- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Amikor reggek nem indul az autó, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Köszi CineDOG1, g0dl! Mi a különbség a voip és a callback között? Én azt láttam, hogy a díja, mindkét számon 0.01€, de a visszahívás után már nem a FVD felületén telefonálok. Akkor ez már nem is internet alapú hívás?
Még egy segítség kellene. A nagy igyekezetben a vezetékes telefonomat black list-re tettem.Ezt, hogy tudnám megszüntetni? Nem találom sehol sem a beállítások között.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Beszéltem már olyannal, akinek a Telenor 32/32 kbps-re korlátozott. Semmi gond nem volt a minőséggel, de ez a tiltás azért nem jól jönne. Azért kérdeztem, hogy valaki tud-e ilyen tervekről, mert lehet, hogy az eladó is csak félreértett valamit. Igaz a korlátozást a teljes tiltással nehéz összekeverni.
Gondolom most nincsen jobb megoldás, mint a kártyás előfizetés +FVD, Viber. -
club1
veterán
válasz
pinnacle #2094 üzenetére
A Trénél egyelőre alapelv, hogy semmit nem korlátoznak, csak a forgalmi keretet elérteket korlátozzák (de protokollt nem).
A Vízfon és a Telenyomor ÁSZF-je szerint szinte minden csomagjában korlátozza, gyakorlatban még nem igazán. A Vízfonnál volna rá lehetőség, de valamiért még nem igazán erőltetik, a Telenyomor pedig még csak próbálkozik, még nem igazán jöttek rá a mikéntjére... -
pinnacle
nagyúr
Telenornál akartam telefont venni, de előtte megkérdeztem az eladót, hogy mi a helyzet a voip korlátozással. Azt mondta, hogy nemcsak korlátozni, hanem úgy ahogy van tiltani fogják a voipot. Valamit tudtok erről? Jó lenne a Blade III.
-
sumsang
aktív tag
válasz
mclaren777 #2090 üzenetére
Az adatok bőven jók..... Telefonon nincs esetleg tűzfal?
A routereden biztos nincs tiltás, mert akkor az fvd szoft telefonja sem működne. -
válasz
mclaren777 #2082 üzenetére
A késés függ a wifi jelerőségtől, és a saját neted terheltségétől is (pl. torrentezés közben, 2 szobára a routertől már jelentős késés lehet).
3cxphone tud speaker (kihangosítás) és earpiece (nem kihangosítás...) között váltani.
-
sumsang
aktív tag
válasz
Ha rendben van a sávszéled, akkor esetleg próbáld meg a sipdroiddal, az egy régebbi sip-es app, lehet hogy jobban műxik a régebbi androidos szoftvereken.
-
sumsang
aktív tag
válasz
grafikus17 #2083 üzenetére
SIP-en akárhány helyen (több telefonon, ATA-n is) haszálhatod (akár egyidőben is) ugyanazt az accountot. Viszont egyidőben használva többszörözi a percdíjakat. A mobilevoipnál nem próbáltam, de korábban már vki írta, hogy egy mobilevoip szoftveren lehet csak azonos acc-ot használni.
Azokat a telefonszámokat fogadja el a mobilevoip a telefonba, amelyek a webes felület settings részben regisztrálva és kijelölve van.
A csipsimple pedig a beregisztráltak közül azt amelyiket beírod a csipsimple szoftver beállítások/hívónévhez. -
sumsang
aktív tag
válasz
Nem lehet, hogy a feltöltési adatforgalmad (upload) túl alacsony? Azon megy ki a Te hangod, azt hallja a hívott fél, amit Te hallasz az pedig a download. Csinálj pár ping és speedtestet.
-
club1
veterán
válasz
grafikus17 #2083 üzenetére
Sajnos egy csomó telefonon a Mobilevoip, Skype, Viber stb. voip kliens csak kihangosítva hajlandó működni. Aztán van amelyiken egyik-másik, és van, ahol - ebből a szempontól - mind jól működik. A megoldás az én esetemben a füles bedugása (illetve a telefoncsere) volt ...
-
grafikus17
senior tag
Sziasztok!
Vettem a telenornál egy Alcatel ot 985-öt. Nekem egy t-mobilos xperia minim van.
Van egy regisztrációm a FVD-ra, és szépen működik is. Igaz, hogy egy kicsit halk, de legtöbbször otthon úgy is kihangosítva használom.
Amiért írok az két érdekes dolog.
Az egyik, hogy feltelepítettem az Alcatelre is a mobilevoipot és beregisztráltam. Sikerült legnagyobb kásőbb opciót választottam. Ettől függetlenül tudtam telefonálni róla. Ez így normális, hogy más mobilszámot használok és így is megy? vagy a mobilszám a regisztrációkor csak a Caller ID beállításhoz kellett?
A másik érdekesség, hogy a hívás olyan hangos volt, hogy csak na. De nem a jó minőség miatt, hanem mert egyből kihangosított üzemmódba kapcsol. Ha rákattintok a hangszóróra nem változik semmi. Magyarul nem tudom a telefon hangszóróján keresztül használni. Találkozott már valaki ilyennel?Csak úgy eszembe jutott, hogy akkor most ketten is használhatjuk a FVD szolgáltatást? Legfeljebb nem egy időben.
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Töltöttem FVD-re és próbaképpen az FVD Windows-os klienséről hívtam egy vezetékes számot.
Azonnal kicsöng, kicsi késéssel ugyan, de oda-vissza hallható a másik fél egész jó minőségben.Ezután Android 2.1-re tettem egy marketből frissen leszedett MobileVOIP klienst és erről is próbálkoztam WIFI-n keresztül: azonnal kicsöng, én hallom is a másikat egész jó minőségben, ő viszont SEMMIT nem hall. Olyan mintha süket lenne a mikrofonom.
CSipSimple-vel oda-vissza megy, viszont ismét gond van az FVD oldali mikrofonnal. Működik, megy elég nagy alapzajjal, de semmit nem lehet megérteni.
Sipsimple-vel pedig még nem sikerült bejeletkeznem sem.
Mi lehet a baj?
-
OccsE
aktív tag
válasz
grafikus17 #2077 üzenetére
nem tudom hogy csinaltam....
Galaxy S2 HD, most lett felrakva a Mvoip (tehat semmi forgalmat meg nem csinalt) felhivtam a szamot, majd utana neztem mekkora forgalmat csinalt a progi es ennyit irt ki....mas: nalatok a legujabb PC kliens nem fagy? amikor az aboutra megyek kifagy allandoan .... tudom minek megyek oda
-
McLaca
őstag
válasz
grafikus17 #2078 üzenetére
A hangminőséggel az a baj, hogy hívásonként más és más... Időnként kritikán aluli, máskor szinte tökéletes, gsm hívásminőséghez közeli.
Üdv!
-
edk-
őstag
válasz
grafikus17 #2078 üzenetére
Működik telenoros mobilneten a VoIP.
-
grafikus17
senior tag
Eddig a Voipyo-t használtam, pár hete áttértem a FVD-ra. Nekem jó. Fateromnak akarok venni egy ALcatel OT 985-öt a pannonnál van most akcióban kártyásan. Lenne néhány kérdésem.
1. Telenor feltöltősnél működni fog a FVD, vagy tiltva van a voip? Nekem Tmobil van.
2. Melyik voip szolgáltatót tudnám a telefonon kipróbálni, néhány ingyenes próbahívással , hogy milyen a hangminősége az alcatelen? -
grafikus17
senior tag
"vonalas hivas, HDSPA Voda-s nettel kiirta a MVOIP hogy excelent kapcsolat es TOKELETES volt a beszelgetes!!!
a beszelgetes merete 170 KB (kb 1 perc)"Ez nagyon jól hangzik. De hogy csináltad?
Nekem SE xperia mini, Mvoip klienssel most próbáltam és kereken 1 perc 580KB.Máskor is néztem,de soha nem volt 500KB alatt. -
OccsE
aktív tag
válasz
sumsang #2072 üzenetére
sziasztok!
CineDOG1 ajanlasara csatlakoztam bovulo taborunkhoz!
FVD-re torteno amerikai regisztralas, befizetes kartyaval, 10,70EU - > 3020Ftki is probalom milyen a minosege:
vonalast hivtam, otthoni WIFI-rol: kicsit halk de teljesen rendben volt.....
vonalas hivas, HDSPA Voda-s nettel kiirta a MVOIP hogy excelent kapcsolat es TOKELETES volt a beszelgetes!!!
a beszelgetes merete 170 KB (kb 1 perc)KOSZI !!!!
-
sumsang
aktív tag
az ebay-on kapható spa1001-es készülékek erre nem alkalmasak, azok csak egy vonalat tudnak kezelni. Sajna már nem gyártják azt, amelyik 2 vonal kezelésére alkalmasak. A régi pap2na unlockos készülékek egy firmware felrakásával tudják a 2 vonalat egy telefonon, azok beszerezhetők az ebay-n. Persze ebben is van rizikó, hogy sikerül-e felrakni a fw-t. A pap2t-re, amit itthon is lehet kapni,azzal nekem nem sikerült ezt megoldani, csak az elődjével. Amúgy az igazi spa1001 drágább volt, (kb 1,5-szerese), mint a pap2-es kütyük.
Sztem egy linksys 2 vonalas voip telefonnal tudnád a legolcsóbban megoldani a feladatod.
A voipshopot nem ismerem, így arról véleményt sem tudok mondani, habár a havidíja ahogy látom 200, az ephone-nél 99 Ft/hó. Ez persze nem egy egetrengető (1200 Ft/év) különbségA Thom-nál , ha megszünteted a telefonszámod, attól még sztem valamilyen vonalhasználati díjat felszámolhatnak, ha egyéb szolgáltatásukat is igénybe veszed (pl. tv, internet) a telefonvonalon. Kb ez olyan lehet, mintha más internetszolgáltatótól vennéd igénybe a netet telefonvonal nélkül, Ezt úgy hívják hogy naked, azaz csupasz internet. Itt a net szolgáltató fizet a Tcom-nak a teefonvonal használatáért, az pedig rádhárítja ennek a költségét, ha jól tudom. Persze ennek nézz utána nem tom konkrétan hogy műxik.
-
ablack
senior tag
Azt szeretném megvalósítani hogy egy vezetékes telefonról tudjak hívást fogadni a földrajzi számmal számhordozással a voipshop.hu-val és hívást indítani a Freevoipdeal-lel és ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
1, Már korábban beszéltünk róla csak akkor még hűségidőm volt a T-home-nál. Akkor a SPA1001-es adaptert ajánlottad ilyen célra. Ebből ez az eBay-es verzió is jó lenne?
2, Ha számhordozással átmennék egy magyar voipszolgáltatóhoz akkor ha valaki hív akkor annyiért tudna hívni mint a jelenlegi vezetékes számomon?
3. A voipshop.hu-hoz tervezek átmenni, mert ott a legolcsóbb a számhordozás.
A weboldalukon lévő szerződésben azt írják hogy megszűnik az adsl előfizetésem a számhordozáskor. Nekem a T-home-nál van a TV és az internet is, arre tényleg hatással lenne a számhordozás? Illetve gondolom ennél a voipszolgáltetónál nincs kikötés hogy haonta egy fix összeget kell feltöltenem ha szeretném hasznélni a földrajzi szám szolgáltatást havi 100Ft-ért? -
sumsang
aktív tag
Amúgy a hülyének nézés általános ezeknél a cégeknél.
Ebay ugyanez pepitában - hülyének nézik az embert, ha ők a hunyók valamiben és mellébeszélnek.
Kriminális banda az is, a legrosszabb fajtából.Azon szerencsések közé tartozom, akiknek nem volt ilyen problémájuk (kop...kop....eddig) sem a betamax/dellmont cégeknél, sem az ebay-nél, pedig 6-7 éve rendszeres fogyasztójuk vagyok.
Ha netán meg előfordulna a "hülyének nézés", azt pedig ezért a diszkontért amit adnak a 10,7€-ért az emelt fővel és büszkén elviselem.
Természetesen lehet keresni jobb ár/érték arányú szolgáltatókat, de kötve hiszem, hogy lehetne találni is.
Úgyhogy a 4 Ft körüli mobilpercdíjakba és a free vezetékes hívásokba időnként sztem ezek is bőven beleférnek, s még akkor is bőven a hazai szolgáltatók töredékéért szolgáltatnak. A hazai szolgáltatók, sem különbek, pedig azok sokszoros árért és nem jobb minőségben adják ugyanazt. -
VaZso
senior tag
Szerintem van egy rendszerük + weboldal (amit mindenhol használnak), az oldalhoz (vagy n oldalhoz?) tartozó ügyfélszolgálat néhány betanított emberrel, hogy ne keltsen teljesen elhagyatott érzést.
Sem e-mail, sem telefonszám, semmi közvetlen elérhetőség... egyiknél sem.
Átmegy rajtuk egy rakat hívás naponta és meglehetősen kis haszonnal dolgoznak.
Ha apróbb problémád van, talán segítenek, de sokat nem lehet várni tőlük.Ők is több útvonalon keresztül irányítják a hívásokat - vagy kiszámlázzák nekik is a kifogásolt hívásokat, vagy nem...
...mindenesetre nem szakemberekkel beszélsz, csak alap alkalmazottakkal (akikkel az itthoni ügyfélszolgálatokon is csak vergődsz, ha komolyabb problémád van) - aki nem fogja azt mondani, hogy a rendszer hibája. Valójában nem is tud utánanézni.Van olyan hívás is, amit kiszámláznak megtörténtnek, de mégsem jött létre, mert mondjuk csak kicsörgött a túloldal (és lesz belőle mondjuk 30 másodperc leszámlázva). Ez kb. olyan, mintha csinálnék egy Asterisk szervert, ami továbbadja a hívást, de közben felveszi a vonalat (tehát nem csak akkor épül fel a hívás, amikor a hívott felvette a telefont, hanem már előtte - akár csak a hagyományos, házi telefonközpontok esetén).
Ez nem az ő hibájuk, hanem a "beszállító" rendszere vacak (olcsó?) /és ez esetben nekik is számláz/, mégis az ő ügyfelük bosszankodik miatta.Én is jeleztem nekik korábban hasonló (túlszámlázás) problémákat, csak széttárták a karjukat... tény, hogy sok az ügyfél, kevés a haszon (egy percre vonatkoztatva), de azért bizalomromboló, viszont az alacsony ár "kompenzál" valamelyest.
...szóval nem annyira egyszerű a helyzet mint amilyennek elsőre tűnik.
Ők is csak közbenső szolgáltató - akár a Skype normál hívásai -, akik megpróbálják a legolcsóbb, de elfogadható minőségű útvonalat használni a híváshoz.
Talán egyedül ezt van értelme jelenteni, mármint ha adott időpontban a hívás kritikán aluli volt, mást kapcsolt (jó szám esetén), ilyesmi - panaszra kizárhatják a problémás útvonalat és így jobb lehet a minőség. Ezt képesek megcsinálni, ha pénzt nem is írnak jóvá.Az időben párhuzamos hívásokat úgy vettem észre, engedik, csak nem szeretik.
Mármint az első hívást normál áron számlázzák, a másodiknak viszont nem tudom a tarifáját - többet vonnak le érte.
Gondolom, nem szeretnék, hogy az ember továbbértékesítse magasabb áron.Nekem azért volt érdekes, mert szerettem volna családtaggal közös fiókot használni, de erről letettem a kiszámíthatatlan, magasabb árazás miatt.
------------
Amúgy a hülyének nézés általános ezeknél a cégeknél.
Ebay ugyanez pepitában - hülyének nézik az embert, ha ők a hunyók valamiben és mellébeszélnek.
Kriminális banda az is, a legrosszabb fajtából. -
St3ven
addikt
Hát akkor tessék, oldják meg.
De nálam még el sem akarták ismerni a hibát; vagy 6-8 levelet váltottunk, és csak elbeszéltünk egymás mellett. Gyakorlatilag hülyének néztek. Vagy inkább - kimondatlanul - hazugnak. Mondjuk tény, hogy semmivel nem tudtam bizonyítani, hogy nem történt meg a hívás. Hogyan is tudnám?
De nem is fogok letagadni megtörtént hívásokat, meg balhézni miattuk, azért ekkora ingyenélő nem vagyok.
A lényeg kb. az volt, hogy az ő rendszerük tévedhetetlen, és igenis, 48 percet telefonáltam, ráadásul szerintük - a call log alapján - időben párhuzamosan egyszerre két hívást is folytattam ugyanazzal a számmal. -
club1
veterán
válasz
mclaren777 #2066 üzenetére
Azért ennyire nem rossz a FVD, voipyo meg társai, hogy 19.5+ÁFA-s magyar voip szolgáltatóra kelljen őket lecserélni.
-
mclaren777
senior tag
Na mostmár végképp nem tudom, hogy hová érdemes befizetni...
Bár a jelenlegi 15/30/47 Ft-os percdíjak mellett valószínűleg akárhová...
Voipshop?
Ephone? -
Sanyig4
tag
Regisztráltam freevoipdeal-ra, belőttem két telefont SIP-en (E60,E66) úgy tünik működik a dolog Wifi-n.
Viszont ha hívom egyikről a másik telefont, de a hívott nem veszi fel, a hívást követően kb 1-2 perc múlva újra elkezd csörögni a hívott, mintha a hívó hívná. Felveszed semmi, számláló 00:00.
Ez meg mi lehet? -
VaZso
senior tag
Hasonlóképpen már én is jártam, bár én callback-et soha nem használtam náluk.
Ellenben saját Asterisk-re kapcsolódva indítottam hívást valamelyik efféle szolgáltató felé.
Közben a kapcsolatom megszakadt az Asteriskkel és lett egy pártíz perces hívásom belőle, amit kiszámláztak. Ha jól rémlik, ez is egy teszthívás volt - a vonal másik fele nem volt hosszasan tartva.
(Azt hiszem, le is nullázta ezzel a maradék pénzemet a fiókban, bár nem volt már sok.)Utánajártam kicsit a dolognak és az Asterisk logjában meg is találtam ezt a hívást.
Van egy opció a konfigurációs fileokban, hogy RTP/RTCP aktivitás hiányában szakítsa meg a kapcsolatot X másodpercet követően.Ez megoldotta a problémám (teszteltem direkt megszakított kapcsolattal és valóban eldobta a hívást ezután, míg előtte ez nem történt meg).
Azóta egyszer sem történt ilyen esemény (nem volt túlzott híváshossz) és ez majd' egy éve történt.
Ezzel csak arra szeretnék kilyukadni, hogy úgy tűnik, a callback megoldásukból is hiányzik valami efféle timeout érték. Pl. kíváncsi lennék, egy nem normál úton lekapcsolt mobilkészülék (pl. akksi kivétele) útján megszakadt vagy egyéb módon, de nem normális úton lebontott kapcsolat esetén vajon meddig számlázzák a hívást.
Szerintem itt lehet hiba a rendszerükben. -
-
Sanyig4
tag
válasz
sumsang #2054 üzenetére
Köszi, de ezen felbuzdulva csináltam egy accountot barátnőmnek is, és próbáltam pc-ről hívni a telefont, de nem jött össze, ki sem csörgött. Fordítva viszont ok, telefonról indítva a hívást fel tudtam hívni a pc-t.
Mostmár csak az a kérdés mi lehet a gond, gondolom valami beállítás nem ok.
Este beállítom az e66-on is, és meglátjuk hogy alakul. -
THomas007
senior tag
FVD most megőrült teljesen, próbálok hívni egy 70-es számot, de már német hangpostától kezdve, angolul beszélüig mindenkivel találkoztam...
-
Sanyig4
tag
Regisztráltam a Freevoipdeal-re, elvileg be is lőttem a SIP-et a Nokia e60-on.
Le tudom tesztelni hogy minden működik-e mielőtt feltölteném az egyenlegem? -
edk-
őstag
Az imént történt:
fvd -> vonalas hívás. A vonalast felvevő egy másik hívást hall, de csak az egyik személy hangját. Nem szól bele, így nem tudni, ők hallanák-e. Az fvd-s hívásindító semmit sem hall, connectedet mutat a Yourdialer.
Újrahívás jó.
-
andatti
senior tag
Nna, megint megkínáltak egy "flottás" telóval, de ez a voip verhetetlen... Emellett megtudtam, hogy saját hálózatban több, mint 4 Ft, idegen hálózatban több mint 9 forint a végződtetési díj, amit a másik hálózatnak fizetnek... Ezért is fura, hogy hogy tudtak-tudnak ilyen olcsók lenni a voip-ok, pedig biztos ők is fizetnek a hazai szolgáltatóknak... vagy az nem látszik? De szerintem hasonló lehet a politika, mint a boltoknál. Abból indulnak ki, hogy nem csak olcsót veszünk. Jelen esetben, ha másutt olcsóbb, attól még a drágábbat használjuk. Ezért is van a csiki-csuki a percdíjakkal... Nem?
-
Sanyig4
tag
Használ itt valaki régi symbiános telefonnal ilyen szolgáltatást?
-
Zeki
nagyúr
Szerintem a voipyo.com sem rossz, és olcsóbb mint az actionvoip.
Amúgy nem értem ezt az ez rossz, ez jó dolgot, hiszen egy cég, egy rendszer, csak a domain más, meg a percdíj.
-
McLaca
őstag
válasz
mclaren777 #2038 üzenetére
0,25€ a mobil percdíj, 10Ft alatti így is. Kapcsolási díj csak callback esetén van, sima voip hívás esetén nincs!
Minden másban ugyanaz, mint az FVD, vagyis USA címmel én regisztráltam pár hónapja, de akkor sem bankkártyás, sem utalásos, sem paypal fizetést nem kínált fel, csak 2-3 netes pénztárcát, így letettem róla...Közben megnormálisodott az FVD, a mobilevoip is újra 0,01€-s percdíjat ír.
Üdv!
-
St3ven
addikt
válasz
mclaren777 #2038 üzenetére
Közben pontosítanom kell magam: annyi problémám volt eddig a CallingCredit-tel (ami pl. az ActionVoip-pal is volt), hogy Local Access Number-en keresztül hívva rendszeresen francia számokat kapcsolt.
"Amúgy itt van-e kapcsolási díj, illetve perc, vagy mp alapú a számlázás?"
Van, 0,05 EUR, és percalapú, mint mindegyik.
"Itt is random USA lakos legyek? Vagy itt totál mindegy milyen adatokat adunk meg?"
Ezt majd a szakik megmondják, és ezzel a módszerrel sosem éltem.
"Hogyan lehet feltölteni? Meg kell adni a kártya adatait (vásárlás), PayPal vagy mehet sima utalás is netbankból?"
Pontosan ezekkel a módszerekkel lehet.
Meg még egy párral ezeken kívül.
"Kb. Mekkora a legkisebb feltölthető címlet HUF-ban és ezt meddig kell lebeszélni?"
12,31 EUR, állítólag (többek szerint) bármeddig fel lehet használni.
-
mclaren777
senior tag
Szóval FVD helyett mégis a callingcredit a legjobb most összességében?
Igaz, hogy a €0.010/min és a €0.030/min már nem hangzik annyira jól, de még mindig sokkal olcsóbb mint a sima GSM hívás...
-Amúgy itt van-e kapcsolási díj, illetve perc, vagy mp alapú a számlázás?
-Itt is random USA lakos legyek? Vagy itt totál mindegy milyen adatokat adunk meg?
-Hogyan lehet feltölteni? Meg kell adni a kártya adatait (vásárlás), PayPal vagy mehet sima utalás is netbankból?
-Kb. Mekkora a legkisebb feltölthető címlet HUF-ban és ezt meddig kell lebeszélni?
-
St3ven
addikt
Én pont a fentebb említett számlázási anomáliák miatt kerülném a FVD-t. Legalábbis én többet nem fogom feltölteni, az biztos, legyenek akármilyen kedvező percdíjai is.
A CallingCredittel eddig még nem volt megbízhatósági problémám. De talán McLaca foglalta össze az előbb a legjobban a lényeget:
"Elég szar a rendszere a FVD-nek. Eddig még a callingcredit az, aki a legproblémamentesebb, és az ára se változott lassan fél éve."
-
ÁrPi2
senior tag
Több kérdésem lenne:
Felsoroltad hogy ezek tudják a 3G-t és a wifi-t (gondolom mert külön interfészek) szeparáltan kezelni.
Ha én szigorúan kontrollálni akarom a mobilnet-forgalmamat akkor ezek a tűzfal appok tudják-e például az esetleges EDGE hálózati forgalmat is szeparálni és app-onként blokkolni ill. engedni?
( olvastam közben tlac tanácsát miszerint forgalmat generál sok kis elfeledett apróság "pl. be van kapcsolva a szinkronizáció, programok frissítése, gtalk-ba be van jelentkezve az illető, stb.
ezeket mindet ki lehet kapcsolni.")A másik kérdésem az FVD ingyenes(landline és néhány mobilos irány is) irányaiban
Mennyi abban a free percek-órák-napok száma, és mi az a"Once you have exceeded your 4 hours of free calling" ... kezdetű mondat
-
McLaca
őstag
Igen, emlékszem is rá, hogy sablon választ kaptál rá, úgyhogy én nagyjából le is tojom, azon a 80Ft-on nem múlik (ennyiért két percet se tudnék telefonálni normál GSM percdíjon...). Egyértelműen szar a rendszer, mert nem ellenőrzi a hívó oldalon a program jelenlétét a kapcsolat felépülése után, csak azt nem tudom, akkor honnan veszi, hogy 27 perc után leraktam... Na mindegy, ez ilyen. Olcsó húsnak... De már így is közel 10 rongyot spóroltam az elmúlt hónapokban...
tlac: megnyugodtam, én nem az ész nélkül nyomkodó júzer vagyok, szeretem tudni, mi történik a háttérben és teszek is róla.
Mondjuk egyből rootolnám a telóm, az is biztos...
Üdv!
-
tlac
nagyúr
jól látom, hogy callback-es hívásoknál szokták lenni a problémák?
én eddig még csak azt használtam, és szintén találkoztam pár furcsasággal, de eddig maximum csak néhány kapcsolási díjat buktammelyik rendszeren használjátok?
én főleg androidon, esetleg néha a webes felületet -
St3ven
addikt
"Na, azóta megjelent egy 27 perc 24 mp-es hívásom, ami valójában nem történt meg..."
Dettó ugyanez a történet.
Csak nekem egy 48 perc 38 mp-es callback hívás jelent meg (állítólag az ekkor éppen a szomszéd szobában ülő húgommal beszéltem ennyit), percenkénti nettó 2×0,01 EUR díjon, összesen 0,98 EUR-ért.
-
tlac
nagyúr
ez nagyrészt itt is így működik, csak sokan nem értenek hozzá...
mert pl. be van kapcsolva a szinkronizáció, programok frissítése, gtalk-ba be van jelentkezve az illető, stb.
ezeket mindet ki lehet kapcsolniHa meg sem mozdul, akkor a szerviz sem fogja látni, hogy rootolt, de foglalkozni se fog vele nagyon, hanem tolja fel rá első körben a gyári szoftot.
ez szervizfüggő, nekik meg van az eszközük, hogy akár így is ránézzenek
pl. a blade-eknél valószínűleg sokkal jobban megnézték, mert azt elég eszetlenül össze-vissza moddolta mindenki -
McLaca
őstag
De nálam a mobilevoip azóta is ugyanazt a 0,04€-s percdíjat írja...
Na, azóta megjelent egy 27 perc 24 mp-es hívásom, ami valójában nem történt meg... De legalább 0,01€-s percdíjjal van számlázva.
De sejtem, melyik hívás lehetett, mert ki nem csörgött a mobilevoip-ban, de a hívott telefonon igen, de nem vettem fel (tulajdonképp saját magamat hívtam, a lekorlátozott 32kbps-es nettel kísérleteztem), viszont a miobilevoip CALL ENDED üzenettel magától befejezte a hívást, a hívott szám mégis tovább csörgött, ekkor felvettem, de természetszerűleg süket volt, így le is tettem...
Elég szar a rendszere a FVD-nek. Eddig még a callingcredit az, aki a legproblémamentesebb, és az ára se változott lassan fél éve.Üdv!
-
McLaca
őstag
-
sumsang
aktív tag
Ez valóban így van/lehet. Viszont, ha rootolom, akkor azzal könnyen elveszthetem a 2 éves gyári garit. Tudom, hogy alkalmasint vissza lehet állítani az eredeti állapotot, de mi van akkor, ha pont úgy adja meg magát a szoftver, hogy meg sem mozdul. A szerviz, pedig azt mondja, hát kéremszépen buherálták ezt a készüléket, azért halt meg, tehát így nem érvényesíthető rá garancia.
-
twine
veterán
Egyébként meg úgy gondolom, mindenféle rosszindulatú "ugatás" nélkül...
...ha "problémás" lenne, azt sem lehetne "hibának" felróni...
"Épp csak a lelke" a Droidnak az internet....
Értem én, hogy sokan "muszájból" használják...pld. Voip...de ez legyen az "ő" bajuk...
Egyszerűen a netre lett "ráfeszítve" az egész... miért kellene letépni róla?
Csak egy vélemény...peace -
McLaca
őstag
Droidon komolyan ennyire problémás a net? Mármint ahogy netet kap a teló, egyből mászik minden fel kérdés nélkül és forgalmaz MB-okat?
Üdv!
-
sumsang
aktív tag
válasz
atillaahun #2019 üzenetére
köszi, de sajna ez is csak rootolva megy
-
-
-
sumsang
aktív tag
válasz
atillaahun #2014 üzenetére
A héten kipróbáltam a Tmobil napi netgo-ját,....... észbe se kaptam, már el is ment a 10mega
Pedig csak a mobilevoi-ot engedélyeztem a 3G-re, a többi cucc wifi-re volt beállítva és mégis pillanatok alatt elillant a 10 mega. A mobilevoip-al összesen kb. 2 percet használtam. (Droidwall )
-
atillaahun
veterán
válasz
sumsang #2012 üzenetére
Root nélkül nincs tűzfal. Egyébként én is tapasztaltam sajnos, hogy egy tűzfal sem tökéletes, egyes rendszerfolyamatokat nem tudnak lefogni egyáltalán, más felhasználói programokat pedig csak részben korlátoznak.
(#2013) sumsang
Köszi.Látom csak 30 napig érvényes, erre voltam kíváncsi.
-
sumsang
aktív tag
válasz
atillaahun #2011 üzenetére
igen, itt
-
sumsang
aktív tag
Tudtok olyan tűzfalat, vagy valamilyen app-et, melyiknél jól beállíthatók a wifi/3g internetek tiltása/engedélyezése? Lehetőleg olyant, amihez nem kell rootonlni a telót, mint pl. avast app-hez.
A droidwall-t is kipróbáltam, de az sem tökéletes, mert átenged elég sok adatot arra a részre, ami tiltva van. Legalábbis ezt tapasztaltam. -
sumsang
aktív tag
Igen, a trémobilnál láttam, hogy 3000 vagy a fölötti huf feltöltésre ad 30 MB-t
Hát dugják fel maguknak a 30 megájukak
Évente amúgy 1x töltök rá 3000 Ft-ot, azt is filmletöltésre használom alkalmanként , ami 300 Ft. kb 50-60 film letölthető fél nap alatt. -
válasz
andatti #2006 üzenetére
Mobilevoip is tud callback-et. Dupla a percdíj, de nincs netköltség, kevés hívásnál olcsóbb így, mint a net+voip.
Pl. 6 ft/perc x 200 perc = 1.200 ft havonta.
3 ft/perc x 200 perc + 1.000 ft (100 mbyte net) = 1.600 ftSzóval a felhasználói szokástól is függ. De lehet vegyesen is: wifi+voip és 10 mbyte net+callback.
-
andatti
senior tag
Nem tudom mennyit zabálhat egy-egy voip szolgáltató honlapját behozni és callback használni... De az előző számítás alapján ez havi 40 perc telefonálást jelent, maximum, ha másra nem használja a netet. Callback amúgy is dupla díj lenne... No, meg az nem ismert, hogy az ingyenes 10 mb forgalom 0 Ft-os egyenleg mellett is jár-e.
-
McLaca
őstag
válasz
sumsang #2001 üzenetére
Van egy rakás olyan feltöltős tarifa, ahol feltöltés mellé valamennyi net is jár. Igaz, nem sok, de akinek csak call back kell, annak jó lehet, vagyis lehetne, mert csak egy hónapig érvényesek általában, a feltöltés után. Ha meg voip-ozik valaki, akkor minek töltene havonta a GSM egyenlegére?
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest