- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Amikor reggek nem indul az autó, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landsmann
addikt
Annak idején a NMHH-val rengeteg csörtém volt spam ügyben. A saját maguk által hozott határozatnak sem szereztek érvényt. Mikor rákérdeztem, azt mondták, nincs rá emberük, nincs rá idejük. Mármint arra, hogy a spammolókal kifizettessék számomra az eljárási illetéket. Volt blogbejegyzésem, amiben nem éppen jó fényt vetettem rájuk. Mindegy is, egy múltban ragadt csökevényes képződmény az egész.
-
asdf_
veterán
válasz
Landsmann #30198 üzenetére
A földrajzi szám használata esetén jószerével meg kell esküdni, hogy csak azon az adott címen használjuk.
Ha nem így teszünk, az ebből adódó bárminemű kár a mi sarunk.
Ez olyan höülyeség
Ennek nyilvan valami vegtelenul elavult NMHH rendelkezes az oka. Regen ugye volt helyi I., helyi II., helyi III. hivas mely kulonbozo tarifakon zajlott. Ezt mar eleg reg elmosta az ido, tokugyanolyan aron telefonalsz gyakorlatilag minden szolgaltatonal a szomszed lakasba, mint az orszag legtavolabbi pontjara (bennefoglalt percek, vagy egyezo szolgaltato eseteben pedig gyakran ingyen), ezek mar csak nevleg vannak meg. Az NMHH-hoz ez meg nem jutott el sajnos.
-
Landsmann
addikt
válasz
szolnoki #30197 üzenetére
Faxot gyakorlatilag egyik VOIP szolgáltató sem támogat, akkor sem, ha a VOIP adapter támogatja a T38-at. Maga a fax küldés egy primitív dolog és éppen emiatt a VOIP alkalmatlan rá. Minden elveszett csomagot újra elküld, amit nem kellene, hiszen itt egy folyamatos online adatátvitelnek kellene megvalósulnia valós időben. Tehát túl precíz a mai technika, a hibát minden áron javítani akarja.
Szolgáltatóra visszatérve, én az Ephone-t használom. Kérhető földrajzi körzetszám és 21-es is. A földrajzi szám használata esetén jószerével meg kell esküdni, hogy csak azon az adott címen használjuk.
Ha nem így teszünk, az ebből adódó bárminemű kár a mi sarunk.
Ez olyan höülyeség. A percdíjak: 99 Ft hjavi díj, ez a szám használatának a fix havi díja. Feltöltős rendszerű, banki átutalással, vagy a szolgáltató oldalán online lehet feltölteni kerek 1000 Ft-ra végződő összeggel. Számhordozás is megoldható. A felhasználható összeg nincs időhöz kötve, elfogy amikor elfogy. Annak idejáén számhordozással mentzem hozzájuk, akkor volt olyxan akció, ha 10000 Ft-al töltöm, akkor a számhordozás díját elengedik. (ez talán 5000 Ft körül van) Azóta is ebből a 10 rongyból van még olyan 2700 Ft, amit már lassan 4 éve használok, 2 telefonszámmal. MObilkliensként a CsipSimple applikácit használom. Ügyfélszolgálat és a technikai csoport nagyon segítőkész és jól felkészültek. Visszatérve az árakra. Tehát havi 99 Ft a havi díj, ezt talán szám tartalékolási díjnak hívják. Az elszámolás másodperc alapú, a webfelületen megtekinthető, letölthető a kimenő hívsok listája, de a BEJÖVŐ hívásoké is! Ilyennel még nem találkoztam sehol.
Belföldi vezetékes számok, kék számok, belföldi VOIP számok, rövid hívószámok 12xx, 14xxx 3,07 Ft+áfa, belföldi mobil 15,67+áfa,. Kapcsolási díj nincs, hálózaton belül ingyenes, maximum 1 órás időtartamú egybefüggő hívás lehet, 60 perc leteltével bont a központ. DE ez szerintem máshol is így van. Alapdíj 228,35+áfa lenne, de elektronikus ügyintézésnél ezt nem kell fizetni. Gondolom, ez arra vonatkozik, ha valaki utólag, sárga csekken akarja fizuetni a díjat. Külföldre is kedvező percdíjak, például Németország 2,2+áfától olyan 15 ft-ig. DE az USA is csak 3,59-25,6+áfáig. MIntegy 4 éve használom, de pár perces leálláson kívül még nem volt problémám, de az sem biztos, hogy a szolgáltatónál volt. Szóval teljesen elégedett vagyok vele. Elektronikus fax szolgáltatás rendelhető. Regisztrálni lehet itt: https://www.ephone.ch/hu/registration?refCode=816CFA -
szolnoki
csendes tag
Sziasztok,
Ki tud minnél kedvezőbb árú olyan VOIP szolgáltatót (magyar/külföldi), aki MAGYAR földrajzi, vagy nomadikus (0621...) hívó számot is biztosít a fiókhoz.
Igazából nem gyakran akarok se hívást indítani se fogadni rajta. Arra akarom használni, hogy ha külföldre megyek (EU-n kívűlre, brutál drága percdíjas helyre), akkor előtte a magyar mobilszámomat erre irányítom, illetve ezen keresztül hívnék kifelé külföldről. Így amíg van internet a mobilomon (kint venni szoktam) addig forintékort hívok és fogadok hívást úgy, hogy aki hívni akar, annak elég csak a jól ismert mobilomszámom hívni...
(Nekem ez évek óta bavált, csak a mostani VOIP lehetőség megszűnt.)Amiket eddig ismerek [havi díj/vezetékes hívásdíj/mobil hívásdíj]:
DIGI (igen a kábleszolgáltató) [250/4/6]
MCN Telekom [149/5/25]
FONIO [0/5/20] (+évi 2000 Ft feltöltés, ami lebeszélhető)Eddig a Fonio a nyerő, mert még a legdrágább percdíj mellett is 0 Ft a havidíj (vagyis a kötelező évi feltöltés miatt 166 Ft/hó, de az meg lebeszélhető). Ha olyan max 80-120 percet használom évente csak.
Szóval valami olyat keresek, ami mondjuk évi 120 perc mobíl hívás mellet olyan 2400 Ft/év alatt jön ki cakk-pakk.
Ja ha még FAX (tudom ez már őskövület, de nekem néha kell) támogatás (T.38 vagy hasonló) is lenne, az királyság lenne... -
KTU
addikt
említettem hogy inkább duo-t
Pl. Gigaset ECO DECT A415 DUO 12 790 Ft + szállítás 990 Ft.Bár vettem én is pár éve A220a-t,
a végén az "a" üzenetrögzítőst jelent, soha nem használtuk, csak olcsó volt
Középen nem a klasszikus 4 irányú gomb van,
Az egyik a kisfiam szobájába, iPPi-n mennek ki a hívások, gombokra programozva: nagymama, anya, munkahely, apa stb. a család.
Így kizárt hogy plusz számlát generál.
Viszont bejövő hívásnál mind a 6 db VoIP fiók csörög nála, persze ez is konfigurálható.
A másik meg anyósomnál van.
Igazából jól bírják, nekem csak a 4 irányú gomb és így a hívás közbeni némítás hiányzott. -
Scrym
tag
Skacok! Higgyétek el nem akarunk "kifelé" telefonálni... ott a teló, facetime, messenger, meg a többi sok lehetőség... ez csak is azért kell, hogy itt egymásközt tudjuk gyorsan beszélni ha van valami... eddig sokszor 5 percenként rohangáltam át a főnökhöz, mert épp eszébe jutott valami....
És amúgy én is kerülöm a vezeték nélküli megoldásokat, pl. IP kameránál is csak a leges-leges legutolsó helyzetben alkalmazzuk, Repeatert sem alkalmazunk, de a hálózatokhoz azért valamelyest értek, de ilyen telefon központokban abszolút vakon vagyok, ezért nem szívesen vágtam bele... ezért is gondoltam első körben, hogy 4 IP teló, kapnak IP címet és működnek.
Ez a Dect rendszer egyszerűnek tűnik, nem akarunk ennél többet, csak legyen elegendő a jel. De szerintem kezdjük lerágni... a cuccok már megrendelve, ezt kipróbáljuk, ha nem lesz működőképes, olyan nagyot nem buktunk... -
itanczos
senior tag
válasz
instantwater #30190 üzenetére
Egyetértek veled!
Srácok, 20 éves munkatapasztalat alapján nekem az a véleményem, hogy ahol van lehetőség vezetékes megoldásra, ott azt kell alkalmazni!
-
válasz
itanczos #30189 üzenetére
Persze értem, én is azt vennék, sőt használom is évek óta.
De ő nagyon ellenkezik bármiféle központ ellen, akkor pedig jó lehetne neki egy egyszerűbb.
Bár szerintem ez dupla munka fele élvezet projekt lesz, mert majd gyenge lesz a jel, felmerül az igény külső hívás fogadásra/indításra.
Én még mindig valami voip szolgáltatót választanék mondjuk Foniot, aki üzemelteti a központot és ingyen lehet hívni egymást hálón belül, és rugalmas, mert lehet hívni kifelé/befelé. Mindezt évi párszáz forintért.
-
itanczos
senior tag
válasz
instantwater #30188 üzenetére
Én VOIP-os verziót vennék, mert az ad lehetőséget fejlesztésre és az eddig pestisesként került központos megvalósításra!
-
-
KTU
addikt
Kipróbáltam, működik akkor is ha nincs bedugva a LAN kábel a Gigaset A510 IP bázisba.
Ne a legolcsóbb DECT Gigaset telefonokat vedd mellé, nincs normális csengőhangjuk, nincs némítás gomb, stb.
inkább DUO-kat nézz, "szétválasztod" és külön-külön felcsatolod a Gigaset A540 IP bázisra. -
Scrym
tag
Egy olyan kérdésem lenne ezzel a rendszerrel kapcsolatban, hogy miútán felkonfiguráltam a bázisállomást LAN-on keresztül, szükségem lesz e arra, hogy a bázisállomás rá legyen a kötve az ethernet hálózatra? Mert mivel a kézibeszélők a bázisállomáson keresztül kommunikálnak így lehet központosabb helyre tudnám elhelyezni, ami közelebb van a "Raktár" épülethez a jobb vétel érdekében. Ott lenne 230V, de LAN nincs.
-
Scrym
tag
Valóban egy kicsit már túl bonyolíthattam, és sok idő ment már ezzel el, bocsánat is, hogy raboltam a ti időtöket is... a főnökömnél ez most bekattant, hogy oldjuk meg valahogy minél előbb, minél egyszerűbben... nem mert belevágni egy központ kialakításába. Most erre a DECT-es rendszerre esett a választás (már megrendeltem), meglátjuk, hogy fog működni. Ha nem túl jól akkor majd segítségeteket fogom kérni bizonyára a központ kialakítására...
Köszi még egyszer a sok segítséget!
-
mikung
aktív tag
Az ATA egységhez nem kell megbontani az ethernet hálót. Simán rádugod a dobozkákat UTP -n, adsz áramot, az RJ11 lukakra meg kimegy az analóg vonal amire azt kötsz amit akarsz.
Ha már ki van építve a normális hálózat és a PMR sem vált be, minek a DECT ? Az is lemerül, elkeveredik, ... plusz hátránya hogy nem egymásra hanem a központra kell rálátás, illetve a magasabb freki miatt rosszabb a terjedése.
Ha nem kell céges számla, használtan vagy kínából össze lehet guberálni ~5k/db áron az atákat, mellé max. 1-2k/db áron használt olcsó alanóg telefonokat.
-
p.t.r
aktív tag
Nekem régen egy ws-104 analóg kisközpont dolgozott, igaz vezetékelni kell, de rém egyszerű móka és stabil a végeredmény, ráadásul szinte tényleg fillérekből megvan. Itt tényleg csak 1 gombnyomás volt a másik melléket hívni és egy olcsóbb telefonért a műhelyben sem kár, 1-2 ezerért van használtan. Most látok egy hasonló kisközpontot a jófogáson 10 ezerért [link]
-
Scrym
tag
válasz
mikung #30179 üzenetére
A repeatert csak azért linkeltem be, mert szemet ütött az ára... irreális. Használtunk 2db PMR-t, közös töltője van, van hogy lemerült, volt hogy egyik fél nem kapcsolta be, volt, hogy el lett keverve, stb... Amikor ki lett építve a strukturált hálózat, nem volt tervbe ez a telefonálás, nem lett neki kiépítve kábelezés, az ethernet hálózatot meg nem szeretném megpiszkálni (tudom két eret fel lehet használni), ragaszkodunk a Gigabites sávszélhez.
Most első körben bepróbálkozunk ezzel a Dect rendszerrel aztán majd meglátjuk, hogy átmegy e a jel. Amennyiben nem akkor kerítünk egy újabb bázis állomást és akkor majd valami központot megpróbálok összedobni, vagy uSIipServert-t, de bízom benne, hogy nem lesz rá szükség. Köszi a segítséget, majd írok azért, hogy mire jutottunk. -
Landsmann
addikt
A dect jó választás lehet. Próbára szerezni kellene egyet, hogy a raktár és az iroda között megvan-e a kapcsolat. Jó eséllyel igen. ÉN is használok ilyen telefont. Bázis fent a padlásszobában, a fenti helyiség téglafal, lent szilikát, vasbeton gerenda. Simán kimegyek az udvarra, meg sem reccen a telefon. Sőt, egy vastag vályog falú épületbe is be tudok menni, igaz, ott már szakadozik a hang. De addig egy tégla és egy szilikát falon, a vastag vályogfalon, talán részben a vasbeton szerkezeten is át kell jutnia a jelnek. Közben van még az alsó épület tetőszerkezete részben. Korábban kipróbáltam, a második szomszéd udvarán még éppen tudtam használni a telefont. Kettőnk között egy komplett vályogfalú ház is volt. Ha a bázist sikerül elhelyezni olyan ponton, hogy tereptárgyak se nagyon legyenek útban, szerintem simán működhet.
-
mikung
aktív tag
Ha ennyire csak a beszélgetés a cél és kb. mindegy a minőség (már a repeaternél tartunk
), miért nem PMR ? Választotok egy szabad csatornát és azt a pár falat simán átviszi.
Lehet, én olvastam félre, de azt írtad van LAN és 230V is mindenütt. Ha már műhely és számíthatunk rá hogy lezúzzák a telót, miért nem ATA egység+valami analóg telefon a végpontokhoz ?
Poénos az IP hívás, de egy SIP szerver nem ártana. Ha nem akartok vele nagyon foglalkozni, akkor egy kivénhedt droidos telefon és rá a uSipServer. Felveszed a mellékeket és örülsz hogy megy a távrecsegő.
-
asdf_
veterán
Barmilyen repeater szerintem luzerseg, bottal nem nyulnek hozza egyikhez sem (akar wifi akar dect, tessek rendesen megcsinalni, nem ilyen szarsagokat hasznalni) . Rajtad meg amugysem segitene, mert az ado es a vevo KOZE kellene rakni feluton, ami a szabad eg alatt van.
(jezus, az arat meg csak most neztem meg, viccnek is rossz) -
Scrym
tag
Vagy most találtam egy ilyet aprópénzért...
[link]
Annyit tudnék segíteni a dolgokon, hogy a 1-s számú irodában ki tudnám tenni az ablakba a bázisállomást és akkor csak egy üveg és 1 tégla falon kellene áthatolnia...
hmmm... kár, hogy nem lehet a bázis állomáshoz egy vezetékes Gigaset készüléket hozzáilleszteni... -
asdf_
veterán
30 métert két falon nem fog elmenni a dect. Nekem 2.5 szobával arrébb is akadozik már 8 méteren belül. Oké, vályogfal is van, de akkoris. Ez inkább 2 A540+2 kézibeszélő + 4 ip account mókának tűnik inkább (már amennyiben a pluszban ráaggatott kézibeszélőnek be lehet konfigurálni, hogy melyik ip accounton menjen ki).
-
Scrym
tag
Na most nagyon elgondolkodtam a Te által javasoltaknak...
Egyrészt anyagilag is kedvezőbb, meg maga az üzembe helyezés is jóval egyszerűbbnek tűnik. Az irodában nincs kétségem, hogy látni fogja a 3 telefon a bázis állomást, a műhely már neccesebb. A Wifi jel nem nagyon megy át, nem tudom ennek mennyivel erősebb a sugárzása vagy hogy milyen frekvencián kommunikál...
Most arra gondoltunk, hogy rendelnénk 1db A540 IP-t és mellé 3db A220 kézibeszélőt. És akkor nincs szükség bűvészkedésre, központra, közvetlenül tudnak a kézibeszélők egymással kommunikálni és ha jól láttam a kihangosítást is tudják. Már csak az a kérdés, ha esetleg nem megy át a jel a "Raktár" épületbe, akkor mihez lesz még szükségünk?! Gondolom még 1db A540-re, viszont akkor már ugye össze is kell hozni a két bázisállomást és akkor már elkerülhetetlen a kp... Jól gondolom?
Akkor lehet megpróbáljuk így, jó lesz akkor ez így KTU ? Nagyon köszönöm amúgy a hozzászólásokat, igazán segítőkész a társaság! -
KTU
addikt
válasz
instantwater #30173 üzenetére
Igen, mert "H"-s kézibeszélő jár hozzá.
Csak összehasonlításképp írtam.
És hogy valaki nehogy oda dugja a telefonkábelt, ha IP bázisra csatlakozik, mert ott nem fog működni.Amúgy eMag, Alza, eXtreme, stb. boltokba szoktam nézni a Gigaset "H"-s kézibeszélőket, "bontott" vagy "visszaküldött" státuszba, mivel ekkor általában erősen leárazzák.
Aki megveszi és nem néz utána, nem tudja hogy nincs rajta RJ11 csatlakozó, pedig csak egy "sima" vezeték nélküli telefont akart venni. -
-
itanczos
senior tag
Grandstream bázisállomás elvileg tudja, bár van külön repeater is, a DP760.
http://www.grandstream.com/products/ip-voice-telephony/dect-cordless/product/dp760 -
Scrym
tag
Amennyiben kevés lenne a jel a műhelyben, egy újabb bázis állomás beiktatásával össze lehetne fűzni a rendszert? Tehát lenne egy bázis állomás az irodában, ahhoz 3 teló az irodában, és egy bázis állomás a műhelyben ahhoz csatlakozva 1 teló. Menne szinkronban ez így?
-
itanczos
senior tag
Megpróbáltam most ezt a közvetlen IP címes hívás dolgot.
Elvileg működik!
Mondjuk egy GXP2160-ról hívtam egy GXP1628-at.
Lényeg, hogy teljes IP címet kell beírni a gyorshívó gombra, kiegészítve a másik telefon alapértelmezett SIP port-jával. Ha nem írsz be a gyorshívóhoz port-ot, alapból az 5060-as port-on próbálkozik.
Viszont ilyenkor simán szám billentyűkkel nem tudod a másik készüléket hívni.
Bár írtak olyat, hogy a #103-at beütve a saját IP cím tartomány utolsó szegmensét helyettesíti be a készülék a hívandó IP címbe, de nekem ez nem működött, mert a # az utolsó hívott számot hívta egyből.Ennek az IP hívásnak egyik hátránya, hogy nem látod a készüléken, hogy ki foglalt, ami azért nem árt. Ugye a 1618 8 db soft billentyűje BLF is, vagyis látszik a felprogramozott mellékek foglaltsága is. Persze, ha úgy állítod be. Ez IP cím beállításnál nem működik.
-
KTU
addikt
Webes felületem a központot (bázist) konfigurálod, megadod melyik kézibeszélő milyen néven, hányas számú,
a kézibeszélőn INT gomb megnyom, majd annak a másik kézibeszélőnek a száma (1 - 6 gombok), amelyiket hívni akarod.
Persze a "fő" kézibeszélőről is lehet konfigurálni a bázist, de nem mindent, és van amit csak innen lehet."Egyik épületben egymás mellett a 3 db iroda, ide lennének a vezetékesek, másik épületben a műhelyben (kültéren 60m-el arrébb) lenne a vezeték nélküli telefon"
Mint írtam akár 1db Gigaset A540 IP-vel + pár alap kézibeszélővel is megoldható, ha lefedi azokat a helyeket ahol használni akarod.
Kézibeszélő most egyenlő Gigaset DECT telefon.
Gigaset A540 IP-re csatlakoztam Panasonic KX-TG2511 DECT-tel, sajnos csak hívást lehet rajta indítani, és persze fogadni.
Talán még az időt sem mutatja. -
KTU
addikt
"által ajánlottakban tudnak a kézi beszélők közvetlenül kommunikálni egymással amik egy bázisállomásban vannak?"
igen.
pl. megveszed a legolcsóbb Gigaset A540 IP-t, raksz rá plusz még akár 5db DECT Gigaset telefont,
de olyat keress, amelyiken van INT gomb, ezekkel biztos lehet belső hálózaton hívni egymást, vagy az összeset csörget ni egyszerre.Most nézem, a legolcsóbbak is tudják, Gigaset A120/A120A/A220/A220A manual.
De amint hazaérek megnézem tényleg tudja-e az A220 ami egy A540 IP-re csatlakozik. -
KTU
addikt
válasz
itanczos #30161 üzenetére
Amiért szeretem a Gigaset A540 IP, A510 IP-ket, hogy könnyen, gyorsan telepíthető.
Mit értek ez alatt.
A központi egységet ha kell, el tudom helyezni közvetlen a router vagy switch mellett akár 25 centis LAN kábellel, vagy akárhova elrejteni, akár közvetlen a falicsatlakozóhoz, mivel vezeték nélkül kapcsolódnak egymáshoz.
A kézibeszélőket csak a konnektorba kell csatlakoztatni és gyakorlatilag lehet akárhova vinni a hatótávon belül.Plusz még amiért szeretem,
egy leharcolt Gigaset A510 IP "fő" kézibeszélőt simán lehet helyettesíteni pl. Gigaset C530 DECT telefonnal.
Kicsit nagyobb a talpa (dokkoló), és persze telefonkábelt nem csatlakoztatok bele.Ami vicces mert a Gigaset C530H drágább szokott lenni, pedig a "H"-s kézibeszélőknek a dokkolója csak tölt.
Ezekbe nem csatlakoztatható analóg telefon, (nincs rajtuk RJ11). -
Scrym
tag
válasz
itanczos #30160 üzenetére
OK! Köszi! Akkor már csak annyit mondjatok meg, hogy a képen szereplő eszközökkel meg tudjuk e valósítani amit szeretnénk, vagy kell még valami hozzá (a POE sem fontos egyelőre)??? Dugaszoló aljzat, RJ45 végpont mindenhol ott van.
Lokális hálózaton kommunikációs egymással, gyors gombról való hívás, kihangosítás... másra nincs szükségünk első körben... későbbiekben lesz mini központ, ha igény lesz rá.
Működhet???KTU által ajánlottakban tudnak a kézi beszélők közvetlenül kommunikálni egymással amik egy bázisállomásban vannak?
-
Scrym
tag
Köszi szépen a sok segítséget. Lehet az én fejemben van túlságosan leegyszerűsítve ez a dolog, de gondoltam így a legegyszerűbb, hogy van a 4db készülék a két épületben (lokális hálózaton belül) beledugdossuk UTP kábeleket, felcímezzük, beállítjuk őket és go! Megnyomok egy gyors hívó gombot és a szomszéd épületben beszélek a kollégával?! Ezért tartanám értelmetlennek nálunk a központot... értem én, hogy hasznos, de nekünk talán felesleges, vagy nem jól gondolkodok?
Van ezeknek amúgy valami webes felülete ahol konfigurálni lehet őket, mint egy hálózati eszköznek, ip kamerának?
Egyik épületben egymás mellett a 3 db iroda, ide lennének a vezetékesek, másik épületben a műhelyben (kültéren 60m-el arrébb) lenne a vezeték nélküli telefon, amit simán megrendeltem volna bázis állomás nélkül, köszi itanczos. -
whbear
senior tag
Scriptből feltenni egy VitalPBX-et kb 5 perc és semmi tudás nem kell hozzá. Honlapon le van írva minden. Kiterjesztéseket létrehozni szintén semmi ismerettel meg lehet csinálni és minden megy magától. Semmi IP mókolás. Kell valami alap gép amire menne a PBX. Ezek az IP telefonok erre vannak kitalálva. A WiFi sem ideális ad-hoc módban.
-
KTU
addikt
Ahova telepítve lennének a készülékek, milyen messze vannak egymástól?
Talán meglehetne oldani simán DECT telefonokkal, attól függ "láthatják-e" még egymást a készülékek.
Ha például egymás mellett lévő irodák, akkor meg lehetne oldani egy darab Gigaset A540 IP, plusz három darab akármilyen DECT telefon.
Ha nagyobb a távolság, akkor mindenhova Gigaset A540 IP (itt találtam legolcsóbban) és össze dobni egy alap asterisk központot, ahogy itanczos ajánlotta,
vagy pedig valami külső szolgáltatót igénybe venni, ezt instantwater írta."Külső" szolgáltatok akár ingyen,
iPPi,9 jegyű iPPi számokkal ingyen lehet hívni egymást, persze gombra beállítva csak 1-2 gombnyomás, ők még adnak iNUM telefonszámot is, ami akár Viber-ről ingyen hívható.
CallCentric, 11 jegyű CallCentric számokkal ingyen lehet hívni egymást, persze gombra beállítva csak 1-2 gombnyomás.
Még alternatívák,
Reenger, 21-es telefonszám, egymás közt ingyen hívás, kintről is elérhető, jó percdíjak.
Linphone, egymás közt ingyen hívás csak SIP-URI-val.Gigaset A540 IP
6 VoIP fiók + 1 "analóg" vonal kezelés, 6 darab DECT csatlakozhat rá, stb.
plusz a Gigaset IP készülékek ingyen hívhatják egymást a Gigaset hálózatán, kvázi mint egy "külső" szolgáltatót használnál. -
itanczos
senior tag
GXP1628 jó készülék, több helyen is használjuk.
A DP720-hoz kell egy bázis állomás is, a DP750!
Pont most telepítettem egy ilyen rendszert.
Egy bázis állomás 5 db kézibeszélőt tud kezelni.Egyébként én még mindig jobb megoldásnak tartom egy kis központ össze dobását, mint ip címeket bogarászni, de te tudod...
-
fradi81
veterán
Hali
Kártyás 10Eurós töltésnél pl a callingcredit 13.23-at von le, ezt még ki lehet játszani valahogy?
-
Scrym
tag
válasz
tibor23 #30152 üzenetére
Annyira nem árérzékeny a dolog, jobban örülnék ha nem kellene az ethernet hálózatba belebiggyeszteni egy analóg telefon rendszert, kábelezni meg külön végképp nem szeretnénk. Amennyiben ha ebből a cirka 100.000-ből így ki lehet hozni és ez így működő képes, akkor teljesen jó így!
-
Scrym
tag
No ezeket néztem ki:
3 db lenne ebből a típusból:
[link]
1db ebből:
[link]Akkor azt mondjátok, hogy ezekkel az eszközökkel megvalósítható az elképzelésünk és látni fogják egymást a készülékek, központ nélkül?
Elég gáz lenne, ha berendelném ezt a 100.000-es tételt és nem tudnánk használni...
Lényegében minden telefonnak lesz a egy SIP fiókja (IP címe) és azt be lehet állítani a készülékekbe gyorshívásra és onnan csak egy gombnyomás? Bocsi, hogy láma vagyok, de ez a terület tényleg sötét folt, és azért nem szeretnék mellé menni...
-
Scrym
tag
Köszi a hozzászólásokat! Abszolút nincs szükségünk, hogy "kifelé" vagy fogadni tudjunk hívásokat a "világ" felöl. Csak is kizárólag lokális hálózatban szeretnénk a lehető leggyorsabban kommunikálni és a legegyszerűbb rendszerben. Ezért gondoltam, hogy ha létezik olyan megoldás, hogy veszünk kb. 4 db olyan készüléket aminek ip címet osztunk, legyen gyors hívás gombja, kihangosítás és ennyi... semmi másra nem lenne szükségünk.
-
Ki lehet próbálni esetleg a pbxes.org-ot, ingyenes és nem kell kézzel Asterisket konfigurálni, ha nem értenek hozzá.
Vagy esetleg Foniotól venni fillérekért 1-2 számot, hálón belül ingyen beszélnek, és még kívülről is hívható lesz a készülék.
-
itanczos
senior tag
-
greggae
tag
A készülékek telefonkönyvébe fel lehet venni SIP URL-eket, amelyekben lehet ip-cím, ez nem gond. Közvetlen hívógomb is lehet a készülékeken, de lehet, hogy az olcsóbbakon nincs. Nem kell központ. Nekem egy 4 vonalas Grandstream készülékem volt, de pár év után elromlott a hálózati interfész, meg előtte a kihangosítóval is voltak gondok. Új korában tetszett, de így nem érte meg újat vennem. Munkahelyemen is ilyen márkájú készülékek vannak, de van, hogy pár hét után lelassulnak-lefagynak, újra kell indítani, így nem biztos, hogy megérik az árukat. Más márkákat viszont egyáltalán nem ismerek.
-
Scrym
tag
válasz
greggae #30143 üzenetére
Köszi a válaszodat. A mobil az sokszor macerásabb, sokszor nincs épp kéznél, ez mindig ott van akkor az asztalon, van hogy pár szó erejéig kell csak a telefon és ezt így gyorsabbnak találnánk, felkap, megnyom egy számot és már csörren is a műhely, attól függetlenül, hogy épp ki van a műhelyben. Akkor lényegében megoldható a történet? És, hogy fogom tudni beazonosítani a többi készüléket, az IP cím alapján fogok tudni hívást kezdeményezni? Szükség van központra vagy csak bekötök 4 telefont a hálózatba és tudunk telefonálni egymással? Esetleg típus?
-
Scrym
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen járok e, kicsit utána olvasgattam a témában, de nem lettem túlságosan okos. Egy egyszerűnek tűnő dolgot szeretnénk megvalósítani, de lehet mégsem túl egyszerű...
Adott itt cégen belül egy kis helyi informatikai hálózat. Több iroda, műhely, raktár. Sokszor problémát jelent a kommunikáció, mobiltelefonos hívás macera, van hogy foglalt a másik fél, átmenni időigényes, stb... arra gondoltunk hogy vennénk pár IP alapú telefont (hagyományos vezetékes, kihangosíthatót) bekötnénk őket a hálózatba és egy gomb nyomásra tudnánk hívni egymást.
Le tudná írni valaki, hogy ez hogy működhetne egyszerűen, nem szeretnénk semmi csiri-biri dolgot, csak egymással beszélni, kifelé nem kívánunk hívást kezdeményezni. Van arra mód, hogy az eszközöknek van egy statikus ip címe és az alapján lehet egymást hívni? Vagy szükség van valami központra? Igazából nem volt ilyennel dolgunk, szóval egy kicsit vakon vagyunk a témában... Köszi a segítséget előre is! -
KTU
addikt
Köszönöm.
Igen már megy mind.
Nekem pont akkor kellett volna nagyon telefonálnom,
Fonio-val hívtam, 20 Ft-ért, amúgy meg sose fogy el az egyenlegem, majd 7e Ft. -
KTU
addikt
Dellmont (Betemax) klónok nem mennek, még a klónok oldala sem elérhető.
-
forgat
tag
Zoiper + digi nomadikus esetén ha én indítok hívást akkor létjre jön a hívás, de ha csak a telo felcsatlakozik a netre nem vagyok elérhető, de ha én indítok hívást utána már hívható vagyok?!?!?!
-
mikung
aktív tag
válasz
Protonmail #30132 üzenetére
Telekom Dominóra Marathon ?
Csak annyi hogy 30 sec keepalive nem árt különben leszakadsz.
-
Protonmail
csendes tag
Melyik szolgáltatónál lehet a legkedvezőbb áron - többek között VoIP telefonáláshoz - mobilnetet kapni? Nem kell sok, havi 1 GB nekem bőven elég.
Dual SIM-es telefonom van, de sajnos nem vagyok Digi ügyfél, így a DigiMobil számomra nem elérhető. -
-
tibor23
senior tag
válasz
gorbep #30122 üzenetére
Ha ez jól is működik, kérdés mennyire erőforrás zabáló program és milyen gyorsan vált bázist. MESH-nél maga a router vezérli a roaming-ot, nincs kiesés és nincs erőforrás zabálás.
Stanlee: Ahogy a GSM-nél, itt sem mindig a legerősebb jelen van a kliens, csak akkor vált mikor szükséges. Nem vált ha az egyik bázis erősebb, mint a másik, de ami lényeges, soha nem engedi kritikus jel/zaj viszony alá a szinteket. Én az összes itthoni eszközre felraktam próbára Fritz Wlan App-ot, és az mutatja jelszintre az összes bázist, öröm nézni milyen profin váltogat mikor közlekedsz.
-
tibor23
senior tag
válasz
whbear #30116 üzenetére
Természetesen a te esetedre nagyon megfelel ez a konfiguráció, és nálam is egy hasonló bonyolultságú Voip konfurációt használunk, de egy átlag felhasználónak már nem nagyon éri meg a voip magyar számokat hívni a plusz macera miatt. Jelenleg nálam is nagy a csábítás, hogy belépjek egy flottába, de vannak érvek ellene is, úgyhogy még ellenállok. A Viber-messenger-Skype stb. meg az ingyenes egymás közötti telefonálásra jobb, mint a voip hacsak nem olyanokkal akar csevegni az ember, akinek ilyen nincs. Pl. anyámnál is csak voip van.
-
tibor23
senior tag
válasz
whbear #30117 üzenetére
Én is láttam ezt a wifi manager app-ot, de erős kétségeim vannak.
Nálam előtte volt a 7490 Fritzbox amire LAN-on kapcsolodott kliensként (NAT nélkül) egy TP Link router ugyanazzal az SSID-vel eltérő frekvencián, mint a fő router. Így vált be a legjobban a rendszer, az én Samsung J5-öm az esetek kb. 50%-ában átváltott az erősebb jelre, de 50%-ban nem, és főleg az bosszantott, hogy a Voip App nagyon kényes a minőségi netre és pont akkor mikor jött egy hívás vagy ki se csörgött vagy szakadozott a vonal a gyenge net miatt. A feleségem új Samsung A20E telefonja viszont szinte mindig a gyenge net-en volt. Én külön wifi manager app-ot nem próbáltam, de nem is akarok, ha maga az Android rendszer ezt nem tudta megoldani.
A MESH rendszert pont erre a problémára fejlesztették ki néhány éve, egységes hálózatot alkot a fő router és az akárhány kliens repeater-router. A fő router manager rendszere kezeli a wifi roaming-ot, és nem jelszint alapján váltogat, hanem hasonlóan a mobil hálózathoz talán a BER-t figyeli. Sokat teszteltem Viber-en és Voip-on, váltáskor egy néhány tized mp-es szünet van, de nem akadozik, szaggat a hangminőség. Szerencsémre a fő routerem támogatta a MESH-t és nagyon olcsón tudtam venni egy teljes hálózatot aminek az összes tagját nem is használom. Jelenleg a fő router a egy melléképületben van, amihez csatlakozik LAN-on egy 4020-as Frizbox és Wifin egy 600-as repeater. Ezekkel most le van fedve mindkét épület pincétől a padlásig és az egész udvar. Ha nem tudtam volna Fritzbox rendszert venni értelmes áron, lehet, hogy egy 9-10.000Ft-os TP Link Mesh repeaterrel próbálkoztam volna, bár nem tudom mennyire kompatibilisek egymással kölönféle gyártók termékei. -
gorbep
senior tag
-
whbear
senior tag
válasz
tibor23 #30113 üzenetére
Fele fele külföld és magyar nem telekom irány. 8.4 forint és sok külföldi irány is van, pl Réunion sokat pár forintért. Be van téve PBX alá és az egész család ezt használja. Biztos jobban megéré 6 telefonon bohóckodni a feltöltésekkel, havi Dominó most beállításokkal és akkor a külföld nincs még sehol sem.
Ezzel szemben egy VitalPBX fut 300 forintos ArubaCloud-on, minden telefonon Groundwire Family opcióban egyszer megvásárolva, wifi és Dominó Maraton a net alatta, mindenki küldi a saját CID-jét, plusz nálam a Reenger is megy ki és befelé.
Egymás között a saját PBX-en keresztül beszélünk.
És igen, teljesen megbízható, push jól működik és a hangminőség is kifogástalan. Minimum GSM, legtöbbször jobb tőle. Késés nincs mióta a Groundwire beépül az Android rendszerbe.Van egy Dellmont, egy CWU, Commpeak és egy Reenger trunk. Minden kiterjesztés eléri az összes trunk-öt épp ami szükséges. Viszont ahogy lefogy a pénz a CWU-ról és a Dellmontról marad a Commpeak és a Reenger.
Így sem jó ez a konfiguráció szerinted?
Szerk : Flottát köszönöm szépen. Nem.
-
KTU
addikt
válasz
tibor23 #30113 üzenetére
Igen, 0.028$ Revolut-tal váltva, 8,3383 Ft a Commpeak premium mobil Magyarországra.
Még flotta sem kell, DigiMobil 5Ft áfásan, VoWiFi és ott is megy, ahol nincs DigiMobil lefedettség.Jó választás lehet ha nem csak Magyarországot nézzük, pl. német mobil 0.0262 $
és/vagy akár ahogy whbear beállította egy központba, CID és jó minőség is meg van oldva. -
tibor23
senior tag
válasz
zoolio #30070 üzenetére
Ha 7390-es Fritzbox-od van, érdemes lenne egy Mesh repeatert vagy routert venned, mivel akkor egy hálózatnak fogja látni a kliens eszközöd az otthoni több routerből-repeaterből álló hálózatot. Én megelégeltem azt, hogy rááll a telefon az egyik routerre, de csak akkor áll át az erősebb wifi jelre ha megszakad a gyengével a kapcsolat. Sikerült a Jófogáson levadászni egy teljes Fritzbox MESH szettet, 2 repeatert+egy 4020-as routert igen jó áron és azóta a 2 családi ház + az egész udvar le van fedve wifi-vel, és a kliens eszközök gyönyörűen roamingolnak az erősebb wifi jelre. Van egy Fritz wifi nevű androidos alkalmazás, amivel ez követhető is.
-
tibor23
senior tag
válasz
whbear #30100 üzenetére
Jól értem, hogy 0.028$ ezzel a magyar mobil percdíja? Sima Domino kártyával Most opcióval 10Ft a Telekom percdíj 19Ft az egyéb, flottás ár 5-10Ft körül van mp. alapon. És akkor van minden kényelmi szolgáltatás, amit a mobil nyújt. Szóval ilyen áron szerintem max. külföldet érdemes hívni Voip-on.
Kodekekkel én is játszottam egy időben, a Dellmont és a Fonio is támogatja a G722 HD kodeket, de csak SIP URI hívások esetén. Azaz ment a Fonionál bárhova is ha engedélyezem a honlapjukon, de akkor valami nagyon éles fura hang volt, így inkább ott töröltem. Az viszont kár, hogy mobil irányba nem megy a G722 kodek voip-ról(nem tudom ők használják-e), mert nagyrészt ott már HD a hang az okos telefonokkal. Lehet, hogy a G722 nem kompatibilis az általuk használtakkal, de valószínűnek tartom, hogy átjárás sincs. -
KTU
addikt
válasz
mark777 #30108 üzenetére
Eggyel előtted írtak a Reenger-ről.
003621...... mennek ki a hívások.
"EXTRA MAGYARORSZÁG DÍJCSOMAG - 2200 FT
Reenger felhasználók egymás között, hálózaton belül: 0 Ft percdíjon hívhatják egymást.
Rendeld meg az Extra Magyarország díjcsomagot 30 napra 2200 Ft-ért.
Tartalma: 1000 perc hazai normál vezetékes vagy hazai mobil irányokba: 2,2 Ft/perc díjért."
perc alapon számláz.Dellmont (Betamax) klónok szintén perc alapon számláznak.
-
mark777
csendes tag
Sziasztok
Azt mondták, a voip-comparison.com on levő szolgáltatók mind perc alapúak, igaz ez? Ugyanis rengeteget telefonálok, szinte csak belföldre, volt hogy 1E percnél többet, így pedig már a legolcsóbb is annyi vagy drágább, mint egy 5 vagy 5500Ft-os mobilflotta.
Vagy van amelyik másodperc alapon számláz?kösz
-
4Grider
nagyúr
válasz
vizimento #30102 üzenetére
Ott a reenger is. 21-es nomadikus számot kapsz, eldöntheted, hogy 500 Ft-ot töltesz rá és akkor 125 percet tudsz róla bármilyen EU-s számot hívni 30 napig, vagy 4000 Ft-ot és akkor 1000 percet. 30 napon belüli újabb feltöltés esetén a megmaradt egyenleg hozzáadódik az újhoz. Használható mobilon, de voip gateway-el vezetékes telefonon is. Egy szám viszont két eszköz felé nem lehet megosztva egy időben, mert a másodikat kihajítja. Mi telefonközpont mellékre tettük fel, így a külföldre menő hívások ezen mennek ki (és vissza is hívható).
-
KTU
addikt
válasz
nyuszi123456 #30105 üzenetére
Volt hogy nem volt jó,
2019 10. hótól írták hogy gond van vele.Nem használom, most sajnos nem tudom jó-e.
-
itanczos
senior tag
válasz
vizimento #30102 üzenetére
KTU linkelte be pár napja a voip-comparison -t.
A link-en megtalálod a választ. -
vizimento
senior tag
Magyarországról Szlovák mobilt hívunk gyakran. Keressük a lehető legolcsóbb megoldást, képbe került a VOIP is. Ha jól látom a StuntCalls-nál pl 0.02Eur/perc lenne. Van esetleg egyéb ötletetek, amivel ennél kedvezőbb lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
- PlayStation 5
- Raspberry Pi
- További aktív témák...
- Eladó Silverstone Rack szekrény sínek!
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Ryzen 7 CPU-k
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest