-egy irány nem működik. Nagyon sok éve az összes Dellmont klónnál. Bő 10 éve használom őket a legkülönbözőbb eszközökkel (mobil kliensek, ip telefonok, pbx telefonközpontok).
Tény, hogy a legolcsóbbak. -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Melyik voip szolgáltató ajánlott most? Feltöltő kártya rendszerü kéne, mert csak 2 hétre venném igénybe
És hozzá melyik androidos alkalmazást?[ Szerkesztve ]
-
v-man
őstag
Hali gigaset hálón belüli ingyenes beszélgetést használ itt még valaki? Nekünk évek óta jól működött családon belül 2 készülékkel, de kb két hete nem igazán akar kicsongeni. Modem újraindítás volt mindkét helyen, a VoIP dellmont hívás továbbra is jó...
XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X
-
addikt
-
tibor23
senior tag
Én is próbálkoztam a Commpeak-kel, de csak az ingyenes kerettel, most is be van rá regisztrálva a Fritzbox-om, de nem használom. Kb. 1(?) éve, mikor beállítottam, és próbálgattam ment a hívószám kijelzés normálisan, de most próbáltam: fals számot jelez ki...... A hangminőségtől nem voltam elhűlve (gyenge, sávhatárolt GSM), de használható volt.
Már többször leírtam: a VOIP ma a mazochizmus műfaja, kizárólag külföldi hívásokra van értelme. Dellmont nálam sokkal gyakrabban fos, mint 10% - ennek ellenére ez az egy szolgáltató, ami még értelmesen használható.
Ma Domino Most opcióval, feltöltős kártyával 9Ft a Telekom irányú hívás, 19Ft a többi. Voda feltötőssel 300Ft a napi korlátlan, 4900 a havi korlátlan. HD+ minőségben. -
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Tudna valaki javasolni egy VoIP szolgáltatót aki hívható telefonszámot biztosít? Tehát olyan kellene nekem hogy engem tudjanak hívni.Köszönöm !
-
betyarr
veterán
válasz instantwater #31755 üzenetére
ezek az akkuk sztem még jól működnek. nem elhanyagolt, régi laddákról van szó.
4Grider: hát, úgy tűnik tényleg a töltővel lesz a gond, mert hiába mutatja, hogy maxon van, olyan mintha elkezdené egyből turbón meríteni, mert random leveszem a töltőjéről és azonnal kikapcsol a teló mi romolhat el egy ilyen töltőben?
-
addikt
válasz instantwater #31755 üzenetére
Mondjuk kézibeszélő töltőt már 2x cseréltem/javíttattam, mert néhány évente megadták magukat.
-
4Grider
nagyúr
válasz betyarr #31754 üzenetére
Én most selejteztem őket, mert az adóegységek sorban megadták magukat pontban 10 éves korukban...
A NiMH akkukkal nekem is az volt a tapasztalatom, hogy töltőben feltöltve és áttéve a kézibeszélőkbe, azok rögtön sikítottak, hogy alacsony a töltöttség. Nálam is többnyire ladda akkuk vannak (mert beváltak). De nálam bejött az a megoldás, amit te alkalmaztál, azaz a kézibeszélők töltőivel túltöltöttem őket. Lehet, hogy az újabb laddák, már nem tölthetőek olyan szintre, esetleg a kézibeszélő töltője már nem jól működik... -
addikt
-
betyarr
veterán
megvan még itt valakinek az a510ip telója? egy darabig a fiókban volt mert leálltam a voipról meg vezetékes vonalunk sem volt, de most megint lett.
a lényeg, hogy a telóba tettem jóféle ladda akkukat, persze feltöltve, de a teló meg azt érzékelte, hogy le vannak merülve és ki is kapcsolt. na, mondom, akkor egy darabig rajta hagyom, hadd töltse a teló töltője, hátha akkor rendben lesz, de így se oké valami, mert ahogy leveszem a töltőről a telefon kikapcsol, még akkoris, ha egy idő után feltöltött akkut mutat. másik pár ladda akkuval is ugyanezt csinálja. tapasztalt ilyet más is? -
joelke HU
senior tag
Viber Out-ot használ valaki tartósan? Ha jól láttam a korlátlan hívás 2690 Ft náluk több mint 50 országba. Ez egész tűrhető ár, ha tényleg korlátlan. Milyen a hangminőség delmont klónokhoz képest?
A szám kijelzés hogy működik? Milyen számot ír ki?iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
-
libus
őstag
Kaptam a Stuntcalls-tól ezt a 3€/hó korlátlan beszélgetés lehetőséget.
Ez mennyire korlátlan? Teljes mértékben, vagy megállapított maximális perc?
Ha az utóbbi, akkor az hány perc (kb.)?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
963
csendes tag
válasz labuwx #31744 üzenetére
Kedves Labuwx
Megnéztem a Telnyx-et. Beregisztráltam...2 perc múlva letiltottak automatán, a fizetési lehetőséget..."fasza"...chat csak AI... email supportnak vagy 10 db...várjak 24-48 órát..."hmmm"...Caller ID azonosítás 2 póbálkozás...account negatívba megy ...még jobban letiltanak....másnap - ez hétfön volt- az ügyfélszolgálat vezetőjének email 6 db hibával tüzdelve...automata válasz:szabaságon van...ami emailt az ÜFSZ-hez csak bevadásztam a neten email az összesre "Élő ember segítsen" ... na erre már regáltak...2-3 órán keresztül pinpongoztunk oda-viszza emailen, közben vagy 20 alkalommal letiltották a számlámat, 2 alkalommal videós azonosítás, + útlevél + személyi + bankkártya másolatát kérték, Miért akarok fizetni, Mit akarok velük kezdeni: Ki vagyok? Mi vagyok? stb brutál azonosítás van náluk ...megkaptam az L2 szintet, amivel USA-n kívül is lehet hívni...bankártyával próbálom feltölteni ... letilt... feloldják...újból bankkártya, ujból letilt... végkép letilt csak Bitcoinnal tudnék fizetni... az nincs... email supportnak nem szórakozzatok, megadok másik bankkártyát ha kell... feloldják... paypallal próbálkozás ...ok sikerül feltölteni...Caller ID beállít teszt hívás ...működik...
Vélemény: picit túl vannak automatizálva, profi cég, sok "expert" beállítási lehetőségekkel...ezt kerestem, köszi a tippet. -
addikt
-
whbear
senior tag
Nekem ingyen van a FreePBX 15. Szerintem amire átlag felhasználásra kell az minden ingyenes benne. Amúgy is ketyeg egy szerverem más célból, arra van feltéve, de felhő szerver is van már pár dollártól havonta. Így nem kell semmilyen szolgáltató. Atomstabil, van hogy csak évente egyszer nézek rá, vagy mikor módosítás van.
A VitalPBX-et meg még egy óvodás is be tudja üzemelni, olyan egyszerű mint a faék.[ Szerkesztve ]
-
labuwx
tag
Én telekomos (vezetékes és mobil) CID-eket használok. Vodafone irányban csak a Platinum esetén jelennek meg helyesen a számok.
Zadarmával egyszer volt caller ID problémám, szintén Vodafone irányban, de egy órán belül javították.
Telnyx-nél $0.0151 egy perc (nem mp alapú) mobil irányba, de ha vezetékes CID-et állítok be, mostanában ki sem cseng. Mobil CID-del eddig nem volt gondom, de nem használom rendszeresen. -
963
csendes tag
válasz whbear #31742 üzenetére
Kedves Whbear
"Meg voltak erősítve? "
Igen meg volt erősítve a Caller ID."Rendesen be voltak állítva a caller id - k?"
Amennyit tudtam beállítottam. Nem tudom mit lehetett volna még beállítani a Standard plan kiválasztása után át sem engedi a rendszerük, ha nem választasz "All Destinations"-ra érvényes szabályt aminél "Specific Caller ID" szabályozható, hogy mit jelezzen ki azok közül amit visszaigazoltál ez a "Edit dynamic rule"-nál.
Elméletileg tehát be volt állítva, ha ez nem elég akkor így jártam...
"A Dellmont persze működik csak minden tizedik hívásnál rossz az érthetőség."
Régebben talán , inkább az vettem észre ha szoftver telefonnal vagy mobilon stb. ahol a hardver teljesítménye változik a hívás indításnál ott tényleg gond van. Ha hardveres megoldással használja pl. valamilyen routerrel akkor ott ez nincs. (Az hogy szakad bármitől lehet, pl. pillanatnyi net hiba stb.)Zadarmát én is használom az igen használható de kb síma mobil áron megy sajna, akkor meg minek ha csak nem külföldre hívsz.
" Keveset telefonalunk ki a PBX-ből,"
Igen ugy nem gond a hívószám kijelzés mert felül bírálhatod vele, sajna nekem nem jöttek be ezek a PBX-ek. Nagyon sokat tudnak de ha nem fizetsz sajna megbízhatatlan egy olyan ahol külső sippet tudsz végződtetni.(legalábbis a pbxes.com ha meg áll "kézzel" kell újra indítani) Ennél nekem jobb a házi telefon rendszer. Kinek ez kinek az válik be.
Ha jól tudom saját PBX-ed van, úgy sok mindent meglehet csinálni, de egyelőre elég szívnom a CRM/ERP/Worpdress párossal nem hiányzik mellé a PBX.Nekem pont a külső lenne hívás a lényeges pontos, működő hívószám kijelzéssel magyar kimenő hívásokra.
Na mindegy így jártam,...köszi a válaszod.
amugy a supportos srác se tudta beállítani. (vagy nem is akarta.) -
whbear
senior tag
Üzleti célra is a CommPeak Standard plant használom. Minden működik rendesen. Most direkt kipróbáltam. Rendesen be voltak állítva a caller id - k? Meg voltak erősítve? A Dellmont persze működik csak minden tizedik hívásnál rossz az érthetőség. A Zadarmát ajánlotta egy fórumtárs, betettem egy trunknek tettem rá 10 EUR-t tökéletesen működik igaz kb 14 forint, de ez nálam nem gond. Keveset telefonalunk ki a PBX-ből, amit meg igen az külföldre megy és az jó áron van. De nálam az ár nem elsődleges, inkább a minőség. És még mindig azt mondom, hogy a CommPeak a legjobb. Vagy Ephone. Az is drágább csak ott nem tudod megadni a saját számodat.
-
963
csendes tag
Üdv
Ismer valaki olyan sip szolgáltatót (a Delmontokon kívül):
-másodperc alapon számláz
-hivószám kijelzés működik (stabilan, nem random)
-10 Ft/perc alatt van a díj
-sip szerver van (FritzBox miatt)Köszi előre is.
UI: Amugy nekem a Delmontokkal sincs bajom, de hát ha van jobb.[ Szerkesztve ]
-
963
csendes tag
Üdv Mindekinek
Beszoptam...nincs mese ez van.
A commpeak-kal azért vigyázatok.
Nem tudnak(vagy hajlandóak) kifizetni ~20 USD-t, azért ez mutat valamit és elgondolkoztató.
Itt a fórumon olvastam, hogy milyen OK stb. és ~ 8 FT/perc (0,021 USD) és a hívószám kijelzés is megy.
Na végre egy megfizethető minőségi cég, gondoltam én "balga".
Beregisztrálok , bár már az sem volt egyszerű...
0,02 USD tesztre hivószám kijelzés a saját számaimra megy.
25 USD befizet amiből egyből lekarmoltak Payment Processing Fee 1,64
a megmaradt azzal próbálkoztam.
Hívószám (Caller ID) visszaigazolva ahogy kérik.
4 fajta ár van a ~8 Ft-os ár a standard verzió ...
A klienseket beregisztrálom (FritzBox és Softfone) próbálok hívni...megy is de az ismerősök jelzik, hogy milyne furcsa számról hívom Őket.
Tesztelem a hivószám kijelzés, hát random alapon mindenfajta magyar mobil számokat jelez ki a telefon. Csak az enyémet nem.
Magyarul nem működik a hívószám kijelzés így nekem használhatatlan.
Support hívása... felveszi... a lényeg annyi csak a platinum árnál (ami ~30 Ft/perc) működik a hívószám kijelzés.... "ba..." gondoltam, nem erről volt szó.
Nem tud mit tenni...pedig Ő a support, és igaza van a több mint 30 Forintos árral működik is.
Létezik náluk refund.
OK mondom akkor a számlámat szeretném megszüntetni a pénzt ami maradt visszakérni.
OK no problem 2 perc alatt megszüntették a számlám...
2-3 óra alatt vissza vonták az egyenleget, magukhoz...így jelenleg 0,01 USD
Benyujtottam a refund kérelmet ahogy kérték amit el is bíráltak és "Approved, Waiting for Processing" azaz engedélyezve és feldolgozás alatt.
24 óra múlva megkérdezem már mikor lesz pénzem?
Olvassam el a refund policyt ott van benn 90 nap ???????????????
Ez igaz mondom tényleg de ~ 20 USD -t nem tudtok vissza utalni?
Nem tud mit tenni Ő csak supportos.
Úgyhogy beszoptam... se pénz...se egyenleg.. a "kicc" kínai cégnél.
Csak ezért irtam más ne járjon így.
Részlet a chatből:
Are you serious that there is no $20 in your company?
Why do people write this?
https://www.trustpilot.com/reviews/6593fc075f5f282f06f50d1c
https://www.trustpilot.com/users/5d9de0d988e0534cd071d3f7[ Szerkesztve ]
-
yanna
addikt
Üdv!
Fonio szolgáltatást használ még itt valaki? Egyenleget még mindig csak e-mailben lehet megtudni? (Weboldalon továbbra sem találom.) -
FireShadow
senior tag
válasz 4Grider #31734 üzenetére
Hívásátírányítást a hagyományos simről a szolgáltatótól bérelt számra lehet? Az pl Zadarmánál 2 euro, de senkinek nem kéne megadni ha átirányítással működne. Ha jól tudom feltöltőkártyáson percdíjas, előfizetésnél ingyenes (Telekom). Mert akkor a bejövő hívásokat is fel lehetne venni pl Zoiperrel (és van értelme rendelkezésre állva tartani a telóval a voip appot). Ugyanitt, a hívásátirányítás ilyen nagyon formálisan ki/be kapcsolt dolog vagy bejövő hívásonként el lehet dönteni hogy oda kerüljön-e vagy sem?
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
gubisadam
aktív tag
sziasztok, dolgozott valaki Dect telfonokkal MS Teamsen? (Poly / spectralink / egyéb)?
-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
4Grider
nagyúr
válasz Ixion77 #31733 üzenetére
Számhordozni nem tudsz mobilból voip irányba.
Viszont a számod tudod néhány szolgáltatónál klónozni. Pl. az összes Dellmont klónnál (pl. supervoip, stuntcalls, stb.) tudsz kifelé voipozni a mobilszámoddal. Befelé viszont nem feléjük jön a hívás, hanem a sim kártyádra a szokott módon. -
Ixion77
addikt
Van olyan VOIP szolgáltató, ahová lehet számhordozni magyar mobiltelefonszámot és van androidos appja?
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Tesztelo.hu
senior tag
Dellmont klónhoz (Supervoip) van felvéve több telefonszámom (Caller ID). Zoiperben hogyan tudok váltani ezek között? Hiába írom be a beállításoknál a korábban már felvett telefonszámot, az alapértelmezett számot jelzi ki a hívónál. Mobilcalls appban ez tökéletesen működik...
-
tibor23
senior tag
Valaki próbálta már a havi korlátlan hívást Dellmont-nál 3€-ért? Itt is ugyanolyan változó a hangminőség, mint normál esetben? És valójában mennyi az a korlátlan? Ha az egész család (4fő) használja, visszakorlátozhatják?
-
yanna
addikt
Sziasztok!
Arról szeretnék információt, hogy rj11-rj45 kábellel rendeltetésszerűen működik egy IP telefon? -
whbear
senior tag
válasz FireShadow #31724 üzenetére
Nem az ő PBX-üket használom, hanem az egész család egy felhő szerveren lévő Freepbx - re van kötve, Groundwire kliensekkel. Ez azért jó, mert egymást ingyen hívjuk, minden telefonban van egy dominó SIM 1 GB nettel és nekem is csak azt a pár trunkot kell gondoznom ami jóval egyszerűbb mint minden telefont külön külön töltögetni, állítgatni.
Ma használgattam a Zadarma-t, jó volt minden hívás, CID ment rendesen. Csak elég drága. Ephone 20 Ft, Zadarma 14 Ft, de lehet saját CID-et beállítani. CommPeak 8 Ft. Dellmont 4 Ft körül van de vagy jó, vagy nem. CID vagy megy vagy nem. Ezek hazai mobil irányba menő díjak.Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
FireShadow
senior tag
válasz whbear #31723 üzenetére
Bulgáriai cég elvileg a Zadarma. A PBX dolgot mi okból gondoltad hogy beállítsad vagy hogy hasznos? Van valami felhős call recodingjuk az mondjuk izgalmas. Csak nem tudom mennyire bonyolítja meg a dolgokat. Nekem nincsenek "munkatársak" akikhez mellékeket kéne társítani csak én vagyok.
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
whbear
senior tag
Megnéztem a Zadarmát. Magyar mobil 0.036 EUR. Jónak tűnik, trükkös a FreePBX Trunk beállítása. Van hozzá setup guide. Hangminőség fényévekkel jobb itt is mint a Dellmont. A CommPeak 0.021 EUR és az is tökéletes, viszont van olyan hívásirány ahova csak a platinum plan megy ki az meg elég drága.
-
whbear
senior tag
válasz FireShadow #31721 üzenetére
Mobilneten az Opus nekem nem volt stabil. Talán nem bírta a jittert. Megnézem ezt a Zadarmát én is, remélem nem Dellmonttól veszik a szolgtatást.
-
FireShadow
senior tag
válasz whbear #31720 üzenetére
Az opus annyira többet eszik mobiladatból?
Most a Zadarma szolgáltatót próbálgatom + Linphone app a telón, ki lehet kényszeríteni belőle bármilyen kodeket. De legalább nem cseréli le az alap dialert mint az ACR.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz FireShadow #31717 üzenetére
CommPeak. A Dellmont már csak backupnak van tartva de még soha nem volt rá szükség. Kifogástalan hang, elviselhető percdíjak, persze kinek mi éri meg. Ár érték arányban kitűnő. Üzleti célra is használom, soha nem kellett hallózni mint a Dellmontnál. Ügyfélszolhalat 0-24, azonnal válaszolnak és értenek is ahhoz amit csinálnak. Nekem bejött. Szerintem egy normális szolgáltató és rendszer esetén nem kell a trunknek g711-nél magasabb bitrátájú kodek. Kiterjesztések felé úgyis g711 mobilnet esetén g729 vagy ilbc. Fölöslegesen eszi a sávszélességet a g722, az opusban meg nem találtam meg a nagy csodát amit ígérnek.
-
FireShadow
senior tag
Dellmontosoknál is megcsörgetnek vagy valami hogy igazold hogy az a tied, az hogy technikailag így működik a platform az egy dolog. Nyilván saját számot adnék hozzá. Amiket találok azok üzletiek és havidíjasok (ha call centert akarnék de nem).
-
Zeki
nagyúr
válasz FireShadow #31717 üzenetére
Biztos van egy halom szolgáltató. A csalók bárki számával vagy nevével hívják fel leendő áldozatukat.
-
FireShadow
senior tag
Én is ugyanígy akarnám, egyelőre gépen használok dellmont alapút. De nincs valami jobb? Nekem csak a call recoding miatt kellene, ACR Phone app de akár külön SIP appal is (akkor legalább a dialert nem kell lecserélni a telón, a bejövő hívások felvételét kb úgyis elengedtem). Szóval van olyan sip szolgáltató ami nem dellmont és a szervereik is közel vannak (nem laggol) és a "HD" kodekeket is támogatják? Nem baj ha nem olyan olcsó mint a dellmont, alig telefonálok.
-
adika4444
addikt
-
4Grider
nagyúr
válasz adika4444 #31711 üzenetére
Mert ahogy azt már sokszor leírtuk itt, ezek egytől egyig dellmont klónok. Ezért hasonló a design, és azonos az infrastruktúra.
Sokan költségoptimalizálás miatt használjuk ezeket a klónokat, részemről viszont nem szeretek adót csalni, akár ellopja az áfát a dellmont, akár nem. -
adika4444
addikt
Hali!
Megnéztem a Betamax price comparison-t és feltűnő, hogy mindegyik site full ugyanúgy néz ki, a lábléc szerint nagy múlttal, egyszerű, lényegretörő design-nel.
Legolcsóbbnak a CheapBuzzer nevű szolgáltatót találtam, ami a maga kevesebb, mint 5 és fél forintos árával lehengerlő.
Van bármi kockázat, ami miatt jobb lenne valami más, ugyanilyen, de drágább variánst választani?
Költségoptimalizálás lenne a cél. Eddig családi Telekom előfizetés volt, de pofátlan magasságokba szöktek az árak, úgy, hogy nincs igazán kihasználva. Emiatt arra gondoltam, hogy a mostani számomat dominón üzemeltetném és voip-pal indítanék kimenő hívásokat, egy másik domino-t pedig beleraknék a router-embe, arra vennék korlátlan mobilnetet, ha néha kell laptopon, ez most már néhány havonta 1--2 nap.
Szerk: Régi összefoglalóban olvastam, hogy bizonyos esetekben USA címet megadva még a VAT is lejön az árról. Ez manapság mennyire működőképes?
[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
edk-
őstag
válasz Viiktor1989 #31709 üzenetére
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok.
Külföldön szeretném használni a Mobilevoip applikációt.
Regisztráláskor melyik voip céget érdemes választani a felsorolásból?
Illetve körülbelül milyen percdìjakkal érdemes számolni? -
4Grider
nagyúr
válasz stefi68 #31706 üzenetére
A sima voip hívásnál a calling from mindegy, az speckó, visszahívásos voip hívásnál értelmezhető.
A hazai netbővítők használatánál nagyságrenddel jobban javaslom egy-két db montenegrói yettel feltöltős kártya megvásárlását és használatát. Azon rengeteg net van és fillérekért hívjátok egymást. Már ha két kártyás és független telefonokkal mentek ki. -
stefi68
addikt
válasz 4Grider #31705 üzenetére
Értem, tehát:
Calling from Hungary (valójában mindegy)
Calling to Hungary
Calling with a caller id from a EU member stateTelekomnál van EU-n kívüli netbővítő 5 GB 6.500,- Ft-ért. Elég borsos, de még így is olcsóbb mint a 329,05 Ft/100 kB.
[ Szerkesztve ]
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
4Grider
nagyúr
válasz stefi68 #31704 üzenetére
VoIP esetén tök mindegy, hogy milyen országban tartózkodsz, mert a hívást neten indítod.
Tehát csak a cél hálózatok hívásdíját látod a VoIP szolgáltató díjtáblázatában.
A fenti két esetben magyar mobil számot hívsz, tehát magyar mobil irányú VoIP perddíjat fizetsz. Viszont ügyelj rá, hogy helyi wifit vagy mobilnetet használj a VoIP híváshoz, mert magyar mobillal az adatroaming elég drága mulatság montenegróban. Ugyanígy aki roamingoló magyar ott hívást fogad, az is keményen percdíjat fizet a fogadott hívásokért. De ez már független attól, hogy a hívás VoIP lett indítva, vagy rendesen. -
stefi68
addikt
Ha StuntCalls a szolgáltató és pl. Montenegróból telefonálok VOIP-on keresztül, melyik percdíjat kell néznem ha magyar számot hívok:
1. Hívott fél Magyarorságon tartózkodó magyar szám?
2. Hívott fél Montenegróban tartózkodó magyar szám?[ Szerkesztve ]
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Milyen autót vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Háztartási gépek
- Milyen széket vegyek?
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia