Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-07-17 11:05:23

LOGOUT.hu

VoIP

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30951) zoolio válasza Stanlee (#30950) üzenetére


zoolio
tag

Mindkettő kiszámlázta. Ez a probléma.
Ezt nem értem, hogyan lehetséges ez.

(#30952) Stanlee válasza zoolio (#30951) üzenetére


Stanlee
őstag

Ugyanazt a hivast nem tudja egyszerre ugyanarra a szamra ketto kulonbozo szolgaltato vegeztetni, en a helyedben a vezetekes szolgaltatonal megreklamalnam a hivast, hogy ugyanezt a hivast kiszamlazta neked egy masik szolgaltato is, vizsgaljak ki, hogyan lehetseges.

A fritzbox-ban maximum annyi konfiguracios hiba lehet, hogy a webes feluleten azt mutatja, hogy nincs alternativ vonal hasznalat egy hivaskor, ha a voip szolgaltato nem mukodik, de ha biztos vagy benne, hogy 2 szolgaltato is kiszamlazta ugyanazt, akkor az nem a fritzbox hibaja.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#30953) zoolio válasza Stanlee (#30952) üzenetére


zoolio
tag

Én meg pont arra gondoltam, hogy ez esetleg a Fritzbox hibája lehet, hiszen ha VoIP-on megy a hívás, arról az analóg szolgáltató nem is tudhat, hiszen teljesen más frekvenciasávban - és más jelekkel - megy a kommunikáció. Mivel a boxban van "együtt" a két jel, lehet, hogy valahogyan néha kirakja analógra is a hívást (??). Bár ez akkor is nehezen elképzelhető és elég zavaros. Például a hívottnál ki végződteti a vonalat? Esetleg a splitter lenne a hibás?
Nem tudom, van-e jelentősége, de a box ezen telefon csatlakozójára négy telefon van párhuzamosan csatlakoztatva.

(#30954) Stanlee válasza zoolio (#30953) üzenetére


Stanlee
őstag

Melyik a 2 szolgaltatod (Voip meg az analog vonalas)?

Ha pl. valami dellmont klon a voip, akkor lehetseges, hogy ugyanazt a hivast latod, hogy az analog meg a voip szolgaltatpd is kiszamlazta, viszont a valosagban volt egy voip alapu hivasod, ahol valami hiba miatt a dellmont nem bontotta a vonalat, a Fritzbox meg igen. A hatterben meg esetleg megis be van allitva, ha nem sikerul a voip hivas, alternativakent az analogon megis tarcsaz a Fritzbox.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#30955) zoolio válasza Stanlee (#30954) üzenetére


zoolio
tag

Callingcredit és Invitel.
Most kipróbálom azt, hogy lecserélem a Fritzet egy másikra és a szolgáltató saját modemét használom. Meglátom, lesz-e változás.

(#30956) garga01 válasza zoolio (#30955) üzenetére


garga01
senior tag

Az Invitel vonal hogy volt eddig beállítva?
DSL splitter és onnan a Fritzboxba az Y kábellel, vagy az is online voipként a fritzben?

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#30957) Stanlee válasza zoolio (#30955) üzenetére


Stanlee
őstag

Hasonlitsd ossze, hogy annak a mobil hivasnak a hossza, amit az invitel meg a callingcreidt is kiszamlazott, ugyanaz-e?

Szerintem az van, hogy a dellmont klonoknal neha elofordul, hogy a hivas nem epul fel, a fritzbox bontja a vonalat, a dellmont meg nem, es anelkul, hogy telefonalnal, felszamol valamennyi dijat a hivasert.

A Fritzbox-ban meg valahol megis be van / volt allitva, hogy ha nem mukodik a VoIP hivas, akkor az invitel analog vonalan menjen ki a hivas.

Ezert azt latod, hogy ugyanazert a hivasert mindketto szamlazott, de igazabol csak az Invitelen keresztul ment a hivas.

@garga01: Meglepne, ha az Invitel egyszerre adna analog vonalat a VDSL-lel, meg a callingcredithez hasonloan beallithato igazi voip vonalat felhasznalonevvel, jelszoval, meg sip szerver cimmel.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#30958) zoolio válasza garga01 (#30956) üzenetére


zoolio
tag

Teljesen analóg módon, splitter után Y kábellel a Fritzbe.

(#30959) zoolio válasza Stanlee (#30957) üzenetére


zoolio
tag

Ugyanaz a két híváshossz.
A helyettesítő hívás lehetőség ki van kapcsolva a Fritzen.

(#30960) Stanlee válasza zoolio (#30959) üzenetére


Stanlee
őstag

Paranormalis tevekenyseg :) innen mar sajnos nincs otletem, mi lehet a gond.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#30961) zoolio válasza Stanlee (#30960) üzenetére


zoolio
tag

Nem baj, kösz a segítséget.

(#30962) asdf_


asdf_
veterán

Hát, ekéggé. HIndíts egy hivást a problémás irányba, de úgy, hogy az analóg vonalon Y-ozva lóg egy másik készülék, és hallgass bele, hogy vonalat találsz-e rajta, vagy hívást. Majd csekkold a számlán, hogy ekkor mi történt aszerint.

(#30963) zoolio válasza asdf_ (#30962) üzenetére


zoolio
tag

Az a vicc, hogy sokáig így üzemelt, és pont ezen ok miatt szüntettem meg ezt a "külső" analóg készüléket, mert hátha ez kavar be. De sajnos ezután is jelentkezett a probléma. Egyébként az ötlet jó, majd kipróbálom, csak az a gond, hogy - látszólag - teljesen véletlenszerűen jelentkezik a probléma.

(#30964) Beni2360 válasza zoolio (#30963) üzenetére


Beni2360
félisten

Sziasztok Valaki tudna esetleg olyan személyt akinél 5 €-s befizetést tudnék csinálni. Nekem annyi bőven elég egy évre. Pü-ben kérnék választ. :R

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#30965) anadroid válasza Beni2360 (#30964) üzenetére


anadroid
senior tag

Válasz ment.

Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.

(#30966) maestro87


maestro87
őstag

Sziasztok!
Telz-et okosba fel lehet tölteni valahogy? Vagy más hasonló app ami nem számít fel +27% sarcot feltöltésnél? :R

(#30967) zeon.hu válasza maestro87 (#30966) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

"Amerikai nagybácsi" címével... :D

#?*@&!

(#30968) stefi68 válasza maestro87 (#30966) üzenetére


stefi68
addikt

Ez engem is érdekelne, mert a Telznél nincs cím nyilvántartva csak telefonszám regisztrálva.
Gondolom automatikusan felismeri az országhívó szám alapján az áfatartalmat.
Egyébként Playről is fel lehet tölteni, igaz ott is van áfa de azt írja ki, hogy az első feltöltésnél ad 899,- Ft kreditet, ami ellensúlyozza az áfát, de csak az első feltöltésnél.

◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►

(#30969) BestofJAVA


BestofJAVA
tag

Úgy van, hogy a szolgáltató hálózat és a hivatalok látják a rejtett számomat is, ha telefonálok. Tud valaki biztosat, hogy látják-e a Dellmont azonosítómat, esetleg a Dellmontban beállított számomat vagy egyáltalán mit tudnak megállapítani ilyen hívásból?

(#30970) asdf_ válasza BestofJAVA (#30969) üzenetére


asdf_
veterán

Úgy van, hogy a szolgáltató hálózat és a hivatalok látják a rejtett számomat is, ha telefonálok

Szerintem nem. Szerintem a négy segélyhívó szám mögött látják. Kizárólag.

Tud valaki biztosat, hogy látják-e a Dellmont azonosítómat, esetleg a Dellmontban beállított számomat vagy egyáltalán mit tudnak megállapítani ilyen hívásból?

Alapesetben csak a sima számot látják, ami rá van ültetve, de amennyiben jogi szituáció kerekedik, a Dellmont kb. 100%, hogy kiadja a rendőrségnek, hogy ki az előfizetője a fióknak, milyen ip-ről használták a hívás pillanatában, melyik bankkártyáról vagy paypal fiókról töltötték fel, stb., tehát meglesz a delikvens pikkpakk, ha szükség van rá.

(#30971) BestofJAVA válasza asdf_ (#30970) üzenetére


BestofJAVA
tag

Köszi a választ.

A Vodafone mondta tavaly nyáron, hogy ők és bármely hivatal a (más hálózatból származó) rejtett számomat is látják. Nem feltétlenül az ügyfélszolgálatos kezelő, hanem maga a cég. Ekkor egy külföldi kártyáról telefonáltam, melyen a szám rejtve volt.

Azóta vettem egy másik feltöltős SIM kártyát külföldön. Nem lehetett vele telefonálni, valószínűleg hibás volt, évek óta bent ragadt egy kiskereskedőnél. Ezért Dellmontról telefonáltam a központjukba. Végül visszatérítik a kártya árát. Felajánlották a beszélgetések árát is, de az arra vonatkozó percdíjat végül nem tudták lenyomozni. Ebből tudhatom, hogy nyilván tudják, hogy internetes hívás volt... Elképesztő az is, hogy bár engem is kérdeztek a hívások percdíjáról, megpróbálták ellenőrizni is, magyarul nemcsak egy idegen számot látnak, hanem a teljes előfizetést is, díjtáblázattal, mindennel. Ez flottul működik, mialatt a postán ősrégi, működésképtelen SIM-eket árulnak. Lenyomozni, átvilágítani az embereket ezek szerint fontosabb, mint tisztességesen kiszolgálni. Ezt a külföldi szolgáltatót az érdekelte, ki veszi meg a rontott kártyát, mihez nyúl és honnan telefonál, amikor rájön, hogy rossz, de az a legkevésbé sem, hogy tudja-e használni... Egyelőre nem fizettek vissza semmit.

Nincsenek jogi ügyek, de én is hivatalnál dolgozom, és nincs ínyemre, hogy tudják, mikor hol vagyok a szabadidőmben. A kezelő élből talán nem látja, de ha egyszerűen kikeresheti egy állományból, az azért zavar. A jelek szerint kikeresheti a rejtett számot, és talán a Dellmont azonosítómat is. Na ez egyáltalán nem tetszik.

[ Szerkesztve ]

(#30972) MaCS_70 válasza BestofJAVA (#30971) üzenetére


MaCS_70
félisten

Nem is olyan régen egy rádióműsorba telefonáltunk be, az egyik országos adóhoz -- szigorúan és paranoiásan letiltott számú mobillal.

Mondták, hogy visszahívnak. Kérdeztük, hogy akkor mondhatjuk-e a számot. Mondták, hogy nem kell, mert ők azt látják. Kérdeztük, hogy mégis, hogyan. Mondták, hogy olyan a telefonos szerződésük.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#30973) BestofJAVA válasza MaCS_70 (#30972) üzenetére


BestofJAVA
tag

Nahát, elég megrendelni? :F

[ Szerkesztve ]

(#30974) MaCS_70 válasza BestofJAVA (#30973) üzenetére


MaCS_70
félisten

Gyanítom, hogy ehhez többoldalú háttérmegállapodások és magasabb érdekek szükségeltetnek.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#30975) petir válasza whbear (#30937) üzenetére


petir
senior tag

Így nézzenek ki ?

Amúgy ha itt a kodeknél több is be van pipálva , hogy dönt melyiket használja ?

(#30976) ÁrPi2 válasza MaCS_70 (#30974) üzenetére


ÁrPi2
senior tag

Alighanem! Magasabb érdekek szükségeltetnek...Gyanítom hogy így itt a telekom-telenor-vodafon-digi --szolgáltatók-- négy oldalú "hidden number" telefonszám-felfedő szürke félhivatalos különszolgáltatása exponálódott...

Gyanítom homlokráncoltató kissé ez az adatmegosztási inter-korporativ együttműködés!

(#30977) tibor23 válasza ÁrPi2 (#30976) üzenetére


tibor23
senior tag

Abban semmi különlegesség nincs, hogy bizonyos magas prioritású helyek látják a rejtett, de a normál mobil és földrajzi (és nomadikus) számokat is, mert ilyen jog van beállítva nekik. Ez még 40-50 éve a crossbar (jelfogós) telefonközpontokban is meg volt oldva.
Az egy másik kérdés, hogy a Dellmont-os szinte teljesen virtuális számokból mit látnak ezek a helyek: valószínűleg csak a virtuális számot, amit ki akarsz iratni, ahhoz nem elég intelligens a rendszer, hogy azonnal visszabontson minden adatodat. Erre csak jogi felhatalmazás vagy valami igen komoly indok esetén kerül sor.

(#30978) whbear válasza petir (#30975) üzenetére


whbear
senior tag

Így jó és egy space-t adj hozzá még ha nincs. A PBX határozza meg akkor a sorrendet. A voip kliens a slave. Nem kell más. uLaw jó wifin és 4G-n is.

Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM

(#30979) ggabor02 válasza tibor23 (#30977) üzenetére


ggabor02
aktív tag

Dolgoztam korábban ilyen jogosultsággal rendelkező helyen.
Hívott az ismerős, akinek akkoriban (13 évvel ezelőtt) volt Skype out szolgáltatása telefonszámmal. Simán kiírta a Skype felhasználónevét. Néztük is, hogy ez meg mi a szösz. Előtte ilyent senki sem látott.
Egyik este megcsörgöm a volt munkatársakat. Kipróbálom nektek, hogy Dellmont-os számra mit ír ki. Van egy Dellmont fiókom, van is rajta még pénz.

(#30980) BestofJAVA válasza ggabor02 (#30979) üzenetére


BestofJAVA
tag

Hát ez érdekes!

(#30981) MaCS_70 válasza ggabor02 (#30979) üzenetére


MaCS_70
félisten

Hú, erre én is nagyon kíváncsi leszek!

:R

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#30982) tibor23 válasza ggabor02 (#30979) üzenetére


tibor23
senior tag

Felhasználónevet kiírja még az én Fritzbox-os rendszerem is némelyik voip-os számról, de ettől még nem követhető vissza földrajzi vagy mobil száma, vagy akármilyen személyes adata.

(#30983) gurabli


gurabli
senior tag

Sziasztok!
Mi lenne a legolcsóbb megoldás, hogy szerbiai mobilt (Telenor) hívják Magyarországról? Android telefonról. Sajnos nagyon sürgős, akit hívnom kell, az kórházban van, csak SIM van nála, net nélkül. Köszönöm!

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#30984) Zeki válasza gurabli (#30983) üzenetére


Zeki
nagyúr

Olcsó nincs szerb számra
http://www.voip-comparison.com/countryrates?country[]=185&cname=Serbia-And-Montenegro

Ha sokat akarod hívni, rebtel.com és angol fontra állítva veszel világhívás előfizetést

[ Szerkesztve ]

(#30985) gurabli válasza Zeki (#30984) üzenetére


gurabli
senior tag

Köszönöm. Sajnos én is így láttam. Vonalas még egész jó, de a mobil baromi drága. Végül most Skype kreditet vettem, érdekes, de az volt a legolcsóbb mobilra.

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#30986) Stanlee válasza gurabli (#30985) üzenetére


Stanlee
őstag

Szerbia evek ota iszonyat draga, mar 8 eve is szinte semmibe se kerult Szerbian belul mobilon telefonalni, de kintrol hivni oket vagy Roamingban telefonalni nagyon draga volt.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#30987) Zotyatv


Zotyatv
tag

Sziasztok!
El tudná mondani részletesen valaki, hogyan kell beállítani? Le kellet törölnöm és most elakadtam. Ennél az ábránál/ account setup/ akadtam el: https://www.rebelltel.hu/zoiper-android-os/ [link]
Egyébként callingcreditnél vagyok. Köszönöm!!

(#30988) evko


evko
aktív tag

Sziasztok!

Épp Montenegróban vagyok, itt nincs hálózatom.
Holnap kellene összesen 1db hívást indítanom Magyarországra.
Van net...

Nem szeretnék 5euros csomagokat venni...

Láttam ilyet, hogy Skype 1 hónap ingyen... Utána szalmáz... De más szolgáltatónál is láttam ilyet.
Kérdés...
Ha most kipróbálom ingyen a 30 napot és 5 nap múlva elmondom, ingyen volt és ennyi? Nem azért kell, hogy ingyen legyen, de mindössze 1 hivasra kellene... 🙄

Köszi szépen.

--- 2013...Ha valaki valami jó bizniszt tud, írjon rám mindenképp!!! ---

(#30989) Mr Dini válasza evko (#30988) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Akkor ingyen volt, igen.

Hogy hívják az éhes horgászt? Gyere Pista, kész a kaja!

(#30990) Zotyatv válasza Zotyatv (#30987) üzenetére


Zotyatv
tag

Megoldódott!!

(#30991) Tesztelo.hu


Tesztelo.hu
senior tag

Tudtok olyan androidos VOIP klienset, ami ingyenes verzióban tudja, hogy a hívószám nélküli számokat némán "csörgesse" ki? Tehát csak megjelenik a hívás, de nem ad hangot, nem rezeg a teló.

(#30992) contaxg


contaxg
veterán

Sziasztok a "not found DU" hibaüzenettel találkozott már valaki Zoiper ingyenesben? Bizonyos számokat felhív, másokat meg nem.. :F

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#30993) petir válasza contaxg (#30992) üzenetére


petir
senior tag

Ellenőrizd a számot , hogy adtad meg.
Pl
0036201234567
vagy
+36201234567
vagy csak simán
06201234567

Nyilván amelyikkel Neked működik arra kellene átírni.

Illetve van egy opció pár hsz-el feljebb látsz róla screenshotot is azt érdemes engedélyezni ha nincs.

[ Szerkesztve ]

(#30994) contaxg válasza petir (#30993) üzenetére


contaxg
veterán

Köszönöm a segítséget !:R
Átnézem...

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#30995) instantwater


instantwater
addikt

Tudtok olyan szolgáltatóról amelyik ingyenesen ad SIP címet, és esetleg voicemailt is?

Van egy telefonszámom, viszont ez csak annyit tud, hogy SIP címre irányítja a hívást.

Próbáltam már onSIPet, ezen tudok fogadni hívást, viszont a voicemail nem ingyenes.

A PBXes tud SIP hívást fogadni, voicemail is van, viszont új ingyenes regisztrációt már nem lehet csinálni, a régi accountomat pedig nem akarok összekötni ezzel az új számmal.

(#30996) Peter.70


Peter.70
őstag

Sziasztok,
Ha tengeren túlról ( Maldív ) szeretnék MO-ra telefonálni, melyik a legolcsóbb megoldás? Mivel ez egyszeri alkalom, nem szeretnék 1-2 ezer Ft-ot egyenleg feltöltésre költeni

(#30997) petir válasza Peter.70 (#30996) üzenetére


petir
senior tag

Szia

Mondjuk a reenger... regisztrálsz , kapsz egy számot és 500Ft-ért beszélhetsz 200 percet.

illetve van Viber out és skype mind a kettő kínál ilyen beetető előfizut :) ami a beetetés alatt ingyenes :D de ezeknek olvass utána !!

[ Szerkesztve ]

(#30998) zoolio


zoolio
tag

Üdv,

Mostanában gyakran előfordul, hogy nem hall a hívott fél.
Zoiperről és asztali eszközről hívva is.
Szolgáltató a Callingcredit.
Másnál is előfordul ilyen gond? Mi lehet a megoldás?
Van valami üzembiztosabb és lehetőleg nem sokkal drágább megoldás, ami kiválthatná ezt a teljesen véletlenszerűen hol működő, hol nem működő Dellmont-rakatot?

(#30999) Beni2360 válasza zoolio (#30998) üzenetére


Beni2360
félisten

Én már régen kiűztem a Zoipert. Helyette a MobileVOIP-t használom a Callingcredit maradhat. Én is ott vagyok évek óta.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#31000) zoolio válasza Beni2360 (#30999) üzenetére


zoolio
tag

Csak az a baj, hogy nem csak Zoiperrel, hanem "VoIP-osított" vezetékes telefonnal is előfordul a probléma.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.