- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Amikor reggek nem indul az autó, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyuszi123456
aktív tag
Köszönöm. Esetleg van között olyan, amelyben megadhatók hívás szabályok?
Pl Mobilvoipban megadható, hogy tegyen egy "Save Money" jelet általam választott országkódhoz.
Jó így is, és lehetne még tovább fejleszteni hívási szabályok megadásával GSM vagy több sip account esetére,
attól függően,
- mely országból (cella, gps)
- mely országba (telefonszám)
- mobilt vagy vezetékest hívok
- hány órakor, stb. -
gorbep
senior tag
Megreklamáltam a FishText-nél hogy a T-Mobil és Vodafone előfizetők nem kapják meg az SMS-eim, miközben ők meg visszaigazolják a kiküldést, és a díjat levonják az egyenlegemből...
1.
Thank you for submitting a support request. A summary of your request is below:Details. [Submitted 21/07/2015 18:53]
ID: 162809
Key: WDRLAUKFFF
Subject: FishText General EnquiryOur engineers have been alerted to your query and will reply as soon as possible.
CardBoardFish clients may track the status of this request using the above ID and Key from within the Support section of the online account.
Regards,
2.
HI,We are currently investigating your issue and will get back to you shortly.
Regards,
3.
Hi,This should now be resolved, please try sending again now and let us know if you have any further issues.
Regards,
Tom
Ezek után ma már tudtam SMS-t küldeni a Voda hálózatába, de az nem a saját számommal ment ki.... de legalább átment...
Most nincs T-Mobilos ismerős a közelben, ha valaki FishText előfizető kipróbálhatná.... -
zseko
veterán
válasz
nyuszi123456 #18092 üzenetére
A zoiper szintén tud. Csupán annál nem látni mennyi a hátralévő egyenlegem.
-
g0dl
addikt
válasz
a csipsimple tud
-
KTU
addikt
válasz
Semelyik, ha a MobileVOIP alkalmazást használod.
Csak SIP kliens.
-
nyuszi123456
aktív tag
Csúcs az idei nyár, és sokat segít a kapcsolattartásban a Mobilevoip. Így csak egy fontos kérdésem lenne:
Milyen app képes hangrögzítésre voippal, Mobilvoippal?
-
Ksix
tag
Hát, pedig valami hasonlónak kell történnie. Mert Androidon el lehet ugyan állítani az alapértelmezett tárcsázó/hívásfogadó alkalmazást, de iPhone-on teljesen lehetetlen, hogy bármilyen alkalmazás lenyúljon egy bejövő telefonhívást. Ott egyszerűen nincs olyan, hogy egy bejövő GSM hívás bárhogy a Viberben kössön ki. De ott is van Viber-In opció, aminek pont ezért, csak akkor van értelme, ha már a készülék/szolgáltató előtt átkerülhet valahogy Viberre a hívás. És nem hiszem, hogy hazugság lenne, hogy iPhone-on is Viber fogadta a VoIP hívást, bár saját szememmel tényleg nem láttam még ilyet. Meg volt már olyan is itt a fórumban, hogy egy olyan Viber fogadott egy mobilszámra kiment VoIP hívást, ami nem is ahhoz a készülékhez tartozott, ami szintén hasonló dologra utal. Én nem látom akadályát annak, hogy amikor felépül egy VoIP hívás, akkor ne a pl. a Telenornál, hanem a Vibernél végződjön, szerintem pont erről szól a Viber-In. De próbálok majd bizonyítékot is szerezni a dologra.
-
Ksix
tag
A "hiba" iPhone-on is adott, mert nem a telefonos kliensen múlik, hanem központi Viberes beállítás kérdése. De egyébként iPhone-on is ki lehet kapcsolni a Viber-In hívásokat, az talán egyszerűbb, mint a mobilnet kikapcsolása.
A gond viszont az, hogy ez alapból be van kapcsolva mindenkinél, aki Vibert telepít. Így ha VoIP hívást indít az ember egy olyan telefonszámra, ami a Vibernél regisztrálva van, és aktív a Viber-In, akkor Androidon is, iOS-en is, a Viber fogja fogadni azt a hívást. És ezért ugyan lehet a Vibert szidni, de inkább a Dellmont a ludas, mert nyilván ő nyert azzal, hogy megállapodott a Viberrel, és mielőtt a drágább mobilszolgáltatókon keresztül küldené ki a hagyományos hívást, megpróbálja "ingyen" Viberen keresztül. Ők adhatnának egy beállítást arra, hogy ha már egyszer fizetem nekik a percdíjat a mobilhívásért, akkor az mindenképpen mobilhívás legyen, ne egy másik VoIP hálózatra menjen ki. Bár valószínű, hogy a percdíjaikat meg így számolták ki, figyelembe véve, hogy adott részük úgyis tiszta VoIP lesz. -
betyarr
veterán
basszus,a sógorom is kérdezte a múltkor,hogy hogyhogy viberen hívom?mivel még beszéltük is előtte nem sokkal hogy én soha nem használtam (meg valszeg nem is fogom).
miért van ez? -
KTU
addikt
válasz
zichie #18074 üzenetére
Aposoméknak beraktam egy pap2t-t, olyan mobilszámmal amin soha nem volt viber, sőt még okostefonja sincs,
És viberen végződik a hívás,
na meg is találtam [link]
Elég kellemetlen neki mikor magyarázkodnia kell, és azt se tudja mi azIgen én is gondolkodtam már rajta hogy fonio számot regisztrálok nekik voipblazer-re, lévén ott van úgy is az is (pap2t 2db telefon) és használjuk is egymás közt ingyé,
De azért jobb ha mobilon hívják vissza, az mindíg náluk van. -
zichie
senior tag
Nekem nincs viberem, így ha a hívott félnek a viber nyúja le a bejövő hívást, amikor nincs telefon közelben, akkor csak annyit lát, hogy én kerestem a viberen. A vicc az, hogy vissza sem tud hívni, mivel én nem vagyok regisztrálva a viberen. Értelemszerűen a viberre érkező hívást a viberen akarja majd visszahívni. A viber ilyenkor mit csinál? Jelzi, hogy nem létező felhasználó?
A másik kérdés, hogy egy beérkező hívásról a viber honnan tudja, hogy az gsm-ről vagy voip-ről jön? A hívás végződés mindenképpen gsm hálózatról jön ugyebár, de a viber honnan nyomozza ki, hogy egy beérkező hívás a hívó és a hívott között tisztán gsm, vagy a hívó felöl ip alapon indult, majd egy gatewayen átment a gsm hálózatba? Rejtélyes dolgok ezek. -
v-man
őstag
válasz
zichie #18067 üzenetére
Eddig én azt hittem engem elkerül ez a dolog, de ma nekem is viberre ment át az egyik esti mobilevoip hívásom. 2x hívtam fél óra eltéréssel ugyanazt a 30-as számot, de nem vette fel, majd később visszahívott egymás után mindkét verzióban. Nem figyelt a számra, most beszéltünk először, így csak azt látta vki ismeretlen kereste viberen, meg rendesen is hívta... Ez így kicsit ciki
-
zichie
senior tag
Én is csak MobileVoip telefonálok, hagyományos módon nem.
Viszont nemcsak ismerősöket, rokonokat hívok, hanem hivatalos ügyekben is így telefonálok (kivéve bankolás). Ha valakit - akit nem ismerek - fel akarok hívni, akkor én honnan tudhatom meg hívás előtt, hogy a hívottnak van-e vibere, éppen aktív-e és be van-e neki állítva a hívás fogadás? Ez elég nagy szívás így, mert ez csak a híváskor derül ki. Ha az illető ráadásul csak 2g lefedett területen van, akkor képtelenség kapcsolatba lépni vele a viber miatt. Persze a hívott fél annyit észlel az egészből, hogy valaki hívta őt, de nem szólt bele, vagy csak érthetetlen szótöredékeket hallott. Ezek után meglesz rólam a véleménye, pedig én csak kapcsolatba akartam lépni vele, ami az ő vibere miatt nem sikerült.
Zoiper (vagy más sip kliens) esetében is bekavar a hívott félnél a viber? Ha igen, akkor ez nemcsak a Dellmont szolgáltatót érinti. -
zichie
senior tag
A Mobilevoip-vel olyat tapasztaltam, amit eddig még soha, pedig évek óta használom. Egy 30-as ismerősömet hívtam. A telefonja be volt kapcsolva, de van neki egy tabletje is, amiben még sim kártya sincs. A hívásom a tabletjére érkezett, amit az ő Vibere fogadott. Elsőre beszélni sem tudtunk, másodikra viszont igen, de nagyon rossz volt a minőség, nem értettük egymást. Ez a probléma csak vele kapcsolatban volt, mindenki mást, akit hívtam ma este, azzal tökéletes volt a hívás.
Ezt a viber dolgot nem értem, az én telómra fel sincs telepítve, nem is vagyok beregisztrálva a viberre, soha nem is használtam. A két Mobilevoip hívásom az FVD ki is számlázta, mert én 30-as számot hívtam, de a hívásaim egy tabletre érkeztek a hívott szám helyett, amiben még sim kártya sincs. -
zseko
veterán
Én 9 ft-ért hívok vezetékest (júliusig 7 Ft volt), így nekem van értelme használnom, 17ft-ra jön ki ezzel egy perc, ami még mindig kevesebb mint fele az alap 37 Ft-os percdíjnak (nem beszélve az alap 47Ft-os más hálózati hívásdíjról).
Közben azt hiszem megtaláltam a beállítást, már csak egy kérdés maradt:
Mennyi időm van ezt a 370 percet eltelefonálni?(#18064) betyarr valahol írja hogy korlátozott darabszámúak, minél nagyobb a kedvezmény annál kevesebb.
-
Zeki
nagyúr
A mobilevoipban talán van lehetősége a telefonszám regisztrálására.
De a voipinfocenter is működik.https://www.voipinfocenter.com/Login.aspx
példa:
név:
cinedog1*olcsomobilhivas.hu
jelszó:
fapapucsBelépve bal menüből Tools and settings
majd onnan a SIP settings
Ott megtudod adni a Caller ID-t.ez a local access number
+3618088451 -
zseko
veterán
válasz
KurtCobain #18059 üzenetére
Rájöttem közben, elírtam a jelszót
Local access ha van már tökéletesen elég, kösziHol tudom beállítani hogy a saját telefonszámom jelezze ki híváskor? A voipinfocenter oldal nem működik nálam.
-
betyarr
veterán
válasz
Magnat #18053 üzenetére
hát,nem tudom.az 50-es években biztosan előfordult gyakrabban,hogy sistergett,recsegett a vonal,de én mostanában lényegében bármilyen vonalon beszélek (voip,analóg,gsm) csak elvétve tapasztalok kivetnivalót a vonalban.például visszhangzik,vagy nagyon halk a beszédhang,vagy esetleg szakadozik.de mondom: ez kb jó,ha 100 hívásból egyszer előfordul.persze most azt nem veszem hibának,ha mondjuk egy szecskavágó behallatszik a háttérből
szóval szerintem pontosítania kellene a kérdést,hogy mire gondol,mert hogy csend van,amikor egyébként is csendnek kell lennie,mert nincs beszéd vagy egyéb zaj (köhögés,röhögés,éneklés stb.),az szerintem bármelyik vonal esetében normális.persze azt sem számítom,hogy mindez lehet eszközfüggő is... -
Magnat
veterán
válasz
betyarr #18051 üzenetére
Sztem arra gondol, h tök süket a vonal, mindenféle mellékzörej meg sistergés abbamarad ... néha én is tapasztaltam már ilyet, de sztem ez inkább abból lehet, ahol beszéd közben van vmi alapzaj, mert alapvetően a gsm hívás is csendes, csak előbbinél nagyobb talán a kontraszt a két állapot (beszélgetés vs csend) között. Viszont arra én sem emléxem, h ez kimondottan voip sajátosság-e.
-
KTU
addikt
FreeVoipDeal accountom inaktivitás miatt törölték
"This account has been disabled for security reasons because the account was inactive. Please create a new account"
2014 januárjában fogyott le az egyenlegem, és ma vettem észre hogy írja a Gigaset A510IP: "regisztráció sikertelen"
pedig pár hónapja még ment a sipuri hívás -
Zeki
nagyúr
válasz
Dluinet #18043 üzenetére
Igen, a perc alapú voipyo olcsóbb.
De nincs magyar nyelvű support, ha gondod van.
Nem működik SIP alkalmazással, csak mobilevoippal.
Eddigi tapasztalataim alapján a SIPGO alkalmazás és valamelyik voipinfocenteres partner együtt, jobb hangminőséget ad.Amúgy a legócskább hangminősége a vibernek van. De ő ugye másféle voip.
-
KTU
addikt
válasz
zsolt31982 #18040 üzenetére
minek
[link]
"12Ft-os percdíjnál hiába másodperc alapú, 80s felett már nem éri meg. A 10Ft-os tovább bírja, 193s után lesz végérvényesen több. Tovább felesleges írnom, hiszen minél jobban közelít a 8 forinthoz, annál többször lesz jobb." -
Zeki
nagyúr
válasz
zsolt31982 #18040 üzenetére
Az olcsómobilhívás a másodperc alapú, és magyar supportos.
-
zsolt31982
csendes tag
A voipyo sajnos percalapu de a hang eddig király!
A voipblazer is percalapu?
mobilárba mi a kovetkező ami masodpercalapu? -
gorbep
senior tag
válasz
#79335424 #18036 üzenetére
És hogy küldöd ki, hogy átmenjen?..... érdekelne mit kell átállítanom... a supportjuktól nem jött válasz.... ( akár privátba, ha ez itt off...)
Akkor lehet hogy az ismerősom közben átment a Telenorhoz számhordozással, mert megkapta...
Akkor összességében egy nagy piros pont a Telenornak??
-
-
gorbep
senior tag
Megtettem... még nincs válasz..... de ezt mondjuk kiírhatnák pl az árlistára, hogy oda nem tudják eljuttatni.... virtuális számukról esetleg....
Mondjuk a bónusz 0.3 EUR terhére letesztelhettem volna mindet, de annyira megörültem, hogy a Telenorra és a Vodára működött... és csak 3-4 Ft / SMS... és korrektül a saját mobil számommal ment ki.,...
Ezen az elven várható, hogy a Dellmontos hívásokat is blokkolni fogja a T mobile hasonló okból??? Nincs itt valaki illetékes a T-től?
MERT SZERINTEM EZ ELÉG ROSSZ REKLÁM A T-MOBILNAK!.......
-
gorbep
senior tag
Browsercalls -ról Tmobil-os irányba SIP hívásaimat a Sipdroid azonnal eldobja... GSM-ről hívható.... Telenort simán tudok hívni.... Másnak is van ilyen gondja, vagy a hiba nálam van?
Más Fishtext-ről szintén nem mennek ki az SMS-ek a T hálózatába.... Vodafonos és Telenoros ismerőseim korrektül megkapják.....
-
bango
tag
Helló! Nem volt még sohasem IP telefonom, de hívni már hívtam olyan számot, ahol ha éppen nem beszélt az illető akkor olyan csend volt mintha nem is lennénk vonalban. Ez lenne az? Kösz.
-
gorbep
senior tag
Köszönöm.... ezzel csak az a baj, hogy telenyomoros feltöltős vagyok, de az is csak azért, hogy legyen hívható számom..... szinte kizárólag VOIP-ozok...
Másrészt meg még a percdíjaknál is nagyobb pofátlanságnak tartom, hogy a szolgáltatók ekkorát húznak le az SMS-en, amikor nekik ez csak egy "ingyenes" szerviz csatorna... de hát Abszurdisztánban hogy máshogy is lehetne? Erre is odafigyelhetne kicsit a NHH....
-
HXY
addikt
válasz
gorbep #18023 üzenetére
http://www.telekom.hu/mobil/lakossagi/tarifak/kedvezmenyek/uzenetkuldes/smsM
990 Ft/hó, azaz 33 Ft/nap.
Ha csak naponta 3 SMS-t küldesz, már megéri. -
törölt tag
válasz
Magnat #18022 üzenetére
Régi, szép, Betamaxos idők, amikor még úgy lehetett SMS -t küldeni, hogy az egészet egy url -ként kellett megadni (belépési azonosító, from, to, stb.). Nekem előre el volt mentve a forma minden olyan névjegyhez, akinek sms -t küldözgettem és az sms szövegével módosítgattam. Akkor még nem volt E-Robot, hogy változókból hozzátegye a szöveghez a "körítést".
-
gorbep
senior tag
válasz
Magnat #18022 üzenetére
Köszönöm...
Bár én olcsóbb árakat találtam....
Network Euro
------------------------------------------------------------------------------
Magyar Telekom Plc (T-Mobile Hungary) 0.0390
Telenor Magyarorszag Zrt (Telenor Pannon) 0.0100
Vodafone Hungary Ltd (Vodafone) 0.0120És persze hogy T-Mobilba akarok küldeni....
És látok androidos klienst.....
Valakinek más?
-
gorbep
senior tag
Lehet hogy itt ez egy kicsit offtopic, de tudnátok segíteni olcsó SMS szolgáltatásban? A tutti az lenne ha beállítható mobilszámomat jelezné ki feladónak, de ez nem kizárólagos feltétel.... a lényeg, hogy megbízható legyen és ne a magyar szolgáltatók 50 Ft-os nagyságrendje.... Előre is köszönöm!
Ui: ha lenne ilyen szak -topik kérlek irányítsatok át....
-
Zeki
nagyúr
válasz
zsolt31982 #18019 üzenetére
voipblzer,voipyo
-
zsolt31982
csendes tag
Sziasztok! Nincs kedvem végigolvasni a fórumot a legolcsóbbnak a voipblazer tünik, véleményetek? Vagy ajánljatok vmi jót mert adepto telecomot használok évek ota de közel se tökéletes! Előre is köszönöm a válaszaitok!
-
havannak
újonc
A hivott szamnal mindenfelekeppen kell a sim? De a hivonal nem, ugye?
-
Zeki
nagyúr
A mai új kupont (hoparduc738) felhasználva ha valaki a 3600Ft-os feltöltés választja, és hozzáteszi a tegnap belinkelt képen lévő még működő kuponokat, akkor olyan olcsón (2699Ft) jut 3960Ft-os lebeszélhető egyenleghez, amivel csak 30 fillérrel kerül neki többe a mobilos percdíj, mint ami a bestvoipresellingen van, vagyis amennyibe az olcsomobilhivasnak kerül. 7.8Ft vs 8.1Ft
-
Sayuar
senior tag
A 900 Ft-os havi díjú digi nomadikust bárki kérheti, igaz annak percdíjja 2,5x drágább, mint az 500-asnak.
Nekem már a 0621se nem tetszik, ezért nem próbáltam ki a digit, pedig igényelhetném az olcsóbb csomagot, mert van otthon digi kábeles szolgáltatásom.
Marad a voipblazer... -
zseko
veterán
Köszi, ami még eszembe jutott: saját telefonszámomat jelzi ki? Callback van? A felhívható központi számot látom hogy van, és látom hogy a Mobilevoip progit használja, így gondolom ugyanúgy működik mint a Dellmont klónok (ez is az?
)
Kellene a Reenger mellé egy másik ami használható net nélkül is ha szükséges, és bár a Dellmontok közül van ami jelentősen olcsóbb, viszont nem akarok parkoltatni rajta 2-3000Ft-ot.Voltam olyan elvetemült és a kíváncsiságom kielégítése végett készítettem egy táblázatot 10 percig, hogyan alakul a másodpercdíj különböző percdíjaknál
Belevettem az előbb linkelt kuponos 300 percedet is. Persze a Reenger percdíjához hasonlítottam, mivel azt használom.
12Ft-os percdíjnál hiába másodperc alapú, 80s felett már nem éri meg. A 10Ft-os tovább bírja, 193s után lesz végérvényesen több. Tovább felesleges írnom, hiszen minél jobban közelít a 8 forinthoz, annál többször lesz jobb.
Ez szigorúan csak azért csináltam, mert vizuális típus vagyok tehát kéretik így kezelni.
-
van SIP szervere
SIP settings:
Main sip server: 77.72.174.129 on port 5060 (standard)
Alternative sip server #1: 77.72.174.130 on port 6000
Alternative sip server #2: 77.72.174.131 on port 6000
Stun server #1: 77.72.174.160
Stun server #2: 77.72.174.162If you have trouble registering your SIP device, you can also replace the @ with a * character.
I.e. if your username is user@provider you can also use user*provider in your SIP settings.
This might solve register problems for some SIP devices and SIP softphones. -
Zeki
nagyúr
Biztos megy zoiperrel is, hiszen van SIP-je. Csak náluk ez nem publikus. Mert ugye ők csak viszonteladók, de ezt nem verik nagydobra.
Main sip server: 77.72.174.129 on port 5060 (standard)
Alternative sip server #1: 77.72.174.130 on port 6000
Alternative sip server #2: 77.72.174.131 on port 6000
Stun server #1: 77.72.174.160
Stun server #2: 77.72.174.162felhasználónév: ami az olcsomobiváson, csak kell utána ez, egyből a neved után: *olcsomobilhivas.hu
pl: nagypetike12*olcsomobilhivas.hu
jelszavad meg simán az, ami az olcsomobilhiváson.Van másik online felület híváslistát nézegetni:
https://www.voipinfocenter.com/Login.aspxide ugyanaz kell, ami a SIP-hez le lett írva.
A hangminőség teljesen okés.
-
zseko
veterán
Miért éri meg ezzel így szórakozni, keresgélni a kuponokat?
Jah, már látom, másodpercalapú számlázás. Ez már elgondolkodtató. Működik zoiperrel is?
Nagyon kemény az a tíz forintos kedvezmény az 500 perces csomagnálHangminőség milyen? Reengerrel igen elégedett vagyok, igaz mostanában már 4G-n tudom használni, de tökéletes, Browsercalls után felüdülés (ezt viszont nem volt lehetőségem 4G-n tesztelni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Silverstone Rack szekrény sínek!
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest